» »

navijanje Quad procesorja

navijanje Quad procesorja

TokioGangsta ::

Živjo!

Nikoli še nisem ničesar navijal tako da bom preposto vprašal nekja stvari.
Točno kaj mormam narediti da lahko navijem q6600 na p5k do neke zdrave meje?

Hvala!
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

Jst ::

Poglej, na naslednjem linku imaš vse lepo in jasno razumljivo razloženo:

clunk.org.uk/forums/
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

snajper_SLO ::

Malo sem si prebral to temo o navijanju Quad-a, Zdaj pa me zanima kako naj moj procesor navijem na 3GHz po kakem postopku po takem kot je napisal Izi na prejšni strani ?
Imam pa to kar piše v podpisu !

Hvala!
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~

AapocalypseE ::

Kaj je res tak težko it v BIOS, dat fsb na 333, save and exit in to je to. :\

snajper_SLO ::

Ok, mi je uspelo spravit proc na 3GHz zdaj pa me zanima če so temparature ok.

OCCT 100% obremenitev vseh jeder 30 min !
62. 62. 59. 59
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Super temperature. Sedaj pa še s prstom probaj del hladilnika, ki je najbližje procesorju. Če te ne opeče, potem je vse v najlepšem redu. Ker software laže!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

snajper_SLO ::

ja procesor zdaj dela Ok samo sem včeraj dobil BSOD zaradi grafične po končanem testu v 3d marku 06, kaj PCI-E frekvenco vodila moram tudi spremeniti ker zdaj je na auto ?
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~

Jst ::

PCIE pusti na auto.

Je pa Izi razlagal, da imajo p5k plate en bug, pri katerem pri določenem fsb-ju (okoli 380) nehajo normalno delovati ostala vodila. Rešitev tega problema pa je, da malo povečaš pcie frekvenco. Izi je dal na 104, pa je rekel, da mu je potem delalo OK.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

JIM22 ::

probaj z pci-e frekfenco nad 110 pa do nekje 120. Najdi tapravo da ne boš imel pol pci-e samo 1X. Mora bit 16X
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Cassidy ::

Meni pa se zdi neumno da bi navijal svojiga Quada ker super deluje, in ko bo potrebno ga bom mogoče navil.....zakaj sploh navijat, kaj mate preveč gnarja da če se skuri da novo kupte al zakaj???? Dela zelo lepo (stock) in je navijanje nepotrebno....|O

Pol se pa neke tu vun mečete češ kaki frajerji, tam pa bo mogla spet mami novo kupit ko bo zgorelo...:P ;)

kixs ::

LOL...

ce navijas tako kot je treba... ni prav nobene skode nikjer :D Pa mamica mi se nikoli ni nic racunalniskega kupila :P

Samo da sem frajer, jeeeeeeeah :D

AapocalypseE ::

Pomoje je tudi brezveze že zdaj tako močan procesor navijat. Samo ven metanje pač, druga ni tu. :\

macgajver ::

Jah no z navitim q6600@2.8ghz in malo navito 8800gtx dobim v 3dmark06 13020točk vse stock pa približno 11500.
Kaj ti to pove več fpsjev bolši score to se pozna tud pri igrah in zdej jest igram igre na 1680-1050 z nastavitvami na high dobim recimo 25fps stock in 35fps navit računalnik. In na 35fps je igra že igrabilna. Če ne vrjameš zakaj bi imel navito si poglej ta test .
Link

v testu je samo razlika v grafičnih potem pa prištej še nekaj hitrosti s navitim procesorjem pa si na konju.
tenstan krompir je pa zakon

Izi ::

Vse to o nepotrebnosti navijanja smo že enkrat obdelali v tej temi pa se spet najdejo pametnjakoviči.
Tisti, ki izjavi, da ga je neumno navijati, ker na stock deluje odlično, je vrgel denar stran, ker sploh ne potrebuje štirijedrnika. Kupil bi eno ali dvojedrnik in prišparal nekaj denarja.

Tisti, ki navija pa že ve zakaj navija.
Pri igrah in pri zahtevnih programih se pozna prav vsak megahertz. Dokler še ni popolne podpore za štirijedrnike je frekvenca bistveno bolj pomembna kot pa število jeder.

Saj se da delati tudi na 2,4 GHz ampak na 3,6 GHz vse deluje točno 50% hitreje, kar pomeni pol manj čakanja pri programskih operacijah in tudi pol hitrejše delovanje iger, če je grafična seveda dovolj hitra, da izkoristi procesor.

Moj že 3 mesece deluje na 3,5 GHz in to 24/7, zaenkrat še nobenih problemov. Če bo crknil se ga pač zamenja, saj je v garanciji. Ali kje piše, na kakšni frekvenci je deloval pred okvaro ?
Sicer pa navijam že vse življenje in mi še noben procesor ni crknil pa sem jih kupil že okoli 20 in vsi so od prvega dne bili naviti do konca.
Procesor je sploh edina stvar, ki mi še nikoli ni crknila. Vse ostalo sem menjal že po večkrat.
V 25 letih mi je crknilo 8 trdih diskov od približno 40, 4 matične plošče od približno 20, 3 grafične od približno 15 in 1 RAM ploščica od približno 30. In noben procesor.
Enkrat mi je strela skurila kompleten računalnik in to med delovanjem, edino kar je bilo še uporabno je bilo ohišje računalnika in pa procesor (X2 3800+), ki je čudežno preživel na povsem stopljeni matični plošči :D
Rekorder je en procesor (P3), ki mi v pisarniškem računalniku deluje že dobrih 13 let in seveda je navit do konca. Računalnik pa deluje vsak dan od 8. do 20. ure. Vse ostale procesorje sem moral še delujoče vreči v smeti, ker jih je čas že davno povozil.

Torej, če ti crkne v enem letu ga zamenjaš pod garancijo, če ti crkne po 2 letih pa je tako ali tako že čas za novega hitrejšega :D
Če te pa kljub vsemu še skrbi, pa je to samo znak, da si kupil procesor, ki presega tvoje finančne zmožnosti in bi bilo precej pametneje, da bi kupil cenejši procesor in ga seveda dobro navil.
Imeti nenavitega Q6600 je tako rekoč smrtni greh.
Kdor ima nenavitega Q6600 ga sigurno ne potrebuje in ga je kupil samo zato, da se lahko pohvali pred prijatelji ali pa ga je nekdo krepko nategnil. V obeh primerih stran vržen denar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

bond007 ::

Kdor ima nenavitega Q6600 ga sigurno ne potrebuje in ga je kupil samo zato, da se lahko pohvali pred prijatelji ali pa ga je nekdo krepko nategnil. V obeh primerih stran vržen denar.


Ponavadi je tako, ja. Edini problem nastane, ko potem prijatelj ali pa kdo tukaj na forumu pride z navitim q6600 in takrat temu prvotnemu kupcu q6600 vse dol pade in naenkrat je navijanje nekaj nepotrebnega oz nekaj s čimer se vn mečeš:\ . Res brezveze met 50% in več hitrejši proc, ko pa je stock popolnoma ok in zadost hiter :\ - seveda pa ob tem sam ali ne zna ali nima jajc naviti svoj proc, ker se itak 99% lahk skuri in bi lahko bila mamica jezna, ko bo treba novo kupit. Mislim, da sem kr zadel bistvo..

OChack ::

quad je tud na default zlo hitr določene aplikacije ki podpirajo vsa jedra (ala cinebench in programi za grafiko) je pohitritev 70% in več, tko da za tiste ki rabjo hitrost, quad ni samo modna muha ampak potreba ker im čas pomeni denar.
z stališča igračarjov pa je zaenkrat vredu tud če maš samo eno jedro. tko da to glede važenja kok jedr ma kdo, je odvisn od uporabe in v določenih primerih res nesmiselno
Int€l inside, IDIOT Outside

ialexxb ::

Imam Q6600 proc in hladilnik zanj Scythe Mugen SCINF-1000. Zdaj sem ga navil na malo čez 3Ghz, temperature pri obremenitvi(!!) z OCCT programom (30min) procesorja so: 57,57,56,61˙C.
V dokaj mirnem stanju pa imajo temp. povp. 35˙C. Na CPU-Z, mi napiše "Core Voltage" 1.272V v Everestu pa 1.30V(pri Overlocku) in 1,27V(pri Senzorjih- Napetost jedra). Že v naprej povem, da sem prebiral o quadu zelo veliko, vendar me vseeno zanima ali sta temperatura in voltaža v redu in do kam priporočate naviti, ker vidim, da je Izi prišel do 3,6Ghz me zanima ali lahko s tem hladilnikom pridem tudi jaz do tja??
In glede garancije me zanima, ker si Izi omenil, da če se ti skuri, ga neseš na servis/oz. reklamiraš in dobiš novega, približno tako si rekel, če se ne motim. Vendar ali se na servisu lahko z(a)govarjajo, da si ga overlockal ipd. ali ti to sploh lahko dokažejo? In še nekaj. Ko grem v program Everest ali CPU-z, se mi kar vsakih par sekund menjava FSB, množilnik in s tem seveda takt procesorja. Primer: Prvih 5 sekund bo množilnik 9x in takt proca 3Ghz(335x9), nato pa se kar naenkrat spremeni množilnik in sicer v 6x in takt pade na nekaj čez 2Ghz. Kje bi se lahko skrival problem?

>>><<< ::

Poženi nek test stabilnosti (npr. Orthos) in če pride normalno skozi, potem ti voltaže ni potrebno višati. Poskusiš lahko edino, kako visoko prideš s frekvenco, pri tem pazi seveda na temperature!!
Frekvenca se ti v idle spreminja, ker imaš vključen Speedstep.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

ialexxb ::

Aha, a to potem pomen, da če z OCCT-jem(test 30min) pride čez in napiše Stable(stabilno) pomeni, da je procesor stabilen in me ni treba kaj skrbet, ker so itak temperature s Scythe Infinity/Mugen SCINF-1000 nič več kot 46˙C!!

Izi ::

LeMans, jaz sem prišel na 3,8 GHz z 1,46 V in je vredu deloval, testiran brez napake 2 uri ampak so bile temperature jeder 85°C, kar je odločno preveč, zato sem znižal vse skupaj tako, da ga sedaj uporabljam na 3,5 GHz in 1,42 V.

To, da ti zmanjšuje množilnik je povsem normalno in zaželeno. Sicer se da to izklopiti v BIOSu, ampak je bolje, da pustiš tako kot je. Namenjeno je manjši porabi in manjšemu gretju procesorja.
Q6600 spreminja množilnik od 6x do 9x. Ko ni obremenjen je množilnik vedno na 6x in deluje default na 1,6 GHz, tako prihraniš na porabljeni elektriki in tudi procesor manj trpi, čim pa ga obremeniš pa samodejno dvigne množilnik na 9x in tako deluje na 2,4 GHz. Če nič ne prestavljaš v BIOSU, to po defaultu počno vse današnje matične plošče, tako da vsem, ki ne navijajo, njihov Q6600 večino časa deluje na 1,6 GHz.

Tudi če navijaš je smiselno uporabljati samodejno zniževanje množilnika. Nesmiselno je, da mi procesor stalno deluje na 3,5 GHz, če nič ne počnem na njem. Mojih 3,5 GHz je na množilniku 8, kar pomeni, da je moj procesor večino časa na 2,6 GHz z množilnikom 6.

Glede stabilnosti je pa tako, da z OCCT je 30 minut minimalno. Računalnik je za povprečno delo že dovolj stabilen, ampak se ne šteje kot 100% stabilen. Dostikrat se napaka pojavi šele po dveh ali treh urah, Tako, da se šteje za 100% stabilnega tisti računalnik, ki zdrži vsaj 5 ur OCCT brez napake, nekateri pravijo tudi 8 ur.
Ampak po mojih izkušnjaš so 4 ure dovolj, kajti če se po 4 urah ne pojavi napaka se tudi kasneje ne bo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Primoz78 ::

Izi a ne zniza to tudi napetosti kar je posledicno slabo za stabilnost navitega CPU-ja....vsi odsvetujejo te fore za zmanjsanje porabe pri navitem procesorju ti pa jo priporocas...?! OCCT 30min pomeni, da je procesor relativno stabilen....ni pa nujno...osebno spustim cez noc Prime95 (zadnjo verzijo) vsaj 12h in ce gre to skoz brez napak smatram procesor kot stabilen, ceprav se tudi pri tem kdaj pokaze da ni tako (redki primeri)...za stabilnost mojega CPU-ja sem pa pustu prime laufat 16h+...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Izi ::

a ne zniza to tudi napetosti kar je posledicno slabo za stabilnost navitega CPU-ja

Vse se da nastaviti.
Tej funkciji se reče Speedstep. Tukaj je bolj podrobno razloženo: SpeedStep
Vse je odvisno od nastavitev v BIOSU in seveda od samega BIOSA.
Če je napetost procesorja nastavljena na "Avto" potem se bo seveda zniževala in zviševala tudi napetost glede na frekvenco.
Torej se zmanjša množitelj, ki zmanjša frekvenco in takoj nato pade tudi voltaža, ki je odvisna od frekvence.
Če malo navijaš tja nekje do 3 GHz bo verjetno vse vredu, pri navijanju večjem od 3,2 GHz se pa ta razmerja podrejo in treba je uporabiti fiksno voltažo.

Pri navijanju "Avto" nastavitev, na višjih frekvencah, ne dovaja več dovolj voltaže. Pri meni, če nastavim 3,5 GHz mi dovaja default voltažo okoli 1,4 V, kar je premalo za stabilen računalnik.
Torej sem ročno prestavil voltažo na toliko. da mi jo dovaja 1,42 V. Ko pa je voltaža nastavljena na fiksno vrednost pa ostane vedno ista in se nikoli ne spremeni tudi ob znižanem množitelju, seveda je tako poraba nekaj višja ampak glede stabilnosti pa ni nobenih skrbi.
Pri meni se torej spreminja samo množilnik, voltaža pa je vedno fiksna.
Včasih je res veljalo, da je pri navijanju bolje izklopiti kakršnokoli varčevanje z energijo, ker je bio vse še precej nezanesljivo, ampak danes so matične plošče že tako napredovale in BIOS je tako dodelan, da jaz vsekakor priporočan uporabo čim več varčevalnih funkcij, ker delujejo točno tako kot je pričakovano. Če se seveda znajdeš v tistih 1000 nastavitev v BIOSu.

Nihče ne pravi, da je navijanje simpl zadeva :D
Upoštevati je treba 1000 malenkosti.
Večina stvari, ki so nastavljene na "Avto" se spreminja glede na kakšno drugo stvar na katero je povezana. Če hočeš doseči kakšno omembe vredno navitje je treba čim manj nastavitev pustiti na "Avto" in večinoma vse določiti ročno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

ialexxb ::

Aha, samo ko želim zvišati voltažo za CPU izbiram med: Auto ali pa od 1,52000V do 1,70000V ko kliknem "CPU Voltage". Zdaj nevem, ker imaš ti 1,42V me zanima, kam točno moram potem it, ker je potem še tam "CPU Voltage Damper,..."!

Izi ::

izbiram med: Auto ali pa od 1,52000V do 1,70000V ko kliknem "CPU Voltage"

Bolj dobro poglej, tisti stolpec z napetostmi je hudo dolg in spodaj pod 1,52000V mora biti še veliko številk.
Tisti stolpec ima drsnik ob strani in ti ne vidiš celega :D

Xtra ::

En simpl uprasanje.Ko bom Q6600 stepping G0, bom zamenjal stock hladilnik na njem z heat pipe hladilnikom, in sicer temle:


THERMALTAKE Big Typhoon 120 VX CL-P310-01

Do koliko bi ga lahko spravil normalno, brez pretiranih temperatur.Plata bi bla od Gigabyta DQ6 ali pa DS4(tukaj bi tudi prosil za predlog).

LP:)

Jst ::

333x9 = 3000. Brez kakršnih koli težav. Ta frekvenca je bolj "default" kot stock default. :) To bi lahko dosegel že z stock Intelovim hladilnikom. Jaz sem pa še malenkost znižal napetost in mi zelo odgovarja. Na Infinity-ju. Iz 1.2750 na 1.200. Cel računalnik tih. (Tišina mi je tudi skoraj prva prioriteta)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Xtra ::

Se pravi ga z tem hladilnikom lahko več kot 3.0 navijem? (3.2?; 3.4?; 3.6?; več???) ..se pravi, koliko več bi ga dau lahko z tem hladilnikom?

LP

Tilen ::

4.5Ghz komot!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

ialexxb ::

Ne ne, toliko pa ne, to je po mojem mnenju veliko preveč, ker ni to Core2Duo ampak Core2Quad!!! Mislim, da bi se dalo, vendar moraš potem probat stabilnost s programom OCCT(jst sem dal 7ur), pa še ta hladilnik, ne vem no...try it...ampak pazi na temperaturo CPU-ja!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ialexxb ()

Xtra ::

...najbolj začen na 3.0 pa pol po 200mhz usakič gor.Da ni prevec tvegan:) .Ne?

ialexxb ::

Ja, navijaj počasi in previdno. Jst sem začel pri 300 pa sem potem zviševal po 10-15 FSB. In potem se pač nekje ustavi, vendar ne pozabi spremljati temperaturo ter daj za nekaj ur obremeniti procesor z OCCT-jem, da bo res stabilen.

AapocalypseE ::

Tilen, je pomoje mislil tistih 4.5GHz bolj sarkastično kot kaj druga. :))

AapocalypseE ::

Mene pa zanimajo tisti, ko majo quade navite kake so kaj voltaže? Jaz laufam mojega na 356x9=3204MHz 1.405V vdroop na 1.35V in dela lepo stabilno. Če dam voltažo na 1.385V mi v prime95 vedno odpove eno jedro. Probal sem na 378x9=3402MHz 1.485V in mi vedno odpove eno jedro. Je zdravo še večat voltažo? Na 3.2GHz 1.405V s prime95 blend test mam stopinje 62-67.

JIM22 ::

Street: čist odvisno od temperature. Spremlaj, tam do 70 gre kamot. Jest mojga furam za 24/7 na 430x9 z 1,6725V bios in če upoštevam droop znese realne nekje 1,6V.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

ialexxb ::

Jaz sem pred 5 minutami probal dati 430x9 in voltažo na 1,6750V in še preden sem prišel v namizje, se mi je že restartal. Imam plato Asus P5K, mislim da ni to prava plata za navijanje takšnega procesorja kot je Q6600?

M-XXXX ::

Kolikor vem ima navadna P5K le 4 fazno napajanje, in kar velika verjetnost je da ti niti procesor ne gre toliko!

AapocalypseE ::

Zdaj sem dal proc na 333x9 1.325V je pomoje čisto dovolj navito za zdaj. Me pa zanima kako naj nastavim rame, 1:1 333MHz ali 2:3 500MHz?

macgajver ::

2:3 500mhz
Drugače pa za foro poizkusi 400x7 2.8ghz rami 1:1 400mhz. Komot s stock voltažo zna se nardit da bo proc celo hitrejši kot na 3000mhz zaradi ram timingov pri 400mhz razmerja 1:1 in višjega fsbja.

In spusti 3dmark06 na obojih nastavitvah skoz boš videl kaj je hitrejše.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

JIM22 ::

Če ti rami gredo brez problema na 500mhz in dobrimi timingi, pol je vsekakor hitrej kot na 333mhz. Sam spet odvisn kaki so timingi na 500 al pa na 333 in kake voltaže so.

LeMans: ne gre vsak procesor enako. Lahko da bi imel celo bolšega in ti bi šel na 4ghz z tako voltažo kot sem jo napisal, če ti ga je pa prkarat resetiralo, pa pomeni da ne gre tuk, sam tle so še drugi dejavniki, ki morajo bit pravilno nastavleni, ni vse v frekfenci proca in drugo vse na avto. Boš moral pa kar sam pogruntat in ne samo neki nastavt, kar je nekdo napisal da mu deluje brez problema. Dobrodošel v svet navijanja.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

AapocalypseE ::

Ja recimo kaj je boljše, 1:1 333MHz 4-4-4-12 ali 2:3 500MHz 5-5-5-15? Bom pa še pognal 3d mark, da vidim kje izpljune večje cifre.

Zgodovina sprememb…

JIM22 ::

Nižje misliš. Najbolš je sprobat pa boš videl, drugač maš pa tud na netu malo morje testov, kjer testirajo enake frekfence sam druge timinge oz v vseh možnih kombinacijah.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Izi ::

kaj je boljše, 1:1 333MHz 4-4-4-12 ali 2:3 500MHz 5-5-5-15?

Najverjetneje imaš DDR2 RAMe, zato so frekvence na RAM-ih dvojne. Pravilno vprašanje je torej 1:1 666 MHz 4-4-4-12 ali 2:3 1 GHz 5-5-5-15 ?
Mnogo hitrejše je če bodo RAMi delovali na 1 GHz, kot pa na 666 MHz ne glede na razmerje in zakasnitve.
Tukaj sploh ni treba poganjati kakšnih testov, ker je razlika ogromna in najverjetneje bi bili RAMI na 1 GHz vsaj za polovico (50%) hitrejši.

Z sinhronim delovanjem 1:1 pridobiš napram asinhronem enako kot z približno 50 MHz (100 MHz DDR2) večjo frekvenco.

Največ pridobiš z višanjem frekvence, potem z sinhronim 1:1 delovanjem in šele na koncu z nižanjem zakasnitvenih časov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Xtra ::

Dj pa res plata je Gigabyte DS4, grafa 8800GT superclocked eVga, 2gb geil rama black dragon in pa seveda Q6600 z tanovim zalmanovim hladilnikom na procu.

Ker vidm da enim 430FSB ne podpera, a men bi?Pa kok dobr ta sistem hladi(6 heatpipe cevi, tanke bakrene reže razporejene v krogu, pa tavelka vetrnica gor).

Bi šlo na 4.0, oz saj na 3.8 :)) :))

LP

M-XXXX ::

Zelo teško verjamem da ti bo šel na 3.8 (kater model hladilnika sploh imaš) Vsak procesor se različno navija, tako da boš moral sprobati!

AapocalypseE ::

Jaz dobim mojega quada B3 stepping max 3.4GHz stabilno. Hladilnik vidiš v podpisu kateri mam. G0 stepping boš navil max 3.5GHz na zraku, za kaj več bo treba met vodno.

Xtra ::

macgajver ::

Kolk se ti kej greje to je važn.

Recimo jas sem mojega b3 probaval spravit na 3.ghz pa s nobeno voltažo ni in ni stabilen pri tej frekvenci. na 2.8ghz pa mi s stock volti deuje super prime tested. Tudi s temperaturami sem zadovoljen hladilnik je akasa revo.

tenstan krompir je pa zakon

Xtra ::

Uff.Bomo vidl.Ćimprej k dobim.Naročen je za enkrat.Upam da bo stepping G0, saj prosu sm jih zanjga.

LP

Jst ::

Jaz sploh nisem vedel za te steppinge, da tako vplivajo na overclock. No... ne da nisem vedel, ampak nisem vedel, da je favorit (sem ga tudi sam dobil) g0. Hvala slo-tech community-ju za tole temo. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Xtra ::

aleluja :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nova grafična in intel q6600

Oddelek: Strojna oprema
403305 (2514) severjug
»

>>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Navijanje
48940677 (22219) Dr_M
»

Pomoč pri navijanju q6600

Oddelek: Navijanje
394875 (2710) alexa-lol
»

Core 2 quad q6600 do ==> 3.6 Ghz

Oddelek: Navijanje
111788 (1535) yanez666
»

Sami problemi z navijanjem 4-jedrnika

Oddelek: Navijanje
392476 (1608) Fr33man

Več podobnih tem