» »

navijanje Quad procesorja

navijanje Quad procesorja

AapocalypseE ::

Adrijan0 zakaj pa bi mel quada samo da se kažem in da ga ne izkoristim? LOL :D Čudni ste mi taki, ki ste proti quadom, potem pa, ko bojo izkoriščeni in to bo kar kmalu pa bojo najboljši. :\ Ni logike tu, da si ma en možnost kupit štirijedrn pocesor in si raje kupi dvojedrnega.

pozitron ::

Golnar, ti bom js posodu majčko k sm jo dubu zraven q6600 :)

JIM22 ::

Jest bom pa kar po Penryn-u posegel. Cena 1k€. Za surfat bo dober.;)

Svaka vam čast, kake mate.:\
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

MEDENA ::

kaj pa za msn bo?

macgajver ::

Res bi eni fantje na mus radi izkoriščali procesor treba bo celerona 533mhz pa visto gor da bo skoz 100%.

Drugač vm je pa že golnar lepo povedou sicer mal sarkastično sam vseen.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

Adrijan0 ::

StreetRacer to je ubistvu "quad" in ne quad... Drugače hja.. Se ne sekiram za vas. Samo meni gre že na k.. Kolko tem o tem q6600 in o teh ultra pcjih.. A se na slotechu še o čem govori?

AapocalypseE ::

Adrijan0, ko program ali igra izkoristi 4 jedra je stock Q6600 enkrat bolj hiter od stock E6600 to je glavno ;) Tisti pravi pa bojo še že prišli in bomo vidli kaka velika razlika bo. :)

Adrijan0 ::

Ja ja sej me ni treba učit dokler znam kej..

AapocalypseE ::

Ma ti tak vse znaš, sploh ti brezveze kaj govorit ;)

Adrijan0 ::

Ja če bi se od vas učiu.. Zdej me samo še programirat nauči >:D Aja in ne pozabi grafično oblikovanje da bom še jst napisu na slotechu da sm programer in grafični oblikovalec :D

ps: za programiranje tud priporočate navitega quada? >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

pozitron ::

Golnar ti je lepo povedu, nevem kua zdej neki moriš, d je treba bit grafičn oblikovalc da maš q6600. Isto so vi neki moril za C2D na začetku, dragi in oh in sploh, pol leta kasnej ste jih pa vsi priporočali. Isto bo s štirijedrniki. Nevem zakaj bi za podobno ceno kupil dvo jedrnika, če lahko štiri jedrnik, že tko vse tok hit zastari. Še hvala bogu, da je intel štirijedrni procesor nardil tako dostopen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

Azrael ::

Zgrešili se point, ki ga ima Adrijan0.

Namenoma ali po nevednosti, ni važno.

Zanima ga, zakaj naviti procesor, če tega ne izkoristite v polni zmogljivosti niti na default frekvencah?
Nekoč je bil Slo-tech.

Al_Cojone ::

Pridružujem se temi ker sem owner Q6600....morem reč da je res super!!! priporočam vsem ki kupujete nov komp :D

...trenutno mam proc na 2700mhz torej 9x300 in rame na 450mhz (4-4-4-12, Crucial ballistix tracer 6400) -
po ene ~30 sek se sesujeta OCCT ali dvojni orthos... - voltaže so vse na default

trenutno mam še stock cooler ampak na mizi mam Ultra-120 extreme od thermalrighta :D samo se mi ga ne da še vgradit (da malo vidim temp in zmogljivost @ stock cooling)

verjetno so krive voltaže za sesutje occt-ja al orthosa al se motim?

p.s. : ko vgradim nov cooler ga mislim laufat @ 3ghz (333x9)

Dijo Porko Buh Kanarin Cepon

Adrijan0 ::

Azrael usaka ti čast! Azrael že ve zakaj sm to napisal itd. Ker zna brati in razumevati kar piše... Fora je k drugi ne razumejo in potem mislijo da jst govorim neumnosti in me hočejo še kej naučit... Pač bodo že 1x.. use 1x pride baje..

pozitron ::

am neki me zanima od vseh vas se kdo profesionalno ukvarja z obdelavo videa slik al kar koli.. oz rabi ta q6600 za delo?

mate tak hardwer samo za se kazat ne pa ga rabit >:D Zdej pa še reči da ni tko..

To si napisal, potem zgleda sem res narobe razumel :|

Js trenutno edino resno delo, ki ga opravljam na q6600 je pisanje diplome u wordu 2003 ;)

Bom pa zato danes slike rezal in urejal z photoshopom namest slikarjem :)

Adrijan0 ::

davidx300 preberi usi in boš vidu kaj sm napisu.. Ampak oni so nažalost razumeli da sm jaz reku da so quadi zanič.. Samo nimam kaj jz če vi tko narobe razumete..

TechBeats ::

jo folk, eno uprašanje:))
A bo pasu recimo zalmanou 9700 hladilnik na MSI P35 Platinum link, ker me mal skrbi zarad hladilnih reber, pa na to matično bi seveda ruknu q6600 gor :D, mislu sm tud na Scythe INFINITY, a bo dost prostora za enga od teh 2?
AciD TriP

Daliborg ::

Zanima ga, zakaj naviti procesor, če tega ne izkoristite v polni zmogljivosti niti na default frekvencah?


emm...ker je odzivnost manjsa?
Roko na srce sam zaenkrat res ne rabim navijat tega q6600. Ampak so bili casi ko se je zelo poznalo ( p133@166Mhz, pred p1 smo mel pa itq TURBO tipko >:D ) Se dan danes se spomnim kaksna razlika je bila poganjat igre kot so Screamer2,Duke Nukem3D, Motoracer, MDK (Murder Death Kill), F1GP, Fifa ....Pa tud ni izkoriscal spil celga proca ampak sam odzivnost je bila manjsa.


Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daliborg ()

pozitron ::

Za zalmana ti lahko povem, da ga boš spravu gor, ga mam na ga-965p-ds3 rev3.3 in je še dovolj placa okol, pa tut NB hladilnik je kr visok res je, da nimam tistga hladilnika za mosfete zadi, ampak bi pomoje mogu it vseen mimo. Za pritrditev morš tko tist okvir na matično prišraufat pa potem pride cpu hladilnik dost visok. Za infinitya pa nevem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

Adrijan0 ::

Daliborg >:D pusti ti p1.. Tudi jaz se dobro spomnim tistega gumba turbo >:D Ampak dandanes pri quadu, ki je res bestbuy procesor ta čas na trgu se ti 200mhz nebo poznalo.. Ga ni korenjaka ki bo opazu da mu dela kej bol hitro.. >:D

Daliborg ::

Jah no ...drugac je men stabilno delal na 3.4Ghz kar je za 1Ghz pospešek, kolk se pa to dejansko pozna pa praktično nisem testiral razen z pcmarki, superpi, 3dmarki kar pa po svoje menim da niso prava merila za prakso, so pa merila.
Ker je teorija le teorija, in teoretično bi to mogl pac boljš delat kot pa na default. >:D Kolk je dejansko izkoristka pa sam pri sebi ve.

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

AapocalypseE ::

Azrael pol pa si preberi kaj sem napisal pod tistim postom o navijanju :\ Sploh nevem kaj koga briga kaj jaz laufam na compu, da morem met 4 jedrn procesor? Pa če si kdo zaj 128 jedrn proc kupi mu nebom šal pisat, kaj te delaš ti na compu da rabiš taki proc? Dajte no :\

Adrijan0 ::

Mene ker ste zasmetili ceu slotech in sm to že 20x napisu.. pa vi važno da navijate.. Ker čene bo word zmrznu ker nebo procesor uspeu tolko črk na displey napisat.. Poglej teme zadnjih 24ur in boš vidu.. Kak je biu slotech pou leta nazaj je pa čista razlika..

pozitron ::

Se strinjam, da nima velikega pomena navijat še zaenkrat q6600, zame je še stock prehiter. Sam koj kurac to tebe briga, če ga nekateri pač hočjo. Odmakn se iz teme pa bo, pa te ne bo nič več bolelo.

AapocalypseE ::

Adrijan0, govoriš da drugi ne berejo kaj ti pišeš, zgleda ti tudi ne bereš kaj drugi pišemo. Sem ti lepo reko da laufa na stock, ker ni potrebe po navijanju. Sprobam zadevo samo na kolk MHz stabilno dela. Je pa res, da je na slo-techu preveč mladine in se takoj pozna to. Na oc labu so mi glede voltaž takoj obrazložli, da ma plata vdroop, tukaj pa nič o tem. Moje mnenje je, da je premalo resen ta forum. Zakaj, pa sem že prej navedel.

Zgodovina sprememb…

Adrijan0 ::

Bi ti jaz to povedu.. Sm ti že mislu napisat.. Samo sm biu raje tiho.. Zarad takih in drugačnih reči.. Za navijanje je pa res bolje da se na oclab obrneš. In it k si reku da naj grem iz te teme.. U kako naj grem če samo še o tem sranju govorite? Sej če ti rečem kaj je bsd al kar koli se zgubiš..

btw niti ni problem mladina.. Ker za rečti sm tudi jz mladina.. Samo problem je ker nimajo kaj govoriti k nimajo dovolj znanja.. Sej nebom več se umešavu.. mogoče niti na slotechu nebom neč več reku.. Bom pač razmislu.. Le novice je še za komentirat to je to... Odgovorni ste pa dobro veste kdo za take in drugačne zadeve.. Še zdaj nevem kje so usi tisti ki so bli svoj čas.. in kaj povedali in znali lepo pomagat tudi pri bolj zapletenih stvareh..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

pozitron ::

Nevem v čem je problem, če se pač ljudje pogovarjajo o navijanju q6600, kot je tudi naslov teme. Pa čeprav mogoče nimajmo/mo takšnega strokovnega znanja kot ti. Mogoče glih ni najbolj pomembna in zanimiva debata, pa kaj. Dost folka je kuplo q6600 k je bil pol cnej zdej se pa mal menjo. Če nismo na dovolj intelektualnem nivoju kot ti, ti ni treba pisat potem. Nevem no js ne vidim tak strašnen problem tu, sej čemu pa je forum namenjen, pomoči, diskutiranju,... Pa tut nevem kolk velik tem tut ni o tem, tale pa q6600 vs. E6600.

Izi ::

Ja porka duš, Adrijan0, kot je bilo že omenjeno je tale thread namenjen točno samo navijanju Q6600 in ničemer drugemu.
Seveda imaš pravico do svojega mnenja, ampak ga napiši kam drugam oz. odpri novo temo in ji daj naslov "Nesmiselnost navijanja procesorja" ali kaj podobnega.
Tukaj si zasvinjal celotno temo in potem se še nekaj pridušaš, na kako nizkem nivoju je Slo-Tech.
Na takem nivoju je zaradi ljudi kot si ti, ki svoje menje VSILJUJEJO v teme kamor le ta sploh ne sodijo.
In tvoje mnenje v tem threadu tudi nikogar ne zanima, ker so se tukaj zbrali samo tisti, ki navijajo svoj procesor in bi radi soje izkušnje izmenjali z enako mislečimi.

Glede samega navijanja pa samo toliko, da imate nekateri, ki ste proti navijanju popolnoma zgrešene argumente. Poraba je že eno tako napačno mišljenje.
Procesorski množilnik navzdol že nekaj let ni nikjer zaklenjen zaradi varčevanja z energijo. Tudi najbolj navit procesor bo znižal množilnik, ko ne bo obremenjen do konca in tako bo večinoma deloval na frekvencah med 1 in 2 GHz in poraba bo zanemarljiva.
Ko pa zaženeš kakšen filter za obdelavo videa ali pa kakšno igro, takrat pa še kako pride do izraza tistih dodatnih 500 do 1000 Hz. In vsaj pri uporabnih programih potem ne gre za nekaj sekund razlike, kot je bil tvoj argument ampak je celotna obdelava videa opravljena namesto v štirih urah samo v treh in to je zadosten razlog za navitje, da prihraniš eno uro.
Res je, da rabiš par dni, da najdeš tiste prave meje in da vse stestiraš, kot je rekel Brane, ampak če računalnik dejansko izkoriščaš potem se ti vse ta izbubljeni čas prej ali slej povrne.

Da ne govorim o tem, da je nekaterim navijanje v užitek, poleg vsega pa je zelo pomemben tudi občutek, da ti mašina lahko spravi iz sebe največ kolikor se da za tvoj vloženi denar.
Zavedati se je treba, da se izdelovalec procesorjev nima časa truditi, da bo vsem tistim milijardam procesorjev določil optimalno frekvenco delovanja, zato vedno izberejo tisto najmanjšo, ki jo z 150% gotovostjo lahko dosežejo čisto vsi procesorji določene kvalitete.
Doma pa ima vsak čas in lahko določi prave zmogljivosti procesorja.
Na naviojanje se sploh ne sme gledati kot na priganjanje procesorja preko njegovih zmožnosti. To je popolnoma napačno mišljenje.
Tukaj se gre samo za iskanje tiste prave frekvence za samo tvoj procesor, za kar proizvajalec procesorja ni imel časa.
Tisti, ki ne navijate imate v bistvu močno declockane procesorje, naši naviti procesorji pa dejansko delujejo na optimalnih frekvencah.

Overclockani procesorji, je zame popolnoma napačen izraz, ker dejansko sploh ne morejo obstajati. Čim greš čez optimalno frekvenco procesorja se bo ta prej ali slej sesul in tako je overclockan procesor v bistvu neuporaben procesor.
Na vso stvar moraš gledati tako:
Mi tovarniško močno declockane procesorje spravljamo samo na njihovo pravo vrednost :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

jest10 ::

Na naviojanje se sploh ne sme gledati kot na priganjanje procesorja preko njegovih zmožnosti. To je popolnoma napačno mišljenje.
Tukaj se gre samo za iskanje tiste prave frekvence za samo tvoj procesor, za kar proizvajalec procesorja ni imel časa.
Tisti, ki ne navijate imate v bistvu močno declockane procesorje, naši naviti procesorji pa dejansko delujejo na optimalnih frekvencah.

To velja jasno le dokler se navija na privzeti voltaži.

Izi ::

To velja jasno le dokler se navija na privzeti voltaži.

Se strinjam, ampak sedaj se že spuščava v detajle navijanja.
Pri normalnem navijanju ti pustiš voltažo pri miru in višaš samo frekvenco dokler pač gre.
V tem primeru se tudi temperatura ne dvigne kaj bistveno in vse opraviš z navadnim hladilnikom in rezultat so skoraj vedno vsaj 20% višje frekvence, če nisi ravno kupil najhitrejšega procesorja iz določene serije.

Šele v drugi stopnji navijanja gre dejansko za priganjanje procesorja prek njegovih zmožnosti, kjer se dviguje voltažo, ki za seboj potegne precej višje temperature in seveda zahteva tudi nov hladilnik in nekaj dodatnih ventilatorjev v ohišju ali pa celo vodno hlajenje.
Šele pri tem drugem delu navijanja si lahko začneš postavljati vprašanje smiselnosti, ker si do optimalne frekvence v bistvu prišel že v prvem delu, v drugem deli pa kljub vloženemu velikemu trudu, času in denarju dosežeš samo še par 100Hz večje frekvence.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

JIM22 ::

Dej nehite klobast bedarije. Ker ma keš bo kupo quad, ker ma mal majn keša bo kupo c2d, ker ma še majn bo kupo e21x0, drugi pa celerona. To je to in konc debate. Vsak ga rab za sebe in svoje potrebe in magar za surfat po netu. Jest uporablam 8800gtx za net, tuk da vam je jasn, pa mi ni žal, ker leti ko prasica.;)
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

AapocalypseE ::

Se strinjam, davidx300 :)

macgajver ::

Adrijano še nekaj en podatek zakaj se navijajo naši procesorčki ker vidm da ti ni jasno zakaj bi 4jedrni procesor navil do skrajnih meja večinoma je že izi obrazložil navijanje procesorja ampak zakaj na recimo 3ali več ghz. Preprosto igrice. Zaenkrat so procesorji še dost močni prav tako grafične kot je znano so grafične ranga 8800gtx izjemno izjemno hitre ubistvu prehitre za kterkoli procesor na trgu nekako tako si jest to predstavljam in ko ti naviješ procesorju frekvenco kajti tukaj jedra ne igrajo vloge ampak frekvenca to pomeni skoraj isto kakor da bi navil grafično.rezultat je še bolši kot če naviješ grafično. Ti je zdaj jasno.

Pa še to naloženo imam visto laufa mi nonstop utorent in polno gadgetov poraba procesorja je kr konstantno 20% in več to samo windows vista laufa in omenjeni utorent.
Res pa je da procesor bije večinoma pri 1600mhz tud ob 20%porabi. Prej v xp mi je skoz za najmanjšo malenkost preklaplov med množilniki zdej v visti niti ne.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

umax ::

Da dodam nekaj na temo. Trenutno je ziher najboljsa izbira Q6600, saj za svojo ceno, 260€, nudi res najvec..
En screen z 10h Prime95-om..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

icy ::

česa nudi največ? In poanta slike je?

pozitron ::

Poanta slike je naslov teme NAVIJANJE QUAD PROCESORJA!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

AapocalypseE ::

umax kje si dobo Q6600 G0 stepping?

umax ::

tocno tako kot je rekel david, poanta slike je primerna naslovu teme, nevem kaj tukaj ni jasno...
Procesor dejansko nudi najvecje zmogljivosti za svojo ceno, simple as that!

Se en 7h Prime95 shot @ 3800MHz;

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

@StreetRacer;

poglej tukaj -->

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: umax ()

pozitron ::

Umax kakšen hladilnik maš?

umax ::

sem pozabil povedat, vodno hlajenje (PA120.3, D-Tek Fuzion, 2× DDC 3.2 w/Petra's Top) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: umax ()

icy ::

še vedno mi nisi odgovoril česa nudi več. Poleg tega imaš vodno in še G0 stepping, katerega pri nas zaenkrat še ni. Poženi kak bench progi, super pi, ...
David pšt;)

pozitron ::

Ne more bit ena tema quad kjer se ne bi najdu en težak in na vse pretege nasprotval.

Ti bom dal js pšt...:)

suntrace1 ::

Adrijan0: Jest sam čakam da pridejo mal iz mode in jih bo polna Bolha, pa si bom omislil enega za preračunavanje ''metod končnih elementov''. Samo za to bi menjal moj E6400, ki je že z dvemi jedri mala zverinica >:D Sicer pa se zaenkrat še ne splača kupit 4-jedernike za igre, ker še ni pravih iger, ki bi izkoristile vsa jedra, cene pa itak padajo v PC industriji. Pa še DX10 se mi zdi, da nekam zelo šepa >:D

icy ::

nič ne nasprotujem, sploh pa se s tabo niti ne menim. Dve sliki prime-a ni neki best buy, da rečeš da je nekaj najboljše price/performance to podkrepi z enim programom (cad, modeliranje, bench, ...).

Adrijan0 ::

Hm.. Ste se uprašali kak bo dejanski rezultat "QC" vs QC.. Če mamo aplikacijo ali igro ki izkorišča vsa 4 jedra potem je pri današnjih QCjih velik shit. Me niti ne brigajo vaši komentarji, kako sm proti "QC"-ju čeprau nisem.. današnji "QC" je ql izbira za tiste, ki ga rabijo.. Drugače se splača počakati še par mesceu in kupiti pravi quad core. Zakaj to pišem. Fora je da pri aplikacijah in igrah ki bojo izkoriščale vsa 4 jedra hkrati bodo današnji "QC" imeli bistveno slabši performance zaradi "problema" pri komunikaciji jeder med sabo. Bol preprosto se ne da napisat.

pozitron ::

Drugače se splača počakati še par mesceu in kupiti pravi quad core.

Ja sam cena ne bo ugodnih 265e tko kot je q6600.

The launch will work like this: late this year (Q4), Intel will introduce a a new Extreme Edition processor based on Yorkfield (quad-core Penryn). Given that most Extreme Edition chips start out with a $999 price tag, that's where we'd expect the first quad-core Penryn to fall as well.

Tist ko ti praviš par mescev čakanja bodo šele najzmoglivejši te serije, ki bodo svinjsko dragi.

More affordable Penryn won't arrive until Q1 2008, which is great news for AMD. In the beginning of next year, Intel will introduce both mainstream Yorkfield and Wolfdale (dual-core Penryn) parts. We'd expect Wolfdale based chips to run at between 2.33GHz and 3.00GHz, while Yorkfield will probably top out at 3.33GHz.

Pa tut ti mainstream dvomim, da bodo 265e.

Verjetno bodo bolj zmogljivi samo tok pa spet ne, da bi dal namest 265e kar 999e al pa kolk bo pač cena teh mal cenejših v Q1 2008. Tut če bodo "more affordable" dvomim, da bo cena 265e.

Pa veselo čakanje adrijanO.

Vir

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

Adrijan0 ::

Hja bomo vidli dejansko kako bo amd vs intel u QC seriji. Drugače mi za to kar delam zadostuje macbook z 2gb rama.. Lahko čakam še tud 2 leti pomoje.. Če pa crkne se pač kupi drugega.. Jaz čakam na prenosnike z 4 jedri..

Aja... Pa e2160/e2180, ki je skori zastonj nebi biu dovolj za pou leta? Itak to se da lepo navit za 100% z zračnim hlajenjem. Ne da hočem reči da se ne splača kupiti q6600 in bla bla.. Samo še zmeri če maš nek "spodoben" računalnik lahko z njim počakaš malo časa..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

pozitron ::

Aja... Pa e2160/e2180, ki je skori zastonj nebi biu dovolj za pou leta? Itak to se da lepo navit za 100% z zračnim hlajenjem. Ne da hočem reči da se ne splača kupiti q6600 in bla bla.. Samo še zmeri če maš nek "spodoben" računalnik lahko z njim počakaš malo časa..

Se strinjam.

minimus ::

Ma dej nehita mi bluzit proklrta morona.Al ne vidita kaj je naslov teme a sta oba mal cez les al kva?
Spizdita vn iz te teme GNOJA!!!

MEDENA ::

ROFL.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nova grafična in intel q6600

Oddelek: Strojna oprema
403290 (2499) severjug
»

>>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Navijanje
48940624 (22166) Dr_M
»

Pomoč pri navijanju q6600

Oddelek: Navijanje
394870 (2705) alexa-lol
»

Core 2 quad q6600 do ==> 3.6 Ghz

Oddelek: Navijanje
111783 (1530) yanez666
»

Sami problemi z navijanjem 4-jedrnika

Oddelek: Navijanje
392473 (1605) Fr33man

Več podobnih tem