» »

Zbiranje podpisov za referenduma

Zbiranje podpisov za referenduma

1 2
3
4 5

Keyser Soze ::

Ramon dekers je izjavil:

že to je dovolj da banada grozi z ustavni sodišče. Referendum je pač volja ljudstva. In vsaka čast tistemu ki bo zbral 40.000 podpisov. Potrebno je biti proti vsakemu ukrepanju, ki ga stori vlada.

Exactly!

Že zaradi tega bi moral tale predlog pasti. Pa magari če ga potem takoj uveljavi opozicija. Žalostno, ampak resnično je, da si bo trenutna vlada uveljavitev reforme pripisala kot velik uspeh in zmago in s tem zagon za mnoge nove bedarije, ki jih bodo uspeli sklepat skupaj. Pač, padec reforme je nujno potrebna kolateralna škoda.

P.S.: Svetlik je pa po domače povedano eno tele. Tale "reforma" je preveč pomembna, da bi jo prepustili "tveganju" (volji ljudstva). To ti izjavi tele, ki je na oblasti po volji ljudstva. Logični zaključek lahko iz tega potegne vsak novopečeni osnovnošolček.

Le kdaj ga bodo odpipsali...
OM, F, G!

Spy ::

Ramon dekers je izjavil:

že to je dovolj da banada grozi z ustavni sodišče. Referendum je pač volja ljudstva. In vsaka čast tistemu ki bo zbral 40.000 podpisov. Potrebno je biti proti vsakemu ukrepanju, ki ga stori vlada.


Bravo, tako se govori. To je temelj demokracije.

In če bi se ustavno sodišče slučajno upalo prepovedati demokracijo nam potem ne preostane čisto nič drugega kot da se združimo in demontiramo stavbo ustavnega sodišče, nedemokratične sodnike in fašistično oblast!

Keyser Soze je izjavil:


P.S.: Svetlik je pa po domače povedano eno tele. Tale "reforma" je preveč pomembna, da bi jo prepustili "tveganju" (volji ljudstva). To ti izjavi tele, ki je na oblasti po volji ljudstva. Logični zaključek lahko iz tega potegne vsak novopečeni osnovnošolček.
.


Tako se piše. In pred reformo je bistveno pomembneje in nujneje dobiti nazaj tiste 2 milijarde EUR UGOTOVLJENO ukradenega denarja pri izgradnji AC križa. Na primer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spy ()

BlueRunner ::

Ramon dekers je izjavil:

Uf a študente se sedaj izkorišča, ja res. Če bo potreba in bo študent mislil da se ga izkorišča lahko sam zamenja delo, ni potrebno da skrbi za takšne stvari starec svetlik.

Pojdi lanskim svežim diplomantom povedati, da ni problema, če več ne morejo delati preko študenta, saj lahko kadarkoli zamenjajo delo. Ooops. Nimajo ga. Vzel jim ga je drug študent. Delal je vsa, kar bi sicer delal redno zaposleni, hkrati pa mu ne pripada pravica, da dobi pogodbo za redno zaposlitev - mimogrede to je pravica, ki jo imajo celo tisti, ki delajo na črno, in na "večno podaljšane" pogodbe za določen čas, študenti pa ne, ker delajo "po drugem členu zakona". Izkoriščanje se tako skriva v izsiljevnju, ki mu ne moreš pobegniti. Sistem je naravnan proti tebi in v tvojo škodo.

Sedaj se ta sistem ukinja. Pa še skrajni čas, da se. Morda nam bo čez kakšnih 20 let uspelo ukiniti tudi malo delo in bomo trg dela končno normalizirali, ne pa, da se podpira trenutno katastrofo in sabotira še ta en korak v pravo smer.


Ramon dekers je izjavil:

No potem pa bodo prednost dobili ljudje iz drugih držav Romunijo! Enkratno! Zakaj tega ne dojameš?

Oprosti, še tvoje slovenščine v tem stavku ne razumem. Tujci bodo dobili Romunijo? Kaj si želel povedati?


Ramon dekers je izjavil:

In kdo še verjame v pokojnino? Sam sem mnenja da je potrebno izkoristiti luknje kjer se da, dokler se celotni sistem vodstva, oblasti, režima ne zamenja, obrne. Seveda v upanju brez nedolžnih žrtev. Kar se tiče delovne dobe, ne govori takšnih pravljic študentom, naj da država denar ljudem, pa naj sami varčujejo, ne pa da vzame ta denar in ga izkoristi za svoje bedarije.

Delovna doba je neodvisno od pokojninskega sistema edini "števec", ki ti bo na neki točki verjetno dal upravičilo do nekega minimalnega starostnega socialnega dodatka. Kakorkoli mu boš pač rekel. Seveda pa bo lahko tudi to padlo v vodo, če se bo tudi reformo pokojninskega sistema sabotiralo - ja tudi to, ki je minimalna, nam bo pa kupila nekaj let, da se je lotimo resno.

Delovanja našega pokojninskega sistema pa morda ne poznaš, če tako vehementno praviš, da naj da država denar ljudem. Mhm. Jp. Kakšnih 100.000 pa najbolje, da jih kar takoj na pare odpeljemo, da se ne bodo mučili, ali kaj?

Ramon dekers je izjavil:

Super, dobro da vemo, da bo ob sprejetju tega zakona več dlovnih mest. Tista številka 100.000 pa bo izginila.

Sam osebno mislim, da bo številka tam nekje 5.000 do 8.000. Morda pa sem prevelik optimist. Tvoje natolcevanje o izginevanju seveda nima nikakršne zveze s tem, kar sem napisal oziroma z neko vsaj približno realno napovedjo čez palec.

Ramon dekers je izjavil:

"Mladi zaradi zakona o malem delu neposredno zagotovo ne bodo na boljšem, bodo pa na boljšem dolgoročno, saj se bo iz trga dela odstranilo sedanjo nevzdržno anomalijo, ki jim povzroča največjo neposredno škodo."

Zgodbice...

Torej to, da te kot svežega diplomanta podjetje ne bo takoj vrglo na cesto in nadomestilo z enim juncem v prvem letniku (da bo mir vsaj za kakšnih 7 let) ni dolgoročno izboljšanje. Tudi v luči tega, da boš verjetno že med študijem iskal službo, tako kot bodo tudi delodajalci iskali bodoče zaposlence verjetno nič ne pomeni.

Torej meniš, da sploh ni problematično, da tisoči študentov, bodočih diplomantov vseh možnih smeri nabirajo "delovne" izkušnje po barčkih, potem pa se jih takoj vrže na cesto, oni pa ostanejo brez kakršne koli možnosti storiti karkoli, ne da bi šli takoj v delo na črno. Tudi to verjetno ni problem.

Pa če se posvetimo kakšnim študentom, ki bivakirajo po raznih elektro- in info- podjetjih in po izgubi statusa izgubijo delo bo tdu verjetno slabše, ko se bodo že med študijem pogajali za redno delovno razmerje, delodajalci pa se bodo, ravno zaradi odsotnosti študenskega dela, dejansko pripravljeni pogajati. Tudi to je verjetno pravljica. Verjetno bodo vsi raje delali na črno, ko boš imel človeka, ki te lahko jutri prijavi, pojutrišnjim pa ima na podlagi zakona tebi vsiljeno pogodbo za redno zaposlitev. To pa zato, ker ti, delodajalec, ne boš imel nikakršne možnosti, da potegneš iz ulice naslednjega študenta. Lahko boš šel kvečjemu iskati naslednjega zaposlenca...

Ja... pravljice... dokler se ne postaviš v kožo delodajalcev. Potem se jako hitro materializirajo in začuda ravno v smer dolgoročne koristi študentov. Ne pa ravno študentskih servisov.

Ramon dekers je izjavil:

In kdo bo to delal? Saj še korpucije velikih podjetij ne znajo nadzirati. No mogoče se bodo lažje spravili na manjše.

Evo, vidiš... to se pa strinjam. Nadzor je trenutno piškav in ta zakon izvajanja nadzora dejansko ne bo izboljšal. Vendar pa je neumnost trditi, da se bo položaj poslabšal, kot je to trdil izhodiščni sestavek. Če pa se ga bo kdaj dejansko začelo izvjati, pa ima zakon o malem delu nekaj varovalk, ki omogočajo boljši nadzor. Kar pa tudi ni slabo. Nikoli pač ne veš kdaj se bo nekje znašel nekdo, ki bo to rajžo inšpektorjev dejansko naučil delati.

Ramon dekers je izjavil:

Zakaj bi tako razmišljali, če pa bodoči sistem na bo vzdržal pokojnin oziroma jih ne bo izplačeval. Zakaj bi metal in daja za neko kvazi pokojninsko dobo ki je ne bo ob takšnem gospodarskem sistemu!?iluzije

Pokojnine so res zelo majhen košček motivacije. Večja motivacija so relativno visoke globe, ki motivirajo predvsem delodajalce, da bodo legalizirali marsikatero sodelovanje, ki je trenutno v poglavju delo na črno.

Seveda nisem pozabil, da je nadzor piškav in, da bo piškav tudi ostal. Vendar pa je začeten argument, da bo potem več dela na črno piškav, ker se ne bo nenadoma iz nič pojavilo 80.000 iskalcev tega dela. To so že danes iskalci tega dela ni večina jih nima druge možnosti, kot da dela na črno. Samo zaradi tega jih ne bo več delalo na črno. Kvečjemu manj, ker bo marsikdo raje šel po legalni poti že samo zato, da bo lahko zvečer malo bolj mirno spal.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

"Pojdi lanskim svežim diplomantom povedati, da ni problema, če več ne morejo delati preko študenta, saj lahko kadarkoli zamenjajo delo. Ooops. Nimajo ga. Vzel jim ga je drug študent. Delal je vsa, kar bi sicer delal redno zaposleni, hkrati pa mu ne pripada pravica, da dobi pogodbo za redno zaposlitev - mimogrede to je pravica, ki jo imajo celo tisti, ki delajo na črno, in na "večno podaljšane" pogodbe za določen čas, študenti pa ne, ker delajo "po drugem členu zakona". Izkoriščanje se tako skriva v izsiljevnju, ki mu ne moreš pobegniti. Sistem je naravnan proti tebi in v tvojo škodo.

Sedaj se ta sistem ukinja. Pa še skrajni čas, da se. Morda nam bo čez kakšnih 20 let uspelo ukiniti tudi malo delo in bomo trg dela končno normalizirali, ne pa, da se podpira trenutno katastrofo in sabotira še ta en korak v pravo smer."

Dela ni za nikogar, ne za ex- študentem niti za druge iskalce služb ne! No sedaj bo rednemu delavcu, študentu vzel delo romun! Juhej, mogoče kitajc! Pa kaj boš s pogodbo o redni zaposlitvi? Rajši delam na črno. Tebe preveč skrbi za študente, daj povej da so študentje krivi za vsa delovna mesta ki jih bodo izgubili gradbinci!

"Delovna doba je neodvisno od pokojninskega sistema edini "števec", ki ti bo na neki točki verjetno dal upravičilo do nekega minimalnega starostnega socialnega dodatka. Kakorkoli mu boš pač rekel. Seveda pa bo lahko tudi to padlo v vodo, če se bo tudi reformo pokojninskega sistema sabotiralo - ja tudi to, ki je minimalna, nam bo pa kupila nekaj let, da se je lotimo resno.

"Delovna doba je neodvisno od pokojninskega sistema edini "števec"
Ta števec narobe kaže, nevem zakaj ne dobiš toliko denarja kolikor ga vplačaš?




Delovanja našega pokojninskega sistema pa morda ne poznaš, če tako vehementno praviš, da naj da država denar ljudem. Mhm. Jp. Kakšnih 100.000 pa najbolje, da jih kar takoj na pare odpeljemo, da se ne bodo mučili, ali kaj?"

Jah glej, vsak naj zase poskrbi, zdravstveno zavarovanje plačujem pa moram dodatno plačati prviat zdravnika? Zakaj? Mogoče ti poznaš ta sistem, samo oprosti sam ga ne razumem! Če sam varčujem, dobim več kolikor mi izplačajo.Delađ kje na ministrstvu, v j.u. ali boš hmalu v penziji da te tako skrbi za vse te stvari? Glede na to kako se stvari obračajo


"Torej meniš, da sploh ni problematično, da tisoči študentov, bodočih diplomantov vseh možnih smeri nabirajo "delovne" izkušnje po barčkih, potem pa se jih takoj vrže na cesto, oni pa ostanejo brez kakršne koli možnosti storiti karkoli, ne da bi šli takoj v delo na črno. Tudi to verjetno ni problem.

Delovne izkušnje? Kdo gleda delovne izkušnje? Glede na to da je pomankanje dela, nihče ne gleda teh izkušenj pa ti povem iz izkušenj sebe in ostalih. Tako da ne bluzi. Lepo pa služijo tisti ki ti pomagako pisati CV- je. Vseeno je ali nabiraš delovne izkušnje v lokalu ali gradbenem podjetju kot fizikalec, verjemi tudi tam delajo študentje, no smo dokler ni šlo vse v franže.

"Pa če se posvetimo kakšnim študentom, ki bivakirajo po raznih elektro- in info- podjetjih in po izgubi statusa izgubijo delo bo tdu verjetno slabše, ko se bodo že med študijem pogajali za redno delovno razmerje, delodajalci pa se bodo, ravno zaradi odsotnosti študenskega dela, dejansko pripravljeni pogajati. Tudi to je verjetno pravljica. Verjetno bodo vsi raje delali na črno, ko boš imel človeka, ki te lahko jutri prijavi, pojutrišnjim pa ima na podlagi zakona tebi vsiljeno pogodbo za redno zaposlitev. To pa zato, ker ti, delodajalec, ne boš imel nikakršne možnosti, da potegneš iz ulice naslednjega študenta. Lahko boš šel kvečjemu iskati naslednjega zaposlenca..."


Uf delodajalci se bodo pogajali? Govoriš tako kakor da delovne sile sploh ni oziroma jo je premalo! Sicer pa lahko vzame Romuna, in ne študenta ko smo že pri malem delu! Tiste "dobre" službe so že odšle, oziroma gredo iz roda v rod, in jih dobijo sinovi na od ljudi vrhu. Tako da te takšne zadeve neupravičeno skrbijo!

"Ja... pravljice... dokler se ne postaviš v kožo delodajalcev. Potem se jako hitro materializirajo in začuda ravno v smer dolgoročne koristi študentov. Ne pa ravno študentskih servisov."

Dolgoročne koristi študentov ja. Daj ne sanjaj. Za dolgoročno korist se gre vladi v razmerju do svojih riti! Ne pa za študente. Pusti študentske servisi, pač so posrednik ki se je znal obrniti situacijo sebi v prid, in pač računa za svojo storitev. Mi poveč katera državna storitev je brezplačna? Pa povej mi kakšna je dolgoročna korist že? Delovna doba? No meni je vseeno za njo, res, tudi za pokojnino, verjetno tudi ostalim. Glede na to kaj vplačaš in kaj dobiš je to sranje, in te obračaj sitaucije, češ TO PA JE DOBRO ZA ŠTUDENTE. To je enako kot takrat ko so bišopi prišli h indijancem, češ da naj se pokorijo, in bodo odrešeni, hkrati so jim pa v imenu vere pokradli še vse zlato, jih posilili, pobili, ampak vse v imenu vere, in ker je to za njih dobro. Torej da bom životaril za tisto kar bom prispeval nazaj pa dobil miloščino države, ki se ji reče pokojnina, ne hvala!

"Evo, vidiš... to se pa strinjam. Nadzor je trenutno piškav in ta zakon izvajanja nadzora dejansko ne bo izboljšal. Vendar pa je neumnost trditi, da se bo položaj poslabšal, kot je to trdil izhodiščni sestavek. Če pa se ga bo kdaj dejansko začelo izvjati, pa ima zakon o malem delu nekaj varovalk, ki omogočajo boljši nadzor. Kar pa tudi ni slabo. Nikoli pač ne veš kdaj se bo nekje znašel nekdo, ki bo to rajžo inšpektorjev dejansko naučil delat"

Inšpektorji rabijo inšpektorje, da lahko sami sebe nadzorujejo. Povej mi, se stanje izbolšuje? Na katerem področjue, kaj konkretnega se izbolšuje? V času janeza janše sem vinjeto dobil za 50EUR, bencin je bil poceni...sedaj, sedaj, sedaj se plačuje gradbince in banke.


"Seveda nisem pozabil, da je nadzor piškav in, da bo piškav tudi ostal. Vendar pa je začeten argument, da bo potem več dela na črno piškav, ker se ne bo nenadoma iz nič pojavilo 80.000 iskalcev tega dela. To so že danes iskalci tega dela ni večina jih nima druge možnosti, kot da dela na črno. Samo zaradi tega jih ne bo več delalo na črno. Kvečjemu manj, ker bo marsikdo raje šel po legalni poti že samo zato, da bo lahko zvečer malo bolj mirno spal."

Legalni poti, ki je? Saj za redno danes sploh nihče več na zaposluje, ostane samo še malo delo in delo na črno, izbiraj, pri enem plačuješ davek pri drugem ne. Samo še javna uprava zaposluje redno. Vse ostalo... Preveč tveganja, bodi čimkrajši čas zaposlen, da te lahko čim hitreje odpustim če pride do težav!

BlueRunner ::

Ramon dekers je izjavil:

Dela ni za nikogar, ne za ex- študentem niti za druge iskalce služb ne! No sedaj bo rednemu delavcu, študentu vzel delo romun! Juhej, mogoče kitajc! Pa kaj boš s pogodbo o redni zaposlitvi? Rajši delam na črno. Tebe preveč skrbi za študente, daj povej da so študentje krivi za vsa delovna mesta ki jih bodo izgubili gradbinci!

Kaj ima za opraviti zakon o malem delu s tem? Ali bo ta zakon kriv, da bodo gradbinci izgubili delovna mesta? Mislim, da samo malo mutiš in menjaš temo, ker nimaš nikakršnega argumenta proti zakonu o malem delu, kakor stoji v tem trenutku.

Mimogrede: v barčku na Parmovi v Ljubljani, kakšnih 200m od zavoda za zaposlovanje, streže ukrajinka. Na črno, na belo, na napotnico ali na kak tretji način, ne vem. Vidim pa, da nekaj mutiš in poskušaš zamegliti odsotnost argumentov, ko razlagaš o nekih tujcih in gradbenih delavcih v kontekstu malega dela. Vse na kar se vadiš je že danes tukaj prisotno in z novim zakonom tega ne bo niti za pikico več.

Ramon dekers je izjavil:

"Delovna doba je neodvisno od pokojninskega sistema edini "števec"
Ta števec narobe kaže, nevem zakaj ne dobiš toliko denarja kolikor ga vplačaš?

Števec šteje leta to točke, ko postaneš upravičenec. V pokojninsko blagajno ničesar ne vplačuješ ampak jo po pretočnem solidarnostnem sistemu financiraš, da lahko izplačuje pokojnine današnjim upokojencem. Če boš to "ugasnil", boš spravil vse upokojence na pare. Če ne boš začel izboljševati razmerja med aktivnimi in upokojenimi, boš zasral proračun, posledično boniteto in na koncu celotno javno upravo. Ki ima skoraj zagotovo tudi kakšen servis, ki ga dejansko uporabljaš in potrebuješ, tudi če se tega morda ne zavedaš. Tudi zato je zame trenuten predlog flikanja sistema sprejemljiv, čeprav ne predstavlja korenite in dolgoročne reforme, ampak nam samo kupuje čas.

Če ne poznaš obstoječega pokojninskega sistema, morda sploh ne veš kaj ti želim povedati. A nič ne de. V demokraciji smo in tudi ti lahko popolnoma samostojno in suvereno soodločaš o teh vprašanjih.


Ramon dekers je izjavil:

Delovanja našega pokojninskega sistema pa morda ne poznaš, če tako vehementno praviš, da naj da država denar ljudem. Mhm. Jp. Kakšnih 100.000 pa najbolje, da jih kar takoj na pare odpeljemo, da se ne bodo mučili, ali kaj?"

Jah glej, vsak naj zase poskrbi, zdravstveno zavarovanje plačujem pa moram dodatno plačati prviat zdravnika? Zakaj? Mogoče ti poznaš ta sistem, samo oprosti sam ga ne razumem! Če sam varčujem, dobim več kolikor mi izplačajo.Delađ kje na ministrstvu, v j.u. ali boš hmalu v penziji da te tako skrbi za vse te stvari? Glede na to kako se stvari obračajo

Sistem deluje zelo preprosto:
- današnji upokojenci so plačevali za tiste, ki so bili upokojeni pred njimi (na podlagi obljube, da bomo mi plačevali za njih)
- današnji aktivni plačujemo za pokojnine današnjih upokojencev (na podlagi obljube, da bodo drugi za nami plačevali za nas)

Sistem je pretočen (jaz plačujem današnje pokojnine) in solidaren (... to delam zato, ker zaupam, da bodo jutrišnji aktivni plačevali za mojo pokojnino). Seveda je tudi nevzdržen, ker je zaradi demografskih trendov zadnjih desetletij razmerje upokojeni/aktivni prilo od 7 aktivnih za enega upokojenca do malo več kot 1 (en!) aktiven za enega upokojenca. Da smo do tega prišli, je bil razlog v tem, da se je pričakovana življenska doba povečevala (včasih si bil pri 65 v popvprečju že mrtev), hkrati pa se je rojevalo vedno manj otrok (piramida prebivalstva je vedno bolj podobna stolpcu).

Kratkoročen ukrep (kupovanje časa) je, da se mejo za upokojitev dvigne s čemer se bo prisilno in z neugodnimi stranskimi posledicami za nekaj let omejilo povečevanje vsakomesečnega zneska vseh pokojnin.

Dolgoročen ukrep pa bo potrebno še najti.

Če ne gremo v kratkoročen ukrep lahko že v roku leta ali dveh pridemo do točke, ko več ne bo denarja za pokojnine.

Rešitev s prekinitvijo plačevanja pokojninskega prispevka (kar si ponudil), je slaba, zato, ker bi to pomenilo, da že naslednji mesec ZPIZ več ne bi mogel izplačati niti ene pokojnine. To je razlika med pretočnim in rentnim (varčevalnim) sistemom. Prehod med njima pa ni ravno trivialen, ker moraš nekje vzeti denar, da ga daješ današnjim upokojencem, medtem, ko mi, prihodnji upokojenci, namesto v cev mečemo v varčevalno vrečo.

Upam, da sem ti dovolj jedrnato pojasnil trenutno pokojninsko dilemo iz katere ni enostavnega in hitrega izhoda. Imamo pa pred seboj predlog, ki nam bo IMHO omgočil dočakati naslednjo vlado, ki bo morda sposobna dejanske korenite reforme. Ta je očitno ni sposobna sestaviti in izpeljati.


Ramon dekers je izjavil:

"Torej meniš, da sploh ni problematično, da tisoči študentov, bodočih diplomantov vseh možnih smeri nabirajo "delovne" izkušnje po barčkih, potem pa se jih takoj vrže na cesto, oni pa ostanejo brez kakršne koli možnosti storiti karkoli, ne da bi šli takoj v delo na črno. Tudi to verjetno ni problem.

Delovne izkušnje? Kdo gleda delovne izkušnje? Glede na to da je pomankanje dela, nihče ne gleda teh izkušenj pa ti povem iz izkušenj sebe in ostalih. Tako da ne bluzi. Lepo pa služijo tisti ki ti pomagako pisati CV- je. Vseeno je ali nabiraš delovne izkušnje v lokalu ali gradbenem podjetju kot fizikalec, verjemi tudi tam delajo študentje, no smo dokler ni šlo vse v franže.

"Delovne" izkušnje je bilo napisano v narekovajih in čim bolj sarkastično. Kar sem želel s tem povedati je, da je neumnost, da nekdo preko študenta redno dela na delovnem mestu natakarice, ker s tem zagotovo ne pridobi ničesar, razen nekaj denarja. No, enako malo (ali pa veliko) denarja mu lahko da tudi malo delo, pri čemer pa bo tudi on prisiljen čim prej najti nekoga, ki mu bo dal redno delo, ne pa, da ga bo vlekel po njegovih, prijateljevih in ne vem še čigavih napotnicah. Ena punca pa bo na koncu tudi dobila delovno mesto in redno pogodbo za natakarico v tem barčku.

To, da se študij iz teg razloga več ne bo vlekel bo vsekakor dobrodošla sprememba.

Ramon dekers je izjavil:

Uf delodajalci se bodo pogajali? Govoriš tako kakor da delovne sile sploh ni oziroma jo je premalo! Sicer pa lahko vzame Romuna, in ne študenta ko smo že pri malem delu! Tiste "dobre" službe so že odšle, oziroma gredo iz roda v rod, in jih dobijo sinovi na od ljudi vrhu. Tako da te takšne zadeve neupravičeno skrbijo!

Uf, res ne štekaš. Prvo je, da danes študent reče delodajalcu hočem pogodbo, ta ga bo pa odj***l in vzel naslednjega študenta. Pri malem delu tega že zaradi kvot ne bo mogel početi, ker je vseeno, če ima enega ali 100 študentov, ko bo njegova kvota pokurjena, več ne bo imel nikogar. Torej bo ali zmanjšal štacuno ali pa enega zaposlil.

Tvoje obsedenosti z Romuni pa jaz ne štekam. Kako ga vzame? Na črno? Ja super, kaj mu pa danes brani vzeti neokga na črno in kaj se bo z zakonom o malem delu pri takšnem loleku poslabšalo?

Ramon dekers je izjavil:

Dolgoročne koristi študentov ja. Daj ne sanjaj. Za dolgoročno korist se gre vladi v razmerju do svojih riti! Ne pa za študente.

V konkretnem primeru korist države ne izključuje koristi študentov.

Ramon dekers je izjavil:

Pusti študentske servisi, pač so posrednik ki se je znal obrniti situacijo sebi v prid, in pač računa za svojo storitev. Mi poveč katera državna storitev je brezplačna? Pa povej mi kakšna je dolgoročna korist že?

Oprosti, ker ne bom žaloval za servisi, ki so situacijo obrnili v svojo prid. V zakonu o malem delu je predpisana tudi delitev sredstev, ki jih bo preko tega pobrala država in glej ga zlomka - cel kup teh sredsetv bo šel nazaj študentom za njihove "brezplačne" ugodnosti. No, seveda te ugodnosti niso brezplačne, ker si jih bodo plačevali sami. Upam pa, da mi ne zameriš, da me ne moti, da se denarja več ne bo porabljalo za nepremičninske investicije in pijanice v Križankah, temveč morda za kakšne štipendije in morebitno izgradnjo študentskih domov. Mislim... kakšna predrznost. Sedaj bo država molzla študente, da jim bo dajala ugodnosti, namesto, da bi dopuščala poštenim posrednikom, da pospravljajo dobičke v svoje žepe.

Ramon dekers je izjavil:

Delovna doba? No meni je vseeno za njo, res, tudi za pokojnino, verjetno tudi ostalim. Glede na to kaj vplačaš in kaj dobiš je to sranje, in te obračaj sitaucije, češ TO PA JE DOBRO ZA ŠTUDENTE. To je enako kot takrat ko so bišopi prišli h indijancem, češ da naj se pokorijo, in bodo odrešeni, hkrati so jim pa v imenu vere pokradli še vse zlato, jih posilili, pobili, ampak vse v imenu vere, in ker je to za njih dobro. Torej da bom životaril za tisto kar bom prispeval nazaj pa dobil miloščino države, ki se ji reče pokojnina, ne hvala!

Razen tega, da ti gre ziranje za prihodnost evidentno na jetra, si dal zelo slikovito primerjavo. To, da delaš po skoraj enakem sistemu, kjer je možnost izkoriščanja malo manjša je torej enako temu, da ti nekdo vse pokrade, posili in pobije v imenu vere. Hmm... daj mi ti povej kaj je tako slabega na malem delu oziroma kaj so tukaj "kraje", "posilstva" in "poboji", ki se študentom v veliki meri ne dogajajo že sedaj.

Ramon dekers je izjavil:

Inšpektorji rabijo inšpektorje, da lahko sami sebe nadzorujejo.

Mislim, da ne. Mislim, da potrebujejo samo nekaj, kar je izjavil Soršak ob svoji napovedi odhoda iz UVK: "V času svojega službovanja je najbolj ponosen na to, da je uspel zaposlene prepričati, da je treba delati preiskave." Pa ne sedaj popljuvati Soršaka, ki je to izrekel, ampak se zamisli nad tem, kar je rekel... Zaposlene prepričati, da je treba delati preiskave. Mislim... W!T!F! Ne rabiš inšpektorjev za inšpektorje. Rabiš samo enega Atilo, da jih bo nagnal na delo.

Ramon dekers je izjavil:

Povej mi, se stanje izbolšuje? Na katerem področjue, kaj konkretnega se izbolšuje? V času janeza janše sem vinjeto dobil za 50EUR, bencin je bil poceni...sedaj, sedaj, sedaj se plačuje gradbince in banke.

Sedaj pa imaš DARS, ki je zadolžen čez glavo in še malo čez, pri temu pa ima za te kredite tudi državna poroštva, ki jih bova plačala ti, jaz, najini otroci in morda še vnuki in razpadajoče državne ceste. Ampak hej. Vinjete so bile poceni.

Trošarine pa se strinjam, da so najbolj blesav način za zmanjševanje proračunskega primanjklaja, saj dvigajo transportne stroške s tem pa posredno vse življenske stroške in inflacijo. Multiplikativen efekt. Ne veva pa kaj bi delala kakšna druga vlada, ki se bi ji mudilo dobiti denar za vsako ceno... To je že preveč ugibanja.

Ramon dekers je izjavil:

Legalni poti, ki je? Saj za redno danes sploh nihče več na zaposluje, ostane samo še malo delo in delo na črno, izbiraj, pri enem plačuješ davek pri drugem ne. Samo še javna uprava zaposluje redno. Vse ostalo... Preveč tveganja, bodi čimkrajši čas zaposlen, da te lahko čim hitreje odpustim če pride do težav!

Nekateri bodo pač pripravljeni plačati davek, da jih ne bo fovšna soseda zatožila inšpektorju. Za ostale pa se ne bo spremenilo nič. Torej znova nekaj, kar ne gre na slabše, ampak morda malo na boljše, v najslabšem primeru pa ostane isto - torej pretežno neškodljiv ukrep z pozitivnim potencialom.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

"Kaj ima za opraviti zakon o malem delu s tem? Ali bo ta zakon kriv, da bodo gradbinci izgubili delovna mesta? Mislim, da samo malo mutiš in menjaš temo, ker nimaš nikakršnega argumenta proti zakonu o malem delu, kakor stoji v tem trenutku. Vse na kar se vadiš je že danes tukaj prisotno in z novim zakonom tega ne bo niti za pikico več."

Hočem ti objasniti da pri zakonu ne bo izboljšav na gospodarske področju kar pomeni da je vseeno ali je ali pa ga ni. Z novim zakonom bodo pač študentom prepovedali delo, in jim dali določene kvote, pa ne spet z debilizmom delaj ali študiraj.



"Mimogrede: v barčku na Parmovi v Ljubljani, kakšnih 200m od zavoda za zaposlovanje, streže ukrajinka. Na črno, na belo, na napotnico ali na kak tretji način, ne vem. Vidim pa, da nekaj mutiš in poskušaš zamegliti odsotnost argumentov, ko razlagaš o nekih tujcih in gradbenih delavcih v kontekstu malega dela."

Če bo uvedeno malo delo bo delodajalec vzel najcenejšega?kaj tebi ni jasno? To ni slovenec, ne študent in ne upokojenec to bo lahko počel tudi romun, pač če sedaj dela na črno in mora zadeve skrivati bo potem lahko to delal pred vsemi očmi! Kaj je potrebno da boš ti to dojel?

"Števec šteje leta to točke, ko postaneš upravičenec. V pokojninsko blagajno ničesar ne vplačuješ ampak jo po pretočnem solidarnostnem sistemu financiraš, da lahko izplačuje pokojnine današnjim upokojencem. Če boš to "ugasnil", boš spravil vse upokojence na pare. Če ne boš začel izboljševati razmerja med aktivnimi in upokojenimi, boš zasral proračun, posledično boniteto in na koncu celotno javno upravo. Ki ima skoraj zagotovo tudi kakšen servis, ki ga dejansko uporabljaš in potrebuješ, tudi če se tega morda ne zavedaš. Tudi zato je zame trenuten predlog flikanja sistema sprejemljiv, čeprav ne predstavlja korenite in dolgoročne reforme, ampak nam samo kupuje čas.

Če ne poznaš obstoječega pokojninskega sistema, morda sploh ne veš kaj ti želim povedati. A nič ne de. V demokraciji smo in tudi ti lahko popolnoma samostojno in suvereno soodločaš o teh vprašanjih.

Sistem deluje zelo preprosto:
- današnji upokojenci so plačevali za tiste, ki so bili upokojeni pred njimi (na podlagi obljube, da bomo mi plačevali za njih)
- današnji aktivni plačujemo za pokojnine današnjih upokojencev (na podlagi obljube, da bodo drugi za nami plačevali za nas)

Sistem je pretočen (jaz plačujem današnje pokojnine) in solidaren (... to delam zato, ker zaupam, da bodo jutrišnji aktivni plačevali za mojo pokojnino). Seveda je tudi nevzdržen, ker je zaradi demografskih trendov zadnjih desetletij razmerje upokojeni/aktivni prilo od 7 aktivnih za enega upokojenca do malo več kot 1 (en!) aktiven za enega upokojenca. Da smo do tega prišli, je bil razlog v tem, da se je pričakovana življenska doba povečevala (včasih si bil pri 65 v popvprečju že mrtev), hkrati pa se je rojevalo vedno manj otrok (piramida prebivalstva je vedno bolj podobna stolpcu).

Kratkoročen ukrep (kupovanje časa) je, da se mejo za upokojitev dvigne s čemer se bo prisilno in z neugodnimi stranskimi posledicami za nekaj let omejilo povečevanje vsakomesečnega zneska vseh pokojnin.

Dolgoročen ukrep pa bo potrebno še najti.

Če ne gremo v kratkoročen ukrep lahko že v roku leta ali dveh pridemo do točke, ko več ne bo denarja za pokojnine.

Rešitev s prekinitvijo plačevanja pokojninskega prispevka (kar si ponudil), je slaba, zato, ker bi to pomenilo, da že naslednji mesec ZPIZ več ne bi mogel izplačati niti ene pokojnine. To je razlika med pretočnim in rentnim (varčevalnim) sistemom. Prehod med njima pa ni ravno trivialen, ker moraš nekje vzeti denar, da ga daješ današnjim upokojencem, medtem, ko mi, prihodnji upokojenci, namesto v cev mečemo v varčevalno vrečo.

Upam, da sem ti dovolj jedrnato pojasnil trenutno pokojninsko dilemo iz katere ni enostavnega in hitrega izhoda. Imamo pa pred seboj predlog, ki nam bo IMHO omgočil dočakati naslednjo vlado, ki bo morda sposobna dejanske korenite reforme. Ta je očitno ni sposobna sestaviti in izpeljati."

Smo res v demokraciji? Torej, če so jemali denar iz pokojninskega sistema, je pač čas da se sesuje?! Ne moreš samo jemati, krpati pa iz tistega kjer je manjko! Še vedno ne razumem zakaj ne dobiš tistega kar si vplačal? Hey če smo v kapitalizmu, se pa pojdimo kapitalizem, ne pa da bluzimo o neki solidarnosti, ki mi jo ti hočeš prodati in je v resnici no, no razen na papirju.
Hvala za pojasnilo, sedaj točno vem kako deluje.

"Delovne" izkušnje je bilo napisano v narekovajih in čim bolj sarkastično. Kar sem želel s tem povedati je, da je neumnost, da nekdo preko študenta redno dela na delovnem mestu natakarice, ker s tem zagotovo ne pridobi ničesar, razen nekaj denarja. No, enako malo (ali pa veliko) denarja mu lahko da tudi malo delo, pri čemer pa bo tudi on prisiljen čim prej najti nekoga, ki mu bo dal redno delo, ne pa, da ga bo vlekel po njegovih, prijateljevih in ne vem še čigavih napotnicah. Ena punca pa bo na koncu tudi dobila delovno mesto in redno pogodbo za natakarico v tem barčku.

To, da se študij iz teg razloga več ne bo vlekel bo vsekakor dobrodošla sprememba."

Floskule, floskule. Zaupanja v ta sistem in delovno dobo ni več. Zakon pa tega ne bo spremnil, kar se bo moralo spremeniti je čistka na vrhu, sprememba celotnega sistema in ne enega kurčevaga zakona, ki temelji na samo še na poslabšanju, demagogi tebi podbni pa govorijo kako da se je s tem začel preporod, začetek preporoda.


"Uf, res ne štekaš. Prvo je, da danes študent reče delodajalcu hočem pogodbo, ta ga bo pa odj***l in vzel naslednjega študenta. Pri malem delu tega že zaradi kvot ne bo mogel početi, ker je vseeno, če ima enega ali 100 študentov, ko bo njegova kvota pokurjena, več ne bo imel nikogar. Torej bo ali zmanjšal štacuno ali pa enega zaposlil.

Tvoje obsedenosti z Romuni pa jaz ne štekam. Kako ga vzame? Na črno? Ja super, kaj mu pa danes brani vzeti neokga na črno in kaj se bo z zakonom o malem delu pri takšnem loleku poslabšalo?"

Študentu bo potem omejeno študentsko delo na, prej je bilo to skoraj neomejeno, no bilo je nekaj malega davka. Kako ne moreš sklepati da bo z malem delom potem lahko namesto na črno zaposlil človeka legalno??WTF? In to bo tisti ki bo najcenejši!

"V konkretnem primeru korist države ne izključuje koristi študentov."

Seveda jo, ne prodajaj megle, no. Tiste delovne izkušnje, in pokojnino obdrži zase, poleg tega dobi pa študent samo omejen čas del. Tako da meglo prodaj drugim.


Oprosti, ker ne bom žaloval za servisi, ki so situacijo obrnili v svojo prid. V zakonu o malem delu je predpisana tudi delitev sredstev, ki jih bo preko tega pobrala država in glej ga zlomka - cel kup teh sredsetv bo šel nazaj študentom za njihove "brezplačne" ugodnosti. No, seveda te ugodnosti niso brezplačne, ker si jih bodo plačevali sami. Upam pa, da mi ne zameriš, da me ne moti, da se denarja več ne bo porabljalo za nepremičninske investicije in pijanice v Križankah, temveč morda za kakšne štipendije in morebitno izgradnjo študentskih domov. Mislim... kakšna predrznost. Sedaj bo država molzla študente, da jim bo dajala ugodnosti, namesto, da bi dopuščala poštenim posrednikom, da pospravljajo dobičke v svoje žepe.

Pobrati pa naša država zna, to je pa tudi vse. Kot sem rekel, ali gremo vse ali nič, uvedimo plačljivo šolstvo, za pokojnino boš varčeval, prav tako zdravstvene prispevke boš moral plačevati sam. Tisti, ki imajo svojce in bi ostali brez pokojnin bi pomagali svojci, tako kot se to dela v tujini, tisti brez bi pa solidarno nekaj namenili, prodamo triglav in poskrbimo za njih recimo. ČLOVEK, KDAJ TI BO JASNO, ČE DENARJA NI, GA PREPROSTO NI, ZAKON PA JE DALEČ OD TEGA DA BO DVIGNIL GOSPODARSTVO. Če so ljudje tipa zidar nekje jemali, se to mora nekje poznati, upam da razumeš analogijo!Dejansko se pogovarjamo o debilnih rečeh, brez temeljev, ki ne bodo obrodili sadov. Zakaj ne vzame vsem, vzame študenstkemu servisu, ki si naredi nek objekt, in je MALA riba, velike pa gleda. LOL. SARKAZEM!

"Razen tega, da ti gre ziranje za prihodnost evidentno na jetra, si dal zelo slikovito primerjavo. To, da delaš po skoraj enakem sistemu, kjer je možnost izkoriščanja malo manjša je torej enako temu, da ti nekdo vse pokrade, posili in pobije v imenu vere. Hmm... daj mi ti povej kaj je tako slabega na malem delu oziroma kaj so tukaj "kraje", "posilstva" in "poboji", ki se študentom v veliki meri ne dogajajo že sedaj."

S takšnimi trapastimi ukrepi,se ne bi čudil da bi do kaj takšnega prišlo, ko bo počilo bo počilo! Saj veš "history repeat itself". Ti je pa že marsikdo razložil zakaj je takšno delo slabo, sam pa se ponavljaš in kot rečeno prodajaš meglo, razumeti pa tako ali tako nočeš nič.

"Mislim, da ne. Mislim, da potrebujejo samo nekaj, kar je izjavil Soršak ob svoji napovedi odhoda iz UVK: "V času svojega službovanja je najbolj ponosen na to, da je uspel zaposlene prepričati, da je treba delati preiskave." Pa ne sedaj popljuvati Soršaka, ki je to izrekel, ampak se zamisli nad tem, kar je rekel... Zaposlene prepričati, da je treba delati preiskave. Mislim... W!T!F! Ne rabiš inšpektorjev za inšpektorje. Rabiš samo enega Atilo, da jih bo nagnal na delo."

Žalostno! Poglej si to kontradiktornost, najprej sprejemaš tisto kar ti vlada proda, po drugi strani jo pa pljuvaš češ da ne dela nič. Upam da veš, ukazi prihajajo od zgoraj, mogoče je nekdo preveč zaposlen s kužki ali snifanjem bele:))

"Sedaj pa imaš DARS, ki je zadolžen čez glavo in še malo čez, pri temu pa ima za te kredite tudi državna poroštva, ki jih bova plačala ti, jaz, najini otroci in morda še vnuki in razpadajoče državne ceste. Ampak hej. Vinjete so bile poceni."

Vprašaj ata Zidarja ali je zadolžen zaradi vinjet ali njihovih gradenj. Janša je bil prvi, ki je upal "zapreti" gospoda, ki je nakradel premoženje, in sedaj sprejemamo zakone, ki so idotskega značaja da to "krajo" popravimo upravičimo.


"Nekateri bodo pač pripravljeni plačati davek, da jih ne bo fovšna soseda zatožila inšpektorju. Za ostale pa se ne bo spremenilo nič. Torej znova nekaj, kar ne gre na slabše, ampak morda malo na boljše, v najslabšem primeru pa ostane isto - torej pretežno neškodljiv ukrep z pozitivnim potencialom."

Ljudje tipa Bluerunner ste bodisi defektni bodisi pri koritu, saj nam hočete prodati in prepričati će omenjeno MEGLO. To je tako kot pri zgodbici cesarjeva nova oblačila, le da je v tem primeru cesar ljudstvo, krojača pa sta zidar, vlada, golobič. Ti priporočam to zgodbico: http://www2.arnes.si/~soppzupa/oblacila... Evo tu je obnova, malo se zamisli!

Gregor P ::

Malajlo je izjavil:


Človek se lahko vpraša, zakaj je danes temu nenadoma tako? Očitno zato ker je aktualna vlada izgubila zaupanje ljudstva ...

Torej, 15% volivcev se ne strinja z nečim, o čemer nima pojma in ti bi takoj menjal vlado? Pa dej nehi srat... Če se izreče 50+% procentov ljudi proti, potem lahko sanjariš o odstopu. Recimo. Pa še to samo pri referendumih, ki so ala NATO, EU. Ne pa sprememba zakona o RTV, no.

Ne razumeš poante napisanega; gre se za to, da si danes očitno vsak upa predlagati in kot kaže celo brez težav zbrati dovolj predpisov za razpis referenduma in na koncu celo zmagati oz. pridobiti podporo volivcev; običajno temu namreč ne bi smelo biti tako t.j. ko neka vlada uživa zaupanje ljudi in je dokaj težko priti do referenduma, kaj šele zmagati na njemu.

Sicer pa sem odgovarjal na
Referendumi bodo postali še en slovenski nacionalni šport.

... in podal komentar, zakaj sam menim, da je temu tako.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BlueRunner ::

Ramon dekers je izjavil:

Hočem ti objasniti da pri zakonu ne bo izboljšav na gospodarske področju kar pomeni da je vseeno ali je ali pa ga ni. Z novim zakonom bodo pač študentom prepovedali delo, in jim dali določene kvote, pa ne spet z debilizmom delaj ali študiraj.

Hehe... ne, ne rabim "delaj ali študiraj". Vsa kar lahko rečem je to, da je odprava anomalij na trgu dela vedno pozitiven korak na gospodarskem področju. Morda ni zadosten, upam, da ni dokončen, vsekakor pa v pravo smer in kot takšen predstavlja izboljšavo za vse akterje na gospodarskem poročju.


Ramon dekers je izjavil:

Če bo uvedeno malo delo bo delodajalec vzel najcenejšega?kaj tebi ni jasno? To ni slovenec, ne študent in ne upokojenec to bo lahko počel tudi romun, pač če sedaj dela na črno in mora zadeve skrivati bo potem lahko to delal pred vsemi očmi! Kaj je potrebno da boš ti to dojel?

Morda pa si ti nekaj pomešal:
- po zakonu o malem delu znesek ne more biti nižji od 4€/h. Torej ne bo tekme do najcenejšega ampak samo širok izbor tistih, ki gredo do 4€. Nižje ne bo šlo.
- tipičen barček je odprt od 8h - 22h 6 dni v tednu. To je skupno 14*6=84 ur. 40 ur lahko oddela samozaposlen lastnik bara, kar mu pusti še 44 ur luknje. Teh 44 ur * 4 tedne je skupno 176 ur - poln delovni mesec, če poznaš te številke. Omejitev pri malem delu je največ 60 ur mesečno, če nimaš študenta. Torej 1,5 tedna. Torej ni šans, da bo vzel nekega ne-študenta (očitno romuna, ki jih tako obožuješ), ker bo moral 3x vsak mesec urejati papirje za novega romuna. Torej mu bo verjetno lažje vzeti študenta, ki bo lahko pri njemu v šusu delal cca. pol leta. Potem pa novega študenta in ponovi vajo, ker bo presežena študentova kvota.
- če bo želel izigravati sistem, se ga bo dalo enostavno ujeti tisti trenutek, ko bo inšpektor uspel priti na kavo
- lahko pa ostane pri delu na črno in se ne bo spremenilo

Tako, da mislim, da ti še nisi ravno dojel kvot in njihovih posledic.

Ramon dekers je izjavil:

Smo res v demokraciji? Torej, če so jemali denar iz pokojninskega sistema, je pač čas da se sesuje?! Ne moreš samo jemati, krpati pa iz tistega kjer je manjko! Še vedno ne razumem zakaj ne dobiš tistega kar si vplačal? Hey če smo v kapitalizmu, se pa pojdimo kapitalizem, ne pa da bluzimo o neki solidarnosti, ki mi jo ti hočeš prodati in je v resnici no, no razen na papirju.
Hvala za pojasnilo, sedaj točno vem kako deluje.

Nihče ni jemal nobenega denarja iz pokojninskega sistema, ker ta sistem nima nobenega denarja. Ne dobiš tistega, kar si vplačal, ker ničesar ne vplačuješ, ampak samo daješ za trenutne pokojnine.

OK, še bolj poenostavljena razlaga našega sistema samo v kontra smeri:
- odrasli plačujejo hrano, obleko in streho svojim obnemoglim (recimo 70+) staršem
- pri temu upajo, da bodo njihovi froci enako počeli za njih
- pri "državnem sistemu" država predpisuje, da froci morajo početi enako za njih

To je vse. Upam, da je iz primera jasno, da kot odrasel ničesar ne "vplačuješ" ali pa "vlagaš", ko obnemoglim staršem plačuješ stroške življenja, torej tudi ni nobenega izplačila. T.i. medgeneracijska solidarnost pa je, da računaš na to, da ti bodo froci delali enako. Včasih se je to delalo znotraj familje, danes se to dela na nivoju države.

Kaj se zgodi, če se odrasli nenadoma odločijo, da obnemoglim staršem brez kakršnega koli prehodnega obdobja ne bodo več dali niti centa, lahko tudi sklepaš po tem približku.

Ramon dekers je izjavil:

Floskule, floskule. Zaupanja v ta sistem in delovno dobo ni več. Zakon pa tega ne bo spremnil, kar se bo moralo spremeniti je čistka na vrhu, sprememba celotnega sistema in ne enega kurčevaga zakona, ki temelji na samo še na poslabšanju, demagogi tebi podbni pa govorijo kako da se je s tem začel preporod, začetek preporoda.

To, da bodo študenti aktivno iskali delo še med študijem in, da več ne bodo imeli finančne spudbude za umetno podaljševanje študija niso floskule. To, da mi polagaš tuje besede v usta, pa znak, da nimaš nikakršnih nasprotnih argumentov.


Ramon dekers je izjavil:

Študentu bo potem omejeno študentsko delo na, prej je bilo to skoraj neomejeno, no bilo je nekaj malega davka. Kako ne moreš sklepati da bo z malem delom potem lahko namesto na črno zaposlil človeka legalno??WTF? In to bo tisti ki bo najcenejši!

Kvote, kvote, kvote. Če ne razumeš njihove logike, potem ne moreš razumeti omejitev, ki to varianto preprečujejo. Izbira še vedno ostane legalno ali pa na črno, pri čemer ima več ljudi možnost svoje delo na črno dejansko legalizirati.

Ramon dekers je izjavil:

Seveda jo, ne prodajaj megle, no. Tiste delovne izkušnje, in pokojnino obdrži zase, poleg tega dobi pa študent samo omejen čas del. Tako da meglo prodaj drugim.

Ti si se obesil samo na pokojnino, katere delovanja še vedno ne razumeš. Hkrati pa se obešaš na delovne izkušnje za katere sem že pojasnil kako sem jih navedel kot sarkastično kritiko študentskega argumenta proti malem delu - t.j. študensko delo služi njihovem nabiranju. Torej nek polovičen argument in neko podtikanje mnenja, ki ga nimam.

Brez argumentov in tudi brez zmožnosti, da bi sledil o čemu se sploh gre. Ti gre pa odlično mlatenje po slamnatih možeh.

Ramon dekers je izjavil:

Žalostno! Poglej si to kontradiktornost, najprej sprejemaš tisto kar ti vlada proda, po drugi strani jo pa pljuvaš češ da ne dela nič. Upam da veš, ukazi prihajajo od zgoraj, mogoče je nekdo preveč zaposlen s kužki ali snifanjem bele:))

Aha, še en, ki pri drugih ne vidi sposobnosti, da nek predlog ocenimo po njegovih lastnostih in ne po lastnostih prinašatelja. Ali ti slučajno povohaš poštarju spodnjice, preden iz njegovih rok sprejmeš poštno pošiljko?

Ramon dekers je izjavil:

Vprašaj ata Zidarja ali je zadolžen zaradi vinjet ali njihovih gradenj. Janša je bil prvi, ki je upal "zapreti" gospoda, ki je nakradel premoženje, in sedaj sprejemamo zakone, ki so idotskega značaja da to "krajo" popravimo upravičimo.

Na pogodbi sta dva podpisa. SCT-jev interes je bil, da dobi čim več denarja za čim manj dela. DARS-ov interes je bil na žalost enak. Ali se je dejansko polovilo prave lopove?

Oh, pa še ta gospod je obtožen zaradi posla okoli kontrolnega stolpa, ki nima nič z DARS-om ali avtocestami. Da bo mera polna, pa se je tam škodo dejansko uspelo preprečiti. Torej še eno menjanje teme, ki nima zveze ne z vinjetami, ne z malim delom.


Ramon dekers je izjavil:

Ljudje tipa Bluerunner ste bodisi defektni bodisi pri koritu, saj nam hočete prodati in prepričati će omenjeno MEGLO. To je tako kot pri zgodbici cesarjeva nova oblačila, le da je v tem primeru cesar ljudstvo, krojača pa sta zidar, vlada, golobič. Ti priporočam to zgodbico: http://www2.arnes.si/~soppzupa/oblacila... Evo tu je obnova, malo se zamisli!

Zamislim se lahko samo nad tukajšnjimi primeri, da nekateri ne premorjo niti resnega argumenta proti reformi malega dela. Debato zavijete v neko meglo in upate, da bo pomagalo omenjanje psov in podobnih nepovezanih in za malo delo nepomembnih zgodb. Za začetek bi bilo za koga dobro, da prebere predlog zakona o malem delu, preden začne po njemu pljuvati. Bo potem pljuvanje mnogo bolj verodostojno.

Double_J ::

A veste kdaj bomo podprli na referendumu takšno reformo? Ko nam bodo dokazali za vsak cent od davkov, za kaj se porablja in zakaj je to nujno.

Dokler to ne dokažejo, potem imajo verjetno še več kot dovolj denarja za racionalizacijo. Torej naj kar sami pretakajo ta sredstva v pokojninsko blagajno za krpanje luknje.

Ustavno sodišče ne more zavrniti referenduma, dokler oni ne dokažejo vsega tega.
Dve šivanki...

Ramon dekers ::

Double_J je izjavil:

A veste kdaj bomo podprli na referendumu takšno reformo? Ko nam bodo dokazali za vsak cent od davkov, za kaj se porablja in zakaj je to nujno.

Dokler to ne dokažejo, potem imajo verjetno še več kot dovolj denarja za racionalizacijo. Torej naj kar sami pretakajo ta sredstva v pokojninsko blagajno za krpanje luknje.

Ustavno sodišče ne more zavrniti referenduma, dokler oni ne dokažejo vsega tega.



Se strinjam!

Blurunner kar se tvojih argumentov tiče so kot že povedano slabi in brez podlage.

Nihče ni jemal nobenega denarja iz pokojninskega sistema, ker ta sistem nima nobenega denarja. Ne dobiš tistega, kar si vplačal, ker ničesar ne vplačuješ, ampak samo daješ za trenutne pokojnine.

In zakaj je pokojninska blagajna prazna, zakaj vplačaš oziroma po tvoje daš, ne prejmeš pa nazaj v enaki vrednostj?Ne, ne razumem res ne. Kdo vzame tisti delež?

"Morda pa si ti nekaj pomešal:
- po zakonu o malem delu znesek ne more biti nižji od 4€/h. Torej ne bo tekme do najcenejšega ampak samo širok izbor tistih, ki gredo do 4€. Nižje ne bo šlo.
- tipičen barček je odprt od 8h - 22h 6 dni v tednu. To je skupno 14*6=84 ur. 40 ur lahko oddela samozaposlen lastnik bara, kar mu pusti še 44 ur luknje. Teh 44 ur * 4 tedne je skupno 176 ur - poln delovni mesec, če poznaš te številke. Omejitev pri malem delu je največ 60 ur mesečno, če nimaš študenta. Torej 1,5 tedna. Torej ni šans, da bo vzel nekega ne-študenta (očitno romuna, ki jih tako obožuješ), ker bo moral 3x vsak mesec urejati papirje za novega romuna. Torej mu bo verjetno lažje vzeti študenta, ki bo lahko pri njemu v šusu delal cca. pol leta. Potem pa novega študenta in ponovi vajo, ker bo presežena študentova kvota.
- če bo želel izigravati sistem, se ga bo dalo enostavno ujeti tisti trenutek, ko bo inšpektor uspel priti na kavo
- lahko pa ostane pri delu na črno in se ne bo spremenilo

Tako, da mislim, da ti še nisi ravno dojel kvot in njihovih posledic."

60x4 = 240
89,90 EUR mesečna karta za avtobus. Kje so ostali stroški, to mislim za študenta, ki mu starši ne kupijo vsega.


"Nihče ni jemal nobenega denarja iz pokojninskega sistema, ker ta sistem nima nobenega denarja. Ne dobiš tistega, kar si vplačal, ker ničesar ne vplačuješ, ampak samo daješ za trenutne pokojnine.

OK, še bolj poenostavljena razlaga našega sistema samo v kontra smeri:
- odrasli plačujejo hrano, obleko in streho svojim obnemoglim (recimo 70+) staršem
- pri temu upajo, da bodo njihovi froci enako počeli za njih
- pri "državnem sistemu" država predpisuje, da froci morajo početi enako za njih

To je vse. Upam, da je iz primera jasno, da kot odrasel ničesar ne "vplačuješ" ali pa "vlagaš", ko obnemoglim staršem plačuješ stroške življenja, torej tudi ni nobenega izplačila. T.i. medgeneracijska solidarnost pa je, da računaš na to, da ti bodo froci delali enako. Včasih se je to delalo znotraj familje, danes se to dela na nivoju države.

Kaj se zgodi, če se odrasli nenadoma odločijo, da obnemoglim staršem brez kakršnega koli prehodnega obdobja ne bodo več dali niti centa, lahko tudi sklepaš po tem približku."

Glej na tajskem, kitajskem verjetno tudi zda sami skrbijo za pokojnine. Pri nas pa se ne ve kdo pije kdo plača. Če ti nek vplačaš oziroma ti država vzame, ali po tvoje DAŠ dobiš pa veliko manj od tistega kar si dal potem nekaj ne štima? Matematika no go.


"To, da bodo študenti aktivno iskali delo še med študijem in, da več ne bodo imeli finančne spudbude za umetno podaljševanje študija niso floskule. To, da mi polagaš tuje besede v usta, pa znak, da nimaš nikakršnih nasprotnih argumentov."

Se lahko izvede drugačne ukrepe. Zakaj potem omejitev na 60 ur mesečno? Dajmo potem omejitev samo na študiranje. Študiraš lahko redno, padeš samo 1x in to je to. Slabe argumenti daješ ti, mojih pa ne razumeš.

"Ti si se obesil samo na pokojnino, katere delovanja še vedno ne razumeš. Hkrati pa se obešaš na delovne izkušnje za katere sem že pojasnil kako sem jih navedel kot sarkastično kritiko študentskega argumenta proti malem delu - t.j. študensko delo služi njihovem nabiranju. Torej nek polovičen argument in neko podtikanje mnenja, ki ga nimam.

Brez argumentov in tudi brez zmožnosti, da bi sledil o čemu se sploh gre. Ti gre pa odlično mlatenje po slamnatih možeh."

Ne res ne razumem pokojninskega sistema, ne v takšni smislu kot ga imamo.

"Zamislim se lahko samo nad tukajšnjimi primeri, da nekateri ne premorjo niti resnega argumenta proti reformi malega dela. Debato zavijete v neko meglo in upate, da bo pomagalo omenjanje psov in podobnih nepovezanih in za malo delo nepomembnih zgodb. Za začetek bi bilo za koga dobro, da prebere predlog zakona o malem delu, preden začne po njemu pljuvati. Bo potem pljuvanje mnogo bolj verodostojno."

Problem je nad tistimi ki sprejemajo in "razumejo" vladne ukrepe kot neko stvar ki je (ne) učinkovita. Dejansko pa v podzavesti vedo da na gospodarskem področju nebo sprememb.



"Na pogodbi sta dva podpisa. SCT-jev interes je bil, da dobi čim več denarja za čim manj dela. DARS-ov interes je bil na žalost enak. Ali se je dejansko polovilo prave lopove?

Oh, pa še ta gospod je obtožen zaradi posla okoli kontrolnega stolpa, ki nima nič z DARS-om ali avtocestami. Da bo mera polna, pa se je tam škodo dejansko uspelo preprečiti. Torej še eno menjanje teme, ki nima zveze ne z vinjetami, ne z malim delom."

Ti sploh veš da če podjetje nekaj slabo dela se lahko zato zahteva garancija*? Spet ne razumeš analogije, hotel sem ti dati primerjavo izgube denarja z vinjetami in posli z darsom.
Kar se tiče menjanja teme, hotel sem ti samo pojasniti da je samo Janša imel j... da so prijeli nekoga. Daj povej, pravi lopov je študentski servis.

"Aha, še en, ki pri drugih ne vidi sposobnosti, da nek predlog ocenimo po njegovih lastnostih in ne po lastnostih prinašatelja. Ali ti slučajno povohaš poštarju spodnjice, preden iz njegovih rok sprejmeš poštno pošiljko?"

Nisi razumel kar sem ti hotel pobjasniti, preberi še enkrat svojo izjavo in nato mojo. Če boš večkrat prebral boš mogoče razumel kaj sem ti hotel pojasniti. Tudi Stalinu niso vohali gat, prav tako so podprli vse njihove reforme, pa se zadeva ni obnesla. Če sistem, gopodarstvo, ne laufa, ga tudi takšen zakon ne bo rešil. Takšen sistem je zato potrebno čimprej ubiti, kot pa da podalšujemo njegove muke. Če razumeš analogijo ti hočem povedati da tudi sovjetska zveza ni preživela, kjub ukrepom, saj je bila notranje izčrpana.

Ta zakon ne sme biti sprejet.

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

Jaz svojih podpisov za razne referendume in peticije skoraj nikoli ne talam, danes sem pa naredil izjemo in sem v Planet Tušu v KR z veseljem dal podpis na peticijo proti zaprtju porodnišnice v Kranju. Podpise sta zbirala poslanec gospod Branko Grims in še ena ženska aktivitska. V KR smo ogorčeni, ker nam hočejo vladajoči nori levaki porodnišnico ukiniti.

Pozivam vse Kranjčane in vse ostale Gorenjce, če bodo imeli možnost, naj podpišejo peticijo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

bluefish ::

60x4 = 240
89,90 EUR mesečna karta za avtobus. Kje so ostali stroški, to mislim za študenta, ki mu starši ne kupijo vsega.
Študentsko delo nikjer na svetu ni mišljeno kot nek blazen vir zaslužka. Načeloma imaš cajt za delo med poletnimi počitnicami, med letom študiraš in ne kelnariš od konca predavanj do naslednjega jutra.

Ramon dekers ::

bluefish je izjavil:

60x4 = 240
89,90 EUR mesečna karta za avtobus. Kje so ostali stroški, to mislim za študenta, ki mu starši ne kupijo vsega.
Študentsko delo nikjer na svetu ni mišljeno kot nek blazen vir zaslužka. Načeloma imaš cajt za delo med poletnimi počitnicami, med letom študiraš in ne kelnariš od konca predavanj do naslednjega jutra.



No pa naredimo, rez, ubijmo svinjski sitem, pokojnine, obvezno zdravstveno vplačevanje, prav tako uvedimo šolnine. Pa bodimo enaki drugim. Zraven pa lahko še znižamo davke za tuje vlagatelje.

BlueRunner ::

Ramon dekers je izjavil:

Blurunner kar se tvojih argumentov tiče so kot že povedano slabi in brez podlage.

Za razliko od tvojih neobstoječih.

Ramon dekers je izjavil:

In zakaj je pokojninska blagajna prazna, zakaj vplačaš oziroma po tvoje daš, ne prejmeš pa nazaj v enaki vrednostj?Ne, ne razumem res ne. Kdo vzame tisti delež?

3x povedano. Bolj enostavno ne znam. Naj pomaga še kdo drug, če se mu da.

Ramon dekers je izjavil:

Tako, da mislim, da ti še nisi ravno dojel kvot in njihovih posledic."

60x4 = 240
89,90 EUR mesečna karta za avtobus. Kje so ostali stroški, to mislim za študenta, ki mu starši ne kupijo vsega.

Preberi si zakon. Znova brcaš v temo in ne da se mi več, da te bi popravljal.

Ramon dekers je izjavil:

Glej na tajskem, kitajskem verjetno tudi zda sami skrbijo za pokojnine. Pri nas pa se ne ve kdo pije kdo plača. Če ti nek vplačaš oziroma ti država vzame, ali po tvoje DAŠ dobiš pa veliko manj od tistega kar si dal potem nekaj ne štima? Matematika no go.

Pri nas se natančno ve kdo pije in kdo plača. Težava je v tem, da se tudi natančno ve koliko več se spije in kdo krije razliko. Če ti tega ne veš ali pa nimaš interesa vedeti (ali lahko kdo še malo bolj enostavno razliži naš sistem, jaz ga ne znam enostavneje) to še ne pomeni, da je to kar nekaj.


Ramon dekers je izjavil:

Se lahko izvede drugačne ukrepe. Zakaj potem omejitev na 60 ur mesečno? Dajmo potem omejitev samo na študiranje. Študiraš lahko redno, padeš samo 1x in to je to. Slabe argumenti daješ ti, mojih pa ne razumeš.

Preberi si predpise, preden se smešiš. 60 ur mesečno za študente ni omejitev. Pri rednem študiju lahko padeš samo 1x, potem postaneš samoplačnik.

Tvojih argumentov ni. Vse kar si uspel do sedaj napisati je nabijanje in ponavljanje zadev, ki jih prodajajo tisti, ki zakonov niso prebrali. Kaj šele poskusili razumeti njihovih posledic.

Ramon dekers je izjavil:

Problem je nad tistimi ki sprejemajo in "razumejo" vladne ukrepe kot neko stvar ki je (ne) učinkovita. Dejansko pa v podzavesti vedo da na gospodarskem področju nebo sprememb.

Imaš koga posebej v mislih?


Ramon dekers je izjavil:

Kar se tiče menjanja teme, hotel sem ti samo pojasniti da je samo Janša imel j... da so prijeli nekoga.

Torej praviš, da je Janša izkoristil svoj položaj predsednika vlade, da je neposredno vplival ali celo ukazoval policiji in tožilstvu, kaj naj počneta?

Ramon dekers je izjavil:

Daj povej, pravi lopov je študentski servis.

Nope. Študentski servisi niso lopovi kot takšni. Zagotovo pa v trenutno obliki ne koristijo nikomur, razen sami sebi. Torej se jih lahko iz te zgodbe tudi odstrani oziroma omeji njihovo poslanstvo na tisto nujno potrebno za delo novega sistema.

Ramon dekers je izjavil:

Nisi razumel kar sem ti hotel pobjasniti, preberi še enkrat svojo izjavo in nato mojo. Če boš večkrat prebral boš mogoče razumel kaj sem ti hotel pojasniti. Tudi Stalinu niso vohali gat, prav tako so podprli vse njihove reforme, pa se zadeva ni obnesla. Če sistem, gopodarstvo, ne laufa, ga tudi takšen zakon ne bo rešil. Takšen sistem je zato potrebno čimprej ubiti, kot pa da podalšujemo njegove muke. Če razumeš analogijo ti hočem povedati da tudi sovjetska zveza ni preživela, kjub ukrepom, saj je bila notranje izčrpana.

Napisal si dosbesedno "Poglej si to kontradiktornost, najprej sprejemaš tisto kar ti vlada proda, po drugi strani jo pa pljuvaš češ da ne dela nič.".

Kot prvo kritiziram konkretna početje dosedanje ravnanje vlade kot organa in tudi konkretna ravnanja posameznih članov te vlade. Tudi nikjer nisem napisal, da ne dela nič, ampak, da bi bilo manj škode, če do sedaj ne bi delala nič. Torej znova mlatiš slamo.

Kljub temu vsak nov predlog, ki ga ta vlada spravi od sebe ven kritično pregledam in ga ne ocenjujem preko "psov in drog", ampak izključno po njegovi lastni vrednosti. Če je po tvoje kontradiktorno, da vladi in njenim članom ne gledam skozi prste in ne dajem odpustkov, hkrati pa sprejmem tudi njihov predlog, če v njemu vidim kaj koristnega, potem tudi OK. Zagotovo pa nisem niti apologet tej vladi ali pa nektritičen zagovornik trenutnih dveh vladnih predlogov, ki so na tapeti.

Ali bo zakon o malem delu čudežno rešil gospodarstvo? Seveda ga ne bo, to je še en tvoj slamnat možicelj, ki ga vztrajno mlatiš. Sam pa menim, da je to še vedno korak v pravo smer. Seveda imam za to tudi argumente. Tvojih argumentov pa razen poudarjanja, da pokojnin čez 50 let ne bo in, da bodo vse službe pobrali romuni, brez kakršnega koli pojasnila zakaj bo temu tako, preprosto ni. Je pa kar nekaj nabijanja.

Ramon dekers je izjavil:

Ta zakon ne sme biti sprejet.

Zakaj? Ali si ga sploh prebral? Tvoji komentarji so namreč živ dokaz, da nekaterih bistvenih rešitev sploh ne poznaš.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

"Zakaj? Ali si ga sploh prebral? Tvoji kometarji so namreč živ dokaz, da nekaterih bistvenih rešitev sploh ne poznaš."

Se mi ne da več. Očitno ne dojameš in ne boš dojel. Važno da gremo v pravo smer, čeprav v prepad. To ni rešitev to je podalšavanje agonije. Sem pa vesel da obstaja še kdo ki verjame v rešitve, sploh takšne :))

BlueRunner ::

Ne se sekirat. Glede na trenutno razpoloženje bo večina tako ali tako glasovala, da naj se nič ne spremeni. Če se bo to re zgodilo, pa bomo tako ostali v zavoženem položaju z enako zavoženo zakonodajo, ki nas je v to jamo tudi pripeljala.

Zanima me kako lahko kdorkoli tako zaverovano trdi, da je dobro, da se ohrani status quo.

bluefish ::

Hja, sindikalisti in samooklicani predstavniki študentov imajo vsekakor interes od tega. Seveda pa bi oboji slej ko prej spet našli razlog za jadikovanje,

BlueRunner ::

Sindikalistom bo pri status quo kmalu zmanjkalo tal pod nogami. Ljudi lahko nekaj časa prinašaš okoli, ne pa več takrat, ko dejansko nadrsajo zaradi napačnih odločitev baziranih na "verjamem človeku" namesto "verjamem argumentom".

bluefish ::

Tudi res. Pravzaprav me po eni strani čudi, da folk že toliko časa naseda Semoliču & Co. Sploh pa so sindikati povsem zgubili stik z realnostjo. Po eni strani najbrž tudi zaradi nekakšnega dosmrtnega statusa, ki ga imajo predstavniki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

djordjevic ::

Rad bi videl samo eno sceno - Semoliča in Bobovnika, ko bi slednji prvemu rekel: OK, gremo na referendum. Kaj potem? Imate alternativo? Semolič pa na to: Emm, no, naj gospodje bankirji in kapitalisti dajo ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

traxxas ::

Ne vem ,zakaj naši "vrli poglavarji" ne kopirajo napredni in pravični pokojninski sistem,kot je to recimo v Kanadi ali v Avstraliji.

Okapi ::

Če pač tisti, ki so poklicani, niso dovolj sposobni in če se morajo stalno posvetovat z ljudstvom.
Saj oni se ne bi posvetovali. Ni vlada razpisala referenduma. Ljudstvo (sindikati, opozicija ...) jim ne pusti vladati.

O.

Ramon dekers ::

Okapi je izjavil:

Če pač tisti, ki so poklicani, niso dovolj sposobni in če se morajo stalno posvetovat z ljudstvom.
Saj oni se ne bi posvetovali. Ni vlada razpisala referenduma. Ljudstvo (sindikati, opozicija ...) jim ne pusti vladati.

O.



saj so vladali dovolj dolgo in za seboj pustili opostošenje.

Keyser Soze ::

Okapi je izjavil:

Saj oni se ne bi posvetovali. Ni vlada razpisala referenduma. Ljudstvo (sindikati, opozicija ...) jim ne pusti vladati.

?

Huh...

Zanimivo. Le kaj bi pomenilo, da ti ljudstvo ne pusti vladati. Sramota za demokratično ureditev, ni kaj.

Namesto da bi se raja pokorila volji vladarjev.

P.S.: 8-O
OM, F, G!

Okapi ::

Imagodei je jamral, da se vlada ne zna sama odločati in se hoče za vsako stvar posvetovati z ljudstvom. Pa sem napisal, da ni čisto tako.

Pa tudi sicer je tako, da če ljudstvo ni zadovoljno s kakšnim zakonom, naj na naslednjih volitvah voli tiste, ki bodo zakon spremenili. Referendum bi moral biti izhod v sili, ne pa mehanizem za oviranje vlade.

O.

Ramon dekers ::

boga vlada, se mi kar smili. Verjetno tudi ostalim prebivalcem Slovenije. Res so reveži. Takšnega vladanja je sposoben vsak, oziroma ne vsak moraš biti že kar "poseben"

Pšenični ::

"Pa tudi sicer je tako, da če ljudstvo ni zadovoljno s kakšnim zakonom, naj na naslednjih volitvah voli tiste, ki bodo zakon spremenili. Referendum bi moral biti izhod v sili, ne pa mehanizem za oviranje vlade."

Sej je referendum na nek način izhod v sili. Take bedastoče pa res ni potrebno, da grejo naprej. Mislim na malo delo in penzijonski zakon. Padla bosta oba zakona, in potem bojo paradajzarji ugotovili, da se je pametno pogovarjat s socijalnimi partnerji. Izgubljeno pa bo veliko volje, energije in časa. Brez veze.

No sicer do kolapsa celotne države ni več daleč, le Pahor mora opravljati svoje delo zagnano še naprej, tako kot ga je do sedaj....

"boga vlada, se mi kar smili. Verjetno tudi ostalim prebivalcem Slovenije. Res so reveži. Takšnega vladanja je sposoben vsak, oziroma ne vsak moraš biti že kar "poseben""

Tako je. Toliko škode narest, to ne zna vsak.

Sicer se sprašujem že nekaj časa, če je Pahor računalniško pismen. Zanima me, ali gre kdaj na kakšen forum in si prebere to kar folk piše o njem.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Okapi je izjavil:

...ne pa mehanizem za oviranje vlade.

O.

Se strinjam, deloma. Te vlade se ne bi smelo ovirat. Ampak bi se jo moralo samo "zrušit".

Žal, ta vlada ni leva. Je zgolj samo in le "leva". Sploh nimam besed za to kar dela iz dneva v dan. Ne samo na makro nivoju, ce se tako izrazim, ampak tudi na mikro (kjer imam vpogled preko svoje zaposlitve).
To kar se odraža v medijih, se dogaja tudi v ozadju. Butalci odganjajo kadre, ki so strokovni, a tega ne morejo pokazat, ker so dobesedno prisiljeni v delanje bedarij. Posledično rajši spokajo, ostane pa samo folk, ki dela kakor jim je naročeno in pa tisti, ki so malček utopistov.

Imam precej bolj leva načela kot desna, ampak si upam rečt, da imam rajši slabo desno opcijo, kot pa tole kar je sedaj.
OM, F, G!

revvs ::

Janša je dober lažnivec, Pahor pa slab, oba govorita, vendar nič ne naredita.

Pšenični ::

Ne vem zakaj bi moral zdej Janša kaj narediti. Pahor dela za oba. Uničuje levico (na žalost tud realni sektor) , pri tem mu pomagata Kresalova in Golobič. Janša tako čaka na totalni kolaps, ko bo levica pogorela. Tako bo imel mir pri (po) prevzemu oblasti. Levica si po prihodnjih volitvah dolgo ne bo opomogla. To je zdej že jasno. Upam da bo po polomu levice zavel "hrvaški " veter in se bo počistilo za njimi.

kmetek ::

vsi so isto sranje, 20 let se izbira med: sranjem in manjšim sranjem.

Malajlo ::

Moris:
Torej jutri ukinemo čisto vse prispevke, dobiš bruto plačo in potem plačuješ res čisto vsak drek, ki ga rabiš.
Rukne te infarkt in ti izstavijo fakturo za nekaj deset tisoč EUR (ker je šlo za ntervencijo, pa še izven delovnega časa po možnosti).
Ceste prodamo privatnikom, pa se znajdi.
Kanalizacija, voda? Tega ja ne rabiš! Če serješ po forumih s takimi, lahko tudi kar za bajto.
Šole? Brez veze, ker potem ljudje samo pametujejo. Če ima kdo denar, pa naj si plača.
Redno delo? Zakaj za vraga bi kdo to hotel, če se bolj splača delati na črno. Ker je tako ali tako vseeno, ker država nima nič od tega.
Vsi penzionisti v tem trenutku so brez kakršihkoli dohodkov. Ali naj delajo do smrti ali pa naj crknejo (hmmm, saj je isto). Aja, ti bi prodal Triglav in podobno, pa solidarnostno pomagal. In ko je zadnji Triglav prodan? Delamo do smrti ali pa crknemo (kar je isto, ane)

Specialno za Morisa pa četrta razlaga našega pokojninskega sistema...
1) sistem je bil postavljen s parametrom 1 penzionist na 6 ali 7 aktivnih ljudi. Leta 1984 je bilo 1:3, zdaj smo na 1:1.6
2) višina prispevka za pokojninsko blagajno (si prebral to besedo? Blagajna, ne bančni račun) je (od bruto plače) 24%. Če imaš neto 1000 EUR, sta z delodajalcem dala v blagajno 370EUR. Za enega penzionista smo zbrali 370 x 1.6 = 590. Kar je nekje razmerje med povprečnimi plačami in penzijami. Če ne dvignemo višine prispevka, bodo pokojnine padale. Nihče ne sliši rad "dvignemo višino prispevkov" (niti sindikalisti niti lastniki podjetij). Vsi slišimo radi "pokojnine morajo biti 100% plače, ki si jo imel" (po možnosti najboljšega meseca). Je kdo omenil "zamrznitev pokojnin"?!?! Referendum(dum-dum-dum)!!!!
3) vplačevanje v pokojninsko BLAGJANO ni varčevanje


Izračun varčevanja in vezanja zgoraj omenjenga zneska za 40 let sicer da lepo številko obresti na mesec. Ampak je precej manj kot jurja jurja! Imaš pa glavnico, s katero si lahko plačaš operacije kolka, žolča, bypassov. Jurušičeva ideja (http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z...
Jeba je, ker moraš za tako številko res vplačevati 40 let. Da moraš svoje starše evtanazirati (oni so verjeli v medgeneracijsko pomoč), ali pa glej, te stanejo vsaj 300 EUR/mesec. Ne smeš predčasno v penzijo (bolezen, nezmožnost za delo). Če te prej pobere, otroci/žena pojerba tisto sirotnijo glavnice, nabrane v 15 letih.
5) inflacijo smo zaradi spremembe vplačevanja v blagajno v varčevanje ukinili (vidiš, to je nekaj, ne pa ta vlada, ki samo v prazno malti)
6) opala, inflacija je ostala - tiste obresti so manj vredne kot znesek vplačila

Pravzaprav mene bolj zanima, od kod sploh denar za penzije!

jusv ::

Kiri kretenizem imamo v Sloveniji. Na vsak način sprejet ta zakon samo zato da se skensla štud. servise in omeji kao štud. organizacijo. A zaradi tega moram uvest ta zakon al kaj??? Dejstvo je da treba trg dela urediti, vendar ta zakon ni rešitev, ker je zakon napisan tako da te srat prime. Namesto da bi spodbujal gospodrastvo in zares odpiral nova delovna mesta, bo prinesel ravno obratno. Potem bomo pa delali kot mali delavci vsi, pa niti penzije ne bomo imeli iz tega. Podpisi bodo zbrani in ta predlagani zakon bo na referendumo padel. Svetlik je podkupljen teoretik, ki nikoli v življenju ni delal, niti ene same minute, sedaj pa piše zakone o trgu dela. Ta zakon je napaka in bo še več ljudi peljal v revščino in bedo. Proti malemu delu!

bluefish ::

Še en, ki ni dojel pomena kvot.

BlueRunner ::

Pravzaprav mene bolj zanima, od kod sploh denar za penzije!

Trenutno se vsak mesec 30% vrednosti izplačanih pokojnin financira iz proračuna.

Nimam pa pri roki podatka o temu kolikšen delež proračuna ta prenos predstavlja.

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Ja, BlueRunner, tako je, ko človek govori na pamet :)
Nism nič gledal zakona, zdej pa vidim, da so omejitve
vezane tudi na delodajalce, tako da bo efekt kvečjemu obraten,
manj študentov v podjetju in več zaposlenih.

Malajlo ::

BlueRunner je izjavil:

Pravzaprav mene bolj zanima, od kod sploh denar za penzije!

Trenutno se vsak mesec 30% vrednosti izplačanih pokojnin financira iz proračuna.

To je bilo bolj retorično vprašanje ;) Namenjeno tistim, ki bi ukinili socialno državo.
Problem so ravno socialni transferji, ker živ klinac več ne ve, kam gre koliko. Ok, malce se jim sanja. Ampak da bi pa konkretne cifre ven padle in da bi mogoče res UTD uvedli, je pa preveč.

Mene preseneča, da so razni Morisi še vedno zaposleni in plačujejo prispevke. Čisto nihče jim ne preprečuje (ker inšpekcijske službe itak slabo delajo), da dela na črno. Edino kar bi spremenil, je odvzem VSEH socialnih pravic. Tudi brezplačnega šolstva. Tudi subvencije na dijaške vozovnice. Študentske bone. Na urgenci dvoja vrata - ena za tiste s kartico ZZZS, druga pa poleg bankomata.

Tole bi pa jusva prosil za kakšen argument:
Kiri kretenizem imamo v Sloveniji. Na vsak način sprejet ta zakon samo zato da se skensla štud. servise in omeji kao štud. organizacijo. A zaradi tega moram uvest ta zakon al kaj???

Ta zakon ni SAMO zato, da skensla št. servise in prav tako ne vem, v čem naj bi omejeval npr. ŠOU.

Dejstvo je da treba trg dela urediti, vendar ta zakon ni rešitev, ker je zakon napisan tako da te srat prime. Namesto da bi spodbujal gospodrastvo in zares odpiral nova delovna mesta, bo prinesel ravno obratno. Potem bomo pa delali kot mali delavci vsi, pa niti penzije ne bomo imeli iz tega. Podpisi bodo zbrani in ta predlagani zakon bo na referendumo padel. Svetlik je podkupljen teoretik, ki nikoli v življenju ni delal, niti ene same minute, sedaj pa piše zakone o trgu dela. Ta zakon je napaka in bo še več ljudi peljal v revščino in bedo. Proti malemu delu!

Noben zakon na tem svetu ne more odpreti novih delovnih mest. Razen mogoče kakšne delovne brigade. Tega pa ne maraš. Aja, zakon o ustanovitvi občin jih odpira. Pozabljam. Se popravljam. Noben zakon ne na tem svetu more odpreti novih delovnih mest v gospodarstvu. Če še vedno misliš, da je Pahor kriv, da je kriza tudi v SLO, ti ni pomoči.
Ne morejo vsi delati kot mali delavci. Kvote!!!
Penzijo bi pa tako ali tako radi ukinili, naj se znajde vsak zase.
Pa kaj bi zdaj radi? Svi bi da jebu al da ne uđe, ha?

Keyser Soze ::

bluefish je izjavil:

Še en, ki ni dojel pomena kvot.

Dude, za kakšno časovno obdobje pa je planirana tale zadeva, da bo obstojna oz. funkcionalna?
OM, F, G!

BlueRunner ::

Ta zakon ni SAMO zato, da skensla št. servise in prav tako ne vem, v čem naj bi omejeval npr. ŠOU.

Posledice spremembe zakona bodo za ŠOS (Študentska organizacija Slovenije) in ne samo ŠOU (Študentska organizacije Univerze v Ljubljani) še kako občutne. Financiranje se jim bo financiranje v prijemu potrditve zakona v treh letih zmanjšalo iz 100% na 50% od pobrane dajatve (ta znaša 4%). To bo za ŠOS in posledično tudi za vse z njim povezane študentske organizacije dejansko pomenilo radikalno zmanjšanje sredstev.

Pri tej posledici pa se pojavijo težave... Čeprav ŠOS, ŠOU, ŠOUM in ŠOUP velikokrat pridejo v novice s kakšnimi "zanimivimi" projekti, kjer so ta sredstva zapravljali za po domače rečeno "kurč**je" in zagotovo ne v korist študentov, pa imajo pod seboj tudi nekatere projekte in aktivnosti, ki študentom dejansko pomagajo. Od pomoči študentskim družinam, pomoči pri delovanju klubov (nimajo vsi klubi v rokah K4/6 ali pa KMŠ), pa do lastne založbe in hostla.

Zmanjšanje njihovega financiranja bo skoraj zagotovo prizadelo te dejavnosti, ki jim ni kaj za očitati. Hkrati nimam nikakršnega zaupanja v državo, da bi bila preko svojega Urada RS za mladino te programe sploh sposobna, kaj šele voljna ponovno zagnati iz ničle.

Tako, da zakon o malem delu zagotovo ni brez napak in bo povzročil tudi neželjene posedice. Vprašanje pa je, kaj bo sedaj pretehtalo.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

BlueRunner je izjavil:

Vprašanje pa je, kaj bo sedaj pretehtalo.

Če bo na račun zakona o malem delu in posledično zaradi kvot v vsaki firmi namesto petih študentov zaposlen eden redno in štirje prek malega dela, smo že naredili veliko.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Matako ::

BlueRunner je izjavil:


Pri tej posledici pa se pojavijo težave... Čeprav ŠOS, ŠOU, ŠOUM in ŠOUP velikokrat pridejo v novice s kakšnimi "zanimivimi" projekti, kjer so ta sredstva zapravljali za po domače rečeno "kurč**je" in zagotovo ne v korist študentov, pa imajo pod seboj tudi nekatere projekte in aktivnosti, ki študentom dejansko pomagajo. Od pomoči študentskim družinam, pomoči pri delovanju klubov (nimajo vsi klubi v rokah K4/6 ali pa KMŠ), pa do lastne založbe in hostla.


Večino tega ali ne spada pod tovrstno financiranje (pomoč mladim družinam naj se uredi splošneje) ali pa so podpiranje nesposobnosti in parazitizma Daj ti meni razloži, zakaj se nek klub ne more spraviti z riti in organizirati sam - ali zbrati denar pri članih (hej, če je stvar v redu ne bo problem) ali pa zategniti pas?? EN dober razlog! Naj pa organizirajo tekmovanje študentk v bikinijih in pobirajo vstopnino ozirama šlatanino.. saj ni važno. Naj se jebeno že kdaj kdo znajde SAM!

Da o lastnem hostlu ne govorimo - WTF bi morali vsi financirati nek hostel, ki so znani po tem, da so še kako profitabilni? Hostel, bi moral biti VIR dohodkov, za štud. organizacije, ne obratno LOL. Samo jasno paraziti in pridobivanje denarja iz lastnega, dejanskega dela sta dva pojma.. različna.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

BlueRunner ::

Matako je izjavil:

Večino tega ali ne spada pod tovrstno financiranje (pomoč mladim družinam naj se uredi splošneje) ali pa so podpiranje nesposobnosti in parazitizma Daj ti meni razloži, zakaj se nek klub ne more spraviti z riti in organizirati sam - ali zbrati denar pri članih (hej, če je stvar v redu ne bo problem) ali pa zategniti pas?? EN dober razlog! Naj pa organizirajo tekmovanje študent v bikinijih in pobirajo svtopnino.. saj ni važno. Naj se jebeno že kdaj kdo znajde!

Da o lastnem hostlu ne govorimo - WTF bi morali vsi financirati nek hostel, ki so znani po tem, da so še kako profitabilni? Hostel, bi moral biti VIR dohodkov, za štud. organizacije, ne obratno LOL. Samo jasno paraziti in pridobivanje denarja iz lastnega, dejanskega dea so dva pojma.. različna.

Saj te razumem, da ti nekatere stvari morda res niso všeč. Vendar pa naj mi da kdorkoli tukaj en sam razlog, da si študenti ne bi smeli pomagati med seboj. Ali pa delavci med seboj. Ali pa kdorkoli med seboj.

Ni mi všeč, da se denar, ki ga te organizacije dobijo iz prispevkov tistih študentov, ki morajo največ delati, da lahko sploh študirajo, porablja za pijančevanja, nepremičninske špekulacije in plače funkcionarjev.

Popolnoma in v celoti pa podpiram vsak mehanizem, ki od študentov pobran denar usmerja nazaj v aktivnosti, ki študentom koristijo. Pri temu pa naj imajo toliko svobode, da si sami izbirajo kaj jim koliko koristi. Njihov denar, njihova odgovornost.

Zgodovina sprememb…

Matako ::

BlueRunner je izjavil:

Matako je izjavil:

Večino tega ali ne spada pod tovrstno financiranje (pomoč mladim družinam naj se uredi splošneje) ali pa so podpiranje nesposobnosti in parazitizma Daj ti meni razloži, zakaj se nek klub ne more spraviti z riti in organizirati sam - ali zbrati denar pri članih (hej, če je stvar v redu ne bo problem) ali pa zategniti pas?? EN dober razlog! Naj pa organizirajo tekmovanje študent v bikinijih in pobirajo svtopnino.. saj ni važno. Naj se jebeno že kdaj kdo znajde!

Da o lastnem hostlu ne govorimo - WTF bi morali vsi financirati nek hostel, ki so znani po tem, da so še kako profitabilni? Hostel, bi moral biti VIR dohodkov, za štud. organizacije, ne obratno LOL. Samo jasno paraziti in pridobivanje denarja iz lastnega, dejanskega dea so dva pojma.. različna.

Saj te razumem, da ti nekatere stvari morda res niso všeč. Vendar pa naj mi da kdorkoli tukaj en sam razlog, da si študenti ne bi smeli pomagati med seboj. Ali pa delavci med seboj. Ali pa kdorkoli med seboj.


Ne gre za pomoč. Gre za to, da nekateri VZAMEJO denar drugim in ga porabijo, kot sami želijo.

Ok, ja saj do neke mere morajo biti davki, obvezni prispevki.. DO neke mere. Samo ne mi hoditi s takim očitnim parazitiranjem in potem še pokvarjeno mahati z jokerjem "solidarnosti" (govorim o pofukani Šobi i pofukanem Semoliču, ne o tebi)

Mislim, samo čao, samo čao...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

BlueRunner ::

Obvezen prispevek, ki se ga pobira študentom gre nazaj študentom. Ne preko proračuna, ampak neposredno (recimo temu) avtonomni študentski organizaciji. Mnja... potem, ko ga dobijo v roke ŠOS in njeni vazali, pa to postane študentska odgovornost.

Recimo temu "država v malem", kjer je ta denar njihov "proračun", "študenti - državljani" pa potem preko političnih mehanizmov (študentska demokracija) s tem upravljajo. V osnovi je to kar zanimivo za gledati, dokler ne ugotoviš, da dejansko gledaš zrcalno sliko naše "prave države". Pa moram reči, da je ta slika v zrcalu grozljivo natančna. Natančna do zadnje pikice, mahinacije, zlorabe in korupcije. Pravi mini model tega kar se dogaja na državni ravni.

Mediji na eni strani tako poudarjajo samo in izključno zlorabe - enako, kot to počno pri "pravi državi". Študentski funkcionarji pa na drugi strani govorijo samo in izključno o dobrih stvareh - enako, kot to počno pri "pravi državi".

Torej samo zrcalo nam samim (oziroma tistim, ki nismo študenti).

Sam mislim, da si študenti kot del avtonomnega akademskega sveta lahko omislijo in vzdržujejo takšne strukture in pri temu jim lahko tudi država pomaga z ekvivalentom "obveznega davka", ki se nanaša samo na njih in gre v celoti nazaj v njihovo "državo". Sami študenti pa bodo morali razčistiti s tem, da se bo pri zmanjšanju prilivov ukinjalo nepotrebne stvari in ohranjalo tiste, ki so za njih pomembne.

Zgodovina sprememb…

Spy ::

Malajlo je izjavil:


Rukne te infarkt in ti izstavijo fakturo za nekaj deset tisoč EUR (ker je šlo za ntervencijo, pa še izven delovnega časa po možnosti).
Ceste prodamo privatnikom, pa se znajdi.
Šole? Brez veze, ker potem ljudje samo pametujejo. Če ima kdo denar, pa naj si plača.
3) vplačevanje v pokojninsko BLAGJANO ni varčevanje
Pravzaprav mene bolj zanima, od kod sploh denar za penzije!


Malajlo mešaš pojme in očitno nimaš pojma.
Infarkt in zavarovanje za tovrstne intervencije se pokrijejo z naslova zdravstvenega zavarovanja. To nima nobene zveze s pokojninsko krajo/reformo. Pozanimaj se kakšne so pravice zavarovanca, ki v Švici vplačuje 199,00 EUR (250CHF) mesečnega zdravstvenega zavarovanja. Vsekakor krajša čakalna doba pri ginekologu kot je pri nas (bolnišnica Izola eno leto in en mesec), da ne govorimo o nujnih preiskavah tipa MR.
Ceste praviš? Pred reformo naj tatovi vrnejo 2 (dve) ukradeni milijardi oz. dva tisoč (2.000) milijonov ukradenih EUR (2000 EUR na slovenskega državljana!) pri izgradnji AC križa. Ugotovitev je od računskega sodišča, ostali verjamemo, da realni znesek presega 6.000 milijonov EUR.
Šole? Danes je praksi tako, da tisti, ki dela jo plačuje 2x, večni študent pa nikoli. Pošteno? Enakopravno? Socialno?
Od kod denar za penzije? Prvo si postavi vprašanje, kaj je pokojnina. Nato prični ločevati med pokojnine in socialne pomoči pod kodnim imenom pokojnine. Uvidel boš, da tebe bolj zanima od kod sploh denar za socialno pomoč. In odgovor je enostaven. Denar za pokojnine iz pokojninske blagajne, denar za socialne pomoči vseh vrst, kot npr. državna pokojnina, ki ni nič drugega kot socialna pomoč z obešanko "pokojnina" (da državljani ja ne uspemo več ločevati pokojnine od socialne pomoči) pa iz proračuna. In sicer točno toliko kolikor si država lahko sploh privošči. Slabo vodena država, revna država.

Tisti, ki niste realno kontribuirali za vaše penzije recimo 20 zaporednih let, verjetno nočete razumeti, da vas je država prisilila v to in sedaj želi zabrisati vaša vplačevanja in pogoje izplačevanja z neko kao reformo ne samo za naprej ampak tudi "za nazaj". To je zelo podobno temu, da bi varčevali na banko 100 eur na mesec 20 let in potem bi vam banka poslala kuverto domov, kjer bi pisalo: čeprav ste pri nas privarčevali 24.000 EUR + dogovorjene obresti, vam sporočamo, da smo ENOSTRANSKO spremenili varčevalno pogodbo in sicer tako, da za vsa leta za nazaj vam obresti ne pripadajo. Poleg tega smo se odločili, da denar lahko dvignete šele čez pet let. Potem bi se našel nekdo s podobnim problemom, ki bi bil proti temu in vi bi se veselo trudili mu razlagati, da brez reforme ne bo šlo, banke ne bomo rešili. Naj gre taka banka v maloro! In tam naj gre tudi naš sklad, ker zavestno podpirat nenehne kraje, nevzdržne reforme in nezaslužne rentarje ni šport za zdravo ljudstvo.

Ramon dekers ::

Spy je izjavil:

Malajlo je izjavil:


Rukne te infarkt in ti izstavijo fakturo za nekaj deset tisoč EUR (ker je šlo za ntervencijo, pa še izven delovnega časa po možnosti).
Ceste prodamo privatnikom, pa se znajdi.
Šole? Brez veze, ker potem ljudje samo pametujejo. Če ima kdo denar, pa naj si plača.
3) vplačevanje v pokojninsko BLAGJANO ni varčevanje
Pravzaprav mene bolj zanima, od kod sploh denar za penzije!


Malajlo mešaš pojme in očitno nimaš pojma.
Infarkt in zavarovanje za tovrstne intervencije se pokrijejo z naslova zdravstvenega zavarovanja. To nima nobene zveze s pokojninsko krajo/reformo. Pozanimaj se kakšne so pravice zavarovanca, ki v Švici vplačuje 199,00 EUR (250CHF) mesečnega zdravstvenega zavarovanja. Vsekakor krajša čakalna doba pri ginekologu kot je pri nas (bolnišnica Izola eno leto in en mesec), da ne govorimo o nujnih preiskavah tipa MR.
Ceste praviš? Pred reformo naj tatovi vrnejo 2 (dve) ukradeni milijardi oz. dva tisoč (2.000) milijonov ukradenih EUR (2000 EUR na slovenskega državljana!) pri izgradnji AC križa. Ugotovitev je od računskega sodišča, ostali verjamemo, da realni znesek presega 6.000 milijonov EUR.
Šole? Danes je praksi tako, da tisti, ki dela jo plačuje 2x, večni študent pa nikoli. Pošteno? Enakopravno? Socialno?
Od kod denar za penzije? Prvo si postavi vprašanje, kaj je pokojnina. Nato prični ločevati med pokojnine in socialne pomoči pod kodnim imenom pokojnine. Uvidel boš, da tebe bolj zanima od kod sploh denar za socialno pomoč. In odgovor je enostaven. Denar za pokojnine iz pokojninske blagajne, denar za socialne pomoči vseh vrst, kot npr. državna pokojnina, ki ni nič drugega kot socialna pomoč z obešanko "pokojnina" (da državljani ja ne uspemo več ločevati pokojnine od socialne pomoči) pa iz proračuna. In sicer točno toliko kolikor si država lahko sploh privošči. Slabo vodena država, revna država.

Tisti, ki niste realno kontribuirali za vaše penzije recimo 20 zaporednih let, verjetno nočete razumeti, da vas je država prisilila v to in sedaj želi zabrisati vaša vplačevanja in pogoje izplačevanja z neko kao reformo ne samo za naprej ampak tudi "za nazaj". To je zelo podobno temu, da bi varčevali na banko 100 eur na mesec 20 let in potem bi vam banka poslala kuverto domov, kjer bi pisalo: čeprav ste pri nas privarčevali 24.000 EUR + dogovorjene obresti, vam sporočamo, da smo ENOSTRANSKO spremenili varčevalno pogodbo in sicer tako, da za vsa leta za nazaj vam obresti ne pripadajo. Poleg tega smo se odločili, da denar lahko dvignete šele čez pet let. Potem bi se našel nekdo s podobnim problemom, ki bi bil proti temu in vi bi se veselo trudili mu razlagati, da brez reforme ne bo šlo, banke ne bomo rešili. Naj gre taka banka v maloro! In tam naj gre tudi naš sklad, ker zavestno podpirat nenehne kraje, nevzdržne reforme in nezaslužne rentarje ni šport za zdravo ljudstvo.


Točno! To hočem razložiti žal jim ne gre v njihove glave! Zakon bo padel ne sme biti podprt. ŠOS ni samo ena država v država, ker če bi bila sem takoj za da se jo ukine, problem so država z imenom VEGRAD, NLB...Zakon bi lahko rešil gospodarstvo, prvi je ta da bi sprejeli zakon ki bi preprečeval takšne korupcije in bi veljal retroaktivno, in bi se kakšnemu pobralo premoženjo. Hopla pa imaš denar, s katerim bi lahko nafilal pokojninsko blagajno, znižal davke trošarine, ne pa da se sedaj jajcamo, in nihče ne ve kdo pije kdo plača. Potem ljudje tipa bluerunner prodajajo meglo.

Da ne govorimo o borčevskih penzijah ki jih je v SLOVENIJI XXX.XXX in dobivajo mastne pokojnine, v resnici so se pa po riti praskali. Mogoče bi tudi to pamagalo da tem lenuhom kot so borci ki dela videli niso zmanjšamo pokojnine.

Še enkrat zakon bo padel in mora pasti. Naj se ta vlada že pobere s sedežev, že njihove izjave so bruh bruh, kaj šele dejanja.

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Malajlo je izjavil:

Moris:
Torej jutri ukinemo čisto vse prispevke, dobiš bruto plačo in potem plačuješ res čisto vsak drek, ki ga rabiš.
Rukne te infarkt in ti izstavijo fakturo za nekaj deset tisoč EUR (ker je šlo za ntervencijo, pa še izven delovnega časa po možnosti).
...
Pravzaprav mene bolj zanima, od kod sploh denar za penzije!

Timaterna... Pa ste res strokovnjaki vleči iz konteksta povedano!
In še enkrat - pokojninski sistem, ki ga imamo, ni varčevalna shema!

Zdravstvo? Pri jurja neto daš v blagajno 90 EUR. Za ta denar dobiš eno plombo.

In za konec - ko zmanjka pametnih argumentov, pa borce (komuniste) privlečete na plano. Patetika...

bluefish ::

Ramon dekers je izjavil:

Spy je izjavil:

Malajlo je izjavil:


Rukne te infarkt in ti izstavijo fakturo za nekaj deset tisoč EUR (ker je šlo za ntervencijo, pa še izven delovnega časa po možnosti).
Ceste prodamo privatnikom, pa se znajdi.
Šole? Brez veze, ker potem ljudje samo pametujejo. Če ima kdo denar, pa naj si plača.
3) vplačevanje v pokojninsko BLAGJANO ni varčevanje
Pravzaprav mene bolj zanima, od kod sploh denar za penzije!


Malajlo mešaš pojme in očitno nimaš pojma.
Infarkt in zavarovanje za tovrstne intervencije se pokrijejo z naslova zdravstvenega zavarovanja. To nima nobene zveze s pokojninsko krajo/reformo. Pozanimaj se kakšne so pravice zavarovanca, ki v Švici vplačuje 199,00 EUR (250CHF) mesečnega zdravstvenega zavarovanja. Vsekakor krajša čakalna doba pri ginekologu kot je pri nas (bolnišnica Izola eno leto in en mesec), da ne govorimo o nujnih preiskavah tipa MR.
Ceste praviš? Pred reformo naj tatovi vrnejo 2 (dve) ukradeni milijardi oz. dva tisoč (2.000) milijonov ukradenih EUR (2000 EUR na slovenskega državljana!) pri izgradnji AC križa. Ugotovitev je od računskega sodišča, ostali verjamemo, da realni znesek presega 6.000 milijonov EUR.
Šole? Danes je praksi tako, da tisti, ki dela jo plačuje 2x, večni študent pa nikoli. Pošteno? Enakopravno? Socialno?
Od kod denar za penzije? Prvo si postavi vprašanje, kaj je pokojnina. Nato prični ločevati med pokojnine in socialne pomoči pod kodnim imenom pokojnine. Uvidel boš, da tebe bolj zanima od kod sploh denar za socialno pomoč. In odgovor je enostaven. Denar za pokojnine iz pokojninske blagajne, denar za socialne pomoči vseh vrst, kot npr. državna pokojnina, ki ni nič drugega kot socialna pomoč z obešanko "pokojnina" (da državljani ja ne uspemo več ločevati pokojnine od socialne pomoči) pa iz proračuna. In sicer točno toliko kolikor si država lahko sploh privošči. Slabo vodena država, revna država.

Tisti, ki niste realno kontribuirali za vaše penzije recimo 20 zaporednih let, verjetno nočete razumeti, da vas je država prisilila v to in sedaj želi zabrisati vaša vplačevanja in pogoje izplačevanja z neko kao reformo ne samo za naprej ampak tudi "za nazaj". To je zelo podobno temu, da bi varčevali na banko 100 eur na mesec 20 let in potem bi vam banka poslala kuverto domov, kjer bi pisalo: čeprav ste pri nas privarčevali 24.000 EUR + dogovorjene obresti, vam sporočamo, da smo ENOSTRANSKO spremenili varčevalno pogodbo in sicer tako, da za vsa leta za nazaj vam obresti ne pripadajo. Poleg tega smo se odločili, da denar lahko dvignete šele čez pet let. Potem bi se našel nekdo s podobnim problemom, ki bi bil proti temu in vi bi se veselo trudili mu razlagati, da brez reforme ne bo šlo, banke ne bomo rešili. Naj gre taka banka v maloro! In tam naj gre tudi naš sklad, ker zavestno podpirat nenehne kraje, nevzdržne reforme in nezaslužne rentarje ni šport za zdravo ljudstvo.


Točno! To hočem razložiti žal jim ne gre v njihove glave! Zakon bo padel ne sme biti podprt. ŠOS ni samo ena država v država, ker če bi bila sem takoj za da se jo ukine, problem so država z imenom VEGRAD, NLB...Zakon bi lahko rešil gospodarstvo, prvi je ta da bi sprejeli zakon ki bi preprečeval takšne korupcije in bi veljal retroaktivno, in bi se kakšnemu pobralo premoženjo. Hopla pa imaš denar, s katerim bi lahko nafilal pokojninsko blagajno, znižal davke trošarine, ne pa da se sedaj jajcamo, in nihče ne ve kdo pije kdo plača. Potem ljudje tipa bluerunner prodajajo meglo.

Da ne govorimo o borčevskih penzijah ki jih je v SLOVENIJI XXX.XXX in dobivajo mastne pokojnine, v resnici so se pa po riti praskali. Mogoče bi tudi to pamagalo da tem lenuhom kot so borci ki dela videli niso zmanjšamo pokojnine.

Še enkrat zakon bo padel in mora pasti. Naj se ta vlada že pobere s sedežev, že njihove izjave so bruh bruh, kaj šele dejanja.
Spet flancaš. Problem glede gradbenih podjetij je popolnoma ločen od tega. Da, potrebno je prevetriti tudi to, vendar ne na račun zanemarjanja drugih področij.

Ramon dekers ::

"Zdravstvo? Pri jurja neto daš v blagajno 90 EUR. Za ta denar dobiš eno plombo."

Prej čakaš na zobozdravnika 1 leto, da te sploh sprejme če ga nimaš, ko ga dobiš, čakaš toliko da ne umreš od bolečin, ko pa končno prideš na vrsto ti namontira plombo po moćnosti tako nekvalitetno da ti čez nekaj mesec pade ven.


"In še enkrat - pokojninski sistem, ki ga imamo, ni varčevalna shema!"

Res je. Je slabše kot varčevalna shema.

"In za konec - ko zmanjka pametnih argumentov, pa borce (komuniste) privlečete na plano. Patetika..."

Argumentov je preveč, ogromno, samo videti moraš dejansko situacijo in odpreti oči, pa ti je jasno da vlada dela kot da davkoplačevalci serjemo denar. Patetično je to da lahko nekdo sploh zagovarja vlado in njihove reforme, zakone. Dajte se zbudit no.

Okapi ::

Zdravstvo? Pri jurja neto daš v blagajno 90 EUR.
Od kdaj? Prispevek za zdravstveno zavarovanje je 13,45% od bruto. Jurja neto je 1600 bruto, od tega plačaš 215 evrov na mesec za zz.

O.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

janša uvaja malo delo #2 - tokrat s kredibilnimi viri (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8517676 (15396) BlueRunner
»

Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5712846 (11465) pirlo
»

Vzroki za propad referendumov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32042245 (35162) Karaya 52
»

Malo delo - referendum (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Problemi človeštva
1466196960 (168324) Mipe
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59888639 (70576) tx-z

Več podobnih tem