» »

V Kranju 3 mrtvi?

V Kranju 3 mrtvi?

««
7 / 10
»»

lufthammer ::

Da ne omenjam dostavnih kombijev, vse je njihovo, kolesarske steze, zelenice, pločniki,...., vedno s telefonom v roki in povsod na silo.
Sami "kulturniki".

Keyser Soze ::

Aja, zdej boš pa ti pač sodil, kateri vzorec je reprezentativen in kateri ni? Kaj si kakšna gnada al kako?

Mislim, že iz vaši pričanj po tem forumu je jasno kaj muči večino motoristov, samo problem si je priznat to. Še večji problem pa poiskat kakšno profesionalno pomoč, da niste kot ene tempirane nadute bombe tam po cesti.

Skratka. Bomo videli danes, je lep dan, sigurno bo precej teh nebodigatrebov prišlo na cesto.

P.S.: Je pa fajn vedet, da se motor in avto po vašem uvrstijo v isti razred. Maš prav, le zakaj mame ne vozijo frocov v vrtce z Suzukiji, zakaj upokojenci ne gredo k zdravniku z Yamahami, in zakaj hudiča ne vršijo celotne špedicije z Ducatiji. Res, avto ali motor, uporabnost in nujnost čisto enaka.
OM, F, G!

Keyser Soze ::

Da ne omenjam dostavnih kombijev, vse je njihovo, kolesarske steze, zelenice, pločniki,...., vedno s telefonom v roki in povsod na silo.
Sami "kulturniki".

Jp, jih lahko kar dodamo poleg motoristov. ;)
OM, F, G!

imagodei ::

Berem tele vaše prispevke in se vam smejem...

Fino. Avtomobilisti torej ugotavljate, da so med motoristi divjaški neprilagojenci. Motoristi takisto ugotavljate, da levji delež mentalnih invalidov in divjakov prihaja iz vrst avtomobilistov. Skratka, vsi ugotavljate, da je nivo vozniške kulture v Sloveniji na psu.

Ja, to je problem. Ne pa motoristi ali vozniki. Osebno me blazno motijo vsi socialni neprilagojenci v prometu, pa naj bodo iz vrst dvoslednih ali enoslednih vozil. Jih ne ločujem na ta način. Ko se pred mano ali za mano pojavi govedo brez možganov, mu želim, da bi se čimprej zastrupil z gobami. Ne, da bi se zaletel na cesti, ker bo tam še koga drugega vzel s sabo. Doma, ob prijetnem kosilcu, z gobami. Tam naj stori konec.

Preveč je debilov na cesti.
- Hoc est qui sumus -

Daedalus ::

Aja, zdej boš pa ti pač sodil, kateri vzorec je reprezentativen in kateri ni? Kaj si kakšna gnada al kako?


Itak. S statistiko in metodologijo sem se ubadal precej. In se še:P

Še večji problem pa poiskat kakšno profesionalno pomoč, da niste kot ene tempirane nadute bombe tam po cesti.


Lej, zadeva je simpl. Do zdaj sem imel nekaj bližnjih srečanj z avtomobili. Ponavadi se voznikom zdi blazno fajn, da si na rolerjih (muving target pa to), nazadnje mi je pa en cepec (gledam samo v eno smer ko vozim prek prehoda) precej grdo zdelal bicikl. Na srečo sem pristal na nogah in se nisem poškodoval. Aja, pa ona baba zadnjič - zapelje čisto hladnokrvno ene 50 km/h na uro čez prehod, na katerem so pešci. Sori, meni slovenske ceste zgledajo bolj primerek kake Darwinove teorije o preživetju, ko pa nek normalen promet. Pa se večino časa gibljem z biciklom al pa rolerji. In brez skrbi - ne odobravam norenja motoristov po cestah. Sam glede na dosedanje izkušnje, so avtomobilisti dosti večji problem. Sploh taki, ki vidijo vse, sam lastnih gluposti nikol ne opazijo.

Aja, pa stopnja nestrpnosti tu naokoli je neverjetna. Če se takole napsihiran folk vozi naokoli, pol itak ni čudno, da cepajo ko muhe na cesti.

Preveč je debilov na cesti.


Jap. Sam problem je v tem, ker debili samo druge vidijo, sebe pa ne. Še najhujše je pa to, da eni prav čakajo priložnost, da nekoga zajebejo. Pokažejo, da so "najjaće ćefurćine daleć nakolić." Tule jih objavlja kr ene par.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

lufthammer ::

Skratka. Bomo videli danes, je lep dan, sigurno bo precej teh nebodigatrebov prišlo na cesto...

P.S.: Je pa fajn vedet, da se motor in avto po vašem uvrstijo v isti razred. Maš prav, le zakaj mame ne vozijo frocov v vrtce z Suzukiji, zakaj upokojenci ne gredo k zdravniku z Yamahami, in zakaj hudiča ne vršijo celotne špedicije z Ducatiji. Res, avto ali motor, uporabnost in nujnost čisto enaka.


Polne ceste so vas bile že ob šestih!

Večina avtomobilistov ima že z volanom probleme, kaj bi šele počeli z motorji?? V isti razred jih uvršča država, da lahko več denarja pobere.

Nujnost? Samo ena.

matvoz ::

Da bi živel kje blizu mesta v katerem bi imel službo, bi se obvezno vozil s kolesom oz. z motorjem/skuterjem. Vsako večje mesto je nabito z avtomobili (kjer jih je večina samo z enim človekom btw), parkirnih mest pa ni.
Za nekatere je motor luxuz, za druge zelo uporabno prevozno sredstvo. Mogoče ne bo šel deda na pregled z Yamaho, po drugi strani pa tudi z avtom verjetno ne bi več smel. Lahko pa mama pelje sinčka v vrtec, ata gre pa s skuterčkom v službo. Stroški so neprimerno manjši kot pa če bi imela dva avtomobila, mobilna sta pa oba. Zakaj ne gre raje s kolesom? Pa že nimajo tuša v službi.
Če ne drugega. Manj ljudi bi se pogovarjalo z mobiteli med vožnjo :)

Žalostno je, da imamo vsi z določenim procentom voznikov (motorjev/avtomobilov) slabe izkušnje. Je pa res, da imamo selektivni spomin. Ko je treba, se spomnemo samo primerov, ki segajo izven povprečja. Znamo našteti vse voznike, ki so nas danes izsiljevali, ne znamo pa našteti tistih, ki nas niso.
Drugače pa.. Kakršna je kultura na forumu, zakaj bi bila na cesti drugačna? Vsak hoče imeti svoj prav ne glede na vse.

krneki0001 ::

Jaz imam 7km do službe, pa se vozim z avtom, kar traja 5 minut. Če bi šel z biciklom bi se vozil vsaj pol ure, če ne več, ker z biciklom na obvoznico ne smeš, s tem da imam samo na 10% poti do službe kolesarsko pot, ostalo pa se moram vozit med avtomobili, ki na kolesarje zelo malo pazijo. Zato se še vedno vozim z avtom in se bom tudi v bodoče.

Če bi pa poštimali eno pot samo za kolesarje in pešce iz črnuč do BTC-ja, bi se pa sigurno vozil z biciklom, če ne celo na rolerjih.

JohanP ::

nebivedu ne nabijaj!

Vzdolž Dunajske manjka v Črnučah vsega 250m kolesarske steze. Vožnja s kolesom, vsaj za mene, tam ni problematična.
Vzdolž ring obvoznice je od Dunajske do Šmartinske dvopasovna kolesarska steza.
Vzdolž črnuške obvoznice je makadamska cesta, na obeh straneh, tudi tam vožnja s kolesom pomojem ni problematična.
Če voziš v povprečju 18km/h, kar ni nevem kakšna hitrost, boš v BTC-ju v 22-23 minutah. Če se pelješ s 25km/h pa še manj.

Očitno se ti voziš iz Črnuč skozi Šentjakob v Jarše (BTC). Tam pa res ni kolesarske več kot 10% poti oz. samo do Nadgorice. Verjetno zato ker gre za magistralko.

Skratka razdalje s kolesom so podobne kot z avtom - hitrost je različna - to je edino kar je. Problem je s tabo ker bi rad tvojih 7km s kolesom očitno opravil v 5 minutah.

Pa klanček na Ježici te moti, ker te bolijo kolenčka, če greš s kolesom, ubožček.

kmetek ::

Ljubljana ni Amsterdam fantje, to je urejeno mesto.

krneki0001 ::

JohanP, da bi zato, ker živim ob trzinski obvoznici(se pravi čisto na koncu dunajske - podboršt) šel skozi cele črnuče mimo ježice do bežigrada in od tam spet nazaj v BTC? Se mi zdi zelo neprimerno delat še dodatnih par km navsezgodaj zjutraj. Po makadamu pa ne se ne grem vozit, ker vsak dan opazujem ljudi, ki tam norijo z avtomobili in do tistih kolesarjev, ki se tam vozijo niso čisto nič prijazni in jih zasujejo z obilico prahu, pa še umikajo se ne(podobno kot na asfaltu). Poleg tega so take luknje, da bi lahko tekmo za offroad prvenstvo pripravili brez problemov.

kmetek ::

dobr pa kje so te kontrole prometa in radarji, ki ima policija so called akcijo??????

krneki0001 ::

To ima samo akcijo na papirju in takrat ljudje vozijo bolj previdno. Take akcije bi morale biti nenapovedane in na ključnih točkah, kjer je več možnosti za nesrečo, ne pa na ravninah, kjer je hitrost omejena na 50, pa bi brez problemov in ogrožanja drugih, vozil 90km/h.

JohanP ::

nebivedu: Enkrat poglej na karto, razdalja mimo Smelta je dejansko krajša, je pa več semaforjev.

zee ::

so skriti pod "invisible" cloakom >:D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

gruntfürmich ::

jst osebno sem videl motorista, ki se je peljal po omejitveh recimo 2×. zato mi je čisto jasno da bo folk na motorju pristal na žalah. veliko ljudem pa to enostavno ni jasno in delajo velik hrup zaradi tega.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kmetek ::

Nebivedu: Tu v Kranju točno veš kje so lahko, to je bedarija. Res je tale Policija nesposobna do amena. Potem pa kreteni dirkajo drugje kakor jim paše.

šernk ::

akcija je napovedana, v 4 dnevih pa sem srečal morda le en radar, morda zato ker ne vem ali je bil ali ne, mi je pa bil sumljiv. ponavadi ko so napovedali akcijo smo srečali tudi do 4 radarje na dobrih 5 km. sedaj pa ne duha ne sluha o njih edino opazil sem da se več vozijo po cesti
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

imagodei ::

My point exactly - v drugi temi. To ni zgolj pomanjkanje idej odgovornih; to je popolna nesposobnost in lenoba vodilnih v policiji. Da lahko takšna ustanova plove ko ladja brez kapitana, je kratko malo žalostno za zjokat. Enostavno nimajo nobenega dolgoročnega načrta. Med drugim bi tudi tisti, ki so pred par leti omogočili, da so se upokojevali 45 let stari policisti, moral gret zaporniške klopi! Rezultat tega je, da je izdelan, izkušen kader odšel, na njihovo mesto pa so prišli pol mlajši kolegi, ki še niso niti dobro iz pubertete. Nedolgo tega je po internetu krožil posnetek razgrajanja "maturantov" policijske akademije, ki so uničevali šolsko lastnino. Takšni "policisti" so nekaj dni kasneje že opravljali svoje dolžnosti in s polnimi pooblastili posredovali pri prekrških tipa JRM. Beda!

No, glavnina problema leži pri velikih živinah v policiji in na Ministrstvu. Žal ni to problem samo zadnje vlade. Očitno se v Sloveniji dobro da služit s tem, da se kramp in lopata predajata/prodajata naprej kot štafeta, delal pa ne bi nihče.
- Hoc est qui sumus -

Zheegec ::

dobr pa kje so te kontrole prometa in radarji, ki ima policija so called akcijo??????

V ponedeljek sem na standardnih mestih srečal 3 radarje. Od takrat pa nič. Edino danes sem srečal 4 policijste na Trojanah, ko se se na avtobusni postaji pogovarjali in smejali.

Zanimiva je bila postavitev vseh treh radarjev - vsi so bili na ravnih, preglednih cestah (v 2 primerih ni tam praktično nobenih hiš ali prehodov za pešce), kjer je omejitev 50 ali 70. Pri nas so vedno na 2 lokacijah, obe od teh sta zelo varni in brez nesreč, par kilometrov stran sta pa 2 kritični točki, kjer je veliko nesreč (katere označujejo prižgane sveče ob cesti), pa tam res še nikoli nisem videl radarja, prav tako ne v centru naselja ob osnovni šoli.

Drugače sem danes srečal samo enega motorista. Šel sem nekje 100Km/h (omejitev 90), pa me je prehitel kot za šalo (ravna cesta), potem pa še dva avtomobila pred mano v nepregleden ovinek... na srečo nobenega avta.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

gruntfürmich ::

radar ni dobro sredstvo za umirjanje prometa, ker zaleže samo trenutno, povzroča pa hude finančne posledice.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Azrael ::

Mislim, da kar pridno merijio in kasirajo.

Prejšnja dva dneva je kranjski OKC lepo poročal statistiko sedanje 14. dnevne akcije in zraven še hitrostne in alko rekorde.

Mogoče so malce spremenili lokacije.
Nekoč je bil Slo-tech.

lufthammer ::

zato mi je čisto jasno da bo folk na motorju pristal na žalah...


Kje pa misliš ti pristat? Verjetno imaš v mislih kakšno drugo pokopališče, ali boš večen?

imagodei, se ne morem bolj strinjat z napisanim dodal bi le to, da s takim delom niti teh plač ne zaslužijo. Sploh, če pomislim na benificiran staž, država jim kupuje obleko in obutev, ....

Še nekaj v razmislek. Ste že slišali, da bi pešec na pločniku pohodill pešca, kolesar do smrti povozil kolesarja, motorist zbil motorista? Avtomobilisti se veselo zaletavajo med seboj in sesuvajo še druge. Zakaj je pri hujših nesrečah po pravilu udeležen avtomobilist ali tovornjak? Tudi tako se da pogledat na promet. Odstranit avtomobile, bo takoj 250 mrtvih manj na cestah. Motorji in kolesarji lahko ostanejo.

w00tnes ::

Odstranit budale s ceste pa bo takoj manj mrtvih na cestah...pa niti ni vazno al so motoristi, kolesarji, vozniki avtomobilov al pa pesci...ce ogrozajo druge naj bodo doma ali pa uporabljajo javni prevoz

T0RN4D0 ::

Ma ne vem kej vi ne vidite policajev, jst se sicer zadnje čase prevozim kar precej ampak srečam praktično vsak dan vsaj en radar, kakšno patruljo ki stoji, ali kakšnega pešca. Poleg tega pa še en kup ki se jih fura okol... Med vikendom me zdejle že neki časa niso ustavl, samo pa ustavlajo vse po vrsti okoli mene (vikend sicer ne v ljubljani), ampak tega, da nič ne delajo jim nebi očital. Premalo mogoče, ampak kar v isti koš jih pa nebi zmetal, kljub temu da jih načeloma iz dna duše sovražim (u bistvu nimam nič proti policajem, ampak proti kaznim). Ogrožajo druge pa tako vsi w00tnes, tako da ti predlagam da kar ostaneš doma. V prometu nikoli nisi varen, in verjemi, da vedno obstaja možnost da boš kljub vsej zbranosti in superiornosti, ki jo morda čutiš ker že nevemkolikočassa nisi bil udeležen v nesreči, morda prav ti kriv za kakšno resno prometno nesrečo.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

w00tnes ::

Vecja varnost ce ni budal ki na ozki ovinkasti cesti prehitevajo v skarjice, te prisilijo vozit par cm od stene/roba, se furajo 180 cez naselje pa take...

šernk ::

Ma ne vem kej vi ne vidite policajev, jst se sicer zadnje čase prevozim kar precej ampak srečam praktično vsak dan vsaj en radar, kakšno patruljo ki stoji, ali kakšnega pešca.


kot sem rekel do sedaj sem v akciji videl le en sumljiv avtomobil in še to vprašanje če je bil radar. drugih ni bilo na spregled. nekoliko več se sicer vozijo po cestah vendar to je to! letos sem prav hotel da me ustavijo in sem zanalašč vozil, ko je bilo martinovanje (prevozili skoraj celo severno primorsko na tisti dan zvečer) in nisem srečal niti ene same patrulje. sedaj pa glede na poostren nadzor sem pričakoval (še pričakujem) zaporedne radarje o katerih ni ne duha ne sluha
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Azrael ::

Lahko se ti zgodi, da boš lepega dne, ki bo tako postal grd, dobil na dom kake slikce in položnice.

Baje sedaj niti ne ustavljajo toliko, saj so zakonsko pokriti tudi v primerih, ko te slikajo z radarjem in ti potem slikco in položnico pošljejo na dom.
Nekoč je bil Slo-tech.

OmegaBlue ::

Prosim da temo držite na vsaj približno civilnem nivoju.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

lufthammer ::

Evo, sem doživel danes popoldne v Kranju. Iz Planine na delavski most totalno usrani tovornjaki vozijo material iz gradbišča in nanašajo na cesto par cm debelo plast blata. Če se pripelješ iz smeri Britof opaziš spolzko svinjarijo, ko je lahko že prepozno - takoj za križiščem, kjer se desni vključujejo mimo semaforja. Jasno je prikladen vzrok neprilagojena hitrost ali pa divjaški motorist. Da bi policija kaznovala gradbince, ki umazane tovornjake spuščajo na cesto, jim na misel ne pride. V državah, po katerih se tako radi zgledujemo, si z umazanimi gumami (traktoristi, tovornjaki) nihče ne upa na cesto, policija ga namreč obišče v vsakem primeru in kazni so astronomske.

kmetek ::

ooooo to delajo sedaj vsak dan!!!!

sej SLO je še vedno na BALKANu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

gruntfürmich ::

--------Kje pa misliš ti pristat? Verjetno imaš v mislih kakšno drugo pokopališče, ali boš večen?

če nočeš razumet posta al pa ga ne razumeš ga ne komentiraj
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Keyser Soze ::

Saj te kaznujejo če umažeš cestišče. Ampak a si bil toliko pa si poklical policijo? Al si si rekel, ah sej jih bo že kdo drug?

Skratka, cesta je polna neprijetnih presenečenj. In to je tudi eno od takih, zato pa se v nepregledne ovinke pelje lepo pa počasi. Tudi če je maks. dovoljena hitrost 90. Z hitrostjo, ki ti omogoča, da se PRAVOČASNO ustaviš če zagledaš oviro. Vse ostalo je, IMO, neprilagojena hitrost in posledično delna krivda na tvoji strani.

Ne moreš spet vklopit tist svoj "motoristični ego" in začet kurčit kakšne razmere so na ceti in da če se razpočiš bo za to nujno kriv en drug. Kaj pa če pride do zasutja, zemeljskega plazu, pride na cestišče velika količina meteorne vode? Boš začel vpit tle okol, da boš tožil boga in zakaj hudiča nihče mu nihče ne napiše kazni ker svinja ceste?
OM, F, G!

Tear_DR0P ::

@luft
načeloma ne poznam situacije na dotičnem gradbišču, ampak ponavadi so opozorilne table, omejitve hitrosti in podobne reči pred gradbišči - če jih ne upoštevaš, si sam kriv za težave - ja?

res pa je, da v centru ljubljane (v okolici železniške postaje) perejo tovornjake preden grejo le ti na cesto in tudi parkrat na dan operejo cesto - in to ni slaba praksa - oziroma bi lahko postala obvezna za vsa gradbišča - AFAIK pa moraš pri nas samo očistit cesto, če jo zasvinjaš, umaan pa lahko še vedno zapelješ nanjo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

kmetek ::

nobene table ni.

T0RN4D0 ::

Ma to da lahko vedno ustaviš če se voziš po omejitvah je bull... po primerno slabi cesti si lahko neprijetno presenečen kako slab stik s podlago imaš, kdaj ti kak kosobrin skoči na cesto pa tko nikol ne veš... To da pa svinjajo okol gradbišč je pa itak standard, samo da ponavad majo vsaj table...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

lufthammer ::

Saj te kaznujejo če umažeš cestišče. Ampak a si bil toliko pa si poklical policijo? Al si si rekel, ah sej jih bo že kdo drug?



A ja? Kdo kaznuje? Sem klical na policijo in so rekli, da je to stvar gradbene inšpekcije! Tam mi ni popoldne nihče dvignil, pa je bilo konec.

Presenečenja na cesti? Verjetno država računa, da na cesti npr. Jeprca - Kranj ne bo kakšnih presenečenj in ti dovoli vozit 90, v naseljih si zaradi predvidenih presenečenj omejen na 50. A to ni več tako? Je 90 za naivne?

Za vsa ostala presenečejna imamo komunalno službo, ki jo lepo plačujemo in mora vsaj table TAKOJ postavit tako, kot mora pozimi takoj poskrbet za zasnežene ceste, drugače si razočaran, vsaj, če ne jezen, ane.

"Motoristični ego"? Nimam nobenih težav s tem, če še nisi opazil oz, imaš slabo bralno razumevanje, bi rekel nekdo drug tle gor.

Nobene table ni na Planini.

šernk ::

A ja? Kdo kaznuje? Sem klical na policijo in so rekli, da je to stvar gradbene inšpekcije! Tam mi ni popoldne nihče dvignil, pa je bilo konec.


WTF????? a niso policisti dolžni da poskrbijo za red na cesti???
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

kmetek ::

boli njih kurac, saj vam pravim, da ne opravljajo svojega dela.

lufthammer ::

Verjetno je danes dež opravil delo namesto nekoga drugega.

kmetek ::

evo včeraj 4 smrtne žrtve:

BLED-LESCE ženska nenadoma zavije na nasprotni pas
CELJE - Prebold - Latkova vas motorist

ponoči pa še

"Na cesti Rimske Toplice - Marno je pri kraju Belovo voznik osebnega avtomobila s ceste zapeljal v potok in umrl na kraju nesreče. Druga smrtna žrtev se je zgodila v Prekmurju pri kraju Gornji Petrovci. Umrl je voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotni pas in v drugo vozilo, je poročal Radio Slovenija."

Dobr a ? Imamo zakon, ki ne deluje, umira več ljudi kot prej, policija, ki je NESPOSOBNA do amena. SODSTVO, ki ne zna izterjat kazni do konca, baje je samo 25% izterjava vseh CPP kazni.

SLOVENIJA KLANJAM SE TI, ko dovoliš vedno več avtomobilov, KJE SO TAKSE za avte?

Poznam dosti družin, ki sta 2 doma pa vsak svoj avto ali še dodatnega, mislim halo a bomo postal Buenos Aires? Vse gre na slabše, vlada nima ideje, že ta primer z gradnjo stanovanj tukaj v Kranju pri QUILANDII, kjer ni nobenih tabl itd, anarhija na kvadrat.

Prav sram me je včasih kje živimo.

edge540 ::

>>SLOVENIJA KLANJAM SE TI, ko dovoliš vedno več avtomobilov, KJE SO TAKSE za avte?

Obdavčenje pa res ni rešitev, kvečjemu omejevanje svobode. Ni problem v številu avtomobilov, problem je v nesposobnih/neodgovornih (ali na kak drug način neprimernih voznikih) in nesposobni policiji ki pač ne opravlja svojega dela.

V ZDA je zelo poceni imeti avto in ga dejansko ima skoraj vsak. Pa si pojdi malo pogledat kaka je vozna kultura v primerjavi z našo. Da se je veselje vozit cel dan. Pri nas pa me na 5 km poti do faksa poskušajo 2-3x ubit, povprečno.

zee ::

Problem je, da lahko vsako teslo dobi vozniški izpit (za katerokoli kategorijo), čeravno ni pripravljen ne telesno ne psihično.

Kje zgreši država?
- "talanje" vozniških izpitov brez predhodnih psiho-fizičnih testov
- obupna prometna kultura zaradi premajhnega števila policistov na cesti (velik del se jih namreč ubada s "paper work-om" in študiranjem, kaj početi od prihoda do malice in od malice do odhoda domov)
- obupna mreža javnih prevozov (vlak, avtobus), ki ljudi kar sili v nakup avtomobila
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ru7 ::

@Raprot001: Pri nas doma imamo 5 avtov pred hišo, vsak svojega, vsak se v svoj konec vozi, avtobusnih povezav ni, tko da ne seri o nekih extra davkih. Včasih je v našem koncu avobus fural (vlakov ni), zdej še to enkrat na dan. A naj na bus čakam?

edge540 ::

>>ne seri o nekih extra davkih

O čem ti to? Malo preberi še enkrat poste, jaz sem PROTI dodatnemu obdavčenju. Že zdaj je vse skupaj predrago.

flipflop ::

Pri nas tudi mamo vsak svoj avto, bus pelje mogoče 3x na dan ob najbolj čudnih urah in je dejansko se dražje z busom vozit kot pa pridejo vsi stroški za avto...

WarpedGone ::

@zee:
"talanje" vozniških izpitov brez predhodnih psiho-fizičnih testov

Kakšne teste predlagaš, da bojo z vsaj 95% pravilnostjo ugotovili, kdo so tisti, ki bodo kdaj naredili kakšno neumnost na cesti? Js ti lahko brez testa garantiram da s(m)o to čisto vsi vozniki. Ne glede na to, kdo se dela bolj papeškega od papeža.
obupna prometna kultura zaradi premajhnega števila policistov na cesti (velik del se jih namreč ubada s "paper work-om" in študiranjem, kaj početi od prihoda do malice in od malice do odhoda domov)

Kaj predlagaš da bo bolje?
Js predlagam da vsakemu policaju v kapo zmontiramo kamero in mikrofon. Procent od pobrane kazni pa gre njemu direkt v žep. Tako da bo imel dober motiv dejansko lovit prekrškarje.
Videoposnetek in zvočni zapis sta pa tam zaradi kontrole njegovih prijemov in zmanjšanja možnosti zlorab. Brez posnetega prekrška, ni kazni.
obupna mreža javnih prevozov (vlak, avtobus), ki ljudi kar sili v nakup avtomobila

Kaj predlagaš? Še večje subvencije avtobusarjem iz davkov? Da se jim bo treba še manj prilagajat dejanskim potrebam ljudi po prevozu?
Js predlagam dispečersko službo, ki pokriva celotno Slovenijo. Da si lahko redno naročiš taksi, da te počaka točno ob uri tam kjer ti to potrebuješ. Avtobusi so rešitev za 20. stoletje, danes je to taksi. Point to point transport.
Zbogom in hvala za vse ribe

darkolord ::

Ma to da lahko vedno ustaviš če se voziš po omejitvah je bull...


"po omejitvah" ni isto kot "s prilagojeno hitrostjo"

ru7 ::

ups, napačnega citiral, na kmetka je letelo... 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ru7 ()

mesoreznica ::

Ma to da lahko vedno ustaviš če se voziš po omejitvah je bull...


"po omejitvah" ni isto kot "s prilagojeno hitrostjo"


Iz česar izhajamo da moraš vozit po lastni oceni kolikor je varno. Torej hitreje in počasneje od omejitev.

Omejitev so ponekod neumno nizko postavljene, ponekod neumno visoko. Treba je ocenit in prilagodit hitrost. Vendar tam kjer greš čez omejitve plačaš. Simpl a ne?

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
««
7 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15221363 (17753) facepalm

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17331055 (25283) bluefish
»

Takojšen odvzem motorja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14123433 (17752) solatko
»

Loviti ali ne loviti motoriste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6312349 (10520) strup121
»

Motoristi!?

Oddelek: Loža
383404 (2222) Nejc Pintar

Več podobnih tem