» »

Ugovor na kazen za nepravilno parkiranje v Ljubljani

Ugovor na kazen za nepravilno parkiranje v Ljubljani

«
1
2

m_a_t ::

Zdravo... dobil sem kazen ker sem nepravilno parkiral. Problem je v tem, da so mi odpeljali avtomobil s pajkom, ker sem parkiral na coni za pešce. No... po podrobnem pregledu na to kaj pravi o tem zakon, sem ugotovil, da po 48.členu 2. odstavku 22.vrstici zakona o pogoju in način odvoza nepravilno parkiranih vozil nisem izpolnjeval pogojev za odvzem vozila s pajkom. Prav tako nisem izpolnjeval nobenega drugega pogoja za odvzem vozila s pajkom.
Zanima me ali se lahko sklicujem na 53.člen zakona o priklenitvi nepravilno parkiranega vozila, ki pravi da: "na vozilo, ki je nepravilno parkirano, a ne izpolnjuje pogojev za odvoz s pajkom, mestni redar odredi priklenitev lisic.
Hvala za vsa mnenja in kakšen nasvet.. pa če kdo mogoče ve kam se je treba pritožit, ker nameravam vložiti odškodninski zahtevek zaradi nezmožnosti uporabe avtomobila.
Hvala

Utk ::

Ja nekje na tistih papirjih ki si jih dobu mora kje pisat kam točno. Če je tako v zakonu in če ni blo tako, se kar sklicuj. Oderi jih do zadnje pare:D

Vikking ::

Upam da ti bodo nabili še dodatne stroške, in dodali še kakšno ekstra kazen zraven. Me razkuri, k parkirajo na pločnikih in kolesarskih stezah, puščajo avtomobile vsepovsod.

Prav je da so ti ga odpeljali, pa da boš dobil visoko kazen za neparkiranje, poleg tega da boš plačal še odvoz s pajkom. Če si pa celo tak da tudi parkiraš na prostorih za invalide (pa sam nisi invalid) jebote da si zaslužiš da te policaji nabijejo, da boš kak mesec še kri scal.

Sam imam že avto 8 let pa vedno pravilno parkiram in jebote če nisi sposoben parkirat v kakšni ulici dlje vstran, pa iti peš vsaj kakšno minuto. Vsak kurac se hoče pripeljat do trgovine, če ne pride z avtomobilom čist pred vhod potem je ves nesrečen, zato ker je moral narediti vsaj dva koraka več da je pršu do štacune.

Jebat ga, me razfuka jebena banda, ki misli da sedaj ko ima avto je pa vsemogočna jebačina na cesti.

Utk ::

Čaki malo, sej je res, ampak če nikogar ne posebej oviraš ti ga ne smejo kar odpeljat s pajkom. Če si bil kdaj v Rožni dolini ti je najbrž jasno koliko se tam parkira na pločnikih, tudi domačini, pa zakaj bi ga tam komu odpeljali. Naj dajo kazen če treba... Naj bo red, po pravilih, ne pa da bo vsak redarček z poklicno šolo in tečajem delal po svoje.

m_a_t ::

1.nisem parkiral na pločniku
2.nisem parkiral na kolesarski stezi
3.nisem parkiral na mestu za invalide
4.nisem ogrožal nobenega udeleženca v prometu
5.če so ukrepali neustrezno naj plačajo
6.policaji nimajo pri tem nič ampak le mestni redarji
7.zakoni so zato da se spoštujejo... kazen bom plačal ampak tudi oni bodo plačali(upam) za neustrezno ravnanje

korenje_ver2 ::

> ker sem parkiral na coni za pešce.

to je isto kot plocnik. predvidevam da je blo to v centru lj. karkoli ze, avta tm ne smes pustit vec kot 15 minut al neki tazga. kr podpiram mestno redarstvo, da so ti ga odpelal. takim bi jz sipe razbijal na avtih. sploh pa ne smes gledat samo zakon, pad pa tudi odredbe za posamezna mesta. niso povsod pravila enaka.

Zgodovina sprememb…

m_a_t ::

Ni res. Kazen je pravilno postavljena ampak odvoz avtomobila ne. In ne, cona za pešce ni isto kot pločnik.
S pajkom ti avtomobil odpeljejo lahko le v primeru, da neposredno ogroža promet.... glede na to, da so bili tam parkirani tudi drugi avti in glede na to da so mi ga odpeljali po 10 min... po moje ni bilo to nič drugega kot random choice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m_a_t ()

Gwanaroth ::

Jst sem vceraj fasal tole...



8500,00 SIT za odklep lisic + 10.000 za napacno parkiranje. Parkiral sem v rumeni coni [ne vem al je placljiva al ne], poleg 10 vozil z registersko tablico LJ.. vsi brez parkirnih listkov, vsi brez lisic. Jaz s tablico GO -> Lisice + kazen.

Pravica pa taka.

Incident se je zgodil na Levstikovem trgu.
Lights often keep secret hypnosis..

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

korenje_ver2 ::

IX. ODSTRANJEVANJE NEPRAVILNO PARKIRANIH VOZIL IN ZAPUŠČENIH VOZIL
38. člen
Pooblaščena oseba, ki nadzoruje promet, odredi odvoz nepravilno parkiranega vozila, če ugotovi, da parkirano vozilo ogroža druge udeležence v cestnem prometu.
Odstranitev vozila iz prvega odstavka tega člena mora biti izvedeno strokovno tako, da se vozilo ne poškoduje. Stroški odstranitve gredo v breme lastnika oz. imetnika pravice uporabe vozila.
Postopek odvoza nepravilno parkiranih vozil in postopek nameščanja klešč na nepravilno parkirana vozila se določijo z odredbo.

verjetno si tako grdo parkiral, da so smatral, da ogrozas pesce ali pa da onemogocas dostop intervencijskim vozilom.

Gwanaroth ::

Parkiral sem 3cm iz roba parkirnega boxa. Si to zasluzi 18,5k kazni? Kje smo..?
Lights often keep secret hypnosis..

m_a_t ::

Ja sej jst tudi registrska Go pa avta nikjer. Pol pa cel kup LJ pa vse brez piltkov. Ne ni res nikogar nisem ogrožal.

edit: kazen 26 K

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m_a_t ()

korenje_ver2 ::

gwanaroth,
V skladu z Zakonom o varnosti cestnega prometa (51. člen) se območja kratkotrajnega parkiranja označijo z modrimi črtami na cestišču. Označbe na vozišču, ki so obarvane rumeno, imajo drug pomen, od zaznamovanja dela vozišča, na katerem je prepovedano parkiranje in ustavljanje, označevanje mest, ki so rezervirana za avtobusna postajališča, zaznamovanje mest za invalide, označevanje mest z ovirami na vozišču, itd. Na teh mestih je prepovedano parkiranje (izjemoma ustavljanje na avtobusnem piostajališču, ki je izven vozišča, s tem da se ne ovira avtobusni promet). Na parkirnih prostorih, ki so označeni z belo barvo, praviloma ni omejitev glede parkiranja, razen, če je to prepovedano ali časovno omejeno s prometnim znakom ali fizično oviro (zapornica).

korenje_ver2 ::

m_a_t, potem si pa onemogocal dostop intervencijskim, dostavnim ali vozilom tam zivecih ljudi.

Zgodovina sprememb…

m_a_t ::

korenje glej. Parkiral sem pred Foculusom v LJ in sicer sem avto lepo sparkiral na stran. Več kot tri metre od znaka za prepovedano parkiranje (ki je določal da se 3m okoli ne sme parkirat). Tako da sem jaz, v dobri veri pustil avto tam s parkirnim listkom nakar avto po 10 min izgine. Jasno? Oviral pa nisem prav nikogar. Si lahko komot kamjon mimo peljal pa se je ostalo.

Gwanaroth ::

korenje_ver2: torej predno parkiram kjerkoli v LJ moram it prebrat celotno dokumentacijo Mestnega prometa LJ?

Tam ni nikjer pisalo, da se ne sme parkirat. Za mano je bil Yugo, pred mano Xantia, ki nikakor nista zgledala kot intervencijsko vozilo.

Tudi na tleh ni bilo znaka za invalide.
Lights often keep secret hypnosis..

korenje_ver2 ::

Gwanaroth, s tem se srecas v avtosoli. tm je prometna tabla, ki pove, za kaj so parkirna mesta. predlagam ponovno opravljanje izpita za avto.

Zgodovina sprememb…

Gwanaroth ::

Yes sir, ze hitim na AMZS.

Ko se bo tebi kaj takega pripetilo, porocaj.
Lights often keep secret hypnosis..

korenje_ver2 ::

no enkrat sm parkiral na plocniku, blizu fakultete za strojnistvo. po eni uri avta ni blo vec, ker sem oviral kolesarski promet in pesce.

Utk ::

Ja v njegovem idealnem svetu so vse vzgojiteljice v vrtcu prijazne, poštene (z učitelji se najbrž še ni srečal), gospodi policisti, razni inšpektroji tudi, da ne govorimo o politikih, zaboga, sej so v državni službi, morajo biti brezmadežni. Isto velja tudi za zelo bistroumne redarje seveda. Če bi blo tako, bi polovica medijev propadla.
Eno uro si ga pustil na takem mestu? Zaka se pol sploh oglašaš tu?:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

korenje_ver2 ::

a se ne smem?
jz nism pisal ugovora zaradi mojega pocetja, eni bi pa nredil vse, da bi se premozenjsko okoristili.

m_a_t ::

Ja Mestna občina ljubljana je en tak primer.

MTm2H37rqt7B ::

tista ulca z fokolusom je mensezdi men vegovo in slovensko cesto, kjer je znak za cono za pesce, ulica je ze tko ozka ce gre kaksen avto skoz se more clovk skor na steno bajt nalimat da te kksn ne povozi... tko da... se premal kazni ce mene vprasas :]

m_a_t ::

Ja, sam tebi se to samo zdi. Pol mi pa povej zakaj niso dali nobenemu drugemu niti kazni, kaj sele da bi mu avto odpeljali?

MTm2H37rqt7B ::

Kaj se sekiras ce ga drugim niso, ti se raj zamisli zakaj so ga teb:)

Vikking ::

m_a_t ne bluzi no, pišeš take, da si preber še enkrat od začetka do konca kar si napisu. Prvo cona za peščce bluz..bluz...bluz..., no celo ugotovimo da je še znak za prepovedano parkiranje 3m bluz...bluz..bluz... , no nato ugotovimo da se lahko šlepar pelje čez tisto ulico, a vendarle nekateri poznamo pa vemo: "clovk skor na steno bajt nalimat da te kksn ne povozi"... Pa itak si ga pustu več kot 10 min.

Ti men ne boš bluzu, poleg tega zgovarjanje na druge je jebeno a ne? Pizda če je men krava crknala naj sosedu poleg krave še pes crkne...

ja ja je jebeno. Edino pravilno. Sprijazni se dečko, da imaš avto in moreš začeti odgovarjat za svoja dejanja, konec je špilanja s sesalci po ulicah, ko si ga tudi lahko pustil kjer je pasalo. Avto je odgovornost, nepriznavanje odgovornosti in izvijanje iz nje mi samo to pove, da nisi dorasel temu da bi imel avtomobil.

Policaji, mestni redarji, zakaj misliš da so tam??? zato da ti bodo navdušeno ploskali ko se boš pripeljal s svojo krjolo in jo pustil tko kot se kura usirje?

Itak delamo v prometu vsi napake, a eni jih priznamo plačamo smo tiho in gremo naprej... in pa treba je naučit ene da ne moreš parkirat kjer ti paše.

Matek ::

VIkking, prosim, da dvigneš nivo svojih postov v tej temi, saj se v njih vse prepogosto pojavlja kršitev 8. člena pravil.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

m_a_t ::

vikking ti si pa res omejen ja. Sej se ne zgovarjam da nism prekrska naredi. Pravim samo da moj avto ni druge nič bolj ogrožal kot vsi ostali. Razumeš? Ali ti je potrebno narisat?

MTm2H37rqt7B ::

sej ni fora da nisi nobenga ogrozal fora je v tem da tam NEBI SMEL parkirat, konc debate, ce pa drugih niso odpelal jih bojo pa kdaj drugic

Zgodovina sprememb…

m_a_t ::

PUX: "sej ni fora da nisi nobenga ogrozal fora je v tem da tam NEBI SMEL parkirat, konc debate, ce pa drugih niso odpelal jih bojo pa kdaj drugic"

sej ni fora, da ne smem parkirat, fora je v tem, da mi oni avta kar tako brez utemeljenega razloga ne smejo odpeljat. Sej zato pa maš prvo kazen, pol lisice in nato pajka... odvisno od OGROŽANJA OSTALIH VDELEŽENCEV V PROMETU.

KONEC DEBATE

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m_a_t ()

MTm2H37rqt7B ::

potlej se pa pozanimaj zakaj so ti ga odpeljali, poklici redarsko upravo in se pozanimaj

mogoce jim je pa lisic zmankal:) z pritozevanjem pa ne bos nic resil, redarji so bili tam, ocenil zadevo tako kot je in jo izvedli

se bolje da so ti ga odpeljaji, ce bi bile lisice bi avto se zmeraj smetil prostor za pesce

Zgodovina sprememb…

korenje_ver2 ::

sm ze reku da si oviral promet za intervencijska/dostavna vozila.
v vsakem primeru je pa redar prvo poslikal tvoj avto, preden so ga odpelal.

zlobcek ::

Pošlji ugovor. Če bojo kej jokal, pošlji še enga.

Na jetra gre tudi meni, ko mi avto, ki ima ne-lj registracijo odpelejo, zraven je pa ena ljubljanska srajcka s svojimi jetri, je pa vse u redu. Pa prej je bil tm kot jest.

Poleg tega ti slikajo in kazni pišejo navadni komunalci. Smeti nej grejo pobirat P Jim M.

Pa dobiš 15k+ tle, 15 tm in to zato, ker so vrli ljubljančani na vodilnih stolckih nesposobni uredit par garažnih hiš s parkiranjem za pametno ceno. Sicer pa res. Sem pa res budala - 15k na uro parkiranja je pa res več kot cena parkiranja v zdajšnjih garažah. Jasno.

Pešci pa ne jokite da ne morte mim avtomobilov. Spet ljubljanske srajčke. Malo bolj si poglejte tablice in jasno vam bo, da ima 3/4 folka u lj avtomobile, katerih domača garaža je le 2km stran od službenega/študentskega parkirišča, ki je kakopak na pločniku sred Lj.

lj bi mogl zapret in not spuščat avtomobile proti plačilu, podobno kot piran, okol lj pa kupček garažnih hiš za določeno kulturno vsoto denarja, u katerem je všteta povratna karta za trolo do končne lokacije. Folk se tega, kar je sedaj na voljo ne poslužuje samo zarad cene, pa čist nč druzga.

Nabavu si bom bolhco, pa jo sred aškerčeve pršraufu u poden.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

BigWhale ::

Men je najbolj hecno jokanje, 'zakaj meni so, njemu pa niso???' :P

Skoraj tolk mi je hecen lokalni patriotizem. ;)

Vice ::

zlobcek če bi kdaj parkiral v parkirni hiši bi videl da parking v P hiši stane toliko kot povsod po park placih v LJ ali kjrkoli, za socjalce so pa listki, da si ga še malo zdrgnejo preden ga dajo za šajbo, če pa vstrajaš pri tistih 15K sit za uro v avtohiši pa le povej katera je to.

p.s. lahko tudi za 15K na dan, če na uro ne boš našel >:D

BigWhale ::

Vice, ti si ziher ena srajcka... :PPP
;)

Mene je presenetilo predvsem to, ko sem po selitvi iz Lj v Mb ugotovil, da so tukaj crte na parkiriscih bolj za okras, ker jih zelo redki upostevajo. :P

Matev ::

Pešci pa ne jokite da ne morte mim avtomobilov. Spet ljubljanske srajčke. Malo bolj si poglejte tablice in jasno vam bo, da ima 3/4 folka u lj avtomobile, katerih domača garaža je le 2km stran od službenega/študentskega parkirišča, ki je kakopak na pločniku sred Lj.


Kako trapasto je brati lokalpatriotične izjave.

jetam ::

Prav je, da vas jebejo. IMHO vas se premalo poleg tega pa so kazni odlocno prenizke.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jetam ()

Utk ::

Dobro da bomo kmalu imeli tablice na katerih ne bo krajevnih oznak:D
Jaz itak parkiram pri kakšnem bloku, me sploh ne gane, če kakemu ljubljančanu kradem prostor, dokler so take riti. Tudi v centru se ga da zastonj nekam čist legalno vtaknit, z malo sreče. Če ne, grem pa malo peš...od mene ne dobijo niti tolarja dokler se peš pride hitreje kot z busom in celo hitreje kot bi našu kakšen prostor in iz tam pešaču nekam. Sicer pa center itak ni pomemben, naj še bolj propade kot da itak, če si očitno nihče ne želi folka not.
Za nekater stvari se enostavno ne plačuje in parkiranje je eno izmed teh:) Itak pa v neumnih parkiranjih zelo prednjačijo ljubljančani...blizu faksa sm dve leti VSAK dan in skoraj celi dan gledu na pločniku in kolesarski stezi parkirana zmeraj ista dva avtomobila, z lj tablicami, bmw-jev kupe in še nekaj hudega. Ko sta se spravljala dol s pločnika sta pa direkt za ritjo peščcem vozila, da se bo ja to govno čim prej umaknlo gospodi. Najbrž ne gre za nekega ubogega prekmurskega študentka. Ob tržaški cesti, vsem na očem, seveda nikoli nikdar s kakšnim listkom gor. Dokler imate tak red v ljubljani, me sploh ne gane nič niti ne mislim nič plačevat.

Vice ::

BW imaš kakšen pameten razlog za tvojo hipotezo in kje so hlačke :D ???

Dejstvo je, da je 1 ura v P hiši v centru LJ manj kot 1 pir, 5min na pločniku pa stane tolko kot ena dobra žurka.

Aryss ::

m_a_t, zj ti bom pa jst neki povedala. pajkov nimaš krivit za karkoli, sami ne nalagajo ničesar. polcaje bi lahko krivil za to mau mn k 10 let nazaj, k je bil zmeri v pajku še en polcaj, tega pa zdej več ni.
no, torej ostane le še redarstvo iz lublane. redarji so pa: bivši policaji, k so jih skenslal, kašni ločeni zajedlivci in podobna nesnaga. oni so fukneni ampak res! oni TEKMUJEJO med sabo, kdo bo polistkov več avtov, kdo jih bo več napisu za odvoz ipd. nekateri na dan polistkajo čez 200 avtov, plačo majo pa isto, kokr če bi sam sedel tm pa kafe pil. en pajk (ena smena) nardi na dan povprečno 5-6 fur max. več se jim itaq ne lub. redarji bi pa non stop! bla sm tud že zravn, k so hotl odpelat kšn avto, k je bil čist praviln parkiran pa te zadeve. in dostkrat tud moj fotr (glej ga zlomka!-pajkist) vse redarje pošle u tri pisane marjetice, pa se pol umirijo. razn če je tud pajkist zajeban, to so pa ene trije semizdida.
ti pa sam neki rečem: po eni strani brez veze komplicirat, ker če je bla napačna kombinacija redar-pajkist, ne boš nič dosegu. po drugi strani pa obstajajo fotografije avta (na katerih se lepo nazorno vid, kje je bil parkiran ipd.) tko da mogoče bi ti to lah pomagal.
lp

korenje_ver2 ::

da, obstajajo fotografije, in ce mislis, da se bos lahko izgovarjal na to, zakaj drugih niso odpelal se motis. namrec tebe obravnavajo posebej.

Vikking ::

VIkking, prosim, da dvigneš nivo svojih postov v tej temi, saj se v njih vse prepogosto pojavlja kršitev 8. člena pravil.

Heh, se opravičujem.

V-i-p ::

Aryss, potem pa moram jaz poznat tvojega očeta (kako je svet majhen ;) imam namreč takšno delo, bi temu rekel blizu njih, da jih vse poznam (naj ti namignem: nadzorni center ;), če kaj poznaš. Se pa strinjam, Aryss ima popolnoma prav. Pajkist ni nič kriv, on le odpelje tistega, ki mu ga naročijo odpeljat, ne fura on pajka po Lj in izbira avte, tako da če že, lahko kolneš samo redarja... Pajkisti so vsi fajn dečki in face in pol. Imajo pa žal tako delo, da vsak njim najprej je**e vse po spisku, kot da so oni kaj krivi.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

LuiIII ::

Redarji v Ljubljani so predvidljivi. V centru je kar nekaj t.i. vročih točk, ki jih pogosto obiskujejo. Med njimi je gotovo tudi tista pri Foculusu. Tudi sam sem že tam dobil lisice in na Levstikovem fasal listek. Oboje predvsem zaradi nevednosti. Na Levstkovem po 19h ne hodijo več, pri Foculusu pa so zaradi bližine CD-ja, Drame, Križank... v večernih urah redni obiskovalci. Če hodiš v mesto z avtom se ti definitivno splača dati tistih nekaj 100SIT za parking. Sam z zvečer z veseljem parkiram na nabrežju (pri Blefu) in dam tistih 250SIT. Bolj v centru res ne bi mogel parkirati. Sicer pa je kolo najboljše prevozno sredstvo.

Lui

Matev ::

kazni bi morale biti višje in izterjatev njih učinkovitejša.
Dokler se bodo pa prekrškarji izmuznili z kakim odvetnikom ki napiše pritožbo.
Bo pa tko kot reče alis.

Da so redarji zafu.k.ani in zafrustrirani.

ja valda
samo da ni kriv tist ki svoj avto pusti sred ceste

Utk ::

Pravila morajo veljati za vse enako, to je najpomembnejše. Če nekdo lahko parkira tudi sred ceste, drugi pa ne, se nimamo kaj pogovarjat. Ko velja za vse enako pa lahko prepovemo še parkiranje na pločnikih in še kje. Če kdo pristaja na delitev na kaste, prav, jaz ne bom.

Aryss ::

Aryss, potem pa moram jaz poznat tvojega očeta (kako je svet majhen ;) imam namreč takšno delo, bi temu rekel blizu njih, da jih vse poznam (naj ti namignem: nadzorni center ;),...


najs to, prow vse da poznaš, pol pa zih veš, ker je tanajvečji gobec med vsemi, no, to je to :D
searching users signature...
...
not found!

nevone ::

Tole teženje, kje se lahko parkira in kje ne je čist brez veze. Če je nek prostor, pa če ni glih na sred ceste, bi bilo v mestu kot je Ljubljana, edino normalno, da se lahko parkira. Koga hudiča moti stoječe vozilo tm nek. Mah ljudem vsako teženje prov pride, to je.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Matev ::

aha
recimo pred izvozom iz tvojega dvorišča recimo

nevone ::

Mah, tiste listke talajo tudi tam, kjer vozilo nikogar ne ovira.
Either we will eat the Space or Space will eat us.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397511 (15377) UganiKdo
»

Nepravilno parkiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19416832 (7907) jype
»

Napačna registracija na plačilnem nalogu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10412586 (10116) enadvatri
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50944985 (33250) Mehmed
»

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609668 (8184) Matev

Več podobnih tem