» »

voznja neregistriranega avtomobila

voznja neregistriranega avtomobila

T-Mac ::

pozdravljeni

zanima me ali kdo kaj ve ce nekdo vozi avto ki ima izpit ampak avto je neregistriran ze 3 mesece, ustavijo te policaji kaksen je postopek... :)
  • zaklenil: bluefish ()

bluefish ::

Če od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ne preteče več kot 30 dni, 8. člen ZMV predvideva najmanj 100 evrov globe. Če se podamo na pot z več kot mesec dni neregistriranim vozilom, ima policist poleg izreka globe še diskrecijsko pravico, da naše vozilo izloči iz prometa, prav tako nam lahko odvzame prometno dovoljenje in registrske tablice.

to se je zgodilo nekemu znancu, tablice so mu vzeli, avto so mu pustili... kaksna je pa kazen denarna ali je se kaj?

Isotropic ::

sodnik verjetno

Mesar ::

80 EUR če od preteka prometnega ni poteklo več kot 30 dni, v nasprotnem primeru 500EUR - če te dobijo. Če z ne registriranim avtom povzročiš prometno plačaš VSE sam. Tablice ti poberejo, pa mislim, da je kazen če jih ne vrneš pravi čas... s tem ne vem točno kako je, ker se nisem tako dolgo igral.
Your turn to burn!

mr1two ::

Tablice vzamejo(vozilo je izločeno iz prometa), pa položnico za 500 dobiš, kar je v praksi 250(ker se tej kazni najverjetneje pri sodniku ne boš izognil). Drugih sankcij ni.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

ja je bilo tako... ves kaj je pa zanimivo avto ki je bil od tega je sedel zraven, neka druga ga je vozila in kazen dobila ona in ne lastnik avtomobila...

BigWhale ::

T-Mac je izjavil:

ja je bilo tako... ves kaj je pa zanimivo avto ki je bil od tega je sedel zraven, neka druga ga je vozila in kazen dobila ona in ne lastnik avtomobila...

Saj je ona vozila neregistriran avto. Zakaj bi se dalo kazen lastniku?

poweroff ::

Jaz imam vprašanje povezano s tem. Če registracija poteče 1. oktobra - se lahko 1. oktobra še voziš ali ne? Mislim, po logiki ja, ampak raje vprašam...
sudo poweroff

noro... vrjetn ji ni povedu in zdej ma maslo tezko na glavi... ajoj kaksen folk obstaja

GrimReaper ::

poweroff je izjavil:

Jaz imam vprašanje povezano s tem. Če registracija poteče 1. oktobra - se lahko 1. oktobra še voziš ali ne? Mislim, po logiki ja, ampak raje vprašam...

Sej za tisti dan morš met pa res slabo srečo da te ustavijo. Mene recimo je nazadnje pred 3 leti, pa potem še dvakrat brez pregleda dokumentov, recimo da je povprečje 1x na leto.
Sam grem en mesec prej registrirat (lahko greš do 30 dni prej), da ne bo kdo narobe mislil.

Drugače sem pa skoraj siguren da velja tisti datum ki je napisan, drugače bi bila nepotrebna zmeda, se pravi če imaš od 2.10.2011 do 2.10.2012, se lahko danes voziš še do polnoči.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

jernejl ::

poweroff je izjavil:

Če kaj pomaga: moja polica AO zavarovanja velja do 24. ure tistega datuma, ki je vpisan v prometno dovoljenje.
Sklepam torej, da je za nemoteno rabo avtomobila dovolj, če na tisti datum urediš zavarovanje in registracijo.

Velki ::

Kot sem na hitro prebral ostaja kazen 500e, torej polovička 250e?
Sprašujem pa ker avto uporabljam za kmetijske namene in ne bi šel več skozi tehnični (zaradi več razlogov). Mi lahko potem nabijejo zraven tudi kazen za premajhen profil na gumah?
Kako pa je če naprimer nekoga povoziš da nisi sam kriv... Torej če ti dajmo rečt en otrok skoči pod avto ali pa se kak mulc zabije vate z motorjem (vem da to ni ravno črno na belem, zanima me ali lahko potem kaj bolj nastradaš če je avto neregistriran)? Z avtom se bi po cestišču vozil le kake 10% vseh voženj ostalo pa po makadamskih poteh, kjer je pa nalet mulcev precej velika verjetnost (ozke nepregledne poti)...

raceboy ::

tle prnas na vasi je enkrat en tip s traktorjem podrl mulca. izpit je sicer naredil ze ni pa se vpisal v voznisko dovoljenje. jeba se je vlakla se par let po sodiscih. tako, da ti iz tega vidika odsvetujem kakrsno koli igranje s tem.

Ganon ::

Velki je izjavil:

Kot sem na hitro prebral ostaja kazen 500e, torej polovička 250e?
Sprašujem pa ker avto uporabljam za kmetijske namene in ne bi šel več skozi tehnični (zaradi več razlogov). Mi lahko potem nabijejo zraven tudi kazen za premajhen profil na gumah?
Kako pa je če naprimer nekoga povoziš da nisi sam kriv... Torej če ti dajmo rečt en otrok skoči pod avto ali pa se kak mulc zabije vate z motorjem (vem da to ni ravno črno na belem, zanima me ali lahko potem kaj bolj nastradaš če je avto neregistriran)? Z avtom se bi po cestišču vozil le kake 10% vseh voženj ostalo pa po makadamskih poteh, kjer je pa nalet mulcev precej velika verjetnost (ozke nepregledne poti)...

Vozilo s kritičnimi napakami, izrabljene pnevmatike, vožnja po cesti, kaj če koga povozim ... Si nisi že sam odgovoril?

Andrej0212 ::

Res me zanimajo možnosti za uspeh na sodišču, ko moraš dokazovat, da zlizane gume niso imele vpliva na to, ali bi lahko prej varno ustavil...

raceboy ::

eno je da te policaji dobijo na neki njivi s tem neizpravnim vozilom. drugo je ce na cesti s takim vozilom zbijes kogarkoli. sicer eno in drugo je povezano. tako, da ne se hecat.

Telbanc ::

Sem pred veliko leti enostavno pozabil in se vozil 14 dni z avton ki mu je potekla registracija. Pač velike obremenitve v službi in ostalo. Sem šel takoj na tehničnega in naredil registracijo brez problema. Pač sem imel srečo. Zajebancije s tem ni. To je itak jasno. Se pa lah vsakemu zgodi.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

delavec44 ::

Je malo drugače če 1 mesec pozabis podaljšati, ko teče še respiro rok, kot če se voziš s popolnoma neizpravnim in neregistriranim vozilom.

solatjek ::

Pa kakšna vprašanja so sploh to? Zakonodaja je jasna, povsem natančno je določeno, kakšnim pogojem mora zadostiti vozilo in voznik, da se smeta udeležiti v prometu, če temu ni tako pa so natančno določene sankcije. Če gre za zavestno odločitev, da se nekaj krši in s tem ogroža druge, bi morale biti kazni x 10, ne pa neke polovičke.

Če je avto za odpad, ga tja zapelji. Za mali denar dobiš nekaj, kar je dovolj varno za na cesto, registriraj in vozi, pa še spal boš mirno.

Utk ::

Ja, mene ne bi tu skrbela tista kazen 500/250 evrov, ampak da če bo kako sranje, bo vsaka denarna kazen smešna proti temu kolk problemov boš imel. Razen če si cigan, potem si vredu...
Vozen avto se dobi za par 100 evrov, brez veze se zafrkavat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

CoolBits ::

Vožnja neregistriranega avta ni kaznivo dejanje, je prekršek, ki ni kaznivo dejanje.
Kazen lahko dobiš za kaznivo dejanje, kar že samo ime pove kazen-kaznivo.
Kaznivo dejanje je kadar obstaja neka posledica oz je nekdo oškodovan/poškodovan, če tega ni pol ni kaznivega dejanja.
Dobro so vas oprali.

Legon ::

ROFL, tole bi bo za na zid obesit v opozorilo otrokom, kaj se zgodi, če niti treh razredov OŠ ne končaš.

bluelion ::

Menim da tukaj niti ni glavni problem, koliko je kazen če te dobijo.
Problem je, ker nimaš zavarovanja v primeru prometne nesreče.

V Sloveniji je povprečna vrednost vozila v zadnjem času močno narastla.
Da ne omenjam raznih lizing majstrov, ki imajo avtomobile v vrednosti +50k.

Zaleti se v tak avto, pa da vidimo ko bo račun popravila lahko par 10 tisoč evrov, ali pa totalka, kar celotna vrednost vozila.

delavec44 ::

Verjetno je odgovoren do regresijske vrednosti 13.560€. Ostalo gre iz sklada.

Ja pa ja. To velja če imaš zavarovanje, pa si pijan ko čep, tehnično neizpraven, itd. Ne pa če nimaš zavarovanja sploh.

Registracija pomeni vpis v register državne lastnine, pol ti izdajo dovoljenje in inventarno številko aka tablico.
Nepismeni ste.

Unknown22 ::

Ko nekoga povoziš, ni več govora o prometnem prekršku, temveč kaznivemu dejanju, ki se ga preganja po uradni dolžnosti.
Nisem pa v temi zasledil, da bi kdo napisal, da je vožnja brez registracije kaznivo dejanje samo po sebi.
Ni, dokler ne narediš štale. Kar z avtom, ki se ga omenja, ni zgolj malo verjetno.

ginekk ::

Ma kakšno kaznivo dejanje.

Jaz sem enkrat pozabil registrirat in mi je upravna enota po 30 dneh po poteku poslala, zakaj nisem avta odjavil.

Huje je pa brez vozniškega izpita ja, takrat ti prvič prepovedo vožnjo na licu mesta, drugič pa že komot zasežejo vozilo.

Unknown22 ::

ginekk je izjavil:

Ma kakšno kaznivo dejanje.

Jaz sem enkrat pozabil registrirat in mi je upravna enota po 30 dneh po poteku poslala, zakaj nisem avta odjavil.

Huje je pa brez vozniškega izpita ja, takrat ti prvič prepovedo vožnjo na licu mesta, drugič pa že komot zasežejo vozilo.

Že prvič ti zasežejo vozilo brez vozniške. Plus kazen, prepoved opravljanja vozniškega.
Te skupaj z zasegom pride cca. 2 jurčka.

Vozilo je kadar si v prometu in ga vozi voznik. Voznik je poklic. To je kadar voziš za denar. (kamion, kombi, policija, gasilci, rešilci itd..)
Ko ti privat potuješ ne delaš prometa in ne voziš in nisi voznik ampak potuješ privat po javnih površinah s svojo lastnino, avtomobilom (ne motorno vozilo), kar ti že ustava dovoljuje.
Ustava tudi pravi, da se pravice lahko definira z zakoni vendar se jih ne sme z zakoni omejevat. 90% zakonov je tako protiustavnih.
Nepismeni ste.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

bluefish ::

I'm traveling, not driving. /s

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

I'm not an idiot I am just intellectually challenged.

bluefish je izjavil:

I'm traveling, not driving. /s

Sovereign citizen ne obstaja, če si citizen si že pravna fikcija in ne človek.

predi ::

CoolBits je izjavil:

Vozilo je kadar si v prometu in ga vozi voznik. Voznik je poklic. To je kadar voziš za denar. (kamion, kombi, policija, gasilci, rešilci itd..)
Ko ti privat potuješ ne delaš prometa in ne voziš in nisi voznik ampak potuješ privat po javnih površinah s svojo lastnino, avtomobilom (ne motorno vozilo), kar ti že ustava dovoljuje.
Ustava tudi pravi, da se pravice lahko definira z zakoni vendar se jih ne sme z zakoni omejevat. 90% zakonov je tako protiustavnih.
Nepismeni ste.
Daj odpri Zakon o voznikih, poišči definicijo voznika in se nehaj smešit, ker je meni nerodno, ko preberem tak zmazek..

Zakaj se s temi vprašanji v tej temi želite spustit na nivo brazilca pa mi tudi ni jasno. Najbolj smotrna pot tukaj se mi zdi zaklep teme.

Ok sedaj pa mi razloži zakaj neka napisana beseda nekega pravnika, ki ga niti ne poznaš ali politika, ki ga ne poznaš in nisi nikoli srečal, velja kar za vse ljudi naenkrat? Pa nikjer in nikoli se nekdo s tem ni strinjal recimo.
Kaj je ta pravnik nek nadčlovek, da ima njegova beseda kar prevlado na vsem ljudstvom? Nismo vsi ljudje enaki?
To pomeni da smo sužnji? Premisli malo.

Tako je. Kam pa pridemo če si ne more vsak izmislit kaj je rop banke in kaj ne.

dripac ::

CoolBits je izjavil:

Ok sedaj pa mi razloži zakaj neka napisana beseda nekega pravnika, ki ga niti ne poznaš ali politika, ki ga ne poznaš in nisi nikoli srečal, velja kar za vse ljudi naenkrat? Pa nikjer in nikoli se nekdo s tem ni strinjal recimo.
Kaj je ta pravnik nek nadčlovek, da ima njegova beseda kar prevlado na vsem ljudstvom? Nismo vsi ljudje enaki?
To pomeni da smo sužnji? Premisli malo.

Suženj neke čudne substance si mogoče ti.

Vse ostalo pa urejajo (dobro ali slabo, stvar debate) zakoni in predpisi, ne pa mišljenja posameznikov.

To je vse v ustavi in clovekovih pravicah ze urejeno, ze pred zakoni.

Ropanje bank, al pravica do tega, da se javno smešiš?

mirator ::

CoolBits je izjavil:

Nepismeni ste.

V glavnem ta in drugi tvoji posti kažejo, da bi ti Karl May v svojih knjigah priredil ime Old Trollman.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novost - avto ti lahko takoj zaplenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
968214 (4758) dfgdfg
»

Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
766147921 (30133) solatko
»

Ustavno sodišče nad samodejno prepoznavo tablic (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6119001 (16178) vesolc
»

"pijani" vozniki na cesti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
24824208 (19320) Double_J
»

Novi zakon o cestnoprometnih predpisih (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53594174 (77218) darkolord

Več podobnih tem