» »

Stric Darwin ni več v modi

Stric Darwin ni več v modi

««
16 / 19
»»

jype ::

Js mam lepe laske, pa nisn gej. Zgleda je un gen napačen. Išči naprej.

Double_J> pol manjše gejevske možgane

Si nisem mislu, da si eden njih.

imagodei ::

Za božjo voljo, tole z geni in homoseksualnostjo...

Enkrat sem že iskal in limal linke tukaj po S-T (pa se mi zdajle ne da še enkrat): vemo, da je del možganov pri transseksualcih strukturalno različen, kot pri ostalih. Dejansko imajo drugačne možgane, zato čutijo, da "so ujeti v napačnem telesu". Pazite zdaj: ne gre za vpliv genov, niti za vpliv okolja v takšnem smislu, kot ga nekateri tu razumejo. Jasno pa je zadeva posledica vpliva okolja v času, ko je otrok še rastel v maternici - napačen razvoj, mati je s hrano vnašala prevelike količine hormonov, ipd.

Vemo, da je spolna diferenciacija pogojena s hormoni (kako pa se izločajo, je večinoma določeno z genetiko: še pred 10. tednom fetalnega razvoja geni iz moškega spolnega kromosoma Y štartajo maskulinizacijo in defeminizacijo fetusa). Če gre v tem času kaj narobe (fetus ne reagira na testosteron; v maternici so zaradi zunanjih vzrokov povečane koncentracije testosterona), lahko to pripelje do različnih stopenj interseksualnosti; tudi do tega, da XY genetskega dečka proglasijo in vzgajajo kot deklico (Adrogene Insensitivity Syndrome) - brez kakršne koli operacije in/ali kozmetičnih popravkov. Sploh v primeru AIS je zelo običajno, da se genetski moški obnaša, funkcionira in počuti povsem normalno, kot genetska ženska. Možgani so strukturno ženski, ne glede na genetiko.

Seveda so tudi bolj mejni primeri, kjer mora v obliko dojenčkovih/otrokovih spolovil oz. v identiteto spolovil poseči estetska kirurgija. Zabeleženih je nebroj primerov, kjer so z estetsko kirurgijo otroku določili spol, ki se ne ujema s tem, kako se oni sami počutijo (s spolom možganov). IOW, mnogo je primerov, kjer se takšni "hermafroditi" počutijo drugačne, kot pa jim je medicina določila s plastično kirurgijo - čeprav se kirurgi pri določanju spola odločajo največkrat tako, da "rekonstruirajo" najbližji genitalni spol.


Kako se zdaj to navezuje na homoseksualnost? Simpl: fiziološki spol ter v veliki meri tudi struktura možganov (ki kasneje vpliva tudi na doživljanje notranjega spola oz. tega, kaj nas spolno privlači), se v veliki meri oblikuje že v prvem trimesečju nosečnosti. Seksualna diferenciacija v maternici je pri človeku pogojena s cirka 70 geni. Ne samo med nosečnostjo (moški fetus v četrtem mesecu nosečnosti ima nivo testosterona primerljiv z odraslim moškim), tudi v zgodnjem otroštvu, mnogo pred nastopom pubertete, imajo dečki in deklice v krvi različne koncentracije večih hormonov, pomembnih za spolno dozorevanje in za reprodukcijo (npr. GnRH, LH, FSH)... Vpliva različnih koncentracij spolnih hormonov, ni (po mojem vedenju) raziskoval še nihče. Če v enačbo dodamo še okolje, je IMO praktično nemogoče napovedati, kam bodo šle otrokove spolne preference.

Skratka, spolni nagon in identiteto kontrolira cel set enih hormonov; in sicer že od najzgodnejših časov v maternici. Gre za precej občutljivo ravnovesje, kako vplivajo hormoni, ki pritekajo v otrokovo telo skozi posteljico, ne morejo povedati niti znanstveniki, kaj šele laiki. Edino, kar je jasno je, da genetika nima glavne besede pri seksualni identifikaciji. Če je kljub genetiki vprašljiva še celo identiteta spola (transseksualci, "interseksualci"), potem je še toliko bolj vprašljiva povezava med geni in spolno preferenco.

Pod črto, tako kot je že bilo rečeno, dobimo butterfly effect. Mislim, da ni dileme, da je homoseksualnost vezana TUDI na fiziološke procese v telesu. Koncentracije hormonov v krvi so zagotovo povezane z genetiko, močno pa tudi z okoljem.
- Hoc est qui sumus -

Vajenc ::

JJ tebi se pač zdi, da imajo geji specifično, prfrknjeno obliko glave, ki jo takoj prepoznaš. Meni (in še komu) se to zdi smešno in neumno. To je fama oz. urbana legenda, podobno kot naj bi imeli bolj pametni večje glave oz. vsaj visoko čelo. Velike roke, stopala in nos pa so pokazatelj velikega lulija.

Na spodnji sliki se lepo vidi, da imajo vse zakjčice na sliki vsaj tako velike glave in čelo kot S.Hawking.
 Glavonja?

Glavonja?

Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jzgorisek ::

to je bilo najbolj jasno povedano se mi zdi
thanks for the insight

Double_J ::

Vajenec, pol enega predela možganov jim manjka. To je verjetno boljši pokazatelj kot obraz, čeprav bi tudi o slednjem lahko kaj rekli.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

BigWhale ::

Double_J je izjavil:

Vajenec, pol enega predela možganov jim manjka. To je verjetno boljši pokazatelj kot obraz, čeprav bi tudi o slednjem lahko kaj rekli.


Hocmo CT slike, drugace ti ne verjamemo. Saj ves.

Double_J ::

To tistega strica mejlej. On je kolikor vem seciral par deset umrlih obojih. Določen del možgan imajo geji velik toliko kot ženske, kar je 2x manj od moških. Zanimiva je analogija z ovni, kjer velja enako.

Simon LeVay, once a neurobiologist at the Salk Institute, thought he found that part of the brain in 1991. Comparing the gray matter in the cadavers of gay and straight men, he found that an area in the anterior hypothalamus known as INAH-3 was smaller in gay men, about the size it is in women. A study by William Byne of the Mount Sinai School of Medicine in New York City turned up similar results.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Okapi ::

LeVay cautioned against misinterpreting his findings in a 1994 interview: "It's important to stress what I didn't find. I did not prove that homosexuality is genetic, or find a genetic cause for being gay. I didn't show that gay men are born that way, the most common mistake people make in interpreting my work. Nor did I locate a gay center in the brain." ... Some critics of LeVay questioned the accuracy and appropriateness of his measurements, saying that the structures are difficult to see in tissue slices and that he measured in volume rather than cell count. Nancy Ordover wrote in her 2003 book American Eugenics that LeVay has been criticized for "his small sample size and for compiling inadequate sexual histories.


O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Double_J ::

Jah kritike so vedno, od raznih "ozaveščenih". Kar se genov tiče pa je že bilo vse povedano, saj si sam ugotovil da določen genom ima statistično večje šanse da bo gej kot kak drug. Še sam si navedel nekaj potencialnih lastnosti.
Dve šivanki...

Double_J ::

Sedaj pa si predstavljajte, da bi lahko identificirali vse posamezne gene, ki vsak statistično malenkostno povečajo možnost za homoseksualnega osebka, ter jih zbrali v en genom. Me zanima v koliko procentih bi dobili homoseksualca, verjetno precej nad povprečjem.
Dve šivanki...

Okapi ::

Še sam si navedel nekaj potencialnih lastnosti.
Predvsem so bile to hipotetične lastnosti - niti ena takšna lastnost ni dokazana. In očitno še vedno ne razumeš, da geni za telesno višino ne vplivajo na to, ali boš košarkaš. Na to vpliva izključno samo okolje. Pred 150 leti so imeli ljudje enake gene, kot jih imajo danes, pa ni bilo niti enega samega košarkaša na celem svetu.

O.

nevone ::

Kot majhen otrok (4-7) let sem ob vsaki možni priliki listal očetov Playboy. Imel sem približno predstavo kaj sex je.


Ampak to, da si sploh šel listat, je bil tudi nek vpliv. Imamo primer, ko je otrok do neke starosti obvezno pokrival oči, ko je naneslo na spolne akte, pa ga ni tega nihče učil ali mu predstavljal spolnost kot nekaj slabega. Celo čudila sem se, od kod mu to.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

pa ga ni tega nihče učil ali mu predstavljal spolnost kot nekaj slabega.
Saj ni treba, da ga učiš ali kaj podobnega. Otroci takšne stvari poberejo mimogrede, sploh ne veš, kdaj in kje. Tudi slovničnih pravil otroku ne razlagaš, pa "sam od sebe" pogrunta spole, sklone, čase ...

O.

nevone ::

Saj ni treba, da ga učiš ali kaj podobnega. Otroci takšne stvari poberejo mimogrede, sploh ne veš, kdaj in kje.


Pa vseeno me zanima od kje bi ta vzgib lahko bil. Kje in kako hudiča je to mimogrede lahko pobral? Slovnice je na vsakem koraku polno, spolnosti tudi kar precej, a on se samoiniciativno in zavestno odloči, da to zanj (še) ni primerno. Skrajno nenavadno, da bi okolica v tem smislu vplivala nanj, da bi ga k takemu preventivno-odklonilnemu dejanju kakorkoli spodbujala, prej obratno.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

da bi ga k takemu preventivno-odklonilnemu dejanju kakorkoli spodbujala, prej obratno.
Saj lahko je to ravno posledica spodbujanja. Menda je vsakomur jasno, da otroci nekatere stvari delajo ravno obratno od tistega, kar jim odrasli govorijo. Ali pa je kaj takega videl na televiziji in se mu je zdelo imenitno. Ali pa je enkrat to naredil čisto naključno, pa mu je bila všeč reakcija odraslih. 101 vzrok je lahko.

O.

nevone ::

Saj lahko je to ravno posledica spodbujanja. Menda je vsakomur jasno, da otroci nekatere stvari delajo ravno obratno od tistega, kar jim odrasli govorijo.


In temu ti praviš vpliv okolja? Zanimivo.

Ali pa je kaj takega videl na televiziji in se mu je zdelo imenitno. Ali pa je enkrat to naredil čisto naključno, pa mu je bila všeč reakcija odraslih. 101 vzrok je lahko.


Ali pa se je sam domislil tega.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

In temu ti praviš vpliv okolja? Zanimivo.
A ti misliš, da je to posledica genov?

O.

jype ::

nevone> Imamo primer, ko je otrok do neke starosti obvezno pokrival oči, ko je naneslo na spolne akte, pa ga ni tega nihče učil ali mu predstavljal spolnost kot nekaj slabega.

Jaz sem se precej dolgo časa obnašal podobno kot tule opisuješ, pa bi težko izhajal iz bolj liberalne družine.

Ne, niso bili geni, starši sosedovega mulca so bili - moji starši na spolnost sploh niso reagirali, ker se jim je to zdelo nekaj povsem vsakdanjega, sosedovi so bili pa strašno strogi kar se tega tiče.

nevone ::

A ti misliš, da je to posledica genov?


Ne vem. Posredno že. Ne samo genov, ampak tudi genov.

Ne, niso bili geni, starši sosedovega mulca so bili - moji starši na spolnost sploh niso reagirali, ker se jim je to zdelo nekaj povsem vsakdanjega, sosedovi so bili pa strašno strogi kar se tega tiče.


Jest mislim, da vem kako je prišel na to idejo. In zagotovo ni bila direktno iz okolja. Posredno pa ne rečem. Je več stvari povezal in se tako odločil.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Double_J ::

Zelo zanimivo, neglede kakšne kombinacije genov damo skupaj, vedno je enako možnosti za homoseksualca. Haha, kot da ni dejstvo, da je tudi od genov odvisno kako bo okolje(če pozabimo da tudi geni sami po sebi vplivajo) lahko vplivalo na osebo. Od maternice naprej.
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> Zelo zanimivo, neglede kakšne kombinacije genov damo skupaj, vedno je enako možnosti za homoseksualca.

To ni res - pa vseeno ne obstaja gen (ali njih skupina), ki bi identificiral homoseksualce.

Double_J ::

To ni res - pa vseeno ne obstaja gen (ali njih skupina), ki bi identificiral homoseksualce.


Bi identificiral večjo verjetnost, da so homoseksualci.
Dve šivanki...

Okapi ::

Ne samo genov, ampak tudi genov.
Kljubovalnost, samovoljnost, trmoglavost ... to so vse osebnostne lastnosti, ki se oblikujejo tekom razvoja otroka, ne pa zaradi drugačnih genov.

O.

Okapi ::

Bi identificiral večjo verjetnost, da so homoseksualci.
Dva kromosoma X identificirata večjo verjetnost, da bo njun lastnik medicinska sestra, kromosom Y pa, da bo njegov lastnik pilot. Ženske imajo torej očitno gene za medicinske sestre, moški pa gene za pilote.

O.

Double_J ::

O "genih za nekaj", predvsem ti govoriš. Mau poštudirej še, kaj je genetski vpliv.
Dve šivanki...

nevone ::

Kljubovalnost, samovoljnost, trmoglavost ... to so vse osebnostne lastnosti, ki se oblikujejo tekom razvoja otroka, ne pa zaradi drugačnih genov.


Vseeno se mi zdi, da s preveliko lahkostjo izločate vpliv genov.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Phil ::

Kljubovalnost, samovoljnost, trmoglavost ... to so vse osebnostne lastnosti, ki se oblikujejo tekom razvoja otroka, ne pa zaradi drugačnih genov.


Dovolj je da pogledaš kakšno bolj preprosto žival in takoj vidiš da tole ni res. Pse naprimer, kjer pasma dodobra determinira karakter. Seveda se potem z vzgojo da narediti marsikaj, ampak neke tendence ki jih definirajo geni pa le obstajajo.

Okapi ::

Vseeno se mi zdi, da s preveliko lahkostjo izločate vpliv genov.
Ker je vpliv genov na lastnosti, povezane z družbo in osebnostjo majhen. To je ravno prednost človeka, njegova prilagodljivost. Če bi takšne lastnosti določali geni, bi bile človeške družbe zelo toge in neprilagodljive. Če bi recimo imeli gene za oglašanje oziroma sporazumevanje, kot jih imajo vinske mušice, bi se ne mogel razviti bogat jezik. Potreboval bi ogromno genov, za vsako novost v jeziku pa novo mutacijo. Tako pa imamo samo gene, da se govoriti lahko naučimo, sam jezik pa je v celoti posledica okolja.

Podobno velja za druge lastnosti, vključno s spolnostjo. Živali imajo praviloma en sistem (monogamijo, poligamijo ...), pri ljudeh pa se lahko zelo prožno prilagaja okolju in imaš cel kup različnih sistemov družbene organizacije.

Ta prilagodljivost, neodvisnost od genov, je človekova največja evolucijska prednost.

O.

nevone ::

Ta prilagodljivost, neodvisnost od genov, je človekova največja evolucijska prednost.


Kako to, da so potem homoseksualci tako neprilagodljivi, da kljub pritiskom družbe, ne zamenjajo svoje usmerjenosti, če je to tako preprosto. Mislim na tiste, ki so bolj dovzetni za vpliv in ki nekako "dopustijo" tovrsten pritisk nase. Čemu bi oni vztrajali na svoji homoseksualnosti, če tudi njih same moti - pa če jih magari moti samo zaradi vpliva družbe? Kaj jih to žene zaena sila, da vztrajajo v svoji bedi?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

Kako to, da so potem homoseksualci tako neprilagodljivi,
Kot prvo, niso tako neprilagodljivi. Veliko homoseksualcev je poročenih, ima otroke in živi na zunaj čisto "normalno" življenje.

Kot drugo, ta prilagodljivost je mišljena v razvoju možganov. Marsikaj se ti v določenih obdobjih razvoja vtisne v možgane in tisto je potem težko spremeniti. Materinega jezika se tudi praktično ne moreš znebiti. Ali strahu pred klovni.

Kaj jih to žene zaena sila, da vztrajajo v svoji bedi?
Kaj žene katolika, da se ne spreobrne v pravoslavje, tudi če ima četniški nož na vratu in bi mu sprejetje malenkost drugačne različice iste vere rešilo življenje?

O.

Double_J ::

Da aktivnost genov vpliva na spolno vedenje, lahko opazuješ pri vsaki ženski.

Sploh ne vem kje si pobral idejo, da geni nimajo vpliva na spolno vedenje, a si delal sploh kaj drugega kot kumrovški tečaj?
Dve šivanki...

nevone ::

Kot drugo, ta prilagodljivost je mišljena v razvoju možganov.


Od kdaj naprej zgradba možganov ni več odvisna od genov ampak izključno od okolja? Ali drugače, kako lahko popolnoma ves vpliv pripišeš okolju in genom nič?

Geni so zagonska sila za zgradbo osebka. A se vsi geni ne izrazijo pri razvoju zarodka, ampak se izražajo skozi celo življenje. Kako lahko rečeš, da niso tudi oni del okolja, ki vplivajo na marsikaj okoli sebe?

Če že govorite o butterfly effect-u, ali ni potem tudi vpliv genov del tega effekta?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

a si delal sploh kaj drugega kot kumrovški tečaj?
DvojniJ, tvojih primitivnih in pomilovanja vrednih izpadov imam dovolj. Nauči se brati, nauči se razumeti prebrano, nauči se razmišljati z lastno pametjo, potem bova mogoče lahko naprej debatirala. Ali pa še naprej z opranimi možgani uživaj v svoji blaženi ignoranci, polni predsodkov in strahu, meni je v resnici čisto vseeno.

Ali drugače, kako lahko popolnoma ves vpliv pripišeš okolju in genom nič?
Tudi ti imaš težave z razumevanjem. Imaš gene, ki ti omogočajo, da se zlahka "naučiš" jezika, ne da bi se ga sploh posebej učil. Nimaš pa genov za konkreten jezik, besede, slovnico. Jezik, kot ga govoriš in razumeš, je posledica vplivov okolja, nanj geni ne vplivajo niti najmanj.

Spolno poželenje imaš zaradi genov. Ali postaneš vlažna ob pogledu na Brada Pitta, Jacka Nicholsona ali Angelino Jolie pa je odvisno od okolja.

O.

Double_J ::

DvojniJ, tvojih primitivnih in pomilovanja vrednih izpadov imam dovolj.


Vprašaj kogarkoli kako ti debatiraš.

Spolno poželenje imaš zaradi genov. Ali postaneš vlažna ob pogledu na Brada Pitta, Jacka Nicholsona ali Angelino Jolie pa je odvisno od okolja.


To že ne bo res, te osebe vsaka oddajajo poseben vonj, genetsko pa si narejen da te privlači precej različen vonj od tvojega, saj je to za potomce genetsko boljša kombinacija.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

TGolcar ::

Double_J je izjavil:

To že ne bo res, te osebe vsaka oddajajo poseben vonj, genetsko pa si narejen da te privlači precej različen vonj od tvojega, saj je to za potomce genetsko boljša kombinacija.

Am, okapi je napisal 'ob pogledu' in ne ob ovohavnju ... In sicer, se mi še ni zgodilo da bi me vonj osebe tak vzburil, za to je dosti bolj pomemben izgled osebe. Da pa posameznika bolj vzburi npr. večje oprse ali kakšen čuden fetiš pa verjetno ni zapisano v genih ;).

jzgorisek ::

ćakaj saj ne moreš vohati slavne osebe prek tvja:)
je pa res da slava doprinese popolnoma novo rzsežnost "rajca"

toliko stvari glede našega obnašanja je pogojenih v nezavednem, zaštartanih z geni in potem oblikovanih od okolja...
da je res že težko reći...

drugaće sem pa bral neko študijo(ne da se mi iskati)
kjer so dokazali da so nekateri aspekti osebnosti pogojeni z genomom.
da podobno kot pri pasmah psov...

še vedno smo većidel živali

Double_J ::

Ja pa dobro, to je človek dal ilustracijo.;)

Dejstvo je pa, da v realnem življenju boš tudi izbiral na podlagi tega, kar ti geni velevajo. Glede vonja so bile obsežne raziskave in tudi na podlagi tega se nezavedno odločaš, ko si v kontaktu z osebo.

Kaj se tebi "zdi", da vpliva, ni nujno da res tisto vpliva.
Dve šivanki...

Okapi ::

drugaće sem pa bral neko študijo(ne da se mi iskati) kjer so dokazali da so nekateri aspekti osebnosti pogojeni z genomom.
Včasih so čisto resni znanstveniki menili, da lahko po obliki lobanje ločiš pametne od neumnih, pogumne in strahopetnih, kriminalce od poštenjakov ... Potem pa se je izkazalo, da je to BS.

Tudi tule je bila omenjena raziskava, po katerih naj bi se homoseksualnost do določene mere dedovala, in potem še ena bolj razdelana raziskava istega znanstvenika, v kateri ugotavljajo, da so bili rezultati tiste prve raziskave napačni, posledica pristransko izbranega vzorca. Znanost pač napreduje, spoznanja se spreminjajo.

O.

Double_J ::


Am, okapi je napisal 'ob pogledu' in ne ob ovohavnju ... In sicer, se mi še ni zgodilo da bi me vonj osebe tak vzburil, za to je dosti bolj pomemben izgled osebe. Da pa posameznika bolj vzburi npr. večje oprse ali kakšen čuden fetiš pa verjetno ni zapisano v genih ;).


Glede žensk ti lahko zaupam, da ko so plodne oddajajo drugačen vonj, ter so telesno tiste dni tudi namenoma bolj simetrične(pomemben atriubut lepote).
Dve šivanki...

Pyr0Beast ::

Še vedno bi rad vedel tole;

V bistvu kako naj bi geni sploh vplivali na karkoli ce je vse kar počno to da obstajajo in so zapis za proteine ?


Vprašaj kogarkoli kako ti debatiraš.
Meni so njegovi (Okapijevi) odgovori kar všeč. Tvoji pa v večini primerov niti najmanj. Toliko o tem.

Glede žensk ti lahko zaupam, da ko so plodne oddajajo drugačen vonj, ter so telesno tiste dni tudi namenoma bolj simetrične(pomemben atriubut lepote).
Hah. Možno da se drugače parfumirajo in urejajo lase :D

Vendar kako to veš če jih ne vprašaš. Urbani mit ? >:D

V bistvu mi je najbolj zanimivo to, da so meni osebno (naj)bolj atraktivne ženske ki se ukvarjajo s športom, kot tiste katere se ne ukvarjajo z njim, pa magari če obe postaviš eno zraven druge.
Mogoče vpliva tudi sam karakter ergo. počutje, nasmeh, manjek ličil ?

Pravtako pa me oprsje žensk ter njihove riti sploh ne privlačijo in ob moških ki žvižgajo za takimi
'lepoticami' dejansko ne vem čemu vsa ta frka ? Ziher nimam gena za občudovanje :D

Druga vzgoja in samorazvoj zadaj?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jzgorisek ::

oćitno si mutant :)

se mi zdi da vsakemu svojga malarja, pa ne zaradi vzgoje.

naćeloma išćeš najbolj plodno mati za svoje otroke, kakor ona išće najboljšega providerja. a hkrati išćeš tudi gensko ćimbolj raznoliko osebo. vse to se dogaja na podzavestni ravni z uporabo feromonov in obraznih ter telesnih znaćilnosti, kot prepoznavni znak "taprave".

HKRATI s tem je pa ćlovek kompleksno psihološko bitje, tako da se mora družica ravnati tudi po tem. it has to be compatible, saj boš z njo preživel še nekaj ćasa...

športna bejba mogoće kaže na to da teh "športnih" genov(oprostite izrazu)
v tvojem genomu primanjkuje.

te stvari so tako trdno povezane in tako številne, da ni težko pojasnit, kako je vsakomur všeć neka druga znaćilnost.

a joške in riti so še vedno najboljši pokazatelj plodnosti pri ženski(izjeme seveda obstajajo)

višina moškega, njegova moć in pamet, ter zajeten banćni raćun so pa na žalost pokazatelj moške sposobnosti za vzdrževanje družine.

ŠE VEDNO SMO ŽIVALI
pa si mislite kar hoćete :)

Pyr0Beast ::

oćitno si mutant :)
Hehehaha :D

HKRATI s tem je pa ćlovek kompleksno psihološko bitje, tako da se mora družica ravnati tudi po tem. it has to be compatible, saj boš z njo preživel še nekaj ćasa...
V bistvu bi sam raje rekel tako, da se siliti v vezo ni treba zaradi drugega partnerja, saj bo le ta kmalu propadla :)
Sicer tak vagon pelje nekaj časa, samo zakaj mučiti in sebe in partnerja.

a joške in riti so še vedno najboljši pokazatelj plodnosti pri ženski(izjeme seveda obstajajo)
V bistvu so po osnovni in srednji šoli vse ženske plodne, tako da tole nekako ne velja več, ko presežeš tistih 18 ali 20 let.

višina moškega, njegova moć in pamet, ter zajeten banćni raćun so pa na žalost pokazatelj moške sposobnosti za vzdrževanje družine.
Odvisno od tega kaj si drugi partner želi. Včasih pa je res tako.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jzgorisek ::

pyro: "V bistvu so po osnovni in srednji šoli vse ženske plodne, tako da tole nekako ne velja več, ko presežeš tistih 18 ali 20 let."

kaj res?
seveda so plodne, a te lastnosti kažejo( na podzavestni ravni) katere ženske so bolj plodne, katere bodo dale već otrok.
precej primitivno, a tako je

"Odvisno od tega kaj si drugi partner želi. Včasih pa je res tako."

ja ampak naše želje so odvisne od vsega prej naštetega

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Sem mislil popraviti post pa vidim da si že dodal svoje :)

a joške in riti so še vedno najboljši pokazatelj plodnosti pri ženski(izjeme seveda obstajajo)
V bistvu so po osnovni in srednji šoli vse ženske plodne, tako da tale kriterij ni več potreben, ko presežeš tistih 18 ali 20 let.

Tako bo IMO bolj prav.

Se pa strinjam z vsem prej napisanim. Bluzatorski gen očitno še vedno deluje, ter moram venomar dodati svoje :)

Je pa res da so ene bolj plodne od drugih, samo v bistvu sploh ne nameravam imeti otrok (ne čutim kake potrebe po tem). Mogoče zato. Hmm hmm hm.

ja ampak naše želje so odvisne od vsega prej naštetega
Zanimivo postane ko temu koktajlu dodaš še ličila ter umetne 'esence' :)
Se potem še vedno odločamo na podlagi človeka ali na podlagi njegovega videza ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

jzgorisek ::

ampak ustroj ćloveka bo neizbežno povzroćil željo po otroku.

sam poćakaj :)

Pyr0Beast ::

Hehe. True that.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

nevone ::

V bistvu kako naj bi geni sploh vplivali na karkoli ce je vse kar počno to da obstajajo in so zapis za proteine ?


Kaj ti pa povzroča nagone? Je to stvar okolja?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Vajenc ::

Kaj ti pa povzroča nagone? Je to stvar okolja?
imo jih povzroča okolje, ampak to se deduje, ker so nagoni evolucijsko nepogrešljivi. Več ali manj se vsi rodimo z istimi "primitivnimi" nagoni in povezanimi refleksi. To sploh ni nujno zapisano v možganih. Morske zvezde npr. delujejo nagonsko brez možgan, meduze pa se mi zdi celo brez živčnega sistema.

Glede zakrivanja oči pri otrocih. Starši ponavadi ne seksamo pred otrokom, oz. to delamo bolj na skrivaj, npr. ko ta spi. Se pa zgodi, da se zbidi ... zato se tudi on skrije, ko to vidi. Dojenček se ne skrije, ker on iskreno še ne ve kaj to je, niti približno.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc ::

Na 24ur sem ujel fotko, ki je kot nalašč za JJ.
Se pravi kdo zgleda (ima več gejevskih genov) po tvojem bolj gej od teh dveh ;p

 Levo Russell Crowe - desno Nicolas Sarkozy? Kdo ima tisti prfrknjen obraz?

Levo Russell Crowe - desno Nicolas Sarkozy? Kdo ima tisti prfrknjen obraz?



btw, a ne izgleda malo smešno in nenavadno takole hodit po svetu?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Okapi ::

a ne izgleda malo smešno in nenavadno takole hodit po svetu?
Če nisi navajen, drugače pa čisto nič. V Turčiji (in še masikje vzhodno od nas) vidiš veliko popolnoma heteroseksualnih prijateljev, ki se med sprehodom po korzu držijo za roko, ali celo samo za mezinček. Pri nas se za roko na sprehodu po mestu držijo punce, pa nihče ne pomisli, da so lezbijke.

O.
««
16 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Mensa (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26555231 (47357) zee
»

Leta 2010 prva generacija genetsko modifiricanih ljudi? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10414237 (9419) vostok_1
»

[As FORK] Pedofilija (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
23314268 (10572) donfilipo
»

Homosexualci ne smejo darovati sperme (vZDA) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1318728 (6914) BigWhale
»

Homoseksualnost

Oddelek: Znanost in tehnologija
332865 (2203) Thomas

Več podobnih tem