» »

Klub Počasni voznik

Klub Počasni voznik

««
4 / 10
»»

dronyx ::

Kako zakonodajalec pri nas očitno nima pojma o kaznovalni politiki pa lepo kaže poudarjanje dviga kazni za vožnjo v napačno smer po avtocesti. Halo? Kaj ste normalni? Kdo za božjo voljo pa pri zdravi pameti zapelje namerno v napačno smer po avtocesti, sedaj ga bo od tega početja pa odvrnila zagrožena kazen? To je meni surrealistično razmišljanje, ki se mu samo smejem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

BlueRunner ::

Kdo za božjo voljo pa pri zdravi pameti zapelje namerno v napačno smer po avtocesti, sedaj ga bo od tega početja pa odvrnila zagrožena kazen?

Nikogar, morda bo pa koga srečala pamet kasneje, ko bo to storil pijan (torej ne pri zdravi pameti) in bo poleg izpita izgubil še opazen kos premoženja.

solatko ::

Nisi bral, da so celo stave padale v to smer, se mi zdi, da takrat, ko je Maček pobijal na AC.
Delo krepa človeka

dronyx ::

Govorim o zdravi pameti. Če za stavo zapelješ v nasprotno smer po avtocesti zame nisi ravno pri čisti. Z kaznimi nikdar ne moreš preprečiti, da se tistih nekaj % idiotov ne bi še naprej obnašalo idiotsko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Gregor P ::

Če namenoma pelješ po nasprotni strani, te bodo kar lepo kaznovali po KZ; ni nobene dodatne potrebe po nekih "listkih" za polnjenje proračuna:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

WizmoTo ::

jype je izjavil:

solatko> redke so nesreče, pri katerih je vzrok - hitrost.

Nisem še videl, da bi se dve stoječi vozili zaleteli!


Tudi dve vozili, k vozita po istem pasu v isti smeri 200 kph, se še nista zaleteli.
Sploh pa še nihče ni umrl zaradi hitrosti (razen kakšen starček, ki ga je kap od "tunela" :))
Ubije te kvečjemu pospešek (ponavadi negativni :)

Ampak v praksi je pač tako, da če je nekdo povzročil nesrečo in pri tem imel nedovoljeno hitrost, pač zapišejo
da je bil vzrok prevelika hitrost, če je vozil pod dovoljeno hitrostjo, zapišejo, da je bil vzrok neprilagojena hitrost (Če je policaj povzročil nesrečo, potem je ponavadi kriva slabo vzdrževana cesta in pa vremenski pogoji). Resničen vzrok pa je, da sta dva vozila z različno hitrostjo, pa se vsaj enemu najprej ni uspelo dovolj hitro ustaviti, zato pa sta se potem oba ustavila prehitro :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WizmoTo ()

worf ::

kaj pa vsi ki zletijo s cest zaradi prevelike hitrosti? boš rekel da je čupakabra skočila na cesto in jih porinila ven iz ovinka?

taki ponavadi vozijo krepko čez omejitev (sklepam glede na slike poškodovanih vozil)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: worf ()

dzinks63 ::

BlueRunner ::

Že pri dovoljenih hitrostih so vozila velikokrat pošteno zmasakrirana. Ljudje ne štekajo če napišeš, da hitrost ubija in potem delajo bedake iz sebe, ko pametujejo o omejitvah in podobnih nepovezanih stvareh. No, WizmoTo je kot velika izjema tukaj čisto pravilno popravil, da je seveda težava v pospešku, ki človeško telo "ubije" in tudi ubije. V nesrečah pa je ta seveda neposredno povezan s hitrostmi udeležencev.

solatko ::

dzinks63 - klasična - premalo izkušena voznica s pretežko nogo, ko je začelo zanašat, panika. Se je to zgodilo v skladu z omejitvijo ali je šla preko.
BlueRunner - Hitrost v rokah izkušenega voznika ne ubija, ubija pomankanje izkušenj, oziroma vožnja nad svojimi sposobnostmi. Ovinek s katerega bo A letel pri 60, bo B, sicer z rahlim drsenjem, brez problema zvozil s 120, torej ne ubija hitrost.
Kolega motorist, je znal voziti motorje krepko mimo vseh omejitev, potem pa se je ubil z mopedom, pri 40 km/h, ko mu je spodrsnilo na šodru in je z glavo udaril v robnik. Njega ni ubila hitrost, temveč splet nesrečnih naklučij - čelada, šoder in robnik, če bi imel čelado, mu ne bi bilo nič.
Delo krepa človeka

Zlate ::

Tudi mene zelo motijo denarne kazni. Predvsem me moti to, da so kazni, bolj kot ne, namenjene le polnenju proračuna. Se vam resnično zdi, da bo denarna kazen nekoga bolj spametovala, kot pa npr. 14 dni pometanja ceste? Mogoče bi, za boljši učinek, lahko dodali še majico z napisom cestni prekrškar, prehitri voznik ali kaj podobnega.
Če bi bilo državi resnično do tega, da se izboljša stanje na cesti, obstajajo za to veliko bolj učinkovita sredstva kot so denarne kazni. Problem je le v tem, da ne polnijo proračuna. Kdorkoli torej tu zagovarja visoke denarne kazni, ne vidi dalj od svojega nosa ali pa se le dela neumnega oz. smeti forum...

Če pa že država mora polniti proračun, zakaj so potem kazni vedno določene z neko vsoto denarja in ne npr. s procentom od plače? Kaj bi ne bilo to bolj enostavno, obenem pa bi lahko država pobrala več denarja? Mogoče zato, ker se ne pljuva sebi v skledo?:P
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Buggy ::

prekrskarji in smiselna kazen....

regulativa, ki je trenutno uveljavljena je zgresena, saj ne pobere ne ekstremno hitrih (ce jih pa jih ne tangira) ne tistih, ki za na cesto sploh niso.

Avtosole danes dajejo ispite resnicno vsem retardirancem, samo da dovolj ur placajo. PIKA

...to kako vidim avtosole na regionalkah kako vozijo, pa pove vse.

denar je sveta vladar..in tega se zaveda tudi vlada s temi bistroumnimi ukrepi, ki naj bi "izboljsale varnost"...mamico jim je*bem, namesto tranzitnih tras, naj zrihtajo regionalke, kjer poteka dnevma migracija ljudi v sluzbo, ne pa da so ceste iste kot pred 40-leti samo nizje hitrostne omejitve postavljajo.
Mal zaflikamo pa je (support se vedno bolje obrestuje kot celovita prenova)..sistematsko se pa regionalk nihce ne loti!

Na dolenjskem koncu (Kocevarka) ze od leta 2004 obljubljajo traso, pa jih je sam poln gobc takrat ko se gre za politicne "zakramente"

Govna nesposobna!

Buggy ::

@solatko:
Kolega motorist, je znal voziti motorje krepko mimo vseh omejitev, potem pa se je ubil z mopedom, pri 40 km/h, ko mu je spodrsnilo na šodru in je z glavo udaril v robnik. Njega ni ubila hitrost, temveč splet nesrečnih naklučij - čelada, šoder in robnik, če bi imel čelado, mu ne bi bilo nič.


kaj mislis...zapade pod statistiko "neprilagojena hitrost" pa ceprav se je zgolj odmikal luknji na cesti ali pa povozenemu zajcu...aja sej res papezi bodo rekli da je potrebno to pricakovat..


hi hi hura..gremo na konjske vprege pa v srednji vek, ker se nekateri na cesti niso sposobni obnasat.

tako pares ne bo nesrec...aja sej res...lahko kaksna vprega prileti z "neprilagojeno hitrostjo".

MORONI!!!!

darkolord ::

zapade pod statistiko "neprilagojena hitrost"


Kaj bi blo boljše, "idiotizem voznika"?

Bellatrix ::

Avti bi morali sami voziti, the end.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

MrBrdo ::

Jaz pa podpiram idejo... Nared mailing listo, da boš obvestil ko se gremo vozit :) Sicer pa so slovenske kazni že zdaj absurdne, tako da se čez nekaj let verjetno kar preselim ven iz te zavožene a simpatične državice.
MrBrdo

profii ::

MrBrdo je izjavil:

Sicer pa so slovenske kazni že zdaj absurdne, tako da se čez nekaj let verjetno kar preselim ven iz te zavožene a simpatične državice.


Amen:)

dronyx ::

Nekdo je v enem komentarju zapisal, da mora biti natančnost merilnika hitrosti do 100 km/h plus minus 3% (pri 30 km/h to pomeni, da je napaka meritve lahko manj kot 1 km/h). Sem šel pa prav pogledat v moj avto in kaj mi pomaga taka teoretična natančnost, če pa prikaz tega ne omogoča? Jaz lahko če se res potrudim in vso pozornost iz ceste usmerim na kazalce odčitam položaj nekje do 5 km/h natančno.

Kakorkoli razmišljam, 300 € kazni za 10 km/h je zame popolni kretenizem. Za tako prekoračitev je lahko kazen največ 20 €, oz. opomin.

Podpiram vse tiste, ki se nameravate preseliti ven iz te zavožene države. Tu res ni več nobene perspektive.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Mipe ::

Kar odselite se iz Slovenije, bo vsaj varneje na cesti.

ru7 ::

A se kje da dobit podatek o št. registriranih vozil po letih (za zadnjih par let recimo)? Ker jokajo samo o naraščanju smrtnih žrtev, sumim pa, da je vsako leto enostavno na cesti toliko več vozil (včasih je imela familija en avto, danes ima vsak svojega že pri 18ih), ne vidim pa, da bi se popravljale ceste. Če je kje s*ukan asfalt, enostavno počijo tablo 50 in je za njih rešeno. Od kje se je včasih dobil denar, da so na novo naredili vse te regionalne ceste? Danes ne morejo niti 20m asfalta zamenjat, samo flikajo.

BigWhale ::

dronyx je izjavil:

Tule ste očitno nekateri kot kakšna učiteljica v osnovni šoli, ki dopoldne otroke uči moralno vzgojo, popoldan pa si gre dat duška v swingers klub in sproba trojno analo. 8-)


S tem si se avtomatsko izkljucil iz kakrsnekoli resne debate. Enostavno nisi kvalificiran.

dronyx ::

@ru7: Tule imaš celo kopico statističnih podatkov.

Kot sem že večkrat napisal, pa še enkrat poudarjam. Zaradi onesnaženega zraka baje letno pri nas umre nekaj tisoč ljudi, pa se s tem politiki ne obremenjujejo in ne predpisujejo nobenih kazni za onesnaževalce. Ob vsem tem prometu na cestah pa umre nekaj več kot 100 ljudi, iz tega pa naredijo prvovrstni politični cirkus in ljudem prodajajo bučke, kako skrbijo za naša življenja. Ne me basat. Tu gre samo za odiranje naključnih voznikov, da se polnijo občinske blagajne in državni proračun.

Off topics: Danes sem prebral, da naj bi v Velenju predpisali kazen za prekršek v znesku 200 EUR, če boš uriniral za drevesom. Upam da bo prekrškarje lovil župan osebno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

dronyx ::

Če kdo na kakem easy faksu dela diplomsko predlagam, da naredi za diplomo raziskavo, kako natančno ljudje lahko ocenimo hitrost. To lahko izvede tako, da se pelje zadaj v avtu, ki ima merilnih hitrosti z digitalnim prikazovalnikom (številke, ne kazalci) in občasno med vožnjo oceni, kako hitro se pelje, hkrati pa nekdo zapiše natančno hitrost po števcu.

Jaz sem sam to že testiral in za sebe sem ugotovil, da na 10 km/h natančno nisem sposoben oceniti hitrosti. In sem prepričan, da to velja za večino drugih. Zato tudi iz strokovnega vidika za prekoračitve do 10 km/h ni smiselno uporabljati neke astronomske kazni v višini polovice zajamčene plače. Če pa namerava kdo s tem prisiliti voznike, da namesto an cesto gledajo merilnike, potem pa...

Slovenija pač.

Pyr0Beast ::

Ti si odličen, če ciljaš na 10km natančno.

Jaz ko skrenem iz AC še vedno peljem okoli 70km/h-80km/h, in šele ko gledam na števec se zavem da vozim hitro.

Obratno je, ko se iz kakšnje seljaške ceste vklopim v promet na AC in se mi zdi že 110 ogromno.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

smokah ::

ma dej, kazni gor, kazni dol, onyx ma prov, kaj nej cel dan bulim v števc namesto na cesto in pazm da ja ne bom prekoracu za jebenih 10kmh, yea, to bo res zmansalo smrtne zrtve na cesti!- v butalah mogoce!
glede pocasne voznje bom pa tko reku..ene dvakrat sem naredil test, kaj se zgodi če po kakšni npr. Celovški vozim 40kmh, v drugi prestavi in to v času ko je bila največja gužva. rezultat? lol, za mano se je naredila kolona, levi pas je ostal prazen in noben od teh idiotov za mano mi ni niti poblendal, kaj šele potrobil! lahko recem samo: žalost! ne pravim da je treba letet 120 na uro, samo HALOOO, ljudje men se ne da bit na 10km poti do doma, jebeni dve uri v avtu! I got life! in tudi nad omejitvijo (10-15%) bom vozu še naprej, ker se samo na ta način kam premaknem, ker polovica kretenov za volanom ne zna niti speljat na semaforju, rabjo 5 kilometrov da šaltajo v drugo prestavo. najbolj epic bi bilo če bi meli vsi tiste elektricne avte iz lunaparka, tako bi lahko tiste kretene ki pridejo v avto spat, al pa se brit al pa delat seminarsko za faks, gladko zrinu v jarek, kateri bi mogel biti poln kasne gnojnice ali pa bio odpadkov! in pika

jype ::

smokah> in tudi nad omejitvijo (10-15%) bom vozu še naprej, ker se samo na ta način kam premaknem

Pa merit časa in računati tudi ne znaš, poleg tega da si objestno teslo.

ripmork ::

Prekoračitev 10km/h - precej odvisno, kje se to zgodi. V coni strnjenega naselja, kjer je omejitev 30km/h to pomeni, da imaš mnogo več časa za hkratno nadzorovanje hitrosti (zato pa so merilniki tam, da jih gledaš) in opazovanje dogajanja na cesti. Kdor ni sposoben obojega hkrati, nima kaj za volanom delat, naj gre po Urbano. Izgovorov ni, za avtomobilista neznatnih 10km/h več lahko naredi za morebitnega nasajenega pešča ali biciklista življenjsko razliko.

Drugo pa je, ko se voziš na prometni cesti, kjer je omejitev 60km/h ali več... tam je razlika 10km/h praktično komaj zaznavna.

Bellatrix ::

Strinjam se z nekom, ki je napisal da bi morali razvijati železniški promet, čeprav osebno mislim da je to precej zastarelo. Ves promet bi moral teči po zraku. Ponuja nam največ prostora in najhitrejše potovanje. Le tehnologija ni dovolj razvita.
Promet bi vodil računalnik - kar bi zagotovilo največjo možno varnost.
Problem v cestnem prometu je v tem, da so trenutna vozila vse preveč velika, ljudje pa delamo napake.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

smokah ::

jype je izjavil:

smokah> in tudi nad omejitvijo (10-15%) bom vozu še naprej, ker se samo na ta način kam premaknem

Pa merit časa in računati tudi ne znaš, poleg tega da si objestno teslo.


Očitno imaš sam problem že z branjem, zato ne vem kako lahko sploh ocenis moje računanje. govorim o cestah kjer je omejitev 60+, kjer pešec ITAK nima kej počet. sploh pa ni kršen noben zakon če pač speljem takrat ko je treba, kakor je treba, da se promet normalno premika. Predvidevam da še nisi bil v sosednji italiji, kjer bi tebe osebno pomoje zrinl s ceste na prvem semaforju. osebno se nisem bil kaznovan za hitrost, poznam pa ljudi ki so bili in naj ti povem da imajo radarji 10% toleranco, kar pomeni da sploh ne moreš dobiti kazni če vozis (mojih objestnih) 10% cez omejitev.

jype ::

smokah> Predvidevam da še nisi bil v sosednji italiji, kjer bi tebe osebno pomoje zrinl s ceste na prvem semaforju.

Predvidevaš narobe.

smokah> naj ti povem da imajo radarji 10% toleranco, kar pomeni da sploh ne moreš dobiti kazni če vozis (mojih objestnih) 10% cez omejitev.

Še eden od tistih, ki se predpisov drži samo takrat in toliko, da ni kaznovan. Briljantna strategija.

Buddah ::

Sicer bo tole verjetno offtopic oz. je blo že povedano, pa vseeno.

Pred parimi dnevi sem se napotil v Graz. Res sem bil presenečen kako smiselno so postavljene table glede omejitev. Tudi čez naselja je omejitev 70kmh ali pa 60kmh ob predpostavki da imajo lepše, širše ter bolj predgledne ceste. Kar pa mi je bilo zares zanimivo je bilo to, da smo se dejansko vsi v prometu držali omejitve! Za mano so se vozili BMWji, Porschi itd. skratka avtomobili sposobni visokih hitrosti, pa se očitno voznikom ni dalo dirkati. Kakšne so kazni pri njih ne vem, vendar pa se mi zdi da so vozniki povsem zadovoljni z tako omejitvijo hitrosti in ne čutijo potrebe po višjih hitrostih.
Tega pa v Sloveniji seveda nismo zmožni očitno. Živim med Kranjem in Ljubljano in vem da mi velikokrat "žiuc utripa", ko se moram po dolgih ravninah, ki so pregledne, voziti 40kmh. Nesreč na tem področju ni veliko, če pa so že, so zaradi prehitevanj, torej se mi zdi smiselno, da bi malo več denarja vložili v cestno infrastrukturo ne pa samo v kaznovanje. Treba je gledat na dolgi rok!

bluefish ::

Pri nas bi ustrezna ureditev cest morda spametovala določen procent voznikov, ki sedaj minimalno prekorači hitrost. Za ostale pa bi sprostitev omejitev predstavljalo še večji užitek.

Žal, tepe nas mentaliteta.

zenith1 ::

Nemci smejo vozit 250 po avtocesti, kar pa ne pomeni, da skozi naselje vozijo hitreje kot 30, če piše da je treba 30, poleg tega se pa umaknejo, ko jih hitrejši želi prehitet.


Itak, da grejo lahko 250 po avtocesti vendar je takrat zavarovanje avtomobila nično. Boš kar sam kril škodo.

Gregor P ::

Če boš preživel:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

M-XXXX ::

Še eden od tistih, ki se predpisov drži samo takrat in toliko, da ni kaznovan. Briljantna strategija.

Dokler bo država kaznovala samo zaradi denarja in ne zaradi samega ukrepanja in smiselnosti znakov/pravil:P


There: fixed

BlueRunner ::

dronyx je izjavil:

Če kdo na kakem easy faksu dela diplomsko predlagam, da naredi za diplomo raziskavo, kako natančno ljudje lahko ocenimo hitrost. To lahko izvede tako, da se pelje zadaj v avtu, ki ima merilnih hitrosti z digitalnim prikazovalnikom (številke, ne kazalci) in občasno med vožnjo oceni, kako hitro se pelje, hkrati pa nekdo zapiše natančno hitrost po števcu.

Psihologija sicer ni easy faks in jaz tudi ne delam diplomsko iz psihologije, a vendar...

Če se navadiš uporabljati več čutov, potem je hitrost možno vzdrževati relativno dobro (na 2km/h pri hitrostih pod 50km/h). Več čutov pomeni, da se ne zanašaš samo na oči, temveč tudi na sluh. Možgani lahko multitaskajo več čutov, ne morejo pa multitaskati enega (npr. težko je istočasno opazovati okolici in pogledovati na števec). Ocenjevanje samo na uč je katastrofalno slabo - zato se v avtošolah teži z "dinamiko vožnje", ki to ni. Gre se samo zato, da se zaveš, da potem ko si vozil 10km pri 90km/h, hitrost 50km/h izgleda neskončno počasna.

Zelo težko zaznavamo spremembe v hitrosti drugih objektov. Če bi jih bolje, potem ne bi potrebovali zavornih luči. Dober (ali pa slab) trik je ta, da nekoga prehitiš na avtocesti, nato pa začneš zlagoma upočasnejvati. Voznik, ki si ga tako prehitel bo avtomatično začel izenačevati hitrost in, če si dovolj zmeren pri upočasnjevanju, ga lahko upočasniš tudi na 100km/h, pa tega ne bo takoj opazil. Če ima tempomat, ta fora seveda odpade.

Enako pa se ti dogaja tudi pri pospeševanju. Voziš za nekom in ta ima recimo na začetku naselja 40, na koncu pa 60. Vmes pa je pospeševal tako počasi, da si popolnoma spregledal, da ti sprotno in avtomatično izenačuješ hitrost z njim.

Torej: vzdrževanje hitrosti z nekaj vaje gre. Opazovanje sprememb hitrosti zelo težko.

BigWhale ::

Ce ne znate voziti tako, da bi bili sposobni vzdrzevati hitrost z manj kot 10km/h odstopanja brez konstantnega opazovanja stevca, potem itak niste za na ceste.

Kaksne bebave izgovore se ljudje spomnijo...

A pred tako visokimi kaznimi pa niste imeli tezav? In ste brez problemov vozili 10km/h preko omejitve, brez da bi vam kazalec usel preko te vase magicne meje? A takrat pa ni bilo treba neprestano pogledovati na stevec?

To se pocne samo takrat, ko nekdo dvigne kazni in vas je strah, da vas bodo vsakih 15 metrov ustavljali policaji?

En kup traparij ste nametali v to temo...

dronyx ::

Tole je moja današnja večerna izkušnja. Nekaj km pred domom vozim za avtomobilom in peljeva se recimo temu zmerno, ne bom pa napisal po predpisih. Potem naju dohitijo neki divji in verjetno nažgani modeli z MS registracijo (to je čisto drug konec SLO). Nekaj časa vozijo za nama in sicer meni tik za ritjo, potem začnejo prehitevati in sopotnik v avtu mi pokaže fakiča. Zakaj, nimam pojma. Ampak potem pa jaz za njim s polnim gasom in spet raje ne bom pisal s kakšno hitrostjo smo prevozili nekaj km. Mislim da se je tip kar usral, ko je videl, da tu pa ne bo šale. Samo potem sem moral zaviti domov in sem jih pustil, da v miru odrvijo naprej.

Ti modeli so seveda tempirana bomba na cesti in nekega dne se verjetno vožnja ne bo dobro končala za njih ali koga drugega. Fakiča mi pa ne bo nihče kazal na cesti. Tudi jaz znam peljati zelo hitro. Pred desetletjem in več, ko sem imel še petko, me ni prehitel skoraj nihče in če pomislim na takratni slog vožnje je čudež, da sem še živ. Mladost je res norost in dokler nimaš slabe izkušnje se ti zdi, da se nič ne more zgoditi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

jype ::

onyx> Ampak potem pa jaz za njim s polnim gasom

Idiot.

Ni mi treba brat naprej.

bluefish ::

Ta post kvečjemu dokazuje še večjo nezrelost kot preostanek teme.

dronyx ::

Ne bi rekel nezrelost, prilagajam se samo okolju v katerem živim. Off the record, danes popoldan sem imel priložnost v Ljubljani opazovati trojico, kako sredi belega dneva demolira neko ubogo kolo, ki očitno ni bilo njihovo. Potem ga pa še zabrišejo iz nadvoza nekam dol na cesto in mirno bi ga lahko komu vrgli na glavo. Takle mamo v deželi.

Tisti, ki bi morali narediti red, se pa ponavadi radi spravljajo samo na naključne in nenevarne žrtve, ki jih lovijo na trike. Velike kriminalce in barabe se pa večina kot opažam ne upa dirat, dokler ne pride kakšen ukaz iz tujine, da tega je pa zadosti.

Zato jaz gledam na vse skupaj s posmehom in prezirom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

bluefish ::

Zanimivo, da se tebi pravičnežu ni zdelo vredno poklicati policije, če si presodil, da je njihovo početje nevarno.

dronyx ::

Pa kaj si ti nor? Poklicati policijo? Kaj misliš da bi se zgodilo? Mene bi eno uro popisovali, samo to.

Leta 2004 sem napisal prijavo policiji, ker je šlo za nek nezakonit posel. Kriminalist je opravil z mano razgovor in mi jasno dal vedeti, da so v tej državi nedotakljivi in da se jaz lahko "zajebavam", njega pa lahko premestijo na drug konec države. Zaradi neukrepanja policije so bili potem stroški davkoplačevalcev višji od takratnih 170.000.000 SIT.

Jaz nisem tu od včeraj, kot nekateri naivni mladci na tem forumu. Zapomnite si, ta država ni v takem dreku čisto naključno! Če citiram Rada Pezdirja: Slovenija, država, v kateri postaja bolno živeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

BlueRunner ::

@onyx: nagovarjanje k prekrškom, preganjanje po cesti sredi noči z nažganimi tipčki.

Jp. Slovenija, država v kateri postaja bolno živeti.

Ti pa postajaš del problema in ne del rešitve.

gokky ::

jype je izjavil:

Ni videt, da bi jih, če misliš da bi z vožnjo po predpisih komurkoli karkoli zagrenil.


@jype: sicer se strinjam s teboj, da je potrebno spoštovati omejitve (tudi iz druge teme), vendar pa sem danes na Seničici pri Medvodah naletel na znak Cona 40, ki pa se NIKJER NE KONČA. Torej bi moral mirno do Ljubljane, po vseh cestah zunaj naselja,... skratka POVSOD oz. vsaj do prve kombinacije Cona 30/konec cone 30 ali podobno, voziti ne več kot 40km/h.

In to se mi je zgodilo v isti občini, kjer je v naselju Medvode mogoče povsem legalno voziti 90km/h, ker ena od medvoških vpadnic ni označena s predpisanim znakom "naselje".

Sedaj pa naj mi nekdo zaupa, kako naj kot voznik vem, kdaj se zgoraj omenjena cona res konča ali, kje se omenjeno naselje res začne. Na ti dve meji je namreč vezana tudi morebitna prehitra vožnja/oviranje prometa in kazen, ki k takemu prekršku pritiče.

Na podobne neumnosti in neumestnosti sem večkrat opozoril tudi pos?ance in pos?anke v parlamentu in to še PRED SPREJEMANJEM ZVrCP in povezane zakonodaje. Predlagal sem jim celo, da bi bistveno dvignili kazni za neurejeno prometno signalizacijo. Uganite kaj: Tisti pos?anec, ki se je najbolj izpostavljal na TV, je samo nekaj bljuzil o zelenem valu, o tem, da je signalizacija povsem formalno nelogična, pa ni zmogel razumevanja. Seveda tudi višjih kazni za bljuzatorje po občinah in državnih podjetjih, zadolženih za ceste, zato ne bomo videli.

Sam resno razmišljam o tem, da bi povabil pos?ance/pos?anke in "odgovorne" na obeh ministrstvih (notranjem in prometnem) na vožnjo po Ljubljani strogo po prometni signalizaciji in prometnih predpisih (cca. 2 uri vožnje). Se mi kdo pridruži pri organizaciji in vožnji? Obljubim, da bodo vsaj na enem mestu tulili od strahu. >:D

dronyx ::

@BlueRunner: Ko ugotoviš, da ni rešitve, ti kaj drugega mislim sploh ne ostane. Se ti ne zdi?

mat xxl ::

Res je naša država vsak dan bolj gnojna in smrdeča, plavčki pa tako ali tako lovijo samo tam, kjer je efekt, pred šolami in vrtci pa ne se hecati, tam vsi vozijo počasi, je laže na AC čez cestninske postaje loviti ljudi, ki smrtno ogrožajo samo sami sebe, ko ne vozijo ušivih 40 km /h, se čudim, da niso tam cone umirjenega prometa 30 postavili ???

BlueRunner ::

dronyx je izjavil:

@BlueRunner: Ko ugotoviš, da ni rešitve, ti kaj drugega mislim sploh ne ostane. Se ti ne zdi?

Seveda so rešitve. Rešitev je, da spoštuješ prometne predpise. Rešitev je, da ne delaš neumnost, ker ti nekdo pokaže sredinc. Rešitev je, da se umakneš norcem na cesti ter življenju, s čemer zavaruješ svoje in, kako ironično, tudi njihovo zdravje. Rešitve so povsod na dosegu roke, samo pogledati moraš za njih.

Če pa ne gledaš za rešitve, temveč samo viješ roke nad vsako novo oviro, potem te pa razumem. Zate je situacija brezizhodna.

gokky ::

@BlueRunner: Poglej si primer, ki sem ga navedel zgoraj in lepo prosim pojasni, kako se lahko v naši državi 100% držiš prometnih predpisov. Že samo za Ljubljano in okolico ti garantiram, da se jih ne da.

Če trdiš drugače, te vabim v ZS, da se dogovoriva, da prisedem k tebi v avto, ti povem, kje voziti, posnamem vožnjo, potem pa si ogledava in komentirava posnetek. Plačam kosilo, če boš uspel upoštevati prometno signalizacijo in voziti po vozišču na pravem pasu in s pravo hitrostjo (sploh ne bom zahteval 100% spoštovanja predpisov) brez prometne nesreče. Koliko pa si ti pripravljen vložiti v svoje trditve?

Pojasnilo: do ugotovitve o neurejeni prometni signalizaciji sem prišel, ko sem se odločil, da bom vozil strogo po predpisih in prometnih znakih.

;-) ::

Torej 1.7 gremo vsi iz različnih koncev na avtocesto in vozimo proti LJ z hitrostjo 65km/h in pravilno varnostno razdaljo. cca. 25 avtomobilov bi naredilo kolono 1km torej skoraj popolna ohromitev prometa po avtocestah.

Ne motijo nas kazni, motijo nas butaste omejitve. Počeli nebi nič spornega, samo manjši izlet.
««
4 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko vozniki opazujejo/mo prometno signalizacijo

Oddelek: Loža
465170 (1631) fikus_
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26152665 (41871) Oki
»

Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
29246151 (40771) BlueRunner
»

Referendum o kaznih za prometne prekrške (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
549153115 (144359) BlueRunner
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119485520 (58273) BlueRunner

Več podobnih tem