Forum » Igre » The Elder Scrolls 5: Skyrim
The Elder Scrolls 5: Skyrim
Furbo ::
Jaz sem enkrat treniral žeparjenje na kovačici, poberem vse, kak dan kasneje, sredi divjine uletijo trije plačanci in me napadejo. Na enem truplu najdem njeno pismo, naj mi malce pojasnijo zadeve. Ko sem jo potem spet obiskal, ni niti pisnila o tem. :D
Od tedaj žeparim bolj bandite, ko se jim priplazim za hrbet.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()
Izi ::
Pri kraji je važno samo, da te nihče ne vidi med samim dejanjem, kasneje lahko po mestu paradiraš v samih ukradenih oblekah, pa te ne bo nihče nadlegoval.
Za krajo in žeparjenje veljajo ista pravila. Splača se krasti zlatnike, ki so plačilno sredstvo in z ukradenimi zlatniki lahko normalno nakupuješ. Material za kovanje lahko tudi brez skrbi pokradeš, saj ga potem porabiš za izdelavo novih predmetov. Pravzaprav lahko pokradeš vse kar potrebuješ za nadaljnjo predelavo.
Edino kar ni smiselno krasti so oklepi in orožja, ker potem, razen da jih sam nosiš, z njimi nimaš kaj početi, dokler ne postaneš profesionalni tat, kar pa čarovniki in bojevniki ponavadi ne postanejo.
"Sneaking" zelo pomaga pri krajah, pri žeparjenju pa je kar nujen, In sneaking ne deluje s težkim oklepom, ker je ta preglasen in te vsak takoj opazi.
Če te zalotijo pri krajah je reakcija dostikrat odvisna od lastnika, nekateri te napadejo, nekateri ti samo jezni poberejo predmete, nekateri pa pokličejo stražnike.
Pri odkritem žeparjenju pa je rezultat vedno boj na življenje in smrt.
Zanimivo je pri hišah. Če vlomiš v privat hišo z lockpickom, je nate takoj razpisano nekaj malega nagrade, ne glede ali te je kdo videl ali ne. Če pa odkleneš hišo z original ključem, ki si ga malo prej ukradel iz žepa lastnika pa se ti zabeleži samo "trespassing", kar pa ne vem kaj kasneje prinese.
Ko je nate razpisanih dovolj točk nagrade te zajamejo stražniki s katerimi se potem lahko spopadeš, jih podkupiš, ali pa celo pregovoriš, da te izpustijo, če imaš primeren perk.
Če si profi tat s vsemi primernimi perki lahko vsakega človeka pokradeš dobesedno do spodnjega perila. Pokradeš jim lahko tisto kar imajo oblečeno in celo orožje, ki ga nosijo v rokah
Pa profesionalen tat je tudi hudo smrtonosen. Ko se nekomu priplaziš za hrbet in mu z nožem prerežeš vrat je vseeno ali je bil to navaden kmet ali pa smrtonosna pošast. Poleg tega lahko neopazno ubiješ prav vsakega človeka tako, da mu naskrivaj v žep podtakneš strup
Kot sem rekel že zgoraj, tatovi se v tej igri ne spopadajo s sovražniki ampak jih raje do golega pokradejo, od zadaj prerežejo vrat ali pa po potrebi zastrupijo.
Edino lokostrelstvo je skoraj nujna specializacija pa profesionalne tatove, da se lahko kasneje spopadeš tudi z zmaji. In lokostrelstvo tudi spada med tistih 6 skillov, ki so namenjeni tatovom.
Za krajo in žeparjenje veljajo ista pravila. Splača se krasti zlatnike, ki so plačilno sredstvo in z ukradenimi zlatniki lahko normalno nakupuješ. Material za kovanje lahko tudi brez skrbi pokradeš, saj ga potem porabiš za izdelavo novih predmetov. Pravzaprav lahko pokradeš vse kar potrebuješ za nadaljnjo predelavo.
Edino kar ni smiselno krasti so oklepi in orožja, ker potem, razen da jih sam nosiš, z njimi nimaš kaj početi, dokler ne postaneš profesionalni tat, kar pa čarovniki in bojevniki ponavadi ne postanejo.
"Sneaking" zelo pomaga pri krajah, pri žeparjenju pa je kar nujen, In sneaking ne deluje s težkim oklepom, ker je ta preglasen in te vsak takoj opazi.
Če te zalotijo pri krajah je reakcija dostikrat odvisna od lastnika, nekateri te napadejo, nekateri ti samo jezni poberejo predmete, nekateri pa pokličejo stražnike.
Pri odkritem žeparjenju pa je rezultat vedno boj na življenje in smrt.
Zanimivo je pri hišah. Če vlomiš v privat hišo z lockpickom, je nate takoj razpisano nekaj malega nagrade, ne glede ali te je kdo videl ali ne. Če pa odkleneš hišo z original ključem, ki si ga malo prej ukradel iz žepa lastnika pa se ti zabeleži samo "trespassing", kar pa ne vem kaj kasneje prinese.
Ko je nate razpisanih dovolj točk nagrade te zajamejo stražniki s katerimi se potem lahko spopadeš, jih podkupiš, ali pa celo pregovoriš, da te izpustijo, če imaš primeren perk.
Če si profi tat s vsemi primernimi perki lahko vsakega človeka pokradeš dobesedno do spodnjega perila. Pokradeš jim lahko tisto kar imajo oblečeno in celo orožje, ki ga nosijo v rokah
Pa profesionalen tat je tudi hudo smrtonosen. Ko se nekomu priplaziš za hrbet in mu z nožem prerežeš vrat je vseeno ali je bil to navaden kmet ali pa smrtonosna pošast. Poleg tega lahko neopazno ubiješ prav vsakega človeka tako, da mu naskrivaj v žep podtakneš strup
Kot sem rekel že zgoraj, tatovi se v tej igri ne spopadajo s sovražniki ampak jih raje do golega pokradejo, od zadaj prerežejo vrat ali pa po potrebi zastrupijo.
Edino lokostrelstvo je skoraj nujna specializacija pa profesionalne tatove, da se lahko kasneje spopadeš tudi z zmaji. In lokostrelstvo tudi spada med tistih 6 skillov, ki so namenjeni tatovom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
T-h-o-r ::
izi, a lahko razložiš kako tisti invisibility pri sneakingu deluje? power dobiš pri zadnjem ali predzadnjem questu za roparski ceh
ker sam nekako ne postanem neviden, ko ga uporabim
nisem pa 0 vlagal v sneaking in to
ker sam nekako ne postanem neviden, ko ga uporabim
nisem pa 0 vlagal v sneaking in to
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Izi ::
Sorry, sem še bolj na začetku igre in takih podrobnosti ne poznam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Buggy ::
meni je v mestu Whiterun-u tam kjer je tisti svecenik, ki te poslje po amulet v katakombe uspelo, po tem ko sem mu amulet vrnil tudi pickpoketnu (ko je spal).
Seveda me je dobil in poklical strazo, vendar pa sem med opcijami, ki mi jih je strazar dal na voljo (jeca, placilo 25 golda ali to da sem mu povedalm da sem oh in sploh dragonbreath al kaj ze) izbral to da sem pac tukaj priviligiran, ker sem ubil tistega zmaja in sem lepo odsel z amuletom (+10 helath) ter koncanim questom :D
Seveda me je dobil in poklical strazo, vendar pa sem med opcijami, ki mi jih je strazar dal na voljo (jeca, placilo 25 golda ali to da sem mu povedalm da sem oh in sploh dragonbreath al kaj ze) izbral to da sem pac tukaj priviligiran, ker sem ubil tistega zmaja in sem lepo odsel z amuletom (+10 helath) ter koncanim questom :D
todman74 ::
Jaz sem enkrat treniral žeparjenje na kovačici, poberem vse, kak dan kasneje, sredi divjine uletijo trije plačanci in me napadejo. Na enem truplu najdem njeno pismo, naj mi malce pojasnijo zadeve. Ko sem jo potem spet obiskal, ni niti pisnila o tem. :D
Jaz sem bolj po nesreči eni "babnici" plunu eno knjigo, sem jo hotu sam prebrat, pa sem še enkrat "e" stisnu....ko sem ven prišel, je čist ponorela, ampak, ker sem imel slabo vest, sem jo pustu živet. No pa me "obiščejo" isto trije plačanci glih sred bitke z zmajem v Whiterunu, pa že brez njih sem imel probleme.
figula ::
To sekiro dobiš, ko zmaja pri Whiterunu ubiješ.
ups, čisto verjetno, nimam pojma zakaj mi je bilo na začetku vseeno kaj kje poberem (strange)
Igra je neverjetna, to je treba priznat! Po začetni nejevolji sploh glede inventarja te začne razvajati s sladkorčki kot:
- začetna magija pri nizkih lvl je dosti bolj prijazna, običajno imaš pri magih na začetku vedno težave z mano: spustiš en urok in že je moder predalček prazen. Tukaj pa je na voljo kar konkreten splash ognja ali česarkoli in to iz obeh rok
- stealth premikanje lika dobiš ob pritisku na tipko, ki ti je ni treba v neskončnost tiščat. En prst za stealth, enega za naprej, enega lock skrinje, enega za ... hej ali mi kdo posodi kakšen prst, zmanjkalo mi jih je :)
- potovanje ponoči je čisto fletno, z dovolj prepoznavno okolico
- lokacije, ki jim pobereš glavne goodies, se označijo kot Cleaned, kar veliko olajša pregled nad obiskanimi kraji. Tudi če jih bitja ponovno naselijo (pravite da pridejo) je vseeno, ker si glavne zaklade pobasal, na novo pa se skrinje verjetno ne napolnijo?
- dobro je videti malo AI, da človek pride na dogajanje in pobere zasluge in zaklade
- kar takole mimogrede se kaj zgodi, da sploh ne veš kaj je bilo. Npr. se plazim ponoči okoli zidovja mesta in zalezujem jelena, kar za mano nekdo začne govoriti da ga lovijo, naj ga ne izdam in mi v inventar nekaj porine. Vsa zmedena gledam naokoli kaj je bilo to, nakar uleti drugi striček, ki seveda lovi prvega. Se mu zlažem da nič ne vem, a vrli stražar ga vseeno ujame in pokonča. Pogledam v svoj inventar – škorenjci, ki povečajo kapaciteto prenašanja inventarja za 30 pointov, niiiice
- in to je šele začetek, kdove kakšna presenečenja še čakajo ....
Samo me ob mojem načinu igranja, da morem pretakniti vsak kot, skrbi matematika. Če sem porabila za eno večjo trdnjavo cca 2 ure, da je bila clean in moja mapa je, odkar sem poklikala zastavice, že vsa polna lokacij – kdove katero leto se bo pisalo, ko bom igro končala Torej povprečno 2 uri krat koliko lokacij?? O, my, ... ja ravno do izida nove igre hehe
Truga ::
Samo me ob mojem načinu igranja, da morem pretakniti vsak kot, skrbi matematika. Če sem porabila za eno večjo trdnjavo cca 2 ure, da je bila clean in moja mapa je, odkar sem poklikala zastavice, že vsa polna lokacij – kdove katero leto se bo pisalo, ko bom igro končala Torej povprečno 2 uri krat koliko lokacij?? O, my, ... ja ravno do izida nove igre hehe
Jaz imam hujsi problem. Poleg tega da hodim sistematicno po mapi od waypointa do waypointa (med whinterunom in winterholdom mam clearno vse), tudi _vse_ pobiram in hoardam. Igram pa solo. Se dobro da na konju fast travel dela tud ko sm cez 300 teze :D
ABX ::
Jaz kradem trainerjem ko spijo.
Tako treniram 2 kategorije brezplačno. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Truga ::
ABX ::
Na srečo v Skyrim se ne staraš. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Steinkauz ::
PROTIP: Novice flame nardi precej več DMG, če zgolj pritisneš in spustiš ter to ponavljaš, kot če bi tiščal ves čas.
Good Guy ::
Inventorij, in vse ostalo je bomba, sipml ko pasul za razumet, pregledni... fino je ker je inventorij omejen, ker ponavadi sem nalootal vse živo da se na konc nism več znašu v vsej tisti šari.
najlepši pa so kill cami(k hudobca z enim šusom pobiješ)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
a je kak pameten mini quest v dawnstarju? ker sem samo 1 našel (pijancu dal alkohol), da lahko postanem thane
Inventorij, in vse ostalo je bomba, sipml ko pasul za razumet, pregledni... fino je ker je inventorij omejen, ker ponavadi sem nalootal vse živo da se na konc nism več znašu v vsej tisti šari.
najboljši killcam zaenkrat mi je bil pri zmaju, ko mu skočiš na glavo in potisneš meč skozi glavo
Kako pa sprožiš trigger, da ga 1 shotneš?
To je IMO čist random, oz če ga po faci cilaš
Všeč mi je, da je svet tako dodelan. Ni kar nametan kup generičnih jam, kot v oblivionu.
Ravnokar se sprehajam po neki ledeni pokrajini, kar na sredi ožgano truplo in bukva ognjenega plašča. Očitno nekomu učenje tega uroka ni šlo preveč dobro od rok. :D
Ravnokar se sprehajam po neki ledeni pokrajini, kar na sredi ožgano truplo in bukva ognjenega plašča. Očitno nekomu učenje tega uroka ni šlo preveč dobro od rok. :D
flood ::
ej
če imaš polno nakredenih stvari in te potem dobijo, ko si ukradel eno stvar a ti vzamejo samo to za ketero so te dobili + kazen ali moraš vse ukradeno vrnit?
ja igra je dosti bolj dodelana kot oblivion, jame ipd. niso vse enake, pokrajina je res lepa, questi dosti bolj zanimivi itd. itd., če bi meniji bili bolje razporejeni (pc verzija) in bugov malo manj bi bla 10/10
če imaš polno nakredenih stvari in te potem dobijo, ko si ukradel eno stvar a ti vzamejo samo to za ketero so te dobili + kazen ali moraš vse ukradeno vrnit?
ja igra je dosti bolj dodelana kot oblivion, jame ipd. niso vse enake, pokrajina je res lepa, questi dosti bolj zanimivi itd. itd., če bi meniji bili bolje razporejeni (pc verzija) in bugov malo manj bi bla 10/10
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...
blackbfm ::
Ah jz sm kr mal razočaran. Je napredek, sam to ni to. Ko gledaš kakšen gameplay video pa kakšne promocijske zadeve res izpade ultra hudo, dejanski filing ko igraš pa je daleč od tega. Še vedno je vse leseno/robotsko, bugasto. Po enem dnevu mam že dovolj. Potem pa še take fore:
Kako tako zadevo pustijo in je ne porihtajo mi ni jasno. OK jebeš. Edino ena stvar me žre, zdi se mi da imam ogabno velik kontrast v špilu..ogromno stvari se prekomerno sveti? Isto oblivon, f3. Če gledam kakšen gameplay video na youtubu je načeloma veliko lepša slika res taka filmska. Ne pomaga če dam na ultra kvaliteto, praktično je skoraj isto samo teksture so malo bolj ostre.
Kako tako zadevo pustijo in je ne porihtajo mi ni jasno. OK jebeš. Edino ena stvar me žre, zdi se mi da imam ogabno velik kontrast v špilu..ogromno stvari se prekomerno sveti? Isto oblivon, f3. Če gledam kakšen gameplay video na youtubu je načeloma veliko lepša slika res taka filmska. Ne pomaga če dam na ultra kvaliteto, praktično je skoraj isto samo teksture so malo bolj ostre.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Jaz sem zdaj zatežil skyrimu naj uprablja več rama, bom videl kako bo šlo. Prvi vtis je dober.
http://www.skyrimnexus.com/downloads/fi...
Edino ena stvar me žre, zdi se mi da imam ogabno velik kontrast v špilu..ogromno stvari se prekomerno sveti? Isto oblivon, f3. Če gledam kakšen gameplay video na youtubu je načeloma veliko lepša slika res taka filmska. Ne pomaga če dam na ultra kvaliteto, praktično je skoraj isto samo teksture so malo bolj ostre.
ja a bejž kontrasta se pač ne popravlja z resolucijo in kvaliteto tekstur. mal porihtaj monitor pa bo šlo
a se je že komu zgodilo, da ubije zmaja a duše ne pobere?
UNIVERZUM ::
@flood
ja če si pre-daleč. Jaz sem enega ubil na stolpu tiste čarovniške univerze pa je nisem dobil dokler nisem šel na stolp.
@flood
ja če si pre-daleč. Jaz sem enega ubil ko je bil na stolpu tiste čarovniške univerze (jaz pa na dvorišču) pa je nisem dobil dokler nisem šel na stolp.
ja če si pre-daleč. Jaz sem enega ubil na stolpu tiste čarovniške univerze pa je nisem dobil dokler nisem šel na stolp.
@flood
ja če si pre-daleč. Jaz sem enega ubil ko je bil na stolpu tiste čarovniške univerze (jaz pa na dvorišču) pa je nisem dobil dokler nisem šel na stolp.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UNIVERZUM ()
@flood
ja a bejž kontrasta se pač ne popravlja z resolucijo in kvaliteto tekstur. mal porihtaj monitor pa bo šlo
Bistvo je v tem da se mi zdi, da na kakršnihkoli nastavitvah ne dobim enake kvalitete slike kot če gledam kakšen gameplay video, recimo tam mi izgledajo barve in na splošno svet okoli veliko bolj naraven. Ok res da grafa ni nič ekstra bolj podpovprečna za te čase (nekaj v rangu gf 320), ampak vseeno..slika bi verjetno morala bit taka kot v filmčku če dam ultra kvaliteto, pa ni..v bistvu se mi zdi daleč od tega :p
Monitor pa nima veze, saj na enakem špilam in gledam video.
lol
imaš grafo iz časov marije terezijem, pa jokaš, kako grdo izgleda
imaš grafo iz časov marije terezijem, pa jokaš, kako grdo izgleda
detroit ::
sj zahteve dandanšnjih špilov so bolj lol ko ne. V mw3 mi špil dela vse na max razn hmm dve opciji od štirih sta high in ne extra (texture). Ker če dam na extra mi špil škripne ob loudu. Ne vem kaj gospodični grafični rama zmanjka? Kolk pa ga rabi 5gb al kva:D
Back on topic, kolk vi fantje to na dan ur igrate da že zmaje koljete jst sm komi kakega človeka fental šele...
Back on topic, kolk vi fantje to na dan ur igrate da že zmaje koljete jst sm komi kakega človeka fental šele...
Skero
Kurzweil ::
Tudi sam sem na začetku jokal nak okornostjo, slabim upravljanjem UIja in malce izboljšanim enginom, ampak, ko sem začel resneje igrat, sem se na vse navadil oz. pozabil in generalno gledano je Skyrim zakon, smešno pa je ko se sredi konstruktivne debate najde nekdo, ki s svojo grafično (jetre) ne pride do kvalitete trailerja , mislim da je tisto skrbno izbran material, na perfektni kombinaciji strojne opreme in še dodatno olepšan/obdelan, @blackclw, govoriš ravno tako kot, da niso vsi trailerji iger, filmov, glasbi po istem opitu narejeni, ponavadi se tam vidi vse in še več, in glede na to kako čudovita in velika je pokrajina oz. cel špil (in kako kritiziraš Skyrim) bi rekel, da pravega fana bolj malo briga če je konj pod preveliki stopinjskim naklonom, na kratko Skyrim več kot služi svojem prvotnem namenu - zabavi, saj me je tako potegnil, da ga trenutno po gameplayu nemorem primerjat z ničemer.
Sicer pa, kar sem zaenkrat opazil lahko s poljubnim levelom ubiješ poljubnega naspronika (tudi gianta) sam engine to omogoča v kolikor je kje blizu skala, da ne rečem hiša, saj se s skrivanjem za robom lahko izmikaš brez da prišel v kontakt, da ne omenim kako se v tistih nizkih tunelih da pretentat tiste poisenous hrošče ali kaj so, pravtako se da vse malce večjega brez samega prejetega hita ubit če imaš kje kakšen kanal, ali vhod v grad kamor on nemore, pri giantih, mamutih in podobnih pa je dovolj da se stisneš nekje med skale kamor nemorejo in jih frcaš z lokom... ampak pustimo vse zgoraj napisano, sam uživam oz. sem pravi detektor za izkoriščanje bugov v svojo korist
Še ena stvar, ki mi je blazno všeč je, da je chest v mojem kupljenem domu brez dna (to bi moralo biti omejeno, ker se mi zdi malce smešno), na splošno pa opažam, da od levela 20 naprej ni več junaka, ki bi me ubil (rezen ob kakšni morebitni moji nespretnosti)... moti me pa še ena stvar, da imam Bow in Sword naprimer, ki ima damage nekje od 30-40 že od levela 5, lok pa 18, oz. že nadaljnih 50h gameplaya, kar mi počasi postaja bedno, se pa kar se tega tiče tolažim da bom nekoč skoval dragon shield
Kar se zgoraj omenjen debate zmaja in obsorbcije njegove duše tiče je tako da moraš biti zraven da jo absorbiraš (ko začne goret), enkrat se mi je zgodilo da je že zgorel (očitno bug?) in sem nato loadal in čimhitreje pohitel do zmaja, sicer pa te ta proces počaka in se odvije šele ko si zraven.
Me pa resno zanima kaj patch 1 popravi, ker nikjer ne najdem loga, sicer pa upam da ne pokvarim komu kakšnega veselja, sebi sem nabil par levelov pa se mi je dopadlo potem vidim pa tole:
Če pa bo kdo imel težave pri Aedrome, da se ob uporabi leda in ognja ne premika zadeva pa je tole rešitev
Sicer pa, kar sem zaenkrat opazil lahko s poljubnim levelom ubiješ poljubnega naspronika (tudi gianta) sam engine to omogoča v kolikor je kje blizu skala, da ne rečem hiša, saj se s skrivanjem za robom lahko izmikaš brez da prišel v kontakt, da ne omenim kako se v tistih nizkih tunelih da pretentat tiste poisenous hrošče ali kaj so, pravtako se da vse malce večjega brez samega prejetega hita ubit če imaš kje kakšen kanal, ali vhod v grad kamor on nemore, pri giantih, mamutih in podobnih pa je dovolj da se stisneš nekje med skale kamor nemorejo in jih frcaš z lokom... ampak pustimo vse zgoraj napisano, sam uživam oz. sem pravi detektor za izkoriščanje bugov v svojo korist
Še ena stvar, ki mi je blazno všeč je, da je chest v mojem kupljenem domu brez dna (to bi moralo biti omejeno, ker se mi zdi malce smešno), na splošno pa opažam, da od levela 20 naprej ni več junaka, ki bi me ubil (rezen ob kakšni morebitni moji nespretnosti)... moti me pa še ena stvar, da imam Bow in Sword naprimer, ki ima damage nekje od 30-40 že od levela 5, lok pa 18, oz. že nadaljnih 50h gameplaya, kar mi počasi postaja bedno, se pa kar se tega tiče tolažim da bom nekoč skoval dragon shield
Kar se zgoraj omenjen debate zmaja in obsorbcije njegove duše tiče je tako da moraš biti zraven da jo absorbiraš (ko začne goret), enkrat se mi je zgodilo da je že zgorel (očitno bug?) in sem nato loadal in čimhitreje pohitel do zmaja, sicer pa te ta proces počaka in se odvije šele ko si zraven.
Me pa resno zanima kaj patch 1 popravi, ker nikjer ne najdem loga, sicer pa upam da ne pokvarim komu kakšnega veselja, sebi sem nabil par levelov pa se mi je dopadlo potem vidim pa tole:
After you enter the Keep with Hadvar and Ralof at the beginning of the game, have Hadvar cut the bindings of your hands. Grab the iron sword off the wall in the room. Then, simply keep hitting Hadvar with the sword as he stands by the door to keep leveling up the One-Handed skill. Once you knock him down, make sure to not hit him anymore until he gets back up. To level up the Sneak skill, keep sneaking up on Hadvar while he stands by the door, and then attack him with the sword. Do this for the first 32 levels. Once you reach level 33 for the Sneak skill, you can simply sit behind him and hit him with the sword every six seconds. To level up the Two-Handed skill, progress a little further in the game, and get the two-handed sword. Once you reach the area with the bear where Hadvar gives you the bow and arrow, keep hitting Hadvar with the two-handed sword to easily level up the Two-Handed skill. Note: Do not press [Sneak] while doing this or Hadvar will move on. To level up the Destruction skill, keep burning Hadvar. If you leveled the One-Handed, Sneak, Two-Handed, and Destruction skills to level 100 using this method, you should have 37 perk points and be at level 37 to start the game.
Če pa bo kdo imel težave pri Aedrome, da se ob uporabi leda in ognja ne premika zadeva pa je tole rešitev
player.SetStage MG06 55, kar se vpiše v konzolo in gre dalje, verjetno ni potrebno pretirano velik IQ, da bo kdo ugotovil, da se lahko s tem pokvari cel igralski užitek s "pretežkimi" questi, to je pač od osebnosti odvisno, jaz v čast in spoštovanje in moje užitke tega špila tega zagotovo nebom več uporabil, edino če gre za neizhoden bug, pa še tisto raje loadam, če pomaga....
Sicer pa blackclw lahko greš na youtube onanirat, ker kar se konja tiče je bugov res ogormno od tega da se leti z njim, do tega da je 100m v zraku, jaz osebno se z njim nekako diagonalčno sprehajam po pečinah in slapovih navzdol, včasih iz kakšne skale/šečine lahko kar naravnost poletiš nameto da bi padel, ampak sej pravim pri takšni velikosti in kompleksnosti, bi bilo čudno če bi vse delovalo.
Kar se zatikanja pri efektih (posledično bojda delajo bolje če imaš vse teksture "skeširane") in teksturah tiče, ki ga nekateri omenjate, se zelo priporoča (precej o tem prebral na netu) nek patch ali pa ročna nastavitev, da Skyrim uporablja več pomnilnika, ker bojda ga po defaultu samo 2Gb, je kdo to probal in hje kaj bolje? v teoriji bi lahko teksture vse naložene o čemer sem tudi bral pa je, da visible range na max dela odlično, torej je kdo probal to? ...ker se mi zdi malce neumno, ker imam 8Gb RAMa
Imel slučajno kdo kakšne deformacije s senco? imam 460GTX in delajo sence v vseh špilih in programih odlično (shader), tudi tu je, ampak sedaj ne več in kar nekako poskakujejo, kakšna rešitev morda?
Kar se zatikanja pri efektih (posledično bojda delajo bolje če imaš vse teksture "skeširane") in teksturah tiče, ki ga nekateri omenjate, se zelo priporoča (precej o tem prebral na netu) nek patch ali pa ročna nastavitev, da Skyrim uporablja več pomnilnika, ker bojda ga po defaultu samo 2Gb, je kdo to probal in hje kaj bolje? v teoriji bi lahko teksture vse naložene o čemer sem tudi bral pa je, da visible range na max dela odlično, torej je kdo probal to? ...ker se mi zdi malce neumno, ker imam 8Gb RAMa
Imel slučajno kdo kakšne deformacije s senco? imam 460GTX in delajo sence v vseh špilih in programih odlično (shader), tudi tu je, ampak sedaj ne več in kar nekako poskakujejo, kakšna rešitev morda?
Mene zanima ali se lahko spelle binda? Ker se mi zdi skrajno okorno tipkat čez ne vem kak menu?!
Skero
hmm ok preveč console port je tole imo...Ne vem a je bilo teško mapping narest jim jao.
Skero
Saj maping je, je pa res težko ugotovit. Daš med favorites, potem pritisneš Q, potem tam zapelješ miš na urok in stisneš cifro 1-8
Jaz sem si razširil uporabo pomnilnika nad 2gb in zdaj ne odletim več iz igre. Tudi vse lepo dela na GTX560, z več rama se mi zdi, da se zdaj vidi precej več okolice. Sem pa prelen, da bi spreminjal nastavitve in primerjal.
Jaz sem si razširil uporabo pomnilnika nad 2gb in zdaj ne odletim več iz igre. Tudi vse lepo dela na GTX560, z več rama se mi zdi, da se zdaj vidi precej več okolice. Sem pa prelen, da bi spreminjal nastavitve in primerjal.
Killermode ::
Saj maping je, je pa res težko ugotovit. Daš med favorites, potem pritisneš Q, potem tam zapelješ miš na urok in stisneš cifro 1-8
Furbo če pa tale mapping dela si mi polepšal današnjo popoldne :P
Kako razširiš uporabo pomnilnika nad 2gb?
Kot prvo si shrani kopijo exe fajla, v navodilih malce čudno to piše na dnu.
Kot prvo si shrani kopijo exe fajla, v navodilih malce čudno to piše na dnu.
Killermode je izjavil:
Furbo če pa tale mapping dela si mi polepšal današnjo popoldne :P
Kako razširiš uporabo pomnilnika nad 2gb?
se pridružujem ;D končno bomo čarali kot se spodobi
Skero
na splošno pa opažam, da od levela 20 naprej ni več junaka, ki bi me ubil
kaj pa zadnji boss pri zadnjem questu za mage college? fucking insane
je ko se sredi konstruktivne debate najde nekdo, ki s svojo grafično (jetre) ne pride do kvalitete trailerja
Torej, praviš da top end grafa ustvari boljšo celostno sliko na enakih nastavitvah kot neka shitty grafa?
je ko se sredi konstruktivne debate najde nekdo, ki s svojo grafično (jetre) ne pride do kvalitete trailerja
Torej, praviš da top end grafa ustvari boljšo celostno sliko na enakih nastavitvah kot neka shitty grafa?
Niti slučajno ne pravim to, pravim pa, da je grafična v tem rangu preslaba, da bi dal vse na maksimalno, predvsem pa posledično slab FPS (tudi kvaliteten monitor ogromno pripomore), ki naredi motion še ekstra lesen, kot rečeno se že desetletja dogaja da so trailerji (velika večina) natega če tako hočeš in nevem kako še nisi tega opazil do danes, glede na to kakšne faile smo že videli pri releasu, ko smo si po trailerju sodeč kaj obetali je Skyrim tukej brez debate treba izključiti, neki detajli mi ne moreje vzeti veselja, ki ga Skyrim kot zelo kvaliteten game da - konec debat, glede na tvoje poste pa je jasno, da natepavaš in boš še natepaval naprej po njem, nevem zakaj se ti je tako zameril... in zakaj je shitty vse skupaj in neoptimatizirano, predvsem pa premalo napredno je odgovor samo eden in že N-krat slišan - konzole... pa brez zamere, ampak jaz res ne pomnim špila, ki bi me tako zadovoljil zadnje čase...
Blazz ::
meni je v mestu Whiterun-u tam kjer je tisti svecenik, ki te poslje po amulet v katakombe uspelo, po tem ko sem mu amulet vrnil tudi pickpoketnu (ko je spal).
ta amulet dobis nato v prvem bandit campu tako ali tako. pač ni poimenovan po svečeniku je pa po isti 'veri' v health..
Buggy ::
ta amulet dobis nato v prvem bandit campu tako ali tako. pač ni poimenovan po svečeniku je pa po isti 'veri' v health..
thx...ja sem ugotovil tudi to malce kasneje...jaz pa ze vesel kako sem jih zje.al :)
no očitno še en bug...
pri misiji ko iščeš tiste fragment of amulet (se ne spomnem imena) pač tam ko uporabljaš dosti dragon clawe za odpirat vrata...no v glavnem sem našu vse kose, ampak misije mi noče označiti kot končano
a se je še komu to zgodilo?
@univerzum
ne stal sem ob zmaju in ni hotlo duše vpit :/
res kr nekaj bugov ima igra
celo pri glavnem questu mi je nekaj štekalo
pri misiji ko iščeš tiste fragment of amulet (se ne spomnem imena) pač tam ko uporabljaš dosti dragon clawe za odpirat vrata...no v glavnem sem našu vse kose, ampak misije mi noče označiti kot končano
a se je še komu to zgodilo?
@univerzum
ne stal sem ob zmaju in ni hotlo duše vpit :/
res kr nekaj bugov ima igra
celo pri glavnem questu mi je nekaj štekalo
morda gre za že respawnanega zmaja, ki si ga že ubil
od tega ne moreš dobit duše
od tega ne moreš dobit duše
Killermode je izjavil:
Jst jih mam trenutno 5. pa sploh ne vem kuk shoutov je...
baje jih je 24...
jst sm lihk kar dobu enega gor v gorah.
bo pa tale špil vsekakor še enkrat treba obrnit. Trenutno sm neka kombinacija mage,archer/one-hander v drugo bo pa pa kot thief/assasin
Thief varianta je najlažja za igrat, še posebej v kombinaciji z lokom (ter smithing+enchanting na 100).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Starfield (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Igre | 232487 (733) | yoco |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 78420 (3177) | todman74 |
» | The Elder Scrolls Online (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Igre | 153033 (8036) | oo7 |
» | Kingdoms of Amalur: Reckoning (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 24602 (8277) | Twixz |