» »

Transhumanizem in filozofija Ayn Rand

Transhumanizem in filozofija Ayn Rand

1
...
3 4
5
»

donfilipo ::

Torej ko smo uredili, da se ta poligonček strogo zmerja, kjer nekdo z ideologijo razlaga lunine mene, kjer so slikce in LOL-i napizdeni (razen če privolite, da vam tetoviram drago, potem bom hvalil vsak LOL in slikco:) naj poleg pohvale, vendarle izpostavim, eno tako, bom rekel potencialno million dollar news. Ne toliko za slovence, kot recimo za tisk škandalov te regije in potem seveda avtomatsko nekako tudi za slovence, saj sicer tisk nima veze. Ajde, da ne filozofiram. VirtualEd je izjavil:

Vode imamo v Sloveniji dovolj, je pa usrana. Prekmurje je tako rekoč brez pitne vode. Pa ni edina regija. V Sloveniji je tabu tema, da vsako leto umre množica Prekmurcev za rakom in drugimi boleznimi, ker pijejo vodo iz javnega vodovoda. Toda nihče ne dela raziskav. Ker si država ne more privoščiti protestov cele regije. Ker je kmetijski lobi premočen. Ker v Prekmurju s sodobnimi kmetijskimi metodami pridelamo še največ hrane v Sloveniji.


Torej direktnih raziskav ni, možne pa so morda tudi kake posredne, da ne govorim, da se hitro da zaznati, sploh sposobnemu novinarju, ali so dejansko kaki lobijski odpori proti preiskavi nasploh. Pa me zanima mnenje drugih, predvsem dobro poučenih.

Naslovnica: Umirajo množice Slovencev. In to poleg joška Mirke. Pa jebela cesta, če to ni prodajni in morda internacionalni hit, potem pa res ne vem kaj je?;((
Ali pa danes celo trg tiska v bistvu ne deluje več?

Že res, da večina tu diha in je po njihovem prepičanju bite in elektrone in dokler junk, ki ga dejansko izmenjujejo z okolico ni ektremno strupen, jih ne moti. To je zato, ker je nova generacija priklenjena na drkanje pred monitorjem. Nisem sam nič boljši, ampak vsaj priznam. Nekateri ne drkajo, ampak se stiskajo. Na tako smešne načine in s toliko patetike, da je že žalostno;(( Ok. Ti potem niso drkađije. Eni, tisti, ki jih predvsem skrbi neodgovornost in nepoštenost, so dejanski, ali virtual šefi, ki pa redko potemtakem opravičijo delovna mesta. Sploh če so ta realna. Opozarjam, težil in zmerjal bom še naprej, v kolikor opazim da ni post posvečen part topicu, ki je v tem delu ekologija. In zatorej spodbudim k razmišljanju tiste, ki znate izračunati, da še kakih 70-170 let, ne bo enostavno zlesti v monitor, ostalo pa gleda mandi, pa čeprav bi nam to po večini bilo všeč8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Alo?

A je kdo v tem vesolju?

VirtualEd, ki se po pisanju sodeč, na tematiko ekologije spozna bolje od drugih, je izjavil nekaj precej drastičnega. Ste preslišali, ali je prešlo preko praznin? Pomeni ni tako važno, če recimo postavimo kako fabriko malce cenejše konstrukcije v vašem kraju, odpadne vode pa direkt v vaš čaj. Plača? Po moje super. Do pogreba.

Dobro je. Jest to razumem. Popolnoma!

Gremo naprej. Pretiran lov.
Jasno Diamond govori o krajih in civilizacijah, ki so bili odvisni od lova. Ti časi so za Slovence mimo. Zdaj smo prejkone odvisni od prašičev in krav. Se motim? Je lov poleg simbolične kulturne ostaline, kakršnegakoli drugega pomena. Morda v delu sveta, ki nam ni tako blizu, pa bi vseeno ogrozil tudi evromarjance....recimo?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

virtualed ::

Al sm levičar al desničar? Jebiga! Kulico za podpis držim v desni. Pa tudi kaj drugega. Pa po piskru tudi močneje počim z desno! Torej sem desničar.

Levica v Sloveniji je za en klinc! Zadnji mandat je bil na čelu vlade nesposoben jebiveter. Z njim bi šel na kavico in ga imel za soseda. Države pa mu ne bi pustil vodit. Sicer pa, komu je namenjena socialna demokracija, ko pa je delavski razred vse bolj ogrožena vrsta? Obstoj socialne demokracije ima z vsako zaprto tovarno manj smisla. Kje so tiste famozne delavske množice, zaradi katerih je socialna demokracija nastala? In v imenu katerega delavca govorijo sindikati? Mar v imenu onih pisarniških prekladalcev papirja v državnem sektorju, ki zaslužijo dvakrat toliko od diplomiranega tehnika v realnem sektorju?

Po drugi strani pa se v slovenskem okolju vsako desno izjavo tolmači kot pojav fašizma. Na juriš!! Ubij fašista!! Tu smo mi gospodar!!
Bruh ;((

Itak, da so levaki gospodar. Zato pa nacionalni interes ni Savudrijska vala pač pa NLB, ki daje junk kredite za privatizacijo državnega premoženja 'tovarišem'. Sicer pa, počasi bi bil čas, da se NLB preimenuje v NLH - Nova ljubljanska hranilnica. Kajti ni več sposobna kreditirati gospodarstva, za kreditiranje Zokijevih občanov pa bo še vedno dovolj dobra.

Vse te riti, ki imajo škarje in platno, razmišljajo samo v okviru ozkih interesov svoje 'tovarišije'. In javna skrivnost je, da so parlamentarci le izrojeni dvigovalci rok. Itak, da vsak od njih desetkrat premisli, kaj je dobro za ljudstvo, preden glasuje. In svizec jim na koncu prišepne pravo odločitev, zavito v srebrni papir.

Koga bom torej volil? Mogoče pirate. >:D

Sicer pa, zakaj zgolj nabijamo ideološke teme? A bo kdo rešil svet, če bo drugo polovico, ki 'napačno' razmišlja, izbrisal, utišal, likvidiral? Pa kaj se greste, no! Vso to energijo trošite v prazno. Namesto, da bi iskali rešitve za resnične probleme, mozgate o tem, kdo bo gazda na tem vse bolj smrdečem kupu gnoja. Važne so vam edino sinekure. Razmišljate samo o tem, kako Slovenijo zase (ampak samo zase) spremeniti v šlarafijo, kjer pečene piške same letijo v gobec in kjer lahko cele dneve poležavaš in si vsak dan bolj bogat. Malo morgen. Ozrite se okrog sebe! Ne deluje!

Libertarian ::

Thomas je izjavil:

No, jaz mislim, da so praktično vsi filozofi nori. Mogoče tudi niso, njihove filozofije so, kar je bistveno pomembnejše.

Ayn Rand s svojim objektivizmom je ena redkih izjem. Objektivizem je ena od par racionalnih filozofij. Med Aristotelom in 19. stoletjem jih tako rekoč ni bilo. Še zdaj je v glavnem filozofski mrak v glavah.

Pozitivisti, racionalisti, objektivisti ... so redki otočki zdrave pameti v morju ... delanja norca iz vsega, zlasti iz sebe.

Tudi, če se navedeni med sabo vedno ne strinjajo, so to bolj malenkosti. Realno pogledano.


Pa kje si ti izgubljeni sin. Folk nehava s&t gledat zarad tvojga izostanka..
Sic semper tyrannis

Matako ::

IMO Thomas načrtuje neke vrste "vstajenje". Ko boste že izgubili upanje (razen tistih najzvestejših) bo prišel zopet med vas.. seveda virtualen, transcendenten.
/\/\.K.

jype ::

Libertarian> Pa kje si ti izgubljeni sin. Folk nehava s&t gledat zarad tvojga izostanka..

Ne more sprejet tega, da se led na južnem tečaju premika in ga, dokler ne zabetoniramo ogromnih lukenj globoko skozi led in v celino (kar bi po njegovem ustavilo premikanje), ne bo več na forum.

Majhna cena za tako plemenit cilj.

donfilipo ::

Sicer pa, zakaj zgolj nabijamo ideološke teme? A bo kdo rešil svet, če bo drugo polovico, ki 'napačno' razmišlja, izbrisal, utišal, likvidiral? Pa kaj se greste, no! Vso to energijo trošite v prazno. Namesto, da bi iskali rešitve za resnične probleme, mozgate o tem, kdo bo gazda na tem vse bolj smrdečem kupu gnoja. Važne so vam edino sinekure. Razmišljate samo o tem, kako Slovenijo zase (ampak samo zase) spremeniti v šlarafijo, kjer pečene piške same letijo v gobec in kjer lahko cele dneve poležavaš in si vsak dan bolj bogat. Malo morgen. Ozrite se okrog sebe! Ne deluje!


Frontalni naval neoliberalizma. Dobesedno. In učinkovito. Vsako debatiranje o temah tahlo podobnim recimo GW, je bilo bombardirano. In je še danes, le da so minobacači malo razredčeni. Takoj si Levak, zelenjak, zeleni fašist itd.

Pomeni če hočeš to spremeniti, ne velja pozivati materialistične požiralce bitov in zgolj bitov:), k enkratnemu uvidu iz razuma, ampak dolgo strateško borbo in argumentiranje, v okviru max 2 vrstic, kolikor lahko silni umi preberejo;(( Na dan. No pa vseeno je včasih zabavno!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Moram priznati da me kar na debelo muči, ali simptomi, kakršnikoli opazni, ali neopazni na spremembah okolja, habitata, klime, gostote prebivalstva, lahko neko doktrino pokažejo za nevzdržno.

Hočem reči, ali je ideologija, ki nekaj evidentnega enostavno zanika, obsojena na propad. Se je marksističen socializem sesul zaradi vgrajenih laži in osnovne kršitve etične norme?

Kot sem rekel v imenu nekega ideala se je pobijalo, raz-lastninilo in pozaprlo milijone nedolžnih?

In danes.... ali to lahko pomeni, da je skrajni neoliberalizem obsojen na prav tak propad, ker se nagiba k enostavnemu popolnemu zanikanju klimatskih sprememb, kar pa je le eden ne usodnih, ampak vsaj simptomatičnih kolektivnih parametrov, ki vplivajo na usodo vsakega posameznika?

Ko smo na kratko pregledali Jarred Diamondove čeri, pred katerimi stojijo civilizacije in ki jih včasih tudi pripeljejo v propad, zaenkrat nisem odkril, da bi se kdorkoli sploh k temu nagibal, da bi videl nevarnosti, ki lahko zavrejo pot v transhumanizem.
Pri nas se zdi, da je kljub relativni zrelosti civilizacije, ki ji nataliteta in število lastnega prebivalstva že pada, (če ne bi bilo imigracije, demografija kaže usodno:), imamo relativno ekološko stabilno družbo, katere problemi so prej interpretacije ekonomije, porazdelitev dela in dohodka, kot Diamnodove čeri.

Morda preveč tako imenovanega navideznega dela za neko virtualno, a neuporabno in nepotrebno skrb za skupnost?

Ja če vam plačajo dobro, boste prekladali tudi lego kocke, ali druga bolj realna slika, ki pa ni sistemska neumnost, ampak tržna muha: imamo par mladcev, ki dobro živijo od igranja igric:)

Ali pa imamo srečo, da živimo na rajskem koščku zemlje, a se zaradi globalizma vsem krikom in mukam ostalih trpečih, le ne moremo urediti nekako po svoje? V ničemer res pomembnem namreč!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

guest #44 ::

Sta dve poti v transhumanizem...počasen in morda nezadosten kolektivni razvoj ali hiter, individualen in riskanten razvoj.
Odloči se kaj ti je boljše, kronična bolečina ali akutna. Jaz zberem akutno.

Sicer pa je Thomas pravil, če ne uspemo, naj kar izginemo.

Kar se tiče dela. Ena panoga je survival, druga pa entertainment. Preveč entertainmenta lahko škodi napredku. Sicer fun theory se lepo sliši ne zajema pa designerjev igre...kar vidim kot razpoko, kjer bi se težave začele.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

donfilipo ::

Kar se poti v transhumanizem tiče.......

bi rekli teologi, je ena sama vejata in na čase boleča pot.....

Bolj konkretno... individualno in kolektivno je preveč prepleteno, da bi lahko ločili drugače, kot v recimo čisto filozofskem vprašanju:
--- ali ima kolektiv pravico do deleža tvojega prihodka?

V praksi se kaže, da kolektiv enormno oblikuje pot vsakega nadebudnega idividualista, pa naj ta potem sanjari kako mu bo vse povrnil, ali pa tudi ne8-)

In ja, če ne uspemo bomo izginili, tako danes kar jasno kaže:) Kot kolektiv!

Ni mi pa čisto jasno kaj pomeni:

'Sicer fun theory se lepo sliši, ne zajema pa designerjev igre...kar vidim kot razpoko, kjer bi se težave začele.'

Mulci, ki so plačani od igranja igric so tržna niša. Taka tržna niša plača delo, ki se na prvi pogled zdi predvsem potrata. Zanj bi morali kot vsi odštevati denarce. Pa vendar tržne niše omogočajo tako plačane igralce, kot celo recimo dobro plačane gurmane, ali po domače grobo gledano, požeruhe:) AMPAK!

Vse te tržne niše niso posledica predpisov, državnih zakonov in državnih služb. So kvečjemu posledica tega, da tudi prosti trg, včasih ponudi kaj navidez povsem neracionalnega. V stilu vzpodbujanja potrošništva in reklame. Dejansko pa to nekako ni vsaj zame tak problem, kot mimikrija v okviru države. Ko se problem premajhne ali polne zaposlenosti, rešuje s plačanimi in predpisanimi deli v imenu zakonov kolektiva, ki pa ga pri dobri reviziji dejansko sploh ne potrebuje.

Če se že gremo radikalne solucije za reševanje problema avtomatizacije in s tem povezane manjše efektivne zaposljivosti, je vsaj zame zelo vitalno, da se gre odprto brez mimikrije. V tem tudi vidim velik in svetal smisel cele filozofije Ayn Rand, ki vsaj kar vem, končnega problema transhumanizma v okviru skoraj popolne avtomatizacije ni videla. Po njenem si vsak posameznik praktično brez kolektiva lahko zagotavlja tako delo, kot zaslužek. Kar pa seveda drži samo z ene strani kovanca.

Posameznik, si edini lahko dejansko zagotovi lasten kruh in plačilo. Pravilo, ki ima zelo malo izjem. Celo kralj, ali upokojeni movie star celebrity morajo spoštovati nekatere osebne norme, da uspevajo.

No druga stran kovanca pa je: brez kolektiva jim to ne bi nikakor uspelo. Nihče jih ne bi pestoval kot dojenčke, prenašal njihove muhe v vrtcu in šoli...in tako naprej. Le da se take skupnosti ali kolektivi delijo na ožje družine, do globalne svetovne skupnosti, ki je še danes brez efektivne zakonodaje in predvsem efektivne globalne represije. UN so samo wannabe:) Koliko efektivno v krizah dosežejo, pa velikokrat lahko sami vidimo. Na balkanu so se recimo po izjavah prič, kar na debelo osmešili. In sem prepričan, da ni balkan izjema.

Je pa seveda prav, da imamo vsaj zametek ali poizkus. Ki pa rabi velik paradigm shift. Vsi ga poznajo, le redki bo ga sprejeli:)

No pa sem malce zašel:)
Zdaj pa ti. Kaj si misli z citiranim: Sicer fun theory se lepo sliši ne zajema pa designerjev igre.....

Kaj si pa ti mislil...boš pa moral nadrobneje razložiti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Mislil je, da morajo nekateri švicati, da se lahko ostali zabavajo.

O.

donfilipo ::

Hm ja. Malce izven moje maše.

Švicajo tudi plačani gurmani, ali profi igralci igric na nek način. Morda celo bolj kot kreatorji.

Zdaj mit o nekih uživačih, ki nikoli nič ne premaknejo in samo uživajo, je pa kot sem rekel malce socialističen po naravi, ne?

Ima vse svoje pasti, res pa je, da svet ni pravičen. In ja, danes je še celo smrtonosen. Umirajo tako tisti, ki bi bili veseli, da lahko garajo, kot tudi tisti, ki se jim dejansko ne ljubi, ali po domače ne morejo.

En sam primer iz moje datoteke:) Ena mala genetska napaka in imaš zveriženo hrbtenico (in še kaj) in si za vrla slovanska opravila velikih ovratnikov (ker imamo debele vratove:) fuč. Ostane ti samo da si tih in ponižen premikač miši;(( Tu pa je seveda neverjetna konkurenca:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Sicer pa je Thomas pravil, če ne uspemo, naj kar izginemo.


Ah jebaj ga to ni rekel v originalu Thomas ampak fuhrer8-)

No nevermind tudi tole temo bom malo pogrel in se ponovno lotil za kontrast Ayn Rand in nato transhumanizma.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Kot zanimivost - tranhumanizem je v mainstream pred kratkim potegnil Dan Brown z Infernom. V romanu ima namreč vlogo glavnega negativca nek transhumanist, ki je ugotovil, da utegne naša civilizacija zaradi prehitrega množenja ljudi propasti, še pred singularnostjo oziroma uploadom. Poleg tega je razvil tezo, da krešu populacije sledi preporod in nagel napredek (na osnovi zgodovinskega primera z renesanso). In se je tako odločil zreducirati populacijo. Skratka, transhumanizem je predstavljen na eni strani zelo površno in na drugi negativno, ampak ker Brownove romane bere 1000x več ljudi kot Kurzweilove eseje, utegne to postati prevladujoče mnenje v javnosti. Še huje bo, ko pride ven film.

O.

donfilipo ::

Hm zanimivo. Če bom utegnil bom prebral. V bralni polici je namreč kar precej v vrsti:)

Tudi meni je prišel en tak splošen preblisk na tole Brownovo. On namenoma svet sestavlja nekako narobe, da izpade zanimivo šokantno. Ok. Od tega živi in kot fiction pisatelj, je to njegovo orodje. Kar se mi je posvetilo je, da tudi znanstveniki, filozofi ali ugledneži, ko nekako sestavljajo svet v svojih delih, lažje uspejo in so veliko bolj zanimivi, če nekaj narobe sestavijo in tako izpadejo zanimivi. Včasih je to cel sistem narobe, včasih je to samo kak reklamni nepomemben detajl. Skoraj bi lahko rekel, da je nekdo, ki ima pravilno opisno in realno sestavljeno tako epistemologijo, kot celo sliko sveta...je kar nekako nezanimiv. Hm?

Drugače pa je tako, da sem jaz že prvič, ko sem slišal predvidel odpor in ludizem, potem nevarnosti transhumanizma, potem sem o teh bral8-), tako da to ni nobeno presenečenje. Predvidevam, da večina ljudi ki niso evforični tako zadevo sprejme. Verjetno je, da bo odpor IZREDEN. Na drugi strani pa človeštvo do sedaj, ..razen v teoloških družbah razvoja ni nikoli zaustavilo, kar pomeni, sam kapitalizem v svoji kolikor toliko naravni formi napredek potrebuje, enako človeška sodobna kultura in po mišljenju ne samo transhumanistov, napredek nekako sam vodi v to smer. AI, avtomatizacija popolna, nanorobotika, podaljšanje živjenja...in na koncu kot edina elegantna rešitev virtualna realnost z predvidoma manj omejitvami, kot jih ima ta planet. Baje bodo mašine kmalu tako popolne in bistre, da nam ne bodo pustile praktično nobene realne izbire (podobno kot jo nam ne EU in svetski neoliberalizem slovencem:)))...no scenarijev je pa ravno zaradi izjemnega odpora lahko še veliko več. Tudi kolaps kapitalizma v neko fašistično teološko družbo z od cerkvenega odbora:)) kontroliranim napredkom.:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Kamran ::

Hey,

Transhumanizem naj bi se, če abstraktno gledaš, že dogajal oz. že poteka pred našimi očmi preko Morgellonov.

Vseeno pa mislim, da nasplošno, da človekovo življenje mora biti omejeno (Hayflick-ova limita ?), ker edino smrt je poštena - sploh za razne Bilderberge ipd. nesnago.

Vseeno pa mislim, da transhumanističnih prednosti ne bodo deležni vsi, mogoče tistih "zlatih 500 milijonov Zemljanov, če nekaterim uspe "veliki met". Pa še to bo v okrnjeni različici. Živel boš dolgo časa, vendar nezmožen svododne misli, le in samo suženj za elito. ;((

Starodavni ::

Kamran

Tvoj post je navaden zmazek, same psihotične teorije zarot in neargumentirana bedarija.

Izogibaj se takim bedarijam za blagor te teme ali pa jih smeti v Loži/smetišču.

Meja med teorijami zarotami in hipotetičnim transhumanizmom obstaja. Prvo je produkt vernikov v teorije zarote, drugo pa so hipoteze, kakšen bo svet v prihodnosti, ki pa niso nujno prave in niso produkt verovanja da bo pa stvar taka kot sem napisal.

donfilipo ::

Res tudi sam na grobo ocenjujem, da razlika med verniki v teorije zarote...in recimo verniki v transhumanizem je predvsem v tem, da so slednji v neki fazi življenja dojeli bistva fizike in kar nekaj časa sledili bliskovitemu napredku in roadmapom napredka...recimo v računalniških revijah.

Na kratko: chemtrails, vesoljci in iluminati ne spadajo pod domeno Raya Kurzweila...enega najbolj podjetnih transhumanistov danes.
On je s svojimi pravilnimi ocenami razvoja prihodnosti, s samo tehnologijo že kar nekaj zaslužil, je pa kakšno reč seveda tudi preteral, ali preveč približal.

No na pamet mu ne pade, da bi v svoj dovršen futurizem tlačil, chemtrailse, iluminate in vesoljce...in če komu avtoriteta veliko pomeni8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Kamran ::

Starodavni je izjavil:

Tvoj post je navaden zmazek, same psihotične teorije zarot in neargumentirana bedarija.

Izogibaj se takim bedarijam za blagor te teme ali pa jih smeti v Loži/smetišču.

Meja med teorijami zarotami in hipotetičnim transhumanizmom obstaja. Prvo je produkt vernikov v teorije zarote, drugo pa so hipoteze, kakšen bo svet v prihodnosti, ki pa niso nujno prave in niso produkt verovanja da bo pa stvar taka kot sem napisal.

Ne sodi in ne bo ti sojeno. Tvoje videnje. Je argumentirano, vendar se nisi potrudil prebrati/pogledati povezav. Zakaj bi na dolgo filozofiral o nečem, kar je nekdo drug že povzel v videu/drugi strani ?

Ti se pa izogibaj meje kršenja 2. člena pravil. 8-)

Nisem vernik v teorije zarote, nisem pa tudi pristaš mainstream-izma. Dvomim v vse, pa naj ima "lepo mašno ali samo salotejp čez". Moj odgovor je bil zelo konkreten, tvoj zadnji del pa je politično korektno ovijanje.
Dejstvo je, da si obstoječi kalup človeka ne zasluži večnega življenja, čeprav bi lahko nek velik tehnološki preboj spremenil pravila v družbi, zaradi katerih pri posamezniku zmeraj (drugače) pride do ekspresije slabih dejanj, mišljenja in besed kot pa prej dobrih vrlin (v "slabi družbi/sistemu). Naivno bi lahko rekel, da je vsak človek dober v ustroju, vendar od genetike, vzgoje v družini in potem nadaljevanja poti v družbi, ga naredi, preoblikuje v neko himero zla-dobrega XX/XY kromosomskega subjekta.

Druga zadeva je ta, da tisti, ki so imeli poštene namene, so bili zmeraj ali ustrahovani ali pa odstranjeni, tako da "beware of geeks carrying gifts", ker ne veš ali so samo trojanski konj. Mnogi, ki se zavedajo ali pa so bili s strani prej omenjenih dejavnikov sprogramirani/spreobrnjeni, da so grdi tako po videzu kot po ostalih astributih, pa lahko onanirajo ob misli transhumanizma, ki bi jim lahko odpravil njihove pomankljivosti (vključno z genetskim inženiringom). Vendar kje je potem odgovornost posameznika za njegova dejanja ? :|

Nosečnica kadi in otrok se rodi z okvarami organom. Ah saj bo že tehnologija uredila/popravila zadeve, a ne ? Takšno vedenje pa vodi v otroško družbo, ki ni ne zrela in ne odgovorna in res primerna samo "za čip" oz. nek nadzor. Transhumanizem je ravno to - rešitev za probleme, katere so isti ustvarjalci ustvarili in nam jo sedaj ponujajo kot odrešitve za vse naše tegobe. To je pa spet "vera v teorije zavjere", ne ?
Ali pa ta, da folk leze po planinah v natikačih, potem pa dol padejo, se fino "obšlesajo", potem pa reševalni helikopter pa rezanje in šivanje v KC. Ali se kaj naučijo tisti iz tega ? Ne, pa čeprav se velikokrat po TV in drugje ponavlja, da primerna oprema in poznavanje samega sebe (za kateri šport si primeren oz. ne). Ofce pa še zmeraj gor praktično bos.

Neko "pomanjkanje" zmeraj mora biti, ker "(po)polnost" prej ali slej vodi v dekadentno obnašanje in navade, torej spet "v padec". :P

donfilipo ::

Nosečnica kadi in otrok se rodi z okvarami organom. Ah saj bo že tehnologija uredila/popravila zadeve, a ne ? Takšno vedenje pa vodi v otroško družbo, ki ni ne zrela in ne odgovorna in res primerna samo "za čip" oz. nek nadzor. Transhumanizem je ravno to - rešitev za probleme, katere so isti ustvarjalci ustvarili in nam jo sedaj ponujajo kot odrešitve za vse naše tegobe. To je pa spet "vera v teorije zavjere", ne ?


Da se na to gledati tudi tako, posebej v primerih, ko ti nekdo trdi da boš v električnih nebesih do 2020:)) In s tem v jedru samo spodbuja sam sebe, da recimo dela program za regulacijo ramp8-) Ker mu je bil ata železničar.

Vendar futurizem pa ima predvsem namen pravilno predvideti razvoj tehnologije in ja, kar na splošno človeštva. Vem tu se kriči, ne moreš videti v prihodnost itd, ...no tu vedno in vedno znova ponavljam:

-Smisel cele znanosti je kolikor toliko videti vzroke za sedaj, preteklost in videti v prihodnost. Da ne gre precizno pa tako vemo[8
-)]

In že omenjeni Ray Kurzweil se je šel napovedovanje prihodnosti in presenetljivo veliko stvari zadel. Toliko vsaj, da so marsikateri dojeli ne samo tisto filozofsko definicijo skritega namena znanja:) ampak tudi pomen in doseg futurologije.

IT se razvija z zakonito hitrostjo (in ne samo ta) in to ima določene predvidljive...pa seveda tudi nepredvidljive posledice. Transhumanizem se pogovarja o ukrepih ob spremebah in ob teh ukrepih o alter bodočnostih.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karl Marx .... Kapital 2.0....ali kaj drugega (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26035320 (27526) donfilipo
»

Karl Marx je imel prav (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
73185650 (76212) LordTado
»

Ali gre zahod v pi***? (#2 edition) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14912956 (10913) Ramon dekers
»

Just Anti-Social (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17921852 (18953) Thomas
»

Capitalism: A Love Story [2009] by Michael Moore (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10213675 (12183) donfilipo

Več podobnih tem