Forum » Na cesti » Formula 1 2010
Formula 1 2010
BlackHole ::
Kvalifikacije so pa del tekme in ena točka je res majhen delež od polnega izkupička. Čeprav, po drugi strani itak vsak, ki ima možnost, štarta na "pole", pa če točke delijo ali ne. V bistvu ne bi imel nič proti, če bi jih delili, če jih pa ni, pa tud prav.
LP Marko
connel ::
Rovtar, BBC prenose spremljaš v živo? Hvala za odgovor.
kdaj sm pa to napisu?
Nisi :) Sem pa vseeno vprašal. Če bi se dalo, bi bila to bomba.
Online se da brez problema gledat BBC, lepo si "izbereš" britanski IP naslov ;) Sem spremljal zadnjo dirko tako, odlično, dvomim da je še kje kakšen kvalitetnejši prenos kot je tam. Naslednjo tudi gledam tam, pravzaprav vse, me sploh ne zanima več, kaj počnejo na naših postajah,...
Preden bo kdo mislil da je to enostavno, Britanski IP dobiš tako da imaš SSH ali VPN accout v UK, ponavadi je to 5E na mesec.
Hm, inštaliraš real hide IP, par klikov in voila, imaš britanski IP naslov,... za BBC deluje perfektno.
Jst ::
To je za 30$... Samo za gledanje F1... čeprav ni nek velik znesek, dobim cmok v grlu, da bi vpisoval visa info.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
ABX ::
Če je plačljivo potem itak nisi razumel nič.
Še vedno najboljša rešitev je VPN ali SSH account za 5E/mesec. Vsaj si siguren da imaš garantirano zanesljivost linije.
Še vedno najboljša rešitev je VPN ali SSH account za 5E/mesec. Vsaj si siguren da imaš garantirano zanesljivost linije.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Kaj pa misliš, da je ta RealHideIP? Aja, mogoče si mislil, da nisem razumel, kako se ga patcha? :)
Tilen ::
Ne vem kako bi se počutil, ko bi me v F1 dirkalniku prehitelo lastno kolo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Daedalus ::
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
@Buemi
Še dobro da se lahko režimo.
A ni tako da te gume se ne bi smele več staknit od formule?
Potem imajo varnost na podnu, dovolj bi bilo da proxy preveri tvoj account.
Še dobro da se lahko režimo.
A ni tako da te gume se ne bi smele več staknit od formule?
Kaj pa misliš, da je ta RealHideIP? Aja, mogoče si mislil, da nisem razumel, kako se ga patcha? :)
Potem imajo varnost na podnu, dovolj bi bilo da proxy preveri tvoj account.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Kdaj so kvalifikacije in dirka? Mislim, čas na dirkališču in čas pri nas?
Odkar mi je pes zgrizel N95, imam probleme z časovnimi pasovi. Vedno kaj zamuštram.
Wolfram Alpha pravi +6ur. Če je čas kvalifikacij ob 8ih, potem je čas pri njih 14. Right?
Dirka, ki je ob 9ih, pa 15-17.
TOrej ta vikend nimajo kaj jokati zaradi sonca...
Wolfram Alpha pravi +6ur. Če je čas kvalifikacij ob 8ih, potem je čas pri njih 14. Right?
Dirka, ki je ob 9ih, pa 15-17.
TOrej ta vikend nimajo kaj jokati zaradi sonca...
Samo ti znaš zakomplicirat.
Na http://www.formula1.com/ klikneš na "convert to local time" in to je to.
Na http://www.formula1.com/ klikneš na "convert to local time" in to je to.
Too dependent on technology. Če W|A vprašam, je to bolj kompliciranje, kot conver to local time?
Anyway: So ure, napisane zgoraj, pravilne ali ne? Oni ne premikajo ure, a ne?
Grr, Silol zgleda mrknil HTV2 v času F1... Ma še kdo temo na TV?
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Super Sonic ::
Ne morm verjet, da Button drži Hamiltona. Fenomenalno.
Vettel spet odlično, enako Rosberg in Alonso. Bomo vidli kaj bo jutri na dirki.
Siol je pa skinil signal ja. Bo treba prek neta začeti gledat, druge ni.
Vettel spet odlično, enako Rosberg in Alonso. Bomo vidli kaj bo jutri na dirki.
Siol je pa skinil signal ja. Bo treba prek neta začeti gledat, druge ni.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
Music Man ::
Jaz mam pa srečo, da na strešno anteno še vedno lovim presenetljivo dober HTV2 signal Bo pa počasi za razmislit o enem plačljivem proxyju in o ogledu preko interneta z BBC-jeve strani. Tega pa POP Tv ne bo blokiral, pa če se na glavo postavijo.
Pop naj čim prej neha prenašati F1 in MotoGp (unedva sta šele obupna!) in bo vse ok.
Jutri naj bi deževalo.
http://www.accuweather.com/world-foreca...
http://www.accuweather.com/world-foreca...
BlackHole ::
Too dependent on technology. Če W|A vprašam, je to bolj kompliciranje, kot conver to local time?
Pogledaš na TTX RTVSLO stran 571 in je to to.
LP Marko
LuiIII ::
Zanimiva dirka v kateri so se jasno pokazale nekatere stvari:
- Schumacher ni konkurenčen
- Alonso je pi**a (da greš tako prehitet moštvenega kolega, ki potem čaka tebe da zamenjaš gume...)
- Rosberg je dober
- Hamilton je zanimiv
- Petrov je pa odkritje
Drugače pa zelo zanimiva dirka. Ostaja še nekaj upanja za F1.
- Alonso je pi**a (da greš tako prehitet moštvenega kolega, ki potem čaka tebe da zamenjaš gume...)
- Rosberg je dober
- Hamilton je zanimiv
- Petrov je pa odkritje
Drugače pa zelo zanimiva dirka. Ostaja še nekaj upanja za F1.
Alexius Heristalski ::
Dobra dirka, veliko zanimivega dogajanja, legendarna prehitevanja na uvozu in izvozu iz boksov. Verjetno bo padla še kakšna kazen, tako da rezultati najbrž niso končni.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
šernk ::
na bbc gledam naslednjič, ko bo dirka ob bolj prijaznem času (popoldne), še ena dirka več, katere sem polovico prespal...prižgal TV, pogledal štart se obrnil in dremal cel čas. Do compa se mi ni dalo vstat, na POP TV se mi pa res ne da poslušat unih dveh...na sredini dirke sem še glasnost precej zmanjšal da sem bolj v miru dremal naprej
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
SmeskoSnezak ::
Alexius Heristalski je izjavil:
Dobra dirka, veliko zanimivega dogajanja, legendarna prehitevanja na uvozu in izvozu iz boksov. Verjetno bo padla še kakšna kazen, tako da rezultati najbrž niso končni.
Po vsem videnem bi mogoca kazen bila le za vstop v boxe. Ostalo pade v kategorijo dirkanja. Celo Niki Lauda je taksnega mnenja. Jaz dvomim, da bo padla kaksna kazen.
@ Pusti soncu v srce... @
Ja, prava pušiona je. Mam občutek, da mu bo še hudo žal, da se je vrnil v F1.
Prvi, ki ga mora premagati, je Massa. Malo se je prerinil skoz sam kaj češ, to je dirkanje.
Kul dirka, drugi SC je bil kr nekaj. Pa tud nekaznovanje Hamiltona za "izsiljevanje prednosti" pred Vettlom tudi. Button pa preseneča... že drugič čisto out of the box strategija, ki se je zelo izplačala.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Icematxyz ::
Dirka je bila dokaj dinamična. Z vidika da se je nonstop nekaj dogajalo. Za mojstrske poteze in prehitevanja smo bili v večji meri prikrajšani. Po drugi strani pa je opazna že na tej dirki sprememba v smeri sproščenosti pri prehitevanju.
Praktično dirkači so že na nivoju da ne mencajo. Ko je nekdo dovolj dober (z takšnih ali drugačnih razlogov) da dohiti tekmeca. Bo ga najverjetneje prehitel. In za to ne bo več potreboval 1 dirke. Ampak 1 ali 2 kroga.
Veseli me da se je takšan sproščenost začela kazati že tako hitro v sezoni. Nekaj je zagotovo vplivalo na to dejstvo vreme in specifična situacija posameznega dirkača v nekem trenutku na dirkališču. Všeč mi je tudi da veliko vlogo zraven taktike moštva in drugih pogojev kot je vreme igra premišljenost spretnost taktika in motiviranost voznika (da poteši svoj ego na dirkališču).
Škoda je da je Hamiltonu uspelo prehiteti Rosberga v boksih. To bi bilo lepo videti na dirkališču. In spopad na dirkališču pred prehitevanjem v boksih je za moje pojme nakazoval vrhunec dneva. Žal se ni dogodil. Razpletlo se je v boksih!
Današnja dirka je bila tudi dirka egov. Hamilton - Vettel v boksih. Na ta račun še bo padla marsikatera krepka. In to bo se odražalo tudi na dirkališču v prihodnjih dirkah. Alonso - Massa pri uvozih v bokse. Ni treba zgubljati besed. Dobili smo nele na papirju ampak tudi v praksi dva zagrizena nasprotnika. Button - Hamilton. V taktiki se je Hamilton letos napram Buttnu slabše izkazal. Želja to popraviti na dirkališču bo ga zagotovo spodbudila da bo se še bolj trudil. Če to ne bo dovoljšna motivacija. Bo verjetno Hamilton dobil kakšen mp3 posnetek Buttna in njegovega izbruha veselja ob zmagi danes. Tik ko je prečkal ciljno črto. In Hamilton tik za njim...
Renaulta sta dobra. Voznika sta tekmeca. Mislim pa da ne tako velika rivala kot višje opisani primeri. Petrov je željan uspehov. Kubica pa verjetno izhaja iz stališča da je do njih opravičen. Top 6 znata bit letos oba kar pogosto.
Michael Schumacher. Če ne bo težav z avtomobilom ali res zanič taktiko moštva bom rekel tako. Na naslednjih treh tekmah v TOP 8 bo. Kako visoko pa bo pa ne vem. Ker preprosto preveč je dirkačev v top 10. In ne morem reči da prav za vse niso glede na prikazano možne stopničke. Zagotovo trpi. Ampak ne bo odnehal dokler mu ne uspe. To je dejstvo. Po ego-tu je med TOP 6 po prikazanem danes! Pritisk ki ga doživlja sedaj bo ga prekalil ali zlomil. Sam menim da slednje je zelo malo verjetno.
Pod črto zanimiva dinamična tekma. Ne vrhunska. Ampak gledljiva. Pogoji so bili za vse enaki. Tehnika je danes vzdržala.
Praktično dirkači so že na nivoju da ne mencajo. Ko je nekdo dovolj dober (z takšnih ali drugačnih razlogov) da dohiti tekmeca. Bo ga najverjetneje prehitel. In za to ne bo več potreboval 1 dirke. Ampak 1 ali 2 kroga.
Veseli me da se je takšan sproščenost začela kazati že tako hitro v sezoni. Nekaj je zagotovo vplivalo na to dejstvo vreme in specifična situacija posameznega dirkača v nekem trenutku na dirkališču. Všeč mi je tudi da veliko vlogo zraven taktike moštva in drugih pogojev kot je vreme igra premišljenost spretnost taktika in motiviranost voznika (da poteši svoj ego na dirkališču).
Škoda je da je Hamiltonu uspelo prehiteti Rosberga v boksih. To bi bilo lepo videti na dirkališču. In spopad na dirkališču pred prehitevanjem v boksih je za moje pojme nakazoval vrhunec dneva. Žal se ni dogodil. Razpletlo se je v boksih!
Današnja dirka je bila tudi dirka egov. Hamilton - Vettel v boksih. Na ta račun še bo padla marsikatera krepka. In to bo se odražalo tudi na dirkališču v prihodnjih dirkah. Alonso - Massa pri uvozih v bokse. Ni treba zgubljati besed. Dobili smo nele na papirju ampak tudi v praksi dva zagrizena nasprotnika. Button - Hamilton. V taktiki se je Hamilton letos napram Buttnu slabše izkazal. Želja to popraviti na dirkališču bo ga zagotovo spodbudila da bo se še bolj trudil. Če to ne bo dovoljšna motivacija. Bo verjetno Hamilton dobil kakšen mp3 posnetek Buttna in njegovega izbruha veselja ob zmagi danes. Tik ko je prečkal ciljno črto. In Hamilton tik za njim...
Renaulta sta dobra. Voznika sta tekmeca. Mislim pa da ne tako velika rivala kot višje opisani primeri. Petrov je željan uspehov. Kubica pa verjetno izhaja iz stališča da je do njih opravičen. Top 6 znata bit letos oba kar pogosto.
Michael Schumacher. Če ne bo težav z avtomobilom ali res zanič taktiko moštva bom rekel tako. Na naslednjih treh tekmah v TOP 8 bo. Kako visoko pa bo pa ne vem. Ker preprosto preveč je dirkačev v top 10. In ne morem reči da prav za vse niso glede na prikazano možne stopničke. Zagotovo trpi. Ampak ne bo odnehal dokler mu ne uspe. To je dejstvo. Po ego-tu je med TOP 6 po prikazanem danes! Pritisk ki ga doživlja sedaj bo ga prekalil ali zlomil. Sam menim da slednje je zelo malo verjetno.
Pod črto zanimiva dinamična tekma. Ne vrhunska. Ampak gledljiva. Pogoji so bili za vse enaki. Tehnika je danes vzdržala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
LeXani ::
Kakšne so vaše napovedi za naslednjo dirko? TOP 8 ?
Čas prve prijave 04.11.2005
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeXani ()
Hamilton je lahko vozil 2 sekundi hitreje od Rosberga, pa ga potem ni mogel prehiteti. Očitno je potem, ko je prišel do Rosberga, dobil kapljico radioaktivnega dežja skozi čelado in pozabil , kako se prehiteva.
Komu je namenjen ta zgornji odstavek, vemo vsi.
Reb Bull: Kaj je z njimi? Na vseh dirkah pole position, ob karirasti zastavi jih pa, ali ni na spregled, ali pa nekje zadaj.
ps: Šumaherja nikoli nisem maral, ampak sedaj se mi človek kar malo smili.
Reb Bull: Kaj je z njimi? Na vseh dirkah pole position, ob karirasti zastavi jih pa, ali ni na spregled, ali pa nekje zadaj.
ps: Šumaherja nikoli nisem maral, ampak sedaj se mi človek kar malo smili.
Red Bull j neverjetno hiter v kvalifikacijah, ta prednost v normalnih pogojih se bo obrestovala.
Upam. Ker prednosti pole-a v štirih dirkah niso izkoristili. Resda je bila vmes, če se prav spomnim, okvara in nsreča. Ravno zato jim še toliko bolj privoščim, da dosežejo vsaj nekaj dvojih zmag, dokler imajo takšno prednost pred tekmeci. Čeprav, sedaj je tri tedne odmora in na naslednji dirki bodo dirkalniki velikih ekip imeli polno popravkov in novih delov. Upam, da RB tudi.
rsroki ::
...nekje na forumih sem zasledil, da ja baje Hamilton na kvalifikacijah (Q3) avto nastavil za dež, a tega potem ni ne ovrgel ne potrdil nihče...možno pa je, glede na to kako hitro je lahko vozil v dežju- razen seveda ko je preveč uničil pnevmatike...a ve kdo kaj o tem oz. je kje to tudi zasledil ?
rsroki
RedBull je narejen zelo na meji. Morate se zavedati, da oni trpijo za velikim pomanjkanjem motorne moči. Če bi oni fural Mercedesove motorje, bi bila slika na lestvici rahlo drugačna. V smislu podtlaka so pa še vedno carji brez primere. Kvalifikacije gor ali dol, oni so vrhunski na vseh razdaljah. Letos smo, zaenkrat, vsi skupaj gledali veliko loterije oz. zelo spremenljive razmere, recimo včeraj, ko je padal dež in se je vožnja z slick gumami vseeno izkazala za boljši manever.
Če je naslednje moštvo pod drobnogledom MercedesGP, potem se zagotovo velja najprej ustaviti pri Šumiju. Rosberg ga je na zadnji dirki v suhem vozil zadaj povprečno za 0,7s na krog, v mokrem pa je bilo vse skupaj samo še slabše. To je eden največjih zaostankov dirkača za moštevenim kolegom trenutno v F1. Šumi čaka na novo šasijo, čaka na čas ko bo bolje razumel gume, vse taktične zamisli pa so se mu letos povsem ponesrečile. Že lani, ko je napovedal vrnitev v Ferrariju, je bil na vseh testih zelo zadaj (ok, lanski F60 je imel tudi KERS in njegovo polnjenje na zaviranju je bilo nekaj kar zahteva posebno dolgo periodo uvajanja). Ne vem kaj mu "šumi", ampak drugega kot škode si ne dela. Tudi če bo prehitel Rosberga, ga bo to na dokaj ne fer način. Namreč celotno moštvo se izrazito prilagaja njemu in zdi se, da se celotni razvoj dirkalnika vrti samo okoli njega in okoli tega, da on ujame ta zaostanek za Rosbergom. Po drugi strani pa Nico lepo niza rezultate, ne dela napak in je nasplošno - boljši dirkač. Suho, mokro - ni važno, Šumi je zadaj. Upam in privoščim mu, da se moštvo obrne nanj in poštartajo naslov. W01 ima potencial.
McLaren je naslednje moštvo, ki je letos v borbi za naslov. Button je šokiral vse, Hamilton pa je začel letošnjo sezono dokaj slabo. Delno temu neuspehu botruje (mogoče, ugibam) spor z očetom in menjava inženirjev za komandnim pultom. Na stezi je Hamko še vedno tisti stari "leftspoter", samo vse ostalo ni več tako popolno. Button se zdi neverejetno moder, umirjen in udari ravno takrat, ko je to najbolj potrebno. Kvalifikacije so trenutno neodločene (2:2), v skupnem seštevku pa je Jenson celo spredaj in to za dobrih 10 točk. Pred očmi se mi bliska lansko leto, ko je Button v prvi polovici deloval superiorno, v drugi pa močno popustil. Da je popustil in da ni taktiziral pa je priznal tudi sam, zato bo ta borba letos odprta še pozno v sezono. Hvala bogu, da je za komandnim pultom Martin Withmarsh, ki bo pustil pošteno borbo.
Še Ferrari :),
no ja, kaj pa vem. Alonso je tokrat švignil mimo Masse, verjetno je imel po dveh dirkah čakanja dovolj. Alonso je neverjetno hiter, je v življenski formi. Vprašanje je če ga bodo ustavili, ampak če bi ga, bi bilo enostavno krivično in Alonso bo to tudi povedal. Massa se še naprej trudi uničevat vse kar je boljšega od njega, tokrat je obtožil Alonsa, da je zaradi njega izgubil večino mest, ker je moral čakat v boksih dalj časa kot je bilo to predvideno (šlo je vsega za 5s). Massa me ne prepriča, nikoli me ni, je pa F10 potencial za naslov.
V Barcelono se ponavadi pripelje ducat novosti, ampak kakšnih ogromnih skokov ne bomo videli. Prvih osem torej ostaja:
- oba Ferrarija (Alonso med top 3, Massa med top 8),
- oba Red Bulla (Vettel pred Webrom),
- oba McLarna (oba med top 5),
- oba MercedezGP (Rosberg pred Šumijem)
Potencial za top 8 je še Kubica, ob predpostavki, da lovi 8 mesto.
p.s.
"...nekje na forumih sem zasledil, da ja baje Hamilton na kvalifikacijah (Q3) avto nastavil za dež, a tega potem ni ne ovrgel ne potrdil nihče.."
To seveda ne drži. Časi Hamiltona v kvalifikacijah: Q1 1:35.641 Q2 1:34.928 Q3 1:35.034
On je samo slabo odpeljal Q3. Button pa toliko boljše.
"možno pa je, glede na to kako hitro je lahko vozil v dežju- razen seveda ko je preveč uničil pnevmatike.."
Ja seveda. On je napadal ves čas, Jenson je pa križaril na prvem mestu in čakal. To je pač cena napačne odločitve na začetku dirke, katero pa sta oba dirkača izbrala sama.
Če je naslednje moštvo pod drobnogledom MercedesGP, potem se zagotovo velja najprej ustaviti pri Šumiju. Rosberg ga je na zadnji dirki v suhem vozil zadaj povprečno za 0,7s na krog, v mokrem pa je bilo vse skupaj samo še slabše. To je eden največjih zaostankov dirkača za moštevenim kolegom trenutno v F1. Šumi čaka na novo šasijo, čaka na čas ko bo bolje razumel gume, vse taktične zamisli pa so se mu letos povsem ponesrečile. Že lani, ko je napovedal vrnitev v Ferrariju, je bil na vseh testih zelo zadaj (ok, lanski F60 je imel tudi KERS in njegovo polnjenje na zaviranju je bilo nekaj kar zahteva posebno dolgo periodo uvajanja). Ne vem kaj mu "šumi", ampak drugega kot škode si ne dela. Tudi če bo prehitel Rosberga, ga bo to na dokaj ne fer način. Namreč celotno moštvo se izrazito prilagaja njemu in zdi se, da se celotni razvoj dirkalnika vrti samo okoli njega in okoli tega, da on ujame ta zaostanek za Rosbergom. Po drugi strani pa Nico lepo niza rezultate, ne dela napak in je nasplošno - boljši dirkač. Suho, mokro - ni važno, Šumi je zadaj. Upam in privoščim mu, da se moštvo obrne nanj in poštartajo naslov. W01 ima potencial.
McLaren je naslednje moštvo, ki je letos v borbi za naslov. Button je šokiral vse, Hamilton pa je začel letošnjo sezono dokaj slabo. Delno temu neuspehu botruje (mogoče, ugibam) spor z očetom in menjava inženirjev za komandnim pultom. Na stezi je Hamko še vedno tisti stari "leftspoter", samo vse ostalo ni več tako popolno. Button se zdi neverejetno moder, umirjen in udari ravno takrat, ko je to najbolj potrebno. Kvalifikacije so trenutno neodločene (2:2), v skupnem seštevku pa je Jenson celo spredaj in to za dobrih 10 točk. Pred očmi se mi bliska lansko leto, ko je Button v prvi polovici deloval superiorno, v drugi pa močno popustil. Da je popustil in da ni taktiziral pa je priznal tudi sam, zato bo ta borba letos odprta še pozno v sezono. Hvala bogu, da je za komandnim pultom Martin Withmarsh, ki bo pustil pošteno borbo.
Še Ferrari :),
no ja, kaj pa vem. Alonso je tokrat švignil mimo Masse, verjetno je imel po dveh dirkah čakanja dovolj. Alonso je neverjetno hiter, je v življenski formi. Vprašanje je če ga bodo ustavili, ampak če bi ga, bi bilo enostavno krivično in Alonso bo to tudi povedal. Massa se še naprej trudi uničevat vse kar je boljšega od njega, tokrat je obtožil Alonsa, da je zaradi njega izgubil večino mest, ker je moral čakat v boksih dalj časa kot je bilo to predvideno (šlo je vsega za 5s). Massa me ne prepriča, nikoli me ni, je pa F10 potencial za naslov.
V Barcelono se ponavadi pripelje ducat novosti, ampak kakšnih ogromnih skokov ne bomo videli. Prvih osem torej ostaja:
- oba Ferrarija (Alonso med top 3, Massa med top 8),
- oba Red Bulla (Vettel pred Webrom),
- oba McLarna (oba med top 5),
- oba MercedezGP (Rosberg pred Šumijem)
Potencial za top 8 je še Kubica, ob predpostavki, da lovi 8 mesto.
p.s.
"...nekje na forumih sem zasledil, da ja baje Hamilton na kvalifikacijah (Q3) avto nastavil za dež, a tega potem ni ne ovrgel ne potrdil nihče.."
To seveda ne drži. Časi Hamiltona v kvalifikacijah: Q1 1:35.641 Q2 1:34.928 Q3 1:35.034
On je samo slabo odpeljal Q3. Button pa toliko boljše.
"možno pa je, glede na to kako hitro je lahko vozil v dežju- razen seveda ko je preveč uničil pnevmatike.."
Ja seveda. On je napadal ves čas, Jenson je pa križaril na prvem mestu in čakal. To je pač cena napačne odločitve na začetku dirke, katero pa sta oba dirkača izbrala sama.
LeXani ::
VN Spain
1.Button, 2.Alonso, 3.Vettel, 4.Rosberg, 5.Hamilton, 6.Webber, 7.Massa, 8.Šumi, 9. Kubica, 10.Petrov
1.Button, 2.Alonso, 3.Vettel, 4.Rosberg, 5.Hamilton, 6.Webber, 7.Massa, 8.Šumi, 9. Kubica, 10.Petrov
Čas prve prijave 04.11.2005
VN Španije: Red Bull 1 & 2.
P.S: Če ta vulkan ne da mira mogoče bo še ena VN Kitajske. :)
P.S: Če ta vulkan ne da mira mogoče bo še ena VN Kitajske. :)
Icematxyz ::
Hamilton je lahko vozil 2 sekundi hitreje od Rosberga, pa ga potem ni mogel prehiteti. Očitno je potem, ko je prišel do Rosberga, dobil kapljico radioaktivnega dežja skozi čelado in pozabil , kako se prehiteva.
Ti se kar sprenevedaj. Tistih nekaj minut ko sta vozila skupaj. In prehitevanje ki se je že izšlo. Ampak se na koncu spet ni... Razplet bi zagotovo bil vrhunec dneva v 4 do 5 krogih več na dirkališču. Če ne bi se zadeva odločila v boksih.
O tem si lahko prejšnje sezone le sanjal. Letos pa je to že v tej dirki se pokazalo da je nekaj povsem normalnega.
Kdor letos dohiti tekmeca. Ga bo kmalu prehitel. Če gre za dva zagrizena egota ki bi naj po vrhu bila še talenta in imela dober bolid pa bomo gledalci dobili to kaj bi nam uprizorila Hamilton in Rosberg. In sta nam že uprizarjalja. Ampak žal je bil čas za bokse blizu in se je vse s tem tudi odločilo in končalo.
To je za F1 dirkače novost to sezono. Kdo trdi da je F1 bila takšen moto šport prejšne sezone je blazen.
In kdo trdi da se iz tekme v tekmo ne prehiteva več. Bolj rutinirano in da se po novem prehitevanje smatra kot nekaj samoumevnega. Tisti pač naj to trdi. Pa se prepričuje da je to resnica.
Jaz lahko na to samo pripomnim da v tej dirki so se najboljši prehitevali še na uvozih v bokse. In celo v samih boksih.
Še dobro da smo prejšne sezone gledali to. Celotne dirke so lahko minile brez toliko prehitevanja kot je se ga na tej dogodilo v uvozih in v samih boksih.
In še dobro da so dirkači F1 že od prve dirke naprej v glavah imeli vse natančno naštudirano. In da smo že prvo tekmo videli nekaj podobnega? Ker po vašem so tako ali tako že prvo tekmo tako rutinirano prehitevali kot sedaj? Še boljše so verjetno znali prehitevati kot zdaj. To bo ja.
Še boljše gume jim naj dajo naslednjo sezono. Pa bo še več akcije. In še manj cincanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
Lanske so imele preveč oprijema spredaj in vozniki so se pritoževali da avto se ne obnaša nevtralno.
Če kdo gleda filmčke na F1.com (povzetek dirke in pa onboard power lapi) in ga zanima katera glasba se rola v ozadju, sem spodaj napisal izvajalce glasbe.
1 Race Edit Artist Song Title
2 Bahrain - The Dandy Warhols - Bohemian Like You
3 Australia - Nickelback - Burn it to the Ground
4 Malaysia - Stereophonics - Live 'n' Love
5 China - The Manic Street Preachers - Umbrella
Še mal in videli bomo kdo bo letos ostal v igri za naslov. Dež v soboto in suha dirka. Napoved vremena.
1 Race Edit Artist Song Title
2 Bahrain - The Dandy Warhols - Bohemian Like You
3 Australia - Nickelback - Burn it to the Ground
4 Malaysia - Stereophonics - Live 'n' Love
5 China - The Manic Street Preachers - Umbrella
Še mal in videli bomo kdo bo letos ostal v igri za naslov. Dež v soboto in suha dirka. Napoved vremena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
roCkY ::
Pik je še telo veliko na razpolago. Do konca sezone še veliko tednov. Dvomim, da bo ta dirka kaj hudo prelomna. Edino v primeru, če je kateri ekipi uspel veliki met in postanejo konstantno "neulovljivi".
Glede na razmerje v prvih dirkah pa mislim da ne bo tako saj so vse spremembe praktično netestirane.
Glede na razmerje v prvih dirkah pa mislim da ne bo tako saj so vse spremembe praktično netestirane.
Po lanski sezoni si ne upam napovedat kdo bo svetovni prvak 2 dirki pred koncem. :)
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: WarpedGone ()
šernk ::
nov avto povsem obrnjena slika pri mercedesu...debele pol sekunde razlike med rosbergom in MSjem, rekel bi, da je rosberg ostal približno na istem, schummy pa močno napredoval. red bull je pa še vedno svetlobna leta pred vsemi zgleda, le do cilja morajo pripeljat
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
ripmork ::
Iz petkovih treningov je težko kaj resnega sodit, jutri bomo videli, koliko je Mercedes napredoval.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Kaj je kaj novega?
MS je končno uspel premagati Rosberga. Torej je Brawn in kompanija uspešno delala na tem, da pokažejo svetu, da Šumi ni za brezveze 7x sv. prvak. Strah pred javnostjo je bil tako zelo velik, da je Šumi peljal celotni vikend programe z lažjo posodo. :S Kakorkoli, če pogledamo mirodajne čase danes:
Q1 = Šumi 1:22.528, Rosberg 1:22.419 = zaključek - Nico je na trših gumah bolj konkurenčen.
Q2 = Šumi 1:21.557, Rosberg 1:21.867 = zaključek - Šumi pokaže, kako se čudežno nadoknadi 1s zaostanka za moštvenim kolegom (čas; 3 tedni).
Q3 = Šumi 1:21.294, Rosberg 1:21.408 = zaključek - Rosberg odpelje super power lap in zmanjša zaostanek.
Po koncu treninga Rosberg žalostno ugotovi, citiram:
"Considering that I have found the car difficult to drive and haven't had the best of set-ups, our performance today was acceptable but it's not where I wanted to be fighting this weekend."
Bravo Ross, bravo Šumi, saj ne da je Nico na drugem mestu v odlični poziciji za naslov. Za razliko od nekoga.
To je najbolj tipično šušmarjenje po dirkalniku. Takole so leta 2008 zjebal Kimija, zadaj pa seveda Šumi. Bruha se ti.
Red Bull je nakazal, da naj se, namesto da se vsi hecajo z F-zračnikom, raje osredotočajo na podtlak. 1s sekundo so zadaj vsi.
McLaren celo najbližje, bomo videli kako bo med dirko. Do sedaj so imeli dirkalno hitrost hitrejšo od RB.
Alonso je odpeljal super krog in pustil Masso pol sekunde zadaj. *Kako v eni sekundi preklopiš iz Discoverija na Pop in iz Popa na HRT? "No, tule je pa F.Massa, cel vikend hitrejši od obeh Ferrarijev." Not. So not. A ta tip na Popu papa kašne tablete?
Lep napredek je uspel Lotusu, so nekje 4s zadaj. Mike Gascoyne je sicer napovedal, da bodo z novimi deli le še nekje 3s zadaj, s tem, da ni računal, da bodo pri RB 1s naprej pred vsemi. Virgin in HRT sta pa za v smeti.
Lep dan tudi za Kobajašija in pa nekaj vroče krvi med inženirji Williamsa. Kdo kaj ve o tem?
Sicer bi znala biti jutri dokaj dolgočasna dirka.
MS je končno uspel premagati Rosberga. Torej je Brawn in kompanija uspešno delala na tem, da pokažejo svetu, da Šumi ni za brezveze 7x sv. prvak. Strah pred javnostjo je bil tako zelo velik, da je Šumi peljal celotni vikend programe z lažjo posodo. :S Kakorkoli, če pogledamo mirodajne čase danes:
Q1 = Šumi 1:22.528, Rosberg 1:22.419 = zaključek - Nico je na trših gumah bolj konkurenčen.
Q2 = Šumi 1:21.557, Rosberg 1:21.867 = zaključek - Šumi pokaže, kako se čudežno nadoknadi 1s zaostanka za moštvenim kolegom (čas; 3 tedni).
Q3 = Šumi 1:21.294, Rosberg 1:21.408 = zaključek - Rosberg odpelje super power lap in zmanjša zaostanek.
Po koncu treninga Rosberg žalostno ugotovi, citiram:
"Considering that I have found the car difficult to drive and haven't had the best of set-ups, our performance today was acceptable but it's not where I wanted to be fighting this weekend."
Bravo Ross, bravo Šumi, saj ne da je Nico na drugem mestu v odlični poziciji za naslov. Za razliko od nekoga.
To je najbolj tipično šušmarjenje po dirkalniku. Takole so leta 2008 zjebal Kimija, zadaj pa seveda Šumi. Bruha se ti.
Red Bull je nakazal, da naj se, namesto da se vsi hecajo z F-zračnikom, raje osredotočajo na podtlak. 1s sekundo so zadaj vsi.
McLaren celo najbližje, bomo videli kako bo med dirko. Do sedaj so imeli dirkalno hitrost hitrejšo od RB.
Alonso je odpeljal super krog in pustil Masso pol sekunde zadaj. *Kako v eni sekundi preklopiš iz Discoverija na Pop in iz Popa na HRT? "No, tule je pa F.Massa, cel vikend hitrejši od obeh Ferrarijev." Not. So not. A ta tip na Popu papa kašne tablete?
Lep napredek je uspel Lotusu, so nekje 4s zadaj. Mike Gascoyne je sicer napovedal, da bodo z novimi deli le še nekje 3s zadaj, s tem, da ni računal, da bodo pri RB 1s naprej pred vsemi. Virgin in HRT sta pa za v smeti.
Lep dan tudi za Kobajašija in pa nekaj vroče krvi med inženirji Williamsa. Kdo kaj ve o tem?
Sicer bi znala biti jutri dokaj dolgočasna dirka.
CleanPower ::
zanimiv bo štart webber vs. vettel. pomoje bo vettel spet poskušal in zna se zgoditi kaj nepredvidljivega...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 4 … 71 72 73 74 )Oddelek: Na cesti | 285311 (180779) | ABX |
» | Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Na cesti | 136331 (95080) | Jst |
» | Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Na cesti | 90300 (52679) | ABX |
» | F1 2007 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 80765 (53085) | 'FireSTORM' |