» »

North Korea

North Korea

DarkSite ::

North Korea(NK)...Kaj narediti z njo?



Bi morali vojaško ukrepati proti njej ali rešiti problem politično?
Če da, potem kako bi to izvedli?
Če ne, zakaj ne?

24ur
Cnn1
Cnn2


Strokovnjaki menijo, da ima že vsaj 2 nuklearni bombi. V naslednji mesecih lahko proizvede še dodatne bombe(v 1 letu okoli 55 bomb, če požene vse reaktorje). Na področju raketne izdelave in izvoza je ena vodilnih držav(srednji doseg). Ima rakete, ki dosegajo Avstralijo, S.ameriko, Azija, čez par let tudi Evropo!


Toliko za enkrat.

Torej vaše mnenje?
:\

Thomas ::

Če bi bil jest S.H. bi obljubil Severni Koreji nekaj milijard dolarjev, da se zdaj obnaša tako kot se.

Hkrati bi skušal prepeljati inšpektorje UN žejne čez vodo.

Kaj storiti?

(Razen sekirati se v slogu "Zakaj nismo ukrepali prej, ampak smo poslušali ozire raznih pacifistov in podobnih suckerjev in smo s tem vsi postali suckerji ?!?")

Težko vprašanje. Intervencija, kaj bi drugega. Hitro.

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_Mortal_ ::

čimprej in da USA nebi ostala samo pri grožnjah ampak da tud neki nardijo
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Highlag ::

Sam kolk jaz vem bomb ne morejo porabit za proizvajanje elektrike. To je namreč razlog zakaj so nuklearke prižgali.

Pa tud ne more bit res da bodo zdej kar 55 bomb na leto naredil. Nobena nuklearka ne porabi toliko goriva. Saj bi potem stalno stale in bi menjali gorivo.

Thomas ::

Lahko. In če se jim zljubi, jih bodo tudi metali naokoli.

Njihov izračun je jasen. Ali se bomo etablirali (z jedrskim orožjem) ali pa nas bo kmalu odneslo. Če preživimo (S.H. in podobni diktatorji) lahko računamo celo na to, ZDA ne bodo več tako premočne in se bo trenutni tok zgodovine toliko obrnil, da bomo ohranili (in razširili) svojo suverenost.


Upstarterji, kaj drugega.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Trupl0 ::

Jaz bi bombardiral celotno N. Korejo z neutronsko bombo oz. takozvanim:D EMP udarom...in ne bi bilo nobenih skrbi okoli njihove tehnološke zmožnosti + nihče ne bi umrl...razn unih ki bi se z avionom vozil:D
If you are going through Hell, keep going !

jeb ::

Dalmatinc: very funny...

Ja, se bo treba kr navadit, da bo klub drzav z atomskim orozjem postal (postajal) vse vecji. Zal.
Zanimivo bo sedaj opazovati amerisko diplomacijo, kako bo opravicila svojo politiko do Iraka, ko imajo v svoji daljno-azijski interesni coni "rogue" drzavo, ki je na podrocju jedrskega oborozevanja morda (verjetno?) ze bistveno dlje kot Sadam.
Svet je prakticno 50 let gledal, kako se "dajeta" Sovjetska zveza in ZDA, nemo opazoval na tisoce jedrskih poskusov. Sedaj, ko imajo (ali pa bodo imele) njuko se kaksne druge drzave, se pa neki paniko zganja.
Samo sami naravi tega orozja se imamo zahvaliti, da ni bilo siroko uporabljeno. Vsem nekako sluzi kot sredstvo odvracanja napada. Razen seveda veliki demokraciji ZDA, ki so jo ze odvrgle na ljudi.
Pa vsake tolk casa se pokazejo se kaksni hinavski Francozi, ki grejo svinjat nekam na drug konec planeta s svojimi poskusi.
Kaj storiti glede S. Koreje? Edini argument "zahodnih demokracij" za kakrsnokoli ukrepanje je, da jedrsko orozje ne more biti v rokah drzav brez parlamentarne demokracije, odrekati ga drugim bi bila sicer ze vec kot nadrealisticna hipokrizija, kajne.
Spomnimo se masovnih demonstracij v Franciji, ko so izvajali poskuse kaksnih 10 let nazaj. Je to ustavilo "veliko demokracijo, skoraj zibelko demokracije", da bi do konca izvedla tisto serijo poskusov? Niti priblizno. Koji kurac ti bo potem taka demokracija???
Kar se mene tice, ni velike razlike, ali ima atomsko orozje pod kontrolo pescica kapitalisticne elite ali pa en Contralni komite, al karkoli ze imajo v Koreji. Le s to razliko, da so Ameri to orozje imeli v imenu obrambe pred "komunisticnim zlom" (kar je seveda bila le preobleka za globalno nadvlado), Irak ali Koreja ga bodo pa imeli (oz. bi ga zeleli imeti) kot obrambo pred zahodnim imperializmom. Ce bo do tega res prislo, se bo pa koncno lahko zacelo "pogovarjanje na enakih osnovah", kokr se temu rece. Ali po domace, ko imas enkrat njuko, ti nihce ne bo mogel vec nicesar vsiljevat. Le poglejte Kitajsko ali Indijo. Kitajci lahko na demostracijah pobijejo vec tisoc ljudi, okupirajo Tibet, pa "nikome nista"... Menda gre za "interne zadeve suverene drzave", hehe.
Tko bo tudi pri ostalih.
Ali pa bo katera od teh "rogue" drzav postala agresivna, ko bo orozje imela, torej, ga bo uporabila kot sredstvo za napad? Tega se se pri Sadamu ne da zagotovo trditi, prav tako pri Koreji.
Zame je oborozevanje teh drzav le znak, da imajo dovolj zahodnega vmesavanja in ukazovanja in zahodnih pravil igre.
Na strani "pametnih", "demokraticnih" drzav zahoda je, da uvidijo, da vsem svojega nacrta siritve globalnega reda pac ne bodo mogli vsiliti. Da bo treba iti po drugacni poti, PREDVSEM poti, ki bo enakopravneje obravnavala vse akterje, ne pa, da bo do enih "enakopravnejsa".



jetam ::


Vnesite tukajZame je oborozevanje teh drzav le znak, da imajo dovolj zahodnega vmesavanja in ukazovanja in zahodnih pravil igre.

Pa ti resno verjames v takele floskule ki jih pises?

jeb ::

Brez skrbi. V primeru Koreje mogoce niti ne tako konkretno proti Zahodu, kot gre nekako za to, kar je omenil Thomas - da gre za lokalne "upstarte". Ampak osebno ne verjamem, da imajo napadalne namene.
Pa od kje logika, da imajo jedrsko orozje lahko Francozi, Rusi in Pakistanci, recimo Koreja ga pa ne sme imet? A ker je to komunisticna diktatura? Glavno, da je Pakistan cvetoca demokracija...
A to, da se Koreja oborozuje, ze kar tako vnaprej pomeni, da imajo namen napasti? Ne bi rekel. Tudi ostale sile niso. So si pa s tem zagotovile neko mero varnosti in predvsem suverenosti, poceti na svojih tleh, kar hocejo.
Mogoce tile res hocejo igrat "major playerje" v regiji, ampak po moje gre bolj za izjavo - "Pustite nas pri miru, pa bo vse OK". Tko kot Pakistan in Indija. Ce bi katera od teh drzav ne imela bombe, bi blo verjetno ze zdavnaj grdo. In Koreja ima v blizini kar nekaj "jedrskih sosed".
To, da pa to orozje sploh kdorkoli mora imet, je druga storija.

Thomas ::

Spet pečeš svoje - da ne rečem kaj - jeb!

No, ampak da ti "vzamem iz koneksta" najbolj švoh izjavo:

> In Koreja ima v blizini kar nekaj "jedrskih sosed".

Kitajsko in Rusijo. Pa nobene druge. Državi, ki sta ji na žalost omogočila preživeti skozi desetletja s tem režimom.

Ta jedrska tehnologija je samo za ohranitev režima in za prodajo. Komurkoli.







EMP udar bi bil po moje dober. Le da ne bi nastalo cel kup Črnobilov ... ko bi razpadle severnokorejske JE.



Ja nič. Nekaj držav bo treba demontirati. Severno Korejo gotovo, če hočejo ljudje par 1000 km okoli mirno spati.

:|

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Highlag ::

Nuklearc mal si zamočil glede bomb. Nevtronska bomba pobije vse živo , da malo radiacije in ima majhno rušilno moč.

EMP bombe pa sploh ni nujno da so jedrske. Mal poglej po forumu o EMP bombah in sledi linkom do opisov.

jeb ::

Heh, Thomas, tolk geografije se premorem, da vem polozaj S.Koreje. Ampak, kot si rekel sam, "da bo mir par tisoc km naokoli". "Jedrske sosede" so seveda misljene kot regija. Na Kitajsko mejita tako Indija kot Pakistan, ce se se prav spomnim. In potem je tu se vpliv Amerike v J. Koreji.
Thomas, kako opravicujes logiko, da recimo Rusija (ali se bolje - Pakistan) atomsko orozje imajo, Koreja ga pa ne sme imet? S cim to lahko utemeljis?
Seveda je zaskrbljujoce, da se drzave pehajo za atomskim arzenalom, jasno, da je. Ampak mene veliko bolj skrbi, da ima to orozje Pakistan, kot da ga ima Koreja.
Ali da bi ga imel Irak.

Thomas ::

Nevarne so vse jedrske bombe. Tudi ameriške.

Vendar brez njih (pa morda še ruskih, kitajskih) ne bi bil niti tak mir na Zemlji, kakor trenutno je.

Korejcem in podobnim jih je pa treba lepo vzeti. Tudi Pakistancem. Iračanom pa sploh.

A je kdo gledal na Discovery Channel, kakšen je Sadam Husein?

:|

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Trupl0 ::

a ni neutronska bomba, da uniči samo tehniko kao? no sej nima veze v glavnem jst bi jih uzgal z EMP, a kaj ko bi potem njihove JE postale nestabilne kot je napisu Thomas
If you are going through Hell, keep going !

_Mortal_ ::

Nevtronska pobije vse živo.
EMP "pokvar" tehnične stvari

za atomsko pa itak vsi vemo kva nardi
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

DarkSite ::

North Korea said Friday it has decided to expel International Atomic Energy Agency inspectors who have been monitoring its frozen nuclear facilities.

cnn

Zakaj bi izgnali inšpektorje, če so rekli, da bodo proizvajali samo ele. energijo. Izgon pomeni, da imajo nekaj drugega v planu.:)






Thomas ::

Onesposobili so tudi kamere, ki nadzirajo vse delo v JE.

Seveda da delajo atomske bombe. V svojih črnobilskih (grafitnih) elektrarnah zbirajo plutonij.

Potem bodo grozili z njimi.

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

Hm... ja... jaz se strinjam, da je glede nuklearnega orožja treba nekaj ukrenit.

Ni mi pa jasno, zakaj bi potegnili črto zdaj, pri Severni Koreji? Ni se mi dalo brskat, ampak mi lahko kdo mogoče pove, zakaj ni bilo takega bavbava, ko je Pakistan objavil, da imajo na razpolago nuklearno balistiko?
Se mi zdi, da po državni ureditvi Koreja ni veliko slabša od Pakistana... zakaj bi torej Pakistan lahko imel nuk. orožje, Koreja pa ne? Mogoče zato, ker Pakistan (zaenkrat) grozi samo Indiji? Ali kaj drugega?

lp
s.
Adapt and overcome.

Thomas ::

Tako proti Indiji, kakor proti Pakistanu, je takrat še Clintonova administracija uvedla določene sankcije.

Toda ti dve državi imata vseeno le medsebojni spor. Tako da njima vzeti atomsko orožje je manjša prioriteta.

Koreja je pa povsem nerazsodna.

Ga bo treba pa pod nujno! pobrati tudi Pakistanu, če tam pride do islamske revolucije.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leonius ::

Thomas, gledal oddajo o S.H. na Discovery

Vendar, kar se mi je zdelo najbolj žalostno...da so ZDA kar nekaj časa podpirale Huseina ko so kupovale od njega nafto, medtem ko so ostale države bližnjega vzhoda podpisale embargo o neprodaji nafte Izrael podpirajočim državam. Torej je Sadam izdal v tistem času arabce same, pozneje pa obrnil stran.

Se strinjam, najhujši samodržec trenutno na svetu. Vendar, ali napad na Irak pomeni uničenje Sadama ali trpljenje nedolžnih civilistov?

Sadam bo sigurno preživel. Marsikateri civilist pa ne.

Po drugi strani, ali ni CIA nalašč narejena za take primere?

Thomas ::

Mah CIA je dobra samo za opravljat. No ja, obveščat že še. Brez obsežne vojaške in predvsem tehnološke podpore vojaškemu udaru - ne bo nič.

Umrli bodo civilisti, toda neto bo to samo prišparalo življenja.

Ni kej čakat.

Seveda so Američani nekaj časa podpirali Huseina. Toda na žalost je tako, da kogarkoli v arabskem svetu podprejo, ni dosti vreden.

Trenutna iraška opozicija tudi ni vredna prav veliko.

Protektorat, kakor za Bosno, za cel arabski svet. Druge rešitve jest ne vidim.

S tem pristavkom, da v Bosni imajo vseeno vsaj nekaj lokalnih politikov na minimalnem nivoju spodobnosti.

Najbrž jih imata tudi (še) Egipt in Tunizija. Drugje je pa ena sama velika žalost.

Islamski memplex je pogubna reč. Trobezljanje o "ubogih Arabcih, ki niso pridni ker jih Zahod izkorišča" - je samo trobezljanje, ki kaže na osnovno nerazumevanje.

Kot je rekel nek Rus:

Ko kristjanom povem, da je njihova Biblija kup neumnosti, mi rečejo da bodo molili zame. Ko povem muslimanom, da je Koran kup blodenj, mi povedo da me bodo ob prvi priliki ubili.

Stanje je tako. Pa če se MI iz Ljubljane razkolje.

:)


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Narcos Satanicos ::

Boli američane za iračane in s. korejce kr oni hočjo je pozornost preusmert is afgahnistanske polomije in zjebnaga ameriškega gospodarstva. Ne bodte naivn. To delajo že več kot 100 let pa še kr folk neumn gleda.

jeb ::

"Ko kristjanom povem, da je njihova Biblija kup neumnosti, mi rečejo da bodo molili zame. Ko povem muslimanom, da je Koran kup blodenj, mi povedo da me bodo ob prvi priliki ubili."
Sure, Thomas, trenutno je stanje res tako, in meni gredo tudi lasje pokonci, ce pomislim, da ima bombo neka vojaska hunta v Pakistanu, in tudi ni dvoma, da je Sadam nevaren. Ampak, stvari niso tko staticne, nespremenljive.
Par sto let nazaj je Evropa sezigala tako carovnice kot znanstvenike, dovolj je bilo razmisljanje o heliocentricnem sistemu... Isti klinc kot danasnja fatva za Rushdieja.
Tko da, razlike je za par sto let, nic drugega.
Nerodno je pac, da je bombo dobil "memplex", ki je tistih par sto let zadaj... Se vprasamo, od koga jo je dobil?
Se bolj noro pa je, da je sla Evropa tako agresivnemu, lahko bi rekli militantnemu sistemu, direkt v njegovo srce zatlacit drzavo Izrael. Ki je NEMUDOMA zacel izvajat prave zlocine proti Palestincem, ko pac niso bili navduseni nad okupacijo. Kdo bi pa bil.
Med drugo svetovno vojno so recimo Nemci med arabskimi drzavami imeli precej simpatizerjev. Pa jih je en klinc zanimala nacisticna ideologija in evropske razprtije. Samo poln kufer so imeli vmesavanja Anglije in Francije, tko da so ponekod Nemce celo pozdravljali kot osvoboditelje.
Pizdarijo na bliznjem vzhodu so zakuhali Evropejci in Amerika. Mogoce je v tem obdobju Islam se vedno imel ekspanzionisticne teznje do Evrope, ampak v glavnem so se te teznje umirile par sto let nazaj, s koncem Turskih vdorov. Od takrat je bil pa pred njimi mir. V novejsi zgodovini je bila pa Evropa tista, ki je drezala v osir, in ne obratno. Ce samo omenimo nadzor nad Sueskim prekopom... Da o nafti ne izgubljamo besed.
Kar se pa Koreje tice, res, na planetu ni dosti clovekovim pravicam sovraznejsih sistemov od samodrzcev v S.Koreji. Brez dvoma. Ampak nabavit si bombo ne pomeni avtomaticno imeti namen biti agresiven. Je tem gerontokratom popolnoma jasno, da navzven ne bodo mogli biti agresivni, pa ce majo bombo al pa ne. Se pa z njo lahko dokaj dobro zavarujejo (svojo vladavino, seveda, za narod jih boli k....) pred samovoljo velikih drzav, kakrsni smo prica v zadnjih nekaj desetletjih. Rusija in Afganistan, Cecenija, Kitajska in Tibet, Amerika in njeno vmesavanje v interesnih sferah po vsem svetu. Verjamem, da je ta zelja po oborozitvi odraz strahu pred podobnimi intervencijami, ne pa izraz ekspanzionisticnih tezenj.
Sadam je pa nekaj drugega. On bi pa bombo res ze ruknil, ce bi jo imel.

Thomas ::

Nekoliko napreduješ. Da je Sadamu potrebno preprečiti dostop do bombe, ti je zgleda že jasno.

Ampak če smo že ravno pri križarskih vojnah in podobnem. Ni se začelo tam. Pač pa nekaj sto let prej, z osvajalskimi pohodi Saracenov nad Evropo.

Samo to ni nič več važno. Zdaj je važno to, da milijardo muslimanov "uhaja izpod kontrole". Uničenje Izraela je samo prvi korak, prva bitka džihada. To po njihovem.

V resnici ne bodo premagali niti Izraela. Niti to. So prešvoh, njihov memplex največje davke pobira ravno od njih samih. Zato so njihove možnosti zelo blizu ničle.

Mi gredo pa na živce vsi evropski zavezniki arabskih diktatur proti Izraelu. To pa. Sram jih je lahko.

Ker edini Arabci, ki na Bližnjem vzhodu živijo pod demokracijo, so Arabci z izraelskim državljanstvom.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeb ::

ne spomnim se, da bi jaz kdajkoli napisal, da je Sadam "u redu dec". To, da je on sploh se na politicnem prizoriscu je le lep pokazatelj nesposobnosti trenutne globalne vlade, da bi ga snela po Kuvajtski avanturi, in jasno, vpliv politike ZDA, da ga je pustila gor.
To, da je Islam agresiven, tudi drzi. Ampak, kot receno, treba se je spomnit na katolicizem izpred nekaj sto let, pa pridemo do enake agresivnosti. Trenuten bes Islama je pa neposredna posledica vmesavanja Evrope in Amerike v Bliznji vzhod, in za povrh se ustanovitev Izraela. Ze samo, ce bi Izrael bil bolj popustljiv s Palestinci, bi se danes manj bali Islama. Ce pa Izraela tja ne bi sli tlacit, bi pa po mojem bil pred Islamom neprimerno bolj mir. Verjetno bi celo prav lepo lahko delali biznis...


Thomas ::

Noben ne reče direktno, kako "v redu dec" je Sadam. Ampak le, kako da ga nima nihče pravice izgnati iz oblasti in podobno, smo prebrali tukaj pred časom.

Pejte gledat nazaj, kdor ne verjame.

Izrael je pa pravi blagoslov za tale svet, kakor ga vidim jest. Ne samo zato, ker freaks out vse (neo)naciste, "pravoverne" in še koga, pač pa tudi zato, ker je še en high tech land, kjer uspeva celo edini socialistični eksperiment - kibuci.

Prava utopija v malem, ki bi se je komunisti morali veseliti, če bi bili iskreni v svojih hotenjih. Ampak ne, oni so bili raje na strani sovražnikov Izraela.

Biznis z Arabci? Kakšen? Da jim zgradiš Sueški prekop, od katerega pobirajo pristojbino?

Da jim najdeš in črpaš njihovo nafto, oni pa spet pobirajo pristojbine?

No sej, naj jo. Ampak je pa treba vedet, da to je v glavnem tudi VES biznis, ki se ga greš lahko z njimi. V stanju, v kakršnem so in v kakršnega sami silijo še globje.

Islamski fundamentalizem jih požira. Tudi v začetku sekularne režime, kakršen je bil iraški.

Preprost in učinkovit selfreplicating memplex ima trenutno v krempljih milijardo ljudi. Koran.

Evropski levičarski memplex mu pa asistira. Trdim.




Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NATO odobril vojaške napade na hekerje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
9018612 (14269) nekikr
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15540011 (37254) Mipe
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27722156 (14752) drvo
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514710 (706) leinad

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556330 (34283) Tomi

Več podobnih tem