» »

Razumevanje bistva delovanja narave

Razumevanje bistva delovanja narave

Quantum ::

Pozdravljeni,
1. Zanima me, kakšno imate mnenje do narave in boga. Kako vse to skupaj deluje. Jaz si osebno predstavljam, da živimo bolj v relativističnem svetu kot v absolutističnem. Dejstvo je, da narava deluje čisto drugače na v mikro kot v makro svetu, torej svetu, ki ga mi opazujemo. Kako je možno, da hitreje, kot potujemo počasneje, nam teče čas. Se pravi čas ni absolutističen. Tudi sam proces narave ni.

2. Kako si predstavljate delovanje narave? Moje osebno mnenje je, da ima vesolje svoj začetek in svoj konec. Dejstvo je, da se celoten proces ponavlja v neskončnost. Moje razmišljanje temelji na dejstvu, da se vsak človek rodi in umre. Ekvivalentno velja tudi za samo vesolje, vendar bistvo mojega razmišljanja je takšno, da človek na nekakšen način živi večno, samo spreminja svojo obliko. Se pravi se rodi in umre tako kot vesolje, vendar samo proces se ponavlja. Se pravi se spet "rodi".

Lp Quantum.

kuall ::

Z večino stvari, ki si jih napisal, se ne strinjam. Zakoni narave veljajo povsod. Za to, da se človek spet rodi nimaš nobenega dokaza, niti za to, da bi po tej analogiji moralo veljat isto za vesolje.
Za veliko stvari je treba priznati, da jih enostavno še ne razumemo. Veliko bolje to, kot pa verjet v nekaj, za kar ni dokaza. Te stvari so: kako nastanejo čustva/zavest, iz česa je nastalo vesolje (ok iz big banga, ampak iz česa je pa tisto nastalo?).
Jaz osebno močno verjamem v logiko in zakone narave, to je v bistvu velikokrat edino, kar mi daje optimizem, ko je vse drugo zjebano. Če razumeš stvari se da marsikaj doseč, kar si želiš. Čisto vse se da doseč na znanstveni način, ja tudi to, da se punca zaljubi v tebe naprimer. To zdaj ne pomeni, da se veliko stvari ne da doseč tudi na drug način, z občutkom, ampak optimistično glede znanstvenega načina je to, da čimdlje razvijaš znanstveni način reševanja problemov bolj zanimivo je, večje uspehe žanješ in ni meja, kaj lahko dosežeš, razen dolžina tvojega življenja in zakonitosti narave (pač veliko stvari je, ki jih je nemogoče doseč, ker jih zakoni narave ne dopuščajo, ampka vse kar se da doseč je možno na znanstveni način). Medtem ko na to, kaj lahko dosežeš z občutkom nimaš nobenega vpliva edino tako, da izboljšaš te občutke z znanstvenim načinom.

pegasus ::

Skušaj preseči omejitve, ki ti jih postavljajo tvoja čutila. Materija teži k samoorganizaciji in filozofsko, k iskanju razloga za svoj obstoj. Mi smo le ena od možnih manifestacij te tendence.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znanstvena zarota ali omejenost? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36747798 (41581) .:joco:.
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25016782 (13053) DarwiN
»

Vsemogočna znanost

Oddelek: Znanost in tehnologija
291835 (1425) Thomas

Obstaja mesto za Boga v sodobni znanosti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18512986 (10655) OwcA
»

Perpetuum mobile?

Oddelek: Loža
464023 (3631) Thomas

Več podobnih tem