» »

200 € za napačno parkiranje

200 € za napačno parkiranje

««
4 / 11
»»

Ramon dekers ::

@Moris: Ne natolcuj in insinuiraj. Hvala.

Upam, da bo Zoki izvoljen se za en mandat. Zagotovo ni najboljsa izbira, je pa optimalna izbira med vsemi, ki so bile na voljo in smo jih imeli v preteklosti priloznost spoznat.

Disclaimer:
Moj avto je parkiran v parkirni hisi, za katero placujem. Po mestu se vozim z avtom samo izjemoma, se takrat parkiram samo na za to dolocenih mestih (!= zelenica).


ah odpri malo oči kaj jankovič dela, on dejansko vse dela po svoje, če ti povem da jemlje parcele, vsaj znancu jo je. Ti povem zgodbo:jankovič prišel na dogovor za zamenjavo parcele ob barju, heh to seveda ni šlo in je občinska svetnica povedala da pač na silo jo pa žal ne morejo vzeti. Zoki ji je samo rekel da te jutri nebo več v službo drugače te lastnoročno vržem ven...No druga stvar je bila da je podjetju leka dal nenormalne roke za delo, ko je videl da budget šepa, je začel pošiljati tovornjakarjem policaje, češ da vozijo prek dovoljene teže, in zaradi tega je podjetje plačalo penale ker je prišlo vse skupaj pod rokom,podizvajalci pa so prišli v propad, ker ni bilo €...paja no res si vzoren voznik, pa skrbiš za okolje da parkiraš v parkirni hiši, nekateri nimajo € da bi dajali na mesec še cca 100€stran.
Res je nekaterim potrebno podreti hišo da dojamejo zadevo.Evo ti citiram članek:
Zapleti pri gradnji športno-trgovskega centra v Stožicah
Leka grozi s prijavo kriminalistom
Direktor podizvajalskega podjetja Leka trdi, da mu glavni investitor ljubljanskega športno-trgovskega veleprojekta za odvoz zemljine dolguje večino dogovorjene vsote, to je 2,9 milijona evrov – Gre za prevaro?
Ljubljana – Podjetje Leka, ki je pri gradnji nogometnega stadiona, športne dvorane in trgovskega centra v Stožicah poskrbelo za odvoz večine odvečnih zemeljskih izkopov na začasne ali stalne deponije v bližnji okolici, je kot podizvajalsko podjetje pred kratkim javno obtožilo investitorje, da jim za delo dolgujejo skoraj tri milijone evrov. Če pogajanja za poplačilo dolga ne bodo uspešna, je direktor tega avtoprevozniškega podjetja s 40 zaposlenimi Miran Srčnik pripravljen vložiti ne le tožbo, temveč celo kazensko ovadbo zaradi suma nezakonitih poslov.

Miran Srčnik je za Delo povedal, da mu je podjetje Grep, glavni zasebni investitor športno-trgovskega centra v Stožicah, do zdaj s posredovanjem podjetja Sektor Beton za odvoz in deponiranje približno 700.000 kubikov zemeljskega izkopa plačalo 2,3 milijona evrov (z vštetim 20-odstotnim davkom). Po ponudbeni ceni, dogovorjeni 15. julija lani, mu dolguje še 2,918 milijona evrov (z davkom). Zatrdil je, da so mu pozneje s pogodbo poskušali naprtiti še strošek ureditve deponije zemeljskih izkopov, čeprav je po njegovem mnenju to zakonska obveza investitorja.

Problema ne bi bilo, če bi odvečno zemljino lahko odlagali na bližnjem Jarškem produ, in sicer na zemlji v lasti Mestne občine Ljubljana. Ker pa Grepu za odlagališče ni uspelo pridobiti okoljevarstvenega dovoljenja, je bilo treba po ukazu inšpektorjev za okolje od tam odpeljati 20.000 kubikov nelegalno že navoženega materiala na deponijo Rudnik, hkrati pa poiskati nove legalne deponije. Te so našli v Podutiku, Sostrem in na Rudniku, ki pa so od Stožic precej bolj oddaljene kot dogovorjenih pet kilometrov (to je skoraj trikrat dlje).

Tovornjaki podjetja Leka so opravili prevoze na legalne deponije, saj so dobili zagotovila, da bodo daljše prevoze dobili plačane. Ko so izdali račun (najvišji strošek je gorivo), se je zapletlo. Grep namreč poskuša podjetje Leka prek Sektor Betona poplačati le minimalno.

Srčnik se je odločil, da bo na pogajanjih vztrajal, saj še za dogovorjenih 40 odstotkov posla, ki naj bi mu ga plačali kot nadomestila (nepremičnine Gradisa in Energoplana), ne ve, ne kdaj, ne kje, ne po kolikšni ceni naj bi dobil neprodan poslovni prostor ali stanovanje. Dovolj ima neizpolnjenih obljub; Gradis G mu kot polovični lastnik Grepa že poldrugo leto dolguje 290.000 evrov za dela v stanovanjski soseski Sončni vrtovi na Vranskem (štiri petine dogovorjenega zneska).

Uroš Ogrin, direktor podjetja Grep, je zatrdil, da bo dogovor s Sektor Betonom in Leko s končnim poračunom neizplačanih obveznosti podpisan do konca meseca (zatrdil je, da so Leki z vštetim davkom plačali že tri milijone evrov, da bo 1,4 milijona dobila kot nepremičnine Gradisa G in Energoplana ter da so pol milijona zadržali na račun dobre izvedbe del).

Sicer bo v sredo predstavnik trgovskega podjetja Supernova kot partner za trgovski del na projektnem svetu predstavil Grepu in MOL nekoliko okrnjen projekt trgovskega centra. Ta bo nekoliko manjši (na jugozahodnem delu bodo del gradbene jame zasuli, prostor pa rezervirali za morebitno poznejše širjenje centra), podrobnosti pa Ogrin še ni hotel razkriti.

Direktor Grepa je zagotovil, da bosta dvorana in stadion zgrajena do 30. junija prihodnje leto in da izdaje uporabnega dovoljenja ne bosta ogrozila ne spor s srbsko Delto (Grep jo zaradi neizpolnjenih obveznosti toži za 20 milijonov evrov odškodnine) ne zaplet z Leko ali pomanjkanje denarja. Zadnjega namreč namerava dobiti od konzorcija bank še pred koncem leta.


odprite oči slovenske ovce

Gregor P ::

Prebiram vse skupaj, zanima me predvsem pravni del in sem hotel samo dodati, da je mogoče res ceneje parkirati na zebri in poleg hidranta (vem ne, ker nisem šel točno gledati), ampak če parkiraš napačno, je verjetnost, da ti bo odpeljal avto pajek pač toliko večja (se kar dejavni na tem področju) in potem vse skupaj ni več tako "poceni":|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mehmed ::

Aja zdej sele stekam smisel te teme. Onyx a si to kazen dobil po novi ali stari tarifi?

Tody ::

Če ti pajk odpelje avto moreš vseen plačat kazen + pajka :) 70 eurov

PaX_MaN ::

ah odpri malo oči kaj jankovič dela

Janković.

on dejansko vse dela po svoje, če ti povem da jemlje parcele, vsaj znancu jo je.

Tvojemu? Svojemu? Pahorjevem? Obamovem?

Ti povem zgodbo:

Sej, ka drucga nimaš/ne znaš povedat.

No druga stvar je bila da je podjetju leka dal nenormalne roke za delo, ko je videl da budget šepa, je začel pošiljati tovornjakarjem policaje, češ da vozijo prek dovoljene teže, in zaradi tega je podjetje plačalo penale ker je prišlo vse skupaj pod rokom,podizvajalci pa so prišli v propad, ker ni bilo EUR[...]

in
citiram članek:

Iz članka 90% očitanih mu dejanj ni navedenih, zapovrh se priimek ljubljansekga župana v njem ne pojavi niti enkrat.

odprite oči slovenske ovce

Ti si pa spucaj očala, preden greš brat & pisat traparije.

Tody ::

in kaj ma to veze z parikranjem :) Kaj si pa mislu da so gradbeni lobiji vrtci? Če boš šel obnavljat stanovanje te bo vsak prinesel okol, to jim je v krvi, prijatelj ali znanec ali kr en delavc, če te samo enkrat zajebejo si še dobro prišel skozi.

Kaj šele za multimiljonska dela.

Hja, jest sem tud začel pravilno parkirat, pač 40 eurov na dan se mi ni več splačalo :)

dronyx ::

Link, da po novem parkiranje na pločniku kaznujejo kot parkiranje na bankini.
Tvoja trditev, prosim lepo.

Nekje zgoraj v tej temi sem prebral, da se poleg z zakonom določenih kazni, kaznuje tudi parkiranje na bankini...

Jaz domnevam, da bo sedaj bankina vse to, kar je bilo do sedaj pločnik (drugače odlok nima finančno smisla, ker večino kazni napišejo avtomobilom, ki so na pločnikih). Konkretno 18.10.2009 sem parkiral na pločniku ulice XY in za to dobil obvestilo redartsva, ki citira ZVCP-1 in ga jemlje kot pravno podlago. če bom parkiral na istem mestu iste ulice 18.2.2010, bom dobil obvestilo redarstva, ki se bo sklicevalo na odlok in bankino (špekuliram). Na to jaz jankovića lovim, da naredi "napako v korakih". ZVCP-1 se v tem času ni spremenil in ne more enkrat janković isti prometni prekršek kaznovati po zakonu, drugič pa po odloku, ki uvaja nek nov termin bankina.

Kot pa sem ti že napisal, prepričanih nima smisla prepričevati. Ti sodiš pač med slednje fanatične zagovornike jankovića in to je tvoja pravica. ne glede na to kaj napišem, ne boš razumel (ne boš hotel razumeti).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

dronyx ::

Aja zdej sele stekam smisel te teme. Onyx a si to kazen dobil po novi ali stari tarifi?

Poglej, jaz zadnji dve leti parkiram praktično vsak dan na pločnikih ali pa celo tam, kjer je tabla prepovedano parkiranje. Kot rečeno, to počne vsak dan samo na enem kvadratnem kilometru v okolici prek 1000 vozil. V vsem tem času so mi listek napisali enkrat, jim pa ni uspelo v dveh mesecih poslati na dom odločbe oziroma nečesa, na podlagi katerega bi jim jaz kazen plačal. Gre pa seveda za stari sistem 80 € oziroma polovičnih 40 €.

Po novem jim kazni ne bom plačal, ampak bom izkoristil vsa pravna sredstva. Morda ne bo slaba ideja, če pustim avto točno na istem mestu in pokličem redarstvo, da me kaznuje in tako pridem do obvestila za točno isto lokacijo. Jaz sem prepičan, da tu janković ne more zmagati in ko bo prvi dokazal nezakonitost odloka, bodo sledile masovne odškodninske tožbe. Hi, hi, hi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Mehmed ::

Na to jaz jankovića lovim, da naredi "napako v korakih". ZVCP-1 se v tem času ni spremenil in ne more enkrat janković isti prometni prekršek kaznovati po zakonu, drugič pa po odloku, ki uvaja nek nov termin bankina.



Mislim da stekam. Zdej si mal teren pripravljas za bodoce prekrske. Pol bos verjetno na istem mestu naredu prekrsek pa upal, da se zaradi te spremembe izvleces. Vmes pa mal testiral svoje teorije tukaj.

Vse samo da ne bi rabil pravilno parkirat. Svaka cast.

edit: vidim da si pojasnil tacajt. In pol je jankovic negativc tuki lol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mehmed ()

dronyx ::

Pravo je inteligentna igra in če mi uspe, morda dobim celo procente od vsake dobljene odškodninske tožbe. Saj jaz poznam tudi kar precej odvetnikov in pravnikov, ki bodo zadevo lahko pravno tako zapakirali, da bo zdržala preizkus na sodišču.

Samo spravljati je potrebno listke in položnice.:)):D

BlueRunner ::

Nam zaupaš ulico, kjer najpogosteje kršiš zakon? Morda se bi dalo urediti, da boš za kršitve teh 200EUR plačal v 5 polovičnih obrokih. En teden, pa bo stvar urejena. >:D

Mislim resno: ali smo res prišli tako daleč, da so kršitve postale v naši državi (ali pa samo v MOL) nekaj samoumevnega in opravičljivega samo zato, ker "vsi tako delajo?" Potem pa se potegne ven še računico po kateri je kazen toliko kot legalno parkiranje (pa čeprav temu ni tako). Nekje vmes se ti zdi problematično, da se sme globe dvigati in s tem rušiti neka somrazmerja med prekrški.

Jupi. Če imaš prav, da potencialno odlok ureja stvari, ki jih ne bi smel oziroma mogel, pa moram reči, da je tvoj odnos takšen, da bolje, da ga ne oglašuješ preveč. Simpatij si z njim zagotovo ne boš pridobil.

Kakšna je že bila reklama za eno oddajo? Zahteval pravico, zamolčal resnico. No v tvojem primeru potem vse skupaj izpade kot izogibanje spoštovanju zakonov.

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Kot pa sem ti že napisal, prepričanih nima smisla prepričevati. Ti sodiš pač med slednje fanatične zagovornike jankovića in to je tvoja pravica. ne glede na to kaj napišem, ne boš razumel (ne boš hotel razumeti).


Wau :). No saj, vsaj dobro solato znam narest!
https://dolhar.si/

dronyx ::

Če bi bil vaš "zoki" pameten in ne lakomen, bi spoštoval zakone in pustil kazni takšne, kot jih predpisujejo. Ljubljana na ta račun pokasira dnevno baje 40.000 EUR, kar je lep denar za (skoraj) nič dela. Ampak ne. On bi se dvignil nad zakone. Tu se pa meni dvigne (PRITISK) in bom pač vložil nekaj energije in napora, da to poskušam zminirati. In močno dvomim, da bom pri tem edini.

Je pa meni in še marsikomu jasno, da z 40 redarji in obstoječimi parkiranimi mesti ter cenovno politiko parkirišč in parkirnih hiš ne moreš rešiti parkiranja v Ljubljani (zaparkiranih ulic), ne glede na višino kazni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

d0rK ::

On sodi med fanaticne argumentirane zagovornike Jankoviča ti pa s svojimi "ce", "bo" in "baje" med fanaticne zagovornike megle.

dronyx ::

On sodi med fanaticne argumentirane zagovornike Jankoviča ti pa s svojimi "ce", "bo" in "baje" med fanaticne zagovornike megle.

Pravilno se napiše Janković (z mehkim).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

d0rK ::

Rece se typo, mešalec megle.

Mehmed ::

On bi se dvignil nad zakone. Tu se pa meni dvigne (PRITISK) in bom pač vložil nekaj energije in napora, da to poskušam zminirati.


Ce bi ti vlozil malce energije pa napora pa se nehal SAM dvigat nad zakone ki urejajo parkiranje, bi mel cist v redu pritisk.

BlueRunner ::

Tu se pa meni dvigne (PRITISK) in bom pač vložil nekaj energije in napora, da to poskušam zminirati. In močno dvomim, da bom pri tem edini.

No, meni pa se figurativen pritisk dvigne pri vsakodnevnih prekrškarjih in te mislim, da je potrebno čim več in čim bolj sprotno kaznovati (globiti) za njihove kršitve. Bom tudi sam vložil nekaj energije in napora, da se bo to doseglo. In tudi jaz dvomim, da bom pri tem edini.

Je pa meni in še marsikomu jasno, da z 40 redarji in obstoječimi parkiranimi mesti ter cenovno politiko parkirišč in parkirnih hiš ne moreš rešiti parkiranja v Ljubljani (zaparkiranih ulic), ne glede na višino kazni.

Mislim, da imaš prav. Glede na to kar ti počenš mislim, da potrebujemo več redarjev. Kakšnih 40 samo za center. Minimalno. Potem pa še dodatne za spalna naselja. Ma da kasirajo prekrškarjem, dokler ne bodo prekrškarji izginili.

dronyx ::

Oh, moji ljubljanćani. Ste mi tako simpatični, kadar se jezite.

Ziga Dolhar ::

Oh, moji ljubljanćani.


Link please.
https://dolhar.si/

temameseca ::

Kakšna napetost! Tole bi moglo it na torkovo oddajo piramide, namesto da vedeževalci cel večer brezsmiselno lapajo hehe

onyx :
Raje ne razmišljaj preveč na glas, ker te bodo linčali zastopniki družbene morale in etike :)

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Naah... noben linč ni potreben. So letos volitve, pa se bo volilo. Potem pa se bo videlo, če je Zoki za MOL naredil več dobrega ali pa več slabega. Sicer pa je večni Ratman še najbolje rekel: "Narod ima takšne voditelje, kot si jih sam zasluži". Sicer pa kdo bi vedel kateri bodo letošnji kandidati. Morda bo med njimi tudi kakšno presenečenje.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::


Problema ne bi bilo, če bi odvečno zemljino lahko odlagali na bližnjem Jarškem produ, in sicer na zemlji v lasti Mestne občine Ljubljana. Ker pa Grepu za odlagališče ni uspelo pridobiti okoljevarstvenega dovoljenja, je bilo treba po ukazu inšpektorjev za okolje od tam odpeljati 20.000 kubikov nelegalno že navoženega materiala na deponijo Rudnik, hkrati pa poiskati nove legalne deponije. Te so našli v Podutiku, Sostrem in na Rudniku, ki pa so od Stožic precej bolj oddaljene kot dogovorjenih pet kilometrov (to je skoraj trikrat dlje).


Ker živim in vsak dan vozim psa na sprehod po jarškem produ, me zanima, kdaj bo gospod odpeljal 20.000 kubikov zemlje, za katero trdi, da jo je že odpeljal na rudnik?

Moris, ne nasedaj vsem izjavam in ne bodi ovca. Civilna iniciativa, da se jarški prod neha nasuvat, smo domačini tam in zaradi nas je jankovič nehal tukaj nasuvat zemljo, odpeljal je ni pa nikamor. Samo poravnali so jo da je sedaj ravna ploščad sredi proda. Spremenila se je zaradi tega tudi struktura tal in sedaj niti vode ne požira več normalno.

Buggy ::

onyx: se cisto strinjam s teboj, razumem tudi absurd, ki ga zelis predstaviti...ne razumem pa samo, kako se lahko na lep in enostaven nacin nekaterim zaslepi oci in pamet, brez tega da vidijo anomalije v sistemu in bi glede tega kaj ukrenili.
...kaj cmo, smo poslusni, pa gasa z alpha samcem cez prepad v najboljsem primeru pa bomo delaii samo beeeee....

T0RN4D0 ::

"Mislim resno: ali smo res prišli tako daleč, da so kršitve postale v naši državi (ali pa samo v MOL) nekaj samoumevnega in opravičljivega samo zato, ker "vsi tako delajo?""

Ne, če se nekaj vsem zdi prav, janković pa reče da je narobe, potem mora bit narobe. Baaaa. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

dronyx ::

Za pravnike bo morda zanimiva tudi tale dilema.

Recimo da čez nekaj mesecev sodišče sprejme odločitev, da je jankovićev odlok v nasprotju z zakonom in kot tak neveljaven. V tem času bo pobranih kazni recimo za nekaj milijonov EUR. Ali bo to potem zrelo za kakšno kazensko ovadbo odgovorne osebe in ali se to šteje kot kraja, tatvina, Rop, prevara ali kaj tretjega?

Pa prosim moji dragi ljubljanćani, ne se mi spet razburjat. Govorimo seveda čisto hipotetično.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

T0RN4D0 ::

Edino to z različno kaznijo ne vem kakšno vezo točno ima. Sej nam kazni stalno višajo, pa ti nič ne pomaga da si pred enim mescom dobil pol nižjo kazen za isti prekršek na istem kraju. Pač ni ob istem času...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Tody ::

Pa vi resno mislite da nima nobenega odvetnika da mu svetuje?

Lion29 ::

ah kje... dej nehi.. jankovic je golazen prve stopnje, si ne zasluzi ziveti... itak hoce vse okrasti, upostosit ljubljano in jo cisto spravit na kant... na grmado z njim
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

solatko ::

darkolord in jernejl - Nihče nima nič proti vsakodnevnim migrantom v Ljubljano, ko se obnašate normalno, ker pa se ne (glede na število izrečenih kazni, pa je potrebno računat x5, ker zaradi majhnega števila redarjev 3/4 narobe parkiranih, ne oglobijo), vas moramo denarno prisilt, da se boste začeli obnašat, kot je prav, ne pa da puščate pločevino glih povsod, kjer se spomnite.
Ljubljančani se sorazmerno malo vozimo z avtomobili, razen tistih, ki zaradi narave dela uporabljamo avto za posel in tudi pizdimo ne zaradi tega, ker se ne bi mogli vozit, zaradi drena, pizdimo zaradi tega, ker ne moremo uporabljati svojih garaž, dostopov do hiš, pločnikov, ker nam uničujete zelenice....
Večina meščanov, nas je navajenih, za parkiranje uporabljati na pol prazne parkirne hiše, veliko jih ima prostor v najemu (stroški se vrtijo od 50-250EUR mesečno), ali pa svoje garaže. Smo pač sprijaznjeni s tem, da živimo v mestu in so življenski stroški precej višji kot na vasi.
Hočemo samo red, tako kot vi v svojih naseljih.
Ne želte si, da se začnemo Ljubljančani med vikendi pojat po vaših vrtovih in travnikih, da vam preorjemo gozd, nasmetimo okolico s polivinil vrečkami in podobno.

Avenger ::

Khm, nekaj sem se spomnil, kar bo nekako govorilo v prid tistega drugega tabora. Namreč, pred leti sem bil pri kolegih v Gradcu in sem pri bloku parkiral kjer sem najbolje mogel, pač balkansko, nelegalno, ampak lokacija je bila izven centra, tako da ni bilo panike. No, čez 10 minut grem nazaj v avto in gor listek s pozdravi redarstva. 10 minut. In če si predstavljate, da jim je ta služba funkcionirala enako v celem mestu pred 12 leti, si lahko mislite kako urejeno je bilo vse skupaj - NE GLEDE NA VIŠINO KAZNI - in nedvomno še vedno je. Če parkiraš narobe - foka! instant kazen. Naj bi pustili kazni kot so bile, pa povečali število redarjev za 4x. Več kot očitno so v ozadju drugi interesi in se zastonj slepite da bo to dobro za karkoli drugega kot za budžet.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

BlueRunner ::

Globa bi lahko bila tudi 400EUR, pa v proračun ne bo kapnilo nič, če ne bo prekršek ugotovljen in globa napisana. Kar pomeni, da je izhidšče še vedno to, da MOL potrebuje mnogo več redarjev, da se bo lahko več kazni sploh pobralo. Več redarjev pa pomeni tudi večji strošek za redarstvo. Sicer pa mora biti podatek o temu koliko glob zaradi napačnega parkiranja je bilo pobranih v 2009 javen. Kar pomeni, da verjetno ne bi bilo potrebno ugibati kolikšen je pritok v proračun iz tega naslova.

Če pa se kasneje nekje ugotovi, da globe niso bile zakonite, pa bi to pomenilo, da mora MOL zneske vrniti skupaj z zamudnimi obrestmi. Nisem pa še slišal, da se bi politično odgovorne osebe kako drugače kaznovalo, kot pa na volitvah. Verjetno za župane velja podobno kot za ministre, za občinske svetnike pa podobno kot za poslance v DZ. Saj se je pri nas že zgodilo, da je bil člen zaradi neustavnosti kasneje izničen, kar je skoraj zagotovo pripeljalo tudi do zahtev po vrnitvi v prvotno stanje. Nisem pa še slišal, da bi zato vse na glasovanju prisotne poslance zaradi tega ovadili. Kdo je glasoval za in kdo proti pa se tako ali tako ne ve. Tajna glasovanja pač.

darkolord ::

ker pa se ne (glede na število izrečenih kazni, pa je potrebno računat x5, ker zaradi majhnega števila redarjev 3/4 narobe parkiranih, ne oglobijo)
Ljubljančani pa vsi zgledno parkirajo in ne dobivajo kazni... Rrrright

Ljubljančani se sorazmerno malo vozimo z avtomobili
Tudi to je rahlo za lase privlečeno.

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Ja posploševanje kdo bolj krši predpise, je verjetno brez veze. Obe "kategoriji" jih kršita. Razlika je predvsem v temu, da je domorodcem praviloma večji problem parkiranje doma, prišlekom pa pri službi. Tako, da če govorimo o strogem centru, bodo tam verjetno pretžno fasali prišleki, ki jih je čez palec tam verjetno več. Ko pa govorimo o spalnih naseljih, pa bodo nastradali domorodci.

dronyx ::

@BlueRunner: Če jim je interes res počistiti zaparkirane ulice in ne samo pobiranje (kraja) denarja, potem predlagam, da se recimo 10 redarjev cel mesec, dan za dnem, loti samo enega okoliša. Zaradi mene lahko tako akcijo tudi napovedo. Sem prepričan, da bi potem imeli počiščen vsaj en del, tako pa ne naredijo v bistvu nič, ker je verjetnost, da dobiš listek, še vedno zanemarljiva (pri meni 1 : 500).

Samo bojijo se stanovalcev, ne dnevnih migrantov od drugod, ker to so ljubljanćani, ki župana na koncu tudi volijo! Sem pa trdno prepričan, da ljubljanćan, ki živi v spalnem naselju recimo v Šiški in bruto na mesec zasluži manj kot 1000 EUR ter bo dobil listek za 200 EUR, jankoviću glasu ne bo dal nikdar, česar si pa janković ne želi.

In, oh ja. Pri dnevnem zaslužku 40.000 EUR pa res ne vidim problema zaposliti še 50 dodatnih redarjev, sploh ob njihovi plači, ki po moje ne more biti višja kot 4 kratnika nove kazni (zasluži jo praktično v pol ure). To je daleč najbolj dobičkonosen del MOLa. Ampak zakaj jih ne zaposlijo? JA ZATO, KER NJIM NI INTERES, DA BI NEKEGA DNE TA VIR DOHODKA USAHNIL, ker se napačno parkiranje ne bi več splačalo. Razumeš logiko? LOGIKO DENARJA!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

PaX_MaN ::

JA ZATO, KER NJIM NI INTERES, DA BI NEKEGA DNE TA VIR DOHODKA USAHNIL,[...]

To ti je zihr povedala Steklena kugla™ BigWhala, ne?

kmetek ::

logika pokvarjenosti človeštva.

PaX_MaN ::

ker se napačno parkiranje ne bi več splačalo. Razumeš logiko? LOGIKO DENARJA!

No daj, najdi mi statistiko, ki pravi, da trend ponavljalcev prekrška upada z višino kazni in/ali številom redarjev.
I dare you.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

dronyx ::

ker se napačno parkiranje ne bi več splačalo. Razumeš logiko? LOGIKO DENARJA!

No daj, najdi mi statistiko, ki pravi, da trend ponavljalcev upada.
I dare you.

Jaz nimam dostopa do podatkov MOL in tega ne poznam. vem pa, da listke pridno lepijo, a učinek ni nikakršen. Vse tiste ulice, ki so bile zaparkirane preden jih obiščejo redarji, so naslednji dan spet povsem enako zaparkirane (v bistvu iz leta v leto bolj). Pridejo pa spet naokoli čez kak mesec.

So pa stanovalci po mojih opažanjih izjemno agresivno nastrojeni proti redarjem in proti dnevnim migrantom. Včasih predrejo kako gumo, opraskajo lak, redarjem pa bi najraje iztrgali srce pri živem telesu. Res se čudim, da do sedaj niso nikogar še fizično napadli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

PaX_MaN ::

vem pa, da listke pridno lepijo, a učinek ni nikakršen.
Vse tiste ulice, ki so bile zaparkirane preden jih obiščejo redarji, so naslednji dan spet povsem enako zaparkirane (v bistvu iz leta v leto bolj). Pridejo pa spet naokoli čez kak mesec.

Nikakršnega učinka, ampak če bi zaposlili še enkrat toliko redarjev, bi pa, čudež!, kar naenkrat vsi po vrsti nehali parkirat, kjer ne smejo?
Svašta.

zee ::

V tem delu se strinjam z onyx-om. Vec redarjev bi drasticno povecalo verjetnost, da te dobijo pri napacnem parkiranju, ergo bi bilo tudi prekrskarjev verjetno manj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

dronyx ::

Nikakršnega učinka, ampak če bi zaposlili še enkrat toliko redarjev, bi pa, čudež!, kar naenkrat vsi po vrsti nehali parkirat, kjer ne smejo?

Sigurno ne, saj je Ljubljana precej velika in jo niti 100 ljudi ne more v celoti pokriti. Zato pravim, da bi morali določiti prioritete in se potem spraviti na tiste okoliše. Tu sem prepričan, da bi bil lahko učinek hitro viden. Samo kot rečeno, to pa nikomur ne ustreza, ker očiščene ulice sploh niso primarni cilj.

Sedaj jih bo pa še strah, da bo nov odlok zaradi onyxa padel in bodo ves zbran denar morali vrniti z obrestmi. Srečno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

PaX_MaN ::

Sedaj jih bo pa še strah, da bo nov odlok zaradi onyxa padel in bodo ves zbran denar morali vrniti z obrestmi.

Kaj kje kdo koga zakaj?

Sigurno ne, saj je Ljubljana precej velika in jo niti 100 ljudi ne more v celoti pokriti.

Ampak zakaj jih ne zaposlijo? JA ZATO, KER NJIM NI INTERES, DA BI NEKEGA DNE TA VIR DOHODKA USAHNIL, ker se napačno parkiranje ne bi več splačalo.

Say what?

Samo kot rečeno, to pa nikomur ne ustreza, ker očiščene ulice sploh niso primarni cilj.

Res, sploh ne:
bodo na mestnem redarstvu predvidoma že v začetku prihodnjega leta zaposlili tudi devet novih redarjev, tako da se bo njihovo število iz 34 povečalo na 43. Razpis za nova delovna mesta so na mestnem redarstvu objavili že 18. novembra, vendar, kot pojasnjuje Veluščkova, postopek še ni končan, saj trenutno potekajo razgovori s prijavljenimi kandidati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Tear_DR0P ::

ker očiščene ulice sploh niso primarni cilj

to je tvoje nabijanje onyx, za katero nimaš nobenih dokazov, jaz pa ti lahko pokažem fotografije svoje ulice, kjer so mi pred 10 dnevi postavili znak za prepovedano parkiranje - od avgusta do postavitve znaka nam niso mogli smetiščarji smeti odvažat, ker smo bili tako zaparkirani - odkar stoji znak pa je kar naenkrat dovolj prostora - očitno je tri dni lisičenja zadostovalo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BlueRunner ::

Samo mimogrede: vsak državljan ima pravico dostopa do podatkov o izrečenih globah, če se ta podatek na MOL zbira.

Sicer pa so finanči podatki takšni:
- V osnutku proračuna za 2010 so načrtovni prihodki iz izrečenih glob in drugih denarnih kazni 5.205.000EUR, kar je 76,74% več, kot je ocena realizacije za 2009.
- Teh 2.260.000EUR več prihodkov iz tega naslova pa predstavlja približno 0,73% večji delež v skupnih proračunskih prihodkih.

Torej vsa teorija filanja kufrov temelji na temu, da bo z dvigom vseh glob v proračun priteklo 0,73% več sredstev. Niti cel 1% ne bo v proračunu iz tega naslova...

dronyx ::

Ta ocena temelji na nezakonitem odloku in to je račun brez krčmarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

BlueRunner ::

O morebitni nezakonitosti bo odločalo sodišče. Najini mnenji pa sta pač najini mnenji.

dronyx ::

Če je morda kdo letos že dobil novo obvestilo redarstva bi prosil, če lahko napiše, na podlagi kakšnega pravnega predpisa je bilo to obvestilo izdano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Mehmed ::

@BlueRunner: Če jim je interes res počistiti zaparkirane ulice in ne samo pobiranje (kraja) denarja, potem predlagam, da se recimo 10 redarjev cel mesec, dan za dnem, loti samo enega okoliša.


Ti mas res en popacen in pristranski pogled na vse skupaj. Kot prvo ni kraja. Ti krsis zakon, oni te kaznujejo. To se otroc dojemajo.
Kot drugo probi pojasnit zakaj dajejo kolicke potem. Samo na moji ulici bi mel dnevno na desetine kazni, ki ne bi upadle, ker so prekrskarji vsak dan drugi. Pa so jih raje onemogocili s kolicki, ki niso ravno poceni.

Se poenostavljeno, zapravili so denar da naredijo red namesto da sluzijo vsak dan. Go figure.

Lion29 ::

mah daj pusti ti fantkom veselje, da si zaposlijo mozgancke z razlicnimi teorijami zarote...pa tako vsaj malo potesijo frustracije po prejetih kaznih
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai
««
4 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718242 (4474) acookook
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397594 (15460) UganiKdo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14422963 (18884) Saul Goodman
»

Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11726552 (22382) solatko
»

Bodo redarji tudi policisti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
767490 (6150) Ziga Dolhar

Več podobnih tem