Forum » Loža » NLBju moram sporočit podatke, sicer
NLBju moram sporočit podatke, sicer
Avenger ::
"ne bo možno podaljšati poslovnega razmerja". To je leporeče za, zaprli vam bomo račun, denar pa poslali v limbo in - srečno.
Velja za podjetje oz. s.p., sporočit jim je treba:
-predviden obseg poslovanja
-poslovanje z državami
-delež gotovine v skupnem prometu
-redne kreditne aktivnosti do lastnikov, povezanih družb, partnerjev
-najpomembnejši poslovni partnerji
Podlaga za to je Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-2). To je cel pofl od zakona z 200 členi, za katere se zdi, da se navzkrižno prepletajo, kot gordijski vozel. Za zakon je jasno, da ni zrasel na Slovenskem zeljniku, so ga pa tisti, ki veselo pobirajo bonuse iz javnega denarja, z veseljem prevedli in prilagodili za našo dolino. Očitno ga ne bom prebral, ker mi po eni minuti rata slabo. Ctrl+F pa ne najde zadnje alineje, niti tistega vmes. So, basically, WTF?
V bistvu, banki moraš sporočit podatke, ki jih že ima, mislm, a ona pa ne ve kdo je najpomembnejši poslovni partner???? Skripto, ki iz baze postrga prilive po imenu, sešteje, itd. lahko spiše osnovnošolec. A je fora v tem, da imaš lahko odprtih račune pri različnih bankah, ena pa nima dostopa do druge. Resno ne razumem. Banka ima vpogled v vse transakcije, FURS ima tudi vpogled v poslovanje, kaj jim torej še manjka???
Zdaj moram banki napovedat koliko bom imel prometa?? Zakaj?? Delež gotovine? Zakaj??? Najpomembnejši partnerji?? Zakaj???
Velja za podjetje oz. s.p., sporočit jim je treba:
-predviden obseg poslovanja
-poslovanje z državami
-delež gotovine v skupnem prometu
-redne kreditne aktivnosti do lastnikov, povezanih družb, partnerjev
-najpomembnejši poslovni partnerji
Podlaga za to je Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-2). To je cel pofl od zakona z 200 členi, za katere se zdi, da se navzkrižno prepletajo, kot gordijski vozel. Za zakon je jasno, da ni zrasel na Slovenskem zeljniku, so ga pa tisti, ki veselo pobirajo bonuse iz javnega denarja, z veseljem prevedli in prilagodili za našo dolino. Očitno ga ne bom prebral, ker mi po eni minuti rata slabo. Ctrl+F pa ne najde zadnje alineje, niti tistega vmes. So, basically, WTF?
V bistvu, banki moraš sporočit podatke, ki jih že ima, mislm, a ona pa ne ve kdo je najpomembnejši poslovni partner???? Skripto, ki iz baze postrga prilive po imenu, sešteje, itd. lahko spiše osnovnošolec. A je fora v tem, da imaš lahko odprtih račune pri različnih bankah, ena pa nima dostopa do druge. Resno ne razumem. Banka ima vpogled v vse transakcije, FURS ima tudi vpogled v poslovanje, kaj jim torej še manjka???
Zdaj moram banki napovedat koliko bom imel prometa?? Zakaj?? Delež gotovine? Zakaj??? Najpomembnejši partnerji?? Zakaj???
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
uvodV?? ::
NLB ni glede tega nobena izjema, pritoži se na Banko Slovenije. Verjemi, banke tudi raje ne bi tega počele.
Saj včasih zamižijo na kakšno oko, tudi na obe.
Saj včasih zamižijo na kakšno oko, tudi na obe.
WizzardOfOZ ::
Na katerokoli banko boš šel, boš moral poročat enako. Banka slovenije to zahteva, ne same banke.
Verjami, da si banke tega niti najmanj ne želijo in so vse slovenske banke skupaj zaradi tega zmetale vsaj kakih 150 milijonov evrov v programje za pranje denarja, ki večinoma dela samo probleme.
Verjami, da si banke tega niti najmanj ne želijo in so vse slovenske banke skupaj zaradi tega zmetale vsaj kakih 150 milijonov evrov v programje za pranje denarja, ki večinoma dela samo probleme.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ ::
ECB zahteva od vseh nacionalnih bank te podatke, nacionalne banke pa od vseh bank v državi, tako da tudi N26 bo morala te podatke dostavit svoji nacionalni banki.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
_Denny_ ::
Fizičnim osebam tudi težijo zaradi tega zakona. Ironično sem lani dal repliko o isti stvari avtorju te teme, ko je rekel, da tega noben ne gleda
Pranje denarja? Za male pare ni nobene panike, na tistih par sto € ali celo par jurjev na leto nihče ne gleda.
Ne se zanašati na to. Pred nekaj meseci sem imel kar dolg "pogovor" s poslovodjo NLB enote zaradi 49. in 50. člena ZPPDFT-1 in povprečnega mesečnega nakazila 300€ z znanim izvorom (družinski član z redno zaposlitvijo) ter ciljem (plačilo položnic). Bi bilo razumljivo, če bi denar prišel in ostal na računu, ne pa da je še isti dan v celoti šel dalje Generaliju, Telekomu, E3, komunali, itd. Epiloga (+ če je vse skupaj šlo dalje na FURS) žal ne poznam, ker sem se z odgovorom "ne" na vprašanje "hočete še natisnjeno dokumentacijo?" malo zafrknil (zaradi tistega "še" sem pričakoval vsaj pdf-je na email) in na koncu nisem dobil nič...se mi ne sanja kaj točno si je človek skoraj 1h zapisoval in kaj je bilo v šestih dokumentih, ki sem jih moral podpisati.
Toliko o tem kako se eni hvalijo tu na forumu, da si brez vsakršnih sankcij že leta večkrat tedensko med seboj nakazujejo po nekaj tisočakov.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Avenger ::
^^^^ o hudirja!
Prvi znak, da je zdaj nekaj drugače, je bil ko so me nekje okoli 2019-20 z banke vztrajno klicali (nekje v ozadju namig, da če ne pridem, se bo račun zaprl), da pridem z osebno in da potrdim, da so moji podatki še vedno isti - kar se mi v 20 letih odkar imam nek račun, še ni zgodilo.
Ni kaj, počasi tonemo.
Prvi znak, da je zdaj nekaj drugače, je bil ko so me nekje okoli 2019-20 z banke vztrajno klicali (nekje v ozadju namig, da če ne pridem, se bo račun zaprl), da pridem z osebno in da potrdim, da so moji podatki še vedno isti - kar se mi v 20 letih odkar imam nek račun, še ni zgodilo.
Ni kaj, počasi tonemo.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
PovemVfaco ::
Od mene so že nekje 2017 zahtevali neke podobne podatke pri eni drugi banki, sem moral izpolnit nek obrazec v smislu, da nism terorist in da ne perem dnarja. Tk da zdaj so varni, ker terorist in pralc dnarja ne bi hotu te izjave izpolnit.
T440 ::
Veliko pametnih na kupu, ni kaj.
Direktive vezane na preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma so skupne celi EU; so sicer neke minimalne razlike v implementaciji med državami, naš Urad za preprečevanje pranja denarja je res med malo bolj striktnimi, ampak to je pa to. V ZDA npr. so še precej bolj zategnjeni pri tem.
In ja, lahko si rečete 'ne grem v banko za taka jajca'. In vam bo banka pač račun zaprla (sredstva vam ostanejo, jih boste dobili nakazana kam drugam, resne banke se pa z vami ne bodo hotele ukvarjati).
In ja, lahko si rečete 'imam revolut za to' ... fajn, ampak tudi tam stvari k sreči sledijo v isto smer...
Direktive vezane na preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma so skupne celi EU; so sicer neke minimalne razlike v implementaciji med državami, naš Urad za preprečevanje pranja denarja je res med malo bolj striktnimi, ampak to je pa to. V ZDA npr. so še precej bolj zategnjeni pri tem.
In ja, lahko si rečete 'ne grem v banko za taka jajca'. In vam bo banka pač račun zaprla (sredstva vam ostanejo, jih boste dobili nakazana kam drugam, resne banke se pa z vami ne bodo hotele ukvarjati).
In ja, lahko si rečete 'imam revolut za to' ... fajn, ampak tudi tam stvari k sreči sledijo v isto smer...
Glugy ::
Sej pojasniš zadevo par stvari podpišeš ( da če bi res kej mutne posle imel da bi te lažje zašili kasneje na sodišču ) če si nedolžen nimaš kej dost skrbet sam ja pač morš pa par stvari tud nardit. Boljš to k pa da se Slovenija spremeni v London City in postane pralnica denarja za kriminal. Ne želite si tega.
Invictus ::
Očitno imaš gor neke sumljive transkcije, pa jim je malo čudno.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
crniangeo ::
BSI je dobil navodila od ECB. BSI je ta navodila posredoval bankam. Banke morajo to preveriti in dobiti tisto kljukico.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
karafeka ::
Meni so iz N26 letos zahtevali podatke in to v roku 2 dneh.... Od izpiskov za izvorne bančne račune do izvora dohodkov. Pa sem pri njih že nekaj let. Pa niti v sanjah nimam toliko letnih prilivov kot nekateri normiji tule gor.
BlaY0 ::
Za N26 to ni res.
Razen če misliš obvestilo, kjer moraš samo potrdit resničnost osebnih podatkov, za tisto je pa res dovolj en klik.
Razen če misliš obvestilo, kjer moraš samo potrdit resničnost osebnih podatkov, za tisto je pa res dovolj en klik.
Je res. če te še niso pobarali, te pa še bodo. Povedati boš moral za kaj primarno koristiš račun, koliko zaslužiš letno in še par podobnih.
Pa uradne dokumente jim moraš poslat, plačilne liste itd. Hočem povedat, da ni razlike med N26 in slovenskimi bankami. Isto komplicirajo.
Ne, meni v primeru N26 ni bilo treba pošiljati nič. Preprost vprašalnik z radio button odgovori (isto zahtevo dobil na Revolut že parkrat)... se pravi namen uporabe in spodaj 5 možnosti od katerih izbereš eno, potem letni prihodki in 3 možnosti recimo pod 100.000 med 100.000 in 250.000 ter nad 250.000. Poklikaš in si fertik. Me pa recimo na eni Luksemburški banki vsako leto pobarajo od kod mi denar, ki ga nakazujem tja... plačilno listo + 1x na par let izpolnim PDF vprašalnik, digitalno podpišem in pošljem prek spletne banke.
amacar ::
Enako pri meni na Revolutu/N26, par radio gumbov, nisem se nikoli posiljal kaksnih dokumentov ali razlagal katere stranke/partnerje imam. Na Wise me se pa tega niso vprasali, pa sem cez vse spravil ze par 100k.
d4vid ::
Fizičnim osebam tudi težijo zaradi tega zakona. Ironično sem lani dal repliko o isti stvari avtorju te teme, ko je rekel, da tega noben ne gleda
Pranje denarja? Za male pare ni nobene panike, na tistih par sto EUR ali celo par jurjev na leto nihče ne gleda.
Ne se zanašati na to. Pred nekaj meseci sem imel kar dolg "pogovor" s poslovodjo NLB enote zaradi 49. in 50. člena ZPPDFT-1 in povprečnega mesečnega nakazila 300EUR z znanim izvorom (družinski član z redno zaposlitvijo) ter ciljem (plačilo položnic). Bi bilo razumljivo, če bi denar prišel in ostal na računu, ne pa da je še isti dan v celoti šel dalje Generaliju, Telekomu, E3, komunali, itd. Epiloga (+ če je vse skupaj šlo dalje na FURS) žal ne poznam, ker sem se z odgovorom "ne" na vprašanje "hočete še natisnjeno dokumentacijo?" malo zafrknil (zaradi tistega "še" sem pričakoval vsaj pdf-je na email) in na koncu nisem dobil nič...se mi ne sanja kaj točno si je človek skoraj 1h zapisoval in kaj je bilo v šestih dokumentih, ki sem jih moral podpisati.
Toliko o tem kako se eni hvalijo tu na forumu, da si brez vsakršnih sankcij že leta večkrat tedensko med seboj nakazujejo po nekaj tisočakov.
Torej mi lahko banka teži, ker od kolegice vsak mesec dobim nakazilo 100-200EUR, ker sem ji pač posodil (v gotovini) nekaj denarja?
Če gre pa na bankomat, dvigne tak znesek in ga spravim "v šrumf", pa ne bo noben nič spraševal...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()
link_up ::
Enako pri meni na Revolutu/N26, par radio gumbov, nisem se nikoli posiljal kaksnih dokumentov ali razlagal katere stranke/partnerje imam. Na Wise me se pa tega niso vprasali, pa sem cez vse spravil ze par 100k.
mogoce pa samo petkrat deluje?
In and Out
c3p0 ::
Meni je to letos poslala DH, večji prilivi iz tujine. Preprečujejo pranje denarja, so pa zadaj drugi motivi, kot vedno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtualna plačilna kartica brez imenaOddelek: Loža | 1684 (1131) | _Denny_ |
» | Banke in teženje z dokumentiOddelek: Loža | 4770 (3337) | solatko |
» | Veljavnost pooblastila za dvig gotovine iz D.O.O. po menjavi direktorjaOddelek: Loža | 3431 (2596) | OZZY |
» | N26 prva žrtev brexita (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 18195 (11437) | cegu |
» | Odprtje bančnega računa v tujini (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 140409 (85909) | BlaY0 |