» »

Culture

Culture

1 2
3
»

Thomas ::

Kako veš, da nisi ti Pafnucij in jaz Tais?

(Pafnucij je bil svet mož, ki je sklenil spraviti na pravo pot grešnico Tais, pa je sam padel v Pekel, gredoč, ko je njo pripravil za Nebesa.)

To bi se lahko že mnogokrat v resnici zgodilo! Nek svet mož, ali sveta žena, se spravita odrešit dušo sprijenca. Kot recimo DeusVult Thomasa, ampak preden je zemeljsko življenje okoli, se Thomas spokori in živi ene 20 let v pričevanju Kristusa, preden ga ta pokliče k sebi. Je že bilo, veliko takih primerov.

DeusVult pa izgubi vero. Ošibi mu najprej, potem pa čisto zamre. In gre DeusVult po poti greha in tak umre. Je bilo že veliko takih primerov.

Nemogoče ni, da celo midva tako končava. Premisli! Ker potem se bomo pa Darwin, Dawkins in Thomas tebi iz nebes smejali! Samo mislim, da na koncu boš 100% tudi ti odrešen, če je kaj Boga v Nebesih.

Samo trenutno mislim, da ga ni. Moja spokora je šele v prihodnosti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

www ::

Priznam, nisem sposoben odpustiti nagnusnim grešnikom, ki s sabo vlečejo še vernike, jim meglijo presojo in celo vodijo v samomor
!

Potem nisi sprejel Jezusa! Obsojen si na večno trpljenje. Se vidma!;)

Thomas ::

Ker kdo je človek, da bi vedel za njegov Namen?

Posebej še, ker smo videli, kakšnih twistov je zmožen Gospod, v svojih potih. Dela iz grešnikov svetnike in obratno!

Pusti pravične da padejo, grešnike da vstanejo. Po parkrat na zemeljsko življenje. Potem jih pa random pokliče k sebi, na zasluženje, po saldu grehov ob smrtni uri.

No, jaz ne grem v Nebesa, dokler bo imel ENEGA v Peklu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Ker so Gospodova pota nepredvidljiva, je bil Darwin pokopan z vsemi častmi Anglikanske cerkve, par dni po tistem, ko je umrl. Poleg Newtona.

A je Anglikanska cerkev v Satanovih rokah?

Kaj če so tudi Jehovci iz šupe preko hriba?

Kje se to neha?

Pri RKC se ne, kjer tudi v njej so bili in so še grešniki.

Se je sedanji ali prejšnji papež moral kdaj spovedati kakšnega greha?

Preden se je, je bil pa grešen. Tehnično gledano bolj, kot kakšen frišen od spovedi in obhajila.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

innerspace ::

DV> Ateizem se pojavlja zato, ker grešni ljudje nočejo sprejeti, da so obsojeni na večno trpljenje, če ne sprejmejo Jezusa. Vzrok ateizma (in ostalih ne-Krščanskih ver) je v strahu pred trpljenjem, ki vodi v zmotno zanikanje dejstva, da bo do tega trpljenja prišlo.

Monoteizem(vsemogocni bog) je projekcija ega na raven vsemogocnosti.

Najprej mi povej kaj je greh, od kod izhaja in zakaj se pojmuje kot negativen. Da vidimo kako se da s tem manipulirat.

Sicer razumem kaj hoces povedat in se do neke mere strinjam(ker mislim da poznam point religij, pa tudi 'Jezusa' poznam:) a je tvoje pisanje imho prevec ideolosko obremenjeno, onesnazeno.

Kako bi razmisljal, ce nebi nikoli slisal za 'topli objem' religije?
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

innerspace ::

Ok, pustimo religijo naj se dogaja nekje drugje:)

Za spremembo malo Žižka:



Enjoy
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Thomas ::

Že taprvi ga je poklopil. "Kriza kapitalizma" je kriza zaradi vmešavanja države. Žižek je samo "mau ogorčen" nad to trditvijo...

Žižek "kapitalizem je v osnovi slab, ker generira težave zaradi svojega delovanja".

Seveda. Podobno kot vsako delo prinaša težave sem in tja - "boljš da ne bi delal". "Boljš da ne bi bilo kapitalizma .."

Žižek je otročji.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

donfilipo ::

Žižka ne gre zaničevati kot poslovneža. Ravno zato, ker je marksistično filozofijo dandanašnji, ko po naravi stvari preprosto crkava, ker je bila podlaga za enega gospodarsko nejneuspesnejših, humano pa enega najkrutejših sistemov, uspel bolje vnovčiti, kot katerikoli drug podoben znanstvenik lacanovske in marksistične smeri.
Zakaj?
Hint. Marksizem služi kot napačna metoda, samo za kritiko in korekcijo in ne za implemetacijo, ravno tako seveda psihoanaliza. Skratka ti dve najpopularnejši 'znanosti' prejšnjega stoletja, sta svet obrnili na glavo, izzvali kar par velikih kriz državnih kapitalizmov (capitalism is not allowed to work almost anywhere:) in kot taki nudita edino utopično alternativo totalitarizmu, ki ga obeta tehnološko in policijsko sposoben kapitalizem recimo. Ker je jasno, da brez totalitarne policije in eventuelno uspešne psihiatrije 'spremembe duše', tudi čist kapitalizem ni logičen. Preposto zločin se precej izplača:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

Seveda ne, kapitalizem ni popoln. Tako kot kopanje jarka ni popolno. Maš žulje, hrbet boli in take nadloge. A lahko, če jarka nisi skopal, pride do nezmožnosti namakanje slabe letine in lakote, v kateri umirajo ljudje.

Tko je IMO treba gledat na (ne)kapitalizem. Nadloge so vedno, osnovna predpostavka levice, da je background idealen, je fundamentalno napačna.

Background je s kapitalizmom BISTVENO omiljen. Drugače je še bolj harsh. Še kurjave nimaš kje kupiti in prezebaš, in če nisi navlekel dovolj suhljadi čez poletje. Samo, a si imel potem dovolj časa, da si nabral dovolj borovnic in nasušil dovolj mesa?

Kapitalizem je predvsem delitev dela in trgovanje z viški, česar ne porabiš sam. Da tiste viške zamenjaš za manjke.

No more, no less.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Thomas je izjavil:


Kapitalizem je predvsem delitev dela in trgovanje z viški, česar ne porabiš sam. Da tiste viške zamenjaš za manjke.
No more, no less.


No to je tudi fevdalizem in socializem:) Hudičevi detajli so drugje.

Kapitalizem se zanaša na osebno in določljivo lastnino produkcijskih sredstev, ki ravno zaradi preglednosti in osebne angažiranosti omogoča večanje dodane vrednosti. Ta angažma ima praviloma za posledico neenakost in nujen hiter tehnološki razvoj.
Vladar in vlada naj ne storita ničesar, kar bi bilo proti osebnemu stremljenju za bogastvom in srečo, vkolikor ta seveda ne gre na račun sreče in bogastva sodržavljanov.
Fevdalizem in socializem sta sistema, ki sta celo produkcijska sredstva v imenu boga ali kolektivnega duha, rentala različnim novim oblikam sužnjev, v uporabo za golo preživetje. V fevdalizmu se je božanskost in neenakost teoretično predvidevala, a pod prakso krščanstva včasih povsem izničila, v socializmu se je enakost zapovedala, a pod prakso antikrščanstva včasih povsem izničila. Kapitalizem je sistem, ki nosi v sebi tiste temelje svobode, kar jih lahko znanost pomanjkanja (ekonomija) prenese. Ostalo je ali utopija raja na zemlji, ali zavesten obrat nazaj v starejši sistem, ki je še vedno funkcioniral. Kot windows system backup:))

Bilo bi pa povsem nespametno pričakovati, da bo sistem in znanost pomanjkanja večna v tej obliki kot danes.. in da ne obstajajo boljše variante, ki jih nudi avtomatska hiperprodukcija in recimo UTD, kot en tak mali, a usoden korak v komunizem. Je pa res, da potem ne gre več za filozofsko-ideološko borbo, ampak za zoprno vsakdanjo politično prakso, ki jo naj bi ponujala družba izobilja.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

Kapitalizem je samo svoboda, da gojiš koze in delaš in prodajaš kozji sir za špinačo in ribe.

Socializem dvomi, da je svoboda gojenja lastnih koz dobra. V ta namen jih kolektivizira in je sranje. Koze rade nekako pocrkajo.

Fevdalizem pa pravi, da je vsaka koza graščakova, pravzaprav. To je tistega silaka, ki je pomagal kralju na prestol. Čeprav je kralj poslan od Boga. Ali prav zato, saj je bil graščak orodje v Božjih rokah.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

innerspace ::

V vseh sistemih si del proizvedenega dal drzavi ali fevdalcu, koliksen je delez in kako si ga imenoval, se razlikuje med ureditvami.
Kapitalizem je naravna reakcija na omejitve prejsnjih sistemov.
Kaksna bo reakcija na omejitve(slabosti) kapitalizma?
Antikapitalizem? :)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

innerspace ::

Zame je najvecji fail kapitalizma vrednostni sistem, ki izenacuje produkte z denarjem.
Kup gnoja se proda za enako ceno kot kup peska, a ima bistveno drugacno funkcionalnost.
V kapitalizmu je vrednost najpomembnejsi faktor, kar je nerealisticno.
In to mnogim pride prav...naucijo se nekaj preprostih funkcij upravljanja s takim vrednotenjem in imas trume kapitalistov katerim je akumulacija bistvo obstoja(kar je tudi naravno).
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Thomas ::

Kaj pa drugega, kot količina drugih dobrin, izražena v denarju, je "prava" vrednost?

Kaj je nad voljo kupca in prodajalca, kar bi dalo bolj "pravo ceno", kot jo da njuno strinjanje ob nakupu?

Kdo je pametnejši od njiju?

Država?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

innerspace ::

Don't get me wrong...ne idealiziram drzave.
Volja kupca in prodajalca je posledica neke splosne druzbene klime, zato je nikakor ne morem smatrati za 'pravo', posledicno ni nikakrsne 'prave' vrednosti za katerikoli produkt, razen njegove funkcionalnosti. Ta ima vrednost.
Niti ne obstaja nikakrsen instrument dolocanja vrednosti.
Pomisli samo koliksno vlogo ima marketing(in mediji) pri ustvarjanju potreb, bos videl kako je z 'realno' vrednostjo kot jo kaze 'povprasevanje'.
Je ze na mestu primerjava z balonom.

Nasa kapitalisticna 'kultura' je pritisk v balonu.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Thomas ::

S kakšnim pritiskom se je pa soočal nekdo, ki je nalovil 5 krat preveč rib, da bi jih lahko pojedel sam ali njegovi, ostalega pa ni imel nič. Je bil pritisk, da večino rib zamenja za druge stvari "pravičen". Kdaj je sploh pritisk, da menjaš svoje za tuje, pa "pravičen"?

Najbrž nikoli.

Ja, pa "ustvarjanje novih potreb", ko je nekdo od nekod pritresel dotlej nepoznano koreninico, da so jo lahko žvečili, je bilo to "ustvarjanje potreb" ali "avtentična požrešnost po petršilju"?

Where's the line?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

innerspace ::

Ne govorim o fundamentih trgovanja, zato pusti ribe kjer so, lovi jih po potrebi, ne iz zelje cimvec nalovit. Ni koristno imeti odvecne stvari.
Je ze res, da rib ni kjer ni vode, zato tam ni receptov z ribami.

Globalizacija je ena taka nategancija v stilu, vsega za vse, tudi tega kar ni treba.

Where's the line?

Compassion.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Thomas ::

zato pusti ribe kjer so, lovi jih po potrebi, ne iz zelje


Kam vprašam, kakšne so dejanske potrebe? Na ministrstvo za ribolov? Vsak dan sproti?

Grinpis?

Koga?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

innerspace ::

Koga?

Sory, ma to vprasanje je uberstupid:)
Zakaj moras nekoga sprasevat, kaksne potrebe imas?
V bistvu je to vprasanje point butavosti nase 'kulture', ureditve.
Verjamem, da si precej dovolj pameten, da zgruntas zase...zal hkrati verjamem, da marsikdo misli da ni dovolj pameten, pa rabi neke raziskave javnega mnenja, da se povlece v objem kolektivnega razmisljanja, ki se prikazuje v medijih in druzbenih odnosih.

Don't ask stupid questions if you're smart. I suppose you are.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Thomas ::

Zakaj pa potem govoriš o "ustvarjanju umetnih potreb"?

Ljudje ponujajo, ljudje povprašujejo. Nobenega "višjega arbitra" ni treba.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

innerspace ::

Ustvarjanje 'umetnih' potreb, kot jih vidim,je ustvarjanje zelja skozi emocionalno/socialno prizmo. Manipulacija potrosniske logike(kot posledice materializma) for the sake of the game(idea).
To je en od modernih arbitrov.

Vsak ima arbitre in vsi so spremenljivi s casom.
Kateri arbiter je arbiter arbitra? :)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Thomas ::

Ustvarjanje 'umetnih' potreb, kot jih vidim,je ustvarjanje zelja skozi emocionalno/socialno prizmo.


Potem so "umetne potrebe" stare že najmanj nekaj 10 tisoč let.

Sooči se z realnostjo (človeškega tropa).
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Tudi umetnost 'ideološkega' omejevanja porabe je ravno toliko stara. Odkod sicer bajke o svetnikih, ki ne jedo, ne pijejo in praktično nimajo potreb. Bajke, ki pa dejansko v neki meri nosijo rezultate in tolažbo v lakoti. Jasno tudi večina indijcev vse te bajke v sekundi zamenja za ameriško razkošje, vkolikor to gre. Ampak na drugi strani stojijo resne omejitve, ki nam kažejo, da je za tako potrošnjo, kot jo imajo recimo ameri, potrebno čez par desetletij, kar nekaj planetov, če jih ostali sledijo v tem počasnem 'imperialističnem tempu'. Na drugi strani, pa obrat iz potrošniškega materializma v neko ideološko zavestno skromnost, brez rušenja in nepravilnih deviacij v levo in desno izgleda ne gre.
To je ob predpostavki, da tehnološki razvoj, ne preseže omejenosti planetarnih resourcov (in nekaj suma je povsod:), lahko precej usodno za tako civilizacijo, ki se kljub svoji orožarski moči, teh omejitev noče zavesti. Da niso povsem diktatorsko slepi, za videz najamejo guruje iz celega sveta (tudi žižka:), ki pa se bolj ali manj, v primerjavi z materializmom in potrošništvom smešijo. Zna biti precej nora slepa vera v tehnološki napredek, ki pa je kakorkoli gledamo, do sedaj vendarle dokumentirano naredil kar precej čudežev. V živo!

P.S. svoboda gojenja koz tudi na zahodu počasi pojenjuje:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Thomas ::

Ja. Edini "čudeži" ki smo jih videli, so bili "čudeži" znanosti in tehnike.

Zato mi gre religijsko in "moralizatorsko" govorjenje in nakladanje še toliko bolj na jetra. Nula.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Religija in tudi 'moraliziranje' sta se vendar v razvitem delu sveta, večinsko funkcionalno postavila v vlogo potrošništva in obrambo hedonizma. Tudi žižek ni v esenci nič drugega, kot kritičen in neskrupulozen zagovornik zahodnega sistema, že napol razpadle ideologije zahoda. To je dobro vedeti.
Nasprotniki se skrivajo drugje. V zelo funkcionalnem primitivizmu, ki se spretno mimikrira.. In neopazno in nezadržno prodira iz zakotja na dvor, iz juga v imperij. Koliko se pri tem sami preobrazijo v potrošnike in zagovornike potrošništva drugega okusa, je problem zase. Dokler konflikta ne izkusiš v praksi, je vsako blebetanje in moraliziranje poceni. Ko ga izkusiš, spoznaš, da si na nek način vendarle na strani, ki bitko neopazno izgublja. Od tod tudi nešteto taktik in načinov, že na daleč, tak boj odriniti v nezavedno. Ampak resnica se demonstrira vsake toliko. Znanost je lahko poceni ideološko trobilo, ideologi liberalne svobode pod pritiskom ekonomske moči, postanejo partnerji in zavezniki komunističnih zatiralcev, in mnogi drugi simptomi. Zdi se, da vedno del prominence na vseh koncih zahoda, vedno dvomi v odrešilno moč in poslanstvo, svobode in tehnološke prevlade. Zato ni čudno, da se backup mehanizmi obnavljajo neprestano.

Kot v neki stari pesmi Bajage:
a izpod gradskih zidina, sve je više varvara:)

Žižek in podobni, so kolikor bedasto izgleda, vendarle najmanj upogljivi stebri proti temu. Čeravno okrašeni bodisi z naci, bodisi komunističnimi simboli:), nekako po pravilni analizi, sicer prodajajo larpurlartizem akademije, ki jih je na ta položaj postavila, a na drugi strani vendarle predstavljajo obrambo proti primitivizmu, ki ga lahko skleneta, recimo celo kapital in diktator, religija in roussojev zeleni primitivizem. Sumim, da je puč proti velekapitalu in zahodni civilizaciji, zadnja realna metoda filozofov tega kova in realen upor zadnje sredstvo. Analiza in psihoanaliza simbolizma teh in podobnih pojavov v realnosti, ali podobah, pa relativno nenevarna in kraljevsko sofisticirana metoda:) Ne pomaga prida kralju, še manj mu pa škodi:) Tako vsa odgovornost ostane na kralju, ali kolektivnem vodenju. //In ker je oblečena v norčevsko uniformo, si neredko privošči tudi bridko resnico.//

V našem primeru ostane glavna odgovornost na volivcih, kjer pa kaj prida izbire ni. Nacionalisti se krepijo z vrstami južnjakov, liberalci se demonstrirajo s simbolično efektivno represijo, ki pa ob enostavnem dildu povsem odpove, in levica kuje najodločnejše kompromisne pragmatične poteze, za prehod iz socialne države, na liberalno:)) Potem ni čudno, da marsikdo zna izračunati, da skoraj polovica volivcev še čaka na svojega izvoljenca! In če je ta dovolj populističen in primitiven, zna tiho prevzeti vsako tako imenovano zahodno evropejsko pobudo. Edino kar nihče ne zna, in zaradi tega realno vendarle nima šans, je nasititi razvajene potrošniške riti, tako imenovanega zahoda. To zna samo liberalni kapitalizem, s potrošništvom in svobodnim tržnim gospodarstvom. Ta sam po sebi ne preferira sofisticiranosti ideologij pred primitivizmi, vkolikor ti ne zavirajo tehnološkega razvoja. In kar je še bolj zoprno, tehnološki razvoj gre ponekod skoraj enako dobro tudi pod taktirko primitivizmov.

Proti primitivizmu se vendarle funkcionalno borijo akademiki tipa žižek, čeravno so jih na akademiji učili v glavnem sam bullshit. Podobno, kot je lahko tudi duhovnik dober in human poslanec kolektiva, čeravno mu večina znanja temelji na starem mitu, ki z realnostjo nima na prvo žogo, praktično nič skupnega.
Je pa seveda hudo narobe, če do duhovnika ali žižkov nismo hudo skeptični. Ampak takih je malo. Pri žižku verjetno najmanj.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

innerspace ::

T> Potem so "umetne potrebe" stare že najmanj nekaj 10 tisoč let.

Tako je. Locujem potrebe individuuma samega po sebi od potreb, ki so posledica druzbenih razmerij. This is 'the Culture'.

T> Sooči se z realnostjo (človeškega tropa).

Tale izjava mi je vceraj povzrocila nekaksen thinking chain reaction...and I sincerely thank you for that:)
Realnost je relativna, zato je od tropa ne kupim. Raje jo razumem.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Thomas ::

Tudi tisti, ki štrlimo iz tropa ven ... to je samo pozicija v tropu.

Puščavnik razmišlja o tropu, tudi če ga je trop že pozabil.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

innerspace ::

Tudi tisti, ki štrlimo iz tropa ven ... to je samo pozicija v tropu.

Absolutely, we are humans after all.
Zanimivo je kako iz razlicnih pozicij v tropu in raznih pod-tropih, drugace vidis trop in njegovo gibanje/tendence.
Ce si na robu tropa, pomeni da je tvoj pogled lahko(ni nujno) precej manj obremenjen in lahko usmerjas pozornost drugam, kamor ti trop ne dopusti, predvsem zaradi glasnosti in noisa.
Trop je zelo noisy.
Pozornost pa je lahko veliko sirsa od kolektivno usmerjene.
This is what it's all about.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

innerspace ::

Predavanje o 'dusi' oziroma interpretacijah le-te...

http://videolectures.net/yalephil176s07...
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

innerspace ::

Se malo Žižka...priporocam oba posnetka, v sledecem vrstnem redu(speaks for itself):



Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

donfilipo ::

Ena misel, da ne potone v 'zaborav'. Naj bo del kulture in seveda predvsem bodica v obrambo sprememb, ki jih noče biti, pač zato, ker je 'socius' in njegova 'biblija' prezapletena. In na čast Žižku, ki je ne glede na to, da je po definiciji vendarle (kot veliko družboslovcev, od nekaterih se nekateri spretno zamaskirajo z matematiko in tudi nerealnimi eksperimenti:) 'bullshitar', mož ki mu priznavam, da je nerazumljen genij, a vseeno hudičevo uspešen in obenem pristen. (To pa ne pomeni, da me nekatere njegove misli vedno znova ne zjezijo:)

Ampak na nekaterih poljih, so razmišljanja in miselni experimenti edino možni! Filozofija in analiza kulture sta tak primer.

Resnična prigoda:

Me je 'ubitačno' posrkala ena igrica. ->

--> 'Fancy dope of popular culture', ki se valja mladini, pa včasih tudi kak starec uleti:) Boste rekli, pa kaj?
No ja. Nekatere stvari so vendarle dosti globlje za analizo, kot sodobna 'fast food', 'fine movies' (with some naked brests:) in 'computerized entertainment', kultura predvideva. V končni instanci, nekateri simptomi, lahko povsem predvidijo 'katastrofo' in vsakršno zanikanje tega dejstva, je spet šibanje sabemu sebi interna mamila, s pomočjo mehanizmov samoprevare imenovane optimizem. Tudi to seveda 'organizem' naredi kar z izločanjem hormonov in kar smo mi sposobni zaznati, je nedoločjiv optimizem.

Jasno nisem prebral navodil, čeprav so priložena. Po parih urah spoznavanja komand in pomenov migljajočih 'spritov' po ekranu, ki jih lovite z gibi miške**, sem igro zapopadel in se besno začel bosti z njo. (Vse igrice sprožajo eno, ali kombinacijo internih mamil in s tem povzročajo zadovoljstvo, realnost pa je kruto smešna, vi po nekih virtualnih pravilih dneve in noči lovite pikce na ekranu in računalnik vas včasih pusti zmagati:) Ko sem že vse zapletene zakone obvladal (brez branja navodil!) in je igrica začela teči meni v prid, (pazite zapletena RTS:), se je igrica začela povsem nerazumljivo 'zatikati':) U božju torbu!

Pomeni ravnal sem klasično potrošniško, napadel sem precej zapleten problem, brez da bi prebral navodila. In kot ponavadi je že vse kazalo, da je 'life' tko 'simple', da je branje navodil 'odvišen cajt'. Nepotreben napor pred dopom:) ->

---->ljudje smo vizualna bitja in neverjetna kompresija podatkov, ki poteka s pisano besedo in simboliko, nam v dobršnji meri zaposli možgane. Celo tako tapkanje po forumih in branje njih:) Je pa seveda to kompresiranje in odkompresiranje podatkov, nek napor za možgane in tako kot pri tesanju, so tudi tu kažejo ogromne razlike med ljudmi.

A hudič ni zadovoljen, če ni jezusa na križu in profita brez simbolizma tudi ni!:) Imamo zapopadeno celo vejo na videz nemogoče interakcije med mašino in 'wetwareom', pa kljub temu zadeva ne deluje, kot bi morala. Nepredvideno zatikanje, povzroča hude motnje v logiki sistema. Ni 'dopa' za pravilno strategijo... ampak 'frustrator antidope' za nekotrolirano, ali nepredvidljivo obnašanje. Potem smo pred življenskim taskom. Prebrati navodila????:) Preneseno v realno življenje, bi to pomenilo študirati! Ok gremo pa na ta način, si mislim, konec koncev je to predpisano pravilo:) In ?????

Ja ja. Lahko bi slutili ne? Nič o nepredvidljivem zatikanju? No tu ne bom odgovoril. Gre za prezapleten življensko filozofski problem. Ali najprej študirati (prebrati navodila:) in se potem lotiti zapletene igrice, ki je lahko tudi 'life', ali se celo življenje s pomočjo 'little help from unknowns from internet' borbati skozi igre:) Če pogledamo trezno, začeten mali vložen napor v študij, zagotovo odtehta vse frustracije, ki se pri gomili nepovezanih problemčičev pri igranju 'life'-a pojavljajo: 'A jebela, to zna pisati v MANUAL-u':) Samo večno spraševanje, je neprimerno bolj frustrirajoče, kot vložen trud v začeten mali napor. Po drugi strani, pa ni nobene prekleto velike verjetnosti, da bo o vašem problemu pisalo ravno v navodilih.

In še da bo ata teufel zadovoljen:) Najbolj preverjeto delujejo tako imenovani 'cheati' in 'trainerji'. Ampak jaz sem (v večini ali manjšini???) eden tistih, ki meni, da je igranje s pomočjo varanja brez veze:) Imam pa izgleda neverjetno smolo in ljubezen do zapletenih igric, in še kitajski hardware:) in ne verjamem, da je bog 'real life' igrico predvidel kot varanje, ampak jo je predvidel kot tuhtanje. In v tem sem 'fucking crazy ekstreme':))

Poanti:

A)....Kdor zna podobno razmišljati, naj si OBVEZNO ogleda vse govore Žižka na internetu. Zna biti ZABAVNO! Branje njegovih knjig, pa je že tak realen napor, da vam ga bi moral priznati tudi bog. Dokler seveda ne uvidi, da delate nepovezano rutinsko pravilo, ki z igrico nima veze:)

Celo pregledovanje navodil, njih ovohavanje, in pristop do kulture = (celoten snop ljudskega vedenja in običajev), je lahko tudi bolj intenziven od t.i /'površnega očiščenja = simulirano od entertainmenta sproženo ločenje hormonov'/ in lahko vodi tudi v bolj pravilna razmišljanja, ki nam hitreje dajo vedeti katere reči stojijo v 'navodilih' in katere ponavadi ne. In ja, Žižek je vsekakor eden tistih, ki razglabljajo na zabaven in obenem na drugem nivoju tudi nemogoče zahteven način, o tem, kako bi pa Hitchcock napisal igrico in navodila zanjo, zakaj to ne bi bilo čisto dobro, in nas navede spretno nato na razmišljanja, kakšno življensko igrico, bi vsaj mogoče bilo napisati našim zanamcem, da ne bi bilo nepotrebnih frustracij in dogodkov izven koncepta, ki jih, vsaj tako se nam zdi, niti veliki kreator, bog, ne želi. Poglejte si Žižka. Med dobrimi vici, je skrito tudi dosti povsem življenske filozofije in seveda, da ga akademija ne okrca, tudi veliko arhaičnega bullshita:))

B)....Get a real life! Migljanje spritov na ekranu sicer zadosti potrebam sproščanja 'main dopov', ki jih je predpisal bog našemu organizmu, a realnost je zahtevna na drugih nivojih. Če si na poti v žaro, zna biti to optimalna rešitev, če pa si mladec, ki naj bi 'zavojeval' izbranko, so predvsem potrebne mesene '3D material veščine' bojevanja in poveljevanja, ali vsaj njih simbolni nadomestki, kot so dvorjenje in ples:) Samice pripustijo partnerja na podlagi strogo nezavednih kriterijev ocenjevanja teh sposobnosti, ki jih organsko potem želijo vložiti v potomce. Pri samcih je podobno, a vloge ne gre povsem izenačevati. Če vas samica pripusti na podlagi denarja, gre za pravilo, ki vsekakor ni še preverjeno, ali je od boga, ali od hudiča, ali pa je neznana napaka:) Zakaj? Ker ni jasno, ali denar prihaja v velikih količinah v glavnem s prevaro, ali s pravilnim delovanjem in bi potemtakem bili potomci eventualno selekcijsko preferirani kot varalice:) Površna statistična analiza, a objektivnejša od omejeno uradne, kaže, da gre za konfliktna pravila (good for species survival - bad for species evolution). Da pa ne bo panike, je potrebno tudi vedeti, da se logika strategij hitro da generacijsko zamenjati, tako da dekletom polagam na srce, naj nikakor ne bodo škrte:)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

**da je živlenje vendarle nepravično, mi podarjena kombinacija wireless tipkovnice in miške nagaja. Sama pošilja nekontrolirane inpute: right click in middle mouse button. Če bi raziskovali zakaj (in nekateri strokovnjaki v nekaterih primerih tudi so), bi ugotovili, da so krivi lahko edino marsovci, ali pa nam fizika med teorijo (prebrana navodila) in prakso (igranje igrice), niso v prid. ...Zakaj pa ne greš po drugo tipkovnico sploh ni pravo vprašanje:) Največji problem je v tem, da mi bog ni podaril prave in me je upravičeno grozno strah, da druge ne morem kupiti. No tako skakanje med nivoji realnega, simbolnega in konkretnega je za Žižka mala malica:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

innerspace ::

Danes me Miha Mazzini spet spravlja v smeh:

http://www.delo.si/clanek/108587

..za cel clanek bo treba poprijet za sobotno Delo;)

Enjoy saturday.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

donfilipo ::

No Miha je super kolumnist in vedno zabaven. In res škoda da mu ne dajo posneti kakega scenarija. Ni ravno tako, da bi se lahko hvalili z oblico filmov zadnje čase, mar ne?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

innerspace ::

Ne vem, nisem na tekocem glede njegovih filmskih podvigov...ker pa omenja odnos rtvja do ustvarjalnosti, me delno cudi, kako si ne poisce drugega vira cekinov in opreme... Bo ze, ko bo zacutil potrebo. Navijam za njega:)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

donfilipo ::

Ni enostavno snemati filmov v sloveniji. Velik handicap je majhna ciljna publika. To je tisto, kar nas neverjetno tepe, zlasti v kulturi. Redki res dobri pisatelji in še redkejši pesniki, se lahko s svojim pisanjem preživljajo. Mazzini je napisal roman Drobtinice (priporočam) in po njem tudi film Operacija Cartier (priporočam). Dober in zabaven film. Zgodba kar parih znancev se prepleta, in v centru dogajanja je Egon, ki ni ravno ena resnična oseba, ampak nekak kompozit, večih realnih junakov margine jesenic:) Humor stika dveh civilizacij - islamske južnjaške, takrat še bosanske in par ostalih domorodcev, ko pa so se tudi natepli iz pol slovenije. Kljub konfliktu civilizacij, se spletejo prijateljstva, pa tudi ljubezni... konec je v romanu resen, v filmu pa malo bolj vesel. Film ima prijeten background music in 'flow feeling' je odličen. Sledil je še Sweet Dreams nekakšno nadaljevanje njegove avtobiografije... nepozaben duet Helene Blagne z Demolition Group v pesmi Dež....in vse skupaj ima močan umetniški naboj. Čisto zlahka bi ga primerjal z filmom Petelinji zajtrk, le da takrat mazzini ni imel tako dobre promocije... in jasno ve se, glavni obrekovalni mit 'sex med' glavno lepotico in junakom nekako ni prišel v prvi plan. Pa Severina je bila takrat še nepoznana jugovina:), ampak prisežem, da se pa sama Operacija Cartier lahko po kvaliteti, zlahka kosa s Petelinjim zajtrkom. Klub temi je bil film uspešnica.
Evo če bo Miha to slučajno prebral, Miha zdaj veš:) Sex in pa Severina, ali pa vsaj Artur in LaToya v promociji. Komedija se pa kar sama ponuja:) In če potem ne dajo filma, se pa iz denarja, ki je v naši kulturi tako redkost, že res dejansko norca delajo!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

innerspace ::

Dve zanimivi risani 'zgodbi'...se splaca pogledat:



Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Altruizem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14515359 (13567) WizzardOfOZ
»

Transhumanizem in filozofija Ayn Rand (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21920152 (14401) donfilipo
»

Komunizem + demokracija = možno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9213745 (9506) jype
»

Slavoj Žižek-living in the end times (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35736964 (27815) donfilipo
»

Kako bi moralo biti... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6611565 (10211) kr1ženska

Več podobnih tem