» »

Fallout 3

Fallout 3

blackbfm ::

No se je moja napoved potem uresničla da se bodo premikal leseno:D Drugače pa hm kaj naj rečem ja tole ni sam da hodiš pa nekaj pobijaš je treba mal mislt tut zravn. tr33k verjetno si še bolj na začetku pa nimaš skilla?

Berserker ::

Sem zaenkrat 6 level, zaj sem tam v onem naselju na letalonosilki, treba je pa v neki okrogli stavbi usposobit neko mašino da lahk nekaj pošlušaš.

Zgodovina sprememb…

laught ::

tud jas sem ostal tam,kaj mogoče veš kaj je treba naredit??puščica kaže na računalnik al kaj pač že je tisto, ampak ga negre uporabit,piše da kao ni toka pol pa ko prideš do tja da tok vklopiš ,pa piše da tega negre uporabit?;((8-O

laught ::

Zdajle sem končno naredil tisto misijo in je bla res na izi, sam poštudirat sem mal mogo,no še to pomojem nebi rabo če bi dobro quest prebral.drugač pa zaj mi spet dogaja:D,in zgodba se spet lepo odvija sploh zaj ko lahk igraš en delček preden nuke upostošijo use,in je vlko podrobnosti not ,npr zaj sem odvisem od drog in morem obiskat doktorja al pa morem npr droge naprej jemat za dobro počutje:Ppa zaj ko greš vem z mesta ni več pankertov pa tega,samo mutirane živali,no bomo vidli kak bo do konca..

subby ::

a ima mogoče kera trgovina v sloveniji kak preorder, sam tok da vidim kakšna bo kej cena tukaj.. drugje po svetu bo 40€, torej v sloveniji lahko pričakujemo 60-80€?

edit: govorim seveda o pc verziji

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: subby ()

jamiroq ::

www.wotam.com. obicajna razlicica: 40.32eur, collectors: 52eur. na steamu je recimo obicajna razlicica 48eur.

blackbfm ::

Že odkar sm ubrnu dvojko čakam na trojko. Sam zadnje dni se pa res vleče za popiz***:D

AapocalypseE ::

Zdaj, ko pride igra še za PC me zanima kakšna je zgodba sploh v tej igri oz. o čem se gre? Vem samo, da bi naj leta 2077 bla neka atomska vojna... V igri maš neke nasprotnike in me zanima kdo si ti in kdo so oni? Polno je tudi nekih mutiranih živali.

Berserker ::

ja vzdušje je 50 letih čeprav se dogaja 2077. ti prihajaš iz podzemnih bunkerjov, kjer je se dokaj civilizirano živijo nekateri( bunker 101 L 107 se reče) pol tvoj foter nekaj stori in pobegne kasneje moraš tudi ti in ga poiskati, vmes se delas queste za druge npr. za galaxy radio (DJ THREE DOG ) pa druge. zaenkrat sem nekje na sredini in bom mal počakal z igranjem kr mam se druge obveznossti. je pa lepa grafika, sam je slabo da se ti za vsako hišo nalaga igra.

glede puške ti priporočam hunting rifle je še kr močna in natančna.

Zgodovina sprememb…

subby ::

StreetRacer, ne sprašuj, raje najprej obrni Fallout2, ne bo ti žal. Boš vsaj videl, o čem približno se bo šla ta igra.

Berserker ::

kr nisem igral prejšnih fallout delov tudi mene zanima o čem se grejo.

godi ::

defenitivno dobr špil

Izi ::

kr nisem igral prejšnih fallout delov tudi mene zanima o čem se grejo.

Fallout je izraz, ki se uporablja za ostanke radioktivne nevarnosti, ki ostanejo po jedrski ekspoziji.
Vse tri zgodbe se dogajajo v enakem svetu.
22 stoletje. Po jedrski vojni so se ljudje zatekli v posebne trezorje (Vault), kjer so živeli povsem izolirano od zunanjega sveta, ki je bilo opustošeno od jedrske vojne in kjer je ozračje radioaktivno in po njem divjajo raznorazne mutirane pošasti.
Občasno pa gre v teh trezorjih kaj narobe in nekdo se mora zato podati ven in, da uredi določene zadeve. In vlogo tistega, ki zapusti to zaklonišče v vseh treh delih prevzameš ti :D

V prvem delu leta 2161, je nekaj narobe z vodovodnim sistemom v zaklonišču, ker je crknil čip, ki proizvaja in upravlja z vodo. Novi čip je treba poiskati zunaj in nekako izberejo tebe, da se odpraviš ven in najdeš nov čip. Kot pri vsakem RPG si na začetku povsem nebogljen in traja dolgo časa preden si pridobiš toliko znanja in sposobnosti, da končno najdeš tisti čip. Vmes moraš opraviti malo morje nalog za stotine ljudi, ki živijo na površju.

Drugi del se dogaja 80 let kasneje od originalne igre in si potomec tistega junaka iz prvega dela in ljudje še vedno živijo v tistih zakloniščih in ti tudi. V zaklonišču že nekaj let vlada precejšnja suša in ljudje so obupani, ker začne primanjkovati hrane. Kot slavni naslednik svojega junaškega prednika ti postaneš novi izbranec (Chosen one), ki ima nalogo rešiti svojo vas. Jasno je, da se moraš za rešitev problem odpraviti ven v opustošeni radiokativni svet.
Drugi del je izšel samo eno leto kasneje kot porvi del in sta si tako precej podobna z nekaj izboljšavami. V dvojki si lahko porinil nekoga, ki se je nastavil ravno med vrata, da si potem lahko prišel skozi, spreminjal si lahko obnašanje osebkov v svoji druščini in zgodba je bila precej bolj humorna. Šale so v precejšnji meri izviraje iz Monty Pythona. Sploh je celotna serija Fallout precej humorno obarvana.

Tretji del pa še nisem igral, ampak kolikor mi je znano, sedaj nisi več sorodnik junakov iz prejšnjih dveh delov.
Dogaja se leta 2277, se pravi 36 let po 2. delu oz. 200 let po jedrski vojni.
Zgodba se jasno začne spet v enem izmed številnih trezorjev, kjer živiš z svojim ovdovelem očetom, mama menda umre pri tvojem porodu.
Vse nekaj časa poteka vredu, potem pa nekega dne tvoj oče izgine. Izkaže se, da je zapustil zaklonišče in nihče ne ve zakaj. Ti se seveda kmalu odpraviš za njim, da prideš zadevi do dna ...

Tr0n ::

Poglej si GameTrailers Fallout retrospective. Cool povzetek prvih dveh delov.

http://www.gametrailers.com/player/4202...

Berserker ::

emm tretji del se dogaja 2077 kr je v igri ta datum veposod omenjen, samo nekaj še zakaj je recimo v igri takšno vzdušje 50 let( muzika, stil avtov, črno beli televizor).

Berserker ::

pa 200 let bi pomojem radiacijo na površju planeta kmalu izničilo, pa ko greš v muzej tehnologije se na stropu vedno visijo letala iz ww2 in tisto prrvo letalo, čez 200 let bi ta les sprhnel, v igri pa je vse ohranjeno tak da se dogaja 2077.

blackbfm ::

Fallout draws from 1950s pulp magazines, science fiction and superhero comic books, all rooted in Atomic Age optimism of a nuclear-powered future itd itd več na wikipedii.. to je inspiracija za Fallout zato je tako vzdušje. Meni je všeč:D

Berserker ::

vrjetno bo tak tudi naš svet, ampak brez mutantov, si ži del svoj VAULT pod hišo. :D

Izi ::

FAQ - Uradna stran za Fallout 3
Na uradni strani piše, da se igra dogaja leta 2277.
Močno dvomim, da so se zmotili.

Where does Fallout 3 take place?
In the Capitol Wasteland in and around Washington, DC.

When does Fallout 3 take place?
In 2277, 200 years after the bombs fell and 30 years after Fallout 2 took place.

Igra izide danes (28.10.2008) v Ameriki :D
V Evropo naj bi prišla čez 3 dni (31.10.2008)
Japončki pa naj bi jo dobili šele decembra (4.12.2008). Izgleda, bodo morali še prevesti zadevo v njihove grabljice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

subby ::

upam, da bom lahko kradel kot v dvojki... kaj ste kej ostali najraj delal v prejšnjih delih? poleg lootanja trupel seveda =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: subby ()

Berserker ::

Kaj mogoče ve kdo kaj je treba naret v misiji ko si otrok,pa morš mabel ubit,pa črno bela slika je?ko morš poroko preprečit?

godi ::

a ima kdo probleme pri resoluciji! namreč jaz lahko nastavim na največ 1280x1024

laught ::

http://www.gametrailers.com/player/4212... gametrailer review.sam sem obupal tam pr value 102 al kak je že ko ti tista šmrkla, da nalogo da preprečiš poroko pol pa morš mabel ubit,(točno tista misija ko tr33k sprašuje)morš jo pa ubit na neki "fun" način,je že prišo kdo do tja?te naj pove prosim , ko res pojma nimam kaj je treba naret..

evo naredu sem,btw namig če še kdo ni nared možn spoiler,
treba jo je spravit do tega da gre pod luster pol pa ga sam odhaklaš da na njo pade..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: laught ()

Berserker ::

res ? kaka bedna finta se niso mogli boljšega spomnit.

laught ::

očitno res ne..

Pesimist ::

Mater kak so lahko tak zajebali animacije in premikanje. Take slabe kvalitete le teh pa nisem ze vido od prvega Delta Force 1. Omg
Greme reje dalje Mass Effect spilat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

laught ::

ja no sej animacije so res slabe.pa bugov je tut vlko not,bi si lahk mal več časa še vzeli pa poravli buge..

blackbfm ::

Gameplay je preveč Oblivionski (kar sem itak napovedu da bo). Samo res glede na to kok se nekje spustijo v detajle in dodelajo špil potem pa ful zajebejo ko se lik premika tako leseno, najbol debilno je ko držiš naravnost in levo/desno ko kr neki teče naprej in drsi vstran..to mi je pa res ogabno. Ampak ok, samo da ni izumru špil:D

Izi ::

Ja jasno, da je Oblivionski, če pa uporablja isti motor imenovan Havoc.
Dejansko gre samo za precej izboljšani Oblivion.
Grafično je malo izboljšan in odpravili so največjo slabost Obliviona in sicer, da se je sovražnikom višal level skupaj z teboj.
Je pa ena pomembna razlika. Fallout 3 kljub videzu, ki vara, ostaja pravi RPG, medtem ko je bi Oblivion že čisto akcijski RPG.

Probal (nisem mogel dočakati, da pride k nam v trgovino >:D) sem ameriško verzijo in igra je izpiljena do potankosti. Tako rekoč brez hroščev, kar je dandanes izredna redkost.
Vse mi deluje na Ultra visokih nastavitvah pri resoluciji 1920 x 1200 brez problemov, pa ima samo eno grafično kartico.
Grafika je sapo jemajoča, premikanje je zelo tekoče, je pa treba občutljivost miške malo povečati, ker je nastavljena prenizko.
Vse ostalo pa temelji na osebnih statistikah in skillih.
Kako hitro boš tekel in se premikal je odvisno od točk, ki si jih vložil v Agility.
Lahko igraš prvoosebno ali tretjeosebno. Oboje deluje odlično.
Bojevanje je povsem odvisno od skillov, kar lahko kakšnega igralca vajenega brezmožganskih FPS iger zavede, da je bojevanje slabo, ker se bo poskušal bojevati in streljati kot v kašni streljačini, z čimer tukaj ne opraviš kaj dosti. To je igra za razmišljanje in ne igra, kjer rabiš kakršnekoli reflekse.

Boj je kot v predhodnikih še vedno potezni in temelji izključno na statistikah. Približaš se sovražniku in pritisneš tipko "V". Pokaže ti koliko je možnosti, da boš sovražnika zadel v določen del telesa. Potem izberš kam ga želiš streljati in kolikokrat. Kolikokrat boš klahko streljal je odvisno od števila tvojih Akcijskih Točk (AP), ki so odvisne od tvojega Agilitiya.
Ko potrdiš izbiro se začne boj, ki ga lahko v počasnem posnetku tudi spremljaš, ko porabiš akcijske točke se igra vrne v realnočasno in takrat je najbolje, da se nekaj sekund umikaš, da se ti akcijske točke spet napolnijo in potem ponoviš zadevo.
Sicer pa večinoma ubiješ vsakega sovražnika v enem krogu, če si seveda pravilno razporedil svoje točke.
Na to koliko škode boš naredil sovražniku še najmanj vpliva orožje. Važne so samo statistike in skilli za določeno orožje.
Naprimer Agility vpliva samo na lahko orožje kot na primer pištole, Sreča (tudi svojo srečo si lahko določiš :D) vpliva na možnost kritičnega zadetka, Moč vpliva samo na hladna orožja kot naprimer nož ali kij za basebal. Potem pa še za vsako orožje posebej določaš stopnjo izkušenosti.
Golorok, hladna orožja, lahka orožja, težka orožja, energijaka orožja, vsakega posebej se moraš izučiti, če hočeš, da boš delal kaj škode z njim.

Bistvo igre pa je seveda zgodba, ki se razpleta preko Questov, ki jih je ogromno. Seveda je spet odvisno od tvoje karizme in govorniških sposobnosti, da boš neko nalogo sploh dobil.
Če imaš slabo karizmo te že tako ali tako vsi sovražijo in se sploh nočejo pogovarjati z teboj, ko pa imaš še slabe govorniške sposobnosti pa ti med pogovori manjka cel kup možnih odgovorov in polovice questov sploh ne moreš začeti.
Precej Questov pa ne moreš končati, če nimaš pravih izkušen za določeno nalogo.

Ker pa je točk precej malo je bistvo igre odločanje kam boš vložil dragocene točke. Vse je pomembno, ti pa imaš točk komaj za vzorec. Sicer tvoja Inteligenca določa koliko točk boš lahko vsak level vložil v določen skill, ampak če pretiravaš z Inteligenco boš imel precej slabe možnosti za preživetje v puščavi.
Rabiš tudi moč, ker drugače ne moreš nič kaj dosti predmetov nositi naokoli, predmete pa nujno rabiš pobirati, da jih kasneje prodaš, ker denar je bistvo, da lahko napreduješ z zgodbo, še posebno če si slab govornik z slabo karizmo. Vsi te hočejo izkoristiti in informacije lahko samo precej drago kupuješ naokoli.

Igra zna biti precej komplicirana, čeprav na prvi pogled zaradi odlične grafike zgleda kot kakšna streljačina. Otroci bodo zato hitro obupali nad igro.

Je pa po mojem mnenju to RPG leta 2008. Tako kot je bil RPG leta 2007 The Witcher.
Ocena 10/10 :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

godi ::

izi kapo dol čist prav si povedal "tistim",ki ne razumejo pomen igre,ki se res razlikuje od ostalih glupih streljačin

blackbfm ::

Recimo mene ful moti da v inventoriju ne piše nič o predmetu (kot v predhodnikih) samo ime imaš in eno brezvezno enobarvno ikonco. Pa to da te s tretje osebe kaže od strani mi je tut smotano. Kolikor sem isku sploh ni možnosti da to izklopiš. No še bi se kej najdl..

Sem pa kar zadovoljen da mi vredu dela špil na high (brez AA), ni lih 60 fps samo deluje kar lepo. Grafično mam pa 2600 XT 256 Mb. Sem že mislu da bom mogu it po novo :D

godi ::

js tut namreč nimam pogleda tretje osebe ker je premikanje čudno drgač je pa kul

Izi ::

Recimo mene ful moti da v inventoriju ne piše nič o predmetu

Opisa res ni, ampak piše pa vse potrebno.
Imaš ime predmeta in 3 statistike. Do sedaj sem videl že vsaj 500 različnih premetov, ki jih lahko nosiš naokoli, le kdo bi pisal opis za vsakega posebej.
Pri orožjih piše koliko škode naredi sovražniku, imaš navedeno težo predmeta, kar je precej pomemben podatek, ker lahko nosiš samo določeno težo, in pa vrednost premeta, če ga prodaš. Seveda ti za predmet trgovci ponujajo manj kot je vreden, koliko dobiš za predmet je odvisno od tvojega trgovskega skilla in v kakšnih odnosih si z prodajalcem.
Da pa bi moralo pisati, kaj je to nož ali pištola pa se mi res ne zdi potrebno :D
Pa še lepo so razdeljeni predmeti na orožja, zaščitne predmete, zdravilne predmete, stara šara in ostalo.

Pri orožjih in zaščitni opremi se bolj splača, da jih popravljaš, kot prodajaš. Popravljaš lahko če imaš dva enaka predmeta in dovolj visok Repair skill, pri popravilu se en predmet izgubi in ga vgradiš v drugega, ki postane boljši. Tudi ekonomsko se to splača, ker je tak premet več vreden kot če bi prodal vsakega posamezno.

Glede pogleda pa igram kar prvoosebno, se mi zdi bolj praktičen in bolj padeš notri v igro. Samo včasih preklopim, da vidim, kaj imam sploh oblečeno.

Malo bi pograjal edino zemljevid, ki bi lahko bil posebej na kakšni direkt tipki kot ponavadi na tipki "M", sedaj pa je vedno treba brskati po Pipboyu, da najdeš zemljevid, še huje pa je, da je zemljevid precej nepregleden v samo tisti zeleni barvi. Kaj drugega kot smer kam moraš iti se tam sploh ne vidi.

Mi je pa všeč, da je kljub imenu Wasteland, vse skupaj precej na kupu in ni treba porabljati nepotrebnega časa za pešačenje sem in tja. V sosednje mesto pritečeš v približno minuti.
Nekateri sicer pravijo, da si ne zasluži imena "wasteland", ker je preveč natlačen z stavbami in ljudmi na vsakih nekaj korakov.
Meni je tako bolj všeč, kot pa da bi vmes nabili kilometre praznega prostora, ki ga potem nikoli ne prehodiš in se naokoli premikaš preko kakšnih teleportov ali kaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

opeter ::

Izi, kakšno grafično pa imaš? Ali bi tale novi Fallout 3 deloval na kakšnem E6750 in Radeon 2600XT 512 MB?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

godi ::

zakaj pa nebi delal na E6750?? Js ga imam in 8800gt pa igram na 1650x1024 pa vse na ultra z 50-60 fsp.

blackbfm ::

Do sedaj sem videl že vsaj 500 različnih premetov, ki jih lahko nosiš naokoli, le kdo bi pisal opis za vsakega posebej.


Pri prejšnjih falloutih je za vsakega pisalo, razen za nekaj izjem. Nekateri opisi so bli prav duhoviti. Nevem tam si res mel filing da maš nekaj, tukaj maš pa samo besedo v pipboyu pa statse o predmetu. Pa pri prejšnih recimo si moral pol špila prešpilat da si pršu do Power Armor, tukaj ga pa dobiš dosti hitro..čeprav ga ne morš oblečt ker rabiš training kar je dost butasto.Pa sej kokr sm reku dost je takih malenkosti da se čuti da fallout ni več fallout. Saj načeloma je samo nekaj manjka in preveč vleče na oblivion. Če bi vedu da bosta na isti princip narejena rajši ne bi igral obliviona:D


Izi, kakšno grafično pa imaš? Ali bi tale novi Fallout 3 deloval na kakšnem E6750 in Radeon 2600XT 512 MB?


Jz mam E4400, 2gb rama, 2600XT 256 MB in mi dela na high brez antialiasinga čiz lepo. Kot sm reku ni 60fps, deluje pa tekoče.

opeter ::

Super, hvala lepa za vse odgovore!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Izi ::

Jaz imam 8800 GTX, čeprav bo imela kmalu 2 leti, še vedno vse igre zmore poganjati na 1920 x 1200.
Z 2600 XT ti mora delati brez problema.
Rabiš pa vsaj 1 GB sistemskega RAMA, še bolje pa 2 GB.

godi ::

na 1920x1200 že dela samo pri kakih nastavitvah, in seveda kak ekran imaš

laught ::

Mene sam moti leseno premikanje,pa tu pa tam je kakšen bug,npr ko najdeš fotra,pa pol hodita nazaj proti racon cityju on včasih kr nekam v 3krasne zavija,npr gre v hišo pa grem za njim pa predn pridem v hišo že gre nazaj,ipd..je pa res da maš not res dost stvari za delat,vlko orožja ,lepa grafika je res ,dost detajlov,letos je to ena izmed najboljših iger,ampak je pa res da bi mogli marsikaj izpilit, sploh hojo...

Berserker ::

Kaj sploh morš naret da dobiš tisti oklep? , mal si se zmoto glede orožij, vsako strelsko orožija ima različno moč, slabo je da ga z 10 m našutiraš rafalno z fn fal v betico pa se ni umrl , medtem streljaš z hunting rifle pa mu z 50 m stisneš smrtni head shoot.

blackbfm ::

Pa ne bi reku da bi bil prvi špil ki bi bil lesen, samo to Bethesda kar vleče že iz prejšnih špilov. Nevem a oni ne opazjo tega al kaj:D Moral bi si mal GTA pogledat, tam se vse premika tako kot je treba.

laught ::

Pa tut fajn bi blo če bi kako vozilo not dali,ne pa da se morš šetat gor pa dol po mapi pol ure..

Berserker ::

Ja sej sn gledal nek gameplay ko se po zraku šeta nekakšna futuristična različica V-22. SAM NEVEM ČE JE VOZNA.

laught ::

Tisti ka ste igro preobrnili, mi lahk kdo pove kaj je treba naret tam v 7 misiji ,ko morš it 2 mulca rešit iz ujetništva?pol pa ti kaže da greš na comp(sam nemorem it ker nimam dost skillov)al pa morem it neke žice pretrgat al neke podobniga(pa tut negre,mi napiše da morem še 40 takih vaj naret ,da bom lahk to naredo)zaj pa me zanima kaj morem naret?ka naj grem stranske queste delat?al je še kakšna druga rešitev?

godi ::

prereži žice hahahaha

laught ::

ne res mislim,kaj je treba naret,ko pojma nimam..

Vesoljc ::

Ja jasno, da je Oblivionski, če pa uporablja isti motor imenovan Havoc.


1. Oblivion uporablja gamebryo engine
2. Havok ni motor

http://www.emergent.net/en/Products/Cli...
http://www.havok.com/content/view/72/57/
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

krneki ::

Power armor je itak bedn :D

blackbfm ::

Za "engine" bi bil bolj primeren prevod pogon, kot motor:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fallout 4 (strani: 1 2 3 456 57 58 59 )

Oddelek: Igre
2926486695 (356) oo7
»

Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Igre
35769245 (4563) oo7
»

The Outer Worlds - (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20123615 (9562) oo7
»

Fallout: New Vegas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
25350537 (14672) oo7
»

Fallout 3 ali Fallout: New Vegas?

Oddelek: Igre
365559 (4898) St235

Več podobnih tem