Forum » Igre » Fallout 4
Fallout 4
oo7 ::
Jaz sem pa pri 65 urah porabil ene 10 ur za grajenje naselij, ker je tako zabavno, da bi kar non stop gradil samo problem je, ker mi ponavadi primankuje železa
BigWhale ::
MrNighthawk je izjavil:
Če ti tekst ni všeč predlagam, da izklopiš še VATS in boš igral to kar res hočeš FPS z elementi RPGja ;)
Saj to Fallout 4 tudi dejansko je. Verjetno je toliko razočaranih, ker so pričakovali "čisti RPG", kateri pa so na žalost izumrli že vsaj 15 let nazaj.
Ene deset strani nazaj si razlagal, da je treba F4 igrat v 3rd person view, tko kot se igra vse prave RPGje. Dej se ze odloci kaksno igro igras in kako. K jest zdej ne vem, k ce ni RPG, pol ne smem igrat v 3rd person view. Al lahk vseen, pa se sam delam, da igram RPG, ceprav je v resnici FPS? ;>
Edino kakšen indie RPG je še tisti pravi "zateženi" RPG, ki ga danes ne pogleda skoraj nihče več, razen mene.
A te lahko pol kr v muzej damo?
V F4 naši odgovori nimajo praktično nobenega vpliva na zgodbo. Je skoraj vseeno kaj izbereš. Tudi karizma nima pri pogovorih nobene veze, samo nekaj več denarja lahko izsiliš, ker ima pomen samo na začetku igre.
Hoces rect, da bi bilo v bistvu vseeno, ce bi dialoge kar odstranil?
Odločitve v F4 se sprejemajo glede na opravljene queste in ne na pogovore.
Ne besede, dejanja! ;>
Upam, da vidiš kam merim z večkrat uporabljeno večpomensko besedo "smer". Na odgovore v krogu.
Ja, v smer enga braindead igralca, ki grinda queste in se proba cim prej preklikat skozi dialoge, da bo lahko sel naprej streljat trume sovraznikov.
zato je še enkrat zelo pomembno, da so odgovori v krogu, da med prekinjanjem avtomatsko veš katero SMER izbrati, da po nesreči ne odkloniš questa.
Torej, FPS z RPG in arkadnimi elementi. Tale Fallout 4 bo res GOTY, v eni igri mas vse zvrsti. Se building je not!
Tole kar si opisal tukaj nakazuje na to, da ima igra prav bebavo zanic scenarij in texte.
Tole grajenje naselij je tak fail da je kr smesno.
Cist nepotreben grind je, celotno zadevo bi lahko popolnoma ven zabrisal iz igre in ne bi nikogar prav nic bolel. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Zmajc ::
Če bi vse skupaj naredili tako da gradiš eno samo naselje oz. Headquarterse in bi obramba bred sovražniki bila del glavne zgodbe kjer bi vmes imel kako ogromno bitko ajde.
Tako pa je vse skupaj čisto brezveze.
Ti si kao chief in command general Minutemanov potem pa vsi samo stojijo okoli ti pa moraš ko en idiot okoli hodit ter vsako naselje lastnoročno z lastnimi rokami zgradit in branit. Vse skupaj nima nobenega smisla.
Če se grejo nekega simulatorja naj dodajo še rekrutiranje in razporejanje rekrutov/vojakov za obrambo po naseljih.
Za to da single hanedly braniš vsako naselje pred vsakim ščurkom pač ne rabiš neke fantomske oraganizacije ki v praksi ne dela čisto nič.
Tako pa je vse skupaj čisto brezveze.
Ti si kao chief in command general Minutemanov potem pa vsi samo stojijo okoli ti pa moraš ko en idiot okoli hodit ter vsako naselje lastnoročno z lastnimi rokami zgradit in branit. Vse skupaj nima nobenega smisla.
Če se grejo nekega simulatorja naj dodajo še rekrutiranje in razporejanje rekrutov/vojakov za obrambo po naseljih.
Za to da single hanedly braniš vsako naselje pred vsakim ščurkom pač ne rabiš neke fantomske oraganizacije ki v praksi ne dela čisto nič.
Ti si kao chief in command general Minutemanov
V bistvu bi se moral imenovat Minuteman. Itak si sam. :>
Drzim pesti, da se v nadaljevanju kaj zgodi.
Moje gradbeno čudo v Santuary Hills :)
Teb so The Sims tud vsec, a ne? ;>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Č
Saj branijo se sami. Jaz v vsakem naselju postavim en stražni stolp in par turetov in, ko pridejo rajderji ali mutanti začnejo vsi streljati na njih in jaz lahko tudi samo gledam ta boj :)
Teb so The Sims tud vsec, a ne? ;>
Nisem še nikoli igral igre The sims.
Edina taka igra, ki sem jo res veliko igral in gradil je Tropico 3.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Itak so vsi šefi naselij nesmrtni (za ostale NPCje ne vem) tako da mutanti/raierji/gunmani tudi če bi hteli ne morejo zasesti nobenega naselja.
Izi ::
Jaz sem iz Starlight drive naselja naredil en mini hub za supply line. Pač nalogo imaš radio tower tam postavit, lokacija sama se mi pa ne zdi ravno ok zaradi radioaktivne vode.Radiaktivne vode? Pa ja nisi pozabil radioaktivnih sodov pobrat ven iz vode. Ko jih recikliraš v materiale vsa radiacija takoj izgine in potem je tisto malo jezero sredi naselja idealno, da vanj postaviš ta veliko črpalko za vodo in imaš takoj velike zaloge čiste pitne vode.
Cel postopek grajenja več kot enega naselja je tako bedast da glava boli.Uh, kako brcaš v temo. Jaz sem bil na začetku močno proti grajenju naseljiv tej igri, ampak sedaj vidim, da so zadevo več kot odlično implementirali in igra ogromno pridobi tudi zaradi grajenja. Verjetno si en tistih, ki nima Perka Local Leader.
Braniti morajo naselja izključno samo tisti, ki jih ne gradijo. Če si vzameš 15 minut za vsako naselje in ga primerno opremiš z nekaj granatometi in laserji, ne rabiš prav nič braniti nobeno naselje. Pravzaprav ga sploh ne smeš poskušati braniti, ker te bodo tvoji metalci granat in laserji hitro sesuli, če boš preveč divjal naokoli med bojem.
Ne pomnim, kdaj sem nazadnje branil naselje, pa jih imam skoraj 30. Če kjerkoli izbruhne boj še predno pridem tja so naokoli samo še kadeči kupčki pepela od laserjav in razmesarjeni kosi tistih, ki so jih pokosili granatometi, ki so tako overpower, da glava boli.
Ene deset strani nazaj si razlagal, da je treba F4 igrat v 3rd person view, tko kot se igra vse prave RPGje.F4 takrat še ni izšel. To je bolj letelo na splošno na RPG-je, kjer se večina igra tretjeosebno. F4 pa se praktično ne da igrati v tretji osebi, ker so premikanje v tem pogledu povsem zavozili. Prvoosebni pogled je praktično edina možnost.
Ne branim jih ker ker vse skupaj traparija in waste of resources. S tem da nisem nikjer (razen sanctuary hills) zrgadil niti enega turreta dobim mogoče 1x na play session kak quest da naj grem kam pomagat pa še to lahko ignoriraš kar konkretno dolgo preden faila.
Ponavadi NPcji 80% napadalcev ubijejo sami jaz pa samo pridem da končam quest.
Ponavadi NPcji 80% napadalcev ubijejo sami jaz pa samo pridem da končam quest.
Furbo ::
Ni problema, vsak lahko igra po svoje. Vsaj ta svoboda še ostaja v Falloutu, oziroma je zdaj tu še precej več možnosti. Prej si bil pri oblikovanju svojega brloga precej bolj omejen.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Ni problema, vsak lahko igra po svoje. Vsaj ta svoboda še ostaja v Falloutu, oziroma je zdaj tu še precej več možnosti. Prej si bil pri oblikovanju svojega brloga precej bolj omejen.
Enako kot v resničnem življenju je preveč svobode vedno škodljivo. Prav ta "prevelika" svoboda je hkrati tudi največji problem F4. Večini daje občutek izgubljenosti in od tu tudi nekatere slabe ocene.
Igra, kjer imaš skoraj 600 strani dolg priročnik in rabiš 30 ur za začetno ogrevanje je za veliko večino igralcev izguba časa. Konzolni cheati in številni modi sicer večino zaposlijo za kakšnih 10 ur, potem malo pobentijo po forumih, da igra ni nič posebnega in to je to.
Poslušam govor župana potem pa pride ena ženska mimo pa reče you are that vault dweller. Pa jo ogovorim pa reče i dont know you scavenger ali nekaj takega
Enako kot v resničnem življenju je preveč svobode vedno škodljivo. Prav ta "prevelika" svoboda je hkrati tudi največji problem F4. Večini daje občutek izgubljenosti in od tu tudi nekatere slabe ocene.
Igra, kjer imaš skoraj 600 strani dolg priročnik in rabiš 30 ur za začetno ogrevanje je za veliko večino igralcev izguba časa. Konzolni cheati in številni modi sicer večino zaposlijo za kakšnih 10 ur, potem malo pobentijo po forumih, da igra ni nič posebnega in to je to.
Če si nisi totalno nespodoben ne rabiš ne priročnika ne 30 ur privajanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
lonewolf_ ::
Fantje če imate AMD gpu imate z novim software-om možnost spreminjati resolucijo "Virtual Super Resolution". Jaz sem si na 1080p ekranu nastavil 1440p in za igro enako 1440p in zgleda ven vrhunsko. Ikone na namizju so resda popačene, ampak v sami igri (ne sam fallout, tudi druge) ni nekih težav s FPS itd., jaz imam nekje 3-5fps nižje kot pa na 1080p, igram pa na high-veryhigh, komponente v podpisu.
Drugače pa po 70-ih urah se še vedno nisem naveličal, kaj šele obrnil main storya, sem pa čist znorel z modifikacijami na orožju in vse pospravim v parih strelih na najtežji igralnosti (seveda so legendary izjeme, sploh alpha legendary deathclaw)
Drugače pa po 70-ih urah se še vedno nisem naveličal, kaj šele obrnil main storya, sem pa čist znorel z modifikacijami na orožju in vse pospravim v parih strelih na najtežji igralnosti (seveda so legendary izjeme, sploh alpha legendary deathclaw)
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
z Sneak dmg modifierjem so malo pretiravali. Ko nabildaš do konca praktično vse umre instatno. Melee je še hujši z 12x dmg modifierjem.
matobeli ::
Če si nisi totalno nespodoben ne rabiš ne priročnika ne 30 ur privajanja.
Rabiš pa vsaj nekih 70ur da pogruntaš kako vršt granato. MOUSE4 očitno ne podpira metanja granat
Ampak sneak attack je pa res brutus. Single shot na tavelkih zverinah ni bil še nikoli mogoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Tisto hišo, ki jo lahko kupiš v Dimanod city se, da povezati z ostalimi naselji?
Zgodovina sprememb…
Uh, kako brcaš v temo. Jaz sem bil na začetku močno proti grajenju naseljiv tej igri, ampak sedaj vidim, da so zadevo več kot odlično implementirali in igra ogromno pridobi tudi zaradi grajenja. Verjetno si en tistih, ki nima Perka Local Leader.
Joj, nehi ze pretiravat no. Jest mam Local Leader 2 in se mi zdi tole z naselji totalno nepotreben grind. Kaj se zgodi, ko imas 30 naselij? Grajenje je implementirano totalno bebavo. Roko mors skoz premikat iz miske na tipkovnico pa klikat k zmesan. Snapping ograj, sten in tal je totalno storast. Elementi imajo razlicne sirine in pol nikol neves kaj skupi pase.
Zaradi grajenja pridobi igra za tiste, k so jim vsec The Sims. ;> Tle pa vnese v igro en brez vezen time sink in po dveh dneh igranja ne vidim nobene prednosti. Sploh, ko razlagate, da denar nima nekega pomena in da ga je dovolj v igri.
Bom pa vesel, ce mi nekdo razlozi kaj je smisel grajenja vseh teh naselij in koliko so pomembna naselja za potek same igre?
Edina stvar, ki bi se mi zdela mozna, da je na koncu igre nek 'poslednji spopad' in takrat ti vsi iz teh naselij pridejo pomagat in lazje zmagas. Ce je res tako, je potrebno tiste, ki so sestavljali zgodbo trikrat mahnit.
Uh, kako brcaš v temo. Jaz sem bil na začetku močno proti grajenju naseljiv tej igri, ampak sedaj vidim, da so zadevo več kot odlično implementirali in igra ogromno pridobi tudi zaradi grajenja. Verjetno si en tistih, ki nima Perka Local Leader.
Joj, nehi ze pretiravat no. Jest mam Local Leader 2 in se mi zdi tole z naselji totalno nepotreben grind. Kaj se zgodi, ko imas 30 naselij? Grajenje je implementirano totalno bebavo. Roko mors skoz premikat iz miske na tipkovnico pa klikat k zmesan. Snapping ograj, sten in tal je totalno storast. Elementi imajo razlicne sirine in pol nikol neves kaj skupi pase.
Zaradi grajenja pridobi igra za tiste, k so jim vsec The Sims. ;> Tle pa vnese v igro en brez vezen time sink in po dveh dneh igranja ne vidim nobene prednosti. Sploh, ko razlagate, da denar nima nekega pomena in da ga je dovolj v igri.
Bom pa vesel, ce mi nekdo razlozi kaj je smisel grajenja vseh teh naselij in koliko so pomembna naselja za potek same igre?
Edina stvar, ki bi se mi zdela mozna, da je na koncu igre nek 'poslednji spopad' in takrat ti vsi iz teh naselij pridejo pomagat in lazje zmagas. Ce je res tako, je potrebno tiste, ki so sestavljali zgodbo trikrat mahnit.
Zakaj se nekateri tako pritožujete čez gradjo naseilj saj niso obvezna. Če se ti ne, da graditi pač ne gradiš igraš normalno naprej kje je problem?
Zakaj se nekateri tako pritožujete čez gradjo naseilj saj niso obvezna. Če se ti ne, da graditi pač ne gradiš igraš normalno naprej kje je problem?
Problem je, ker od tega v igri nimaš absolutno in čisto nič, razen zapravljenega časa.
Problem bi bil če bi moral obvezno graditi tako pa, ker ni obvezno in se lahko temu mirno izogneš ne vidim zakaj bi bil to problem
Vse je odvisno od posameznika kako se odloči igrati nekateri gradijo drugi ne raje vidim, da je več izbire kot manj :)
Problem je, ker od tega v igri nimaš absolutno in čisto nič, razen zapravljenega časa.
Saj je tudi vse ostalo izguba časa konec koncev. :)
Pa fino je prideti nekam nazaj, odložiti robo, v miru zaspati :D
Problem je, ker od tega v igri nimaš absolutno in čisto nič, razen zapravljenega časa.!? Zakaj ljudje sploh igramo igre in počnemo ostale prostočasne dejavnosti? Zato vendar, da zapravimo čas.
Zapraviti 100 ur v delanju questov ali pa pri grajenju naselij je popolnoma ista stvar. Če te veseli oboje je verjetno grajenje naselji celo bolj zanimivo.
Berserker ::
Nekaj me zanima, v mass fusion building imam ekstremno nizki fps in sem primoran prisilno zaustavit špil, a ima kdo podoben problem?
Jaz nisem imel problemov, imam pa novejše beta gonilnike od AMD. Tudi če gledaš v tla?
Berserker ::
Jaz nisem imel problemov, imam pa novejše beta gonilnike od AMD. Tudi če gledaš v tla?
Zgolj v tem objektu.
Ravno včeraj sem updejtal amd driverje.
Drugače krepko pade fps v tem odseku mape, tudi na SSD se teksture nalagajo po pol minute.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()
Ne, v Mass fusion building sem bil že dvakrat in nikoli se ni prav nič upočasnilo. Nalaganje igre pa se je sedaj proti koncu igre dvignilo nekje na 10 sekund iz okoli 4 sekund na začetku igre.
Enako je bilo s starimi Catalyst driverji kot sedaj z novimi Crimson driverji.
Enako je bilo s starimi Catalyst driverji kot sedaj z novimi Crimson driverji.
Koliko hrane je najbolje za 1 naselje npr če imaš 16 ljudi? 16 hrane je najbrž preveč, ker jih kar 6 obdeluje tisti vrt.
Hrana, voda in materiali se delijo med vsemi povezanimi naselji. To, kolikor jaz razumem, pomeni da če je nekje hrane in vode premalo jo bodo uporabljali iz tistih naselij kjer je je preveč.
Hrana:
Kar se tiče hrane je optimalno, da vedno sadiš po 6 sadik naenkrat, ker en delavec lahko hkrati obdeluje 6 sadik. Se pravi posadiš 6, 12, 18 ali 24 sadik oziroma dreves. Mislim, da je 18 povsem dovolj za povsod.
Saditi moraš samo Mutfruit, ker ta prinese 1 celo enoto hrane, vse ostalo pa samo po pol enote in torej rabiš pol manj delavcev za isto količino hrane, če sadiš Mutfruit drevesca. 18 enot hrane bodo torej obdelovali 3 delavci.
Voda:
Vodo črpaš samo z največjimi črpalkami za 40 enot vode. Te postaviš v vseh naseljih, kjer je voda, ker mora ta črpalka fizično stati v vodi pa elektriko tudi rabiš v bližini. Če je v vsakem drugem naselju ena taka črpalka bodo vsa naselje v celem mestu imela čez glavo dovolj vode.
Postelje:
Te so pravzaprav največji problem, saj jih karavane ne prenašajo med naselji, logično, in jih moraš torej prav vsakem naselju postaviti dovolj za vse. Pomanjkanje postelj je tudi glavni razlog pritoževanja in nezadovoljstva naseljencev.
Priporočan, da v vsakem naselju postaviš 20 postelj in si preskrbljen do konca igre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Koliko hrane je najbolje za 1 naselje npr če imaš 16 ljudi? 16 hrane je najbrž preveč, ker jih kar 6 obdeluje tisti vrt.
Hrana, voda in materiali se delijo med vsemi povezanimi naselji. To, kolikor jaz razumem, pomeni da če je nekje hrane in vode premalo jo bodo uporabljali iz tistih naselij kjer je je preveč.
Hrana:
Kar se tiče hrane je optimalno, da vedno sadiš po 6 sadik naenkrat, ker en delavec lahko hkrati obdeluje 6 sadik. Se pravi posadiš 6, 12, 18 ali 24 sadik oziroma dreves. Mislim, da je 18 povsem dovolj za povsod.
Saditi moraš samo Mutfruit, ker ta prinese 1 celo enoto hrane, vse ostalo pa samo po pol enote in torej rabiš pol manj delavcev za isto količino hrane, če sadiš Mutfruit drevesca. 18 enot hrane bodo torej obdelovali 3 delavci.
Voda:
Vodo črpaš samo z največjimi črpalkami za 40 enot vode. Te postaviš v vseh naseljih, kjer je voda, ker mora ta črpalka fizično stati v vodi pa elektriko tudi rabiš v bližini. Če je v vsakem drugem naselju ena taka črpalka bodo vsa naselje v celem mestu imela čez glavo dovolj vode.
Postelje:
Te so pravzaprav največji problem, saj jih karavane ne prenašajo med naselji, logično, in jih moraš torej prav vsakem naselju postaviti dovolj za vse. Pomanjkanje postelj je tudi glavni razlog pritoževanja in nezadovoljstva naseljencev.
Priporočan, da v vsakem naselju postaviš 20 postelj in si preskrbljen do konca igre.
Pa kaj vpliva na razpoloženje če npr postaviš posteljo ali samo jogi? Železo rabi skoraj vsaka stvar tako kot postelja jogi pa samo cloth im tega ogromno.
Za vodo sem tisti zbiralnik zaenkrat postavil samo v sancuary hills drugače postavljam tiste pumbe, ki dajo samo tri vode. Bom zdaj postavil te zbiralnike.
Sem pa zdaj prvič v enem naselju dobil hud napad. Ko sem prišel v naselje z 16 ljudmi so bili vsi tureti uničeni tako kot generatorji in sem moral vse popraviti. Tudi vso vodo in hrano so izropali ):
V večini naselij imam okoli ograjo in samo 1 prost vhod kjer je polno obrambe tam se branijo brez problema tukaj na farmi pa bi moral zgraditi veliko ograje pa nimam železa je pa kar problem braniti tolikšno ozemlje z štirih strani.
Vseeno je kaj jim daš za spanje. V manj razvitih naseljih jim jaz privoščim samo spalne vreče. Zavzamejo najmanj prostora in so materialno najcenejše
Kar se tiče pa obrambe naselji, ki pravzaprav ni nujna, pa je to že bolj strategija kot kaj drugega.
Najbolje je imeti vsaj dva generatorja, če ti enega sesujejo, da ti ne pade vsa obramba. Iz istega razloga je včasih pametno imeti tudi kakšen šibkejši avtomatski mitraljez, ki ne potrebuje elektrike.
Generatorji so najbolj strateški elementi v vasi in morajo biti najbolj zaščiteni. Zato je najbolje, da so čimbolj na sredi naselja in ne nekje pri strani.
Pa zelo pazljiv bodi z atomatskimi metalci granat, ker ti streljajo na sovražnike ne glede kje se nahajajo in ti mimogrede razstrelijo lastne generatorje
Metalci granat zato sodijo povsem na rob naselij, da lahko streljajo na sovrage, ko so ti še daleč stran od naselij. V samih naseljih pa so bolj varni laserji, ki zadenejo točno samo enega sovražnika in ne razstrelijo zraven še pol naselja.
Ograje pa ne vem če sploh kaj pomagajo. Sumim, da lahko igra sovražnike včasih spawna že kar znotraj naselja in ti potem ograja nič ne koristi.
Če že kaj ograjuješ je verjetno smiselno, da ograjo postaviš okoli generatorja.
Tudi sama gradnja stavb je po moje smiselna izključno samo iz varnostnega vidika. Generator v drugem nadstropju neka stavbe bo veliko bolj varen kot pa da stoji nezaščiten sredi vasi na tleh.
Pa laserji so tudi najbolj učinkoviti in varni, če so na kakšni zgrajeni platformi, ker imajo boljši razgled naokoli in še sovražniki težje pridejo do njih.
Kolikor sem do sedaj opazil sovražniki najprej jurišajo na generatorje in na avtomatska orožja, če jih seveda lahko dosežejo.
Kar se tiče pa obrambe naselji, ki pravzaprav ni nujna, pa je to že bolj strategija kot kaj drugega.
Najbolje je imeti vsaj dva generatorja, če ti enega sesujejo, da ti ne pade vsa obramba. Iz istega razloga je včasih pametno imeti tudi kakšen šibkejši avtomatski mitraljez, ki ne potrebuje elektrike.
Generatorji so najbolj strateški elementi v vasi in morajo biti najbolj zaščiteni. Zato je najbolje, da so čimbolj na sredi naselja in ne nekje pri strani.
Pa zelo pazljiv bodi z atomatskimi metalci granat, ker ti streljajo na sovražnike ne glede kje se nahajajo in ti mimogrede razstrelijo lastne generatorje
Metalci granat zato sodijo povsem na rob naselij, da lahko streljajo na sovrage, ko so ti še daleč stran od naselij. V samih naseljih pa so bolj varni laserji, ki zadenejo točno samo enega sovražnika in ne razstrelijo zraven še pol naselja.
Ograje pa ne vem če sploh kaj pomagajo. Sumim, da lahko igra sovražnike včasih spawna že kar znotraj naselja in ti potem ograja nič ne koristi.
Če že kaj ograjuješ je verjetno smiselno, da ograjo postaviš okoli generatorja.
Tudi sama gradnja stavb je po moje smiselna izključno samo iz varnostnega vidika. Generator v drugem nadstropju neka stavbe bo veliko bolj varen kot pa da stoji nezaščiten sredi vasi na tleh.
Pa laserji so tudi najbolj učinkoviti in varni, če so na kakšni zgrajeni platformi, ker imajo boljši razgled naokoli in še sovražniki težje pridejo do njih.
Kolikor sem do sedaj opazil sovražniki najprej jurišajo na generatorje in na avtomatska orožja, če jih seveda lahko dosežejo.
Huh, kaj pa imas zaen disk/ssd?
Igro imam naloženo na Samsungovem 850 EVO, sistem pa na 840 PRO.
Čeprav mislim, da je branje datotek samo en manjši del nalaganja igre. Večji del je potem konfiguracija vsega tistega kar si med igranjem spremenil in tukaj je verjetno najbolj bistvena hitrost RAMa in CPUja.
Če pogledaš datoteke naših shranjenih pozicij. Prva iz začetka igre je bila dolga 2 MB, potem pa enakomerno naraščajo in moja trenutna najnovejša shranjena pozicija je že okoli 20 MB velika.
Zgodovina sprememb…
MrNighthawk ::
MrNighthawk je izjavil:
Če ti tekst ni všeč predlagam, da izklopiš še VATS in boš igral to kar res hočeš FPS z elementi RPGja ;)
Saj to Fallout 4 tudi dejansko je. Verjetno je toliko razočaranih, ker so pričakovali "čisti RPG", kateri pa so na žalost izumrli že vsaj 15 let nazaj. Edino kakšen indie RPG je še tisti pravi "zateženi" RPG, ki ga danes ne pogleda skoraj nihče več, razen mene.
Razen tebe...a ker si special? Theme music ON!
Torej F4 je streljačina z RPG elementi oziroma akcijski RPG kot se temu moderno reče. In to prekleto dober. FPS-jev pa jaz ne igram.
Zgleda, da bi jih rad igral.
V F4 naši odgovori nimajo praktično nobenega vpliva na zgodbo. Je skoraj vseeno kaj izbereš. Tudi karizma nima pri pogovorih nobene veze, samo nekaj več denarja lahko izsiliš, ker ima pomen samo na začetku igre.
Odločitve v F4 se sprejemajo glede na opravljene queste in ne na pogovore.
Se pravi po tvoji prejšni izjavi imajo "realne" pogovore, ki nimajo nobenega vpliva na potek igre in samo questi vplivajo na potek igre...hmm kje sem to že videl...GTA?
Ker so to questi, ki pomenijo izgubo časa. "Naredi mi to!" Done! "Hvala", "zdej pa še to!" Done "Hvala"...etc. Nimajo nobenega pomena. V F3 in F:NV nisem bil zmožen reči NE nekemu questu, v tem primeru pa samo "a spet?" :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrNighthawk ()
MrNighthawk je izjavil:
Ker so to questi, ki pomenijo izgubo časa. "Naredi mi to!" Done! "Hvala", "zdej pa še to!" Done "Hvala"...etc. Nimajo nobenega pomena. V F3 in F:NV nisem bil zmožen reči NE nekemu questu, v tem primeru pa samo "a spet?" :D
Se ne pridružiš organizaciji Minutemen in problem rešen.
Sims ::
Se ne bi čisto strinjal. Kupljeno igro bi rad izkusil popolnoma, se pravi če se ne pridružiš si ob določen del zgodbe. Če se pridružiš je pa quest grind .... Kar pa sux ... Se pravi pričakujem, da če delaš vse queste ne padeš v nek grind ... Se motim?
Se ne bi čisto strinjal. Kupljeno igro bi rad izkusil popolnoma, se pravi če se ne pridružiš si ob določen del zgodbe. Če se pridružiš je pa quest grind .... Kar pa sux ... Se pravi pričakujem, da če delaš vse queste ne padeš v nek grind ... Se motim?
Če se ne pridružiš potem si ob nekaj questov ampak mislim, da ne vpliva na glavno zgodbo lahko pa, da se motim nisem še tako daleč z glavno zgodbo :) Pri Minute men se questi malo ponavljajo ker moraš na isti lokaciji večkrat pobiti goaule ali Raiderje ampak če gradiš naselja pride tudi to prav, ker so tista naselja spet polna surovin.
Zgodovina sprememb…
Ampak tisti samomorilski mutanti pa naredijo ogromno škodo če ga že od daleč ne pihneš. Po exploziji sodeč uporabljajo mini nuke
Najlepše je ko ga razstreliš sredi njegovih kolegov
Kako ti je pa to uspelo? Če ga jaz ubijem preden priteče do mene Mini nuke ostane neaktivirana in jo lahko vzamem.
Drugače pa so naredili super vzdušje s tistimi značilnimi kratkimi piski, ko veš da se ti z aktivno Mini nuke od nekje približuje samomorilski Super mutant in piskanje postaja vedno glasnejše. Ta zvok je vedno znak za paniko, ko veš, da ga moraš hitro locirati in še hitreje ubiti, če ne si mrtev.
Še dobro, da imam 5.1 surround zvočnike in točno slišim iz katere strani prihaja piskanje
Zgodovina sprememb…
Streljati moraš v bombo, ki jo nosi v rokah. Precej lažje je, če ne vedo, da si v bližini.
Našel sem hazmat obleko in piše, da ima 1000 zaščite pred radiacijo. Ko sem šel brez obleke je kazalo 5 rad, ko sem oblekel hazmat obleko pa 1 rad. Če ima obleka 1000 zaščite potem ne bi smelo biti 1 rad?
Sigurno ti je pisalo < 1 RAD...
Yohan del Sud ::
Sam sicer nisem ravno pristaš prvoosebnih streljačin, samo za Fallout delam izjeme. Ampak bemtiš, bi rad videl retroizirane predelave obstoječega materiala.
Za štirico sem se po nekaj urah igranja in še nekaj urah branja raznih forumov tokrat proti mojim običajnim preferencam odločil za pristop noob devičnika. Torej na easy, z rumeno fedoro in trenčem, sniperjem in / ali revolverjem (ne vedno istim, odvisno od dostopnosti patronov seveda). Torej sem samovoljno omejil (oziroma usmeril) uporabo orožja in oblačil. Ne uporabljam niti vats, robooklepov in pomočnikov (kjer ni nujno). Gradnja je omejena na potrebe kvestov in to je to. Temu primerno izbiram perke in je po 60h igranja prav fino.
Še odgovor kolegu nad mano. Kar nekaj. Itak po moje v tovrstnem špilu so fail kvesti praktično nuja za celotno izkušnjo.
Za štirico sem se po nekaj urah igranja in še nekaj urah branja raznih forumov tokrat proti mojim običajnim preferencam odločil za pristop noob devičnika. Torej na easy, z rumeno fedoro in trenčem, sniperjem in / ali revolverjem (ne vedno istim, odvisno od dostopnosti patronov seveda). Torej sem samovoljno omejil (oziroma usmeril) uporabo orožja in oblačil. Ne uporabljam niti vats, robooklepov in pomočnikov (kjer ni nujno). Gradnja je omejena na potrebe kvestov in to je to. Temu primerno izbiram perke in je po 60h igranja prav fino.
Še odgovor kolegu nad mano. Kar nekaj. Itak po moje v tovrstnem špilu so fail kvesti praktično nuja za celotno izkušnjo.
www.strancar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
Tole sem danes našel in malo izboljšal
Zaenkrat na srečo je samo 1 quest fail zaradi časa upam, da bo čim manj takih :)
Yohan del Sud je izjavil:
Zaenkrat na srečo je samo 1 quest fail zaradi časa upam, da bo čim manj takih :)
Zgodovina sprememb…
Po cca 100 urah in lvl 56 sem končal 1. playtrough in začel znova, tokrat bom probal igrati brez VATS ter malo več graditi.
Pri Red Rocket station takoj zraven Sanctuary sem začel graditi private bazo samo za sebe + companionse. Sanctuary = ignore. Prava utrdba postavljena še preden sem prišel v Concord.
Let the modding begin, prvi modi naloženi.
Pri Red Rocket station takoj zraven Sanctuary sem začel graditi private bazo samo za sebe + companionse. Sanctuary = ignore. Prava utrdba postavljena še preden sem prišel v Concord.
Let the modding begin, prvi modi naloženi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Pa lahko že gradiš predno prideš v Concord?
Pri Red Rocket se, da postaviti lepo bazo.
Jaz sem trenutno pri 75 urah pa ne vem če sem odkril polovico lokacij na mapi :)
Power Armorjev pa imam trenutno 6 in jih, do zdaj nisem skoraj še nič uporabljal, ker se mi zdijo OP imam pa tudi nekaj čez 20 polnih fusion baterij za power armorje :)
Pri Red Rocket se, da postaviti lepo bazo.
Jaz sem trenutno pri 75 urah pa ne vem če sem odkril polovico lokacij na mapi :)
Power Armorjev pa imam trenutno 6 in jih, do zdaj nisem skoraj še nič uporabljal, ker se mi zdijo OP imam pa tudi nekaj čez 20 polnih fusion baterij za power armorje :)
Tutorial za gradnjo se začne komaj ko se pridružiš minutemanom v stanctuary, gradit pa lahko začneš takoj, tako v Sanctuary kot v Red rocket pred Concordom.
Jaz sem v 100 urah na mapi odkril 240+ lokacij ter mel več kot 80 fusion baterij.
Power armor sem uporabljal samo pri zaključku zgodbe.
Jaz sem v 100 urah na mapi odkril 240+ lokacij ter mel več kot 80 fusion baterij.
Power armor sem uporabljal samo pri zaključku zgodbe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | The Outer Worlds - (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 27492 (640) | oo7 |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 78077 (2834) | todman74 |
» | Fallout 5 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 25627 (1396) | oo7 |
» | Fallout 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Igre | 53421 (5363) | oo7 |
» | Fallout: New Vegas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 54621 (18756) | oo7 |