» »

Zimske gume?

Zimske gume?

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4

Blinder ::

Vem, da obstajajo gume z garancijo, da bodo trajale 60k km. Ampak tu se tudi konča vse, kar je dobrega s tistimi gumami. Zato, da lahko trajajo tako dolgo, mora proizvajalec žrtvovat druge lastnosti. Imajo tako veliko profila, da imajo zaradi tega celo slabši oprijem, kadar so nove. Povečana je tudi poraba goriva. Medtem, ko gume namenjene električnim vozilom rpidejo s fabrike z manj profila kot navadne gume, da imajo zato manjši kotalni upor, pridejo te gume z več profila, kot normalne. Najdete na yt razlage teh gum.

Pa mogoče obstajajo bolj v dimenzijah za kak kombi ali terenec kot za osebni avto.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blinder ()

BlaY0 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Gume z oznako M+S in gore s snežinko so obvezne za celotno slovenijo, razen za obmorski del. In all season gume imajo ta dva znaka.

To ne drži. Ali zimske gume z min. 3 mm profila ali letne gume z min. 3 mm profila + ketne. V celotni EU razen AT so dovoljene tekstilne tudi "ketne".

Oznaka za zimsko gumo je?

Koliko profila mora pa biti na gumi, bi moral danes že vsak voznik avta vedeti.

Pravim ti, da zimska guma pozimi pri nas ni obvezna. Ti zgoraj trdiš ravno to. Lahko imaš (po)letne (brez tega znaka) + verige.

WizzardOfOZ je izjavil:

Pri nas praviš, da so "tekstilne" ketne dovoljene? Ne vem če so. Naj kdo izbrska. Pa sedaj so tudi za navadne ketne začeli malo bolj gledat policaji, pa zahtevat, da jih vozniki namontirajo na avto, ko zapade sneg.
Sem že videl majstra, ki mu je policaj naložil, da naj ketne da na avto, če se hoče naprej odpeljat. nizkoprofilne gume 18" s par mm prostora med gumo in blatnikom, v prtljažniku pa ketne za 14" gume in je mislil, da mu bo policaj nasedel.

Od prvega decembra 2020 lahko v vseh članicah EU (razen Avstrije) uporabljaš sintetične ketne, ki ustrezajo standardu EN 16662-1. Našel na AMZS.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

WizzardOfOZ ::

BlaY0 je izjavil:

Pravim ti, da zimska guma pozimi pri nas ni obvezna. Ti zgoraj trdiš ravno to. Lahko imaš (po)letne (brez tega znaka) + verige.

Ja, imaš prav.
4 zimske pnevmatike z min. globino profila 3mm ali
4 letne pnevmatike z min. globino profila 3mm + snežne verige v priboru.

Če imaš letne gume in zaradi snega oviraš promet:
Če je zaradi prekrška onemogočen promet, se voznik kaznuje s kaznijo 500 EUR + 5 kazenskih točk.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Evo, trenutne cene gum 195/65 R15 91T (v DE), ki nekako ustrezajo mojim kriterijem:

Michelin Alpin 6 66 EUR
Conti TS870 65 EUR
Bridgestone LM005 61 EUR
Goodyear UG Perf 3 61 EUR
Vredestein Wintrac 56 EUR
Goodyear UG 9+ 55 EUR
Hankook RS3 50 EUR
Semperit SG 5 50 EUR
Maxxis WP6 47 EUR
Kumho WP52 41 EUR

...glavni kriterij bo obraba, poraba in cena v tem vrstnem redu.

WizzardOfOZ je izjavil:

Če imaš letne gume in zaradi snega oviraš promet:
Če je zaradi prekrška onemogočen promet, se voznik kaznuje s kaznijo 500 EUR + 5 kazenskih točk.

Se razume. Orožje tudi lahko prenašaš naokoli, kar pa ne pomeni, da z njim lahko potem tudi streljaš kakor tebi paše.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

BlaY0 je izjavil:

Mah mir imaš z vsakimi gumami, ki so na testu dobile vsaj oceno priporočljivo. To je pa vedno vsaj prvih 12 na lestvici. V normalnih pogojih delovanja med njimi praktično ni razlik ali pa so le te zanemarljive. Koliko ljudi pa dejansku skuša ali pa ima vsaj možnost skušati meje zmožnosti gum?

Hankook je BTW korejski pa delajo jih med drugim tudi v Nemčiji.

Ne ni res. Tisti testi so en kura* ker se ne uposteva kolicine prevozenih kilometrov. Michelinka ti bo se po 50k delovala kot nova.
Sam mam primacy 4 in je razlika pri hitri viznji in ovinkih kot kot noc in dan s konkurenco.

Plus ne smemo pozabt da imajo michelinke najnizjo porabo goriva. Tko da long term Michelin.
Pol pa gledam Tesle pa avte za 50 k pa gor ene viking jajca

Jbga js dam rajs vec za gumo pa res vem da je to to. Kle ne sparam.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: BlaY0 ()

Moe_Lester ::

Na kakšnem avtu pa imaš te gume?

Duster pa se enga logana 2023 mam namen nabavt:) so mi kul avtocki, pocen, vzdrzljivi pa minimalno elektronike.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

Katere zimske so pa najboljše pri vodljivosti?
Namreč Dunlop Winter Sport 5 imajo sicer dober oprijem v snegu in na mokrem, je pa vodljivost avta v p****.
Volan ima tako balonasto gumijast občutek in slabo odzivnost, kot bi vozu nekega SUVja, kar je nagravžno.
Kolikor vem tud NEXEN niso briljantne v tem pogledu, dobre izkušnje imam z Bridgestone (letnimi).

Ales ::

PrihajaNodi je izjavil:

... Michelinka ti bo se po 50k delovala kot nova.
Sam mam primacy 4 in je razlika pri hitri viznji in ovinkih kot kot noc in dan s konkurenco. ...

To o 50k km je bullshit. Imaš individualni bias k tej znamki, dejanski znanstveni preizkus bi te hitro postavil na realna tla.

Morda se Michelinka pri 50k km obnaša bolje kot neka X znamka pri 50k km, da bi se pa obnašala kot nova, pa se nikakor ne.

PrihajaNodi je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Mah mir imaš z vsakimi gumami, ki so na testu dobile vsaj oceno priporočljivo. To je pa vedno vsaj prvih 12 na lestvici. V normalnih pogojih delovanja med njimi praktično ni razlik ali pa so le te zanemarljive. Koliko ljudi pa dejansku skuša ali pa ima vsaj možnost skušati meje zmožnosti gum?

Ne ni res. Tisti testi so en kura* ker se ne uposteva kolicine prevozenih kilometrov.

Upoštevajo, upoštevajo! Samo se koncentrirajo na varnostne karakteristike (ocena dobe trajanja pri njih šteje 12%). Če te robni varnostni primeri ne zanimajo tako, se skoncentriraš na ostalo kot sem zgoraj omenil... obraba, poraba, cena. Sam si lahko v končni fazi prerazporediš procente deležev postavk v oceni. Mene konkretno obnašanje gume v snegu in ledu v kontekstu varnosti recimo ne zanima 30% ampak samo 10%. Tudi okoljske lastnosti pri meni predstavljajo 50% in ne le 30%. Jaz bi verjetno z Michelinkami lahko prevozil 8 namesto 6 sezon ampak mi razlika v ceni tega trenutno ne odtehta saj se mi povrne komaj v 24 letih, so pa ostale boljše recimo na mokrem.

Hankook v tem kontekstu v mojem primeru našiša Michelin.

Zgodovina sprememb…

Ales je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Sam mam primacy 4 in je razlika pri hitri viznji in ovinkih kot kot noc in dan s konkurenco. ...

To o 50k km je bullshit. Imaš individualni bias k tej znamki, dejanski znanstveni preizkus bi te hitro postavil na realna tla.

Morda se Michelinka pri 50k km obnaša bolje kot neka X znamka pri 50k km, da bi se pa obnašala kot nova, pa se nikakor ne.

“Kot nova” valda ni kot nova. Sam jih mamo ze 10 let doma zimske, pa se vedno odlicne vozne lastnosti

BlaY0 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Ne ni res. Tisti testi so en kura* ker se ne uposteva kolicine prevozenih kilometrov.

Upoštevajo, upoštevajo! Samo se koncentrirajo na varnostne karakteristike (ocena dobe trajanja pri njih šteje 12%). Če te robni varnostni primeri ne zanimajo tako, se skoncentriraš na ostalo kot sem zgoraj omenil... obraba, poraba, cena. Sam si lahko v končni fazi prerazporediš procente deležev postavk v oceni. Mene konkretno obnašanje gume v snegu in ledu v kontekstu varnosti recimo ne zanima 30% ampak samo 10%. Tudi okoljske lastnosti pri meni predstavljajo 50% in ne le 30%. Jaz bi verjetno z Michelinkami lahko prevozil 8 namesto 6 sezon ampak mi razlika v ceni tega trenutno ne odtehta saj se mi povrne komaj v 24 letih.

Ja koncentrirajo se na varnostne karakteristike ko je guma nova! Ne pa ko mas ze 20k z njo. Men ogromno pomen stabilnost gume. Ti testi se Savo uvrscajo kot “dobro” gumo.

Michelin je pac premium segment kot je apple. Kot druga kar ok guma je pa BFgoodrich
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

perci ::

Michelin je pac premium segment kot je apple.

A za Mišelinke folk tut dva dni pred splavitvijo novega modela kampira pred štacuno?

A se lastniki mišelink nosijo bolj kot continentalk in pirelija?

PrihajaNodi je izjavil:

Ja koncentrirajo se na varnostne karakteristike ko je guma nova! Ne pa ko mas ze 20k z njo.

Jaz pri sebi ne čutim nobene razlike med gumo, ko je nova in gumo ki ima 20k ali celo 40k km (ja, verjamem da bi jo Max Verstappen čutil). Njihove karakteristike se s časom spreminjajo kvečjemu z vidika robnih pogojev (vsaj v rangu tistih ki so rangirane kot zelo priporočljive ali priporočljive), ki pa jih jaz itak nikoli ne skušam saj sem vedno nahajam pod tolerančnim območjem, se pravi nekje 10 štukov pod Maxom Verstappnom.

6 sezon sem "drgnil" Hankook Ventus (in bi jo mirno lahko še kakšno sezono) pa nisem zaznan nekih odstopanj v obnašanju pri moji normalni uporabi.

Zgodovina sprememb…

perci je izjavil:

A za Mišelinke folk tut dva dni pred splavitvijo novega modela kampira pred štacuno?

Jah glej prodaja laufa, ta guma se sama prodaja:)

Če ti ja varnost in udobje pomembna pač daš mal več keša.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

perci je izjavil:

Pa saj varnostno in udobnostno ni nič kaj posebnega. Tudi glasna je zelo. Edino kar jo loči od ostalih v tem rangu je obraba in trajnost.

BlaY0 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ja koncentrirajo se na varnostne karakteristike ko je guma nova! Ne pa ko mas ze 20k z njo.

Jaz pri sebi ne čutim nobene razlike med gumo, ko je nova in gumo ki ima 20k ali celo 40k km (ja, verjamem da bi jo Max Verstappen čutil). Njihove karakteristike se s časom spreminjajo kvečjemu z vidika robnih pogojev (vsaj v rangu tistih ki so rangirane kot zelo priporočljive ali priporočljive), ki pa jih jaz itak nikoli ne skušam saj sem vedno nahajam pod tolerančnim območjem, se pravi nekje 10 štukov pod Maxom Verstappnom.

6 sezon sem "drgnil" Hankook Ventus (in bi jo mirno lahko še kakšno sezono) pa nisem zaznan nekih odstopanj v obnašanju pri moji normalni uporabi.

Kupi še michelin primacy 4 pa primerjaj in poročaj.

BlaY0 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

perci je izjavil:

Pa saj varnostno in udobnostno ni nič kaj posebnega. Tudi glasna je zelo. Edino kar jo loči od ostalih v tem rangu je obraba in trajnost.

Kako da ne. Če delaš kratke relacije po lokalnih cestah res ne. Če greš pa kdaj izven Slovenije (razen Hrvaške 1x na leto) pa je konkretna razlika. Tako pri ovinkih kot pri tresenju po avtocestah.
Michelinka pač ni za vsakogar, sploh za ljudi z nižjimi financami.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Kupi še michelin primacy 4 pa primerjaj in poročaj.

Mah, ne bom, sem šel ravno eno sezona nazaj na GY EfficientGrip za 15 EUR manj po komadu in ne verjamem da bi bila razlika takšna, da bi jo čutil, se preveč konservativno vozim.

Ok, js sam povem kaj je top guma. Pa če avta ne menjavaš kot gat se splača dat kvaliteto gor. Vsakomur svoje
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kawhi ::

Ampak res, Michelinko najbolje spoznaš ko je voziš na romunski karjoli ;). Duster+Michelin zmagovita kombinacija.

eventyrer ::

Koliko prerekanja za neke robne razlike.

Nihče tu ne lovi milisekund na hillclimbu, chill out boys.

Kawhi je izjavil:

Ampak res, Michelinko najbolje spoznaš ko je voziš na romunski karjoli ;). Duster+Michelin zmagovita kombinacija.

Itak, to ni guma za reveže:(
Pa z avtom sm tud zadovljen, gre povsod, nč ne crkuje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Kako da ne. Če delaš kratke relacije po lokalnih cestah res ne. Če greš pa kdaj izven Slovenije (razen Hrvaške 1x na leto) pa je konkretna razlika. Tako pri ovinkih kot pri tresenju po avtocestah.
Michelinka pač ni za vsakogar, sploh za ljudi z nižjimi financami.

Grem, 10x letno delam relacijo Ljubljana - Frankfurt, pri meni nobene bistvene razlike. V bistvu zadnjih 8 let ta relacija predstavlja 90% mojih letnih kilometrov. Saj pravim, nisem Max Verstappen.

Zgodovina sprememb…

Tale Michelinko trola ali pa je naravno trol in si ne more pomagati. Kakorkoli obrneš, prenizko obrabo ima, ne boš mu prišel do konca. :D

Razmišljam, da bi za naše razmere na cesti v teh letih morali jemati drugačno medsebojno razmerje rezultatov, kot je v testih. Razmerje med lastnostmi na snegu in med lastnostmi na mokri cesti bi moralo biti bolj v prid slednjemu.

Gledam recimo AMZS-jev test ter Bridgestone Blizzak LM005 225/45 R17, ki je na mokri cesti daleč najboljša guma, na suhi zelo dobra, slabša je pa na snegu (in pri porabi goriva). Če se snegu da manjša pomembnost, se uvrstitev na testu precej spremeni.

Itak, to ni guma za reveže:(

Ja, ker teh 20EUR na gumo si lahko privošči le gospoda :)

Zgodovina sprememb…

Ales je izjavil:

Gledam recimo AMZS-jev test ter Bridgestone Blizzak LM005 225/45 R17, ki je na mokri cesti daleč najboljša guma, na suhi zelo dobra, slabša je pa na snegu (in pri porabi goriva). Če se snegu da manjša pomembnost, se uvrstitev na testu precej spremeni.

Tudi sam sem točno to že omenil zgoraj. Povprečen slovenski šofer rabi gumo, ki se bo dobro obnašala na mokrem, ostalo so osebne/subjektivne preference.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

PrihajaNodi je izjavil:

Michelin je pac premium segment kot je apple. Kot druga kar ok guma je pa BFgoodrich

Dej nehej nakladat o mišelin gumah. Večinoma so plastične, sploh take, ki imajo po 50k še vedno dovolj profila. Michelin je premium samo s ceno. Po kvaliteti je pa mnogo gum pred njimi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

BlaY0 je izjavil:

Ales je izjavil:

Tudi sam sem točno to že omenil zgoraj. Povprečen slovenski šofer rabi gumo, ki se bo dobro obnašala na mokrem, ostalo so osebne/subjektivne preference.

Tako je. Na primer razlika v zavornih razdaljah na mokrem je lahko v metrih in ravno to je mejna situacija, v kateri se komot vsak znajde pa četudi vozi previdno...

energetik ::

m0LN4r je izjavil:

Ce kdo dela 20.000km na leto, bo celoletne menjaval na vsake leto pa pol s tem, da nikoline bos imel zares dobre gume poleti in zares dobre gume pozimi.
Ce mas locen komplet zimske in letne, pa z vsakim naredis 10.000km na leto in zdrzijo vsaj 30.000km, ker je vsaka narejena za svoj letni cas.
To piši zase, meni vsaka gum zdrži toliko km, da jo moram stran metati zaradi starosti s 5mm+, ker postane plastika. Ravno bom po 6 poletjih vrgel stran letne Rainexpert3 s prevoženimi 35k. Imajo 5mm profila. Pa verjetno veš, kakšne mehke gumice so to. Na tem sekundarnem avtu bodo zdaj gor še izključno zimske.

Na prvem avtu, s katerim se prevozi 20k letno, pa hočem imeti posebej zimske, ker se hodi vsako zimo smučat in takrat hočem imeti gor dobre zimske s 8mm+ profila. Če ne bi hodil smučat, bi takoj vrgel gor celoletne in jih menjal na 3-4 leta.
vires in numeris

WizzardOfOZ je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Dej nehej nakladat o mišelin gumah. Večinoma so plastične, sploh take, ki imajo po 50k še vedno dovolj profila. Michelin je premium samo s ceno. Po kvaliteti je pa mnogo gum pred njimi.

Itak ti veš vse kakšne materijale dajo notr. Bučko. Plastiko daje pa dejansko not continetal.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

m0LN4r ::

Tak decki, konsenz bo pod 150KM sava, nad 150KM pa michelin.
Tisti, ki pa vozite tak mal da mate po 5 letih isto profila kot prvi dan ste izloceni iz debate.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ganon ::

Realno z nobeno od priznanih znamk ne moreš zgrešiti, odločajo samo detajli.

m0LN4r ::

Lahko pa se pocakate na test zimskih:
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Buggy ::

Jaz po ovinkih sred hoste res ne vozim pocasi, ker je to edino kjer je uzitek sprobavati limito avta/gume. Na taki podlagi je guma na mokrem in zmeckanem listju se toliko bolj pomembna in avto tudi ni glih svohcan je pa res gnan na vse tacke.
Za naso vukojebino sem do sedaj zimske preferiral 17" Sava eskimo HP2 in sem popolnoma zadovoljen, sploh, ko je treba na zasnezeni cesti igrati vlogo ratraka :P
zdej so jih nekaj podrazili, tako da letos bom verjetno vzel nekaj drugega, se gledam...vsekakor bo nekaj kar je dobro na mokrem...kobajagi premium gum pa ne kupujem vec, ker so nateg, sploh za naso voznjo.

Kar se pa "mišelink" tice. Pred cca 20-timi leti sem hotel na avto dati neke take 6 let stare gume pa mi jih vulkanizer ni hotel montirat, ker je rekel da ne bo odgovarjal zame. Takrat nisem razumel zdej, bi ga peljal na pijaco v zahvalo, ker je bila guma se polna profila a dejansko plasticna, ko si jo poslatal.
Sprobal sem dejansko vse raznorazne gume v 17" in 20". 20" sem menjaval na dve sezoni cca 40Kkm.
Najslabsa izkusnja je bila ravno "mišelinka" Primacy in sicer sem kupil kot novo ze cca 2 leti star DOT, ki je bila prvo leto OK (cca 20Kkm) drugo sezono pa sem dvakrat komaj ujel rit in takoj je letela z avta ceprav profila se ogromno.

...pa kot opazam se rado posplosuje. Vse znamke imajo gume razvrsceno v vec kategorij. Vsaj ECO, touring, sporten in racing program ce je govora zgolj o letnih.
Michelin guma je dobra edino tista (Pilot sport 4S) za avtomobile katere razni nakladaci tipa Nodi itaq nimajo denarja :P

Primacy in sicer sem kupil kot novo ze cca 2 leti star DOT, ki je bila prvo leto OK (cca 20Kkm) drugo sezono pa sem dvakrat komaj ujel rit in takoj je letela z avta ceprav profila se ogromno.

Wait, torej ti od 3-4 leta stare gume pričakuješ čudež? Ni čudno da si reven in je keš sam za savo.:)

Kot novo, 2 let star dot...

Plus tega niti ne vemo kako se je ta guma skladiščila.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Wait, torej ti od 3-4 leta stare gume pričakuješ čudež? Ni čudno da si reven in je keš sam za savo.:)

A nisi prej razlagal, da 10 let stara guma drži kot nova? :) Komedija :)

Men ja, je ok. Oz doma.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

primoz4p ::

PrihajaNodi je izjavil:

Ales je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

“Kot nova” valda ni kot nova. Sam jih mamo ze 10 let doma zimske, pa se vedno odlicne vozne lastnosti

...

Imel sem mišelinke 20 let nazaj. Bile so zanič.
Ti imaš tiste, ki si jih kupil 10 let nazaj. Recimo, da ti verjamem da so odlične :P)
Kakšna je primerljiva kakovost danes ne vem; ti pa ...

beta1 ::

Kak so kaj DUNLOPke WinterResponse 2 XL?

Nove gume moram kupiti, dimenzije 185 60 R15 88T.

Sedaj sem imel gume 3 sezone, ki so bile že kot nove nevarne na mokrem, odlicne na snegu.

Žena rekla, da morem boljše gume kupit, ker zadaj pleše z avtom.

69eur po gumi za to dunlopko.

Blizak 005, 83eur, pise po netu, da 2-3 sezono niso vec vredu, drsijo.
Huawei LTE CPE master.

Kot novo, 2 let star dot...

ti biser intelekta in zelo podpovrecen trol ce ze skaces...ne zate bolj za druge

Večina proizvajalcev pnevmatik potrjuje, da se primerno skladiščene in nerabljene pnevmatike lahko prodaja kot nove do petega leta starosti (do 5 let starosti).

Plus tega niti ne vemo kako se je ta guma skladiščila.

me veseli da si (sicer prepozno) spoznal svojo zablodo...si pac "Nodi", kar dokazujes z vsakim postom.

Cudezev niti v startu nisem pricakoval, sem pa pricakoval konsistenco v drugi sezoni...in gume vedno skladiscim pri istem serviserju.

Glede drugega dela tvojega komentarja je pa skoda izgubljat besed za 50 letneega nikotinsko odvisnega zavaljenega in umsko izzvanega tipa, ki izrablja socialne transfere.

Se enkrat. Za nase ceste...sploh ce si v vukojebini je Sava Eskimo HP2 bila pred podrazitvijo cisto primerna izbira. Sedaj morda ne vec toliko, ker je razlika v ceni dosti manjsa napram kaksni LM005. Na cesti pri normalni voznji steje grip na mokrem, ker tam prihaja do najvec presenecenj, snega pa je roko na srce vedno maj in ratrakiranja v polno v 20 cm snega tudi pri nas ni vec tako pogosto.

Iscem za letos nekaj v 225/55/17...seveda ne zelim nic od brandov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

perci ::

Nodi, zdej pa oladi s svojimi nebulozami, ker nisi niti najmanj zabaven.

Leko ::

Jao jao jao, kaj vse ne prebereš na tem forumu. :))

PrihajaNodi je izjavil:

Ne ni res. Tisti testi so en kura* ker se ne uposteva kolicine prevozenih kilometrov. Michelinka ti bo se po 50k delovala kot nova.
Sam mam primacy 4 in je razlika pri hitri viznji in ovinkih kot kot noc in dan s konkurenco.

Plus ne smemo pozabt da imajo michelinke najnizjo porabo goriva. Tko da long term Michelin.
Pol pa gledam Tesle pa avte za 50 k pa gor ene viking jajca

Jbga js dam rajs vec za gumo pa res vem da je to to. Kle ne sparam.

Kakšen bullšit! Ti avtota očitno nisi videl ali vozil, razen mogoče v kleti pred tipkovnico, ker če ne, bi vedel, da je ravno kontra, kar ti trdiš. Mišelinke so največji jajc longterm!
Ko so nove ok za tam ene 10k potem pa samo stran od mišelink.
Tako da samo nehaj lagat zavajat, da se ne bo zaradi tvojega zavajanja še kdo ubil!

PrihajaNodi je izjavil:

Sam jih mamo ze 10 let doma zimske, pa se vedno odlicne vozne lastnosti

Aaahaha:))
No s tem si se povedal! LOL
Prosim, da nehaš trolat.

Nehajte se ukvarjat s trolom, nima smisla. Dokler mu boste odgovarjali, bo nalašč trosil čim večje neumnosti si zmore izmisliti, samo da vas trola, tema so zimske gume.

Zdajle malo podrobneje gledam metodologijo AMZS-jevega testa, in razmišljam, kdo je tu nor.

Če dobi guma v kategoriji varnosti kjerkoli oceno slabšo od 2,5, bo to tudi skupna ocena tega segmenta... Torej takole so si zmislili:

suho (30%): 2,6
mokro (40%): 1,7
sneg (30%): 2.0

skupna ocena 2,6!

Se pravi lepo so vrgli skozi okno in težo posameznih razmer in dosežene ocene, ker je pač nekje bilo slabše od 2,5.

WTF dogaja tam njim v glavi??

Tale njihov test je potrebno interpretirati še enkrat, sicer vse skup ni nič vredno.

Ales je izjavil:

Nehajte se ukvarjat s trolom, nima smisla. Dokler mu boste odgovarjali, bo nalašč trosil čim večje neumnosti si zmore izmisliti, samo da vas trola, tema so zimske gume.

Zdajle malo podrobneje gledam metodologijo AMZS-jevega testa, in razmišljam, kdo je tu nor.

Če dobi guma v kategoriji varnosti kjerkoli oceno slabšo od 2,5, bo to tudi skupna ocena tega segmenta... Torej takole so si zmislili:

suho (30%): 2,6
mokro (40%): 1,7
sneg (30%): 2.0

skupna ocena 2,6!

Se pravi lepo so vrgli skozi okno in težo posameznih razmer in dosežene ocene, ker je pač nekje bilo slabše od 2,5.

WTF dogaja tam njim v glavi??

Tale njihov test je potrebno interpretirati še enkrat, sicer vse skup ni nič vredno.

AMZS testov, ceprav sem njihov clan nikoli ne upostevam, ker so to bolj kot ne prekopirani ADAc testi, ki so imeli ze nekaj afer glede tega.
Kot sem rekel in kot je bilo ze tudi tukaj omenjeno.

Testi so delani na poligonu z tocno specificno dimenzijo in tocno dolocenim avtom, kar vemo da ni mozno preslikati v realno zivljenje in nek HB avto v karavana ali 1200KG v 1700kg z isto dimenzijo, to upam da je vsem jasno.

Zato pa je edini merodajen pristop da na svojem avti in svoji relaciji sprobavas gume sam. Pomaga ce delas veliko kilometrov in imas ovinkasto voznjo s spusti in vzponi (kako bi sicer lahko ocenjeval...po ravnem na spluzenem?)

Sava eskimo HP2, kolikor koli ste ze vsi obsedeni kako zanic je ni bila ob moji voznji nikoli obcutno slabsa od Continetalke TS840P, ki je stala obcutno vec, trajala pa isto 2-3 sezone.

Pa kot je ze nekdo omenil. Toliko "mišelinkarjev" na cesti ki iscejo skrajnosti v zdrsih pa vedno s Savo sibam na teh ovinkastih cestah mimo njih kot za stavo...zanimivo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

A zavorno pot tud meris, porabo goriva tud?

Pa kot je ze nekdo omenil. Toliko "mišelinkarjev" na cesti ki iscejo skrajnosti v zdrsih pa vedno s Savo sibam na teh ovinkastih cestah mimo njih kot za stavo...zanimivo

Eni pac ne rabmo gont ane
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Eni pac ne rabmo gont ane

Eni ste pac prepolni samega sebe in svoj skilset kompenzirate z brandom. Ti to seveda nisi ker ti mami ne dovoli dacie peljat dlje kot do trgovine.

Na zavorno pot vpliva še marsikaj drugega kot znamka in model gume. Že par desetink bara razlike v tlaku ti naredi ogromno razliko. Pa vemo, da do teh par desetink razlike hitro pride zaradi različne vožnje (različna vožnja = različna temperatura gume).

Potem so tukaj še čeljusti, stanje diskov, stanje in model ploščic, zavorno olje, asistenčni sistemi...

Zadeva je precej enostavna. Če pri gumi gledaš na 1 meter razlike pri zavorni poti, voziš prehitro.

Moe_Lester je izjavil:

Na zavorno pot vpliva še marsikaj drugega kot znamka in model gume. Že par desetink bara razlike v tlaku ti naredi ogromno razliko. Pa vemo, da do teh par desetink razlike hitro pride zaradi različne vožnje (različna vožnja = različna temperatura gume).

Potem so tukaj še čeljusti, stanje diskov, stanje in model ploščic, zavorno olje, asistenčni sistemi...

Zadeva je precej enostavna. Če pri gumi gledaš na 1 meter razlike pri zavorni poti, voziš prehitro.

Jasno, ne more pa en klukec trdit da je sava guma bols od michelinove.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kljukec trdi zgolj, da bebcki Nodi tipa radi preplacajo gumo, ki jo nikoli ne izkoristijo. Bebcki Nodi tipa tega sicer nikoli ne bojo razumeli, ker znajo operirati zgolj digitalno. Razmislajnje s svojo glavo ali celo izkusnja v praksi na razlicnih (ne laboratorijsko uravnotezenih testih) za njih ne obstaja...nasedajo pac stvarem na netu, pa naj bo tako.

Cist kot hint. Na testu (poligonu) so vedno nove gume. Guma ima zaradi silike neko utekalno dobo. Na tekalni povrsini se ta scasoma glede na globino lahko tudi spreminja.
Smo ze gledali kdaj kaksne teste z zimskimi gumami vozenimi eno sezona ...cca 15Kkm. Se priporocam.

Kljukec trdi zgolj, da bebcki Nodi tipa radi preplacajo gumo, ki jo nikoli ne izkoristijo.

Verjemi da več kilometrov delam po evropi kot ti v svoji luknji in vem kako so gume obnašajo. Pač kupi tigar, sauilun, sava, sej so vse iste v tem razredu. Oz kupiš pač budget gumo in nehaj utrujat.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ce nedonosen trolcek tako rece, potem je cel internet zmagal. Ti lahko s svojih izkusenj govoris tako prepricljivo kot Ceausescu o tem kako je delal vse najboljse za svoj narod. Zalostno patetecen crpyo failan trolcek si ni nasel glih ustreznega sogovornika.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere zimske gume? (strani: 1 2 3 463 64 65 66 )

Oddelek: Na cesti
3268548497 (3552) Ghost7
»

Letne gume (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

46367293 (7543) Vuli
»

Zimske vs. poletne gume (strani: 1 2 3 4 )

16836412 (31309) m0LN4r
»

Razlika med pnevmatiki (strani: 1 2 )

9124583 (22148) denabiker

Več podobnih tem