» »

Sprememba zakona o RTV SLO

Sprememba zakona o RTV SLO

Okapi ::

Mogoče bo pa vseeno malo manj.

O.

Mipe ::

Plačujem RTV naročnino za negledanje TV in neposlušanje radia. Vse, kar rabim, imam na internetu in v časopisu, ki ga kupim pri izložbi.

Kaj moram obkrožiti, da ne bodo še naprej jemali denarja iz moje denarnice, ne da bi jaz imel kaj od tega?

kpkp ::

Potrebno bi bilo naročnino "razširiti" tudi na vse naprave z dostopom do interneta, saj je mogoče TV in radio spremjati tudi iz teh naprav... (PC, pametni telefoni...). :P

Pyr0Beast ::

Ali pa ukiniti te kriterije (ki so tam samo zato, da vse obvezujejo h plačevanju na malce podtalen način)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gregor P ::

Ali pa temu preprosto reči davek kar v bistvu tudi je in določiti, kdo je opravičen plačevanja le tega. Kot davek je del državnega proračuna in iz tega se plačuje državno kulturni del RTV ter slovensko produkcijo itd. (in samo za to plačujemo državljani ter le v tem primeru se lahko politiki še vedno tepejo med seboj); ostalo pa RTV financira sama oz. pod drugimi pravili in ta denar, ki ga je sposobna zbrati sama, lahko tudi troši sama, le da tega ne krijemo državljani, pa tudi politiki ne bi smeli imeti nič s tem.

Mogoče bi morali nekje tu iz tega davčnega dela proračuna za RTV urediti še nek medijski sklad za varstvo novinarjev (torej poleg tistega za pluralnost), torej da so finančno neodvisni od aktualne politike ipd.

Ali pa kaj podobnega, to je najboljše kar sem se lahko spomnil sedaj v 5 minutah, potem ko sem prebral zgornje komentarje:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Okapi ::

Potrebno bi bilo naročnino "razširiti" tudi na vse naprave z dostopom do interneta, saj je mogoče TV in radio spremjati tudi iz teh naprav...
To je že kar nekaj let tako razširjeno, samo da tega v praksi ne izvajajo. Ker strogo po zakonu bi morale firme plačevati naročnino za vsak pc z dostopom do interneta.

Pravilnik o plačevanju prispevka RTV.
Za radijski oziroma televizijski sprejemnik se šteje vsaka naprava, s katero je mogoč sprejem vsaj enega programa Radiotelevizije Slovenija.
3. člen
Kdor ima radijski ali televizijski sprejemnik na območju Republike Slovenije, kjer so zagotovljeni tehnični pogoji za sprejem vsaj enega programa Radiotelevizije Slovenija:
- prek oddajniškega in pretvorniškega omrežja Radiotelevizije Slovenija,
- prek priključka na kabelskodistribucijski sistem,
- prek satelita,
- prek kateregakoli drugega sredstva,
mora sprejemnik prijaviti Radioteleviziji Slovenija in zanj plačevati RTV prispevek.


O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Matako ::

^^^ mater mi gre na živce pravna šlamparija tipa "A, B ali karkoli drugega, kar si nismo spomnili napisati".

V bistvu je potem že res bolje, da se uvede davek. Ker tole igranje, vključno z najnovejšo idejo o PSEVDO ne-javnih uslužbencih je nesramno (joj, res mi je žal, če vas odirajo za RTV - veste mi nismo javni uslužbenci LOL!)!

Bolje da neham, ker ko pomislim na RTV, postajam nasilen - po glavi mi gre strelno orožje in demolicijska sredstva!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pšenični ::

"Bolje da neham, ker ko pomislim na RTV, postajam nasilen - po glavi mi gre strelno orožje in demolicijska sredstva!"

No, lepo se pomiri.

Sicer je možnost, da bi tud jaz glasoval ZA. In sicer če se ukine plačevanje RTV prispevka. In naj potem črpajo paraziti svoj denar ki ga bodo zaslužili. S svojimi firmami, ki komaj čakajo da se zaženejo v državno vime. Seveda na naš račun.

Ko bo denarja premalo, pa bodo v smislu zagotavljanja višjega nivoja storitev (odaj) seveda pridno dvigali naročnino. To omogoča nov zakon.

Gregor P ::

Če bom imel čas, si bom danes ob 20:30 ogledal še soočenje na RTVS, vendar se bojim, da bo to zgolj še eno politično soočenje, čeprav naj bi besedo dobili tudi medijski strokovnjaki:|

Pripravili smo soočenje, v katerem se bodo soočili politični predstavniki, ki so se prijavili v referendumsko kampanjo. Besedo bodo dobili tudi medijski strokovnjaki in javnost.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jype ::

Če ne bodo izpostavili jasnih mnenj, na podlagi katerih se človek lahko odloči (prosim tiste, ki vam je reč že bila predstavljena v kratki, razumljivi obliki, da napišete kak prispevek o tem v to temo), je nemara tale metoda zakonita (nisem našel zakona, ki bi takšno početje prepovedoval) in za oblasti zelo zoprna:

Na volišče pridite opremljeni z večjo količino doma narejenih glasovnic, na katerih glasujete, da se v slovenski državni zastavi grb zamenja z banano, ali pa da se triglav poruši, kamen pa uporabi za izgradnjo 2000 metrov visokega spomenika hlapcu Jerneju, ali pa da se predsednik vlade preimenuje iz Boruta Pahorja v Baruta Poharja, ali pa kaj podobno absurdnega, ter jih z originalno glasovnico vred zadegajte v volilno skrinjico.

Mislim, da bi to utegnilo povzročiti hude težave pri štetju glasov, saj neujemajoče število glasovnic in v volilne knjige zabeleženih volilnih upravičencev pomeni ogromno dela za volilne komisije, ki bodo tako rezultate lahko podale šele po dolgotrajnem in napornem dokumentiranju vseh nepravilnosti. Ne pozabite, da morate tudi originalno glasovnico izpolniti napačno, če vam niso bile možnosti jasno predstavljene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Poldi112 ::

Gregor P je izjavil:

Osnove? V kakšnem smislu? So podali okvirne ideje, ali kako? ... hm ... kdo pa je potem naredil končno različico? Torej spisal sam zakon? Verjetno je tudi "Grims" nekje pobral okvirne osnove, ali mar meniš, da se je vsega sam spomnil?:|


Hja, odvisno od tega komu verjameš, Branku Grimsu ali Branku Grimsu:

"…Pri oblikovanju novega RTV-zakona so sodelovali strokovnjaki, tudi tuji, poleg teh pa tudi delavski svet RTVS, koordinacija novinarskih sindikatov RTVS in generalni direktor RTV Slovenija..."
(Branko Grims, 12. septembra 2005, za MMC RTVS)

"Sem edini avtor zakona od prvega do zadnjega stavka, vključno s tiskovnimi napakami."
(Branko Grims, 30. novembra 2010)

Vir; http://dnevnik.si/debate/kolumne/104240...

Gregor P je izjavil:

Ne razumem, zakaj ti je pri prejšnjemu zakonu pomembno, kdo ga je napisal, sedaj pa ne?:8)


Če poznaš Grimsa je to čisto dovolj. Veš vse kar moraš vedeti.

Podobno kot če po drugi strani slišiš, da je en govor napisal Janša. Enostavno veš, da bo dober.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

kpkp ::

RTVSLO naj prodajo in s tem razbremenijo državljane rep. Slovenije nepoterebnega finančnega bremena, saj se igramo kapitaliste in RTVSLO ne deluje po teh načelih, torej...

Poldi112 ::

Torej je po tvojem kultura nepotrebno finančno breme?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kpkp ::

Vsiljena kultura je nepotrebno finančno breme, da.
Edit:
Rezmerje finančni vložek, kvaliteta "kulture" je tudi mizeren.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kpkp ()

donfilipo ::

Ravno prebiram, kako je 'capitalism' s svojo revolucionarnostjo in trgovino, v bistvu našo civilizacijo pripeljal par korakov pred ostale in te mu zdaj tudi (zlasti nekatere), divje sledijo.
Tale zakon nima jasne note 'capitalisma', Prej bi rekel noto: 'moderni Milka Kardelj-Friedman, s pomembno lastnino v novem problemu slovenske nacionalnosti'.8-) Ali nekaj takega. Hec pa je, da mu desnica očita prve korake v 'capitalism'. Torej, tudi od neoliberalcev smo prekleto daleč:)
Zdi se, da američani nimajo nacionalne TV. Potemtakem vse kaže, da smo slovenci, ali resnično premajhni za pravi 'capitalism', ali pa nasedemo vsakemu gospodu, ki si je uspel nadeti sveti žar slovenskega svetega poslanstva.

Tu na forumu sem že skoraj sprejel yupe-ov načrt, vendar dam še eno šanso oddaji ob 20:30. Stavim, da jim bo uspelo prikazati, da je demokracija pač partijsko barvanje, in to v nasprotju s socializmom res dia-ali celo trialektično;(( in potem pa ne moreš drugače, da si rečeš: gospoda so brihtna, ti pa 'glup ko točak', a ne vidiš, kako jim gre dobro8-) In jasno v nedeljo ostanem doma.8-O
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Poldi112 ::

V USA res nimajo nacionalne TV, imajo pa Guantanamo, waterboarding, pozive politikov k likvidaciji tujih novinarjev, smrtno kazen, zavidljivo število umorov, ...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

donfilipo ::

In tudi patentov pro capita imajo precej manj kot mi.
http://www.nationmaster.com/graph/eco_p...

Očitno je neka masa dobro povezanega, poenotenega in res neoviranega trgovanja za uspeh odločilna.
Mali narod preprosto veliko stane. Če hoče visoko kulturo, jezik in povsem fukcionalno birokracijo, toliko več.
No vseeno. Kak primež in pritisk, na tako imenovano 'sveto slovensko kulturo', nemara ne bi škodil.
Sodobna socialdemokracija, moderna ustava in pacifistična multikulturna usmeritev in šibkost, pa nam odpravijo guantanamo, waterboarding, likvidacije in smrtno kazen...dokler to seveda traja8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Double_J ::

Namen zakona je očitno izčrpavanje podjetja v smislu Merkurja... potem ko bo v težavah, pa seveda klicanje na pomoč NLB, ki bo poplačevala likvidnostne težave.
Dve šivanki...

Gregor P ::

Kakšna žalost od soočenja:(; čisto politična oddaja brez kakršnegakoli "apolitičnega" medijskega, ali drugačnega strokovnjaka (kakor "strokovnjaka" sta bila samo Virant, pa Pirnat; sicer nisem vedel, da veljata tudi za pravno medijska strokovnjaka?!?), kaj šele kakšnega avtorja novega zakona (avtorja starega mimogrede tudi ni bilo, če je kdo upal:D). Imeli smo le "leve" in "desne" oz. "modre in rdeče" in temu primerno je tekel tudi pogovor.;((

Ustrezno ni nobeden znal pojasniti prav nič; same politične floskule, še dobro, da so bile vsaj neke razpredelnice na zaslonu.:| Skratka ta referendum je, tako kot nas je že nekaj komentatorjev tu pravilno ugotovilo, zgolj in samo izključno politični prestižni boj med političnima poloma za politične točke oz. praktično nek predvolilni boj, ugotavljanje podpore volivcev ipd.

Sedaj pa veselo na refenedum in glasujte ...>:D

P.S.: čeprav tole s točno odmerjenim časom, mi je bilo pa zelo všeč, da ne bom povsem kritičen :)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Pyr0Beast ::

Namen zakona je očitno izčrpavanje podjetja v smislu Merkurja... potem ko bo v težavah, pa seveda klicanje na pomoč NLB, ki bo poplačevala likvidnostne težave.

Misliš reči. Državljani bodo poplačali izgube ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Mr.B ::

Zgleda je šel moderator na dopust in ima odprto kampanijo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matako ::

donfilipo je izjavil:

In tudi patentov pro capita imajo precej manj kot mi.
http://www.nationmaster.com/graph/eco_p...

Očitno je neka masa dobro povezanega, poenotenega in res neoviranega trgovanja za uspeh odločilna.
Mali narod preprosto veliko stane.


Še enkrat don filipo - NI RES, da je za potratnos RTVS krivo majhno število prebivalcev. Krivo je preveliko število zaposlenih. Sem imel priliko stopiti za zakulisje te ustanove in povem ti... dizaster.

Obračaj ta polpet kolikor hošeš... ostane!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

kmetek ::

a bo 10% obiskanost?

jype ::

Mr.B, res je, moderatorji smo ga pili.

Lepo, da si nas opomnil.

Upam, da ste vsaj neveljavne glasovnice oddal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Gregor P ::

Rezultati RVK
... odstotki se seveda spreminjajo iz minute v minuto.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Matako ::

jype je izjavil:

Mr.B, res je, moderatorji smo ga pili.

Lepo, da si nas opomnil.

Upam, da ste vsaj neveljavne glasovnice oddal.


Malo težko, če fukneš listek v smeti takoj, ko ga dobiš.

Ampak mi je žal, da sem ga!

Moral bi si bil z njim obrisati rit.
/\/\.K.

Pšenični ::

Levica je na tem referendumu doživela poraz. Kot sem napovedal. Tud center Ljubljane, ki je Zokijev, je tokrat zatajil.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:IKFl...

Zgodovina sprememb…

jype ::

Telbanc, ti zaista nisi sasvim čitav.

Double_J ::

70:30 končno dobili eno zaušnico.
Dve šivanki...

Pšenični ::

"Telbanc, ti zaista nisi sasvim čitav."

Gor ali dol. Kaj ste pa pričakovali. Od strank ki imajo 1% podporo (LDS in Zares), da bojo spravli tole skoz.

Z Golobčkom in Katarinco je konec...

Naivčine.

Verjamem da si tudi ti v "šoku".

Zgodovina sprememb…

luli ::

jype je izjavil:

Telbanc, ti zaista nisi sasvim čitav.


Hvala vsem, da mi tega jezika ne bo treba spremljati na nacionalni televiziji.

Pšenični ::

"Hvala vsem, da mi tega jezika ne bo treba spremljati na nacionalni televiziji."

Se strinjam. V celoti.

djordjevic ::

Jebiga, narodu očitno paše Grimsov zakon. So be it. Bi pa bilo fino, če bi se enkrat za spremembo odločali na vsebinski podlagi, ne pa na podlagi strankarskih preferenc. Samo potem tudi ne bi bili v takem govnu, kot smo. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Thomas ::

Če bi šel samo jaz na referendum, vrgel kovanec in obkrožil PROTI, je ravno tako legitimno in veljavno, kot če nas gre 80% in smo v 80% PROTI.

Ali ZA.

To je samo bistvo referenduma, kdor ne razume tega, je pač pretupčkan.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gregor P ::

Mislim, da ne rabiš biti resnično strašen analitik, da ugotoviš, zakaj je tokrat t.i. levica izgubila referendum in zakaj je bila volilna udeležba tako nizka:|

Kot prvo smo že imeli referendum o zakonu o RTVS in takrat je dobil podporo volivcev. Kaj to pomeni danes? Zakaj je to relevantno? Zato ker to pomeni, da bi si morali tokrat predlagatelji novega zakona za podporo pridobiti 2/3 delež poslancev v parlamentu (kar seveda pomeni sodelovati z opozicijo) in tako do referenduma sploh ne bi prišlo. To so v bistvu osnove politične vzgoje. To ne pomeni, da jim morda pa le ne bi uspelo dobiti referendum, ampak le, da skorajda 100-odstotno tega ne bi nihče zahteval, ker bi v državi pač prevladovalo politično soglasje.

Kot drugo pa so najverjetneje (glede na prvo točko, da so o tem že enkrat odločali) volivci menili, da imamo v državi dosti hujše težave, ki bi se jih morali lotevati prioritetno (leti predvsem na vladajočo koalicijo) kot pa nek zakon, o katerem ponavljam so se "pred kratkim" že odločali in ga celo potrdili. Sicer čisto tako mimogrede, ga koalicija niti ni znala/hotela ustrezno predstaviti gledalcem, kaj šele avtorji zakona.

In kot tretje, bil je zares lep sončen dan:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Sims ::

+1 za sončen dan.

djordjevic ::

Eh, to je izgovor. Kdor ima namen it glasovat, gre glasovat. Volišča se odprejo zgodaj zjutraj in zaprejo ob sedmih zvečer.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

Zadnje javnomnenske raziskave so se gibale precej drugače. Od tehle rezultatov. Mislim da so pri podpori falili za 20%. Temu se reče ustvarjanju javnega mnenja....

http://www.delo.si/clanek/131439

Je pa res, da so volilci levičarjev nehal delat škodo in so raje ostali doma. Torej je verjetno še upanje za Slovenijo. Če prej ne, pa potem ko drugo leto bankrotiramo in bo na vrsti alternativa.

Tako bodo sedaj imeli probleme levičarji pri medijski podpori ko bojo menjali Pahorja. In v Murglah se je pravkar vklopil "rdeči alarm".

Zgodovina sprememb…

jype ::

telbanc> Kaj ste pa pričakovali.

Da je v Sloveniji malce več razsodnih ljudi, ki se tako nesmiselnega referenduma ne bodo udeležili, ali pa ga bodo ovekovečili z neveljavno glasovnico.

Double_J ::

Nesmiselen jasno... nobene potrebe ni bilo, da je Širca pisala ta zakon.
Dve šivanki...

luli ::

jype je izjavil:

telbanc> Kaj ste pa pričakovali.

Da je v Sloveniji malce več razsodnih ljudi, ki se tako nesmiselnega referenduma ne bodo udeležili, ali pa ga bodo ovekovečili z neveljavno glasovnico.


Za takšne kot si sam je bolje, da ostanete "razsodni" in ostajate doma. Tudi v bodoče!

tsh2 ::

jype je izjavil:

Telbanc, ti zaista nisi sasvim čitav.

razburjen čefur?

Pšenični ::

"Da je v Sloveniji malce več razsodnih ljudi, ki se tako nesmiselnega referenduma ne bodo udeležili, ali pa ga bodo ovekovečili z neveljavno glasovnico."

Sej ti pravim, da so ljudje ostali doma, zato ker so začeli mislit s svojo glavo. Mislim leve volilce. Penzionerjem bi zamrznili penzijone, naročnino bi pa dvigali z rastjo življenskih stroškov. A ste pametni zase. Ni kaj.

"razburjen čefur?"

Iztirla ga je tale slikica iz Alan forda, heh,heh



Pač gre za parodijo, da se levičarji že držijo za glave...ko so zvedeli za rezultat. Klub prirejenim javnomnenskim raziskavam.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Okapi ::

Upam samo, da bodo sedaj koalicijski levičarji, tako kot jim to omogoča Grimsov zakon, na rtv nastavili svoje ljudi in vsaj malo počistili tamkajšnjo štalo. Do sedaj so bili namreč glede tega zelo zadržani.

O.

Double_J ::

Bogi reveži hoteli so si samopreprečiti kadrovanje, pa jim ni ratalo...
Dve šivanki...

Pšenični ::

"Bogi reveži hoteli so si samopreprečiti kadrovanje, pa jim ni ratalo..."

Sami poštenjaki. Ko napišem besedo komunist, se že nagonsko podzavestno primem za žep.

Tarzan ::

Se strinjam tule z Okapijem. Glede na to, da je udeležba hudimano nizka je to odličen "wake up call" za vlado, če jo je sploh še možno zbuditi. Tale padli referendum je pa nekaj najlepšega, kar se politiki lahko zgodi. Mineva 5 let in na novo se bo postavljalo vse politično nastavljene sedeže, ki si jih je pripravil Grims.

Če se bo pa Pahor še tukaj usral in postavljal vse druge, razen svojih, potem pa nimamo več rešitve. Potem nas pa samo še depeše lahko rešijo te golazni, ki nam vseskozi vlada.

Volil sem za, upal sem, da se zakon ponovno uredi, kot je treba. Zdaj pa upam na trdo kadrovsko reformo, povsem enako, kot smo ji bili priča z Grimsovim zakonom. Fight goes on.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

Okapi ::

Bogi reveži hoteli so si samopreprečiti kadrovanje, pa jim ni ratalo..
Ja, kaj češ, pač niso uspeli prepričati ljudi. Sicer se pa niti pretirano trudili niso.

O.

Pšenični ::

"Se strinjam tule z Okapijem. Glede na to, da je udeležba hudimano nizka je to odličen "wake up call" za vlado, če jo je sploh še možno zbuditi. Tale padli referendum je pa nekaj najlepšega, kar se politiki lahko zgodi. Minilo bo 5 let in na novo se bo postavljalo vse politično nastavljene sedeže, ki si jih je pripravil Grims."

Te vlade ni možno zbudit.

Edino kar sledi iz tega je, da bodo sedaj pritisnili na ustavno sodišče, da zablokira referendum o penzionski reformi. Ker tud tle jih čaka nekaj takega. En tak rezultat. Ampak potem ne vem, če se ne bo zgodila ulica. Bomo videli.

luli ::

Upam samo, da bodo sedaj koalicijski levičarji, tako kot jim to omogoča Grimsov zakon, na rtv nastavili svoje ljudi in vsaj malo počistili tamkajšnjo štalo. Do sedaj so bili namreč glede tega zelo zadržani.


Pred mesecem dni sem v lokalni trgovini z elektro-materialom hotel kupiti CAT6 kabel. Že ob vstopu sem zagledal prazne police. Poačakal sem, da je odšla zadnja stranka, da sem ostal s trgovcem sam. Na moje vprašanje, kaj se s trgovino dogaja se kar ni hotel vstaviti.

Prekleti Pahor blesav... Kako so lahko ljudnje tako nori? Pa Križanič... Če ta človek ve kaj o ekonomiji, potem... Nakar je še meni j... mater, zakaj sem volil take bedake.

Seveda sem ga takoj prekinil, da jaz pa teh pezdercev že nisem volil.

Kak pi... ma... jih nihče ni volil? Noben noče priznati, da jih je volil. Kar lepo priznaj. Čez leto dni si noben več ne bo upal priznati, da jih je volil!

Še kako prav je imel. Čez leto dni bodo samo še mazohisti na ulici priznali, da so volili to vlado.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Izigravanje pravice do referenduma ter drugih pravic (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18020065 (18141) Ziga Dolhar
»

Vzroki za propad referendumov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32042461 (35378) Karaya 52
»

Kako lahko ljudje vplivamo na ukrepe od vlade in ...

Oddelek: Problemi človeštva
282379 (1743) TESKAn
»

Referendum o RTV (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35953645 (48163) Brane2

Več podobnih tem