» »

ugasne se

ugasne se

Sharky18 ::

Zivjo!
mene pa zanima zakaj se mi veckrat racunalnik med delovanjem kar ugasne oz. ponovno zacene in ko se to zgodi se slisi tudi kako se disk znova zažene. menjal sem ze windowse...trenutno imam Win2000pro...pa ni nic boljse. procesor je pa dokaj segret med delovanjem..okoli 55-58°C. Mam pa AMD 1800,60GB,ati 8500LE.
Ce mate kako idejo kej naj bi blo narobe..povejte k jst jim nimam vec.
LP
Caw

boštjan ::

mogoče je napajalnik kriv,poglej kake maš voltaže na +5V,+3,3 in +12V.Povej kero matično si lastiš.Si probal z XP?Keri cooler za CPU?

kje pogledam napetosti? u Biosu? plošča je Gigabyte GA-7VRX KT333. hladilnik je pa nek standarden.3200rpm..s tem da mam še en enak ventilator gor na njemu tko da ma 3800rpm. mogoče motijo kej LED diode k jih mam 4 supersvetle modre v ohišju??
Win XP sm meu gor ja ma so se tisti dan že sesuli. Danes bom dau gor XP in SP1:SLO...bmo vidli kej bo...
za voltažo bom pa še pogledu. se mi zdi d mam tud nek program k mi piše...
ajd..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sharky18 ()

voltažo ti lepo pokaže BIOS.Poročaj ko boš vse naložo.Pa na kerem jedru je ta proc,PALOMINO?

alora...voltaže:
Vcore:+1,728V
Vtt:+1,232V
+3,300V: +3,312V
+5,000V: +4,865V
+12,000V: +12,096-12,160V
5VSB: +5,05V
AGP:nastavljeno na 1,5V
DDR:nastavljeno na 2,3V
Torej trenutno laufajo že WinXP SP1.dozdaj ni se problemov.Enkrat se je pa ze zgodilo da se je ugasnu.1x! Glede procesorja pa nevem kaksno jedro ima.kje to ugotovim??

Phoebus ::

Meni so se na original napajlcu cudezno razmajali kontakti na ATX konektorju in mi je crkval racunalnik. Potem sem vzel silo, stisnil kontakte v tesnejse krogce in je lepo delal.

Potem sem pa itaq kupil nov tisji napajalc :D

Glede procesorja pa nevem kaksno jedro ima.kje to ugotovim??

glede na voltažo maš palomino jedro in kot kaže maš bolj bogi cooler zato je T 58C.Upajmo da boš stabilno mašino mel.

ja sej o tem da bi zamenjau cooler sm ze razmisljal ja. kaksna priporocate..da dobro hladi pa ni preglasen...pa seveda ne predrag????
ku je zej glede tistega jedra?? je to dobro jedro?ima kaksne napake??
kolk pa tko povprecno vplivajo LED diode in dodatni ventilatorji na stabilnost napetosti?? kolko LEDic in ventilatorju bi rabu d bi jih blo PREVEC???

cooler:Jaz mam volcano 7+ na 3500 obratih in je znosen,stane pa okoli 6000,drugač pa kak zalman AlCu okrog 4500.Jedro je tisto prvo na athlon XP,zdaj prevladujejo Tbred B jedra z manjšo voltažo in norim navijanjem.
Glede diod pa je odvisno kaki napajalnik maš.Najbolje je da diode odklopiš in poveš če se še vedno ugaša.

Cosmo ::

Titan D5TB-CU35 - cca 2k & boljši od vsakega coolerja do 6k:D
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Navijanje
37324795 (19485) Jst
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

168065158 (27581) GaS
»

Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )

15410242 (6863) MEDENA
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222253 (1567) xenon74
»

V mejah normale?

Oddelek: Strojna oprema
131024 (875) Vlady

Več podobnih tem