» »

Formula 1 2010

Formula 1 2010

««
8 / 24
»»

Icematxyz ::

Bomo videli kako bo se Hamilton vozil za Buttnom letos 30 krogov. Ali pa Alonso za Masso.

Ali pa Alonso za Hamiltonom. Bomo videli. Včasih je res to bilo smiselno ja. 2 kroga več si zdržal na dirkališču in je to bilo to. Ali pa je moštvo poskrbelo za to da se je vse lepo izšlo kot v pravljici. Letos se na to žal ne more nihče več zanašati. Se bo moral dirkač naučiti malo drugače razmišljati. In pokazati na dirkališču malo več. Če bo hotel da se mu klanjamo. In da ne bo izpadel amater.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

@Icematxyz: a ko se ulije vsi tej dirkači se takoj naučijo prehiteva? In ko posije sonce so ko zlate ribice in vse skupaj pozabijo?

Dobro vprašanje. Torej Ice?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Jst ::

Icematrix se mi zdi kot mtosev, ki piše daljše poste. Druge ne bere niti jih noče razumeti. mtosev pove kar misli v eni vrstici, ponavadi v enemu stavku, včasih celo povedi. Ice pa porabi cel esej. "Dirkači F1 ne znajo prehitevati. In se morajo še naučiti." To je pa res svetovna izjava...

SuperSonic: Zanimivo brati tvoje poste - tvoje razmišljanje. Upam, da te letos ne znervirajo tako kot lani, ko si se potem umaknil iz teme.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

PrimozR ::

Pa geez no, icematxyz, kdaj boš pogledal GP2 Turčijo?!?!?

Daedalus je izjavil:

@Icematxyz: a ko se ulije vsi tej dirkači se takoj naučijo prehiteva? In ko posije sonce so ko zlate ribice in vse skupaj pozabijo?

Dobro vprašanje. Torej Ice?

2 tekmi sta bili letos. Prva tekma in dogajanje na dirkališču ni bila posledica tega da bi na suhem dirkališču dirkači pozabili kako se prehiteva. Prva tekma je bila pokazatelj da sploh ne znajo prehitevati. In da se bodo morali tega končno naučiti če bodo želeli pridobivati mesta. Predvsem pa da bodo morali zamenjati v glavi mentaliteto kako se pridobi mesta.

To nedeljo bo zagotovo več akcije na dirkališču kot je je bilo na prvi tekmi. Ne glede na vremenske razmere. Nebi pa še jaz trdil da bo že to nedeljo na voljo kakšno mojstrsko prehitevanje. Ne pozabiti na dejstvo kakšen je bil izkupiček prehitevanja tik pred koncem na zadnji tekmi. Nekdo ki bo se naučil prehitevati rutinsko čez sezono bi zagotovo to izpeljal drugače.

"Dirkači F1 ne znajo prehitevati. In se morajo še naučiti." To je pa res svetovna izjava...

No vidiš. Si ti namesto mene lepo povzel v enem stavku. Se strinjam s tem. Ne znajo. Bodo pa se morali naučiti če bodo hoteli biti najboljši.

Lahko še gremo še dalje v iskanju razlogov. Zakaj prehitevanje na dirkališču zadnja leta ni bila prioriteta in glavna odlika dirkača F1? Za to ker je se bolj splačalo imeti takšno F1 kot pa F1 kjer se dogajajo napake, nesreče in celo smrt.

NoBody- ::

Zatemnitev formule ORF1 in HTV2

Od televizijskih hiš, ki oddajata programa ORF1 in HRT2 oziroma od njihovega zakonitega zastopnika SAZAS smo prejeli odredbo, ki določa, da v skladu s pogodbo zatemnimo prenose VN Formule 1 na omenjenih programih.

Ker so pravice predvajanja prenosov VN Formule 1 ekskluzivne glede na območje, bo podjetje Telemach odredbo spoštovalo, saj jo morajo spoštovati vsi telekomunikacijski ponudniki fizičnega dostopa do televizijskih vsebin.

Podjetje Telemach je omenjeno odredbo dolžan izvesti v skladu z zahtevami programskih dobaviteljev, zastopnikov ali določb predpisov o kabelski retransmisiji.

Pravico predvajanja prenosov VN Formula 1 ima za slovensko območje ima Pro Plus, lastnik programa POP TV.

Hvala za razumevanje.

Eh, troll. Prva tekma po popolnoma novih pravilih - a misliš, da se bo kdo igral junaka? Ne, rajši so vsa moštva vzela stvar malo bolj na easy in predvsem zbirala velike količine podatkov, ne pa tolko šla na nož. Dirkalniki letos so popolnoma drugačni kot zadnjih... 15+ let? In ti misliš, da se bojo takoj vozili po meji (za katero še itak verjetno ni čisto jasno, kje je)?

Nekdo ki bo se naučil prehitevati rutinsko čez sezono bi zagotovo to izpeljal drugače.

Hamilton je dosti prehiteval in tvegal. In uničil drugi set gum za suho vožnjo v 20 krogih. Ja, zdaj bi to izpeljal drugače, se strinjam. Za nepoučene trolle - divjanje s polnim keslom ti bo uničilo gume in zavore. Zmagali bojo pa tisti, ki bojo lahko ali proti koncu dirke napadali, ali pa se uspešno branili. Zdaj pa zmantraj svoje še enkrat. Oni tehnično bolj pismeni bojo že vedli, kolko je mantranje vredno.
[J.P.Sartre]

Maherji so in znajo prehitevati tako da končajo v pesku. Krivo pa je spet vse drugo samo dirkači in njihovo znanje oziroma neznanje ne. Pa avto je kriv. Pa dirkališče je preveč osko. Pa problem je da imajo preveč goriva (vsi po vrsti). Gume so krive. Sami problemi. Dirkači pa seveda znajo prehitevati z bolidi F1 kot trdite. Za to pa je toliko prehitevanja v F1? Mislim že tu ste v protislovju?

Ko bo se voznik F1 bolida poigraval z tekmecem istega kova v podobno zmogljivem bolidu. Ko bo ga znal prehiteti na način da bo ga prisilil v napako. Oziroma da bo ga znal prehiteti na najmanj ugodnem mestu brez napake. In brez da bi se zavrtel ali končal v pesku. Ko bosta nekajkrat izmenjala pozicijo na eno dolžino tekme.

Potem bo znal za moje pojme prehitevati. In že to sezono verjamem da bomo dobili takšne voznike F1.

Čudno pa da nimam jaz neke potrebe druge ljudi žaliti v razpravah. Nekateri pa to potrebo očitno imajo. Verjetno so pač nekateri ljudje namesto argumentov pripravljeni svojo resnico vsiljevati na podlagi žaljivk in ne argumentov. Ampak ob koncu dneva tako to nič ne šteje. Vozniki F1 bodo tokom sezone pokazali če je kaj na tem da se da dosti lepše in rutinirano prehitevati. In ne le jokati da ne gre in končati večino krat v pesku. Ta argument da ne gre je bil aktualen prejšnje sezone. Letos ne več. Letos bodo uspešni tisti ki to znajo. Oziroma bodo to sposobnost razvili do perfekcije. Ostali pa verjamem da bodo trdili da ne gre. Za to pa jih bomo kaj hitro pozabili. A ne da?

Zgodovina sprememb…

njok ::

Icematxyz je izjavil:

Ko bo se voznik F1 bolida poigraval z tekmecem istega kova v podobno zmogljivem bolidu. Ko bo ga znal prehiteti na način da bo ga prisilil v napako. Oziroma da bo ga znal prehiteti na najmanj ugodnem mestu brez napake. In brez da bi se zavrtel ali končal v pesku. Ko bosta nekajkrat izmenjala pozicijo na eno dolžino tekme.

Jao, si ti vsaj gokart probal vozit kdaj? Kako pa mislis, da lahko gres mimo nekoga, ce nisi hitrejsi od njega? Neko "znanje prehitevanja", ki bi ti to omogocalo, ne obstaja. Mogoce si dirkanje zamesal z onim filmom s Stalloneom, kjer dirkajo v ovalu in pred prehitevanjem zbijejo prestavo ali dve :S

Neko "znanje prehitevanja", ki bi ti to omogocalo, ne obstaja.

Ne moreš nasprotnika sprovocirati v napako? Ne moreš kasneje zavirati? Ne moreš izbrati druge linije in tvegati?

Seveda ne moreš če nisi mojster v tem. Potem pa končaš v pesku ali se obrneš ali pa še v koga zaletiš. Rečeš pa da je vse drugo krivo samo ti ne. Vsakega ki ga lahko dohajaš lahko prehitiš. Le tiste ki jih ne moreš dohajati težko prehitiš. To pa se strinjam.

In letos se pričakuje od dirkačev na prvem mestu to. Prejšjne sezone se ni. V prejšnjih sezonah je to bilo nekje na 4 mestu.

Pomoje še bicikla ni nikol pelal...

Čudno pa da nimam jaz neke potrebe druge ljudi žaliti v razpravah. Nekateri pa to potrebo očitno imajo. Verjetno so pač nekateri ljudje namesto argumentov pripravljeni svojo resnico vsiljevati na podlagi žaljivk in ne argumentov.

Ko mi dopizdi gluhim in slepim dopovedovat stvari, jih ponavadi pošljem v kurac, ja. V bistvu sem ti jaz (paše kdo drug) naštel kup razlogov, zakaj se v F1 ne prehiteva kaj veliko... ti pa tupiš eno in isto, kot molilni mlinček. In pol se čudiš, kot ti kdo napiše resnico - da si navaden troll?

Ne moreš kasneje zavirati?

Ne. Zavore so standardizirane, imaš dva proizvajalca diskov, čeljusti in ploščic. Brembo in Carbon Industries IIRC. Zavore se razlikujejo po karakteristikah, ne pa po zmogljivosti. In idealno se zavira kolikor pozno pač gre. Če zaviraš kasneje, boš ali solidno blokiral kolesa (in s tem uničil pnevmatike), al pa sfalil idealno linijo in zgubil toliko hitrosti, da te bo on prehitel nazaj, za njim pa še kdo. Al pa zletiš s steze in končaš dirko/poškoduješ dirkalnik.

Ko bo se voznik F1 bolida poigraval z tekmecem istega kova v podobno zmogljivem bolidu.

Daj, grema enkrat v BTC na karting. Jaz plačam. Pa me probaj prehiteti na stezi. Če ti rata... ti v tej temi ne oporekam nikol več. Ever. Torej? Elektro kart, vsi so približno isto hitri, steza pa prav fino zavita in ozka. Če se tako spoznaš na dirkanje, boš hitro opravil z mano.
[J.P.Sartre]

šernk ::

daj Icematxyz, povej mi kako boš kasneje zaviral, če se vse skup zgodi v tistih 100m...če zaviraš 2m kasneje od drugega ga boš prehitel, če zaviraš 5m kasneje, pa boš že prepozen in boš zletel s steze, sedaj pa dobi tisti meter pri hitrosti 90m/s. Brez napake drugega voznika torej ne moreš pozneje začeti zavirati. Da je vožnja v zaveterju nemogoča, je lepo vidno tudi po TVju.

Drugače pa spomnite se mislim da imole 2005 in 2006. dvoboj Alonso/MS, prvo leto MS z mnogo slabšim dirkalnikom in ga Alonso ni in ni mogel prehiteti (pol dirke), drugo leto je bila slika obratna in MS ni in ni mogel mimo Alonsa. Ja najbrž sta bila takrat oba nesposobna po tvoje?

brez napake v normalnih okoliščinah pač ne moraš prehiteti in konec. Že majhen zdrs pogonskih koles ob izhodu iz ovinka je napaka, ki ti lahko ustvari luknjo za prehitevati, vendar ti tega še vidiš ne.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Ne. Zavore so standardizirane, imaš dva proizvajalca diskov, čeljusti in ploščic. Brembo in Carbon Industries IIRC. Zavore se razlikujejo po karakteristikah, ne pa po zmogljivosti. In idealno se zavira kolikor pozno pač gre. Če zaviraš kasneje, boš ali solidno blokiral kolesa (in s tem uničil pnevmatike), al pa sfalil idealno linijo in zgubil toliko hitrosti, da te bo on prehitel nazaj, za njim pa še kdo. Al pa zletiš s steze in končaš dirko/poškoduješ dirkalnik.

Ali pa navdušiš in dokažeš zakaj se ti mase ljudi klanjajo odrtih ust.

To možnost letošnja sezona na račun večje možnosti za napako, nesrečo ali celo smrt uvaja nazaj. In to možnost je formula v prejšnjih sezonah načrtno omejevala.

To pozabljaš.

Daj, grema enkrat v BTC na karting. Jaz plačam. Pa me probaj prehiteti na stezi.

Lahko bi. Ampak z vidika F1 s tem ne bi dokazala nič ne glede na izzid tekmovanja. To če res ne gre mojstrsko prehitevati bodo do konca sezone dirkači F1 dokazali na dirkališču.

Če bo Hamilton tik pred koncem tekme nekoga prehitel v težki situaciji in se ne bo zavrtel in končal v pesku. Potem pomeni da je izpopolnil svoje znanje in da bo ob koncu sezone večji mojster v prehitevanju kot je bil na začetku sezone? Ko je se še lepo pridno in pričakovano zavrtel? Ker je kriv avto in 1000 drugih faktorjev katerih ni znal izkoristiti sebi v prid. In so delovali proti njemu?

Če pa bo uspel. Potem pa se je verjetno slep in gluh Hamilton naučil mojstrsko prehitevati brez da bi ga odneslo v pesek. In to tik pred razpletom tekme? In glej ga zlomka. Ne bodo gume ne avto ne rezervoar poln goriva. Ampak bo Hamilton tisti ki se je naučil situacijo obrniti sebi v prid? To bi bilo nekaj ja. Ampak verjetno bo ga po levi prej prehitel MS.

Zgodovina sprememb…

Icematxyz je izjavil:

"Dirkači F1 ne znajo prehitevati. In se morajo še naučiti." To je pa res svetovna izjava...

No vidiš. Si ti namesto mene lepo povzel v enem stavku. Se strinjam s tem. Ne znajo. Bodo pa se morali naučiti če bodo hoteli biti najboljši.

ROTFLMAO!! :D Your sarcasm detector is b0rken. Oz. tako, ne vidiš narekovajev, ki tam služijo v namene citata.

Icematxyz je izjavil:

Neko "znanje prehitevanja", ki bi ti to omogocalo, ne obstaja.

Ne moreš nasprotnika sprovocirati v napako? Ne moreš kasneje zavirati? Ne moreš izbrati druge linije in tvegati?

Seveda ne moreš če nisi mojster v tem. Potem pa končaš v pesku ali se obrneš ali pa še v koga zaletiš. Rečeš pa da je vse drugo krivo samo ti ne. Vsakega ki ga lahko dohajaš lahko prehitiš. Le tiste ki jih ne moreš dohajati težko prehitiš. To pa se strinjam.

In letos se pričakuje od dirkačev na prvem mestu to. Prejšjne sezone se ni. V prejšnjih sezonah je to bilo nekje na 4 mestu.

Težko, govorimo o world class F1 voznikih. Lahko, a to je precej redko v F1, kot rečeno, zavorne razdalje so kratke, težko prideš nekomu tako za rit, vseeno to ni vedno uspešno. Ne, ker so druge linije še počasnejše. Tvegajo pa ne, ker to pomeni konec dirke. Ni to WTCC, kjer se lahko nekomu nasloniš na bok.

Lahko gremo pa en karting session da boš rpehitevanje videl bolj od blizu. Jaz sem bolj kamikazaste sorte in bom nekako prišel mimo. Je pa tako, v BTCju sem imel s po 5 sekund počasnejšimi frendi VELIKE probleme. Rešil jih je un nadzorni z modro zastavico.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Icematxyz je izjavil:

To možnost letošnja sezona na račun večje možnosti za napako, nesrečo ali celo smrt uvaja nazaj

Z vedno strožjimi varnostnimi standardi?

ROTFLMAO!! :D Your sarcasm detector is b0rken. Oz. tako, ne vidiš narekovajev, ki tam služijo v namene citata.

Ja saj jaz vem da se on s tem ne strinja. Je pa lepo povzel mojo trditev. Za to kapo dol da bere eseje. In zna določiti pravilno tezo z besedila.

Težko, govorimo o world class F1 voznikih. Lahko, a to je precej redko v F1, kot rečeno, zavorne razdalje so kratke, težko prideš nekomu tako za rit, vseeno to ni vedno uspešno. Ne, ker so druge linije še počasnejše. Tvegajo pa ne, ker to pomeni konec dirke. Ni to WTCC, kjer se lahko nekomu nasloniš na bok.

Torej letos ne bodo tvegali. In bo Hamilton na primer 30 krogov lepo do cilja se vozil za Alonsom ali Buttnom. Močno dvomim.

Z vedno strožjimi varnostnimi standardi?

Če v pijači ki jo pijejo ni pomirjevala. Bodo letos težko varnostni standardi 100% preprečili napake dirkača. Preveč je v igri. In razmere so zelo zahtevne. Nenazadnje sami ugotavljate da bodo letos morali dirkači početi praktično nemogoče stvari. Znova in znova. Če bodo hoteli biti uspešni.

Okej, zdej pa resno že blodiš... Sej en da prej nisi, ampak tole je pa počasi too much blodenj.

ripmork ::

Evo, pa je Sazas dosegel svoje.

btw:
Na stezi v BTC-ju je proga na ovinkih tako ozka (zaradi kletne konstrukcije stebrov), da tam je pa RES težko prehitevati:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

motorc ::

SAZAS: Pa saj niso resni ... zdej še formule na HRT ne bo možno gledat. Žalostno je, da po dveh dirkah slovenski komentator še vedno ne zna brat grafike na ekranu. Govori, da je nekdo pol sekunde hitrejši od vseh, dejansko pa je čas merjen glede na 10 mesto. Pa to, da ne zna Schumacherjevega imena pravilno izgovorit je tudi že malo čudno: "In zdaj gre iz garaže "Mihaela" Schumacher" in podobne.

Drugače pa zanimivo ... totalni polom Ferrarija in McLarna.

Super Sonic ::

Webber pokazu mal svojih kvalitet danes, sicer edini z gumami intermediate na koncu.

Za Šumija je boljš da je suho, ker se mu zaostanek za Rosbergom v dežju samo še poveča. ;)

Ferrari odlično. KO je Daedalus par postov opozoril, da RB ne bi še odpisal sem jaz seveda pozabil, da je Ferrari sposoben največje šlamastike. Imamo občutek, da ima Alonso čist preveč zaupanja v ekipo. Hamko se pa danes v dežju spet ni izkazal. Izgubil je dva dvoboja. Enega proti moštvenemu kolegu (ki se je mojstrsko zarinu v pesek), drugega pa praktično 1 na 1 proti Alonsu. Massa who? Prvi krog je še najbolje odpeljal, vse kar je bilo kasneje je bila bruka.

Jutri ne pričakujem regularne dirke.

Glede prehitevanja v BTCju, lahko samo rečem, da če se voziš po sredi proge te ne more noben prehitet. Sem probal prehitet kolega za 1 krog pa ni šlo. Pa sem vozil po 3, 4s na krog hitreje. Mislim lahko mimo skočiš, samo potem maš opravka z gumami...

"Žalostno je, da po dveh dirkah slovenski komentator še vedno ne zna brat grafike na ekranu"

Ja to pa res. Pa še polno drugih boluoz je blo... Te so ble še najmanjše...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Mja, BTC je res preozek. Portorož? :>

Če še nisi probaj Logatec, proga je super.

SmeskoSnezak ::

Današnji dež je čisto zasukal seznam :))
@ Pusti soncu v srce... @

ABX ::

Jutri bo dirka začela ob istem času kot kvalifikacije, zato lahko pričakujemo isto kaotično vreme.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

barakus ::

V Kopru je lepa nova profi proga, pa še gokarti so mislim da 150 al 250 ccm.

Na gokartu zmaga tisti ki je lažji. Pogoj je seveda da nisi nesposoben.

Slovenski komentator govori, da je tista ženska od Petrova mama. Jaz sem pa nekje zasledil, da je njegova menedžerka. Ima kdo info, kaj je res? (Ali je pa oboje?)

Vit?lija menedžere Oksana Kosačenko, pateicoties kurai devi?u gadu laik? mans d?ls nok?uvis l?dz F-1

iz avtomanije:
"Vitalijeva menedžerka Oksana Kosačenko, ki za mojega sina skrbi že zadnjih devet let, je takoj začela iskati sponzorje. Vodstvo Renaulta se je sestalo z nami in nam dovolilo plačilo v dveh obrokih, prvo plačilo pa so nam odložili do marca, drugega pa do julija," je za sovsport.ru povedal Petrovič. [Citat očeta]

http://f1.avtomanija.com/default.asp?rb...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

"Jaz sem pa nekje zasledil, da je njegova menedžerka."

Seveda, da je ona njegova menedžerka. To vedo vsi, samo tale novinar na Popu ne ( še oba modela na HRT2, pa nista eksperta za rumeni tisk, sta zadnjič vedla kdo je to - ko je besno odreagirala ko je Petrov falil Q2). Hec je samo, da kvasa enake boluoze tudi v tehnični smeri, ne spremlja dogajanja, narobe bere grafiko ipd. Vse kar ima, ima glas, ki je bolj prijeten od Mirkotovga in Nikoličevega skupaj.

Od Petrova sem jaz danes pričakoval več, saj naj bi on bil sijajen v dežju. No, je bližje Robertu kot v suhem, samo še vedno predaleč zadaj in sijajen ravno ni. Škoda, ker Renault ima kar nekaj mladih obetavnih voznikov, ki pač ne prihajajo iz Rusije in čakajo...

>in čakajo...

(sponzorski) denar...

Da, zelo malo voznikov v F1 je plačano za vozit. V večini primerov so sponzorji voznika ki plačajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Nekateri so pa plačani, da NE vozijo. :)

Maximus ::

Ali kdo ima signal iz HRT2?
Zgleda, da so blokirali signal v času F1.

Icematrix: Lej, no lej!!! Hamilton se je naučil prehitevati!!!

martincek1 ::

Prve dva oglasa prestavil na Slo 1, sedaj pa izklopil TV. Bom raje počel kaj drugega, pa preko interneta malo sledil!

Alexius Heristalski ::

Jst je izjavil:

Icematrix: Lej, no lej!!! Hamilton se je naučil prehitevati!!!

Petrov tudi. :D

Pravkar se Alguersuari in Buemi, ki sta prehitela Petrova.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Pa kaj si nor, Hamilton med prvimi tremi ... zdaj samo boxstop treba dobro izpeljat in verjamem da ima moznost za stopnicke :)
p.s.: Ce bo dez, bo zmagal. :P
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

roCkY ::

Maximus je izjavil:

Ali kdo ima signal iz HRT2?
Zgleda, da so blokirali signal v času F1.

Na Siolu je od kanalov , ki prenašajo danes temen "le" RAI2.

roCkY ::

Tole šparanje gum pa ne bo prav nič zanimivo, če bo šla sezona v tem načinu naprej...

Neeee no!! Hamilton je spet pozabil prehitevati. (Ham vs. Sutil)

Maximus ::

Na telesmehu je prišel signal 5 min po podelitvi pokalov :)

Hamilton je kar sredi dirke pozabil kako se prehiteva (kljub temu da je bil 2s hitrejši na krog od Sutila). v oči mi najbolj bode predvsem to, da je Hamilton daleč najbolj opazen bil s prehitevanji na začetku (vsi ostali so obstali za mislim da Alguersuari-jem), na koncu so pa dirko končali eden za drugim. Torej se mu dejansko nekaj veliko priganjanje ni kaj vem kako izplačalo.

komentatorja na POP TVju pa še naprej podpovprečjem, no ja celo znasta 2x na dirko povedat kdo koliko zaostaja za kom čeprav tega ne piše.

Zanimiva dirka, veliko vsega, junak pa nedvoumno Fernando Alonso. Zakaj?

Peljal je z okvaro sklopke in to že od prvega kroga naprej. Kljub temu je sprašil rit Felipeju v tekmi za najhitrejši krog:
1:37.231 Fernando
1:37.784 Massa

Ne vem no, treba se je malo zamisliti nad vsem tem (pol sekunde na krog hitreje brez sklopke). Bomo videli kje se bo vse skupaj končalo.

BlackHole ::

SSonic, ampak Massa ti pa gre v nos, hehe. Meni se zdiš prav smešno patetičen že. Potem je najbolje na Alonso od zdaj naprej vozi s pokvarjeno sklopko, če mu ta tako leži. Upam, da bo še kdo poleg tebe to ugotovil, pri Ferrariju mislim.
LP Marko

Massa ne gre samo njemu v nos. Jaz že nekaj let spremljam ob F1 na TVju, tudi Live Timing na prenosniku. Massa ni bil sposoben peljati konstantnih krogov. Ko je bil pri Ferrariju Kimi, ki je bil nedvomno za razred boljši voznik, so na "priporočila" Šumija, dajali prednost Massi. Kimi je vedno štartal z slabšo taktiko, tudi na kvalifikacijah je bil težji od Masse, in kjub temu, je lahko vozil konkurenčne kroge. Potem so Kimija pošiljali v boxse, takrat ko je bilo najmanj logično. Ne vem, no. Odkar se je pri Ferariju zamenjala stara garda, niso sposobni vnovčiti jokerja, ki so ga imeli v rokavu. Kimija.

Če se pravilno spomnim, je šel razvoj dirkalnika v smeri masse. Ko se je pa poškodoval, je Kimi zahteval nekaj mesecev starte dele in se kar na enkrat boril za višja mesta. Poleg tega jim je pripeljal prvo in edino zmago v sezoni.

---

>Hamilton je kar sredi dirke pozabil kako se prehiteva (kljub temu da je bil 2s
>hitrejši na krog od Sutila). v oči mi najbolj bode predvsem to, da je Hamilton
>daleč najbolj opazen bil s prehitevanji na začetku (vsi ostali so obstali za
>mislim da Alguersuari-jem), na koncu so pa dirko končali eden za drugim. Torej
>se mu dejansko nekaj veliko priganjanje ni kaj vem kako izplačalo.

McLaren bolj kuri gume kot Ferrari, to moraš tudi vzeti v račun.

Je pa Hamilton danes pokazal odlično predstavo! Če bi prehitel Sutila, bi bila samo še pika na i.

Škoda Alonsa, čeprav ga ne maram.

Bravo Red Bull!! Končno je bila sreča danes na njihovi strani. Upam, da bodo okvare zmanjšale na minimum, ker si Vettel res letos zasluži več stopničk. Oziroma ciljne črte. :) Avto imajo hiter, dobra voznika, znajo izbrati dobro taktiko. Zaslužijo si naslov. Pika.

Upam pa, da jih Ferrari in McLaren hitro dohitita, da bomo gledali šesteroboje skozi sezono.

Hamilton je kar sredi dirke pozabil kako se prehiteva (kljub temu da je bil 2s hitrejši na krog od Sutila).

Force India je po ravnem (in na low downforce dirkališčih) prav spodobno hiter dirkalnik. Sutil pa zna skozi zavite dele branit pozicijo. Hamilton ni imel dosti hitrejšega dirkalnika da bi danes prišel mimo, Sutil pa ni delal gluposti. Super je obranil mesto.
[J.P.Sartre]

mastah ::

na telemachu dela hrt2 bp v casu formul

Daedalus je izjavil:

Hamilton je kar sredi dirke pozabil kako se prehiteva (kljub temu da je bil 2s hitrejši na krog od Sutila).

Force India je po ravnem (in na low downforce dirkališčih) prav spodobno hiter dirkalnik. Sutil pa zna skozi zavite dele branit pozicijo. Hamilton ni imel dosti hitrejšega dirkalnika da bi danes prišel mimo, Sutil pa ni delal gluposti. Super je obranil mesto.

znucal je gume pa ni mogel vec

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mastah ()

>Sutil pa ni delal gluposti. Super je obranil mesto.

Jaz mu tudi privoščim rezultat. Skozi celotno dirko je dirkal dobro, ni napravil kakšne resne napake, takrat, ko je Hamilton vršil pritisk nanj, torej v kritičnemu delu dirke zanj, pa je vozil izvrstno. Brez kakršnekoli napake, z manevri, ki so mu omogočili obraniti peto mesto. Dobra predstava Force Indie. Upam, da kdaj vidijo stopničke letos.

---

Icematrix: Hamilton se je očitno naučil prehitevati. In to že na štartu. V zadnjem delu dirke, se je Sutilu približeval z ~1.3 sekunde na krog. Potem je pa spet pozabil, kako se prehiteva, al kaj? Kar ti govorimo prav vsi: Ko je Hamilton prišel za Sutila, je lahko vozil več kot sekundo hitreje na krog. Štiri kroge je bil za njim le 0.3 sekunde. Pa ga ni mogel prehiteti. Potem je bilo pa že skoraj konec in je popustil, verjetno tudi zaradi obrabljnih gum in ni hotel tvegati zelo dobro uvrstitev, vsaj glede na njegovo začetno štartno pozicijo. Ampak štiri (4) kroge, ko je bil za njim le 0.3sek, bi lahko vozil dobro sekundo hitreje. Le zakaj ga ni mogel prehiteti? Verjetno se po tvoje še uči prehitevanja, a ne?

:D

edit: Morda bi moral odstavek, namenjen Icematrixu, napisati v samostojnem postu. Bi bila večja verjetnost, da bi prebral. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

kar spet le potrdi dejstvo: če dirkač pred teboj ne naredi napake, ga tudi z 2 sekundi na krog hitrejšim dirkalnikom ne moreš prehiteti in ravno v maleziji imaš na koncu obeh ravnin idealne pogoje za prehiteti pa kljub temu ni šlo. Odločite se ali ne znajo prehitevati ali pa enostavno ne morejo, brez pomoči tekmeca?

Prehitevanje gor al dol, dirka je bla zanimiva.

CleanPower ::

čno okvara sklopke alonsota ni ovirala med vožnjo, je pa pripomogle k temu da je šel ven. sicer pa je alonsko sam kriv ker bi moral z okvarjeno sklopko bolj pazit.
««
8 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Na cesti
3664285355 (180823) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146136358 (95107) Jst
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

127290312 (52691) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116780773 (53093) 'FireSTORM'

Več podobnih tem