» »

The Elder Scrolls 5: Skyrim

The Elder Scrolls 5: Skyrim

««
8 / 37
»»

T-h-o-r ::

leave giants alone ;(
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

M-XXXX ::

Mipe je izjavil:

Zmaje sedaj pobijam kot po tekočem traku, polno opremljen sem v zmajevskem oklepu. Mislim, da je sedaj čas, da lepo počasi zaključim glavno štorijo...

Kateri lvl si?

Kurzweil ::

Mipe ti boš pravi za vprašanje, glede nato to da se je omenjalo da bo zmajev na random polno med in tudi "po igri" predvidevam, da mi ni treba kosti varčevat do smithinga level 100 in jih lahko mirno prodajam?
Drugo kar pa je ko si nabaviš nepremičnino, imaš tam kakšen chest, kjer lahko shranjuješ svoje odvečne stvari?

Mipe ::

Level 30. Od teh je 10 perkov šlo za smithing, drugi so porazdeljeni med one-handed, archery ter light armor.

@Kurzweil: well, trenutno mi ne manjka zmajev, kosti in luskin je dovolj za dva cela in popolnoma nadgrajena oklepa (legendary).

Ja, v svoji nepremičnini lahko shranjuješ ropotijo. Tam recimo hranim te zmajeve kosti in luske, ki so presneto težke. V Whiterunu je 5000 zlatnikov vredna nepremičnina, mislim pa, da jo po določenem kvestu dobiš zastonj (med civilno vojno). Nisem siguren, je bila dovolj poceni, da sem jo kupil. Kasneje, ko slediš glavni zgodbi, dobiš še en kraj, kjer lahko shranjuješ kramo in organiziraš lov na zmaje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

če praviš. da je za 2 shielda kosti/zmajev pomeni da je količina zmajev limitirana?
Sicer pa očitno od 300 ur igranja zgolj main questov ni nič, oz nekateri so omenjali celo 600ur igranja s side questi vred, no po eni strani tudi boljše da ni toliko gameplaya, ker sem od izida paraliziran za compom, work can wait :D

Mipe ::

Ne, pravim, da že zdaj imam toliko kosti in luskin, da lahko izdelam dva cela oklepa, pa še nisem izčrpal zmajev. Side questov pa je toliko, da je joj... dodobra sem "obdelal" le dva večja kraja, v večini sem bil le mimogrede, nekaterih pa nisem niti obiskal.

Izi ::

Nekaj stvari je tudi mene zanimalo in sem pobrskal po netu.

- ko kupiš nepremičnino imaš notri svojo skrinjo.
- omejitve levelov (level cap) v Skyrimu ni. Pričakuje se, da bodo igralci povprečno prišli do level 50, teoretično pa lahko prideš do nekje okoli level 70, ko vse skille nabildaš do 100. Več pač ne gre. Pa menda do level 50 prideš dokaj hitro, od tam naprej pa gre vse skupaj svinjsko počasi.
- preklinjal sem pomanjkanje moje moči, da lahko naokoli nosim samo 300 kil predmetov. Izkazalo se je, da stamina povečuje moč za nošnjo količine predmetov, ki pa jo jaz kot zaprisežen čarovnik ne nadgrajujem. Obstaja pa perk pri pickpocket, ki ti poviša možnost nošnje predmetov za 100 kil. Pa še en čarovniški urok obstaja, ki ti začasno poveča moč, da lahko naokoli nosiš ogromno predmetov. Verjetno pa moraš prej postati član čarovniškega guilda.
- ukradenih predmetov načeloma ne moreš prodajati. Sta pa 2 možnosti, da jih lahko prodajaš. Perk v ozvezdju Speech, ki ti omogoči, da ti vsi trgovci v katere si investiral denar neomejeno odkupujejo vse ukradene predmete. Druga možnost pa je seveda Thief guild, kjer lahko prodajaš ukradene predmete, seveda ko postaneš njihov član.

blackbfm ::

Mal sem sprobal, zgleda kar kul. Ampak ko igraš je še vedno tak dokaj čuden lesen filing, je pa vseeno dosti boljše kot v oblivionu ali f3.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

a dragon armorja kupiti ne moreš? da ga vsi kujete svojega ;((

T-h-o-r je izjavil:

a dragon armorja kupiti ne moreš? da ga vsi kujete svojega ;((

...which means, da ga lahko?

kje, nisem še zasledil :P

Berserker ::

Izi je izjavil:

- omejitve levelov (level cap) v Skyrimu ni. Pričakuje se, da bodo igralci povprečno prišli do level 50, teoretično pa lahko prideš do nekje okoli level 70, ko vse skille nabildaš do 100. Več pač ne gre. Pa menda do level 50 prideš dokaj hitro, od tam naprej pa gre vse skupaj svinjsko počasi.
- preklinjal sem pomanjkanje moje moči, da lahko naokoli nosim samo 300 kil predmetov. Izkazalo se je, da stamina povečuje moč za nošnjo količine predmetov, ki pa jo jaz kot zaprisežen čarovnik ne nadgrajujem. Obstaja pa perk pri pickpocket, ki ti poviša možnost nošnje predmetov za 100 kil. Pa še en čarovniški urok obstaja, ki ti začasno poveča moč, da lahko naokoli nosiš ogromno predmetov. Verjetno pa moraš prej postati član čarovniškega guilda.
- ukradenih predmetov načeloma ne moreš prodajati. Sta pa 2 možnosti, da jih lahko prodajaš. Perk v ozvezdju Speech, ki ti omogoči, da ti vsi trgovci v katere si investiral denar neomejeno odkupujejo vse ukradene predmete. Druga možnost pa je seveda Thief guild, kjer lahko prodajaš ukradene predmete, seveda ko postaneš njihov član.

No tole s krjao je mene zanimalo, mapak sem si kasneje pogledal vse perke in mi je bolj jasno. Zanimiv je tudi perk da si neodkrit tudi če hodiš pokonci in tekaš. Glede na to da si napisal daj e možno prit do 100 levela, potem si lahko dopolniš vse perke al kako ?

ja, samo zna trajat

btw, koga vse je pri požigu panjev za thieves guild napadel zmaj? ker mene je 2x, ker sem ponavljal, eni pa pravijo, da jih ni

res me zanima, od česa je ta reč odvisna

pa tudi ko berem razne komentarje, se kar zabavam

eni samo kradejo, eni vse ure orožje zbijajo in brusijo ;(( zakaj bi si želel to počet v igri :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Kaj hudiča je treba naredit tukaj? Men so vse ideje odpovedale :/

particle ::

Kocko v slot, odpreta se ti dva gumba levo od kocke, klikni levega 4x, potem se ti odpreta še 2 gumba na desni.. :) mal klikej no :p

krOOokO ::

Mogoče neumno vprašanje, je igra samo SP ali je tudi MP?

todman74 ::

Meizu je izjavil:

Potem sem še sam skočil v akcijo in premagal gianta, edinkrat, ko mi je to uspelo. Če ne bi bilo tistih banditov tam, ne bi preživel bitke, ker zaenkrat (lvl 10) te giant pokosi z enim zamahom, če zadane seveda :)

Jaz sem ga že ob svojem prvem srečanju (lvl 14)premagu.....prvo me je ene dvakrat razbil, nakar sem ugotovu, da je štorast in neumen, pa sva ene 15 minut laufala okol enega kamna, on je mimo mene tolkel, jaz sem ga pa kuru z elektriko in ognjem.

Za vsakega nasprotnika obstaja drugačna taktika, oziroma orožje...npr. enega čarovnika je breveze napast z magijo.

Izi ::

Berserker je izjavil:

Glede na to da si napisal daj e možno prit do 100 levela, potem si lahko dopolniš vse perke al kako ?

Tvoj level in skill level se razlikujeta. Ti oziroma tvoj junak lahko matematično gledano prideš največ do level 70 (približno).
Skillov je 18 vsak skill pa lahko pride do level 100. Ampak povprečno so vsi skilli že na začetku nastavljeni na približno level 20, odvisno od rase, ki si jo izbral.
Vse skupaj je precej komplicirano, ampak izračunali so, da lahko teoretično prideš do največ level 70, praktično pa nekje do level 50.
Se pravi, da si je pametno že na začetku izbrati 50 perkov, ki jih boš rabil. ker drugače te lahko mimogrede zanese in izbereš kakšen mamljiv perk, potem pa ti na koncu zmanjka za tiste nujne.
Vseh perkov je 280 !!!
Od teh 280 se jih bomo večinoma naučili samo 50, kar pomeni precej skrbno in zadržano načrtovanje.

Vse to pomeni, da lahko v Skyrimu mimogrede popolnoma zavoziš svojega karakterja, če perke izbiraš vse povprek, ker je treba priznati, da so kar večinoma vsi po vrsti dokaj mamljivi.

Vsak karakter se mora zato specializirati na tam nekje največ 5 skillov in vanje investirati tako rekoč vse perke, drugače se zna zgoditi, da nekje na polovici igre pri level 30 ugotoviš, da ne moreš več nadaljevati, ker bodo vsi sovražniki premočni.

Na primer, če hočeš postati pravi tat, potem tako rekoč ni druge, kot da na ubijanje v Skyrimu popolnoma pozabiš. Skozi temnice polne sovražnikov se plaziš brez da te kdo opazi in ko pobereš zaklade izgineš brez da bi kdorkoli vedel, da si bil tam. Prikrajšan nisi za nič, ker ne moreš pobirati predmetov iz ubitih sovražnikov, ker tatovi odkrivajo bistveno boljše zaklade v vseh skrinjah, vedno dobivajo mnogo več denarja, in pri trgovcih vse kupujejo za trikrat manjšo ceno kot ostali in prodajajo za polno ceno in ne samo za drobiš kot ostali.

Skyrim je igra kompromisov.
Bojevnik mora na primer izbrati en skill za orožje, en skill za oklep, skill za izdelavo oklepov, Restoration skill je tudi koristen, in vse perke koncentrirati v te skille, na vse ostalo pa mora bolj ali manj pozabiti, drugače bo proti koncu igre kaj slab bojevnik.
Izpopolnjuješ lahko vse skille, samo perke pa vlagaj samo v nekaj najnujnejših skillov, kjer vsak višji perk rabi vse predhodne perke, drugače ga ne moreš odkleniti, če nisi vložil že v vse predhodne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

$%&/() ::

Izi, je igra boljša od Witcherja2? :D

Furbo ::

V whiterun ali kaj je uno mesto, kjer zmaj napade stražni stolp lahko že po tem dogodku takoj kupiš bajto in sicer od tistega tečnega svetovalca od plemiča.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Meizu ::

todman74 je izjavil:

Meizu je izjavil:

Potem sem še sam skočil v akcijo in premagal gianta, edinkrat, ko mi je to uspelo. Če ne bi bilo tistih banditov tam, ne bi preživel bitke, ker zaenkrat (lvl 10) te giant pokosi z enim zamahom, če zadane seveda :)

Jaz sem ga že ob svojem prvem srečanju (lvl 14)premagu.....prvo me je ene dvakrat razbil, nakar sem ugotovu, da je štorast in neumen, pa sva ene 15 minut laufala okol enega kamna, on je mimo mene tolkel, jaz sem ga pa kuru z elektriko in ognjem.

Za vsakega nasprotnika obstaja drugačna taktika, oziroma orožje...npr. enega čarovnika je breveze napast z magijo.

Ja sam jst sem čisti 2-hand heavy armor bojevnik in je mal težko od blizu se it z giantom. Sem ga pa enkrat kmalu sesul z werewolf formo, ker je veliko bolj gibčen in hiter in ga lahko tako naletiš, nekajkrat popraskaš, ter zbežiš še preden on zamahne s pol kilometersko gorjačo. Potem so mi potekle 3 minute forme in sem se spremenil nazaj, kjer me je potem pokončal. Če bi takrat pomislil še na berserk rage, ter ga z unrelenting force shoutom podrl po tleh, bi ga premagal. Vendar sem bil takrat še bolj na začetku in nisem šel za tem. Sicer se ne ubadam toliko z lovom na velikane, trenutno bolj gruntam, kako dobit tiste dragon oklepe in podobne uber opreme. Pa iščem kakšen pošten 2h hammer, ki je enchantan. Sam ne najdem nič.

Btw, kje se pa da refillat nazaj orožje, ko izrabiš njegovo magično moč?

Edit: Saj tudi jaz že pri lvlu 11 lahko pobijam zmaje kot po tekočem traku s pomočjo berserker ragea, večji problem mi je tega nadležnega zmaja spravit do tega, da pristane na tla. Do takrat sem nemočen. Lahko le nekaj malega zbadam zmaja z lokom, seveda če zadanem. Kar ni tako lahko kot se sliši, saj se premikajo zelo hitro in letijo dosti visoko, da moraš predvidet njegov let kar ful naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Se še komju zgodi da v Aedromu kljub ognju in ledu nemore premikat tistih leč/žarkov... kar pomeni da se neda naprej... ?

Buggy ::

Furbo je izjavil:

V whiterun ali kaj je uno mesto, kjer zmaj napade stražni stolp lahko že po tem dogodku takoj kupiš bajto in sicer od tistega tečnega svetovalca od plemiča.

ce imas 5 jurjov :(

Bolf3nk ::

...tisti, ki ste že daleč v igri. A obstaja kaj podobnega, kot je bilo pri Oblivionu, kjer si se lahko bojeval v areni?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bolf3nk ()

Killermode ::

Bolf3nk
zaenkrat še nisem našel tega sem pa lvl 21 :S večinoma destruction perks

todman74 je izjavil:

Meizu je izjavil:

Huh, jaz sem prvega pri ene 5-6 pokosil. Sicer je trajalo, sem pa ga :)

In btw zaključil igro pri lvl 16. Žalost, res sem pričakoval kaj dlje :/ Res da nisem delal side questov, v moj zagovor pa sem šele kakšne pol ure pred koncem pogruntal, kako se jih sploh menja^^

...tisti, ki ste že daleč v igri. A obstaja kaj podobnega, kot je bilo pri Oblivionu, kjer si se lahko bojeval v areni?

Vsaj jaz še nisem zasledil.

Nisi je še zaključil. Zaključil jo boš, ko boš končal vse stranske queste.

Sicer pa boljše kot Oblivion, main story si končal, preden si bil lvl 7... Če si strikno main queste delal.

Edit: Typo

Zgodovina sprememb…

UNIVERZUM ::

Za vse tiste ki ste že daleč v igri (potem ko ste osvobodili tistega tepca (BERN) iz jaškov.

SPOILER!

a se lahko izogneš ubijanju tistega zmaja ki je na tisti gori in je friendly?
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

UNIVERZUM je izjavil:

Za vse tiste ki ste že daleč v igri (potem ko ste osvobodili tistega tepca (BERN) iz jaškov.

SPOILER!

a se lahko izogneš ubijanju tistega zmaja ki je na tisti gori in je friendly?

Hmm, pri meni preživi :)

aha ker men težita da ga morm it ubit, pa sem šou raj delat stranske naloge ker ga nočm

Iatromantis ::

Izi je izjavil:

Nepremičnino lahko tudi zapleniš ne zgolj kupiš >:)

Omejitev nošenja digitalnega loota - bethesda i luv you - ni res, da moraš postat član guilda, sta še vsaj dve možnosti. Lahko dobiš sledilca, followerja, ki nosi krep namesto tebe. Pod drugo pa si lahko alkimist in nabiraš rožice ter eksperimentiraš, kupuješ recepte za tonike ali pa goljufaš in pogledaš na wiki Fortify Carry Weight (Creep Cluster, Giant's Toe, Hawk Beak, River Betty, Scaly Pholiata, Wisp Wrappings)

UNIVERZUM je izjavil:

aha ker men težita da ga morm it ubit, pa sem šou raj delat stranske naloge ker ga nočm

Hmm, ziher da tega? Ali je nekaj na A pa malo krajše ime? Ker če mislim na isto situacijo bo še eden priletel.

ne tega na P

Tr0n ::

krOOokO je izjavil:

Mogoče neumno vprašanje, je igra samo SP ali je tudi MP?

SP.

Kakšen smithing skill pa nucaš, da lahko scraftaš dragon armor? A mam kot ork kakšno prednost pri tem? (Kao da so rešpektani za armorsmith al weaponsmith, sej ne vem)

figula ::

Meizu je izjavil:

Pa iščem kakšen pošten 2h hammer, ki je enchantan. Sam ne najdem nič.

Meni je uspelo najti eno sekirco Axe of Whiterun (damage 28 + dodatni burn damage) in je kar uporabna za tiste, ki jih magija ne rani. Samo žal ne vem natančno lokacije kje sem jo snela, ker je bilo na začetku, pa sem še vse pomešala. Nekje levo od Riverwooda (Ilinaltas Deep, Embershard Mine ??)

Furbo ::

Mislim da so itemi tokrat itak naključno generirani/razmetani.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Mcsin ::

Meizu je izjavil:

Kakšen smithing skill pa nucaš, da lahko scraftaš dragon armor? A mam kot ork kakšno prednost pri tem? (Kao da so rešpektani za armorsmith al weaponsmith, sej ne vem)

Poglej v "perk-tree" od blacksmithing. Mislim da je skill lvl 100 in seveda investiranje perkov v njem da odkleneš dragon armor, mislim da jih je treba 6

Da. Igrava z bratom tale špil in na istih lokacijah dobiva različen drop.

Drugače pa kar se tiče zmajev - da, očitno so random spawnani. Le korak stran južno od Ivarsteda (tisa vasica pod glavno goro šepetalcev) sem se spravil lovi divjad za usnje in ko sem bil bitko z enim medvedom se je kar iznenada nad mano pojavil zmaj. Lahko gre kdo probat še sam, če se mu tam pojavi zmaj - samo od Ivarsteda pojdite južno po cesti navzdol. Kakšne pol minute hoje naprej se mi je to pripetilo.

Edit: No, bitka z zmajem se je končala usodno in ko sem ponovno naložil save in odšel na isto lokacijo, se ta zmaj ni več prikazal. Torej očitno se zmaji random pojavljajo v Skyrimu.

Mcsin - uf nisem niti gledal tja. Pa je res potrebno lvl 100 imet smithing. Pa lahko daš to komu za delat? (primer: Dragon Age, ko si lahko, ko si fental tiste zmaje, dal v glavno mesto nekemu kovaču izdelat)

Zgodovina sprememb…

SPOILER: na koncu je prav hudo, ko se spravljaš v fight, pa svojega zmaja pokličeš :P

flood ::

a ve kdo zakaj ne morem dati noben perks na smithing?
a moram kak quest naredit?
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

Mcsin ::

flood je izjavil:

Maš potreben skill level za dodat perk?

Zelnick ::

figula je izjavil:

Meizu je izjavil:

Pa iščem kakšen pošten 2h hammer, ki je enchantan. Sam ne najdem nič.

Meni je uspelo najti eno sekirco Axe of Whiterun (damage 28 + dodatni burn damage) in je kar uporabna za tiste, ki jih magija ne rani. Samo žal ne vem natančno lokacije kje sem jo snela, ker je bilo na začetku, pa sem še vse pomešala. Nekje levo od Riverwooda (Ilinaltas Deep, Embershard Mine ??)

To sekiro dobiš, ko zmaja pri Whiterunu ubiješ.

flood je izjavil:

Pomojem nimaš skilla. V Whiterunu takoj, ko prideš noter imaš na desno eno blacksmithko, ki ti pokaže par stvari for free.
I can remember a time before the Internet. But I don't like to.

detroit ::

Edina igra v zadnjem času, ki je nism obrnil v prvem runu in mi ni dojadila:D obviously worth buying

hmm mogoče bi blo boljš da ne bi izšla že, ker imam izpit kmal:D
Skero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: detroit ()

Good Guy ::

Špil je svetoven!
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Ali je spawn dinamičn, v smislu, da se konstantno pojavljajo nove beštije?
Skero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: detroit ()

Blazz ::

@flood

zraven perkov ti piše zahtevan skill level da rata iz sivega bel in da ga lahko izbereš...pa še skill točko rabiš, ki jo dobiš ob vsakem lvl up-u

ABX ::

detroit je izjavil:

Ali je spawn dinamičn, v smislu, da se konstantno pojavljajo nove beštije?

Baje da respwan se zgodi po 3-5 dneh v igri.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

every 3-5 ali after 3-5?:)
Ker če je every 3-5 dni je very good, ker to pomeni da bom dosegu maksimalni level brez, da bi ČIST vse prebrskal. Čeprav za začetek (po 4. štartu od začetka) sm izbral high elfa in treniram magijo na unmu kekcu ki te vodi čez "tutorial"
Skero

MIHAc27 ::

Se komu da razložit kako je z krajami. Namreč vsi tisti napoji, orožja kar predramijo kleptomana v meni. Še posebej ker sem komaj začel.

Za predmete vem, da ne morem kar prodat če so ukradeni. Kaj pa zlatniki/gold purse.
Pa če kaj ukradem za lastno uporabo, a je dovolj da me lastnik ne vidi med dejanjem (slišal sem za neko finto z loncem na glavi) ali pa bo ugotovil da nekaj manjka tudi če je v sosednji sobi.
««
8 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starfield (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Igre
1974229399 (8200) Gregor459
»

Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36878122 (2879) todman74
»

The Elder Scrolls Online (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

764152558 (7561) oo7
»

Kingdoms of Amalur: Reckoning (strani: 1 2 3 )

12024521 (8196) Twixz

Več podobnih tem