» »

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!!

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!!

«
1
2

||_^_|| ::

Najprej klik

V praksi: Tisti stric ki si mu se vceraj lahko pokazal fakica ko ti je moril, te bo jutri lahko brez problemov in zasciten z zakonom na gobec. Tadaa. Nova druzba zakompleksancev se ustanavlja.

Vice ::

Ti mal pretiravaš kajne. Zakompleksanc je tist ki kaže fakiče ljudem, ki opravljajo samo svoje delo. Takšen osebek je enostavno kreten z omejenimi sposobnostmi, ki misli da je od boga poslan in sveto prepričan, da lahko avto pusti tam kjer mu paše. In če ga pri tem nekdo opomni, da red mora biti in ga pri tem popadejo kompleksi je za v umobolnico ne samo za to da jih dobi po gobcu.

S tem se bo ta druzba zakompleksancev mogoče samo malo bolj zmanjšala. Zdej se pa samo še odloči na kateri strani si.

Daedalus ::

WTF? Pa kaj bo Slovenija ratala jebena policijska država? Če policija ni sposobna opravljati svojega dela, naj se reorganizira, ne pa da mi bojo neke paravojaške enote letale okoli;(( Pa sej niso normalni. Že itak so problemi z nekaterimi policisti, ko mislijo, da so bog i batina, zdaj pa bojo še redarji!!! hodili naokrog oboroženi in s pooblastili, da te lepo zadržuje al pa malo rebra prešteje, če se mu tako zdi?

Me zanima, kaj bo Hanžek rekel na to...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

CaqKa ::

kaj če bi si najprej prebral zadevo predno kvasiš neumnosti?
Le pištole ne bodo smeli nositi. Za zdaj...

mihec87 ::

Za zdaj...:O No sj ce bi bla kaka dobra redarka bi se ji se pustil pretipat.Ne pa da me bo en redar slatu pa da je se slucajno toplibrat:| 8-O

moat ::

Pozdravljeni. Menim, da vecjih problemov, zaradi uporabe zakonskih pooblastil mestnih redarjev, ne bo. Ze sedaj so bili prisotni na mestnih ulicah in opravljali nadzor nad mirojocim prometom. To pomeni, da bodo imeli pooblastila, kot jih ze imajo sedaj (za pisanje poloznic), nekaj pa jih bodo pridobili na novo.

Eno takih pooblastil je ugotavljanje istovetnosti. Bistveno je to, da se bodo ta pooblastila lahko uporabljaja samo pri nazoru mirujocega prometa-parkiranja v mestnih srediscih (ne pa za druge prekrske ali celo kazniva dejanja) in bodo redarji lahko ugotavljali istovetnost samo tistih voznikov, ki so v prekrsku. Kot je napisano v clanku, mesno redarstvo ne bo konkurenca policiji. Policija je ze sedaj prepuscala urejanje mirujocega prometa redarjem. Verjetno ste ze slisali, da po Zakonu o varnostni cestnega prometa, termina "voznik" in "lastnik" vozila nista identicna. Voznik je namrec lahko vsakdo, ki je vozil osebni avtomobil, ki ga ima mestni redar v postopku (npr. nepravilno parkiranje). In lastnik vozila se je lahko, ko je redar napisal poloznico za to vozilo, vedno izgovarjal pri mestem redarstvu, oz. ugovarjal na plačilni nalog, da je on sicer lastnik vozila, ni pa storil prekrška (vozil ga je nekdo drug). In zadeve so padale. Zdaj bo pri tem manj problemov (v primeru, ce boste zaloteni na kraju prekrska).

Drugo pooblastilo je prijetje storilca kaznivega dejanja. To je splosno pooblastilo, ki ga ima v bistvu vsakdo. Opredeljeno je v 160. cl. Zakona o kazenskem postopku. Vsakdo sme vzeti prostost tistemu, ki je bil zasacen pri kaznivem dejanju, za katero se storilec preganja po uradni dolznosti. Je pa res, da bodo morali biti redarji usposobljeni za ravnanje s prisilnimi sredstvi, ki jih bodo lahko uporabljali (lisice, vezice, plinski razpršilec in palico), da pri tem ne bodo nastale po nepotrebnem telesne poskodbe.

Tudi sicer imajo podobna pooblastila (ugotavljanje istovetnosti) npr. inspekcijski organi (ki pravzaprav nadzirajo prakticno veliko podrocij, med drugim tudi vrste gob, ki ste jih nabrali in njihovo kolicino); tisti, ki opravljajo varovanje oseb in premozenja; zelezniski delavci ipd. Pri tem pa je pomembno, da vsi nasteti lahko pooblastila uporabijo samo pri opravljanju nalog iz svojega delovnega podrocja. Ce se oseba npr. noce legitimirati, nimajo nobenih pooblastil za uporabo prisilnih sredstev. V takih primerih so vedno dolzni poklicati policijo, ki izvede postopek. LP.

CaqKa ::

in kaj če mu medtem, ko on kliče policijo pobegneš?

||_^_|| ::

Vice: malo sem karikiral zadevo, ti si pa tut mal pretiraval pa se zgliha>:D

Ful se mi zdi ena stvar zanimiva: Za policijo ze od mejhnega vemo da nas pac lahko pridrzijo, preiscejo itd.
Zdej pa ko bojo to lahko delal tut redarji nam pa nic ni jasno. Zakaj tako?

moat ::

Ce pobegnes s kraja... Hmm. Vprasanje je vsekakor na mestu. Postopek ugotavljanja voznika bi prevzela policija, ki ima splosno pooblastilo podano v Zakonu o policiji (nudenje pomoci obcanom, drzavnim organom...). Torej, nudila bi pomoc mestnemu redarstvu pri ugotavljanju voznika (lastnistvo tako ni problem ugotoviti po reg. tablici, ce pa gre za neregistrirano vozilo pa po stev. sasije). Podatke bi morala preveriti tudi po uradni dolznosti (zbiranje obvestil), zaradi podanega razloga suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, npr. tatvina ali odvzem motornega vozila (sum bi bil podan prav zaradi pobega voznika s kraja). Tretja varianta je, da tovrstne postopke predvideva in predpisuje tudi predlog novega zakona o redarstvu (z njim se nisem seznanjen).

Tisto kar verjetno misliva oba je vprasanje, ali je lastnik vozila dolzan dati podatke o vozniku (ce je ta dejansko obstajal ali pa je storil prekrsek lastnik vozila sam)? V tem primeru ni dolzan dati podatkov. Dejstvo je, da Zakon o varnosti cestnega prometa, za tovrstne prekrske (predpisana denarna kazen v znesku, ne v razponu in tudi policisti v tem primeru napisejo le obvestilo o prekrsku in ga zataknejo za brisalec) predpisuje "zalotitev voznika na kraju prekrska". Voznik pa je lahko vsakdo, konec koncev tudi lastnik.

Lahko, da bo zakon, ki ureja pooblastila mestega redarstva, drugace uredil to podrocje. V tem primeru bi se postavilo vprasanje skladnosti z zdajsnjim Zakonom o varnosti cestnega prometa. Nedvomno pa bo novi zakon o varnosti cestnega prometa odpravil dileme glede "lastnika" in "voznika" vozila. V tradicionalnih zahodnih demokracijah se policija s tako dilemo ne srecuje in se s tem sploh ne obremenjuje (kdo je bil voznik vozila). Za prekrske odgovarja vedno lastnik vozila (tudi, če je vozilo dejansko vozil nekdo drug), ki se sam dogovarja naprej z voznikom (placilo kazni).

BigWhale ::

Kako je ze tisto, ko enega tipa ustavi ena sexy policajka?

"Anything you say, can and will be held against you."
"Urm, tits!"

||_^_|| ::

BW: lol

Vice ::

Črtica jah res je.

BTW čemu pa bi se sploh sekirali glede tega, če je talanje kazni s strani redarjev brezpredmetno zaradi šrotarskega zakona. Praktično ti ni treba plačati nič vsaj po zakonu ne. :D

moat ::

Naj razlozim pojem "prijetja" in "pridrzanja". Kot sem navedel v prvem postu lahko storilca kaznivega dejanja, ki je bil (kar je zelo pomembno) zaloten na kraju storitve kaznivega dejanja, prime vsakdo, tudi ti sam, ce je ta storil uradno pregonljivo kaznivo dejanje. Zakon o kazenskem postopku tukaj uporablja termin "odvzem prostosti". Taka oseba se preda tozilstvu ali policiji (v praksi se vedno izroci policistom, ki pridejo na kraj). Se pravi, v tem primeru gre samo za "prijetje" storilca ali osumljenca kaznivega dejanja, ne pa za njegovo "pridrzanje". No v tem je tudi fora. Ce lahko primes osumljenca kaznivega dejanja ti sam, ga lahko tudi mestni redar.

Pooblastilo "pridrzanja" osumljenca kaznivega dejanja ima samo policija (mestno redarstvo in vsi ostali organi teh pooblastil nimajo in jih tudi ne bodo imeli) na podlagi Zakona o kazenskem postopku (do 6 ur, brez odlocbe, ko se zbirajo obvestila o kaznivem dejanju in do 48. ur, ko obstajajo priporni razlogi in je bojazen, da bo osumljenec npr. unicil sledove KD, pobegnil ali se skril organom pregona, storil drugo ali dokoncal poskusano kaznivo dejanje in vplival na price). V tem primeru ga morajo policisti najpozneje v 48. urah, skupaj s kazensko ovadbo, privesti k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodisca (ta po zaslisanju lahko zoper osumljenca odredi pripor).

Policija lahko pridrzi storilca prekrska na podlagi Zakona o prekrških. Ti razlogi so: bojazen, da bo krsitelj nadaljeval s prekrski, prekrsek ponovil (ponovitvena nevarnost) begosumnost (pobegnil, izognil postopku) ali ni mogoce ugotoviti njegove istovetnosti. Ce je krsitelj zaloten na prekrsku in je pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih substanc in obstajajo ti zgoraj nasteti razlogi, ga policisti pridrzijo do streznitve, vendar za najvec 12 ur. V primeru, da oseba ni pod vplivom alkohola, je bila zalotena na prekrsku in obstajajo zgoraj navedeni razlogi, se v casu uradnih ur sodnika za prekrske, privede v postopek k sodniku za prekrske (skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekrsku), ce pa ta nima uradnih ur (nedelje, prazniki) se ga pridrzi do uradnih ur sodnika za prekrske, vendar najvec za 12 ur. No pridrzanje je opredeljeno tudi v Zakonu o policiji izrazlogov javnega reda in miru (ce tega ni mogoce vzpostaviti... do 24. ali celo 48. ur, vendar to za razumevanje tega posta ni toliko pomembno).

Upam, da sem bil tukaj jasen. Naj razlozim se pojema "preiskati" in "pregledati". pojem "preiskati" je zajet v treh zakonih: Zakonu o kazenskem postopku, Zakono o prekrskih in Zakonu o policiji).

Zakon o kazenskem postopku uporablja termin "osebna (tudi npr. hisna) preiskava". Je mozna v dveh primerih: na podlage odredbe pristojnega sodisca in brez nje (samo izjemoma). Policisti, ki opravljajo osebno preiskavo (sem spada tudi npr. preiskava telesnih "vdolbin":D in tekocin, ki jo sicer opravijo zdravniki, da ne bo pomote) morajo najprej pridobiti odredbo sodišča. S spisom (vlogo) z obrazlozitvijo, kaj se pri njej isce (napr. predmeti, ki izvirajo iz kaznivega dejanja, sledovi kaznivega dejanja, ki jih je potrebno zavarovati) se obrnejo na preiskovalnega sodnika, ki odloca o tem ali je upravicena ali neupravicena (mozno samo v primeru kaznivih dejanj). Zdaj pazite (pomembno tudi za razumevanje pooblastil po Zakonu o policiji); osebna preiskava se lahko opravi tudi brez prej pridobljene odredbe sodisca, vendar samo v primeru, ko na podlagi sklepa o privedbi pristojnega organa policisti morajo osebo privesti ali ko nekomu vzamejo prostost in je podan sum, da ima ta orozje za napad (ali samoposkodovanje) ali obstaja sum, da bo ta oseba unicila, odvrgela, skrila predmete, ki jih je potrebno vzeti kot dokaz v kazenskem postopku. To so te izjeme, ki dovoljujejo osebno preiskavo brez odredbe pristojnega sodisca.

Druga zadeva je osebna preiskava, ki se opravlja po dolocilih Zakona o prekrskih. V tem primeru (iz podobnih, prej nastetih razlogov, ki veljajo za kazniva dejanja) se lahko opravi samo na podlagi odredbe sodisca (ni izjem) in se to za storitev hujsih prekrskov. Dejstvo je, da osebna preiskava pomeni hud poseg v clovekove pravice, zato o njeni upravicenosti odloca sodisce (preiskovalni sodnik), ne pa sodnik za prekrske.

Osebna preiskava, ki to ni v pravem in seveda pravnem pomenu besede, temvec zapade pod termin "pregled", se opravlja po dolocilih Zakona o policiji. Imenuje se varnostni pregled. Ta se opravi, ko se osebi odvzame prostost in pri tem obstaja verjetnost napada na policista (sum, da poseduje orozje ali nevarne predmete za napad) ali samoposkodovanje (s temi predmeti se bo poskodovala sama) ter obligatorno (v vsakem primeru), ko se ji vzame prostost in se jo privede k pristojnemu organu (na policijsko postajo, kjer se pridrzi ali k pristojnemu organu, npr. sodiscu, sodniku za prekrske). V cem je torej fora, oz. razlika med osebno preiskavo in varnostnim pregledom. Varnostni pregled se lahko opravlja tudi takrat, ko je storjen prekrsek (ni potreno, da je storjeno kaznivo dejanje), pri tem pa sam poseg nima taksnih posledic v clovekovo zasebnost, kot osebna preiskva. Pretipa se samo obleka, pregleda se osebna prtljaga ali npr. pregleda se osebni avtomobil. Ce se pri tem naleti na predmet, ki ga je zaznati na odtip, se ta vzame (verjetnost orozja, nevarnih in prepovedanih predmetov). Osebe pri varnostnem pregledu ni dovoljeno sleci ipd.; pri pregledu vozil pa ni dovoljeno vijacenje (skrita mesta). Za taksen poseg je ze potrebna odredba sodisca in takrat varnostni pregled preraste v osebno preiskavo.

Uh, in zdaj tisto, kar je bilo misljeno kot odgovor na zastavljeno vprasanje. Ce bodo imeli mestni redarji pooblastilo neko osebo tudi pregledati (kar sicer mocno dvomim, pocakajmo na zakon), bo to dejansko le neke vrste "varnostni pregled" in v tem primeru je potrebno slediti zakonodajalcu, da bo to mozno samo iz razlogov varnosti v postopku, ki ga bo opravljal mestni redar (nevarnost napada). LP!

Mr.B ::

Ko izgovor na lastnik in voznik ne bo možna, bom uporabil drugo taktiko, delno bom parkiral auto tako da je eno kolo delno na pločniku. Torej Redar ni v tem primeru pooblaščen, ker je auto na robe parkirano, in ga lahko samo policaj kaznuje z listkom, ali pa če imaš slab dan in redar pokliče pajka.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

CaqKa ::

avte ki so bili polovica na pločniku in polovica na cesti parkirani so redarji že zdaj pisali listke.
maribor, okolica ljudskega vrta.

username ::

Ko izgovor na lastnik in voznik ne bo možna, bom uporabil drugo taktiko, delno bom parkiral auto tako da je eno kolo delno na pločniku. Torej Redar ni v tem primeru pooblaščen, ker je auto na robe parkirano, in ga lahko samo policaj kaznuje z listkom, ali pa če imaš slab dan in redar pokliče pajka.
Hja ne vem če bo to delovalo. Če si malo na pločniku, ti pomojem že lahko napišejo listek. Sem pred leti slišal, da če pustiš povsem na cesti, ti ne morejo dati listka, ker je menda za vozišče pristojna policija (ki je ponavadi manj zavzeta pri pisanju parkirnih listkov). Ampak tudi za to ne bi bil čisto siguren. (mogoče je fora v tem, ali je cesta občinska ali državna). V vsakem primeru pa lahko tudi mestni redarji pokličejo pajka (ampak morajo biti izpolnjeni pogoji za odvoz s pajkom)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Vice ::

Včasih je delovalo, če si kolesa odšraufal dol in jih vrgel v prtlažnik, tako ti ga niso mogli odpeljati pa tudi lisice so slabše prijele. Mogoče je še danes tako. :\

Zataknjen listič je pa itak skregan z zakonom tako, da smo na boljšem s tem, da nam ni treba še brisalcev dol vlečt. :D

PROTOTIP ::

Najboljša in najučinkovitejša finta je, da nekje dobiš ene "fake" lisice in jih naštimaš na kolesa, pa te redar ne bo "nadlegoval" :D

Loki ::

Oz. si prihranis tezave in preprosto pustls avto na plocniku in zataknes "staro" obvestilo redarstva.

perci ::

Loki: Tale tvoja zal ne pali. Preverjeno.

BigWhale ::

Najboljsa finta je ta, da parkiras v parkirni hisi! Ali pa, da prides v mesto pes/s kolesom.

Tko jih najbolj zajebes, ti listka sploh ne morejo dat, ker nimas brisalcev, da bi ti ga lahk zataknili za brisalce..

perci ::

Baje, da pali, če vzameš reg. tablice dol. Ni pa to najbolj praktično, razen če si naštimaš magnetne >:D .

jype ::

Bom jaz iz solidarnosti z vozniki osebnih vozil zacel trgat z avtomobilov brisalce, da jim ne bodo mogli zatikat zadej nadleznih obvestil.

Al pa se bolje, brisalce s sekundnim lepilom nalimat na vetrobransko steklo.

Marjan ::

jype, zdej majo take samolepilne, ti ga kar na šajbo prilepi :)

Ne plačaš. To je vsa fora.

(oz. pravnike poslušite, oni vejo najboljš :D :\ )

perci ::

Ne plačaš. To je vsa fora

Ja, listka prilepljenega na šipo nikakor ni pametno plačevati. Je pa res, da v 99% dobiš v kratkem po priporočeni pošti plačilni nalog domov, potem pa pač napišeš pritožbo ali pa plačaš zadevo.

Redarji pač računajo na to, da se ljudem ne bo dalo komplicirat in da bodo plačali že prvi listek.

Sam glede na to, da talajo parkirne kazni, bi se vsaj lahko naučil parkirat. Pri nas kar naprej parkirajo na parkirišču, ki je označeno samo za stanovalce. Je zanč mat enga tok napizdila, da se je sam pobral ;)).

jype ::

Po moje bi lahko z zelo visokimi kaznimi pocasi dosegli tako disciplino voznikov kot tudi zbrali dovolj sredstev za urediti parkiranje in javni prevoz. Po evropi se je tak pristop ocitno pokazal za ucinkovitega, saj tam, kjer so kazni visje, manj ljudi narobe parkira in manj ljudi sili z avtomobili tja, kjer jih nocemo gledat.

Matev ::

še v BTCju kjer je placa v izobilju ljudje parkirajo napačno....

redarji bi morali imeta taka pooblastila da bi z macolo razbili vsak nepravilno parkiran avto....

potem bi se stanje zagotovo uredilo

Bobb ::

Po mojem mišljenju nas lahko spametujejo le visoke kazni. Saj ne bi bilo treba kaznovati veliko ljudi. Ko bi se razvedelo npr., da je par ljudi plačalo npr. 20.000sit na licu mesta, ali pa bi jim deponirali avto, bi vsi premislili. Bi lepo parkiral v Tivoliju, pa šli peš do Maximarketa.

CaqKa ::

redarji bi morali imeta taka pooblastila da bi z macolo razbili vsak nepravilno parkiran avto....

potem bi se stanje zagotovo uredilo

zagotovo :D pa še snaga bi z odvozom vozil imela malo več prometa. :)

Bi lepo parkiral v Tivoliju, pa šli peš do Maximarketa.

like od Tivolija do europarka imam okrog 130km.
kdaj boste eni z onega konca razumeli, da niste edini v tem delu evrope?:(

perci ::

Neki vam bo treba v glavo vbit. Ljubljana nima dovolj parkirnih mest. NIMA!

Jst svojga avta se doma dostkrat nimam kam parkirat. Ja in potem ga parkiram ob cesti. Pa pride redar, še sam narobe parkira in tala kazni.

Tko, da ni fora v dajanju kazni, fora je v tem, da se naredi dovolj parkirnih mest (vsaj za stanovalce - sej ne rečem, da v centru) in potem samo se pazi na tiste, ki hočjo s svojim nepravilnim parkiranjem izstopat (ja, tut taki so).

Riba smrdi pri glavi.

perci ::

še v BTCju kjer je placa v izobilju ljudje parkirajo napačno....

Če ga je res tolk v izobilju, zakaj potem tam gradijo novo večnadstropno garažno hišo? Verjetno zato, da kul zgleda? :\

Ziga Dolhar ::

V BTCju manjka parkirnih mest Trideset metrov od glavnih vhodov.

Predvsem tam. :-)
https://dolhar.si/

CaqKa ::

hja.. v zadnjem mariborskem žurnalu je pisalo, da bi ljudje, najraje parkirali kr v dvigalu v evroparku (mb)

perci ::

Ziggga: Verjemi, da sem b BTC-ju večkrat kot ti in ni res, da ne primanjkuje parkirnih mest. Včasih se moraš vozit 10 minut po parkirišču da kaj najdeš. Včasih je pa dost placa, ja - ampak sedaj ze kar praviloma ne - parkiram v BTC-ju ene 2,3 krat na teden, tako da poznam situacijo. Da ne govorim kako je za praznike in vikende - štala.

Je treba upoštevat dejstvo, da se v BTC vozi folk iz cele slovenije, ne sam iz ljubljane.

Ziga Dolhar ::

perci:

> Ziggga: Verjemi, da sem b BTC-ju večkrat kot ti in ni res, da ne primanjkuje parkirnih mest.

Temu ne morem oporekat. Vseeno pa se mi zdi [ugibam], da je ta težava predvsem v neposredni bližini vhodov. Npr. kadar grem v Kolosej, se vedno kar direkt odpravim mimo njega, na križišču [kjer cca 100 metrov pred seboj oz. rahlo proti levi zagledam Bauhaus in Ram2] zavijem desno in parkiram na parkirišču na levi strani cestišča. Nato me čakajo štiri minute pešačenja ...

[Moja mati, naprimer, se bo raje dve uri vozila pred vhodom, kot pa se odpravila sto metrov dlje ;-))]
https://dolhar.si/

Matev ::

ljudje bi res najraj parkiral kar v dvigalu

ABX ::

Kaj toliko pametujete. Problem je v tem da ko ti redar da kazen, ga lahko mirne duše vržeš v smeti. Če pa te redar lahko indentificira, se pač ne boš več izgovarjal da avto nisi vozil ti.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Gandalfar ::

Ziggga: v soboto okoli poldneva je bil cel BTC poln. Smo hoteli it v citypark pa na tistem delu vse polno. Tudi pri hali A in B je bilo vse polno. Par prostih placev je bilo samo se na unih parkiriscih, ki so cisto desno. Smo pac tam parkirali in se sprehodili. Vendar je kar tezko najt parking pa cetudi ga ne isces direkt ob vhodu.

PROTOTIP ::

Sam najbolj zaj* je pri Ilircu (št. dom). Ko sem tam stanoval, je blo skoraj zmeri vse natlačeno tak da nisi mogel parkirat pred lastnim stanovanjem. Enkrat sem se naveličal čakat na park plac, pa sem ga parkiral nekje v bližini in takoj dobil obvestilo. Se zdi to sploh komu pošteno? ;(

pivmik ::

PROTOTIP:
Meni se zdi popolnoma pošteno.
LP, Gregor GRE^

Mr.B ::

PRoblem je v tem da naši lepotci v mestni hiši samo računajo, ne naredijo pa nič, sej lahko vsak vidi koliko je bilo bruto profita s strani redarstva. Ali je mestna uprava kaj naredila kot samo računala, ne ni ni postavila v treh letih niti ene parkirne hiše ! In če mislijo da bom plačeval na urejenem parkirnem mestu zraven bajte se hudo motijo, kaj šele, če pridem dopoldam,, pa rabim vsaj deset minut peš do bajte in nazaj, pa še plačam jim nej.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

perci ::

Mr.B je povedal kje je problem. Tisti, ki se nimate avtov ali pa ne zivite v vecjih mestih, se pa ne sekirate, ja. Vas razumem, ampak enkrat bo tut vas zapeklo.

Vice ::

Mr.B pa res ni povedal kje je problem, še bistvo je zgrešil.

perci ::

Ti si pa mojster argumentiranja ;)).

V Ljubljani je premalo parkirnih mest. Mr.B je rekel

>Ali je mestna uprava kaj naredila kot samo računala, ne ni ni postavila v treh letih niti ene parkirne hiše !

Se pravi, ali MOL skrbi za to, da bomo imeli stanovalci kje parkirati? Ne, ne počne tega. Najlažje je poslat redarje na cesto in jim reč nej kazni talajo, ampak to ni resevanje problema. Riba smrdi pri glavi in tam jo je treba spucat. Torej poskrbeti za gradnjo novih parkirnih mest v ne čistem centru, torej v bivalnih soseskah, v centru pa poskrbeti za brezhiben in kvaliteten in poceni javni promet - ne to počasno sranje od busov, ki ga imamo sedaj. Potem sele pridejo redarji s kaznimi na vrsto, ampak samo zaradi tega, da seganjajo tistih nekaj posameznikov, ki se jim ne da pet minut sprehodit peš, ne pa da boš 3/4 ljubljane oglobil.

Meni je jasno, da če 3/4 voznikov večkratno in namenoma krši nek predpis, ta predpis ni dober. Oz nekaj s celo situacijo ni v redu. Ljudje bodo se vedno narobe parkirali, ker preprosto povedano zvečer ko pridejo domov in hocejo spat, ne bodo sli parkirat na Dolgi most, da bodo potem lahko vzeli taxi do doma. Stekas?

Jaz doma vsaj enkrat na teden narobe parkiram. Zakaj? Ker preprosto nimam kje parkirati, ce pridem pozno zvečer domov. Ja, tko je to.

Vice: Kje pa ti živiš, če smem vprašat?

Mr.B ::

In kakšno je bistvo, da te bodo uradno lahko povprašali kdo si....?
Dejstvo je to da gospodje oziroma gospa županja ni rešila nobenega reševanja parkiranja v Ljubljani. Največji hec je v tem, da ti redarji računajo parkiranje, ne pa napačno parkiranje, in to na mestih, kjer to ni problem, dejstvo je potrdila tudi policija, zato pa si nočejo mazati rok…
Dejstvo je to da je od mene 50m preč od cone, parkirano oziroma zaparkirano vse, pa ni nobenega redarja itd, isto velja za kako Rožno dolino itd....Da ne omenim parkiranje na vhod Interspara, itd…

Če smo realni po treh letih, ni nobene razlike nemarnega parkiranja, sedaj samo v označenih mestih, kjer je urejeno parkirišče oziroma parkirni prostor računajo, seveda tudi tistim , ki parkirajo praktično na križišču, ker tako kot jaz, ki živim v centru Ljubljane ne plačujejo redarjem nič, pa čeprav imam zakonsko možnost da dobim dovolilnico. Dokler bodo oblasti delale po balkansko bom tudi jaz delal njim, niti tolarja jim ne mislim dati.....

No pravijo da bodo zgradili novo parkirišče, škoda bo le da bo namenjena gospodom da se popeljejo na grad, no za to pa se bo denar iz pobrane neupravičeno pobrane parkirnine oziroma kazni porabil.

Dejstvo je to, če bi naredili pri vpadnicah v Ljubljano parkirišče, ter bi lahko tam plačal recimo dvesto tolarjev za parkiranje do dvanajst ur na dan , pa imel mestni avtobus, kjer bi mu pokazal ta parkirni listek zastonj, bi rešili vse probleme parkiranja v Ljubljani. Ali pa imel mesečni paket parkiranje+vožnja mesnega prometa in bi se vse skupaj financiralo iz sedaj upravičeno pobrane parkirnine v Ljubljani ne samo centra mesta. Takrat bom pa plačal tudi za dovolilnico.

In dokler bodo državni organi ali člani odbora mestnega sveta županja znali samo računati, upravičili pa nič, naj delajo po balkansko, pa se naj na moj K++++ nasadijo, jim ne dam niti ficka. No bo vsaj druga županja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matev ::

Dejstvo je to da je od mene 50m preč od cone, parkirano oziroma zaparkirano vse, pa ni nobenega redarja itd, isto velja za kako Rožno dolino itd....Da ne omenim parkiranje na vhod Interspara, itd…


jaz še vedno vztrajam pri macoli in udrihanju po vsakem napačno parkiranem avtomobilu

perci ::

Jaz pa vztrajam, da se sonce vrti okrog zemlje. Pa kaj pol?

Keyser Soze ::

Matev, lahko probaš na mojem avtu. SAmo potem ne vem kako daleč boš uspel zbežat.>:D

Parkiranje v Lj je zahojeno do konca. Ljudje v tem kotlu nimajo tud 5% čiste kako ukrepati na tem področju. ČE se voziš v Lj, in se pač moraš če nisi doma tam, potem ti ne preostane drugega kot da prideš z avtomobilom. Parkirat avto izven Lj ter iti peš ali kako drugače v Center je MALO MORGEN. Kdo pa ima čas. To ti požre še najmanj 1 uro časa dnevno in kdo si to lahko privošči.

Parkiranje v garažni hiši ali parkirišču. Hja eni so direktorji pa imajo rezervirane park place in ne vejo, da morajo navadni smrtniki to plačati. Parkirnina + bencin in stroški avta pa še zdaleč niso pokriti z tistim čemur v službah pravijo potni stroški.

Prvo bi se morala Lj znebit kompleksa večvrednosti in dojet, da ji veliko doprinesejo tudi tisti, ki se vozijo z avtomobili v "njo".

Drugo bi pa morala poskrbet za njih. Ampak tako pošteno, ne pa z nekimi parkingi izven Lj ter nerednimi in nezanesljivimi povezavami z centrom, lisicami, redarji, IPD.

P.S.: TA služba se pa že nekaj časa ustvarja v glavah nadobudnih snovalcev "mestne policije". Bi oni, koliko je meni znano, kar prevzeli velliko dela naših policistov na področju Ljubljane. Več kot pa samo popisovanje napačno parkiranih avtomobilov ter urejanje prometa.
OM, F, G!

Vice ::

Mr.B govoriš kot da te "nove" pristojnosti redarjev veljajo samo za LJ in da bo šel denar izrecno iz občinskega proračuna prestolnice.

Ali je mestna uprava kaj naredila kot samo računala, ne ni ni postavila v treh letih niti ene parkirne hiše !

Valda da samo računa dokler dobim prazno mesto v parkirni hiši pa naj bo to dopoldne ali popoldne.
Se je res treba nekaterim pripeljati skozi vhodna vrata.? :\

Parking placi mankajo povsod in čedalje manj jih bo. Lahko gremo buldožirat parke pa bo spet večina jokala da jim manjka kisika.

Ne ne 10 korakov peš ne bom naredil
jim ne dam niti ficka.
Zaradi takih so te nove pristojnosti :D

p.s. imam občutek da nekateri mislijo, da jih bo sedaj namesto enega listka čakala dva za birsalcem in še preden boš parkiral te bo redar namlatil ker si hotel napačno parkirati. Ni to malo bolno, če se spremenilo ne bo nič, razen kakšen huligan več bo dobil kazen za krešenje javnega reda in blabla še preden bo prišla policija?

perci ::

Da mal citiram sam sebe
Vice: Kje pa ti živiš, če smem vprašat?

Dej odgovori no - me res zanima. Če si iz Lj, se povej iz katerega konca.
Se je res treba nekaterim pripeljati skozi vhodna vrata.?
Pa kaksna vhodna vrata clovek. A nej parkiram 15 minut stran od svojga bloka, da bom lahko zjutraj spet pesacil? Ampak res, kje ti žviš? :\
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397275 (15141) UganiKdo
»

Odpihnilo prometno kazen

Oddelek: Na cesti
235580 (3293) St235
»

Mestni redar - kazen za telefoniranje

Oddelek: Loža
263644 (2612) LuiIII
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50944803 (33068) Mehmed
»

Bodo redarji tudi policisti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
767466 (6126) Ziga Dolhar

Več podobnih tem