Forum » Problemi človeštva » [fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera
[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera
Bias ::
AmokRun ::
Muckalepa ::
Naj nekdo razbije tisti argument po točkah, pa brez nedeljskih zdravo-mislecev, *kreh*Hamax*kreh*.
Ja, pravičen pri deljenju ljudi po smrti.
Morate se zavedat, da je bog popolen, kar ne pomeni "dober".
Kdo je pa kje omenjal, da "dobro" pomeni "vsemogočno"?
To sta dva različna pojma.
Bog naj bi bil dober in vsemogočen.
Ja, pravičen pri deljenju ljudi po smrti.
Morate se zavedat, da je bog popolen, kar ne pomeni "dober".
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Muckalepa ()
"Nocem dokazovati, da obstajam," reče Bog, "kajti dokaz je zanikanje vere, brez vere pa me ni."
No vidiš. Še sam Bog vam pravi, da je samo iluzija v vaših glavah.
Dejansko so se ljudje skozi zgodovino spraševali, če so dokazi o Bogu primerni. To ni nikakršna nova pogruntavščina.
1. Možno si je zamisliti bitje, ki je največje in si od njega večjega ni mogoče misliti.
2. Če bi bitje, od katerega si ne moremo misliti nič večjega, bivalo samo v umu, potem ne bi bilo največje zamisljivo bitje (vedno bi si bilo mogoče misliti še večje, takšno, ki ne bi bivalo zgolj v umu, temveč tudi zunaj njega).
3. Zato iz možnosti zamišljanja bitja, od katerega si ne moremo zamisliti nič večjega, nujno sledi njegova realna eksistenca.
4. To bitje imenujemo Bog.
1. Možno si je zamisliti bitje, ki je največje in si od njega večjega ni mogoče misliti.
2. Če bi bitje, od katerega si ne moremo misliti nič večjega, bivalo samo v umu, potem ne bi bilo največje zamisljivo bitje (vedno bi si bilo mogoče misliti še večje, takšno, ki ne bi bivalo zgolj v umu, temveč tudi zunaj njega).
3. Zato iz možnosti zamišljanja bitja, od katerega si ne moremo zamisliti nič večjega, nujno sledi njegova realna eksistenca.
Zgodovina sprememb…
DeusVult ::
Vsemogočni dobri bog, ki dopušča trpljenje, je protislovno.
'Dober' ne pomeni 'ne dopušča trpljenja'. Trpljenje nam preprečuje samouničenje, nas lahko krepi, in naše sovražnike prepriča o nadmoči Boga. S trpljenjem šele zares spoznamo Boga, ker kdor trpi po krivici, bo odrešen.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."
Lion29 ::
DOKAZ, DA BOG OBSTAJA:
Jaz osebno nisem obremenjen z vprašanjem ali bog obstaja ali ne.
Problem, katerega vidim je, kako ljudje verujejo v Božjo besedo/Biblijo/avtoriteto RKC/. Problem vidim v sami avtoriteti RKC. Problem vidim v npr. DeusVult-ovem sovraštvu posplošeno do nevernikov, Judov, istospolno usmerjenih...
zelo lepo napisano... za moje pojme se je isto smotrno sprasevati, ce je bog ali ga ni... ker dokazov zanj ni, si lahko vsak sam razlaga cisto po svoje kaksen je in kaj pocne...
in kot je Bias lepo povedal, kako vam lahko pade na pamet, da verjamete nekim 2000 let starim zapisom, ko se gre za tako delikatno stvar kot je bog oz. vera?
najbolj pa mi je smesno, ko pravijo verniki, da smo mi ateisti pa imporalni, ker nismo verni... da nam pa moralne vrednote nic ne pomenijo...kot da so moralne vrednote povezane z vero
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
V bistvu so. Pred stotimi leti še ni bilo toliko odvratnih neizrekljivosti, kot so danes. Morda je rek na mestu: "Če ni Boga je vse dovoljeno."
XsenO ::
...in naše sovražnike prepriča o nadmoči Boga...
Ehmmm zi ziher, da govoriš o krščanskem bogu ali pa morda o tistem katerega dober del muslimanskih skrajnežev govori. Ker po taki retoriki mi bolj deluje, da gre za slednjega.
1 + 1 = 1
Dejstvo je, da Krščanski Bog je nadmočen. Saj je vendar popolen.
Zgodovina sprememb…
'Dober' ne pomeni 'ne dopušča trpljenja'. Trpljenje nam preprečuje samouničenje, nas lahko krepi, in naše sovražnike prepriča o nadmoči Boga. S trpljenjem šele zares spoznamo Boga, ker kdor trpi po krivici, bo odrešen.
Ne samo dober. Dober in vsemogočen pomeni "ne dopušča trpljenja".
Bog je popolen in ne "dober" v takem smislu, kot ga ti poznaš.
To naj bi bil dokaz, da Bog ne obstaja? Ker dopušča trpljenje na Zemlji?
Bog obljublja Nebesa trpečim, če mogoče ne veš.
Zgodovina sprememb…
Lion29 ::
Vsemogočni dobri bog, ki dopušča trpljenje, je protislovno.
omg (pun intended) ... mislim ej..kaksno zatiskanje oci...
jaz sem najboljsi tenisac na svetu... s tem da tega ne pokazem, samo preprecuje drugim tenisacem, da se samounicijo in to jih krepi... in vse na svetu (sovraznike) to samo preprica, kaksno nadmoc imam jaz v tenisu. S tem, da jaz tega ne pokazem sele spoznavate mene, ker kdo bo po krivici izgubil finale na Roland Garrosu, bo v bistu bil zapisan v anale...
vidis tle kaksen absurd?
sej lahko se bi bolj potrudu in podal kaksne boljse primerjave... ampak je zadosti dobro napisano, da vidis absurd v tvojem pisanju...
ampak glavno, da ti verjames "bozji besedi"...
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Morilci so v bistvu dobri, ampak ne v takem smislu kot ga mi poznamo?
"Ne ubijaj" pomeni ne ubijaj, vendar ne v takem smislu, kot si mi razlagamo. Gremo strelat! :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AmokRun ()
hamax ::
Dejansko so se ljudje skozi zgodovino spraševali, če so dokazi o Bogu primerni. To ni nikakršna nova pogruntavščina.
Da se ne bom jaz lomil bom dal kar link: http://wiki.ironchariots.org/index.php?...
Edit: Pa še en link, glede problema zla: http://wiki.ironchariots.org/index.php?...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hamax ()
Če še nisi vedel, prejšnja dva dokaza nista ravno zavrnjena, preberi si prvo nekaj filozofskih knjig.
Kaj? Prosim te.
Morilci so v bistvu dobri, ampak ne v takem smislu kot ga mi poznamo?
"Ne ubijaj" pomeni ne ubijaj, vendar ne v takem smislu, kot si mi razlagamo. Gremo strelat! :)
Kaj? Prosim te.
Zgodovina sprememb…
Če še nisi vedel, prejšnja dva dokaza nista ravno zavrnjena, preberi si prvo nekaj filozofskih knjig.
Oh come on. Takole se pa res ne da debatirati.
Če nisi sposoben skupaj spraviti enega proti argumenta je povsem brezpredmetno, da se oglašaš.
Prenehaj z limanjem linkov, ki le ohlapno prikažejo te zadeve, ampak se sam loti ovrževanja zgornjih dveh primerov.
Arto ::
Seveda si nisem sama spomnila tistih dveh primerov, kar ve vsak, ki ima narejeno srednjo šolo.
Poglejte, Bog je po definiciji najpopolnejše bitje. Popolnejše je bivati kot nebivati. Če si torej mislimo Boga, si ga nujno mislimo kot bivajočega. Bog obstaja.
Poglejte, Bog je po definiciji najpopolnejše bitje. Popolnejše je bivati kot nebivati. Če si torej mislimo Boga, si ga nujno mislimo kot bivajočega. Bog obstaja.
Zgodovina sprememb…
Prenehaj z limanjem linkov, ki le ohlapno prikažejo te zadeve, ampak se sam loti ovrževanja zgornjih dveh primerov.
O katerem primeru sedaj govoriš? O ontološkem argumentu, ali o tistem, ki sem ga ovrgel brez pomoči linkov?
Za ontološkega ti lahko prevedem en primer iz linka:
1. Hercules je največji bojevnik vseh časov.
2. Bojevnik ki obstaja je večji od tistega, ki ne obstaja.
3. Hercules obstaja.
Problem pri tem argumentu je, da stvarem, ki si jih poskušamo zamisliti ne moremo dati atributa "obstaja". Upam da je to razvidno iz primera.
Ja. Če je bog dober, potem ne more biti "ne dober" (zloben). To je protislovje.
Nekdo, ki ima moč, da trpljenje prepreči in ga ne, pač ni dober.
Kaj? Prosim te.
Preberi si prvo nekaj filozofskih knjig.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AmokRun ()
Bog ne obljublja raja na zemlji, to so komunisti. Ne mešaj stvari.
Zgodovina sprememb…
Prenehaj z obešanjem na besede. Pa saj je vendar vse razloženo, si mogoče nepismen?
Ja, lahko bi tudi rekli, da so komunisti "dobri" za določeno skupino ljudi, vendar za njih "dobro" pomeni nekaj drugega. Razumeš?
Komunisti so dobri, samo ne v takem smislu kot si ti razlagaš.
Ja, lahko bi tudi rekli, da so komunisti "dobri" za določeno skupino ljudi, vendar za njih "dobro" pomeni nekaj drugega. Razumeš?
Zgodovina sprememb…
Ne, nisem priznala obstoj drugih bogov, nekdo je omenil, da je "nadmočen", jaz pa sem le pripomnila, da je beseda "popolen" bolj na mestu. Vendar v človeškem smislu je nadmočen.
"Bitje" res ni primerna beseda za Boga, vendar ne izpade nesmiselno v tistem dokazu.
"Bitje" res ni primerna beseda za Boga, vendar ne izpade nesmiselno v tistem dokazu.
Zgodovina sprememb…
Seveda si, napisala si Krščanski Bog, kar pomeni obstoj tudi drugih bogov.
Ah come on ppl. V njegovih argumentih je tok nesmislov, vi se pa na besede obesate.
SMISELNO
Bog je po definiciji najpopolnejše bitje. Popolnejše je bivati kot nebivati. Če si torej mislimo Boga, si ga nujno mislimo kot bivajočega. Bog obstaja.
SMISELNO
Težim k doslednosti.
Bog je po definiciji najpopolnejše bitje. Popolnejše je bivati kot nebivati. Če si torej mislimo Boga, si ga nujno mislimo kot bivajočega. Bog obstaja.
SMISELNO
Ne morem napisati samo "Bog", ker ateisti potem ne bi vedeli koga mislim, prav?
Debatiramo v temi, kjer še nisem zasledil govora o kateri koli drugi veri kot o Krščanstvu... tako da ni bojazni da se bodo tisti grozni ateisti spozabili.
Težim k doslednosti.
Zgodovina sprememb…
SMISELNO
Ontološki argument je najbolj neumen argument. Bolj neumno je, če je zares neumem, kot če ni. Argument je neumen.
SMISELNO
Ontološki argument je najbolj neumen argument. Bolj neumno je, če je zares neumem, kot če ni. Argument je neumen.
SMISELNO
S čim se tu ne strinjaš?
S čim se tu ne strinjaš?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako se pogovarjati z vernikom? (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Loža | 149823 (132939) | Mrakw |
» | Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 84394 (74152) | gruntfürmich |
» | Scientologija: STRUP za razumnost in neodvisnost (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 16082 (13279) | Alek |