» »

Kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah?

Kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah?

««
6 / 6
»
»»

jype ::

Jst> No, najnovejše raziskave sanj so pa pokazale, da tudi zarodek v maternici sanja in da je to mogoče celo najbolj pomemben del razvoja prvega formiranja nevronske mreže, ki se pa formira samo v REM stanju, zarodki pa prespijo ogromno časa ravno v REM.

Ja, exactly. Je precej frustrirajoče, da pojma nimamo, kaj mora bodoča mama takrat počet, da otroku kar najbolj pomaga - zagotovo pa mamin stres ni dober za otroka (ker ga pač prek krvnega obtoka šopa s hormoni, ko je vzburjena). Glede na to, da se tudi trpinčenim ženskam občasno rodijo in celo odrastejo družbeno nadpovprečno koristni ljudje, pa mene ne skrbi pretirano, da bi to otroku odneslo bistveno količino možnosti za razvoj.

Jst> Je pa res, da se to razlikuje pri različnih kulturah.

Mhm. S partnerko si nikdar nisva obljubila večne zvestobe, sva pa si obljubila sporazumno prekinitev odnosa, če bo do nje kdaj prišlo. No, vsaj zdi se mi, ko sva se o tem pogovarjala, sva bla precej... high.

guest #44 ::

jype>Ne razumem. Če jim ne sežeš do kolen, pa to ni plod tvojih dejanj - kje je torej težava? Jim zavidaš, da so na tomboli zadeli večji plastični kamijon od tebe? Čemu? Saj sploh ne obstaja nosilec odgovornosti za kaj takega - razen, če si morda veren (potem lahko preklinjaš boga, ker norce brije iz tebe).

Sej ni da kažem prst na koga, ampak ni mi všeč, da nisem imel besede pri svojem nastanku...so to speak. Tako kot mi ni všeč, da te starši brainwashajo z numnosti brez tvoje privolitve.


jypeYZaradi resnice ti pa res ni treba biti nesrečen - sprejmeš jo za to kar je in uživaš v življenju še naprej. Ne pravim, da ni treba razmišljat, kako bi lahko bilo bolje, pravim pa, da takoj ko v to zgodbo prineseš eksterne dejavnike, na katere nimaš vpliva, lahko mirno vesoljni resnici pokažeš sredinec in se z njo ne obremenjuješ.

Pa čeprav se mi zdi da razumem, kaj tebe žre (to, da še nisi dobil glavne nagrade), se mi zdi, da se s pretiranim ukvarjanjem z vprašanjem "Zakaj?" odmikaš od možnosti, da bi izkoristil ves svoj potencial (in glavno nagrado dejansko dobil).

Tako kot vsi ostali ljudje na tem svetu, si enkraten in neponovljiv in če je še meni (pa sem res izjemen štor) uspelo (priti do zadovoljstva v življenju), potem je skoraj nemogoče, da tebi spodleti.

No, da se lotim še bistva:

Sej cenim tvojo optimističnost jype. Sam kako za vraga naj se prepričam, da grenivka ni grenka? Lagat samemu sebi pa se mi zdi mal primitivno.


jype>Ja. Kaj od tega (razen ženska) pa ti nisi?

hehe, jaz bom to kot kompliment vzel. Sam nočem komentirat tega, osebno dobro vem kaj sem, ampak je pač osebno.


Jst je izjavil:

>Jaz osebno močno vrjamem v biološko predispozicijo za vzorce obnašanja. Vzorce
>obnašanja je možno razbrati že pri novorojenih muckah, toliko bolj pri človeku.

Genetika ima vpliv na obnašanje tudi po mojem mnenju. Že če pogledaš različne moške, kako so obdarjeni z mišicami: enim se očitno sprošča drugačen mix hormonov kot drugim. Sem pa od Dr. kiki (Kirsten Stanford, zelo rad poslušam njene podcaste) slišal tudi o genu za debelost, ki so ga našli pri miškah in so ga poljubno vklapljali in izklapljali.


>"Popolnejši" ljudje enostavno imajo več možnosti za bit srečnejši od manj
>popolnih. Zame je pain/pleasure parameter objektivne sreče.

Tu leži tvoj problem, crux problema. Kako bi določil lestvico "popolnosti človeka?"

Nadalje se mi zdi, kot da govoriš o stvareh, ki so dosegljive samo z denarjem, torej moraš biti posledično dobro situiran v družbi. Recimo že za smučanje, če nimaš opreme, moraš pošteno odpreti denarnico. Ali če hočeš najeti jahto za en cruise.

Ampak tu se moški od žensk ne razlikujemo dosti. Niti v odnosu, oziroma "različnih odnosov." (da zajamem še homoseksualce)

Vsak ima pravico sanjariti o "surfanju po jupitru," ni pa to nobenemu dosegljivo. Če smo "bolj prizemljeni:" Ker se nisem nikoli potapljal ali sem manj popolen kot nekdo, ki se?

Zakaj sem dal takšna extrema, pogruntaj sam...


ps: Vidim, da smo te vsi na neki točki pogovora narobe razumeli...


Kdo je popolnejši...absolutne razlage ti še ne morem povedat. Recimo ena možnost, ki mi pride na pamet...tisti, ki ima največ kontrole nad seboj in okolico.
Ampak relativna razlaga je precej bolj enostavna. Tisti, ki je boljši od drugega v dani situaciji.

Pravzaprav skoraj nikoli nisem govoril o denarju. Denar je običajno tu kot posledica nečesa, ne pa vzrok.

nevone je izjavil:

Ko trdi, da ne bo prostora za pse,


Ne vem, ali je to laž, podtikanje ali samo nerazumevanje in prilagojen spomin, ampak Thomas tega ni nikoli trdil.

Kar se pa tiče jverna in Protokola, ki naj bi ga zaznamoval, je pa tako, da moraš pač vsako stvar konzumirat z rahlo distanco in možnostjo, da se napoved dejansko ne uresniči. Vse upe sedaj polagat v Protokol in ga v nesreči čakat kot enega odrešitelja, je zmotno in neumno. Človek mora do takih stvari zgradit stvaren odnos, ki ne bazira na veri ampak na dojemnaju, ki ti ga lastna pamet omogoča, sicer si v nasprotnem primeru lahko preveč razočaran.

Če povem po domače, raje imam skeptike do Protokola, kot vernike, ki so potem blazno razočarani in razloge za svojo nesrečo valijo na protagoniste, ker niso uspeli zadostiti njihovim potrebam in pričakovanjem bodisi dovolj hitro, bodisi v zadostni meri.

Sicer pa ne želim, da se (tudi) tu odvija tema o Thomasu in Protokolu. To sem napisala samo v pojasnilo. Če želite o tem razpravljat potem bolje, da se to počne v za to namenjeni temi.

o+ nevone


Tega se dobro zavedam nevone, da obstaja ogromna vrjetnost, da se ne bo nikoli zgodil. Sej plan B imam, ampak to že ne pomeni, da si lahko zdej kar lažem v obraz.
Pač določenih znanj in zaključkov se je težko znebit, še posebej če ne najdeš pametnejše razlage za njih.


Kenpachi je izjavil:

Sej že ima žensko, kot je napisal prej (v tej ali sorodni temi, dunno, mogoče tam v "dobiti resno punco"). Sam moti ga, ker ga ona ima samo za jo fukat in razvajat, sama pa njemu ne ustreže, kot bi si sam želel, pa se mu zato vsa ženska populacija nasploh gnusi. (po njegovih besedah, vzamem nazaj, če temu ni tako)


Ma ni da se mi ne gnjusi, ampak vse take globoke debate, ki imam imam večinoma z moškimi. Takih žensk, razen na forumu še nisem srečal...mogoče zgolj eno.
Pač mal razočaran sem.

Vitez je izjavil:

Če je stvar taka, pa ima očitno opravka pretežno z bolj low class ženskami, ki ogromno hočejo, a malo dajejo.

Napaka je v njemu, ne v ženskah na splošno.


Kje pa lahko srečam te "high class" ženske, ki tudi dajejo? Če misliš "high class" kot visoka družba potem mislim, da se motiš.
Pomojem, hočeš rečt "pametne" ženske, ki jim racionalno razmišljat ne dela težav.

Na nek način iščem nekoga, ki bi delil z menoj tisto grenivko.



Še nekaj o determinizmu. Kaj mi pomaga, če sem bojda drugače sanjal v maternici....očitno to ni bilo pod mojo kontrolo. Kako pa naj vem kot starš, kako bom s pravilno rejo, nadoknadil vse genetske nevšečnosti...doker ne bomo pomašinal vesolje bo to vedno izven mojega dosega.
Ti IMO jype želiš isto kot želijo protokolarci, vendar na zastarel in neučinkovit način (vrtet Mozarta zarodku v maternici).
Da se pa prepričujem v nekaj, čemur ni tako...kaj pa vem, ne uspeva mi najbolje.

jype ::

jverne> Sej cenim tvojo optimističnost jype. Sam kako za vraga naj se prepričam, da grenivka ni grenka? Lagat samemu sebi pa se mi zdi mal primitivno.

Je grenka! Ni pa edino sadje, ki ga imaš na voljo.

jverne> hehe, jaz bom to kot kompliment vzel. Sam nočem komentirat tega, osebno dobro vem kaj sem, ampak je pač osebno.

Saj ni bilo mišljeno, da komentiraš - vse to si, če se znaš a) prodati kot to in b) če si se znal prodat kot to in te dekle sprejme kot takega, prepričati še sebe, da dejansko si tak. Prepričan sem, da bo prva točka lažje izvedljiva.

jverne> tisti, ki ima največ kontrole nad seboj in okolico.

A to vključuje samokontrolo, s pomočjo katere se sprijazniš nad tistimi deli okolice, na katere ne moreš imeti vpliva?

jverne> Ma ni da se mi ne gnjusi, ampak vse take globoke debate, ki imam imam večinoma z moškimi. Takih žensk, razen na forumu še nisem srečal...mogoče zgolj eno.

IMHO iščeš na krajih, kjer jih ni, ker ne iščejo moških, ki se tam zadržujejo. Pa pri globokih (tisti, ki jih ne marajo, temu rečejo zakompleksanih) ženskah je zagotovo precej več dela, da pridobiš zaupanje (in kje je potem šele partnersko razmerje).

jverne> Na nek način iščem nekoga, ki bi delil z menoj tisto grenivko.

Forget about the damn fruit! Jej ananas (prepričan sem, da veš, kaj to pomeni)!

jverne> Ti IMO jype želiš isto kot želijo protokolarci, vendar na zastarel in neučinkovit način (vrtet Mozarta zarodku v maternici).

Abejžno. Glede na to, da so se moji otroci v maternici prevažali z biciklom, kar strokovnjaki (ki si vsaka dva tedna premislijo) baje odsvetujejo, sem glede tega očitno precej slab starš. Ne. Jaz sem s svojim komentarjem zgolj želel izpostaviti, da ne vemo ničesar o tem, kako okolje vpliva na formiranje otroka, kako spreminja potenciale za njegov razvoj in ali sploh obstajajo statistično smiselne vzročno-posledične zveze z dogajanjem v tem času (in da moramo področje temeljito raziskati, preden se lahko nadejamo tega, da bomo lahko željeno konfiguracijo otroka naklikali v browserju).

Pithlit ::

jype je izjavil:

Forget about the damn fruit! Jej ananas (prepričan sem, da veš, kaj to pomeni)!

Sam ne banane! Čeprav... baje dok ne probaš na veš. Baje.
Life is as complicated as we make it...

guest #44 ::

Jaz bi rad jedu sadje iz rajskega vrta.

jype>Saj ni bilo mišljeno, da komentiraš - vse to si, če se znaš a) prodati kot to in b) če si se znal prodat kot to in te dekle sprejme kot takega, prepričati še sebe, da dejansko si tak. Prepričan sem, da bo prva točka lažje izvedljiva.

Kako pa naj prepričam kupca, da ne potrebuje klime ali ogrevanih sedežev? Ali naj se ceneje prodam?
Mogoče bi me kaka vozla, za nekaj časa dokler ne vidi, da si lahko privošči boljši avto ali ji kdo drugi da boljšo ponudbo.
Pa še kupci so danes toliko bolj zahtevni, še posebej na trgu, kjer bi želel poslovat.

Pač oprosti jype, spet neke floskule mečeš vn. Tisti, ki iščejo neke specifične pogoje so few and far between. Če si ti eno tako našel pol imaš pač srečo in dejansko se nisi nič prodajal. Tako kot name reklame za avte ne delujejo in kupim to kar mi ustreza.

jype>A to vključuje samokontrolo, s pomočjo katere se sprijazniš nad tistimi deli okolice, na katere ne moreš imeti vpliva?

Si pa takoj najdu luknjo...no sej sem pričakoval, zato nisem hitel z razlago. Budistična načela sicer so uporabna za naše mortalno življenje, ampak to ni to.


jype>IMHO iščeš na krajih, kjer jih ni, ker ne iščejo moških, ki se tam zadržujejo. Pa pri globokih (tisti, ki jih ne marajo, temu rečejo zakompleksanih) ženskah je zagotovo precej več dela, da pridobiš zaupanje (in kje je potem šele partnersko razmerje).

So...i'm fucked?

Kaj pa vem, če bi skinu eno podobno meni. Se pa kar solidno znajdem v različnih okoljih.
Jz osebno prisegam na internetno spoznavanje. Predvsem zaradi tega ker je lažje in ponudba je dost bolj pregledna. Ter še mnogo ostalih plusov.

jype>Abejžno. Glede na to, da so se moji otroci v maternici prevažali z biciklom, kar strokovnjaki (ki si vsaka dva tedna premislijo) baje odsvetujejo, sem glede tega očitno precej slab starš. Ne. Jaz sem s svojim komentarjem zgolj želel izpostaviti, da ne vemo ničesar o tem, kako okolje vpliva na formiranje otroka, kako spreminja potenciale za njegov razvoj in ali sploh obstajajo statistično smiselne vzročno-posledične zveze z dogajanjem v tem času (in da moramo področje temeljito raziskati, preden se lahko nadejamo tega, da bomo lahko željeno konfiguracijo otroka naklikali v browserju).

Sej v RL nisem tako egzistencialistično zakompleksan. Šele na netu se sprostim.
Področje bomo že raziskali, sam pač jaz sem mogoče preveč navdušen nad prihodnostjo in sem zaradi tega malce nesrečen v sedanjosti.

jype ::

jverne> Kako pa naj prepričam kupca, da ne potrebuje klime ali ogrevanih sedežev? Ali naj se ceneje prodam?

Joj, marketing. I have no idea. Jaz sem se prodal za maratonskega biciklista. Kot računalničar to očitno ne morem bit, pa je vseeno šlo skozi. Kar je najbolj neverjetno - ko sem se prodal za biciklista, ki zmore dva tedna vozit 200+km na dan, sem to tudi postal.

jverne> So...i'm fucked?

Ne vem. Kaj sploh iščeš? Življensko sopotnico, ki je nimfomanka, ampak ne bo več, ko bo spoznala tebe? Bojim se, da v tem primeru statistika ni na tvoji strani.

jverne> Jz osebno prisegam na internetno spoznavanje. Predvsem zaradi tega ker je lažje in ponudba je dost bolj pregledna. Ter še mnogo ostalih plusov.

Največji plus internetnega spoznavanja je predvsem ta, da lahko najprej spoznaš ideologijo, potem se šele ukvarjaš z drugimi, dolgoročno manj pomembnimi rečmi. Ko je rekla da je imela na maturi vse pike pri fiziki, sem vedu, da ne more bit... Well, slaba v matematiki.

jverne> Področje bomo že raziskali, sam pač jaz sem mogoče preveč navdušen nad prihodnostjo in sem zaradi tega malce nesrečen v sedanjosti.

Če bi vedel, kako ti pomagat še kako drugače, kot da ti povem, kako sem se te nesreče otresel sam, bi ti povedal.

jverne> Pač oprosti jype, spet neke floskule mečeš vn. Tisti, ki iščejo neke specifične pogoje so few and far between. Če si ti eno tako našel pol imaš pač srečo in dejansko se nisi nič prodajal. Tako kot name reklame za avte ne delujejo in kupim to kar mi ustreza.

Kako pa veš, da ne obstajajo takšne ženske, ki iščejo take kot si ti? A si že poskušal poiskat kakšno tako, ki je s teboj delila tvoja eksistencialna prepričanja? Oziroma še bolje - a si srečal kakšno globoko verno, pa jo spreobrnil? Meni je uspelo, pa se sploh trudil nisem, samo govoril sem o vsem, kar sem vedel o fiziki (in vztrajal, da je veliko bolj veličastno in navdihujoče od vsake pravljice v svetih knjigah).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

guest #44 ::

jype>Joj, marketing. I have no idea. Jaz sem se prodal za maratonskega biciklista. Kot računalničar to očitno ne morem bit, pa je vseeno šlo skozi. Kar je najbolj neverjetno - ko sem se prodal za biciklista, ki zmore dva tedna vozit 200+km na dan, sem to tudi postal.

No da imam 20 centimetrskega lih ne morem prodat :P
Ampak, ja štekam kaj hočeš povedat.

jype>Ne vem. Kaj sploh iščeš? Življensko sopotnico, ki je nimfomanka, ampak ne bo več, ko bo spoznala tebe? Bojim se, da v tem primeru statistika ni na tvoji strani.

Bom preskočil to vprašanje za zdaj ;)


jype>Največji plus internetnega spoznavanja je predvsem ta, da lahko najprej spoznaš ideologijo, potem se šele ukvarjaš z drugimi, dolgoročno manj pomembnimi rečmi. Ko je rekla da je imela na maturi vse pike pri fiziki, sem vedu, da ne more bit... Well, slaba v matematiki.

Točno to, spoznaš ideologijo brez, da se moraš pačit in blefirat zaradi okoliščin v katerih bi se drugače srečala.


jype>Kako pa veš, da ne obstajajo takšne ženske, ki iščejo take kot si ti? A si že poskušal poiskat kakšno tako, ki je s teboj delila tvoja eksistencialna prepričanja? Oziroma še bolje - a si srečal kakšno globoko verno, pa jo spreobrnil? Meni je uspelo, pa se sploh trudil nisem, samo govoril sem o vsem, kar sem vedel o fiziki (in vztrajal, da je veliko bolj veličastno in navdihujoče od vsake pravljice v svetih knjigah).

Sanja se mi ne kje bi bila koncentracija takih žensk. Bolj ali manj lahko upam na golo srečo...nekje kot si ti.

jype ::

jverne> Sanja se mi ne kje bi bila koncentracija takih žensk. Bolj ali manj lahko upam na golo srečo...nekje kot si ti.

Na tem forumu. Pa na faksih, kjer se zahteva naravoslovno znanje.

jverne> No da imam 20 centimetrskega lih ne morem prodat :P

It's not what they're after. Yes, really. Ampak če nujno rabiš, se da kupit: http://www.schlenkerenterprises.com/arc...

Vitez ::

guest #44 je izjavil:


Jz osebno prisegam na internetno spoznavanje.


Model, zdaj ga pa že nekoliko serješ. Napišeš 10 strani o tem, kako bi rad "dosegel svoj vrh",bil "nadpovprečen" potem pa priletiš s tako, namreč, da prisegaš na internetno spoznavanje. Čudiš se jypu, a sam imaš v bistvu enake želje, kot jih je on uspešno realiziral: na internetu najti žensko zase.

Tvoj problem je v tem, da si se ujel v začaran krog prepričanja, da je vse izmerljivo z nekimi objektivnimi kriteriji, da obstajajo strogo določena pravila, kaj kdo hoče in da vse paše v neko "šablono". Kdo te je napumpal s tem, me niti ne zanima, ti je pa naredil medvedjo uslugo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

Vitez ::

Da pa ne boš rekel, da te samo kurtzam, en nasvet: Pozabi na vso to svojo "ideologijo", ker ti ne prinaša sreče. Prvo se odloči, kaj bi sploh rad. Ti bom dal primer. Jaz pridem v Špar. Lahko grem do prodajalke in rečem: dober dan. Jaz bi nekaj kupil.

??????

Lahko pa pridem in rečem: dober dan, prosim, kje imate mesne izdelke?

Razumeš poanto? Če hočeš, da te življenje nagradi, morš pošiljat jasne signale, kaj bi sploh rad. Zaenkrat so tvoji signali zelo nejasni, saj niti ne znaš odgovoriti na vprašanje od jypa, kakšno žensko bi sploh rad.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

guest #44 ::

Vitez, ti si mal mimo usekal.

Jaz dobro vem kaj bi rad...ne vem pa točno kake kompromise sem pripravljen sprejet.

figula ::

jverne, sedaj ko si prišel "nazaj" na temo upam, da se ne boš spet skril :)

Glej, ker ti ni problem komunicirati na forumu (zaradi anonimnosti in ostalega), se lahko, v kolikor hočeš, pogovarjamo tudi bolj resno in konkretno in pridemo globoko do težav, ki te mučijo. Ker očitno te nekaj razjeda. Če se pa samo šališ – se pa dajmo igrat in v tem primeru tudi ne bo nič narobe, če razgrneš svojo hipotetično zamišljeno dilemo, pa si bomo razbijali glave, kako jo razvozlat.

Najprej jaz: lahko bi me označil kot starejšo žensko. Življenje sem si uredila/sva si uredila in ja, treba je "švicati", kot praviš. Nič ni dano od boga ali kakega drugega preroka.>:D Do tu, kjer sem/sva, je bilo včasih treba tudi plezati in gristi. Zato lahko danes suvereno govorim iz lastnih izkušenj, veliko stvari pa človek pobere tudi sproti, s spremljanjem okolice. Vprašaš me lahko karkoli, nimam nobene potrebe, da bi ti bila odvetnik ali sodnik. Lahko tolažim, motiviram, ali izzovem tvoje misli s svojimi.

In ti: iz tvojih postov lahko preberem, da imaš občutek, da zaradi neke svoje "posebnosti" ne sodiš v standardne norme in veliko željo po nekom, ki bi ti rekel, da je vse OK in bi te imel rad tudi zaradi tega. Samo ne vem ali je sedaj to samo tvoja spolna fantazija, ki je ne moreš izživet (je res tako strašljiva, da jo moraš dozirati počasi?) ali obtožuješ starše za kaj drugega.

Ostali tule na forumu: tudi izkazujejo iskreno pripravljenost najti dobre nasvete.

Premisli, kaj si pripravljen storiti: oklepati se svojih sedanjih misli, ki ti razjedajo dušo in čakati na morebitno odrešenje v prihodnosti ali si priznati, da je čas za miselno evolucijo? Bodi pa pripravljen na "full monty" iskrenost do samega sebe (ni treba do nas).

Pithlit ::

figula je izjavil:

Bodi pa pripravljen na "full monty" iskrenost do samega sebe (ni treba do nas).

Mah če nekdo išče partnerja prek spleta... ja karkoli drugega kot ta 'full monty' ena velika glupost.
Life is as complicated as we make it...

jype ::

jverne> Jaz dobro vem kaj bi rad...

Ja pa povej! Zakaj ti je nerodno?

Super Sonic ::

Pri iskanju partnerja preko neta, vsaj za moje pojme, je videz posameznika še toliko bolj pomemben, sploh kadar išče naključno izbrane osebe. Seveda odvisno kje, kakšen Netlog ni primeljiv s Slo-Tech stranjo, pa vendar - je prvo omenjena stran temu namenjena in če pogledaš njeno osnovo je vse v fotografijah. Šele nato lahko pride na plano slehernik in razlaga kako zelo (ne)poseben je.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

jype ::

Super Sonic> če pogledaš njeno osnovo je vse v fotografijah

Ampak fotografije z videzom posameznika danes nimajo prav mnogo skupnega.

figula ::

@Super Sonic če pogledaš njeno osnovo je vse v fotografijah

Tu je še sindrom "Lepotica in zver". Zaljubi se v mojo osebnost, predno te lahko zmoti moja fotografija ali (ne)posebnost.

Super Sonic ::

Ampak fotografije z videzom posameznika danes nimajo prav mnogo skupnega.


Drži, kot pribito, ampak deluje pa vseeno. Žal - ali pa ne žal. Sicer je pa glede na posameznika odvisno, kako zapelje vso stvar. Toda fotografije štejejo in so nekako prva "bojna vrsta" v spoznavanju (tu bi samo še dodal, da je bilo še 5 let nazaj precej drugače, ampak ob poplavi teh fotoaparatov, skenerjev in mobilnih telefonov, se fotografijo zahteva).

Zaljubi se v mojo osebnost, predno te lahko zmoti moja fotografija ali (ne)posebnost.


To je zelo različno, nekako je plehko, da se izbira vseskupaj na podlagi fotografije, po drugi strani pa, jaz osebno trdim, da pri meni videz šteje. So mi všeč vizualno različne ženske, ampak po pravici povedano, jaz bi težko (oz. nemogoče) živel ob ženski, ki meni ne bi bila vizualno ok. Pa še to bi dodal -> zunanjost človeka se pogosto zlije z osebnostjo človeka. Redko (prav študiram in spominjam se le ene takšne osebe, ki jo poznam, da mi vizualno ni ok, karakterno pa) se zgodi, da ljudje, ki slabše izgledajo od nekih norm, ki ji določa družba, ostanejo ob tem nezakompleksani z zunanjim videzom. In to je potem dejansko težko poslušat, vsaj meni, ker ljudi, ki v živjenju obupavajo, praviloma ne maram.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

donfilipo ::

Pithlit je izjavil:

figula je izjavil:

Če mi nekdo izrazi mnenje, da traja zveza 30+ let zato, ker so se poklopili x in y hormoni, se lahko samo nasmehnem. Nikar se ne zanašajte na to!

Jaz, osebno, sem prepričana da hormoni(pa feromoni... kar je v bistvo to kar nam zagotavlja privlačnost) nimajo prav nobenega vpliva na dolgotrajne zveze. Imajo, seveda, vpliv dokler se gre za zaljubljenost. Pri ljubezni pa ne igrajo vloge.

Midve (s partnerko) furava najino razmerje na medsebojnem spoštovanju, zaupanju in prijateljstvu. Nikoli nisva bile zaljubljene. V bistvu je to nekako 'ratalo'. Sva 'sorodni duši', recimo. Pa ne da so stvari popolne... daleč od tega.


Zagotovo niso samo hormoni in feromoni dovolj. Dalo pa bi se vlogo le teh preveriti na enostaven način.
S ciljno uporabo zgolj teh zbližati izrazite antisimpatije in razdreti dolgoletne veze.

Prvo bi morda bilo celo etično dopustno, drugo spet ne, ampak morda pa komu le uspe kaj zbrskati med tajnim in neetičnim vojaškim raziskovanjem. Nekaj se mi celo rahlo sanja, sem nekoč davno nekje bral. Verjel pa nič, ker še celo kognitivno ogrodje ni bilo pravilno pripravljeno. Morda sem imel takrat prav...ampak najnovejši sorodni poizkusi kažejo precej drugače.

Ponavljam pa, kot je že omenil jype, tudi možgani sami lahko upravljajo s tem proženjem kemikalij, in eventuelno je torej možno nekoga kar avtomatsko podpreti še s malce hormoni (nekoga spoštovati in ljubiti iz racia). Vprašanje pa kot sem rekel, kaj pa tisto bruta force izven racia? Kako pa to? Se dva zasovražita po injekciji, ali zaljubita?
8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Super Sonic ::

Ponavljam pa, kot je že omenil jype, tudi možgani sami lahko upravljajo s tem proženjem kemikalij, in eventuelno je torej možno nekoga kar avtomatsko podpreti še s malce hormoni (nekoga spoštovati in ljubiti iz racia). Vprašanje pa kot sem rekel, kaj pa tisto bruta force izven racia? Kako pa to? Se dva zasovražita po injekciji, ali zaljubita?


Takšna razmišljanja so se meni zdela vedno... nevljudna. Do ljubezni in zaljubljenosti samih. Če/ko vsem tem premišljuješ, kadar se ti to dogaja, vseskupaj zgubi smisel in ravno to je mogoče največji čar obeh.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

donfilipo ::

Ni nevarno.

Srečno zaljubljeni bodo mirno in upravičeno na vsa razpredanja pripomnili: 'stari sere'.

In jaz na to: zajčki kar mirno hop hop. Problem rata ko moraš pristaviti pručko in uporabiti google8-)

Misel nameravam sprožiti tam, kjer ni sreče...ali pa je čisto dovolj prostora za stari dobri firbec!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

D3m ::

Zadnjič videl oglas v lokalu, da iščejo sodelavko za strežbo. Se javim direktorju in mi reče da rabi dekle in ne moškega. Enakopravnost na psu. Za 5 - 7 eur na uro, išče samo za vikende. Išče pa že nekaj mesecev.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

jype ::

D3m> Enakopravnost na psu.

Moška strežba se v takih lokalih slabo prodaja. Jebiga, ne mormo bit vsi barske plesalke.

Pithlit ::

D3m: v barih dekleta, v restavracijah fantje. Pa se poklapa. Plača je tm-tm. Razen napitnin.
Life is as complicated as we make it...

D3m ::

jype je izjavil:

D3m> Enakopravnost na psu.

Moška strežba se v takih lokalih slabo prodaja. Jebiga, ne mormo bit vsi barske plesalke.


Kako, če direktor streže?? Lahko ga nadomestim pa bo isto, samo bom jaz plačan on pa frej :D

Oziroma bo pa več žensk v lokalu. xD
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

jype ::

Ja potem mu pa tudi tako predstavi svojo ponudbo!

D3m ::

Sem že. Ostaja pri svojem. Ali se to smatra, kot diskriminacija?
|HP EliteBook|R5 6650U|

jype ::

D3m> Sem že. Ostaja pri svojem. Ali se to smatra, kot diskriminacija?

IMHO ja. Toži ga.

Jst ::

To je zelo različno, nekako je plehko, da se izbira vseskupaj na podlagi fotografije, po drugi strani pa, jaz osebno trdim, da pri meni videz šteje. So mi všeč vizualno različne ženske, ampak po pravici povedano, jaz bi težko (oz. nemogoče) živel ob ženski, ki meni ne bi bila vizualno ok. Pa še to bi dodal -> zunanjost človeka se pogosto zlije z osebnostjo človeka.


Supersonic: Preberi si tisti poskus z vohanjem majic, ki sem ga napisal. Ženske, ki so jih rangirali precej spodaj, so po tem, ko so povohali njeno majico, bile kar naenkrat precej višje. In obratno.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Pithlit ::

Jst je izjavil:

Kako bi bilo lepo, da bi vsem enake besede pomenile enako...

Pardon, se opravičujem da mi je ratalo to nekako preskočit..

Katere besede? Hormoni? Ker meni to pomeni dejanske hormone. Ker pa se že pogovarjamo o spolih, spolnosti, ljubezni itd... jih lahko celo poimenujem: testosteron in estrogeni (ter nekateri njihovi precursorji pa derivati).

Ni mi jasno kako tile kakorkoli vplivajo na dolgoročnost zveze. Ali pa celo na ljubezen.

Tisto kar je pa folk vohal v 'tvojih' majicah so pa feromoni. In dejansko vplivajo na privlačnost človeka. Tam se pa zgodba tudi konča (dokler ostajamo v začrtanih mejah).
Life is as complicated as we make it...

Jst ::

No, jaz ne poznam točnega delovanja človeškega telesa oziroma kemije v njem in so zame hormoni pač nadmnožica (vsega kar se nam dostavlja v možgane in kar se nam izloča (feromoni,...)). Najverjetneje sem kriv za kakšno nerazumevanje in bi moral to prvo napisati, kaj vse jaz jemljem kot "hormone".

Mislil sem pa konkretno na tole:
>Imajo, seveda, vpliv dokler se gre za zaljubljenost. Pri ljubezni pa ne igrajo vloge.

Kako sem uspel razbrati, ti definiraš ljubezen kot long term zvezo, ki ne nujno vsebuje privlačnosti?

Nekateri posti tukaj mi pa zvenijo takole (kaj naj bi priporočali Julesu):

And so we go, on with our lives
We know the truth, but prefer lies
Lies are simple, simple is bliss
Why go against tradition when we can
Admit defeat, live in decline
Be the victim of our own design
The status quo, built on suspect
Why would anyone stick out their neck?


To je izsek, po mojem mnenju, najboljšega izdanega punk rock komada/albuma NOFX - The Decline.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

jype ::

Zato ga pa jaz podpiram, da vztraja pri iskanju (in je pri tem čim bolj vzdržen, ker mu to zagotavlja bistveno več možnosti) takšne ženske z analitično glavo, ki pozna in se zaveda "banalne" resnice o intimnih odnosih, še vedno zmore doživljati razmerje kot izpolnjujoče, romantično, temelječe na zaupanju in vse ostalo, kar pomaga telesu biti polno tistih hormonov, ki počutje izboljšajo.

Kot pravi sam je njegov problem predvsem to, da ni prepričan, da je pripravljen sprejeti vse kompromise, ki jih bo najverjetneje moral. Tu pa mislim, da je žal on tisti, ki bi raje laži, dokler mu protokol ne bo omogočal česa učinkovitejšega za dosego, well, orgazma.

figula ::

Ah, uporniki brez razloga, en tak priljubljen termin, kakor smo si včasih rekli. Saj je prav tako. Da le pridemo iz svojih bojev s čimmanj buškami :)
Lahko ti kot protiutež ponudim 2 verza, ki sta kar v navadni slovenščini:
In vsak, ki ga srečam,
poskuša me učiti, kako naj živim
in sploh, kakšen morem biti,
in sit sem tega,
da vsak namesto mene ve,
kaj se sme in česa ne.

Hej, hej, kakšna gneča,
hej, hej, koliko ljudi,
nehajte mi stopati na noge.
jaz grem drugam kakor vi.
(zadnji verz sem malo drugače sestavila)

Drugačne poti niso vedno nujno extremi, kot si v mladih letih radi idealiziramo, so lahko tudi čisto mičkeni odkloni, s katerimi najdemo svoje energijsko ugodne položaje, kjer se naše telo in naša psiha dobro počutita. Vse to so samo okvirji, kjer duše najdejo dom in odkoder se odpravljajo na svoja potovanja. Če ne bi bilo tako, bi bilo jako nepošteno do vseh invalidov, prikrajšanih za funkcionalno in mobilno izražanje svojih teles ali čutil.

In od vsega razvajena ter zdolgočasena rit bi rekla, da so ubogi, da zamujajo velike priložnosti v življenju in bi jih s tem silno užalila. Vse sorte potovanj obstaja in to brez alkohola in drog! da se razumemo.

Nihče nima pravice govoriti, da so ti ljudje poraženci in da lažejo sami sebi v obraz, ali da si lažejo tisti, ki izberejo "tradicijo" 2,5 otroka, psa in vrtno ograjo ali da si lažejo tisti, ki izberejo samoto.

Ugotovili smo že tudi, da obstaja več resnic, več različnih dojemanj in je beseda laž dostikrat prehud izraz za tisto, kar govorimo sebi ali drugim. A smo hecni, kaj – včasih prestrogi, včasih preblagi. Komplikatori do skrajnosti >:D:)

Ta-ga-da-ga-da-ga-da.

Ni moj namen komurkoli soliti pameti in mu s prstom kazati kaj naj počne, tega si nisem "privoščila" niti pri vzgoji hčerke, še manj mi je do tega pri neznanih ljudeh. Ako lahko s svojimi mislimi komu kaj olajšam, pomagam sočloveku, ki je ugotovil, da ga zaradi preveč naprezanja v en extrem boli vrat (because he sticks out his neck too much), pa to z moje strani ne pomeni, da ga posiljujem s svojim načinom življenja.
Da, živi, dokler živiš.
Tako nas pravilo uči.
A kaj naj storimo z življenjem,
kadar boli?
(Endre Ady)

petrus ::

JVerne, zdaj na teh demonstracijah si imel možnost najt dobro žensko, če dejansko ve kaj je ACTA, wow ane, skoraj tako dobro kot če bi bila pri tabornikih...
stati inu obstati

Pithlit ::

petrus je izjavil:

skoraj tako dobro kot če bi bila pri tabornikih...

Sej zanj to ni merilo. Jaz vem kaj je ACTA. Verjetno bolje kot 75% tistih ki so šli pohajat. Sicer nisem bila pri tabornikih... sem pa dala skozi vojsko pa urjenje za poklicne gasilce.

O tem, da me bo kdo nagnal v kuhinjo pa ni govora.

Jverne hoče tako žensko ki ve kaj vse je narobe s tem svetom (po možnosti še z IQ v okolici 150... pa vsem znanjem ki se pritiče) in da bo hkrati plesala po vseh njegovh vižah (ter da bi ji to bilo dejansko všeč).
Life is as complicated as we make it...

ZaphodBB ::

@Pithlit: Žalostno je, da take ženske obstajajo vendar jim jverne poleg šovinizma nima kaj ponudit.

jype ::

Meni se ne zdi žalostno, da obstajajo.

Pithlit> O tem, da me bo kdo nagnal v kuhinjo pa ni govora.

Ampak sama greš pa z veseljem, za koga ki ga (ali pa jo) imaš rada. Tisti, ki tega ne razumejo, radi rečejo, da si zaradi tega copata.

Pithlit ::

ZaphodBB je izjavil:

@Pithlit: Žalostno je, da take ženske obstajajo vendar jim jverne poleg šovinizma nima kaj ponudit.

Jah. Bistvo je seveda v tem na kakšen način se tiste viže izvajajo.

jype je izjavil:

Meni se ne zdi žalostno, da obstajajo.

Saj ZaphodBB ne govori o temu. Žalostno je to kar ima jverne v ponudbi.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

jype ::

Pithlit> Žalostno je to kar ima jverne v ponudbi.

Ma, ni tako slabo. Glede na to, kako razmišlja, pa da je še mlad, se lahko še marsičesa nauči, recimo tega, da ni nič narobe, če partnerju zaupaš veliko bolj, kot si zasluži na podlagi poročila obveščevalnega oddelka (to je prispodoba za tisti del zavesti, ki ves čas vse racionalizira) in da ni nič narobe s tabo, če partner to zlorabi (in nič narobe s partnerjem, če ne).

Vitez ::

Jverne je control freak, ki je kupil idejo, da bi moralo vse na svetu potekati po nekih konvencijah in pravilih. Življenje je nepredvidljivo in v tem je njegov čar. Ja, na marsikaj lahko vplivaš, na marsikaj pa ne moreš. Ne moreš recimo drugim okoli sebe solit pameti, kaj naj si oni želijo in mislijo.

On bi rad nek gumb, na katerega bi stisnil in ženska po njegovem okusu bi pridrsala do njega.

Ženske, kot bi si jo želel Jverne, ne obstajajo. Namreč, pametne, seksi in zanimive ženske, ki bi hkrati pustile, da jim en moški ukazuje in kroji njiho svet po svoje.

Če je pametna in seksi, je hkrati sigurno tudi vsaj "svojeglava" v tistem pozitivnem pomenu. In taka ženska želi moškega, ki se bo znal s to njeno svojeglavostjo spoprijeti, ne pa nekoga, ki bi rad pritiskal na gumbe, ona pa naj pleše po njegovo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

ZaphodBB ::

Ženske, kot bi si jo želel Jverne, ne obstajajo. Namreč, pametne, seksi in zanimive ženske, ki bi hkrati pustile, da jim en moški ukazuje in kroji njiho svet po svoje.

Če je pametna in seksi, je hkrati sigurno tudi vsaj "svojeglava" v tistem pozitivnem pomenu. In taka ženska želi moškega, ki se bo znal s to njeno svojeglavostjo spoprijeti, ne pa nekoga, ki bi rad pritiskal na gumbe, ona pa naj pleše po njegovo.


Vse ženske si želijo, da nekoga ki bi pritiskal na njihove gumbe. Vsaj jaz še nisem srečal ženske, ki si ne bi želela submisije (ker čene je od Pithlit kolegica in išče nekoga, da ga podominira :D).

Ampak boljše ženske so tko kot divji mustang. Ne more vsak papak okrog mustangov hodit no.

Pithlit ::

ZaphodBB je izjavil:

Vse ženske si želijo, da nekoga ki bi pritiskal na njihove gumbe. Vsaj jaz še nisem srečal ženske, ki si ne bi želela submisije.

Sam tolk, da bo jasno... jaz sem se popolnoma strinjala s tvojo king/queen analogijo. In se še vedno.
Life is as complicated as we make it...

Vitez ::

ZaphodBB je izjavil:



Ampak boljše ženske so tko kot divji mustang. Ne more vsak papak okrog mustangov hodit no.


Ja ja, sej isto misliva, samo jaz sem se mogoče malo čudno izrazil.

Tisto z gumbom sem mislil, da ženske ne moreš enostavno spremenit v stroj po svoji podobi. Razmerje med moškim in žensko je nekaj, kar mora moški uravnavati SPROTI. In tukaj razni conrol freaki pogrnejo, oni bi radi, da je vse načrtovano, vse predvidljivo.

Šur, dobra ženska se bo podredila moškemu. Ampak MOŠKEMU; ki ima karakter močnejši od njenega, ne pa enemu, ki bo zraven nje jokal: zakaj si tako "močna", daj bodi malo manj, da se bom bolje počutil.

ZaphodBB ::

@Vitez:
Spot on!

Pithlit ::

Vitez je izjavil:

Šur, dobra ženska se bo podredila moškemu.

Dobra ženska bo pri moškem ustvarila vtis da mu je podrejena.

V bistvu pa mora vsako dobro razmerje temeljit na medsebojnem spoštovanju. Kar pa, po dafaultu, ni možno dokler se eden od partnerjev čuti podrejenega (če dejansko je kdo podrejen pa nima veze... dokler se te podrejenosti ne čuti).

Ampak. Ker se določenih vrst podrejenosti ne da izkoreniniti (razen če si forever alone), se da pa podrejenost prerazdeliti (in spremeniti). Recimo, 'OK. Jaz bom v kuhiniji... ampak ne mi solit pameti kaj naj tam delam. Ni panike, skuham zajtrk, kosilo in večerjo, pa še vse malice vmes... ampak ti mi ne boš diktiral (lahko seveda predlagaš in prosiš) kaj in na kakšen način. Ti pa poskrbiš za to da je kuhinja v redu.'.

U bistvu je to tisto kar jaz razumem pod uno analogijo. Še posebej če se 'ti' (read above) včasih tudi odpraviš v kuhinjo kaj pomagat.
Life is as complicated as we make it...

guest #44 ::

Jao, ste pa spet začeli na nekem osebnem nivoju.

A sem kje rekel, da mora biti ženska podrejena moškemu? Da mora moški dominirat žensko za vsako ceno?
Šovinizem? A to če meniš, da imajo ženske več privilegijev dandanes je že šovinizem?

Glede kontrole...vi si to mal napačno zamišljate. Zakaj pol kupujete varne avtomobile, zakaj ne raje kakega starega kjer so diski že zbrušeni na debelino stene konzerve? A ni življenje bolj zabavno, ko veš da ti bo na ovinku lahko odpizdilo kolo in boš zgrmel v prepad? Vsak si želi kontrole saj biti nemočen je ena izmed največjih muk v življenju. Vi ste neki dvoličneži, ob enem pravite kako lepo je nepredvidljivo življenje a ob enem pa se pizdite ko zaidete v kolono ali če staknete genitalni herpes. Dvolični bedaki ste IMO.
Kontrola mora biti, nepredvidljivost naj ostane na nivoju "simulacije" oz. zgolj kot strahvzbujajoča misel.



Glede želje biti podrejen nekomu...obstajajo indici, da si ženska želi biti podrejena moškemu (most surely product of evolution). Definitivno pa si ne želi biti maltratirana. IMO (nekatere) si želijo benevolentne podrejenosti, torej take kjer bo moški ji ukazoval naj počne njej všečne dejanja. Prva misel, ki mi pride je recimo igrano posilstvo ali želja ženske, da jo moški "naskoči od zadaj". Skratka gre vse za igrane zadeve in imajo svoje meje seveda.
Ponovno...kontrola mora biti vedno, namreč posilstvo brez kontrole ni več tako zabavno, če ne vrjamete kar poskusite.
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

V razmerju s punco ter oziranje za drugimi dekleti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36978035 (67449) bluefish

Speed Dating v sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22945562 (39406) Gandalfar
»

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48399945 (86123) guest #44
»

Zenske, rasizem in izbira partnerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
77688281 (75197) kr1ženska

Več podobnih tem