» »

A je klanje v klavnicah mučenje živali?

A je klanje v klavnicah mučenje živali?

««
6 / 13
»»

krneki0001 ::

Invictus je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Svinjska pečenka, pečena na svinjski masti, drugi dan, ko se mast strdi in ko jo pomažeš s kruhom, zraven pa še na tanko narezana pečenka, njami.
Vegetarjanci, vi ne veste kaj vse zamujate.

Res je ...
Ni za vsak dan, ampak 1x na mesec pa prav paše ...

Sam nekaj mi še povejte ...

Od kdaj so živali postale v naši družbi bolj pomembne od ljudi? Ker se mi zdi da ljudje več denarja in časa zmečejo za svoje hišne ljubljenčke kot otroke (pa čeprav bodoče).

Odkar smo družba idiotov. Nekoč so se živali hranile z ostanki, kar je ljudem ostalo, danes se jim pa že peče posebaj vsak dan.

Unknown_001 ::

Invictus je izjavil:

Od kdaj so živali postale v naši družbi bolj pomembne od ljudi? Ker se mi zdi da ljudje več denarja in časa zmečejo za svoje hišne ljubljenčke kot otroke (pa čeprav bodoče).

Uff, to imamo pa že drug problem na sceni. Tu imamo tudi probleme kot so: ali bi ljudje prej pomagali neznancu ki skup pade ali pa psu ki se je recimo zataknil v ograjo, pa še je takih banalnih primerov... (poznam tudi primer ko je pes nekoga napadel- skakal v njega in grizel, ta pa je psa v obrambi tako brcnil, da ga je v steno vrglo in je pol cvilil z polomljenimi rebri, in na koncu je bila ta oseba psihič in ne vem kaj še vse)
Ampak za debato o tej problematiki bi bilo bolje, da se odpre ločena tema.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

PacificBlue ::

V naravi je najbolj nenaravno to, da se živo bitje trudi priti do sestavin, ki jih potrebuje za preživetje, na težji način, kot je za to potreben.

Ja jedo celo svoje iztrebke, ker jim primanjkuje vitaminov. Ljudem, pa ni tako potrebno jesti meso, da bi imeli vse vitamine. Torej lahko človek naredi to na lažji način.

PacificBlue je izjavil:

V naravi je najbolj nenaravno to, da se živo bitje trudi priti do sestavin, ki jih potrebuje za preživetje, na težji način, kot je za to potreben.

Ja jedo celo svoje iztrebke, ker jim primanjkuje vitaminov. Ljudem, pa ni tako potrebno jesti meso, da bi imeli vse vitamine. Torej lahko človek naredi to na lažji način.

Hotel je povedati samo to, da imamo danes vsega polno rit in zaradi tega obstajajo taki "preseratorji" ki se zmišljajo nad hrano. Saj ok, lahko živijo brez mesa ampak se po eni strani norca delajo iz hrane živalskega izvora, češ mrtvo tkivo eeeeew fuj, ja ni DOVOLJ dobro zame, itd itd. Pa pustimo tiste, ki so v glavi normalni in pustijo druge, ter jih ne obsojajo zaradi neke svoje notranje vere v svoj absolutni prav (tudi potihem ne), ter zgolj jedo in ne delajo cele znanosti.

Begabt

Večji problem je zame, koliko hrane se odvrže med smeti, kot pa to kaj kdo da v usta. Nisem nikoli nobenemu pri mizi težil zaradi tega, sem pa slišal že kakšno čez zelenjavo. Je samo radovednost, kako je to mogoče. Mi je bilo veliko lažje se meso odpovedat, kot pa cigaretam, če že koga zanima..
Tako, da podal sem mnenje, da poteka mučenje živali med pokoli, nisem nasprotnik mesojedcev, si pa želim, da bi bilo manj tega.

Looooooka ::

Jaz ne poznam nobenega mesojedca :)

PacificBlue je izjavil:

In najlažji način je meso pa če se na trepalnice vržeš.

PacificBlue je izjavil:

Večji problem je zame, koliko hrane se odvrže med smeti, kot pa to kaj kdo da v usta. Nisem nikoli nobenemu pri mizi težil zaradi tega, sem pa slišal že kakšno čez zelenjavo. Je samo radovednost, kako je to mogoče. Mi je bilo veliko lažje se meso odpovedat, kot pa cigaretam, če že koga zanima..
Tako, da podal sem mnenje, da poteka mučenje živali med pokoli, nisem nasprotnik mesojedcev, si pa želim, da bi bilo manj tega.

To s hrano smo že povedali pa vegani še zmeraj zlorabljajo lakoto kot razlog za vegansko dieto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

Bralno razumevanje ti ne gre, žal. Poleg tega nisem vegan.

jtothek ::

krneki0001 je izjavil:

NotSpecial je izjavil:

No, razlika med spoloma obstaja tut na tem področju. Jaz poznam malo žensk, ki ubijajo živali - to je pač moško opravilo. Tut fotr bo prej "udaril"(povzdignil glas, okregal, itd.) otroka k ženska (generalno gledano). Ne pravijo zaman, da je očetova roka trdna in mamina nežna.

Moški zakoljemo, ženske spucajo (tako je pri nas doma).

WarpedGone je izjavil:

ne pa en zakol, ki je potreben za prehrano.

Človeka, ki razalaga kako je meso potrebno za prehrano, bom vzel resno, ko bo ta isti človek užival tudi beljakovine žuželčjega izvora. Pa kakšni manjših glodalcev itd. V kravi ni nič takega, česar nebi blo v mokarjih tudi.

Ergo, ko mi bo kdo razložil kako se mokarjev ne da dovolj vzgojit za "preranske potrebe" bo govedoreja 'utemeljena opcija'. Do takrat je govedoreja čista kaprica.

Da se kakšnih psov in mačk sploh ne dotikam. Krava je OK, pes pa ne? Kako pa to?

Okus, okus. Potem pa izgled. Žuželke so grde in neokusne (vsaj meni), kralj živali je sicer umazan, grd pa ni, pa neokusen tudi ne.

Če ti je odveč jest kravo, jej mokarje, če ti tako paše, saj te noben ne sili, da ješ krave in kralje živali.

Jaz sem jedel prazene kobilice pa skorpione pa ni bilo tak slabo. Mamo pac v kulturi da se nam gabijo.

jtothek je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

NotSpecial je izjavil:

No, razlika med spoloma obstaja tut na tem področju. Jaz poznam malo žensk, ki ubijajo živali - to je pač moško opravilo. Tut fotr bo prej "udaril"(povzdignil glas, okregal, itd.) otroka k ženska (generalno gledano). Ne pravijo zaman, da je očetova roka trdna in mamina nežna.

Moški zakoljemo, ženske spucajo (tako je pri nas doma).

WarpedGone je izjavil:

ne pa en zakol, ki je potreben za prehrano.

Človeka, ki razalaga kako je meso potrebno za prehrano, bom vzel resno, ko bo ta isti človek užival tudi beljakovine žuželčjega izvora. Pa kakšni manjših glodalcev itd. V kravi ni nič takega, česar nebi blo v mokarjih tudi.

Ergo, ko mi bo kdo razložil kako se mokarjev ne da dovolj vzgojit za "preranske potrebe" bo govedoreja 'utemeljena opcija'. Do takrat je govedoreja čista kaprica.

Da se kakšnih psov in mačk sploh ne dotikam. Krava je OK, pes pa ne? Kako pa to?

Okus, okus. Potem pa izgled. Žuželke so grde in neokusne (vsaj meni), kralj živali je sicer umazan, grd pa ni, pa neokusen tudi ne.

Če ti je odveč jest kravo, jej mokarje, če ti tako paše, saj te noben ne sili, da ješ krave in kralje živali.

Jaz sem jedel prazene kobilice pa skorpione pa ni bilo tak slabo. Mamo pac v kulturi da se nam gabijo.

Tudi jaz sem bil tabornik nekoč. Probal sem vse od kače, netopirja, kobilic, ... Pa je od vseh teh zadev najboljša kača - nek približek med ribo in piščancem. Ampak je razen v nuji, nebi jedel vsakodnevno. Verjetno ne tudi enkrat na mesec.

Glugy ::

Looooooka je izjavil:

Lej kok navodil. Evo ti eno kratko. Pojej jajce. Ušiva podlasica zna to narest. V naravi je najbolj nenaravno to, da se živo bitje trudi priti do sestavin, ki jih potrebuje za preživetje, na težji način, kot je za to potreben.

No B12 dobiš v: siru, jajcih, mleku, jogurtu, če si pa vegan al pa če ti kaj od omenjenega ni všeč pa rabš dodatke k prehrani.
najbolj priporočljiv je methylcobalamin ker pri absorbaciji ne povzroča nobenih težav. Hydroxycobalamin je nekje vmes. Najslabši je pa Cyanaocobalamin. Tako da pač ko kupuješ dodatek k hrani prebereš kaj od tega trojga piše. Ni neka huda znanost si to na listek napisat pa prebrat sestavine.

Folno kislino dobiš v: špinači, brokoliju, citrusih(limona, grenivka itd), arašidih, korenju

Kalcij dobiš v: pomarančah, brokoliju, posušenih figah, tofuju, mandljih, in v mlečnih izdelkih

V bistvu je vse to čisto preprosto dostopno. In ja mogoče se sliš zakomplicirano ko sm prvič razlagal ampak če tko pogledaš. Vsak teden ješ jajca, piješ kakav z mlekom , poješ kak kos sira, si privoščiš brokoli pa si na konju. Dobr če kej fali pač normalno mal prilagodiš ampak da pa se in ni neka vesoljska znanost zdej to.

Looooooka ::

Dokler maš štacune ni nič problem. Ko jih ni je pa ta "kao" zdrav način prehranjevanja prej hiba kot prednost in je res žalostno, da se ga probava prodajat kot ne vem kaj in to ljudem, ki brez problema prebavljajo vse.
Edini hujši danes so pizde, ki folku vsiljujejo brezglutensko hrano ljudem, ki niso alergilni na gluten. S tistimi se ne bi niti trudil pogovarjat...kaj sele zajebavat na forumu :). Zreli so samo za "pleskavico"(tisto okoli kepe).

tist da ješ neglutensko hrano tud če nimaš alergije na gluten....tistga ne razumem ravno zakaj. je pa vsaj ena stranska korist od tega: več kot je kupcev brezglutenske hrane, bolje je za tiste reveže ki dejansko so alergični na glutensko hrano, več izdelkov->manjša cena.

Alergij je danes procentualno gledano ogromno več kot pred leti. Midva sva dala tamali nekje pri letu dni že gozdne in navadne jagode za jest in je zdravnica skor do stropa skakala, kako si upava, češ da je 70% otrok alergičnih na jagode, pa da je to full nevarno,...
Mislim celo otroštvo sem jedel gozdne in navadne jagode, moj otrok jih brez problema tudi je, poleg robeza, robid, malin, borovnic in ostalih gozdnih sadežev.
Ampak da pa 70% otrok ne sme jagod jest, ker imajo probleme z njimi? Pa še mnogo drugih zadev ne smejo jest, ker so full alergene? Ma dejte no nehat srat s tem.

Invictus ::

Glugy je izjavil:

Vsak teden ješ jajca, piješ kakav z mlekom , poješ kak kos sira, si privoščiš brokoli pa si na konju. Dobr če kej fali pač normalno mal prilagodiš ampak da pa se in ni neka vesoljska znanost zdej to.

Od kdaj so pa jajca in mleko vegetarijanska hrana?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

dreta ::

Invictus je izjavil:

Glugy je izjavil:

Vsak teden ješ jajca, piješ kakav z mlekom , poješ kak kos sira, si privoščiš brokoli pa si na konju. Dobr če kej fali pač normalno mal prilagodiš ampak da pa se in ni neka vesoljska znanost zdej to.

Od kdaj so pa jajca in mleko vegetarijanska hrana?

Saj ni tako tezko.

http://lmgtfy.com/?q=vegetarian+vs+vegan

Sicer smo pa zasli kot zaidete v vecini temah.

Se enkrat, ker vem da ne berete za nazaj, pa da si lazje zapomnite:

Klanje zivali po nepotrebnem je MUCENJE zivali. Deal with it.

Odžiranje hrane prežvekovalcem tudi. :))

Vegetarjanci odžirate hrano kravam in ostalim rastlinojedcem.

Zgodovina sprememb…

Nikonja ::

Po drugi strani zakaj bi bil "prijatelj" z živali preden je ubiješ, lev tudi ne pride do gazele pa je vpraša a je ok da te danes ubijem, ne bo dolg trajalo, mogoče boš pol urce trpela več ne.

Aston_11 ::

dreta je izjavil:

Klanje zivali po nepotrebnem je MUCENJE zivali.
Kam potem sodi ravnanje z živaljo, ko žival pri tem ne trpi in kam, ko žival trpi? Po tvoji logiki potrebno klanje ne predstavlja mučenja živali. Res dosledno.

noraguta ::

Nikonja je izjavil:

Po drugi strani zakaj bi bil "prijatelj" z živali preden je ubiješ, lev tudi ne pride do gazele pa je vpraša a je ok da te danes ubijem, ne bo dolg trajalo, mogoče boš pol urce trpela več ne.

Jst sm čist prjatu s svojim govedom. Pa ga glihko zakoljem. Ljudje si emocionalnost mal narobe predstavljajo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

bajsibajsi ::

dreta je izjavil:

noraguta je izjavil:

dreta je izjavil:

@Looooooka
Ja, vsejedci ste, kar se prehrane tice na primitivni stopnji.

@noranguta
Da se tudi proti virusem in plesni.

http://www.ajda-vrzdenec.si/l2.asp?L1_I...

Fajn še nisem probal, kakšne imaš pa kaj pridelke. Pa kje se da to v praksi videt?

Pridelam dovolj zase. V praski pa lahko vidis na katerikoli Demeter kmetiji.

Ajej, to so uni pridelovalci kjer nič ne kupiš. Proti virusem se lahko biriš le z mrežami. Pa še tvoja njiva je super habitat za razvoj in okužbo drugim pridelovalcem.

bajsibajsi je izjavil:

@m0LN4r
http://www.liveleak.com/view?i=28d_1442...

Ja grozn. Aj bk že kdaj teku za tabo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

bajsibajsi je izjavil:

@m0LN4r

Frendly fire.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dreta ()

D3m ::

Zanimivo. Nič grem v trgovino po piščanca moj mali bo kmalu lačen.
|HP EliteBook|R5 6650U|

ZaphodBB ::

D3m je izjavil:

Zanimivo. Nič grem v trgovino po piščanca moj mali bo kmalu lačen.

Zarad takih so dinozavri izumrl. /s
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Ni res. Dinozavri so nas rešili.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Brez čutni asteroidi, emocionalno invalidni.

noraguta je izjavil:

Jst sm čist prjatu s svojim govedom. Pa ga glihko zakoljem. Ljudje si emocionalnost mal narobe predstavljajo.

Tale je dobra :D.

m0LN4r ::

Jaz sem tko navezan na kokoš, ko ji vrat režem, da jo držim dobesedno za obe roki (peruti) dokler ne umre... Prašiča pa tut pobožamo, preden postane šunka.
Tko, da majo lepo smrt. Edino svečke nebo za november, to je res.

bajsibajsi je izjavil:

@m0LN4r

Ja saj pravim, dosti bolj praktično in varno je za žival, če jo maš nekje pritrjeno, privezano in daš puško direkt na mozak.
Predstavljaj si ta isti video, da bi tip rabil ene 5-6 metkov, preden bi jo zadel v glavo, ostalo pa vseokoli v nogo, vrat, čeljust, hrbet.
Fuj no, pol pa še poberi ven te metke.

Dovolj dela je že z metkom, ki ga pobereš svinji iz glave.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

jype ::

jype je izjavil:

Easy je:

In vitro meat @ Wikipedia

In vitro se še večino komponent za zdravila ne splača proizvajat. Predvsem plesni kaj drugega pa ne.

Počak da se s tem začne ukvarjat Google, pol pa bo.

jype je izjavil:

Počak da se s tem začne ukvarjat Google, pol pa bo.

prodaj bajto, Kup delnice če vrjameš

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

Nimam bajte, delnice pa tut že mam.

ziga1990 ::

Pozdravljeni, ker mi moderatorji ne pustijo, da naredim novo temo bom kar tu vprašal:

doma imamo težave z osami ki so si pod streho naredile osir in smo jih probali z insektocidom pospricat pa smo jih nekaj pobili ampak sedaj jih je pa še več sedaj smo pa probali še z neko peno prav za ose in sršene v spreju pa ni pomagalo saj bom danes zvečer še enkrat probal.

Do njihovega osirja nemoremo edino v manjši vhod lahko spricamo.

Ima kdo kake ideje pa prosim naj te ideje ne vsebujejo ognja, ker nočemo, da nam hiša pogori zaradi os?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

jype je izjavil:

Nimam bajte, delnice pa tut že mam.

Pos na konju

m0LN4r je izjavil:

Jaz sem tko navezan na kokoš, ko ji vrat režem, da jo držim dobesedno za obe roki (peruti) dokler ne umre... Prašiča pa tut pobožamo, preden postane šunka.

Kva je s tabo? Novembra bo ta prašič pohvaljen, kok je dobra šunka iz njega ratala. To je več kot ena sveča na grobu.

ziga1990 je izjavil:

Pozdravljeni, ker mi moderatorji ne pustijo, da naredim novo temo bom kar tu vprašal:

doma imamo težave z osami ki so si pod streho naredile osir in smo jih probali z insektocidom pospricat pa smo jih nekaj pobili ampak sedaj jih je pa še več sedaj smo pa probali še z neko peno prav za ose in sršene v spreju pa ni pomagalo saj bom danes zvečer še enkrat probal.

Ima kdo kake ideje pa prosim naj te ideje ne vsebujejo ognja, ker nočemo, da nam hiša pogori zaradi os?

Purpena.

ziga1990 je izjavil:

Počakaj do zime, ko bo zmrznilo, ose ne bodo več žive. Umakneš takrat cegle in spucaš ves osir stran.

ziga1990 je izjavil:

Zimo počak

krneki0001 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Kva je s tabo? Novembra bo ta prašič pohvaljen, kok je dobra šunka iz njega ratala. To je več kot ena sveča na grobu.

Maš prav, pa tut veliko noč sem pozabil ane.
Trade Republic 38MVDVXM

ziga1990 ::

potlej druge ni kot pa da na zimo počakam?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Nastavi zunaj eno 2L plastenko pa daj noter do polovice cukrano vodo al mošt al sirup, pa naj se s tem igrajo do zime :)
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Nastavi zunaj eno 2L plastenko pa daj noter do polovice cukrano vodo al mošt al sirup, pa naj se s tem igrajo do zime :)

To je predlog.
|HP EliteBook|R5 6650U|

jtothek ::

D3m je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

To je predlog.

Ali pa še boljše. Rdeče vino, namesto cukrane vode.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jtothek ()

ziga1990 je izjavil:

Za take stvari se pokliče gasilce: http://m.slovenskenovice.si/crni-scenar...

Aston_11 je izjavil:

dreta je izjavil:

Kam potem sodi ravnanje z živaljo, ko žival pri tem ne trpi in kam, ko žival trpi? Po tvoji logiki potrebno klanje ne predstavlja mučenja živali. Res dosledno.

Po moji lokigi je vsako pobijane zivali za hrano nepotrebno.
Dandanes zlahka zivimo brez uzivajna mesa.

dreta je izjavil:

To lahko reče samo ne kdo ki ne uporablja usnjenih izdelkov.

dreta je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

dreta je izjavil:

Tema je mucenje, ne kaj je nepotrebno.

dreta je izjavil:

You know what, navadno imajo prednost pri zakolu živali, ki so že starejše, ali poškodovane in bi bilo nadaljnje življenje sama muka za njih. Pol smo pa tam. Leder industrija kot je nekdo dejal, pa mogoče še kaka malenkost in meso valjda ne bomo stran metali. Pa nekaj ga gre tudi za mačjo/pasjo hrano. In tako dalje.

Begabt

razerznak2 ::

ti kr zveč šalato bo več mesa za men ostalo,

Zgodovina sprememb…

««
6 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vegetarijanci in "umetno" meso (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
44864117 (1426) lolipop2

Biti vegan (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1144253088 (232618) BigWhale
»

Moralni in ekološki vidiki prehranjevanja (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
969142390 (109343) razerznak

Več podobnih tem