Forum » Loža » DIY PIzza...
DIY PIzza...
TheBlueOne ::
@reeves, vidim, da poznas Slo pizza sceno. Dej povej mi, ali slo pizzerije v vecini sploh poskusajo narediti neko pizzo po itliansko ali pa se bolj prilagajajo na klientelo. Vcasih imam obcutek, da je velikost in pretirana nalozenost dosti bolj vazna kot recimo kakovost sestavin.
Lahko primerjas slovenski okus za pizze z italianskim?
Lahko primerjas slovenski okus za pizze z italianskim?
matogato ::
@reeves, glede an to, da veš kako pečejo v "starih" pekarnah, me zanima, če bi lahko malo pojasnil, kaj za ene sestavine in recepture
uporabljajo, da je vse sladko.
Pri vseh pravih, odličnih albanskih slaščicah, ne vem, zakaj delajo klasične, ala krofe, rogljiče...
uporabljajo, da je vse sladko.
Pri vseh pravih, odličnih albanskih slaščicah, ne vem, zakaj delajo klasične, ala krofe, rogljiče...
korenje3 ::
TheBlueOne je izjavil:
@reeves, vidim, da poznas Slo pizza sceno. Dej povej mi, ali slo pizzerije v vecini sploh poskusajo narediti neko pizzo po itliansko ali pa se bolj prilagajajo na klientelo. Vcasih imam obcutek, da je velikost in pretirana nalozenost dosti bolj vazna kot recimo kakovost sestavin.
Lahko primerjas slovenski okus za pizze z italianskim?
Tip nima pojma. On samo mesi testo.
Sam kot gurman imam recimo pizzerijo dvor za referenco.
Je pa res da slovenska populacija veliko bolje ucenjuje pizzerjije, kjer dobijo več za manj denarja (predvsem študentarija), ker so v povprečju slovenci dokaj revni.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Vanquish ::
TheBlueOne je izjavil:
@reeves, vidim, da poznas Slo pizza sceno. Dej povej mi, ali slo pizzerije v vecini sploh poskusajo narediti neko pizzo po itliansko ali pa se bolj prilagajajo na klientelo. Vcasih imam obcutek, da je velikost in pretirana nalozenost dosti bolj vazna kot recimo kakovost sestavin.
Lahko primerjas slovenski okus za pizze z italianskim?
pri Verace lahko primerjas - uporabljajo izkljucno njihove sestavine. Verjetno pa niso edini - bi bilo fajn, ce kdo dopolni seznam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanquish ()
TheBlueOne ::
#000000 ::
reeves ::
@thetilko
Vedno je cilj prodati čimveč, da lahko preživi podjetje tako, da si prisiljen prilagajati se trgu. Imamo veliko pizzerij in veliko različnih pizz.
Julči ima še vedno pizze, da vse teče od njih, ampak sedaj govoriti, da to pa ni to je brez pomena, ker prodajo jih še vedno ogromno.
Mi nimamo preveč nadeva in imamo kar kvalitetne sestavine (kuhan pršut namesto cheap šunke, mozzarelo namesto mešanice sirov ali sirnega nadomestka), ampak spet pa ne pečemo v krušni peči ampak električni.
Verace je najbližje pravi italijanski pizzi.
Najnovejša pridobitev, ki je odprla vrata prejšnji mesec je Dodo. Oni imajo ameriški način pizz (ironično, ker so Rusi) in povsem tehnološko podprto izdelavo. Kako jim bo šlo bomo videli.
Na koncu si vsak izbere pizzerijo, ki mu je najboljša. Nihče pa ne more zadovoljiti vseh.
Okuse je težko primerjati, ker ima vsak svojega, lahko pa rečem, da je prava italijanska pizza sigurno boljšega okusa že zaradi izredno kvalitetnih in svežih sestavin.
@matogato
Butične pekarne pečejo kruh sproti. Ko se vidi, da bo kruha zmanjkalo, je cilj čimprej narediti spet nekaj malega, svežega. Kakšnih 15kg npr. Zato čimbolj pospešiš vzhajanje. Ker z ničemer ne smeš pretiravati, ker potem ne dobiš nič, dodaš malo več kvasa, malo sladkorja in malo toplejšo vodo. Zamešaš malo trše, na obdrži obliko in eto ti kruh v dobri 1 uri.
Krofe se dela iz vnaprej pripravljenih mešanic. Dodaš samo vodo in kvas.
Rogljiče in vse iz kvašenega (in nekvašenega) listnatega testa (piroške, žepki,...) pa delajo sami, ker tudi testo delajo. In so majstri kar se tega tiče. O kruhu in pekovskem pecivu nimajo pojma. So imeli v skladišču koruzno moko, pa niso znali nič narediti iz nje. Ampak sladko pa obvladajo.
@korenje3
Od našega Martina pizze so ti všeč? Ja to mu bom pa še ta teden povedal. Se parkrat na teden oglasi v Vili. Je delal tukaj še lansko leto, potem je šel pa v Dvor, ker tudi njegov fotr dela tam. Model je legenda. Da vidiš njega kako pizze dela. On med nogami vrti testo . Obvlada stvar. Car je.
Aja, a sem omenil, da sva dobra kolega s pizzopekom iz Dvora in seveda oba veva kako in koliko pizz delava.
Vedno je cilj prodati čimveč, da lahko preživi podjetje tako, da si prisiljen prilagajati se trgu. Imamo veliko pizzerij in veliko različnih pizz.
Julči ima še vedno pizze, da vse teče od njih, ampak sedaj govoriti, da to pa ni to je brez pomena, ker prodajo jih še vedno ogromno.
Mi nimamo preveč nadeva in imamo kar kvalitetne sestavine (kuhan pršut namesto cheap šunke, mozzarelo namesto mešanice sirov ali sirnega nadomestka), ampak spet pa ne pečemo v krušni peči ampak električni.
Verace je najbližje pravi italijanski pizzi.
Najnovejša pridobitev, ki je odprla vrata prejšnji mesec je Dodo. Oni imajo ameriški način pizz (ironično, ker so Rusi) in povsem tehnološko podprto izdelavo. Kako jim bo šlo bomo videli.
Na koncu si vsak izbere pizzerijo, ki mu je najboljša. Nihče pa ne more zadovoljiti vseh.
Okuse je težko primerjati, ker ima vsak svojega, lahko pa rečem, da je prava italijanska pizza sigurno boljšega okusa že zaradi izredno kvalitetnih in svežih sestavin.
@matogato
Butične pekarne pečejo kruh sproti. Ko se vidi, da bo kruha zmanjkalo, je cilj čimprej narediti spet nekaj malega, svežega. Kakšnih 15kg npr. Zato čimbolj pospešiš vzhajanje. Ker z ničemer ne smeš pretiravati, ker potem ne dobiš nič, dodaš malo več kvasa, malo sladkorja in malo toplejšo vodo. Zamešaš malo trše, na obdrži obliko in eto ti kruh v dobri 1 uri.
Krofe se dela iz vnaprej pripravljenih mešanic. Dodaš samo vodo in kvas.
Rogljiče in vse iz kvašenega (in nekvašenega) listnatega testa (piroške, žepki,...) pa delajo sami, ker tudi testo delajo. In so majstri kar se tega tiče. O kruhu in pekovskem pecivu nimajo pojma. So imeli v skladišču koruzno moko, pa niso znali nič narediti iz nje. Ampak sladko pa obvladajo.
@korenje3
Od našega Martina pizze so ti všeč? Ja to mu bom pa še ta teden povedal. Se parkrat na teden oglasi v Vili. Je delal tukaj še lansko leto, potem je šel pa v Dvor, ker tudi njegov fotr dela tam. Model je legenda. Da vidiš njega kako pizze dela. On med nogami vrti testo . Obvlada stvar. Car je.
Aja, a sem omenil, da sva dobra kolega s pizzopekom iz Dvora in seveda oba veva kako in koliko pizz delava.
korenje3 ::
Korenček, brez zamere ampak tale tvoja pica je KUHANA ne pečena, ok pri strani za silo OK. na sredini je pa garant kuhana
Tale pica ni kuhana. Testo spodaj je črno.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
K0l1br1 ::
Zgleda čist solidno, malenkost debela, ampak ne slabo. če bi bilo testo tanjše, bi bilo sicer boljše, vsaj videti je kar debelo, vendar spet ni tako slabo...
koyotee ::
Ne vem, če spada sem, ker ni home made, ampak vseeno:
Kdaj se bodo picerije losale teh nagnusnih feferonov?
Pa te olive na sredi
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
koyotee ::
Aja pa moje skromno mnenje je, da je na levi pici premalo salame in slanine.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
hammock ::
koyotee ::
Ah bolje sveze habanerote, en je lih prav za celo pico, če ga narežeš na tanko :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
#000000 ::
Te dve pici sta ready to go, nista kuhani ampak pečeni, folk ponavad nabuta pelatov in sira ter šunke na sredino, in pozza na robu rata okay, na sredini je pa KUAHANA = testo še surovo in vse bolj vlažno ter mehko, ne rečem da se ne da pojest in da je slaba, PEČENA pa ni 100%
koyotee ::
Te dve pici sta ready to go, nista kuhani ampak pečeni, folk ponavad nabuta pelatov in sira ter šunke na sredino, in pozza na robu rata okay, na sredini je pa KUAHANA = testo še surovo in vse bolj vlažno ter mehko, ne rečem da se ne da pojest in da je slaba, PEČENA pa ni 100%
Šunka sploh ni za na pico, ker je kislega okusa.
Vsaj ne ta cipšit ki jo dobiš v Sloveniji.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
korenje3 ::
Ne vem, če spada sem, ker ni home made, ampak vseeno:
Kdaj se bodo picerije losale teh nagnusnih feferonov?
Pa te olive na sredi
res je. surova oliva, ki jo dajo na pico ko je ta že pečena. včasih so dajal črne olive delno fermentirane, brez koščic, sedaj so pa preleni in preškrti.
še feferonov se jim ne da nasekat, pa jih preprosto iz kozarca povlečejo in položijo na pico.
Te dve pici sta ready to go, nista kuhani ampak pečeni, folk ponavad nabuta pelatov in sira ter šunke na sredino, in pozza na robu rata okay, na sredini je pa KUAHANA = testo še surovo in vse bolj vlažno ter mehko, ne rečem da se ne da pojest in da je slaba, PEČENA pa ni 100%
pri teh IR pekačih na tekoči trak se mi zdi da peče tudi od spodaj, nisem pa prepričan. je pa res da če je preveč sira da lahko preprosto spolzi iz testa, sploh pri dostavi.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
korenje3 ::
Pizzerija salomon je včasih imela neko veliko peč na tekoči trak pa so bile pice vedno top, potem so se pa preselili na dolenjsko cesto kjer imajo komorne peči. Lahko rečem samo porazno. Pica je čisto izsušena ponavadi.
AJa pa reeves, reci temu kolegu v piceriji dvor da naj zvečer ob 21:00 pečejo pice tune. Oz tistemu tipu, ki dela na strani kongresnega trga. Vsakič ko pridem tja nimajo tune in skos drkajo tiste osnovne pice, ki jih noben ne je...
AJa pa reeves, reci temu kolegu v piceriji dvor da naj zvečer ob 21:00 pečejo pice tune. Oz tistemu tipu, ki dela na strani kongresnega trga. Vsakič ko pridem tja nimajo tune in skos drkajo tiste osnovne pice, ki jih noben ne je...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
reeves ::
@koyotee
Olive ostanejo. So nekakšna tradicija se mi zdi.
Ja, tebi je boljša bolj obložena pizza in bi ti bila iz npr. Olive boljša kot naša. In s tem ni prav nič narobe.
@hammock
Nekje 1mm pečeno. Testo je raztegnjeno, da se lahko vidi skozenj.
Desna še ni dokončana, pa ne vem katera je bila.
Če je Rukoleta, potem v bistvu konec zame razen razrezati, gre pa gor še sveža rukola in ribana grana padano. Ampak te dostavimo posebej v embalaži, ker bi rukula bila nikakva na vroči pizzi, dokler pride do stranke.
Lahko je pa tudi Napoletana. V tem primeru natrgam gor še lističe sveže bazilike in jo pokapam z ekstra deviškim oljčnim oljem.
A so sveži jalapenoti dobavljivi celo leto? Po kakšni ceni, ko ni sezona?
Imamo že problem dobiti dober svež paradižnik pozimi. Komaj čakamo, da spet pride Lušt.
@korenje3
Oliva je pečena.
Vse peči za pizze pečejo tudi spodaj. Brez spodnje temperature sploh ne moreš speči pizze. Đizs
Parma ima tunelsko peč. Pa Dodo tudi.
Bom ga povprašal o tunini pizzi.
Do sedaj si še praktično vse kiksnil. Kaj točno bi sploh rad dokazal? Da si boljši od mene? Prav. Saj mene to ne moti. Nisem nikoli rekel, da sem najboljši. Sam poznam veliko boljših od mene.
Ampak lahko pa trdim, da ti nisi gostinec. Nimaš pojma kako poteka delo v profi kuhinjah. Ker še nobenega gostinca nisem slišal reči, da je neka hrane en cheap shit, pa četudi jo je probal. Zato ker ve koliko truda je bilo vloženega v kuhinji za to. In če je šef preškrt, da bi kupoval najboljše sestavine to ni krivda kuhinje. Hrana je pač nekaj kar je treba spoštovati ampak ti tega ne boš nikoli razumel.
Olive ostanejo. So nekakšna tradicija se mi zdi.
Ja, tebi je boljša bolj obložena pizza in bi ti bila iz npr. Olive boljša kot naša. In s tem ni prav nič narobe.
@hammock
Nekje 1mm pečeno. Testo je raztegnjeno, da se lahko vidi skozenj.
Desna še ni dokončana, pa ne vem katera je bila.
Če je Rukoleta, potem v bistvu konec zame razen razrezati, gre pa gor še sveža rukola in ribana grana padano. Ampak te dostavimo posebej v embalaži, ker bi rukula bila nikakva na vroči pizzi, dokler pride do stranke.
Lahko je pa tudi Napoletana. V tem primeru natrgam gor še lističe sveže bazilike in jo pokapam z ekstra deviškim oljčnim oljem.
A so sveži jalapenoti dobavljivi celo leto? Po kakšni ceni, ko ni sezona?
Imamo že problem dobiti dober svež paradižnik pozimi. Komaj čakamo, da spet pride Lušt.
@korenje3
Oliva je pečena.
Vse peči za pizze pečejo tudi spodaj. Brez spodnje temperature sploh ne moreš speči pizze. Đizs
Parma ima tunelsko peč. Pa Dodo tudi.
Bom ga povprašal o tunini pizzi.
Do sedaj si še praktično vse kiksnil. Kaj točno bi sploh rad dokazal? Da si boljši od mene? Prav. Saj mene to ne moti. Nisem nikoli rekel, da sem najboljši. Sam poznam veliko boljših od mene.
Ampak lahko pa trdim, da ti nisi gostinec. Nimaš pojma kako poteka delo v profi kuhinjah. Ker še nobenega gostinca nisem slišal reči, da je neka hrane en cheap shit, pa četudi jo je probal. Zato ker ve koliko truda je bilo vloženega v kuhinji za to. In če je šef preškrt, da bi kupoval najboljše sestavine to ni krivda kuhinje. Hrana je pač nekaj kar je treba spoštovati ampak ti tega ne boš nikoli razumel.
c3p0 ::
Če bi le bile na pizzi olivE. Kaj si naj začnem z enim malim primerkom, pa še to tiste najcenejše sorte... Bolj dekoracija kot kaj druga.
Magic1 ::
Damn. Včasih smo se pogovarjali kako doma naredit dobro pico, zdaj pa se pogovarjate o kvaliteti dostavljenih pic...
Magic
korenje3 ::
@koyotee
Olive ostanejo. So nekakšna tradicija se mi zdi.
Ja, tebi je boljša bolj obložena pizza in bi ti bila iz npr. Olive boljša kot naša. In s tem ni prav nič narobe.
@hammock
Nekje 1mm pečeno. Testo je raztegnjeno, da se lahko vidi skozenj.
Desna še ni dokončana, pa ne vem katera je bila.
Če je Rukoleta, potem v bistvu konec zame razen razrezati, gre pa gor še sveža rukola in ribana grana padano. Ampak te dostavimo posebej v embalaži, ker bi rukula bila nikakva na vroči pizzi, dokler pride do stranke.
Lahko je pa tudi Napoletana. V tem primeru natrgam gor še lističe sveže bazilike in jo pokapam z ekstra deviškim oljčnim oljem.
A so sveži jalapenoti dobavljivi celo leto? Po kakšni ceni, ko ni sezona?
Imamo že problem dobiti dober svež paradižnik pozimi. Komaj čakamo, da spet pride Lušt.
@korenje3
Oliva je pečena.
Vse peči za pizze pečejo tudi spodaj. Brez spodnje temperature sploh ne moreš speči pizze. Đizs
Parma ima tunelsko peč. Pa Dodo tudi.
Bom ga povprašal o tunini pizzi.
Do sedaj si še praktično vse kiksnil. Kaj točno bi sploh rad dokazal? Da si boljši od mene? Prav. Saj mene to ne moti. Nisem nikoli rekel, da sem najboljši. Sam poznam veliko boljših od mene.
Ampak lahko pa trdim, da ti nisi gostinec. Nimaš pojma kako poteka delo v profi kuhinjah. Ker še nobenega gostinca nisem slišal reči, da je neka hrane en cheap shit, pa četudi jo je probal. Zato ker ve koliko truda je bilo vloženega v kuhinji za to. In če je šef preškrt, da bi kupoval najboljše sestavine to ni krivda kuhinje. Hrana je pač nekaj kar je treba spoštovati ampak ti tega ne boš nikoli razumel.
Jaz sem gurman, tisti ki rad je dobro hrano. To ali znam peči pico ali ne mi dol visi. In res se mi ni treba dokazovati v poslu kjer so plače tam do 1000EUR/mesec...
Dejstvo je da veš ali je pica dobra ali ne ne rabiš biti profesionalni picopek, ampak moraš imeti dobro paleto. Michlenove zvezdice podeljujejo namreč gurmani in ne kuharji.
Predlagam še da si ogledaš "kitchen nightmares". Ista mentaliteta kot jo imaš ti, ko gostinci mislijo da vse vejo - dokler se začnejo kazati slabi poslovni izidi.
Kako poteka delo v "kuhinjah" sem pa videl, ko sem hodil po pico in tam sedel da jo je naredil.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
reeves ::
Ja, če so ti všeč pizze iz albanske pekarne in zažgane domače pizze, potem si res pravi gurman .
Ej, kaj misliš. Ali Michelinčke podeljujejo tako, da si samo malo sliko pogledajo, ali tudi dejansko kaj probajo? Poskusi uganiti
S tem si pa vse povedal. Čestitke
Ej, kaj misliš. Ali Michelinčke podeljujejo tako, da si samo malo sliko pogledajo, ali tudi dejansko kaj probajo? Poskusi uganiti
Kako poteka delo v "kuhinjah" sem pa videl, ko sem hodil po pico in tam sedel da jo je naredil.
S tem si pa vse povedal. Čestitke
pero50 ::
picopeki, lahko si naročite plinkso pečico za 300EUR. 500°C, max 33cm premera..
https://www.zarovnije.si/product-page/o...
https://www.zarovnije.si/product-page/o...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pero50 ()
Aquafriend ::
Ne vem, če spada sem, ker ni home made, ampak vseeno:
Kdaj se bodo picerije losale teh nagnusnih feferonov?
Pa te olive na sredi
za nekatere so olive poslastica brez katere ne gre. Je tudi zdrava za ozilje, srce in pase po jedi. Ce ti pa ne pase jo pac ne pojest ali pa narocis brez olive. Namig, olivo ne jest na prazno ampak ko ze imas nabasana usta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
reeves ::
Ponekod (tudi pri nas) pride na sredo pizze še plastičen "stolček" ravno zato, da se karton ne prilepi na pizzo.
Aquafriend ::
korenje3 ::
Oliva na pici je obvezna, sam ne sme biti tista iz trgovine, ker so pretrde. Morajo biti posebne fermentirane. Take so bolj mehke in boljšega okusa.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
koyotee ::
Aquafriend je izjavil:
Ne vem, če spada sem, ker ni home made, ampak vseeno:
Kdaj se bodo picerije losale teh nagnusnih feferonov?
Pa te olive na sredi
za nekatere so olive poslastica brez katere ne gre. Je tudi zdrava za ozilje, srce in pase po jedi. Ce ti pa ne pase jo pac ne pojest ali pa narocis brez olive. Namig, olivo ne jest na prazno ampak ko ze imas nabasana usta.
Ne gre se za to, da je ne bi pojedel, lahko jem surove bp, gre se za to, da tista ena na sredi samo pokvari zgled pice, lahko bi bile vsaj 3 ali 4.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Mr_Globus ::
picopeki, lahko si naročite plinkso pečico za 300EUR. 500°C, max 33cm premera..
https://www.zarovnije.si/product-page/o...
Damn, majo nov model mam uuni 3 s plinom... ampak to novo si morem zrihtat. Zgledala bo strupeno v letni kuhnji
Aquafriend ::
@koyote, meni je pa vizualno vsec oliva na sredini, lepsa kot stiri recimo. No, odvisno kako dekoriras. Ampak mora bit cist v centru pice. Ti dve pici na slikci nimata cist v centru, zato malce neestetsko zgleda. Namig za picopeka. Prodaja se bo povecala ziher vsaj za 1%. :v
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
TheBlueOne ::
Ne vem, če spada sem, ker ni home made, ampak vseeno:
To me spominja na vse, kar me moti pri slovenskih pizzah. Pizzeria ima znanje in opremo, da naredi super izdelek, potem pa dodajo tisti masten "kvazi klasicen" pizza sir namesto mozarelle ali kaj boljsega, gobice mi delujejo kot tiste iz konzerve, ki imajo skoraj nic arome ...
Jaz bi kot osnovo ciljal na kaj takega:
koyotee ::
TheBlueOne je izjavil:
Ne vem, če spada sem, ker ni home made, ampak vseeno:
To me spominja na vse, kar me moti pri slovenskih pizzah. Pizzeria ima znanje in opremo, da naredi super izdelek, potem pa dodajo tisti masten "kvazi klasicen" pizza sir namesto mozarelle ali kaj boljsega, gobice mi delujejo kot tiste iz konzerve, ki imajo skoraj nic arome ...
Jaz bi kot osnovo ciljal na kaj takega:
To je overkill, bo treba vsem plačo znižat, da bo dovolj dobička za lastnika. Že samo zarad bazilike bankrotirajo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
mihec87 ::
TheBlueOne je izjavil:
Ne vem, če spada sem, ker ni home made, ampak vseeno:
To me spominja na vse, kar me moti pri slovenskih pizzah. Pizzeria ima znanje in opremo, da naredi super izdelek, potem pa dodajo tisti masten "kvazi klasicen" pizza sir namesto mozarelle ali kaj boljsega, gobice mi delujejo kot tiste iz konzerve, ki imajo skoraj nic arome ...
Jaz bi kot osnovo ciljal na kaj takega:
To je overkill, bo treba vsem plačo znižat, da bo dovolj dobička za lastnika. Že samo zarad bazilike bankrotirajo.
Malo zmanjšat velikost pa malo kvalitete gor, saj pa ni treba da je pizza tako velika da gosti hodijo ven kot da so v 7 mesecu ali pa nesejo še za večerjo domov....
TheBlueOne ::
TheBlueOne je izjavil:
Ne vem, če spada sem, ker ni home made, ampak vseeno:
To me spominja na vse, kar me moti pri slovenskih pizzah. Pizzeria ima znanje in opremo, da naredi super izdelek, potem pa dodajo tisti masten "kvazi klasicen" pizza sir namesto mozarelle ali kaj boljsega, gobice mi delujejo kot tiste iz konzerve, ki imajo skoraj nic arome ...
Jaz bi kot osnovo ciljal na kaj takega:
To je overkill, bo treba vsem plačo znižat, da bo dovolj dobička za lastnika. Že samo zarad bazilike bankrotirajo.
Malo zmanjšat velikost pa malo kvalitete gor, saj pa ni treba da je pizza tako velika da gosti hodijo ven kot da so v 7 mesecu ali pa nesejo še za večerjo domov....
Jaz v koncni fazi razumem, da je nekakovostno, ce stranke hocejo predvsem kolicino, ampak ne bi skodilo vsaj ponuditi, pac naredis rubrik pic po italiansko, posebej v LJ.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
reeves ::
Aquafriend :: 14. apr 2019, 21:42:09
Ti dve pici na slikci nimata cist v centru, zato malce neestetsko zgleda. Namig za picopeka. Prodaja se bo povecala ziher vsaj za 1%. :v
Če dam olivo čisto v center, potem ne morem rezati čisto čez center. Olive se pečejo, ne gredo na končano pizzo. In ko jo zapnem s koleščkom naredim črto do roba pizze. Se bom pa potrudil čimbolj približati sredini.
thetilko :: včeraj, 07:37:52
To me spominja na vse, kar me moti pri slovenskih pizzah. Pizzeria ima znanje in opremo, da naredi super izdelek, potem pa dodajo tisti masten "kvazi klasicen" pizza sir namesto mozarelle ali kaj boljsega, gobice mi delujejo kot tiste iz konzerve, ki imajo skoraj nic arome ...
Sir je mozarella (ni pa buffalo), gobe so sveže
TheBlueOne ::
thetilko :: včeraj, 07:37:52
To me spominja na vse, kar me moti pri slovenskih pizzah. Pizzeria ima znanje in opremo, da naredi super izdelek, potem pa dodajo tisti masten "kvazi klasicen" pizza sir namesto mozarelle ali kaj boljsega, gobice mi delujejo kot tiste iz konzerve, ki imajo skoraj nic arome ...
Sir je mozarella (ni pa buffalo), gobe so sveže
Fino, da je mozarella. Potem morda samo manjka malo stila oz. malo vec talenta za fotkanje.
koyotee ::
TheBlueOne je izjavil:
thetilko :: včeraj, 07:37:52
To me spominja na vse, kar me moti pri slovenskih pizzah. Pizzeria ima znanje in opremo, da naredi super izdelek, potem pa dodajo tisti masten "kvazi klasicen" pizza sir namesto mozarelle ali kaj boljsega, gobice mi delujejo kot tiste iz konzerve, ki imajo skoraj nic arome ...
Sir je mozarella (ni pa buffalo), gobe so sveže
Fino, da je mozarella. Potem morda samo manjka malo stila oz. malo vec talenta za fotkanje.
Kaj to mercator mocarela?
Kar ni bivolja ni m od mocarele.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
TheBlueOne ::
koyotee ::
TheBlueOne je izjavil:
Tisto je stiropor, ne pa mocarela, katera je prava res le bivolja.
Mozarella je ze veliko. Praviloma imajo nek pizza sir, ki je samo malo drugacen ultra ceneni.
Kaj misliš da generična mocarela ni ultra cenena?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
TheBlueOne ::
TheBlueOne je izjavil:
Tisto je stiropor, ne pa mocarela, katera je prava res le bivolja.
Mozarella je ze veliko. Praviloma imajo nek pizza sir, ki je samo malo drugacen ultra ceneni.
Kaj misliš da generična mocarela ni ultra cenena?
Vsaj receptura priblizno stima. Samo pravim, da ni ravno dno izbire, je morda malo cez sredino.
c3p0 ::
TheBlueOne je izjavil:
Mozarella je ze veliko. Praviloma imajo nek pizza sir, ki je samo malo drugacen ultra ceneni.
Ena od čislanih lokalnih picerij ima sir, ki se zelo čudno obnaša, sumim da je v resnici nek pripravek na osnovi rastlinskega olja. Ampak ljudstvo vse požre, tudi najcenejšo možno šunko.
reeves ::
thetilko :: danes, 09:45:03
Fino, da je mozarella. Potem morda samo manjka malo stila oz. malo vec talenta za fotkanje. :D
To se pa strinjam z obojim. Lahko bi bila lepša o fotkanju pa tudi ne vem veliko
koyotee :: danes, 09:52:39
Kaj to mercator mocarela?
Ne. Neka italijanska ribana. Lahko jutri slikam deklaracijo.
c3p0 :: danes, 10:45:47
Tisto je stiropor, ne pa mocarela, katera je prava res le bivolja.
Za mozarello ni določena katera vrsta mleka se mora uporabiti. Ravno toliko je prava tudi kravja ali ovčja mozarella. Je pa bivolja daleč najbolj cenjena in okusna.
c3p0 :: danes, 18:58:54
Ena od čislanih lokalnih picerij ima sir, ki se zelo čudno obnaša, sumim da je v resnici nek pripravek na osnovi rastlinskega olja. Ampak ljudstvo vse požre, tudi najcenejšo možno šunko.
V pekarnah se veliko uporablja sirni nadomestek. Iskreno povedano sploh ne vem kaj je to točno vem pa, da je surov čisto zanič. Potem imaš pa še malo dražjo varianto, ki je mešanica ribanih sirov. Ko v mlekarnah režejo sire, vržejo ostanke različnih sirov v ribežen in dobiš vrečko presenečenja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 244404 (4253) | alekskac |
» | Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15599 (2793) | Tody |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 49057 (12263) | MArkusPrimus |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 57115 (36988) | bluefish |
» | Katera zmrznjena pica? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33982 (20155) | joze67 |