Prijavi se z GoogleID

» »

DIY PIzza...

DIY PIzza...

strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10

korenje3 ::

reeves je izjavil:

korenje3 je izjavil:

tip moke ima veze z mehurji, prav tako kot kvasovke.
moka tipa 400 ne bo delala mehurjev v taki meri kot moka tip 500. Kvasovke oddajajo CO2, ki jih glutenska mreža zadrži v testu. moka tipa 400 ima manj glutena, zato bo iz testa izšlo več CO2.

Za začetek, moka T400 ima VEČ glutena kot T500 ;)
Višja številka, več luščin manj glutena oz. jedra semena kjer je gluten.
Pizze se načeloma dela z moko, ki ima čimveč glutena (T400 ali T500. T850 je že polbela moka).


https://www.weekendbakery.com/posts/und...

tip 400 moke manj proteinov na katerih se hranijo kvasovke...
predvidevam da je gluten protein.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Okapi ::

:)) Kaj vse človek ne izve na slotechu. FYI - kvasovke jedo sladkorje, ne beljakovine. Z glutenom nimajo kaj početi.

Od vrste moke je odvisna kvečjemu količina amilaze, encima, ki škrob razgradi v sladkorje, s katerimi se hranijo kvasovke. Več amilaze, več hrane za kvasovke, več CO2 v testu.

korenje3 ::

couch professor spet ne delu, ko se iz urarskega mojstra prelevi v kemijskega specialista.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

reeves ::

korenje3 je izjavil:

reeves je izjavil:

korenje3 je izjavil:

tip moke ima veze z mehurji, prav tako kot kvasovke.
moka tipa 400 ne bo delala mehurjev v taki meri kot moka tip 500. Kvasovke oddajajo CO2, ki jih glutenska mreža zadrži v testu. moka tipa 400 ima manj glutena, zato bo iz testa izšlo več CO2.

Za začetek, moka T400 ima VEČ glutena kot T500 ;)
Višja številka, več luščin manj glutena oz. jedra semena kjer je gluten.
Pizze se načeloma dela z moko, ki ima čimveč glutena (T400 ali T500. T850 je že polbela moka).


https://www.weekendbakery.com/posts/und...

tip 400 moke manj proteinov na katerih se hranijo kvasovke...
predvidevam da je gluten protein.

Kaj???? Kvasovke se hranijo s proteini??? :)):))
Svašta.
Kvasovke se hranijo s sladkorji in izločajo alkohol in CO2.
A si ti že kdaj dejansko karkoli delal s testom, ker se meni ti zdiš neki couch majster, ki še ni naredil ene pizze v življenju.

korenje3 ::

Moraš narediti pico in potem postaneš vseved?
Eni imate čas googlat, jaz ga nimam.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Lion29 ::

korenje3 je izjavil:

Moraš narediti pico in potem postaneš vseved?
Eni imate čas googlat, jaz ga nimam.


ja no, pol pa ne serji neumnosti... mislim no
Frontend UI/UX developer

c3p0 ::

Če smo že o moki, prava italijanska "tipo 00" moka je za pizzo daleč boljša od naše T500 ipd. Zakaj, ne vem. Marsikdo pravi, da je to isto, seveda nekdo brez praktičnih izkušenj. Mogoče še bolj fino mleta?

radmannsdorf ::

moka za pico mora biti ostra. pika.

c3p0 ::

Mojstri iz Neaplja se ne bi strinjali.

borisk ::

pri nas je dobra alternativa namenski 00 za pice šparova manitoba "0"

harvey ::

borisk je izjavil:

pri nas je dobra alternativa namenski 00 za pice šparova manitoba "0"

Finta manitobe je, da ima ta moka visok delež glutena. Za panettone je skoraj obvezna. Pizze, foccacie imaš navadno mešanico 00 in pa durum. Vsak seveda najde svojo kombinacijo, ki mu odgovarja. Bratranec dela testo za pizzo iz krušne (polnovredne) moke in kombinacija pizze z jajčevci je odlična.
Degoo 100Gb Free Backup Storage
https://degoo.com/g/aJlhm7b| signup 3Gb+
------

Matej_K ::

Se pravi se pri nas ne dobi te 00? Špar, Mercator?
... .. .

harvey ::

Matej_K je izjavil:

Se pravi se pri nas ne dobi te 00? Špar, Mercator?

Italijanska moka 00 (farina di grano tenero) je skoraj identična naši gladki moki tipa 500.
Degoo 100Gb Free Backup Storage
https://degoo.com/g/aJlhm7b| signup 3Gb+
------

korenje3 ::

harvey je izjavil:

Matej_K je izjavil:

Se pravi se pri nas ne dobi te 00? Špar, Mercator?

Italijanska moka 00 (farina di grano tenero) je skoraj identična naši gladki moki tipa 500.


italjanska moka tip 00 je identična moki tip 400 (oz. 405)
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

reeves ::

korenje3 je izjavil:

Moraš narediti pico in potem postaneš vseved?
Eni imate čas googlat, jaz ga nimam.

Meni ni treba googlati, verjemi.
V zadnjih 3 dneh sem zamešal testo za 600 pizz in jih naredil kakšnih 300 ;)

Imaš pa prav kar se 00 moke tiče. Najbližja ji je T400 ker ima največ glutena.

Edit: 900 pizz sem zamešal ne 600. Cca. 300/dan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: reeves ()

Okapi ::

reeves je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Moraš narediti pico in potem postaneš vseved?
Eni imate čas googlat, jaz ga nimam.

Meni ni treba googlati, verjemi.
V zadnjih 3 dneh sem zamešal testo za 600 pizz in jih naredil kakšnih 300 ;)

Imaš pa prav kar se 00 moke tiče. Najbližja ji je T400 ker ima največ glutena.

Edit: 900 pizz sem zamešal ne 600. Cca. 300/dan
Lahko si spekel veliko pizz, ampak očitno nimaš dosti pojma o "kemiji" moke. Tip 400 ima najmanj glutena - okoli 9% beljakovin.

Enako velja za italijansko 00.
Caputo 00 flour is ideal for pizza dough for two reasons: one, it's finely ground, and two, it has a lower gluten content than most flours. ...

c3p0 ::

Matej_K je izjavil:

Se pravi se pri nas ne dobi te 00? Špar, Mercator?


Tipo 0 se dobi, omenjena Manitoba, črn pakl, Spar premium. Tipo 00 pa zaenkrat le v tujini.

IL_DIAVOLO ::

Fantje, ne tega jest.

reeves ::

Okapi je izjavil:

reeves je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Moraš narediti pico in potem postaneš vseved?
Eni imate čas googlat, jaz ga nimam.

Meni ni treba googlati, verjemi.
V zadnjih 3 dneh sem zamešal testo za 600 pizz in jih naredil kakšnih 300 ;)

Imaš pa prav kar se 00 moke tiče. Najbližja ji je T400 ker ima največ glutena.

Edit: 900 pizz sem zamešal ne 600. Cca. 300/dan
Lahko si spekel veliko pizz, ampak očitno nimaš dosti pojma o "kemiji" moke. Tip 400 ima najmanj glutena - okoli 9% beljakovin.

Enako velja za italijansko 00.
Caputo 00 flour is ideal for pizza dough for two reasons: one, it's finely ground, and two, it has a lower gluten content than most flours. ...

Oprosti, ampak tudi ti nisi neki genijalac.
Sojina moka vsebuje 50% beljakovin in je brezglutenska. Po tvoji logiki bi morala imeti največ glutena.

borisk ::

ja, s tem da italjani z temi ciframi razlagajo kako fino je zadeva mleta, ne kaj je zmelto. od 4 (nabolj grobo) do 00 (fino mleto). Pri italjanih je pomembno še kaj piše pred številkami se pravi omenjeni caputo zero zero in ostali.

Glede na to da opletate z raznoraznimi mokami, povejte te stopnjo hidracije, da pride ven kaj uporabnega in način vzhajanja. Zgora omenjena špar premium manutoba prenese prevej več hidracije kot naše moke...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borisk ()

reeves ::

borisk je izjavil:

ja, s tem da italjani z temi ciframi razlagajo kako fino je zadeva mleta, ne kaj je zmelto. od 4 (nabolj grobo) do 00 (fino mleto). Pri italjanih je pomembno še kaj piše pred številkami se pravi omenjeni caputo zero zero in ostali.

Glede na to da opletate z raznoraznimi mokami, povejte te stopnjo hidracije, da pride ven kaj uporabnega in način vzhajanja. Zgora omenjena špar premium manutoba prenese prevej več hidracije kot naše moke...

Italijani označujejo moko po vsebnosti pepela oz. koliko luščin je zraven zmletih. Tako kot mi.
https://www.cooksinfo.com/italian-flours

Kaj točno te pa zanima o hidraciji? V grobem povedano temnejše moke vpijajo več vode. Z manitobo pa še nisem delal, tako da tukaj ne morem biti pameten

Caputo je proizvajalec moke. Izdeluje moke z veliko in moke z malo glutena. Predvsem namenske moke.
Tako, kot je @Okapi prej citiral za 00 z malo glutena, lahko jaz dam link do moke (ki jo občasno tudi uporabljam) Caputo 00 z veliko glutena namenjena pizzerijam:
http://www.mulinocaputo.it/en/flour/la-...

korenje3 ::

reeves je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Moraš narediti pico in potem postaneš vseved?
Eni imate čas googlat, jaz ga nimam.

Meni ni treba googlati, verjemi.
V zadnjih 3 dneh sem zamešal testo za 600 pizz in jih naredil kakšnih 300 ;)

Imaš pa prav kar se 00 moke tiče. Najbližja ji je T400 ker ima največ glutena.

Edit: 900 pizz sem zamešal ne 600. Cca. 300/dan



https://www.farrofresh.co.nz/news/00-fl...
Low Protein + Low Starch + Low Gluten = soft flour – 00 flour or high grade flour – use this for pasta, pizza and cakes as you would any high grade flour



Očitno samo mesiš testo in to je to... pa očitno nisi postasl vseved ;)
sam vidim da me je couch professor že prehitel

katera pizzerija?

reeves je izjavil:

borisk je izjavil:

ja, s tem da italjani z temi ciframi razlagajo kako fino je zadeva mleta, ne kaj je zmelto. od 4 (nabolj grobo) do 00 (fino mleto). Pri italjanih je pomembno še kaj piše pred številkami se pravi omenjeni caputo zero zero in ostali.

Glede na to da opletate z raznoraznimi mokami, povejte te stopnjo hidracije, da pride ven kaj uporabnega in način vzhajanja. Zgora omenjena špar premium manutoba prenese prevej več hidracije kot naše moke...

Italijani označujejo moko po vsebnosti pepela oz. koliko luščin je zraven zmletih. Tako kot mi.
https://www.cooksinfo.com/italian-flours

Kaj točno te pa zanima o hidraciji? V grobem povedano temnejše moke vpijajo več vode. Z manitobo pa še nisem delal, tako da tukaj ne morem biti pameten

Caputo je proizvajalec moke. Izdeluje moke z veliko in moke z malo glutena. Predvsem namenske moke.
Tako, kot je @Okapi prej citiral za 00 z malo glutena, lahko jaz dam link do moke (ki jo občasno tudi uporabljam) Caputo 00 z veliko glutena namenjena pizzerijam:
http://www.mulinocaputo.it/en/flour/la-...



Sam ti si tako kot naši varilci. Mislijo da ker varijo da imajo pojma o jeklih in vsem povezanim s konstrukcijo, sproti pa pozabljajo da jih učim kotne funkcije.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

janezvalva ::

reeves je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Moraš narediti pico in potem postaneš vseved?
Eni imate čas googlat, jaz ga nimam.

Meni ni treba googlati, verjemi.
V zadnjih 3 dneh sem zamešal testo za 600 pizz in jih naredil kakšnih 300 ;)

Imaš pa prav kar se 00 moke tiče. Najbližja ji je T400 ker ima največ glutena.

Edit: 900 pizz sem zamešal ne 600. Cca. 300/dan

zakaj si zamešal toliko pizz? ena bi bila dovolj.

reeves ::

Seveda nisem vseved. Poznam veliko ljudi, ki vedo o tem še ogromno več kot jaz.
Ampak po 24 let dela v pizzerijah, pekarnah in laboratorijih (tam izumljamo nove artikle), zagotovo vem več, kot nekdo, ki samo googla, se ti ne zdi? Če si pa kakšen tehnolog se pa javi v ZS. Se skoraj sigurno poznava, če si iz Ljubljane.

A lahko povem katera pizzerija? Da ne bo kakšno reklamiranje.

@janezvalva
:)) res je. Ampak folk je zmeraj bolj len pa dostava laufa 100 na uro

korenje3 ::

Seveda lahko poveš katera pizzerija. Mislim da to ne bo ravno "reklama", ker bo učinek glede na tvoje izjave bolj obraten.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

reeves ::

korenje3 je izjavil:

Seveda lahko poveš katera pizzerija. Mislim da to ne bo ravno "reklama", ker bo učinek glede na tvoje izjave bolj obraten.

:)):)) No, to me pa res nič ne skrbi, ker kolikor vem ljudje naročajo hrano po vseh drugih kriterijih prej, kot po tem kaj pizzopek piše po forumu. Razen, če bi pisal kaj proti pizzeriji, kjer delam, seveda.

http://www.dobravilapizzeria.si/index.p...

Edit:
Pa še naš film si lahko ogledaš. Fedr pa Zekir sta mi šefa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: reeves ()

c3p0 ::

reeves je izjavil:


Caputo je proizvajalec moke. Izdeluje moke z veliko in moke z malo glutena. Predvsem namenske moke.
Tako, kot je @Okapi prej citiral za 00 z malo glutena, lahko jaz dam link do moke (ki jo občasno tudi uporabljam) Caputo 00 z veliko glutena namenjena pizzerijam:
http://www.mulinocaputo.it/en/flour/la-...


Vidim, da veš kaj govoriš. Caputo namensko moko za pizzo uporablja npr. Verace, pa tudi sam jo imam občasno doma. Bp prenese 65% hidracijo.

korenje3 ::

reeves, če delate take pice kot je na sliki potem je res nekaj narobe.



To so te nagnusne cheap pice. Slabo testo, slab sir. Cene pa navite ka drek. Sodeče po sliki verjetno pečete z IR grelci.
Tale dobra vila je toliko nepopularna, da nimajo niti ene google ocene.

Glede cen, pa predlagam obisk https://www.google.com/search?q=stara+p...
Definitivno delajo boljše pice, 2x večje za nižjo ceno.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

korenje3 ::

Tale dobra vila nima niti ene google ocene. Očitno so pice tako slabe da ljudje naročijo samo enkrat - prvič in zadnjič.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

reeves ::

To so te nagnusne cheap pice. Slabo testo, slab sir. Cene pa navite ka drek.

Število prodanih pizz na omejenem rajonu se ne strinja s to trditvijo. Seveda se pa vedno najde kdo, ki mu ni všeč naša pizza. Glede na to, da ti skoraj zagotovo sploh še nisi jedel naše pizze, tvoje mnenje pač ne šteje.

Sodeče po sliki verjetno pečete z IR grelci.

:)):)) In tukaj se vidi vse tvoje znanje. :))

Glede cen, pa predlagam obisk https://www.google.com/search?q=stara+p...
Definitivno delajo boljše pice, 2x večje za nižjo ceno.

A lahko daš link, kjer lahko naročim dostavo na dom. Ne najdem ga.

Tale dobra vila nima niti ene google ocene. Očitno so pice tako slabe da ljudje naročijo samo enkrat - prvič in zadnjič.

Mogoče zato, ker nimamo miz. ;) Oz. imamo dve, če čisto slučajno kdo uleti mimo.
So pa zato ocene na E-hrani:
https://www.ehrana.si/dobravila

reeves ::

@korenje3

Konec koncev se pa nimam več namena prepirati s tabo, ker si vse skupaj sprevrgel v neko osebno vojno, ki lahko traja v nedogled.

thetech ::

300 pic narediš vsak dan? Torej narediš vsakih 90 sekund novo pico? Pa to moraš bit kot robot.. Še dobro, da se ti ne zmeša..

korenje3 ::

reeves je izjavil:

To so te nagnusne cheap pice. Slabo testo, slab sir. Cene pa navite ka drek.

Število prodanih pizz na omejenem rajonu se ne strinja s to trditvijo. Seveda se pa vedno najde kdo, ki mu ni všeč naša pizza. Glede na to, da ti skoraj zagotovo sploh še nisi jedel naše pizze, tvoje mnenje pač ne šteje.

Sodeče po sliki verjetno pečete z IR grelci.

:)):)) In tukaj se vidi vse tvoje znanje. :))

Glede cen, pa predlagam obisk https://www.google.com/search?q=stara+p...
Definitivno delajo boljše pice, 2x večje za nižjo ceno.

A lahko daš link, kjer lahko naročim dostavo na dom. Ne najdem ga.

Tale dobra vila nima niti ene google ocene. Očitno so pice tako slabe da ljudje naročijo samo enkrat - prvič in zadnjič.

Mogoče zato, ker nimamo miz. ;) Oz. imamo dve, če čisto slučajno kdo uleti mimo.
So pa zato ocene na E-hrani:
https://www.ehrana.si/dobravila

sej tudi pekarna kruhek nima miz, pa očitno so na dosti boljšem glasu da ljudje dajajo ocene.

dobre ocene samo tisti, ki pišejo o tem kakšna je bila dostava.

ostali pa:

JURE (pred 23 dnevi) 0 Se strinjam Ne strinjam se
Leta 2019 v lj se vedno ne mores narociti solidnega burgerja na dom-zalostno. Cebulni obrocki iz vrece, "jack special" omaka je navadna majoneza z aditivi. Kar se tice burgerja, zavit v folijo, suh, meso prepeceno in brez okusa, kruh razmocen,... groza. Ce je to nek kulinaricni presezek, kakor ga oglasujejo, sem res zaskrbljen za prihodnost slovenskega gostinstva. Porazno!!!

PRIMOZZ (pred 6 meseci) 0 Se strinjam Ne strinjam se
Ok, ne vem če imate kako kontrolo nad tem, kaj pride iz kuhinje... ampak tole danes je bilo pošastno. Naročil sem 2 gurmanska burgerja, ki sta mala a sočna kot pravite. Oba sta izgledala slabše kot v naprej narejena, zamrznjena hrana iz hladilnika. Bila sta kisla, neokusna, meso razpadajoče. Iskreno povedano, sem bolj užival zadnjič v McDonaldsu. Pred časom sem nehal naročati vaše perutničke, ker so samo skuhana perutnina polita z okusom, zdaj sem dokončno opravil z vašo poceni (čeprav drago) hitro hrano. Edino pomfri je bil soliden, za spremembo, u redu sladica in prijazen dostavljalec. Komentar spodaj od Vida mi pojasnjuje, zakaj še poslujete. Za človeka z normalnimi kognitivnimi sposobnostmi je tole podn.

LEA (pred 7 meseci) 1 Se strinjam Ne strinjam se
Vase pice so bile obicajno super! Nevem ali imate novega picopeka al kaj se je pri vas zgodilo , testo pretanko , zelo slana , slabo pecena. Razocarna ..

DAŠA (pred 8 meseci) -3 Se strinjam Ne strinjam se
Čakala več kot 1:15, mrzla pica, gumjasta in zelo slabo obložena. Kaj pa vem. FAIL!

Pa ne kapiram ko pišejo "hitra dostava pod eno uro". Mislim wtf. Julči pico dostavijo v 15 min, ali pa picerija pinki 15 min.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

reeves ::

thetech je izjavil:

300 pic narediš vsak dan? Torej narediš vsakih 90 sekund novo pico? Pa to moraš bit kot robot.. Še dobro, da se ti ne zmeša..

Nee. 300 sem jih naredil v zadnjih 3 dneh. Pet, sob, ned. Cca. 100 v 5 urah na dan (od 11 do 16, ko je smena). Sem jih pa delal že čez 200 v 7 urah (16 - 23). Kakšni prazniki so opasni. Pa ne boš verjel Liga prvakov. Imamo na urniku označeno, da delajo tudi pomočkoti takrat.
Pa tukaj ni samo delanje pizz. Jih je treba še dokončati (dati v peč, vzeti ven, razrezati, nekateri dodatki gredo na že pečeno pizzo, nesti v grelno omaro ali šoferju). Brez pomočka skoraj nemogoče. 300 pa ni šanse, da jih naredim v 7 urah.

koyotee ::

Margerita 8.5€ :))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

jb_j ::

koyotee je izjavil:

Margerita 8.5€ :))


margerita iz hoferja je 80centov, daš gor paradižnikovo omako, ibr salame, ibr sira, in ibr oliv in ibr origana.
pa ne morš pojest skor cele pice.

hammock ::

jb_j je izjavil:

koyotee je izjavil:

Margerita 8.5€ :))


margerita iz hoferja je 80centov, daš gor paradižnikovo omako, ibr salame, ibr sira, in ibr oliv in ibr origana.
pa ne morš pojest skor cele pice.

Kava iz đezve doma je 10 centov, pa imas se vedno ljudi ki placujejo 2€ zanjo ob Ljubljanici. In?

Placas pripravo, postrezbo in najem mize.

c3p0 ::

Te cene so res hudo navite, očitno inflacija.

Pizza iz slike deluje presuho, ampak takih je 90% SLO pizz, ker se dolgo cmarijo na prenizki temperaturi. But I could be wrong.

reeves ::

c3p0 je izjavil:

Te cene so res hudo navite, očitno inflacija.

Pizza iz slike deluje presuho, ampak takih je 90% SLO pizz, ker se dolgo cmarijo na prenizki temperaturi. But I could be wrong.

Hja, cene so kakršne so.
Katra in Pinki sta oba dražja npr.
Katra 9,99€ marga 36cm
Pinki 8,90€ marga 33cm

Imaš dražje, imaš cenejše. Ne pa primerjati cene v neki pekarni s cenami pizzerije, ki ima dostavo, kot je to prej počel korenček, ker je neumno.

profii ::

Berem temo, tudi sam sem in tja spečem kakšno pico v pečici.

Pohvala vsem sodelujočim za konstruktivno debato, razen našim dežurnim trolom.

Pica iz Dobre vile je tudi meni med boljšimi (če ne najboljša) na dostavo. Res pa da konzumiram dostavo bolj kot ne za kakšne rojstne dneve sodelavcev.

c3p0 ::

V naših krajih se dostava doplača kak €, pa še to ne povsod. Ob 2 ali več pizzah pa zna biti tudi tam brezplačna.

korenje3 ::

reeves je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Te cene so res hudo navite, očitno inflacija.

Pizza iz slike deluje presuho, ampak takih je 90% SLO pizz, ker se dolgo cmarijo na prenizki temperaturi. But I could be wrong.

Hja, cene so kakršne so.
Katra in Pinki sta oba dražja npr.
Katra 9,99EUR marga 36cm
Pinki 8,90EUR marga 33cm

Imaš dražje, imaš cenejše. Ne pa primerjati cene v neki pekarni s cenami pizzerije, ki ima dostavo, kot je to prej počel korenček, ker je neumno.


V stari pekarni kruhek je navadna pica s šunko fi50cm 7,5EUR, pizza tuna pa 10EUR. (družinske pice)
Pice so konstistenčno odlične in ne verjamem da se vsaj približno enaki po kakovosti.

https://www.facebook.com/Stara.pekarna....

Res pa da ni dostave, sam vseeno je to 1 do 2EUR več če greš sam iskat.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

reeves ::

Ti pa res iz posta v post dokazuješ, da nimaš niti malo pojma o gostinstvu.
A te res zanima kako Albanci delajo pizze? In kaj dajejo gor? Si prepričan? Ker ti z lahko pojasnim zakaj take cene. Sem 1 leto in pol delal v albanski pekarni.
Kaj,ko bi se ti raje držal svojega poklica in tam kaj komentiral, gostinstvo pa prepusti nam, ki se s tem ukvarjamo.

reeves ::

@korenje

Da ne boš narobe razumel. Stranka je lahko vsak, ni treba, da si gostinec. Seveda imaš tudi vso pravico do svojega mnenja. Ampak bodi vsaj objektiven pri tem. Naše pizze sploh še nisi jedel, pa pametuješ.
Če hočeš kaj povedati, te vabim k nam na pizzo. Ti jo jaz častim in naredim, če prideš do 16 ure. Lahko pokličem še Zekirja, ker nenazadnje ima on končno besedo kako naj delamo v kuhinji. Veseli bomo vsake konstruktivne kritike. Se ne skrivamo. Lahko se pa tudi tukaj prijaviš za Ninjo:
https://m.facebook.com/story.php?story_...

korenje3 ::

reeves je izjavil:

Ti pa res iz posta v post dokazuješ, da nimaš niti malo pojma o gostinstvu.
A te res zanima kako Albanci delajo pizze? In kaj dajejo gor? Si prepričan? Ker ti z lahko pojasnim zakaj take cene. Sem 1 leto in pol delal v albanski pekarni.
Kaj,ko bi se ti raje držal svojega poklica in tam kaj komentiral, gostinstvo pa prepusti nam, ki se s tem ukvarjamo.


mečeš bosance in albance v isti koš?
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

koyotee ::

Eni delajo čevape drugi pa gradijo ceste ;((
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

butch3r ::

Ja kateri majo pa pol pekare čez??? Sm bil 100% da šipci.

koyotee ::

butch3r je izjavil:

Ja kateri majo pa pol pekare čez??? Sm bil 100% da šipci.


Pekare so sam za pranje denarja :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

reeves ::

korenje3 je izjavil:

reeves je izjavil:

Ti pa res iz posta v post dokazuješ, da nimaš niti malo pojma o gostinstvu.
A te res zanima kako Albanci delajo pizze? In kaj dajejo gor? Si prepričan? Ker ti z lahko pojasnim zakaj take cene. Sem 1 leto in pol delal v albanski pekarni.
Kaj,ko bi se ti raje držal svojega poklica in tam kaj komentiral, gostinstvo pa prepusti nam, ki se s tem ukvarjamo.


mečeš bosance in albance v isti koš?

Pozabljaš, da sem delal z Albanci. Ko si enkrat v njihovi družbi spoznaš stotine drugih iz cele Evrope. Pa se ne zezam. Sama rodbina. In vsi so iz Prizrena in okolice.
In ja, Šefik je Albanec. Kar vprašaj ga iz kje je. V resnici mu je ime Sheferqaj. ;)

korenje3 ::

Prvič slišim za tega Šefika in v bistvu me boli k. kdo je. Očitno je naredil velik vtis nate in ti zelo pomeni.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com
strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21115881 (2225) Klamzi
»

Katera zmrznjena pica? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12516516 (2689) joze67
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15018413 (3546) xyz133
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31164374 (19082) harvey
»

PIZZA - recept oz. če ni skrivnost, kako jo pripravite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5417599 (15830) krneki0001

Več podobnih tem