» »

Izpit za avto pri 21-ih!?!?!

Izpit za avto pri 21-ih!?!?!

1
2
»

undefined ::

> Sam poglejte folk s Uno trubo, R5 turbo, swift gti in tem sranjem (sorry, se morm pač tko izrazit) ki leti 200km/h+ pa ima zadaj še diskov nima truga na 4ih kolesih.

Takih je pa zelo malo. Mnogo več je tistih, ki sem jih naštel zgoraj. Plus tega normalen yugo ne gre noben več 170.

R0K ::

Vem da jih ni veliko. jih pa ravno toliko kot fotrovih sinčkov z MB E, BMW 5, ipd.

170 po števcu, drgač gre koral 65 okol 160km/h po spec. ki sm jih vidu na netu.

Fotrovih sinčkov z močnimi konjički sem videl že veliko. Od takih z R5 Turbo in navitim Unom pa konkretno še nobenega. :)

Binji ::

Yugo Coral 45 gre sigurno 160:D
Vozm drgac Skodo Forman (karavan izvedba Favoritke) 1.3 pa me je strah s tem prehitevat (tud ce nimam se tolko casa izpita) - stvar ne pospesi nikamor. Bi blo v bistvi boljse ce bi blo mal mocnejse..se vsaj ne bi tresu vsakic ko prehitevam kamjon:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Binji ()

Binji, tud z najslabšim modelom, kot je recimo yugo, se da v redu prehitevat. Potrebno je le znanje, obvladanje, tehnika in predvidevanje. S tem, da s slabšim avtom ne smeš prehitevat avtu izza riti, pač pa vzameš začetni zalet že po samem desnem pasu, s tem, da mu nisi vedno tik za ritjo. Pomembno je tudi, da imaš spredaj dovolj veliko preglednost prometa, kar je za tak slabši model bolj kritičnega pomena. Vse drugo je šala. :)

||_^_|| ::

Neodgovorni so predvsem starši. Ko sm jst naredu izpit sm mogu vedno kadar smo kam šli jst pelat, fotr je pa zravn sedu in mi narekoval ter komentiral mojo vožnjo. Za moje pojme tega manjka. Poznam par primerov k fotr sinu sploh ne pusti da bi se dotaknu njegovga avta kva šele da bi ga pelu. ZGREŠENO! Tisto kar se naučiš v avtošoli je minimum al pa še manj da greš sploh lahko na cesto, ostalo pa prinesejo izkušnje. Ko slišim kakšnega(kakšno) k prbije: joj neupam pelat je led, joj ne upam pelat je sneg, megla, blabla! Taka oseba pol sploh ni za na cesto! Kdaj se bo pa naučil/a vozit po snegu, ledu, megli če nikol ne bo?

Binji ::

IceMan: bom uposteval:D

||_^_||: se cisto strinjam.
Folk misli da zna vozit, v bistvi pa lahko pri vsaki neznani situaciji zmrznes in tako skodujes sebi in se drugim. Mene je v snegu ze zaneslo, ker sem vozil prehitro, trcil in razbil luc. Me je pa zelo ucinkovito izucilo.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Ziga Dolhar ::

Hmm, vozim Clia, 1.2.

Stvar je pri 130 kmh glasna -- več [max 150] grem le ob sili; za prehitevanje je avto krsta, če ne moreš vzet zaleta.

Saj ne pravim, da je 2.0 "pametna" izbira, a nizkokubični motorji so pri prehitevanju lahko zelo nevarna zadeva.
https://dolhar.si/

Ziggga: sej zato pa, treba je poznati zmogljivosti sebe in avtomobila.

Pa še neki, namesto da policija preganja folk k se na parkiriščih po snegu z ročno obrača bi lahko kakšen klub al pa nevemkdo organiziral takšne zadeve. Folk se ma dobr pa še vidi kako se avto obnaša na snegu.

Damjan Jagar ::

Ziggga: Clio 1.2 bi moral v tretji že nekaj pokazati...

Imaš pa prav... sreče ne smeš izzvati.. Itak nimaš nič od tega... Nekaj adrenalina (kar je pri divjanju glavno) in kakšno minutko (kar ni pomembno)

Seštevek: vožnja po pameti.
http://jagar.si

Eschelon ::

Starostne meje ni treba višat, čeprav je ideja za njo v redu. Sam bi samo preusmeril denar iz avtošol (naj vas naučijo vozit starši) v končni psiho test - tak - celotedenski za jurja evrov. Več ko pol ljudi ne bi dobilo izpita - manj nesreč... Tudi po odvzemu izpita zaradi povzročene nesreče bi bil mnogo bolj smotrn psiho test kot pa ponovna avto šola.

Tody ::

Rok prob vseen mi je kolk lahko njegova sfrizirana nategnejna in over nevem kaj petka stegne. Gre se za to da tak kreten men pol prleti čelno v moj avto k sem normalno vozu.

Jap. In tu ni kriva sfrizirana petka, pač pa voznik.

frenk ::

||_^_|| >> ja sj pr ns u kranu so organiziral nekj podobnga kokr je pr the fast and the furious, sam so jim polcaji to poj preprečl(preklete k**** pof****). Zdj mamo pomoje u sloveniji ze tri dirkalisča(dva zihr(mobikrog in logatec)), pa še nikjer nism slišou, da bi se to loh uporablal. Seveda loh organiziraš dirke vendar mora imeti avto za dirke homologacijo za katero pa večina nima denarja. Tako je tudi s slo rallyem. Jest upam da se bodo policaji oz. vlada mau zresnl in zrihtal dirkališča, kjer bi lahko dirkal brez homologacije.

frenk: blo bi lepo

IceMan: definitivno je kriv voznik in ne avto.

glede kolesarjev:

tuki

footprint ::

Kaj je nevarno je nesmisel, kdo je nevaren je bolj zanimivo vprašanje. Se vozniki med vožnjo znate kontrolirat??? Npr. ko se v gužvi pri 20km/h nekdo vsiljuje pred tabo, ga spustiš al se na hupo vsedeš in pizdiš še cel dan??? Jaz mislim da vsem voznikom manjka strpnost. Vsak dela napake pa naj vozi hitro ali počasi. Dober voznik pa je tisti, ki te napake predvidi in se jim izogne brez vroče krvi. Seveda pa to žal vedno ni mogoče.

Za tiste ki pa imate radi hitrost pa rečem eno: "Kupte si motorje saj za ceno enga povprečnega avta dobiš motor ki šiba do 300KM/H, pol pa se ubite če hočte. Ne pa ogrožat poštenih voznikov z vašimi večlitrskimi tanki."

Osebno sem za motor, saj zelo rad hitro vozim in tudi pri hitrostih nad 200Km/h navadno ne ogrožam drugih, vseeno pa je na motorju drugače tam nimaš časa da bi enmu J*** mater, kajti odločajo tisočinke sekunde. Vsi motoristi (tisti starejši od 25 let) pa dobro veste kako je en motorist ogrožen na cesti in lepo bi bilo da bi vsak avtomobilist enkrat sedel na motor in izkusil to nevarnost.

Vsem pa svetujem preden obsojate druge enkrat poglejte sebe in poskusite enkrat vozit ne da bi hupali in vpili na soudeležence v prometu. :-) Pa veliko varne vožnje, pa ne me zbit k se bom z motorjem zdej vozu!

footprint se strinjam, voznikom in voznicam manjka strpnosti, sicer se štejem med bolj strpne voznike, sploh po mestu samo tut men včasih vn vrže (npr. mama/ata ki se ustavi na zeleni puščici za desno ker je ne vidi!), ampak točno tako kot si rekel, take stvari je treba predvidevat, da ne pride do posledic.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Izpit za avto - 17 let (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11014192 (9591) Mavrik
»

V Kranju 3 mrtvi? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

46741002 (25739) kmetek
»

Najstnik za najstnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
767709 (6256) Matevžk
»

Kaj sovražite pri drugih voznikih? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

45726580 (19785) Tilen

Več podobnih tem