» »

Mestno redarstvo

Mestno redarstvo

««
«
1 / 12
»»

hugek ::

OK, dons mi je dopizdil. Spet sem dobu pred jobom listek za nepravilno parkiranje. Parkiral sem na pol na makadamu, ki ga redarstvo smatra kot plocnik. To je drugace bolj industrijska cetrt in je obcutno premalo parkingov. Valda potem vsi parkirajo kjer se da ane in v zadnjem casu so zdej se redarji zacel tezit...:\

OK, konc klobasanja...

Ima kdo kaksne pametne ugovore,..., karkoli? Kako je z zadevo ce ti poslejo placilni nalog in ne placas (govorim o tem ce nisi se zaposlen)?


lp,
hugek

darh ::

nesi listek šefu, pa reč da če ti ne more zrihtat parkirplaca naj ti da povišnico da boš lahko listke plačeval... ;)
Excuses are useless! Results are priceless!

Super Sonic ::

mem so tud sikal.. pa sem jim v fris reku,,
nabijem vas na k..r...c 3x put
jest vedno pritozbo napisem ;)

Tody ::

po zakkonu in nevem kerem določilu je zapisano da se morajo vse plačilne kazni izvršiti kršilcu osebo! Torej avto ni oseba. Če ti ga ne da v direkt v roko je kao neveljaven ker ni avto v prekršku ampak si ti !! Men itak zmeri spizdijo tist listek preden ga vidim :D :D :D >:D

Xplicit ::

Jest sm ga zanc tud dobu (pred opero :\ )

pol sm se pa mal pozanimu (pa sicer tud gor pise) - da ce ne placas poloznice nima nobenih pravnih posledic za lastnika avtomobila. Sam pol ti pa posljejo se placilni nalog na dom, ce pa baje tega ne placas ti pa odtrgajo iz tekocega racuna (ce si ze zaposlen) oz. mas probleme ko gres izdelovat kakrsen koli osebni dokument. zato je najbolj napisat pritozbo :)

AlienGT ::

Ja, ampak samo pod pogojem da ti je bila pisemska pošiljka predhodno vročena osebno (beri: si jo šel iskat in dvignit na pošto).

ali3n ::

Pred časom sem na mejl dobil link, kjer so bila navodila kaj narediti v primeru nalepljenega računa mestnega redarstva...
Pisalo je, da se taka "vročitev" ne šteje za pravilno, saj ti redar ni dal računa/obvestila v roke. Menda davgna uprava zavrača izterjave, ki jih naroči mestno redarstvo (oz. Mestna občina Lj) ravno iz tega razloga.
To so nepreverjene informacije, pol ure sem iskal tist link, a ga žal nisem našel...
Sicer pa jaz še nobene nisem plačal! >:D Nekaj so grozil pol, sam ni blo nč....
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Keyser Soze ::

Za podrobne info o vročanju si preberi Zakon o upravnem postopku. Vročitev nikakor ni pravilna, če ti pustijo listek na avtomobilu. Vendar ko dobiš priporočeno pošto oz. obvestilo začne vseeno teči rok, po katerem se zadeva šteje za vročeno. Sicer pa obstaja tudi ta možnost, da nisi vozil ti tega avtomobila, temveč oseba, ki recimo še ni zaposlena in ji ne morejo izterjati kazni. Potem pa upaš da bo zadeva zastarala preden se zaposliš.

Najboljše je napisat pritožbo, kot so ti že rekli. Sploh pa če nimajo slike. Ampak stvari so ponavadi tako zamudne, da se ljudje niti ne trudijo za tistih par tisočakov. Kaj šele da bi sprožili kakšno pobudo za ustavno presojo. Ni časa.

Mr.B ::

V glavnem, oni ti itak ne morejo vročiti kazni, kaj šele dokazovati, da si parkiral tam. Le zakaj pa takrat ko dajejo lisice gor, je vedno prisoten policist. Lepo jim pošlješ na papirju ne hvala... pa ti nič ne morejo, so nepooblaščeni.
Drugo pa glede tega :
"Ja, ampak samo pod pogojem da ti je bila pisemska pošiljka predhodno vročena osebno (beri: si jo šel iskat in dvignit na pošto). " Slovenija je, mislim edina država, kjer se sklepa da, če ti dajo poštarji papir v kaslc, o čakajoči pošilki,se po SI zakonu smatra, da je bila pošilka vročena. To ti je naša pravna država. Pa če si bil opravičeno odsoten ali pa ne. Nikar ne mislite če ste na dopustu, pa je več kot osem dni minilo, veste boste bili lepo kaznovani tudi zato, kar niste niti vedeli. Jaz sem imel lepe spomine s sodnikom, ko me ni bilo pa sem dobil pošto, kar pa je še večji joke, je to da ti noben drugi ne sme dvigniti pošilke !
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Gandalfar ::

Mr.B: ti lahko nekoga pooblastis, da lahko v tvojem imenu dvigne posiljko samo je to pol spet ena birokratska jeba z notarji pa to.. AFAIK

Mr.B ::

Ja lahko tudi to, ampak mora biti pri notarju overjeno, ni pa nujno, pač doslednost poše. Seveda pa nevem kako boš nekoga poblastil, če ne pričakuješ pošte. Res pa je da nisem tak človek, ki bi bil tipa : nič nas ne sme presenetiti.

Dejstvo je to, da se bi se v normalno pravni državi za pošilko smatralo uročeno le, če je osebno izročena. Seveda prinas pa, važno da so papirji, itd... birokracija in njeni podložniki....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Blup ::

Polcaja ni pr lisicah, polcaj je pr pajku! K če bi ti pa avto odpelal brez polcaja bi jih pa tožu, da so ti avto ukradl :)

Blup
:\

Mr.B ::

Tudi pri lisicah je!!!, pa še slika ti zraven v veselje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

mirage ::

Jaz še nisem nikoli policista videl, ko so avto na pajka nalagali.

AlienGT ::

mirage: motiš se, pri pajku je VEDNO policist zraven.

Tody ::

ej a kako sled pustijo za pajkom al nč ? mene bi srt prjel k bi vidu da avta ni tam 8-O

Mr.B ::

Dobils sem obvestilo redarstva:
Link1
Link2
Link3
Pritožba bo nekako taka :

---------------------------------------------------------------------------
Zadeva :
Nepravilno vročeno obvestilo o prekršku.




Zakona o prekrških, 241. člen, "na kraju samem plačilni nalog tistim, katerih prekrške osebno zaznajo ... Plačilni nalog vsebuje: ime in priimek ter naslov in EMŠO storilca, če gre za tujca, pa namesto EMŠO njegove rojstne podatke, podatke o zaposlitvi storilca, kraj in čas storitve prekrška, pravno opredelitev prekrška, višino denarne kazni, številko računa in pravni pouk, lahko pa tudi druge podatke v skladu s predpisi.

Mestni redar, je obvestilu redarstva, dodatno natiska ob uporabi ročnega terminala, tudi informacija storilcu o višini izrečene kazni s pripisom, da se lahko plača v roku osmih dni, in sicer po priloženi posebni položnici, ki omogoča plačilo e-potom. Za dodatek te položnice (ne plačilnega naloga!!!)

Če se nanašam na uradni list , smatram da se kršitelju na kraju prekrška puščeni plačilni nalog, Durs ne more šteti, da je bil ta vročen.

Povzetki Členov iz Uradnega lista :
Zakon o varnosti cestnega prometa, Ur. l. RS, št. 30/98, 33/00 - odl. US, 39/00 - popravek odločbe US, 61/00, 100/00 - odl. US in 21/00, 67/02, 63/02 in 54/02; zakon o prekrških, Ur. l. SRS, št. 25/83, 36/83 - popr., 42/85, 2/86, 47/87, 5/90 in Ur. l. RS, št. 10/91, 13/93, 66/93, 6/96 - odločba US, 35/97, 73/97 - odl. US, 87/97, 73/98 in 31/00, 24/01 in 65/02; zakon o splošnem upravnem postopku, Ur. l. RS, št. 80/99; zakon o kazenskem postopku, Ur. l. RS, št. 63/94, 70/94, 25/96, 39/96, 5/98, ZPol, Ur. l. RS, št. 49/98, ZKP-A, Ur. l. RS, št. 72/98, ZKP-B, Ur. l. RS, št. 6/99, ZKP-C, Ur. l. RS, št. 66/2000, ZKP-D, Ur. l. RS, št. 111/01, odlok o cestnoprometni ureditvi, Ur. l. RS, št. 33/01.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Bi bilo pametno še kaj popraviti ali dodati , da bo pritožba rešena pozitivno, seveda zame...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dr.J ::

Tole pritoževanje čez redarje je samo dokaz, da še vedno vozimo balkansko.

Xplicit ::

sej je vseen kak vozs - pomembn je kako in KJE parkiras

aja kasna kazn je ce odzagas lisico in se odpeles? in ali mam ta 'kazen' pravno podlago, tko da ti lahka kes iztirjajo?

Tody ::

Jah kaj ma balkan z kaznijo. Pač ne bom plačal 10K kazni ker se je enmu redaju dvignil kurac. Sploh pa ne če mi to dovoljuje zakonodaja :D

R0K ::

Hmm..

Mene samo neki zanima, kok pa je velika tale 'lisica'? Kaj če bi mel kakšne 19' feltne ti je vrjetno nebi mogu gor dat, ali pač? :)

ali3n ::

kar se same dimenzije (19 col) tiče - ni problem...

Edin problem je prostor okoli blatnika - npr. s citroeni (če je spuščen "na tla") imajo malo težav...

Lisička je, prav zvita zver,....


off topic....
ko smo ravno pri vklepanju avtomobilov: enkrat sem opazoval, kako so se matrali s karamboliranim Ferrarijem 348 (v Stegnah je blo) - ni šel na avtovleko, ker je bil prenizek - klical so pajka, pa ga tud ni mogu "vklent"; na koncu so podlagali plohe z bližnjega gradbišča (stavba od Sove), in so ga s težavo spravli na kamionček od avtovleke..:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

darh ::

okje.. pol je treba enga karaboliranega ferarija met za se po LJ vozt al kako ? :D
Al pa kak monster-truck bi tud prsu prav... no ja.. pol sploh parkirisva ne rabs iskat.. kar cez ene 3 druge avte prkiras... :\
Excuses are useless! Results are priceless!

Xplicit ::

sej kako sploh lisica 'prime' okol kolesa? a je sam spodi pod kolesom, al tud nad osjo od kolesa? ker ce je sam spodi bi teoreticno lahka dvignu avto z dvigalko pa snel lisico, sam bi avto mogu kr visok dvignt :\

pa se vedno nevem kasna je kazn ce odzagas/unisc lisico?

krneki0001 ::

Dobil sem lisice na vato pa sem snel gumo in dal gor rezervo in odpeljal lisico s seboj.
Kazen 35.000 sit in 90.000 sit za lisice.
Pa nisem plačal in lisice imam še vedno doma.

LP
Nebivedu

P.S. Poznam nekoga, ki je to že večkrat naredu, pa ima že 3 komade lisic doma in so mu nabili najemnino za lisice(ne vem kako jim je to ratal), tako, da jih je sam prnesu nazaj.

ali3n ::

Najemnino!!??:D :D :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

krneki0001 ::

Ja zato, ker jih ni vrnil - po tem ko so mu zaračunal za lisice 90k sit je reku da so pač njegove, ker jih je plaču.

LP
Nebivedu

||_^_|| ::

ja itak da so njegove:D

Blup ::

JA niso njegove, on jih je samo najeu.... a nebi blo fajn če bi najeu stanvanje, pol bi biu pa kr tvoj :D

Blup
:\

Mr.B ::

Najdel še en ugovor na Honda forumu:
--------------------------------------------------------------------
Ime Priimek
Ulica 00b
0000 Občina


Naziv
Ulica 00b
0000 Občina


Zadeva: Ugovor na plačilni nalog št. :xxxxxxxxx

Spodaj podpisani Ime Priimek, roj. Xx.xx.xxx, v ugovoru podajam izjavo v zvezi očitane krpitve na plačilnem nalogu št.: xxxxxxxx z dne: xx.xx.xxxx ob xxx.xx uri

Kritičnega dne osebnega avtomobila znamke ZNAMKA, registrskih številk XX X XXX nisem uporabljal. Dostop do uporabe omenjenega vozila je omejen samo na ožje družinske člane, katerega je eden izmed njih navedenega dne tudi uporabljal.


Skladno s spremembani 215, člena ZAKONA O VARNOSTI V CESTNEM PROMETU (julij 2002), ki v 1. odstavku pravi:
'' Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen, če dokaže da tega prekrška ni storil.''
Želim navesti dejstvo, da je storilec znan, ter ga je mogoče ugotoviti in je eden od družinskih članov.

Kljub temu pa vam ne morem sporočiti imena storilca, saj bi tako postal priča v postopku. Po zakonu o prekrčkih (127 člen) pa priča lahko odkloni odgovor na posamezna vprašanja, če je verjetno, da bi s tem spravila sebe ali bljižnjega sorodnika (1. do 3. točka, 1. odstavka Zakona o prekrčkih) v hudo sramoto, znatno materialno škodo, v kazenski pregon ali postopek o prekršku.

V času storitve sem bil TAM IN TAM, kar pa lahko potrdi tudi žena sestra, ounca...
Predlagam, da postopek zoper mene ustavite zaradi napačno ugotovljenega dejanskega stanja in me o tem obvestite.


S spoštovanjem
Kraj: 00.00.2000 Ime Priimek

------------------------------------------------------------------------------------
Upam da bo komu pomagalo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tody ::

kolikor seem jest slišal DURS noče (po tv je blo) izterjat dolgov tut če ne napišeš ugovora. Pa jeeeebe se mi nej mi trgajo tistih 10 k takrat k jih bom imel. Pa nej majo zaposlenga enga k bo vahtal kdaj bo račun poln >:D

Mr.B ::

Mislim da je problem v tem :
"Zakon sicer dopušča možnost, da se pošiljka šteje za prevzeto, če se naslovniku pusti obvestilo. Stojan Grilj, direktor Dursa, pa pravi, da postopek za prekrške ob izdaji plačilnega naloga sploh še ni bil uveden, "temveč gre za specifično postopanje - mandatno kaznovanje od pooblaščenih uradnih oseb upravnih organov takoj na kraju prekrška".

Kot pravijo na Dursu, mestni redarji nimajo nikakršne podlage za uporabo določb o kazenskem postopku pri vročanju plačilnih nalogov, saj se po zakonu o splošnem upravnem postopku plačilni nalogi vročijo "obvezno osebno".
"

In če bi ti hotel durs vzeti denar, bi lepo tožil durs. Ampak v tem trenutku hočem postopek dve leti zadrževati.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jjohny ::

Recimo, da ti lisico nekako uspe odstranit oz. odmontirat kolo. potem, ko pride obvestilo po pošti, jim rečeš, da ko si prišel do avta na njem n ibilo lisice. verjetno jo je kdo ukradel:D :D , in to ni tvoj problem. Naj dokažejo, da sem jo jaz vzel. Seveda moraš pazit da te kakšen redar ne vidi pri podvigu.

lp, jani

Mr.B ::

Ne tega nesmeš narediti. S kolegom odstrani lisice, pokliči policijo, in reči da so ti ukradli kolo. Ko ti bodo poslali plačilni nalog, jim v ugovor pošli kopijo policijskega zapisnika o ukradenem kolesu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Thomas ::

Sem dobil že obvestilo Mestnega redarstva. In sem dobil tudi obvestilo Mestnega pekarstva. Na videz čisto podobno. Še kdo?

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jjohny ::

Še ena ideja. Kaj pa če bi odstranil tablici iz avtomobila in ju dal v prtljažnik ko parkiraš. Potem, ne bi vedeli kdo je lastnik in verjetno ti ne bi montirali lisice.

Pred pajkom se pa ubraniš tako, da avto parkiraš na sovoznikovi strani, čist do kakšnega zidu, ograje, drevesa,..., da nemorejo prit do kolesa.

lp, jani

Mr.B ::

Da ti ga ne odpeljejo s pajkom ga parkiraj pri znaku, s tem da se ti mora kolo dotikati znaka. Ni šans da ti ga dvignejo brez poškodb.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MadMicka ::

Mr. B, edino pravilno, da se šteje pošta za vročeno, četudi je ne dvigneš.

Včasih ko tega ni bilo, si enostavno pogledal od koga je pošiljka in če je bila od sodišča, je nisi prevzel. To se je lahko izigravalo do takšne mere, da je načenjalo pravno varnost in s tem pravno državo.

Za primere, ko pa je človek npr. na dopustu ali pa bolan in zato ne dvigne pošte, pa lahko seveda postopek obnovi.

Pa tak nasvet, da sam suneš kolo in potem pokličeš policijo, to ti res odsvetuejem. Če se bodo polilcaji razpizdili pa zadevo raziskal, boš končal pred kazenskim sodiščem zaradi krive ovadbe.

matjaz000 ::

jjohny,

mogoče so ti pa cigani (romi) ukradli lisico, ker zbirajo staro železo. :D

matjaz

sash ::

še nekaj glede teh plačil, ena od tehnik kako-NE-plačati kazni je v tem da listek, ki ti ga je dal un trotl gor, enostavno daš na sosedov avto >:D , je en ko ga poznam to nardil in potem vse tiho je bilo :D očitno je oni drugi plačal 8-)

čeprav je gori registerska št. je večina ljudi ne pogleda, ker itak vedo da so napačno parkirali in gredo ensotavno in plačajo - predvsem starejši, ker se jim enostavno ne ljubi pogajat za tistih par jurjov
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

perci ::

Zakon predivdeva možnost, da ti nisi vozil vozila. Zdej imaš pa dve možnosti. Ena je, da napišeš podatke izmišljene osebe, ki je državljan države s katero nimamo diplomatskih odnosov, druga pa, da izjaviš da gre za tvojega družinskega člana, ki ga nisi dolžan ovaditi. Ustavno sodišče RS, odločba U-I-213/98.

To je to. Pri meni pali ;)

LPP ::

Jau! Tu vsi pametujete, kako se izogniti kazni, ko je bila ta že vročena. Kaj ko bi kdo kaj storil v tej smeri, da bi naprimer pravilno parkiral - morda ne tik pred vrati v trgovino, kupil parkirni listek za ušivih 100 SIT ali se celo bog ne daj pripeljal v mesto z avtobusom.
Priznam pa, da me gane, ko v Piranu vidim redarje, ki vsak vikend mastno služijo na račun tujcev, ki spregledajo tablo na vhodu na parkirišče - "dovoljeno samo za prebivalce Pirana". In ne, nikoli ni ob nameščanju lisic zraven policista, pač pa redar fotografira vozilo. Aja, nihče se pa ne spomni opozoriti ali celo kaznovati avtov, parkiranih na pločnikih in prehodih za pešce, samo na parkiriščih jih kaznujejo.
Ah ja, morda pa le dočakam dan, ko bo po Ljubljani vozil tramvaj in v centru ne bo avtov... [Right!]
Ljubljanski potniški promet

Thomas ::

Ma ja ... boljš se je z avtom pripeljat, kot s trolejbusom.

Nej podrejo vsako tretjo bajto, pa bo parkirplacov dost. Če se jim gre že tako za to.

Sicer so pa natrpani pločniki z avti znamenje živahne gospodarske dejavnosti.

Hvalabogu, da je tako, kjer je tako. Kdor ne mara avtomobilov - naj gre tja, kjer jih ni.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tody ::

LPP ne gre se za 100 tolarjev če recimor delaš ali kaj podobnega moreš vsak dan dat 800 tolarjev za parkiranje in to da v lj pač ni prak mestov ki so legalni (ne misilm zdaj parkirat na viču da bom lahko na rudniku bil)in folk prakira nelegalno

SisQ ::

Pozdrav!

Kar se tiče, da ni potrebno povedat podatke ožjih članov je tako:

Ni ti jih potrebno, boš pa plačal. In zakaj mislite, da ni zakonito lepit obvestilo o prekršku z plačilnim nalogom. Potem takem, bi lahko parkirali kar po čez pa po prek. Ali pa bi bilo toliko redarjev, da bi se z vami vozli, pa vas pol kar kaznovali. Tukaj vas je sicer par "junakov", ki kao niso plačali kazni, zanima me kje so tisti, ki so imeli probleme v zvezi tega in kakšne.

Res pomembna zadeva vročitve je v primeru vabila k sodniku za prekrške in na sodišče. Kamor pa vas kasneje po izsleditvi privede policija.


Thomas ::

Vsak ma avto, pa taka gonja proti njim. To je licemerno. Radi bi mesta brez avtomobilov. Prav - naredite ceste in parkirišča pod zemljo.

Danes je avto to, kar je bil 100 let nazaj konj. Preganjati ga iz mesta - je povsem neživljensko. Je pa moderno - to pa. Vsakokratna županja Ljubljane se vam zjoče na rami, če dovolj udrihate čez avtomobilizem.

Bodimo malo bolj realni, no!

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tody ::

Jest vem eno učinkovito rešitev. Odpustimo vse redarje in si enga big foota nabavem al pa kej podobnega. (btw zdej so v BTC-ju) Če bo bil kdo na cesti parkiran hehhe his bad >:D

perci ::

SisQ: To, kar si povedal, žal ne drži. Vsaj odločba ustavnega sodišča omenjena v mojem zgornjem postu pravi drugače.

Da si boste približno predstavljal o čem govorim, je tule en delček, sicer pa si lahko zadevo pogledate na spletni strani ustavnega sodišča. Odločba U-I-213/98.

Ker iz določbe prvega odstavka 215. člena Zakona o varnosti cestnega prometa, ki določa domnevo, da je storilec prekrška lastnik vozila oziroma imetnik pravice uporabe, ne izhaja, na kakšen način se domnevni storilec razbremeni odgovornosti za prekršek, je navedena določba v nasprotju z 22. členom (enako varstvo pravic) v zvezi z drugo alineo 29. člena Ustave (pravica obdolženca, da se brani); ker mu izpodbijana določba odvzema možnost, da se brani, ne da bi hkrati moral obremeniti svoje bližnje, je navedena določba v nasprotju z 22. členom v zvezi s četrto alineo 29. člena Ustave (pravica obdolženca, da ne izpove zoper svoje bližnje).

Ker je po izpodbijani zakonski določbi lahko obdolženec spoznan za odgovornega za prekršek kljub temu, da obstaja dvom, ali je storilec prekrška, oziroma da je dokazano, da prekrška ni storil, določba posega v domnevo nedolžnosti (27. člen Ustave). Kolikor predpisana domneva pomeni, da se kaznujejo tudi osebe, ki so dokazano nedolžne, poseg v domnevo nedolžnosti ni nujen in je zato nedopusten.


perci ::

Aja, po Ljubljani naj se vozim z javnim prometom?

Se bom, ko bo zrihtan. Dokler pa ne mislijo nekaj resno zastavit, se bom pa vozil z avtom, skuterjem, kolesom.

Pa tut če se okoljevarstveniki na glavo postavjo.

MadMicka ::

Kadarkoli se lahko z avtom parkira v garažni hiši.

Je drago? Če si revež, pač ne hodiš z avtom v mesto.

Pa takmu, ki dvakrat zapored ne plača kazni, bi dal gor lisice. Takmu, ki pa lisice unič, bi pa zaplenu avto. Naj se balkanci že enkrat naučijo reda :)
««
«
1 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali lahko občan redarja kaznuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6815695 (13248) Utk
»

Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11726499 (22329) solatko
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50944934 (33199) Mehmed
»

Ugovor na kazen za nepravilno parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7412662 (11496) Vice
»

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609655 (8171) Matev

Več podobnih tem