» »

Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik.

Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik.

1
2
3

MoRp ::

St235 je izjavil:

Člen se sevda lahko uporabi tudi v povezavi s karkiranjem, ne sme pa se uporabit v povezavi s prometno signalizacijo za prepoved parkiranja in ustavljanja.


Včasih ga tudi ti userješ! 98. člen se NE SME uporabljati za parkiranje --> nikakršno.

Prometni znak za plačilo parkirnine je znak za obveščanje in ne za prepovedi oziroma obveznosti. Če ne kupiš listka na parkomatu si sankcioniran po ODLOKU O UREJANJU PROMETA MOL:

6. člen

(1) Na javnih parkirnih površinah, za uporabo katerih je določeno plačilo parkirnine, je parkiranje dovoljeno za čas, za katerega je plačana parkirnina. Zavezanec za plačilo parkirnine je uporabnik javne parkirne površine.

(2) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki parkira na javni parkirni površini iz prve alineje prvega odstavka prejšnjega člena tega odloka, brez plačila parkirnine.

St235 ::

Včasih ga tudi ti userješ! 98. člen se NE SME uporabljati za parkiranje --> nikakršno.


Z globo 160 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo, razen tistega, ki ravna v nasprotju s prometnim znakom za:
... prepoved ustavljanja in parkiranja,


Torej 98. člen, v povzavi s prometno signalizacijo in parkiranje/ustavljanjem se ne sme uporabit SAMO kadar gre za kršitev prometnega znaka prepoved ustavljanja in parkiranja.

Se pa strinjam, da neupoštevanje znaka za obvestilo ni kršitev prometne signalizacije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

MoRp ::

NE. Ker 65. člen ZPrCP v 21. točki določa globo za parkiranje v nasprotju z prometno signalizacijo.
65. člen

(ustavitev in parkiranje)

(1) Ustavitev ali parkiranje na vozišču je dovoljeno le na desni strani vozišča v smeri vožnje. Če so na desni strani vozišča tirnice, je dovoljena ustavitev ali parkiranje na levi strani vozišča. Na enosmerni cesti je dovoljena ustavitev ali parkiranje na obeh straneh smernega vozišča.

(2) Na vozišču ustavljeno ali parkirano vozilo mora biti vzporedno z robom vozišča in sme biti oddaljeno od roba največ 30 cm, razen če je drugače določeno s predpisano prometno signalizacijo. Parkiranje v drugi vrsti, ob parkiranih vozilih, je prepovedano.

(3) Če so parkirna mesta označena s predpisanimi označbami na vozišču ali na drugi prometni površini, je dovoljena ustavitev ali parkiranje le v skladu s temi označbami.

(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:

1. na prehodu za pešce, stezi za pešce, pločniku ali v območju za pešce. Če je s predpisano prometno signalizacijo dovoljeno parkiranje na pločniku, mora biti za pešce zagotovljen najmanj 1,60 m širok del pločnika, ki ne sme mejiti na vozišče;

2. na prehodu za kolesarje;

3. na razdalji manj kot 5 m pred prehodom za pešce ali kolesarje. Če so na vozišču pred prehodom označena parkirna mesta, mora biti prepoved iz te točke označena s predpisano označbo na vozišču;

4. na kolesarski stezi, kolesarski poti, pešpoti ali kolesarskem pasu;

5. na prehodu ceste čez železniško progo in na razdalji manj kot 15 m od najbližje železniške tirnice;

6. na križišču in na razdalji manj kot 15 m od najbližjega roba prečnega vozišča pred križiščem, razen če je drugače določeno s predpisano prometno signalizacijo;

7. v predoru, galeriji in podvozu, ter na viaduktu, mostu in nadvozu;

8. na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu. Na postajališčih zunaj vozišča lahko ustavljajo in parkirajo policisti in občinski redarji pri opravljanju svojih nalog, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;

9. na ozkem ali nepreglednem delu ceste (v ovinku, pod vrhom klanca ipd.);

10. na delu ceste, kjer bi bil prost prehod med ustavljenim oziroma parkiranim vozilom in neprekinjeno ločilno črto ali usmerjevalnim poljem na vozišču ali nasprotnim robom vozišča ali kakšno drugo oviro na cesti širok manj kot 3 m;

11. na mestu, na katerem bi vozilo zakrivalo postavljeni prometni znak;

12. na vozišču v naselju, kjer poteka dvosmerni promet in ločilne črte niso vrisane;

13. na vozišču ceste zunaj naselja;

14. na smernem vozišču ceste v naselju z dvema ali več prometnimi pasovi;

15. na vseh prometnih površinah, ki niso namenjene prometu vozil ali niso namenjene prometu tovrstnih vozil (npr. cestno telo, cestni otok, odstavni ločilni in robni pas, bankina itd.);

16. na mestu, na katerem bi parkirano vozilo onemogočilo vključitev v promet že parkiranemu vozilu ali onemogočilo dovoz na dvorišče stavbe, do garaže, skladiščnega prostora ali drugega podobnega objekta ali do zasebnega zemljišča. Dovoz na dvorišče, v objekt ali k objektu, pred katerim je prepovedana ustavitev ali parkiranje, mora biti na vhodu označen s predpisano prometno signalizacijo, če pa so na vozišču pri vhodu označena parkirna mesta, pa tudi s predpisano označbo na vozišču;

17. na označenem parkirnem prostoru za invalide, razen za osebe iz prvega odstavka 66. člena tega zakona;

18. na označenih poteh, namenjenih intervencijskim vozilom;

19. nad priključkom za vodovodno omrežje (hidrant). Prepoved iz te točke mora biti označena s predpisano prometno signalizacijo;

20. v območju umirjenega prometa, razen kjer je izrecno dovoljeno s predpisano prometno signalizacijo;

21. kjer je to v nasprotju z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo.

(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami prvega, drugega, tretjega odstavka tega člena ali z 2., 3., 5., 6., 8., 10., 11., 12., 13., 14., 15. ali 20. točko četrtega odstavka tega člena.

(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 1., 4., 7., 9., 16., 17., 18., 19. ali 21. točko četrtega odstavka tega člena.

#000000 ::

Zdele sem sem šel mal čez google maps in vidim da še nikol nisem bil al pa parkiral na potrčevi 10 10000%

Mehmed ::

Mogoce si pa pred 12 pa se jim je zdelo blizje 10. Ali pa na cesti nasproti pa je to najblizji naslov.

1. na prehodu za pešce, stezi za pešce, pločniku
12. na vozišču v naselju, kjer poteka dvosmerni promet in ločilne črte niso vrisane
16. na mestu, na katerem bi parkirano vozilo onemogočilo vključitev v promet že parkiranemu vozilu ali onemogočilo dovoz na dvorišče stavbe
18. na označenih poteh, namenjenih intervencijskim vozilom

Ce nisi dobil placa pred blokom so bile to vec ali manj edine moznosti. No razen parkiranja na placu za dostavo. V glavnem ne vem kaj si zajebal, samo sanse da nekaj si so res dobre oz. bolj verjetno je, da so oni falili clen ali pa naslov, kot da ti nisi nic kriv. ;)
Pa upostevaj, da so takrat vsi tako parkirali tam. Nekaj kar ne izstopa mimogrede pozabis.

Parkirnino pa lahko crtamo, ker so parkomate postavili sele po tem.

St235 ::

Že MoRp je citiral, da našteto ne spada pod 98. člen ampak je urejeno v 65. členu. Torej ni bil kaznovan za napačno parkiranje.

MoRp ::

Pa a je res tako težko it na redarstvo in naredit vpogled v prekršek? Evo poklical sem na 01 306 16 20 in so mi rekli da če prneseš USB ključek s sabo ti slike dajo nanj, printat ti jih ne morejo zaradi varčevanja... Pokliči povej številko prekrška in mogoče ti povejo kaj je na fotografiji...

Mehmed ::

Ja. Ali so pa salabajzerji falili clen. Ce so ga, bo verjetno kateri od tistih pravi.
Ce ga niso, mi pa zmanjkuje idej. Lahko bi iz mocnikove zavil na potrcevo, spregledal signalizacijo pa komu izsilil prednost. To bi ustrezalo clenu, zgodilo bi se tik pred tem blokom. Samo pri taki stvari bi verjetno napisali krizisce ab namesto najblizje hisne stevilke ali pac?

#000000 ::

Ja sej bom šel na redarstvo vpogledat, škoda ker šele v ponedeljek.

aja pa še tole, v tej Potrčevi sem bil samo v tem merkatorju, in vedno parkiram tam, ker je vedno plac, nikol parkiral na pločnik ipd, ampak striktno vedno tja in nikamor drugam. Tako da ugibanja o parkplacu odpadejo, in tudi takrat ko sem bil zadnjič tam znaka o prepovedi parkiranja ni bilo, je pa od tam naprej kjer je označeno z roza, enosmerna, ta del o katerem govorim jaz pa ne, to pa zaradi dostave in dostopa do štacune, če greš tam notri in ven ne pelješ metra po enosmerni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

MoRp ::

#000000 je izjavil:

Ja sej bom šel na redarstvo vpogledat, škoda ker šele v ponedeljek.


Pokliči pa povej številko prekrška, ter reči da nič ne piše kaj si naredu narobe in če ti lahko samo pogledajo sliko in povejo kje je težava.

#000000 ::

Ja sej bom takoj v Pon zjutri.

Mehmed ::

#000000 je izjavil:

in tudi takrat ko sem bil zadnjič tam znaka o prepovedi parkiranja ni bilo, je pa od tam naprej kjer je označeno z roza, enosmerna, ta del o katerem govorim jaz pa ne, to pa zaradi dostave in dostopa do štacune, če greš tam notri in ven ne pelješ metra po enosmerni.

A pise dostava in dostop na tabli mogoce? Ne. Ce ne dostavljas potem kar lepo vozis po enosmerni, ne si lagat.

PaX_MaN ::

MoRp je izjavil:

Pa a je res tako težko it na redarstvo in naredit vpogled v prekršek?

"Pa a je res tko težko it na sodišče pa pogledat česa so te obsodil?"
"Pa a je res tko težko it na policijo pa pogledat česa so te obtožil?"
"Pa a je res tko težko it na DURS pa pogledat kolk so ti več davka naložil?"
Mislim, dafuq, model?

MoRp ::

PaX_MaN je izjavil:

MoRp je izjavil:

Pa a je res tako težko it na redarstvo in naredit vpogled v prekršek?

"Pa a je res tko težko it na sodišče pa pogledat česa so te obsodil?"
"Pa a je res tko težko it na policijo pa pogledat česa so te obtožil?"
"Pa a je res tko težko it na DURS pa pogledat kolk so ti več davka naložil?"
Mislim, dafuq, model?


OK, se strinjam, nisem pravilno odreagiral. VENDAR sem prvi v temi opozoril na napake v odločbi. Upam da sem s tem dovolj močno pokazal nestrinjanje z delom organa. S stavkom, ki si mi ga postregel pa sem želel prekiniti ugibanje kaj za vraga se je oz bi se lahko zgodilo (kar se ob korektni odločbi sploh nebi zgodilo). Še enkrat odločba je katastrofalna in ravnanje organa nedopustno.

#000000 ::

Mehmed je izjavil:

#000000 je izjavil:

in tudi takrat ko sem bil zadnjič tam znaka o prepovedi parkiranja ni bilo, je pa od tam naprej kjer je označeno z roza, enosmerna, ta del o katerem govorim jaz pa ne, to pa zaradi dostave in dostopa do štacune, če greš tam notri in ven ne pelješ metra po enosmerni.

A pise dostava in dostop na tabli mogoce? Ne. Ce ne dostavljas potem kar lepo vozis po enosmerni, ne si lagat.



Nimaš prav, ne piše dostava, ampaj je enosmerna za vse od tam naprej, pač folk tud more prit nekako do štacune, niso pa naredli enosmerne komplet pomojem predvsem zarad tega.

Mehmed ::

Ti si to ureditev razlagas kot enosmerna, kjer so ti pustili prostor z druge strani, da gres lahko v stacuno.
V resnici je pa tam tabla dostava mercator, se pravi ni namenjeno tebi.
Tabla za enosmerno je sicer res za tem dovozom, ampak pozabljas, da sta na grablovicevi v obeh smereh tabli, ki ti prepovedujeta zaviti na potrcevo. Iz tam pa te izjeme, tudi ce bi to bila, ne mores videti.

#000000 ::

Ma ne vem, bom šel mimo jutri pa da točno vidim kje so znaki. Drugač pa tam ni da ne smeš parkirat, le nekaj v smislu pazi dostava, ja pe itak tam par avtov vedno, in če bi bilo prepovedano neb noben tam parkiral. Ma bom šel mimo pa da vidim. LP

AngelOfDeath ::

MoRp je izjavil:

šernk je izjavil:



edino ne vem kako je sedaj z zastaranjem, ker so spremenili, da moraš biti o prekršku obveščen v roku 30 dni če se ne motim. Ker to, da dobiš kazen za 2 leti nazaj, je ravno toliko učinkovito kot da pljuniš v morje in rečeš, da boš s tem nekoč morje naredil večje.

po dveh letih morda ne veš več niti kje je tista lokacija kjer si fasu kazen, kaj šele da bi vedel a si ti vozil ali ne.


30 dni je rok, da te prekrskovni organ obvesti o tem da so te pri prekrsku ujeli z tehnicnimi sredstvi (radar). Potem pa spet 2 leti & 4 leta. Ostalo je tako kot do zdej.



In kateri zakon določa da moraš v 30dneh dobiti tole ?
edit: Slovnica

MoRp ::

In kateri zakon določa da moraš v 30dneh dobiti tole ? --> Provokativno vprašano, brez potrebe.

Ali mi lahko poveš kateri zakon določa da moraš v 30dneh dobiti tole? --> Z veliko večjim veseljem bi ti odgovoril, kot sem ti!

Zakon o prekrških (sprememba 1H) je prinesla tole novost:
6. člen spremembe 1H določa:
Na koncu prvega odstavka 42. člena se doda nov stavek, ki se glasi: "Postopka o prekršku, ki je bil ugotovljen s tehničnimi sredstvi in kršitelj s kršitvijo ni bil seznanjen, ni dopustno začeti, če od dneva storitve prekrška preteče več kot 30 dni, ko je bil prekršek storjen.".

Mehmed ::

To verjetno leti bolj ko ne samo na radarje?

MoRp ::

Mehmed je izjavil:

To verjetno leti bolj ko ne samo na radarje?


To so samo radarji. Predvidevam, da je to v zakonu zaradi šalabajzerskega izdajanja plačilnih nalogov za 2 leti nazaj.

St235 ::

Nope, to velja za vsak prekršek, ki ga katerikoli za to pristojen organ ugotovi z tehničnimi sredstvi in kršitelja ni blo možno obvestit na licu mest. Sem spadajo predvsem stacionarni radarji, kamera za rdečo luč...

Pri tem je treba bit pozoren na to, da se člen nanaša na to, da morajo v 30 dneh začet z postopkom, ne pa da mora kršitelj v 30 dneh bit obveščen o prekršku oziroma dobit odločbo.

MoRp ::

St235 je izjavil:

Nope, to velja za vsak prekršek, ki ga katerikoli za to pristojen organ ugotovi z tehničnimi sredstvi in kršitelja ni blo možno obvestit na licu mest. Sem spadajo predvsem stacionarni radarji, kamera za rdečo luč...

Pri tem je treba bit pozoren na to, da se člen nanaša na to, da morajo v 30 dneh začet z postopkom, ne pa da mora kršitelj v 30 dneh bit obveščen o prekršku oziroma dobit odločbo.



RES JE. Se moram potruditi in odgovarjati bolj točno in podrobno, če ne me Lakotnik vedno ujame ;). Pa saj je prav tako.

St235 ::

:) ja, definitivno je zadeva uvedena predvsem zaradi šalabajzerstva, ki so si ga privoščili redarji v Ljubljani in so pošiljal posnetke za skoraj dve leti nazaj. Se mi je pa zdelo pomembno poudarit, da to velja za vse prekrške, ki se ugotovijo z tehničnimi sredstvi in kršitelj ni na licu mesta seznanjen z kršitvijo. Namreč danes so to res v 99% primerov stacionarni radarji, ampak lahko že jutri na primer uvedejo avtomatičen sistem za nadzor nad vinjetami in podobno.

#000000 ::

Se prav da tole velja tudi zame ? oz. bi lahko veljalo, ker nisem dobil nobenega obvestila

St235 ::

močno dvomim, ker ne vem s katerim tehničnim sredstvom bi zaznali opisano kršitev. Tako, da je velika verjetnost, da je bil kar osebno redar prisoten in je on zaznal kršitev.

#000000 ::

No tkole je blo, sem bil na mestnem redarstvu. Po uvodniku sem zahteval vplogled, redar mi je rekel da naj napišem VLOGO in da bodo v nekaj dneh poklicali da si pridem zadevo ogledat, vendar se sem prosil naj vseeno pove kateri točno prekršek sem storil. No povedal je da sem iz grablovičeve zapeljal v enosmerno na potrčevo. Ko sem omenil če lahko vidim kako sliko ipd. je rekel da je on ne vidi da bi obstajala kakšna slika o tem dogotku, in da me je redar VIDEL ter izpolnil zapisnik, ter poslal obvestilo.

Uglavnem šit od šita, noben me ni ustavu, noben (zgleda) nima slike, edino redar me je VIDEL in to je to.

Sedaj ne morem čakat da me oni obvestijo kdaj bi lahko vpogledal v prekršek, ker bo vmes zapadel rok za pritožbo, tako da moram igrat na slepo, itak nimam kej zgbit, če se ne pritožim pa lahko spušim kazen za brezveze ?

edit: aja še to, pozabu sem it tam mimo da si ogledam zadevo, če se bo kdo peljal mimo naj prosim vrže oko, kje stoji znak za enosmerno, ker se mi zdi da je do merkatorja oz. do drugega vhoda v blok kjer je merkator, ta cesta dvosmerna naprej pa ne več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

St235 ::

Videla te je uradna oseba, nič kaj dosti drugače kot, če te vidi policaj.

Če nimaš konkretnih dokazov, da nisi vozil ali da nisi storil prekrška, potem je malo verjetnosti, da boš kaj dosegel.

Še vedno pa se lahko pritožiš kot sem ti zgoraj napisal in ti bo omogočen ogled v okviru pritožbenega postopka, ampak spet, če nimaš konkretnih argumentov in dokazov da prekrška ni bilo oziroma ga nisi storil ti, potem boš bolj malo dosegel.

#000000 ::

Ja verjamem, ampak to da me je nekdo videl, ne vem če je zadosti ? Mislm jutri lahko vidi tebe, al pa kogarkoli, pač samo tablico mora zadet in je zmagu ? To da me je videl v bistvu ne pomeni nič vsaj zame ne, če me ni ustavil ali dal obvestila je v bistvu z mojega vidika laž, policaji ne pišejo kazni po načelu videl sem te in to je zadost, ali lahko to delajo pa ne vem ?

V bistvu njegova beseda proti moji al kaj ? ker dokaza nima nobenega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

St235 ::

V bistvu njegova beseda proti moji al kaj ?

Nope, je beseda uradne osebe proti osebi obtoženi za prometni porekršek.

policaji ne pišejo kazni po načelu videl sem te in to je zadost, ali lahko to delajo pa ne vem ?

ja, tudi policaj lahko napiše kazen zgolj na podlagi tega, da te je videl. V kolikor je mogoče je potrebno seveda kršitelja obvestit o prekršku na licu mesta ampak včasih to pač ni možno (policit ali redar je peš na primer).

Ja verjamem, ampak to da me je nekdo videl, ne vem če je zadosti ?

Je, ker te je videla uradna oseba med opravljanjem svojega dela.

#000000 ::

Se prav sem v pizdi v vsakem primeru, šit.

St235 ::

razen seveda, če imaš kakršnekoli dokaze, da nisi storil prekrška.

Še vedno lahko podaš tudi prijavo čez redarja, ki je zaznal prekršek, v smislu, da veš da nisi storil prekrška ampak žal tega ne moreš dokazat, zato formalne pritožbe na odločbo ne boš dal, da pa pričakuješ od nadrejenih da spremljajo njegovo delo, ker je očitno, da si prilagaja resnico in zlorablja položaj. Če je to seveda res.

#000000 ::

Ima dokaz, moja beseda "častna titova" ki so enaki kot jih ima redar da sem ga storil.

Hayabusa ::

Nope, je beseda uradne osebe proti osebi obtoženi za prometni porekršek.

In uradne osebe nikoli ne lažejo/izmišljujejo zadev, ane ?
https://slo-tech.com/forum/t576052/0

St235 ::

To nebulozo si ti privlekel v debato.

Se pa privzame, da je verjetnost da uradna oseba laže manjška kot da laže obtoženi. Uradna oseba, ki se zlaže je s tem storila kaznjivo dejanje, težji disciplincki prekršek in zlorabila položaj. Obtoženi, ki se zlaže ni naredil nič. Nekako logično zakaj je tako?

#000000 je izjavil:

Ima dokaz, moja beseda "častna titova" ki so enaki kot jih ima redar da sem ga storil.


kot že rečeno razlika je v temu, da je radar v konkretnem postopku uradna oseba. A si predstavljaš pravni red v katerem je beseda policaja enaka besedi obtoženega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

#000000 ::

Ja jest te razumem, pač imamo tak pravni sistem da se stranki v postopku ako ni uradna oseba po defaultu ne verjame, seveda če to ni znana oseba iz politike, šoubiznisa, ali gospodarstva. za vse stale velja da so krivi dokler ne dokažejo da niso, pa smo spet nazaj v železni zavesi, samo še verbalni delikt nam manjka, ostalo mamo že. Šit, nč grem spisat pritožbo, pol pa itak prpravim n stran 160 ojrof.

St235 ::

nakladaš in piszdiš tja v tri dni.

Invictus ::

#000000 je izjavil:

Ja jest te razumem, pač imamo tak pravni sistem da se stranki v postopku ako ni uradna oseba po defaultu ne verjame, seveda če to ni znana oseba iz politike, šoubiznisa, ali gospodarstva. za vse stale velja da so krivi dokler ne dokažejo da niso, pa smo spet nazaj v železni zavesi, samo še verbalni delikt nam manjka, ostalo mamo že. Šit, nč grem spisat pritožbo, pol pa itak prpravim n stran 160 ojrof.

Tak pravni sistem imajo v vsem razvitem svetu.

Policajeva beseda je skoraj sveta. Razen seveda če neizpodbitno dokažeš da se je policaj zmotil ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

PacificBlue ::

St235 je izjavil:

nakladaš in piszdiš tja v tri dni.


Kako jezit se je moral tip, ki je nedavno v lj pomagal kolesarju, ki je padel po cestiscu. Policaja v avtu sta ga pa gledala, tip jima nekaj zabrusi..a ne bi pomagala..pa dobi kazen zaradi razžalitve uradne osebe.
Ali pa kolega, ki je tožil policaja, ker se je fizicno lotil njegovega sina. Pa ga je po koncu obravnave samo vprasal na hodniku, a vi tudi doma tepete svoje otroke?pa je dobil kazen zaradi napada na uradno osebo.
Nasi policaji so pač..svojga dnarja vredni. Manj jih vidim, raje jih imam.

Hayabusa ::

Razen seveda če neizpodbitno dokažeš da se je policaj zmotil ...

Seveda, zmotil se je, ni lagal.

St235 ::

Lahko je tudi lagal, nič od tega pa ne spremeni dejstva, da brez nasprotnih dokazov vsak omembe vreden pravni red, daje večjo težo izjavi policista kot obtoženca.

Mehmed ::

#000000 je izjavil:


edit: aja še to, pozabu sem it tam mimo da si ogledam zadevo, če se bo kdo peljal mimo naj prosim vrže oko, kje stoji znak za enosmerno, ker se mi zdi da je do merkatorja oz. do drugega vhoda v blok kjer je merkator, ta cesta dvosmerna naprej pa ne več.


Ja, cesta je ze enosmerna od mercatorja naprej (4) ampak ti si zapeljal na potrcevo v nasprotju s prepovedano zavijati levo (1) ali desno (2), odvisno od kje si prisel. Tabla za dostavo mercator d.d. (3) je pa tako obrnjena, da tudi ce bi ti dovolila to je ne mores videti dokler ze ne zavijes na to ulico. V nasprotju s tablama na grablovicevi.
5 je kje je stal redar ocitno. Kar me cudi, iz tam ni mogel videti tablice, ce je prisel do trgovine prebrat, bi pa lahko ze na licu mesta resil zadevo.

#000000 ::

Ja teh znakov nazadnje tam ni blo, razen enosmerne :)

Mehmed ::

Ce jih nisi opazil se ne pomeni, da jih ni bilo. ;)

#000000 ::

Ja recimo 21 mescev nazaj mislm da jih še ni bilo, razen tega enosmerna.

#000000 ::

No prej sem bil spet na redarstvu, so me klical ponovno. Tokrat so bili 4 uslužbenci v polnem zagonu, preiskal vse živo večkrat, a nikjer ne najdejo ne slike ne ničesar kar bi lahko nakazovalo za kakšen prekršek točno je šlo. Vsak od njih ima svojo tezo, en pravi da je šlo za parkiranje, ter da je nekdo vrgel obvestilo stran, drugi pravi da je šlo za vožnjo po enosmerni vendar ne ve zakaj manjla opis, tretji pravi da je nekaj od naštetega zagotovo bilo drugače te pošte nebi dobil, ter da obvestilo ni pomembno, le to da je trajalo 21 mesecev ga malo bega, seveda ga četrti dopolni da je najbolj važno da ni zastaralo uglavnem team building dela svoje haha.

No seveda se bom pritožil in ne mislm plačat dokler mi nekdo ne razloži za kaj točno moram plačat, pa magar plaču še dodatnih 500 na 160. Si bo pa treba definivno omislit avto-vido nadzor z GPS lokacijo in časom očitno.

Massacra ::

Polnjenje državnega in občinskih proračunov na, sedaj bom prijazno napisal, "čudne načine" je trenutno v Sloveniji v polnem zamahu.

Če nihče ne razpolaga z materialnim dokazom, kar mora biti slika, katero naredi redar, je zadeva že na 99% v smeteh. Vendar samo pod enim pogojem: da se pritožiš!

Zanimiv je primer v Murski Soboti: na Zvezni ulici, katera je enosmerna, so mestni redarji neupravičeno in nezakonito, delili globe za parkiranje na levi strani te enosmerne ceste. Ko so globo na avto pripopali cestnemu inšpektorju, se je ta seveda pritožil, saj globe niso bile ne v skaldu z pravili o signalizaciji, ne z ZPrCP. Znak za prepoved parkiranja mora biti namreč na obeh straneh enosmerne ceste, v primeru Zvezne ulice v Murski Soboti pa je samo na desni strani (sicer so še neke specifike omenjene ceste, a se mi sedaj ne da pisat o tem). Mislim, da se že pripravlja reportaža o tem v oddaji Preverjeno! :))

St235 ::

#000000 je izjavil:

No prej sem bil spet na redarstvu, so me klical ponovno. Tokrat so bili 4 uslužbenci v polnem zagonu, preiskal vse živo večkrat, a nikjer ne najdejo ne slike ne ničesar kar bi lahko nakazovalo za kakšen prekršek točno je šlo. Vsak od njih ima svojo tezo, en pravi da je šlo za parkiranje, ter da je nekdo vrgel obvestilo stran, drugi pravi da je šlo za vožnjo po enosmerni vendar ne ve zakaj manjla opis, tretji pravi da je nekaj od naštetega zagotovo bilo drugače te pošte nebi dobil, ter da obvestilo ni pomembno, le to da je trajalo 21 mesecev ga malo bega, seveda ga četrti dopolni da je najbolj važno da ni zastaralo uglavnem team building dela svoje haha.

No seveda se bom pritožil in ne mislm plačat dokler mi nekdo ne razloži za kaj točno moram plačat, pa magar plaču še dodatnih 500 na 160. Si bo pa treba definivno omislit avto-vido nadzor z GPS lokacijo in časom očitno.


Ne pozabi v pritožbi navest, da si se osebno poskušal pozanimat o naravi prekrška in si od zaposlenih (če imaš imena, toliko boljše) dobil nasprotujoče si izjave o prekršku.

#000000 ::

Jah to sem pozabu napisat ker se je malo mudilo (zaradi roka)

Massacra ::

#000000 je izjavil:

Jah to sem pozabu napisat ker se je malo mudilo (zaradi roka)


Jah, boš počakal na odgovor na pritožbo. In če bo le-ta tebi v škodo, se boš najbrž pritožil na naslednjo inštanco.

Boš posredoval odgovor organa. Pa ti tukaj spišemo novo, če bo potrebno! :)
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718153 (4385) acookook
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397282 (15148) UganiKdo
»

Novi zakon o cestnoprometnih predpisih (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53588669 (71713) darkolord
»

Prometni prekršek [Obvestilo policije]

Oddelek: Loža
479614 (6033) Malajlo
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50944818 (33083) Mehmed

Več podobnih tem