Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
CaqKa ::
Jst ::
The Event: Kaj so v kakšnem delu razložili kako je Sean vedel, da mora na tisto letalo ustaviti očeta od Leile?
SPOILER!!!
Glede očeta: Če je on The Other, zakaj za vraga je potem sodeloval z tisto novinarko in zbiral dokaze? Ter kako to, da niso naredili DNK analize, ko so bili vsi kao mrtvi, potem živi, nato bolani na smrt in spet zdravi? Čudno, da ne vejo...
SPOILER!!!
Glede očeta: Če je on The Other, zakaj za vraga je potem sodeloval z tisto novinarko in zbiral dokaze? Ter kako to, da niso naredili DNK analize, ko so bili vsi kao mrtvi, potem živi, nato bolani na smrt in spet zdravi? Čudno, da ne vejo...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Nikec3 ::
Članek s strani Discovery Channela o mikrovalovne ozadju in povezavi z SGU:
http://news.discovery.com/space/cosmic-...
http://news.discovery.com/space/cosmic-...
connel ::
Lion29 ::
aham kul... sem prehitro napisal vceraj post, ker nisem se gledal zadnjega dela
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Predvajal se je še zadnji del prvega dela druge sezone(huh), imenovan Resurgence.
Epizoda me je rahlo razočarala. Zaradi prejšnjih odličnih epizod, sem pričakoval malo boljšo epizodo, kot se to spodobi za "mid-season finale". Od sedaj naprej vem, da od pisca Mallozzija ne smem preveč pričakovat.
Plusi:
+ bolje spoznamo novo raso "Ursini"
+ Telford se vrne
+ vesoljska bitka
+ Cloe je končno za nekaj koristna
+ odlični posebni efekti
+ nova rasa nekakšnih dronov
Negativne stvari:
- ogromno lukenj v zgodbi:
- polet s shuttlom, ter vkrcanje na poškodovano "Ursini" ladjo ni služil ničemur,
- vsi na Destiny so očitno tako butasti, da se mora Telford pripeljati in jim povedati, da mu naj sledijo v zvezdo
- kako točno so jih "Ursini" prevarali? Kolikor jaz vem, je bil tak dogovor, da napadejo matično dronsko ladjo
- v bitko so šli z nedejavnim FTL-om
- pravzaprav nismo videli dronske matične ladje
Škoda se mi zdi, da vse "high-budget" epizode v SGU piše Mallozzi, ker vsaka njegova epizoda izgleda približno enako: prve pol ure govorjenja, nato pa se ladje med seboj streljajo in nato se epizoda konča. Veliko raje bi videl, da bi pomebnejše epozode spisal kdo drug, ker bi potem res dobili epske epizode.
Gledano na splošno, ta epizoda ni tako slaba, je sinonim za epizodo, kjer daš možgane na pašo in uživaš v eksplozijah. To pa me malo spominja na Stargate Atlantis - in to mi ni všeč.
Epizoda me je rahlo razočarala. Zaradi prejšnjih odličnih epizod, sem pričakoval malo boljšo epizodo, kot se to spodobi za "mid-season finale". Od sedaj naprej vem, da od pisca Mallozzija ne smem preveč pričakovat.
Plusi:
+ bolje spoznamo novo raso "Ursini"
+ Telford se vrne
+ vesoljska bitka
+ Cloe je končno za nekaj koristna
+ odlični posebni efekti
+ nova rasa nekakšnih dronov
Negativne stvari:
- ogromno lukenj v zgodbi:
- polet s shuttlom, ter vkrcanje na poškodovano "Ursini" ladjo ni služil ničemur,
- vsi na Destiny so očitno tako butasti, da se mora Telford pripeljati in jim povedati, da mu naj sledijo v zvezdo
- kako točno so jih "Ursini" prevarali? Kolikor jaz vem, je bil tak dogovor, da napadejo matično dronsko ladjo
- v bitko so šli z nedejavnim FTL-om
- pravzaprav nismo videli dronske matične ladje
Škoda se mi zdi, da vse "high-budget" epizode v SGU piše Mallozzi, ker vsaka njegova epizoda izgleda približno enako: prve pol ure govorjenja, nato pa se ladje med seboj streljajo in nato se epizoda konča. Veliko raje bi videl, da bi pomebnejše epozode spisal kdo drug, ker bi potem res dobili epske epizode.
Gledano na splošno, ta epizoda ni tako slaba, je sinonim za epizodo, kjer daš možgane na pašo in uživaš v eksplozijah. To pa me malo spominja na Stargate Atlantis - in to mi ni všeč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
Odločil sem se, da bom ocenil, vse epizode SGU do sedaj. Potem pa obljubim, da bom dal mir z stargatom, za nekaj mesecev, kolikor bo pač trajalo, da se SGU vrne.
Epizode bom razdelil na 3 dele, tako kot so izhajali DVD-ji, oziroma tako kot so se predvajali.
Lestvica ocen:
- 1: katastrofa, poden od epizode
- 2: skoraj ne more biti slabše
- 3: dokaj dolgočasna epizoda
- 4: podpovprečna epizoda
- 5: povprečna epizoda
- 6: dobra epizoda
- 7: zelo dobra epizoda
- 8: odlična epizoda
- 9: skoraj perfektna epizoda
- 10: mojstrovina
SGU sezona 1.0:
- 1: Air Part 1: 8
- 2: Air Part 2: 8
- 3: Air Part 3: 8
- 4: Darkness: 8
- 5: Light: 7
- 6: Water: 6
- 7: Earth: 5
- 8: Time: 10
- 9: Life: 3
- 10: Justice: 8
Povprečje: 7.1
SGU sezona 1.5:
- 11: Space: 8
- 12: Divided: 7
- 13: Faith: 8
- 14: Human: 7
- 15: Lost: 9
- 16: Sabotage: 6
- 17: Pain: 5
- 18: Subversion: 8
- 19: Incursion Part 1: 8
- 20: Incursion Part 2: 8
Povprečje: 7.4
SGU sezona 2.0:
- 1: Intervention: 8
- 2: Aftermath: 8
- 3: Awakenings: 8
- 4: Pathogen: 5
- 5: Cloverdale: 7
- 6: Trial And Error: 8
- 7: The Greater Good: 9
- 8: Malice: 9
- 9: Visitation: 6
- 10: Resurgence: 7
Povprečje: 7.5
Epizode bom razdelil na 3 dele, tako kot so izhajali DVD-ji, oziroma tako kot so se predvajali.
Lestvica ocen:
- 1: katastrofa, poden od epizode
- 2: skoraj ne more biti slabše
- 3: dokaj dolgočasna epizoda
- 4: podpovprečna epizoda
- 5: povprečna epizoda
- 6: dobra epizoda
- 7: zelo dobra epizoda
- 8: odlična epizoda
- 9: skoraj perfektna epizoda
- 10: mojstrovina
SGU sezona 1.0:
- 1: Air Part 1: 8
- 2: Air Part 2: 8
- 3: Air Part 3: 8
- 4: Darkness: 8
- 5: Light: 7
- 6: Water: 6
- 7: Earth: 5
- 8: Time: 10
- 9: Life: 3
- 10: Justice: 8
Povprečje: 7.1
SGU sezona 1.5:
- 11: Space: 8
- 12: Divided: 7
- 13: Faith: 8
- 14: Human: 7
- 15: Lost: 9
- 16: Sabotage: 6
- 17: Pain: 5
- 18: Subversion: 8
- 19: Incursion Part 1: 8
- 20: Incursion Part 2: 8
Povprečje: 7.4
SGU sezona 2.0:
- 1: Intervention: 8
- 2: Aftermath: 8
- 3: Awakenings: 8
- 4: Pathogen: 5
- 5: Cloverdale: 7
- 6: Trial And Error: 8
- 7: The Greater Good: 9
- 8: Malice: 9
- 9: Visitation: 6
- 10: Resurgence: 7
Povprečje: 7.5
Zgodovina sprememb…
Tale del SGU je bil res hecno izveden. Sploh že omenjeno lutanje po tisti ladji, ki ni služilo ničemer, ter Telfordovo prehajanje med ladjami. Drugače pa kar v redu mid-season cliffhanger.
Kar se pa tiče Caprice, upam, da bodo pošteno zaključili edino sezono.
Kar se pa tiče Caprice, upam, da bodo pošteno zaključili edino sezono.
Gregor P ::
Negativne stvari:
... tale s soncem je tudi mene pogrela
... verjetno bodo v nadaljevanju deus ex machina vlogo odigrali Cloenini vesoljci, ki jih je domnevam poklicala oz. jim sporočila njihovo lokacijo
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Izi ::
Meni je bila pa ravno zgoda precej v redu, kot se spodobi za cliffhanger, efekti in vesoljski boj pa je bil precej pod pričakovanjem.
Kod da bi gledal sci-fi serijo iz 80 let. Ladjice so v vakumu vesolja švigale naokoli kot reaktivci na zemlji, in vedno z veliko hitrostjo padele skozi vidno polje kamere, ki jih nikoli ne ujame, kot je bilo to zelo popularno pred kakšnimi 30. leti. In spet je režiser pozabil, da v vesolju ni zvoka, kar ve vsak osnovnošolec. In smo na zunanjih posnetkih v vakumu vesolja poslušali motorje ladij, streljanje in eksplozije.
Zgodbi pa manjka samo to, da so vanjo natrpali preveč stvari. Kljub prelomnici na sredi sezone so pretiravali z dogajanjem, vse se dogaja prehitro, zato tudi precej ljudi ne uspe slediti zgodbi, kar se vidi tudi tukaj po komentarjih.
Da so šli raziskovati razbitino je povsem logično, saj niso vedeli da gre za past in ravno to raziskovanje je povzročilo vse nadaljnje zaplete.
Ob odkritju zasede bi Destiny enostavno skočila v FTL in zgodbe sploh ne bi bilo.
Rush je kot ponavadi razmišljal racionalno in je svetoval takojšen skok v FTL, Young pa ga ni poslušal in je z zaradi reševanja treh članov posadke ogrozil življenja vseh ostalih in skoraj uničil Destiny. V vsaki realni vojski bi zaradi tega končal na vojaškem sodišču in kasneje v zaporu.
Na mestu so čakali toliko časa, da je bil FTL uničen in trije raziskovalci so se vrnili na Destiny v istem trenutku kot se je pojavil Telford. Torej so komentarji glede zvezde tukaj neumestni. Prav verjetno bi posadka Destiny sama ugotovila, da je najbolje iti proti zvezdi, če jim ne bi Telford v istem hipu ko se je pojavil rekel, naj mu sledijo proti zvezdi.
In niso šli proti Soncu, kot nekateri tukaj mešajo, ampak so šli proti zvezdi. Sonce je samo lastno ime za našo domačo zvezdo
Dogovor z Ursini je bi, da za 3 do 4 ure skočijo v FTL, nekam na varno, kjer bodo popravili ladjo, POTEM pa bodo skupaj z Ursini napadli Matično ladjo, ki krmili drone.
Ursini pa so jih odpeljali direkt do Matične ladje v boj, kljub temu, da je Destiny še vedno precej poškodovana z iztrošenimi ščiti in brez FTL pogona.
Torej so jih nategnili. Verjetno niso zaupali ljudem in to upravičeno, saj je Rush jasno predlagal, da bi oni morali samo izkoristiti Ursine in jim kasneje ne pomagati. Lahko da so slišali za pogovor na Destiny ali pa so enostavno samo pametni vesoljčki, ki vedo, da so ljudje zadnja bitja v vesolju ki jim gre zaupati
Ko se je poškodovana Destiny znašla sredi boja pa res niso imeli druge izbire, kot da poslušajo Ursine in napadejo matično ladjo. Brez FTL namreč ne morejo pobegniti iz boja in Ursini to dobro vedo.
Potem pa pride na sceno Chloe, in pusti cel kup odprtih vprašanj, ker se zadeva konča ravno ko je nekaj naredila na komandni konzoli in pomenljivo izjavila, da je prepozno.
Kaj je naredila? Obstaja cel kup možnosti.
Meni se sploh ne zdi nujno, da je okužena ravno z virusom tistih vesoljčkov, pri katerih sta bila ujeta skupaj z Rushom in za katere sedaj večina domneva, da jih je poklicala in sporočila lokacijo boja.
Precej stvari ne paše v to zgodbo.
Zakaj Rush ni okužen, čeprav je bil zaprt v enakem kontejnerju kot Chloe?
Od kje Chloe vso to Antično znanje? Zna pisati antično pisavo in do zadnjih podrobnosti pozna Destiny. Precej čudno bi bilo, da bi ji virus tistih vesoljčkov dal vse to znanje.
Zna biti, da je Chloe okužena celo s kakšnim antičnim virusom direkt iz Destiny in je ladja sama tista, ki prevzema nadzor nad njo.
Sploh je vprašanje kako inteligentna sploh je Destiny. Ali se zaveda kaj se dogaja na njej in okoli nje? Nekaj že mora biti, če je takrat menda ravno Destiny preko sanj preizkušala, če je Young primeren komandant ali ne.
Na odgovore bo treba kot kaže spet čakati do aprila 2011
Kod da bi gledal sci-fi serijo iz 80 let. Ladjice so v vakumu vesolja švigale naokoli kot reaktivci na zemlji, in vedno z veliko hitrostjo padele skozi vidno polje kamere, ki jih nikoli ne ujame, kot je bilo to zelo popularno pred kakšnimi 30. leti. In spet je režiser pozabil, da v vesolju ni zvoka, kar ve vsak osnovnošolec. In smo na zunanjih posnetkih v vakumu vesolja poslušali motorje ladij, streljanje in eksplozije.
Zgodbi pa manjka samo to, da so vanjo natrpali preveč stvari. Kljub prelomnici na sredi sezone so pretiravali z dogajanjem, vse se dogaja prehitro, zato tudi precej ljudi ne uspe slediti zgodbi, kar se vidi tudi tukaj po komentarjih.
Da so šli raziskovati razbitino je povsem logično, saj niso vedeli da gre za past in ravno to raziskovanje je povzročilo vse nadaljnje zaplete.
Ob odkritju zasede bi Destiny enostavno skočila v FTL in zgodbe sploh ne bi bilo.
Rush je kot ponavadi razmišljal racionalno in je svetoval takojšen skok v FTL, Young pa ga ni poslušal in je z zaradi reševanja treh članov posadke ogrozil življenja vseh ostalih in skoraj uničil Destiny. V vsaki realni vojski bi zaradi tega končal na vojaškem sodišču in kasneje v zaporu.
Na mestu so čakali toliko časa, da je bil FTL uničen in trije raziskovalci so se vrnili na Destiny v istem trenutku kot se je pojavil Telford. Torej so komentarji glede zvezde tukaj neumestni. Prav verjetno bi posadka Destiny sama ugotovila, da je najbolje iti proti zvezdi, če jim ne bi Telford v istem hipu ko se je pojavil rekel, naj mu sledijo proti zvezdi.
In niso šli proti Soncu, kot nekateri tukaj mešajo, ampak so šli proti zvezdi. Sonce je samo lastno ime za našo domačo zvezdo
Dogovor z Ursini je bi, da za 3 do 4 ure skočijo v FTL, nekam na varno, kjer bodo popravili ladjo, POTEM pa bodo skupaj z Ursini napadli Matično ladjo, ki krmili drone.
Ursini pa so jih odpeljali direkt do Matične ladje v boj, kljub temu, da je Destiny še vedno precej poškodovana z iztrošenimi ščiti in brez FTL pogona.
Torej so jih nategnili. Verjetno niso zaupali ljudem in to upravičeno, saj je Rush jasno predlagal, da bi oni morali samo izkoristiti Ursine in jim kasneje ne pomagati. Lahko da so slišali za pogovor na Destiny ali pa so enostavno samo pametni vesoljčki, ki vedo, da so ljudje zadnja bitja v vesolju ki jim gre zaupati
Ko se je poškodovana Destiny znašla sredi boja pa res niso imeli druge izbire, kot da poslušajo Ursine in napadejo matično ladjo. Brez FTL namreč ne morejo pobegniti iz boja in Ursini to dobro vedo.
Potem pa pride na sceno Chloe, in pusti cel kup odprtih vprašanj, ker se zadeva konča ravno ko je nekaj naredila na komandni konzoli in pomenljivo izjavila, da je prepozno.
Kaj je naredila? Obstaja cel kup možnosti.
Meni se sploh ne zdi nujno, da je okužena ravno z virusom tistih vesoljčkov, pri katerih sta bila ujeta skupaj z Rushom in za katere sedaj večina domneva, da jih je poklicala in sporočila lokacijo boja.
Precej stvari ne paše v to zgodbo.
Zakaj Rush ni okužen, čeprav je bil zaprt v enakem kontejnerju kot Chloe?
Od kje Chloe vso to Antično znanje? Zna pisati antično pisavo in do zadnjih podrobnosti pozna Destiny. Precej čudno bi bilo, da bi ji virus tistih vesoljčkov dal vse to znanje.
Zna biti, da je Chloe okužena celo s kakšnim antičnim virusom direkt iz Destiny in je ladja sama tista, ki prevzema nadzor nad njo.
Sploh je vprašanje kako inteligentna sploh je Destiny. Ali se zaveda kaj se dogaja na njej in okoli nje? Nekaj že mora biti, če je takrat menda ravno Destiny preko sanj preizkušala, če je Young primeren komandant ali ne.
Na odgovore bo treba kot kaže spet čakati do aprila 2011
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Zgodba po mojem ne gre preveč hitro, čeprav bi ta del z lahkoto razširili na dve epizodi. Res pa je, da mi je stvar z štirimi urami FTL-a ušla in je zgodba sedaj veliko bolj smiselna, vseeno pa je kar se tiče Telforda še veliko čudnih stvari. Prva najbolj butasta je še vedno ta, da Destiny potrebuje Telforda, da jim pove da naj gredo v zvezdo. Veliko bolje bi po mojem bilo, da bi Telford sledil Destiny v zvezdo, ter bi jih dohitel, ko bi iz zvezde izstopili. Druga stvar ki je čudna, je ta, da je Telford očitno že vedel, da posadka kontrolira ladjo. Medtem ko vsi vemo, da je Telford ostal na seed ladji veliko preden je Rush komurkoli povedal za most.
Cliffhanger je dober, žal pa bo po mojem bil rešen v treh minutah, saj druge možnosti skoraj ni.
Možnosti rešitve cliffhangerja:
- Cloe je poslala seed ladji ukaz za samouničenje, zraven seed laje, gre kabooom še matična ladja, posadka pa izgubi možnost/upanje vrnitve domov. (najbolj verjetna)
- Cloe da ukaz dronom, da nehajo delovati
- Cloe pokliče modre vesoljce, ki razbijejo drone, mi pa potem nekako pobegnemo oz. sklenemo premirje. (najmanj verjetna)
Cliffhanger je dober, žal pa bo po mojem bil rešen v treh minutah, saj druge možnosti skoraj ni.
Možnosti rešitve cliffhangerja:
- Cloe je poslala seed ladji ukaz za samouničenje, zraven seed laje, gre kabooom še matična ladja, posadka pa izgubi možnost/upanje vrnitve domov. (najbolj verjetna)
- Cloe da ukaz dronom, da nehajo delovati
- Cloe pokliče modre vesoljce, ki razbijejo drone, mi pa potem nekako pobegnemo oz. sklenemo premirje. (najmanj verjetna)
Beli_Zajcek ::
Milim, da je Chloe poslala seed ladji ukaz za uničenje. Na promo trailerju se spomnim, da sem videl dve ancient ladji, od katerih je potem eno razneslo.
Beli_Zajcek je izjavil:
Milim, da je Chloe poslala seed ladji ukaz za uničenje. Na promo trailerju se spomnim, da sem videl dve ancient ladji, od katerih je potem eno razneslo.
To je bila Destiny, v epizodi "Trial and Error", kjer Young "sanja" različne simulacije uničenja ladje.
efekti in vesoljski boj pa je bil precej pod pričakovanjem.
Kar se tiče bojev. Niso slabi, vendar se ne morejo primerjati z tistimi v BSG, še v filmih se boji ne morejo primerjati z BSG. Kar se pa tiče efektov pa sem precej razdeljen v mnenju. Sami dizajni ladji, in vseh CGI stvari so fantastično dodelani, z veliko podrobnostmi, osvetlitev in senčenje pa je tudi vrhunsko. So pa posebni efekti povprečni kar se eksplozij tiče, čeprav je bila zadnja scena, ko droni lepo rešetajo Destiny precej dobro narejena.
Zgodovina sprememb…
Torej kar vemo je, da ladja ni v stanju, da bi lahko pobegnila s "kraja nesreče" (kar nekako res ne govori v prid teoriji, da jih Cloeini vesoljci rešijo; ker kaj pa potem?) ... ščiti so oslabljeni; vprašanje, koliko časa bodo še zdržali ... bojda se sploh ne morejo prebiti do poveljujoče ladje trotov ... iz izkušenj vemo, da nam ustvarjalci ponavadi nočejo pustiti dveh tako močnih ladij kot sta Destiny in Seed ladja, tako da bi lahko kar držalo, da se bodo nekako znebili ene ladje, ki verjetno ne bo Destiny ...
... da bi Cloei poslala ukaz za uničenje? Kaj pa vem, očitno lahko potem kar naenkrat iz vseh komandnih plošč pošiljaš tako zahtevne in pomembne ukaze ... če je res na pol vesoljka ji je verjetno v interesu, da za "njene" ostane čim več takšnih ladij
... torej Destiny ne bo šla nikamor, karkoli se bo že zgodilo, se bo zgodilo tam kjer je v času napada.
... da bi Cloei poslala ukaz za uničenje? Kaj pa vem, očitno lahko potem kar naenkrat iz vseh komandnih plošč pošiljaš tako zahtevne in pomembne ukaze ... če je res na pol vesoljka ji je verjetno v interesu, da za "njene" ostane čim več takšnih ladij
... torej Destiny ne bo šla nikamor, karkoli se bo že zgodilo, se bo zgodilo tam kjer je v času napada.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Popolnoma logično je, da sta seed ladja in Destiny povezani, saj je Rush povedal, da seed ladje pošiljajo Destiny podatke o planetih. Kar se tiče ščitov. Ščiti so že popolnoma izčrpani(vsaj na sprednji strani ladje), na zadnjem posnetku se lepo vidi, da so eksplozije na površju ladje in ne na ščitih
globoko grlo ::
Kako je pa s privezovanjem ladijc v vesolju?
Namreč, ko so šli raziskovat ladjo, so svoj shuttle privezal in štrik napel, a ni to tko, da to ne gre ravno skupaj?
Kaj bomo pa zdej gledal?
Event je ratal mal limonade, walking dead tut ena drama, kaj pol sploh ostane?
Namreč, ko so šli raziskovat ladjo, so svoj shuttle privezal in štrik napel, a ni to tko, da to ne gre ravno skupaj?
Kaj bomo pa zdej gledal?
Event je ratal mal limonade, walking dead tut ena drama, kaj pol sploh ostane?
Druga stvar ki je čudna, je ta, da je Telford očitno že vedel, da posadka kontrolira ladjo. Medtem ko vsi vemo, da je Telford ostal na seed ladji veliko preden je Rush komurkoli povedal za most.
telford je rekel da jih je iskal, verjetno je na seed shipu našel kje vse bi naj destiny letela in je na tisti poti ni našel. potem jo je v bližini iskal in je videl "energy signature" podobno kot so na destiny našli in šli pogledat tja.
globoko grlo kaj pa ti pri štriku ni jasno? štrik je napet samo zato, da se imajo za kaj primit ko čez skočijo, ko se enkrat odrinejo, namreč zaradi odsotnosti upora, pač letijo dokler ne pride nasprotna sila. štrik je zaradi varnosti posadke pri prehajanju med ladjami. če bilo katera od teh ladij všalta motore, se bo v tistem štriku ustvarila sila ki ga bo ftrgala v trenu oka.
bemti čist pozabil da bo zdaj treba čakat do poletja..
kaj bom gledal.. merlina. potem pa ancient aliens: http://www.history.com/shows/ancient-al... pa en kup drugih dokumentarcev o Zemlji, naravi, znanosti :>
Beli_Zajcek ::
Eh, scenarij je ena velika beda polna lukenj. Mi lahko kdo razloži drugače dejstvo, da so zaznali na seed ladji dovolj energije, da bi se lahko vrnili domov. Ampak ne! Vesoljčki so absolutno morali probat ukrast še tisto malo (v primerjavi s seed ladjo) kar je imela destiny. V tej luči je tudi njihovo jokanje, da so ostali brez energije tko tko.
S tem, da vemo, da je potrebno za cel planet energije, če hočeš potovati nazaj na Zemljo in se človek vpraša, kam so jo spravili, glede na to da je to izjemno star ancient dizajn ladij.
S tem, da vemo, da je potrebno za cel planet energije, če hočeš potovati nazaj na Zemljo in se človek vpraša, kam so jo spravili, glede na to da je to izjemno star ancient dizajn ladij.
Jaz mislim, da ima globoko grlo, kar prav glede štrika, ki bi potegnil ladji skupaj.
V pristanišču lahko en sam človek s potegom vrvi počasi začne premikati nekaj 10 ton težko ladjo. Podobno bi bilo v vesolju. Nobena sila se kar ne izniči, tudi najmanjša sila nekaj kilogramov bo sicer zelo malenkostno in zelo počasi začela premikati nasprotni predmet k sebi ne glede na težo in ker ni nikjer nobene upornosti, bo to premikanje potekalo v neskončnost.
Ko so torej napeli štrik med ladjama in so zraven še trije potegnili svojo težo preko štrika na drugo ladjo, bi v realnosti obe ladji začelo vleči skupaj dokler se ne bi zaleteli. Na oko bi rekel, da bi se že v nekaj minutah zaleteli skupaj.
Pa ne smemo pozabiti, da se v vesolju vse mase med seboj že tako ali tako privlačijo. Večje je masa bolj vleče vse ostalo proti sebi.
Tako da tisto celotno vesoljsko pokopališče je bilo tudi povsem nerealno. Pisci so pozabili, da se vsak del, ki se v vesolju premika, premika v neskončnost in bi tiste razbitine odšle svojo pot po vesolju na vse možne strani, kakršno so imele smer in hitrost v trenutku eksplozije.
Če pa bi že nekako vse skupaj imelo silo nič, kar je mimogrede nemogoče, pa bi prej ali slej zaradi sile, ki vlada med masami se vse skupaj združilo v eno samo veliko gmoto železja.
V vesolju pač ne moremo srečati dveh stoječih elementov na fiksni razdalji. Je fizikalno nemogoče. Vedno jih vleče skupaj ali pa narazen. Konstantno razdaljo bi lahko ohranjala samo v primeru, če bi manjši kos krožil okoli večjega in bi ga večji zadrževal s svojo privlačnostjo. Seveda bi morala biti precej velika razlika v velikosti med manjšim in večjim kosom.
Skratka takega pokopališča kot smo ga videli v seriji v vesolju ne moremo srečati. Vsi tisti kosi bi se oddaljevali med samo in tudi če je minilo samo nekaj tednov od bitke, bi bile razdalje med posameznimi kosi že več milijonov kilometrov.
V pristanišču lahko en sam človek s potegom vrvi počasi začne premikati nekaj 10 ton težko ladjo. Podobno bi bilo v vesolju. Nobena sila se kar ne izniči, tudi najmanjša sila nekaj kilogramov bo sicer zelo malenkostno in zelo počasi začela premikati nasprotni predmet k sebi ne glede na težo in ker ni nikjer nobene upornosti, bo to premikanje potekalo v neskončnost.
Ko so torej napeli štrik med ladjama in so zraven še trije potegnili svojo težo preko štrika na drugo ladjo, bi v realnosti obe ladji začelo vleči skupaj dokler se ne bi zaleteli. Na oko bi rekel, da bi se že v nekaj minutah zaleteli skupaj.
Pa ne smemo pozabiti, da se v vesolju vse mase med seboj že tako ali tako privlačijo. Večje je masa bolj vleče vse ostalo proti sebi.
Tako da tisto celotno vesoljsko pokopališče je bilo tudi povsem nerealno. Pisci so pozabili, da se vsak del, ki se v vesolju premika, premika v neskončnost in bi tiste razbitine odšle svojo pot po vesolju na vse možne strani, kakršno so imele smer in hitrost v trenutku eksplozije.
Če pa bi že nekako vse skupaj imelo silo nič, kar je mimogrede nemogoče, pa bi prej ali slej zaradi sile, ki vlada med masami se vse skupaj združilo v eno samo veliko gmoto železja.
V vesolju pač ne moremo srečati dveh stoječih elementov na fiksni razdalji. Je fizikalno nemogoče. Vedno jih vleče skupaj ali pa narazen. Konstantno razdaljo bi lahko ohranjala samo v primeru, če bi manjši kos krožil okoli večjega in bi ga večji zadrževal s svojo privlačnostjo. Seveda bi morala biti precej velika razlika v velikosti med manjšim in večjim kosom.
Skratka takega pokopališča kot smo ga videli v seriji v vesolju ne moremo srečati. Vsi tisti kosi bi se oddaljevali med samo in tudi če je minilo samo nekaj tednov od bitke, bi bile razdalje med posameznimi kosi že več milijonov kilometrov.
Tudi v vesolju velja gibalna količina.
seed ladja si je lahko šla baterije polnit v kakšno zvezdo.
hitrost premikanja ladij zaradi lastnih mas bi se dala izračunat. čist praktično... en velik objekt, kot je recimo ladja nas s svojo privalčnostjo ne ovira toliko, da bi čutili kako nas privlači in zaradi tega težje hodli. Večji efekt ima kaka huda bejba ki gre mimo.
Te vesoljske ladje bi od oka ocenil na nekaj 100 ton, ne pa nekaj 10.
pa tudi vesolje ni čisti vakuum.
je pa res da so vrv napeli. če bi bila ta sila dovolj da bi začela vleči shuttle k ladji, je na ladjo še vedno en ki bi lahko to skoordiniral nazaj. poleg tega ne vemo če ima shutlle, kakšen sistem ki kaj takega preko pogonov sam regulira.
seed ladja si je lahko šla baterije polnit v kakšno zvezdo.
hitrost premikanja ladij zaradi lastnih mas bi se dala izračunat. čist praktično... en velik objekt, kot je recimo ladja nas s svojo privalčnostjo ne ovira toliko, da bi čutili kako nas privlači in zaradi tega težje hodli. Večji efekt ima kaka huda bejba ki gre mimo.
Te vesoljske ladje bi od oka ocenil na nekaj 100 ton, ne pa nekaj 10.
pa tudi vesolje ni čisti vakuum.
je pa res da so vrv napeli. če bi bila ta sila dovolj da bi začela vleči shuttle k ladji, je na ladjo še vedno en ki bi lahko to skoordiniral nazaj. poleg tega ne vemo če ima shutlle, kakšen sistem ki kaj takega preko pogonov sam regulira.
Ni ravno serija, ampak se pa sliši zanimivo Cowboys & Aliens
Od vseh epizod Fringe v tej sezoni, se mi je današnji del zdel najslabši. Ne vem, mogoče sem bil sam slabe volje, ampak pač nisem imel občutka, da je na nivoju ostalih delov.
SPOILER: Walter je izjavil eno smešno izjavo, grajenje napetosti ni bilo izvedeno tako dobro, kot v prejšnjem delu, ko je Olivia skušala pobegniti, potem BroyelsAlter menda ni tak dumbass, da bi kar tako pomagal Oliviji v laboratorij z trackerjem v roki, Peter je pa tudi zelo briljantno OliveijiAlter postavil test.
Ne vem... mogoče niso vse stvari, ki sem jih naštel, pod izvedbo kot v drugih delih, ampak vseeno so preveč ali pa napačne stvari stlačili v ta (en) del. However: trenutno mi je ena izmed boljših scifi nadaljevank in jo bom z veseljem spremljal naprej.
edit: ps: Supernatural bi morali končati z prejšnjo sezono, kjer so lepo zaključili zgodbo in ne vem, če bodo imeli še enkrat tako lepo priložnost končati serijo.
SPOILER: Walter je izjavil eno smešno izjavo, grajenje napetosti ni bilo izvedeno tako dobro, kot v prejšnjem delu, ko je Olivia skušala pobegniti, potem BroyelsAlter menda ni tak dumbass, da bi kar tako pomagal Oliviji v laboratorij z trackerjem v roki, Peter je pa tudi zelo briljantno OliveijiAlter postavil test.
Ne vem... mogoče niso vse stvari, ki sem jih naštel, pod izvedbo kot v drugih delih, ampak vseeno so preveč ali pa napačne stvari stlačili v ta (en) del. However: trenutno mi je ena izmed boljših scifi nadaljevank in jo bom z veseljem spremljal naprej.
edit: ps: Supernatural bi morali končati z prejšnjo sezono, kjer so lepo zaključili zgodbo in ne vem, če bodo imeli še enkrat tako lepo priložnost končati serijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Mogoče je hotel Broyeles povedati, da ima tracker vsak, tudi ona, čeprav je bilo res bolj videti, da je vsaj on mislil, da so sledili njemu. Kakorkoli je res malo nesposobno se sprehajati s sledilnikom naokoli. Dopuščam možnost, da sam ni vedel, da ga že imajo na sumu, da je pač mislil, da še ne vedo, da je on njej pomagal zbežati; toda ob vsej tehnologiji, ki jo premorejo je verjetno bil večkrat zaznan med samim dejanjem, kar bi spet moral vedeti.
Sam sem mislil, da bo sledila, kakšna uradna izmenjava Olivij med sovražniki. Ampak so pač speljali drugače vse skupaj.
Torej, če prav razumem ne glede na vse dele tistega ancient stroja, oni na drugi strani še vedno potrebujejo Petra, da zažene vse skupaj? Ali je vseeno na kateri strani zažene stroj oz. tista stran, ki prva zažene stroj zmaga; čeprav sedaj njim manjka ključni del.
Sam sem mislil, da bo sledila, kakšna uradna izmenjava Olivij med sovražniki. Ampak so pač speljali drugače vse skupaj.
Torej, če prav razumem ne glede na vse dele tistega ancient stroja, oni na drugi strani še vedno potrebujejo Petra, da zažene vse skupaj? Ali je vseeno na kateri strani zažene stroj oz. tista stran, ki prva zažene stroj zmaga; čeprav sedaj njim manjka ključni del.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Kolikor sem razumel sam, je tista naprava sposobna kreacije in destrukcije of the worlds. Pomoje so pa deli te naprave nekaj na eni nekaj na drugi strani in če zbereš vse, je naprava popolna. Špekuliram pa, da za destrukcijo ni potrebno uporabiti/sestaviti vseh delov. To, glede Petra je bilo takrat prikazano tako, da se je naprava odzivala, ko jo je prijel na določen način. Kako je pa potem iz tega sklepal, da se odziva na njega in ne na random person, ni bilo pa nikoli razloženo. In glede na to, da bi OlivijaAlter Petra lahko ubila, sklepam, da potrebujejo prav njega.
Saj serija mi je dobra, samo za del, kjer Olivija pride domov, sem imel večja pričakovanja. Sedaj ko je bil predvajan, imam pa občutek, da bi to lahko izvedli bolje, recimo 2epizodi skupaj predvajani, potem pa počitek - ampak na myeps mi piše, da je letos še en del.
Je pa Fringe po mojem mnenju trenutno najboljša scifi nadaljevanka. (Poleg Fringe, gledam še SGU in Supernatural)
Saj serija mi je dobra, samo za del, kjer Olivija pride domov, sem imel večja pričakovanja. Sedaj ko je bil predvajan, imam pa občutek, da bi to lahko izvedli bolje, recimo 2epizodi skupaj predvajani, potem pa počitek - ampak na myeps mi piše, da je letos še en del.
Je pa Fringe po mojem mnenju trenutno najboljša scifi nadaljevanka. (Poleg Fringe, gledam še SGU in Supernatural)
Se strinjam, da je Fringe zelo dobra nadaljevanka oz. kar je tudi dobro večkrat celo nanizanka
Se strinjam, da je Fringe zelo dobra nadaljevanka oz. kar je tudi dobro večkrat celo nanizanka
Zadnje čase je bila samo nadaljevanka, nič nanizanke. Zato je bil že skrajni čas, da so obe Olivije spravili na svoje pravo mesto in bomo lahko spet nekaj časa gledali zanimive nanizanke. 9. decembra bo kot kaže že en tak del, kjer bodo našli človeka brez srca
Seveda pa je nujno pričakovati tudi nekaj limonade, saj se bo moral Peter soočiti z dejstvom da je spal z paralelno Olivijo in kako zadevo sedaj urediti s pravo Olivijo. Drama
Glede tiste ultimativne naprave pa se jaz nebi preveč obremenjeval. Zadeve namreč še niso dorečene. Bistvo je, da Walter misli ali pa celo ve, da se naprave ne sme zgraditi, ker bo pomenila neizogibno katastrofo. Peter pa je odločen, da bo to napravo preizkusil. Glede na človeško radovednost bo naprava vsekakor nekoč sestavljena in katastrofa bo neizogibna.
Je pa to rdeča nit te serije, ki jo lahko vlečejo v nedogled in bo verjetno minilo še nekaj sezon, preden bo naprava nared.
MERLIN - SPOILERS
Season finale... sem prav navdusen, da se je zacelo konkretneje premikat... ker sem vsekakor pricakoval, da bo artur se kaksno sezono princ in da bo se precej fillerjev...
sicer sem pricakoval bolj epski spopad ampak verjetno jim budget ne dopusca nekih bitk tipa LOTR... ampak vseeno... vsaj malo med morgouse in merlinom...
no, je pa kul videt koncno vse viteze na kupu in zraven se percivala, ki ga ni bilo se.. in kot zgleda, se bodo selili v drugi grad!
Po mojem bo naslednja sezona se zacela kakih 5 let naprej v casu... we'll see... vsekakor pa bo osvezena!
Season finale... sem prav navdusen, da se je zacelo konkretneje premikat... ker sem vsekakor pricakoval, da bo artur se kaksno sezono princ in da bo se precej fillerjev...
sicer sem pricakoval bolj epski spopad ampak verjetno jim budget ne dopusca nekih bitk tipa LOTR... ampak vseeno... vsaj malo med morgouse in merlinom...
no, je pa kul videt koncno vse viteze na kupu in zraven se percivala, ki ga ni bilo se.. in kot zgleda, se bodo selili v drugi grad!
Po mojem bo naslednja sezona se zacela kakih 5 let naprej v casu... we'll see... vsekakor pa bo osvezena!
Saj res, Merlin ima samo 13 delov na sezono. Začetek 4. sezone bo šele nekje sredi septembra 2011
Do takrat bomo tako ali tako že pozabili za kaj sploh se je šlo v tretji sezoni.
Do takrat bomo tako ali tako že pozabili za kaj sploh se je šlo v tretji sezoni.
The walking dead sem pogledal samo prvih nekaj delov (2 ali 3) in mi je bilo takoj jasno, da "tole ne bo šlo." Serijo lahko nategujejo do nezavesti, kar je huje, je pa to, da je način "proceduralen": zaplet, vrh (akcija), razplet. Vsakič na drugi lokaciji. Če se motim, me popravite.
Se strinjam, problem je v tem, da bomo The Walking Dead lahko spremljali kar nekaj sezon, saj serija podira vse rekorde gledanosti, kar se kabelskih kanalov tiče.
Se strinjam, problem je v tem, da bomo The Walking Dead lahko spremljali kar nekaj sezon, saj serija podira vse rekorde gledanosti, kar se kabelskih kanalov tiče.
res? meni ni nic posebnega
Saj večini ni. Če si malo pogledaš komentarje na tv.com, boš videl da se povprečje giblje okrog 6 ali 7.
Morda je ta serija bližje navadnim gledalcem, ki po cele dneve že itak gledajo same drame, pa imajo sedaj nekaj "novega" za gledati
Morda je ta serija bližje navadnim gledalcem, ki po cele dneve že itak gledajo same drame, pa imajo sedaj nekaj "novega" za gledati
The Walking Dead je sinonim za dramo.
http://www.imdb.com/title/tt1520211/
drama, horror
Osebno res ne vem, kaj ljudje vidijo na zombijih, ki so tako prežvečena tematika in enako zgodbo pri vsaki zombie seriji.
Zgodovina sprememb…
Mah v bistvu vsi upamo, da je le še trohica "duše", "intelekta" v zombiju in da se jih da pozdraviti oz. povrniti v normalno "živo" stanje ... do takrat pa je pač mesarsko klanje, kanibalizem, streljanje itd.
Kar se tiče gledanosti The Walking Dead:
http://tvbythenumbers.zap2it.com/2010/1...
Most watched basic cable series for adults 18-49 ever.
http://tvbythenumbers.zap2it.com/2010/1...
The Walking Dead, ima popolnoma pričakovano gledanost. Serija se ukvarja s preživetjem in to je tisto, kar ljudi privlači. Zato pa so razni resničnostni in preživetveni šovi največje uspešnice povsod po svetu.
Povrh vsega pa je serija solidno narejena in igralci so izkušeni.
Zna pa biti serija za nas hardcore Sci-Fi fane enostavno preveč dolgočasna. Vesoljčkov ne bo (čeprav se nikoli ne ve ), nobenih nadnaravnih lastnosti, tako da če odmislimo zombije, gre za navadno vojno dramo. Je pa ogromno možnosti za razvoj likov in interakcijo med njimi v ekstremnih razmerah, katere večina ljudi ne bo nikoli doživela.
Prvinska drama torej in kot taka je obsojena na velikanski uspeh.
Se mi pa zdi, da počasi ne sodi več v to debato o Sci-Fi serijah. Vsaj dokler se ne izkaže, da so virus zombijev na zemljo prinesli vesoljci, ki imajo namen zasužnjiti zemljo in zombije porabiti za delo v rudnikih
Povrh vsega pa je serija solidno narejena in igralci so izkušeni.
Zna pa biti serija za nas hardcore Sci-Fi fane enostavno preveč dolgočasna. Vesoljčkov ne bo (čeprav se nikoli ne ve ), nobenih nadnaravnih lastnosti, tako da če odmislimo zombije, gre za navadno vojno dramo. Je pa ogromno možnosti za razvoj likov in interakcijo med njimi v ekstremnih razmerah, katere večina ljudi ne bo nikoli doživela.
Prvinska drama torej in kot taka je obsojena na velikanski uspeh.
Se mi pa zdi, da počasi ne sodi več v to debato o Sci-Fi serijah. Vsaj dokler se ne izkaže, da so virus zombijev na zemljo prinesli vesoljci, ki imajo namen zasužnjiti zemljo in zombije porabiti za delo v rudnikih
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Jaz tudi mislim, da bi bilo bolje odpreti še ene par tem, za vsako od teh bolj gledanih nadaljevank po eno. Ne pa, da nič hudega sluteč pogledam temo o Stargate Universe in naletim na spoiler od Walking Dead ali Eventa.
Pa kdor bo odpiral nove teme, naj vedno na koncu doda še "in druge serije", da ne bo kakšen preveč vesten moderator takoj začel brisati postov, če bo pogovor malce zašel na druge serije.
O.
Pa kdor bo odpiral nove teme, naj vedno na koncu doda še "in druge serije", da ne bo kakšen preveč vesten moderator takoj začel brisati postov, če bo pogovor malce zašel na druge serije.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
mah mene serija mocno spominja na Jericho, pa ne sam zarad unga crnca, ampak na sploh... post apocalipticno obdobje in drama ob tem... tle so pac zombiji, tam so pa bli paravojaski razbojniki... zgodba ni dost drugacna.... in tiisto je zamrlo in verjamem, da bo TWD tudi
Jericho je imel že ob premieri slabo gledanost, od takrat pa je še samo padala, medtem ko je bila premiera TWD rekordno gledana, sedaj pa se je gledanost še povečala. TWD bo zamrl, ampak ne še vsaj naslednja 3 leta.
Zgodovina sprememb…
Čeprav je Skladišče 13 (Warehouse 13), komaj dobra 2 meseca na počitku med sezonama 2 in 3, je bil včeraj predvajan en poseben božični del z naslovom "Secret Santa", kjer morata Pete in Myka izslediti nekega zlobnega Božička, medtem ko so vsi ostali na Božičnih počitnicah
Kaže, da so božične epizode letos popularne. Tudi Eureka je dobila svoj božični del z naslovom "O' Little Town".
Kaže, da so božične epizode letos popularne. Tudi Eureka je dobila svoj božični del z naslovom "O' Little Town".
Zgodovina sprememb…
iceman3 ::
Ali kdo ve ali so kaki načrti za vrnitev serije kot je Star Trek: Voyager, to pogrešam bolj kot ne vem kaj, pa malo Borg-ov, SGU me je do zdaj večinoma razočarala, še Atlantis je bil dostikrat boljši kot kot SGU vsaj po mojem mnenju, SG1 je bil legendaren, kje je O'Neill tam je zabava, dostikrat sem se poštenu nasmeju ko sem ga gledu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 93098 (17707) | Barakuda1 |
» | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 48471 (13807) | vostok_1 |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11821 (9252) | Jst |
» | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12747 (10902) | yoco |
» | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12817 (9997) | Brane2 |