Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Jst ::
Kje si pa našel ST:Voyager?
Bolj relevantno je vprašanje, če nas čaka kakšna nadaljevanka iz ST franšize. (Škoda mi je ST:Enterprise (~2001), ker so tako zaglumili, potem naredili dokaj konkretno zadnjo sezono, in OBUPEN, bruhajoči, da te srat prime, zadnji del.)
Bolj relevantno je vprašanje, če nas čaka kakšna nadaljevanka iz ST franšize. (Škoda mi je ST:Enterprise (~2001), ker so tako zaglumili, potem naredili dokaj konkretno zadnjo sezono, in OBUPEN, bruhajoči, da te srat prime, zadnji del.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Okapi ::
Ah, slej ko prej bodo še kakšen Star Trek naredili, samo vprašanje, kdaj.
Jaz recimo bi si zelo želel kakšno klasično space opero, dolgo vsaj 3-4 sezone. Recimo ekranizacije takih zadev, kot so Foundation od Asimova, Hyperion od Simmonsa, Ender's Game od Carda, Naked God ali Pandora's Star od Hamiltona ...
O.
Jaz recimo bi si zelo želel kakšno klasično space opero, dolgo vsaj 3-4 sezone. Recimo ekranizacije takih zadev, kot so Foundation od Asimova, Hyperion od Simmonsa, Ender's Game od Carda, Naked God ali Pandora's Star od Hamiltona ...
O.
Izi ::
Star Trek: Phoenix
Leto: 2422
če je kakšen Trekky (Star Trek fan, ki tekoče govori Klingonščino ) slučajno zgrešil:
Star Trek fani so letos aprila začeli kampanijo za izdelavo nove serije iz franšize Star Trek. Od maja 2010 je na voljo tudi Pilot serije posnet z upanjem, da bo kakšen filmski studio serijo prevzel v nadaljnjo izdelavo.
Pilota so posneti izključno na prostovoljni bazi, tako igralci kot snemalna ekipa in rešiser, zato ne pričakujte Spielberga na režiserskem stolčku in Toma Cruisea ali Angeline Jolie v igralski zasedbi Je pa šlo za veliko produkcijo v kateri je sodelovalo najmanj 150 ljudi, med njimi tudi precej profesionalcev.
Serija se imenuje Star Trek: Phoenix in sledi začrtanemu času, ki ga je zastavil Roddenberry, se pravi sledi dogodkom, ki so se zgodili po koncu filma Star Trek: Nemesis.
Pilot je na voljo tudi v HD resoluciji 720p
Ime: stpcd720.mov
Velikost: 653 MB
Čas 33:52
Video: MPEG4 (H264) 1280x720 29.97fps
Audio: AAC 44100Hz stereo 128kbps
Star Trek: Phoenix (spodaj desno klikneš na '720P HIGH DEFINITION')
Prvi del z naslovom "Cloak & Dagger" je postavljen v leto 2422 eno leto po "splavitvi" nove ladje z imenom USS Phoenix.
Piše se leto 2422.
35 let po uničenju Romulanskega domačega planeta.
Krhko premirje je zavladalo v Alfa kvadrantu...
Leto: 2422
če je kakšen Trekky (Star Trek fan, ki tekoče govori Klingonščino ) slučajno zgrešil:
Star Trek fani so letos aprila začeli kampanijo za izdelavo nove serije iz franšize Star Trek. Od maja 2010 je na voljo tudi Pilot serije posnet z upanjem, da bo kakšen filmski studio serijo prevzel v nadaljnjo izdelavo.
Pilota so posneti izključno na prostovoljni bazi, tako igralci kot snemalna ekipa in rešiser, zato ne pričakujte Spielberga na režiserskem stolčku in Toma Cruisea ali Angeline Jolie v igralski zasedbi Je pa šlo za veliko produkcijo v kateri je sodelovalo najmanj 150 ljudi, med njimi tudi precej profesionalcev.
Serija se imenuje Star Trek: Phoenix in sledi začrtanemu času, ki ga je zastavil Roddenberry, se pravi sledi dogodkom, ki so se zgodili po koncu filma Star Trek: Nemesis.
Pilot je na voljo tudi v HD resoluciji 720p
Ime: stpcd720.mov
Velikost: 653 MB
Čas 33:52
Video: MPEG4 (H264) 1280x720 29.97fps
Audio: AAC 44100Hz stereo 128kbps
Star Trek: Phoenix (spodaj desno klikneš na '720P HIGH DEFINITION')
Prvi del z naslovom "Cloak & Dagger" je postavljen v leto 2422 eno leto po "splavitvi" nove ladje z imenom USS Phoenix.
Piše se leto 2422.
35 let po uničenju Romulanskega domačega planeta.
Krhko premirje je zavladalo v Alfa kvadrantu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Okapi: Ko si začel naštevati knjige, ki sem jih prebral, so se mi kar orosile oči...
Dami ::
Si bom pogledal tale phoenix, hvala Izi. Če bojo dogodki res po originalni zgodovini pol ok. Ker ne bi prenesel kake J.J.-ove verzije startreka. Sej pomoje bi blo hudo za gledat, film je bil zakon, sam mi je skregan s celo zgodovino tak da sem avtomatsko proti
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Nikec3 ::
Zdi se mi, da je trenutno zelo dober čas, za novo Star Trek serijo, saj je Star Trek franšiza dobila z Abramsovim Star Trekom veliko novih fanov.
Če pomislim na ST 2009 film, moram priznati, da je film presegel moja pričakovanja, ki so bila zastavljena zelo nizko. Torej ker mi je bil film kul, bi tudi nadaljevanko z veseljem gledal. Da bi zadostili hardcore fane, bi pa lahko naredili (mid) season 2urni finale, kjer bi se timeline poglihal. Saj, kolikor mi je znano, imamo v letu 2900 posebni oddelek, ki skrbi za "nedotakljivost" preteklosti. (dev v ST: Voyager)
PARTyZAN ::
ST 2009 je šodr. Se vidi, da celotna industrija rine in spreminja dobre SCIFI naslove v limonade. Ne, nočemo, da se SGU zgodba ponovi še pri ST. Je čist preveč škoda ugleda, ki so si ga prigarali do zdaj.
TBH rajše vidim, da sploh ne izdajo nove serije, ko da jo pokvarijo romancami, ki so na žalost vse bolj popularne te čase.
TBH rajše vidim, da sploh ne izdajo nove serije, ko da jo pokvarijo romancami, ki so na žalost vse bolj popularne te čase.
ST 2009 je šodr. Se vidi, da celotna industrija rine in spreminja dobre SCIFI naslove v limonade. Ne, nočemo, da se SGU zgodba ponovi še pri ST. Je čist preveč škoda ugleda, ki so si ga prigarali do zdaj.
Kaj ti se hecaš? ST 2009, da je limonada? Bolj akcijsko usmerjenega filma od ST 2009 ne boš hitro našel, medtem ko so odnosi med karakterji zapostavljeni. ST je ravno nasprotje od limonade. ST 2009 ni slab film, je pa vsekakor precenjen na IMDb, saj ni nič drugega kot zf akcijski film, ki mu manjka sporočilnosti in globine. Najboljši ST film vseh časov se mi zdi ST: Nemesis(ne me linčat, vem da ga večina sovraži), saj je zelo temen, ter resen, kar mi je všeč. Je pa res, da je precej različen od ostalih filmov, ki so bili posneti pred njim.
In mimogrede, SGU ni slab, je pravzaprav veliko boljši od 4., in 5. sezone Atlantisa, SG-1 pa ne doseže.
In kako za vraga lahko primerjaš SGU z SG1? Ti dve seriji sta IMHO popolnoma različni, vse kar si delita je ime. En je mainstream scifi, drugo je vesoljska limonada, ki izkorišča dobro ime. Also, SGA je bil proper naslednik SG1.
ST 2009 ima akcijo ... to je res. Je pa tudi "preveč" čustven in ima na koncu vsiljeno seks sceno. Stil serije je bil približno enak od ST:TNG do ST: Voyager. Enterprise se je malenkost razlikoval od ostalih, ampak "feel" je še vedno spadal v franšizo. V ST 2009 se mi je pa zadeva od začetka zdela posiljena. Kot bi nekdo na silo hotel v film vtakniti stvari, ki se pri mainstream publiki najbolj prodajajo. Stvar je precej bolj "limonadasta" od kateregakoli ST filma ali serije. "It just doesn't feel right..."
ST: Nemesis je pa za fana ST serije ena dobra (celovečerna) epizoda TNGja, kar je nekako normalno glede na cast in zgodbo.
ST 2009 ima akcijo ... to je res. Je pa tudi "preveč" čustven in ima na koncu vsiljeno seks sceno. Stil serije je bil približno enak od ST:TNG do ST: Voyager. Enterprise se je malenkost razlikoval od ostalih, ampak "feel" je še vedno spadal v franšizo. V ST 2009 se mi je pa zadeva od začetka zdela posiljena. Kot bi nekdo na silo hotel v film vtakniti stvari, ki se pri mainstream publiki najbolj prodajajo. Stvar je precej bolj "limonadasta" od kateregakoli ST filma ali serije. "It just doesn't feel right..."
ST: Nemesis je pa za fana ST serije ena dobra (celovečerna) epizoda TNGja, kar je nekako normalno glede na cast in zgodbo.
IceBoX ::
BSG serija je sama sebe jemala veliko bolj resno kot SGU. Vztrajam pri tem, da je lažje primerjat SGU z SG-1, kot pa z BSG.
Ker sem hardcore fan BSG Reimagened, je moje mnenje seveda zelo subjektivno.
Sedaj pa k stvari: Po mojem mnenju SGU NE moreš primerjati niti z SG1 in SGA niti z BSG, kaj šele z ST. SGU je šel po neki svoji poti, ki bo morda v retrospektivi, ko bo serije že davno konec, imel neko dodano vrednost. Morda. Sedaj mi je serija en meeeeh, ampak je že ponudila nekaj moralnih dilem.
>"It just doesn't feel right..." [ST2009]
Res je. Moraš se pa zavedati, da je originalno idejo Gene Rodenberryja (kavbojke v vesolju) bilo treba enkrat presekati. Zato fani ST:TOS/TNG/... filma ne maramo. Če pa odmisliš zgodovino ST, pa film definitivno ponuja priložnost za nov pristop. V starih serijah so se odražali naši kulturni/politični/verski/nacijski/rasni/... problemi in tega ni potrebno spremeniti. Lahko pa k temu dodaš nove režiserske, scenarijske, snemalne, CGI prijeme, kar bi ob dobri underlying zgodbi osvežilo ST franšizo in ji dalo potreben zagon. Sicer nisem prepričan, da je minilo dovolj časa* od zadnje ST nadaljevanke, ampak vseeno.
*Pri SGU je največja napaka, ki so jo storili to, da niso pustili, da preteče dovolj časa od konca SGA.
Sedaj pa k stvari: Po mojem mnenju SGU NE moreš primerjati niti z SG1 in SGA niti z BSG, kaj šele z ST. SGU je šel po neki svoji poti, ki bo morda v retrospektivi, ko bo serije že davno konec, imel neko dodano vrednost. Morda. Sedaj mi je serija en meeeeh, ampak je že ponudila nekaj moralnih dilem.
>"It just doesn't feel right..." [ST2009]
Res je. Moraš se pa zavedati, da je originalno idejo Gene Rodenberryja (kavbojke v vesolju) bilo treba enkrat presekati. Zato fani ST:TOS/TNG/... filma ne maramo. Če pa odmisliš zgodovino ST, pa film definitivno ponuja priložnost za nov pristop. V starih serijah so se odražali naši kulturni/politični/verski/nacijski/rasni/... problemi in tega ni potrebno spremeniti. Lahko pa k temu dodaš nove režiserske, scenarijske, snemalne, CGI prijeme, kar bi ob dobri underlying zgodbi osvežilo ST franšizo in ji dalo potreben zagon. Sicer nisem prepričan, da je minilo dovolj časa* od zadnje ST nadaljevanke, ampak vseeno.
*Pri SGU je največja napaka, ki so jo storili to, da niso pustili, da preteče dovolj časa od konca SGA.
Pri SGU so zajebali samo z imenom serije. Če bi ta šodr prodajali pod svojim naslovom ne bi bilo zamer. Roko na srce tudi tist promil zgodbe, ki se prepleta z SG1 ni pomemben, in bi se ga dalo odstranit brez problema.
PARTyZAN, sprijazni se, da se tvoj okus pač razlikuje od kot kaže večine. Nič ni narobe s tem, samo svojega mnenja ne poskušaj preveč nasilno vsiljevati naokoli, ker boš dosegel samo neodobravanje.
Jaz se strinjam z Jst in Nikcem3.
SGU je začrtal nove smernice v Sci-Fi in ga zato ni smiselno primerjati z ostalimi serijami. Ugotovili smo že, da je namenjen bolj odrasli publiki. Zaenkrat pozabite nanj in se lotite gledanja čez 10 ali 15 let.
Glede Star Trek pa imajo zadnji filmi na IMDB popolnoma zaslužene ocene.
Star Trek: Nemesis (2002) - Ocena 6.4
Star Trek (2009) - Ocena 8.1
Sprijazni se, da je originalni Star Trek povozil čas. Za tiste čase odlična serija je dandanes samo še smešna. Star Trek (2009) je zadevo priredil za današnji čas in to z odlično oceno.
Z malo nostalgije se še da pogledati starejše Star Treke, ampak edini pravi Star Trek je trenutno samo Star Trek (2009) in nič drugega.
Jaz se strinjam z Jst in Nikcem3.
SGU je začrtal nove smernice v Sci-Fi in ga zato ni smiselno primerjati z ostalimi serijami. Ugotovili smo že, da je namenjen bolj odrasli publiki. Zaenkrat pozabite nanj in se lotite gledanja čez 10 ali 15 let.
Glede Star Trek pa imajo zadnji filmi na IMDB popolnoma zaslužene ocene.
Star Trek: Nemesis (2002) - Ocena 6.4
Star Trek (2009) - Ocena 8.1
Sprijazni se, da je originalni Star Trek povozil čas. Za tiste čase odlična serija je dandanes samo še smešna. Star Trek (2009) je zadevo priredil za današnji čas in to z odlično oceno.
Z malo nostalgije se še da pogledati starejše Star Treke, ampak edini pravi Star Trek je trenutno samo Star Trek (2009) in nič drugega.
globoko grlo ::
Noja, a Voyager pa ni kul?
Glede SGU, če je narejen za bolj odraslo publiko, bi lahko penzionerje not dal, ne pa ene adolescentne smrkavce, a ne?
Kle se moram strinjat s partyŽanom, SGU nima kaj dosti s samim SG1 in SGA. Je pač ena vesolska santa barbara.
In me ne moti manjko bitk oz. streljanja. Moti me manjko raziskovanja, novih tehnologij, odkrivanja novih svetov, ras itd.
Če bi hotu gledat medčloveške odnose, bi gledal santa barbaro ipd.
Glede SGU, če je narejen za bolj odraslo publiko, bi lahko penzionerje not dal, ne pa ene adolescentne smrkavce, a ne?
Kle se moram strinjat s partyŽanom, SGU nima kaj dosti s samim SG1 in SGA. Je pač ena vesolska santa barbara.
In me ne moti manjko bitk oz. streljanja. Moti me manjko raziskovanja, novih tehnologij, odkrivanja novih svetov, ras itd.
Če bi hotu gledat medčloveške odnose, bi gledal santa barbaro ipd.
Izi: Ja, imdb ocene so relevantne, komot se zaneseš na te cifre! Če je ena zadeva popularna pri širši javnosti še ne pomeni, da je kvalitetna. Zadnje čase tudi ljudje poslušajo lady gaga in gledajo razne big brotherje. Masa ovac ima več glasov kot par zanesnjakov, ki iščejo kvalitetno vsebino.
Odrasla publika? Ko bom star skoraj 40 bom pa na veliko začel gledat drame? Sori, "starina" dvomim. Resno. Bom verjetno še naprej gledal kvalitetne Sci-Fi serije brez injekcij pop kulture.
Odrasla publika? Ko bom star skoraj 40 bom pa na veliko začel gledat drame? Sori, "starina" dvomim. Resno. Bom verjetno še naprej gledal kvalitetne Sci-Fi serije brez injekcij pop kulture.
Gregor P ::
Imam težave s spominom; katera je že bila tista serija, kjer poleg naše vrste sobiva tajno skupaj z nami še ena vrsta hominida in se v ozadju skrito pred javnostjo odvija napol vojna med njima? Edin podatek, ki se ga še spomnim je, da naj bi imele njihove samice štiri maternice, ni pa nujno
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Izi: Ja, imdb ocene so relevantne, komot se zaneseš na te cifre! Če je ena zadeva popularna pri širši javnosti še ne pomeni, da je kvalitetna. Zadnje čase tudi ljudje poslušajo lady gaga in gledajo razne big brotherje. Masa ovac ima več glasov kot par zanesnjakov, ki iščejo kvalitetno vsebino.
Tega pa ne boš dočakal. Serija mora biti v skladu s pop kulturo, ker je drugače nihče ne gleda.
Mislim, da je vsaj originalna ST serija dejansko bila del pop kulture ... potem so se pa od nekod nenadoma pojavili geekovski trekkiji
Originalna ST serija je začrtala nekaj smernic, katerih si ni nihče takrat niti mislil niti govoril na glas. Črnka v glavni vlogi (in enakopravnost med spoloma), komunizem kot osnovno vodilo Federacije, kar je bila tudi svojevrstna kritika družbe in to je samo za začimbo. TOS ni in ne spada v pop tistega časa. TOS je bil ekranizacija revolucijskih idej, ki so dejansko porinile svet korak naprej k boljšemu jutri. Ostali ST se temu niso približali niti za kilometer.
Lion29 ::
A gleda kjer Vampire Diaries? saj vem, da ne spada med sci-fi ampak ziher je kjer tle...meni se zdi serija prow kul
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
iceman3 ::
A gleda kjer Vampire Diaries? saj vem, da ne spada med sci-fi ampak ziher je kjer tle...meni se zdi serija prow kul
Jaz gledam od samega zacetka, sem cist odvisen ratal, Damon je živa legenda!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iceman3 ()
Jaz gledam od samega zacetka, sem cist odvisen ratal, Damon je živa legenda!
indeed.... boone rox
Stargate Universe je prvi na tv.com:
http://www.tv.com/shows/?tag=nav_top;sh...
Na podlagi česa sestavljajo lestvico mi tudi ni jasno. Stargate je vedno imel veliko podporo na internetu, ampak najbolj popularna serija pa spet ni.
Na podlagi česa sestavljajo lestvico mi tudi ni jasno. Stargate je vedno imel veliko podporo na internetu, ampak najbolj popularna serija pa spet ni.
Stargate Universe je prvi na tv.com:
Najbrž se hecajo, what a joke!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iceman3 ()
ma sej...ce dajo breaking bad na 64. mesto, pol valda vemo kaj lahko sklepamo iz te lestvice
Haha (sarkazem)
Res žalostno, da eni nimajo kaj drugega za počet, ko udrihat po SGU samo zaradi tega, ker je bil njihov SGA skenslan. Sicer pa, je normalno, da je SGU pred The Breaking Bad, saj je na internetu izjemno popularen. SGU je vedno, ko izzide nova epizoda, med top 3 downloadi na iTunesu, ter na vrhu vseh torrent downloadov. A na žalost to ne šteje.
Res žalostno, da eni nimajo kaj drugega za počet, ko udrihat po SGU samo zaradi tega, ker je bil njihov SGA skenslan. Sicer pa, je normalno, da je SGU pred The Breaking Bad, saj je na internetu izjemno popularen. SGU je vedno, ko izzide nova epizoda, med top 3 downloadi na iTunesu, ter na vrhu vseh torrent downloadov. A na žalost to ne šteje.
Če smo že pri smešnem:
Tale je nesmiselna, ker je starost kot je že nekdo omenil:
Carlyle: 49
Ferreira: 43
Ming-Na: 46
Ta je dobra
Tale je nesmiselna, ker je starost kot je že nekdo omenil:
Carlyle: 49
Ferreira: 43
Ming-Na: 46
Ta je dobra
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
Ta je pa edina s katero se popolnoma strinjam in začuda nima nič proti SGU:
Če video ne dela, napišite v youtube "Hitler Hears About Stargate Universe"
Če video ne dela, napišite v youtube "Hitler Hears About Stargate Universe"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
SGU je poln čustev in vsega kar je povezano s tem, do zdaj je bil izredno dolgočasen, nobene prave zgodbe, praktično nič se ne dogaja, dobro zdej se je malo začelo popravljat ampak prva sezona je bila obup in to dobesedno totalni obup druge besede ne najdem, pa sem pričakoval veliko od te nanizanke glede na to da so ukinili SGA in "favour" of SGU, potem pa gre izvršni producent iskat ideje od fanov kako naj nadaljujejo nanizanko, sej ne rečem zdej se malo popravlja vsaj meni se zdi tako, ampak če bodo nadaljevali zgodbo v stilu prve sezone naj jih raje ukinejo ker bi jih bla groza gledat.
Malo smeha
http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Star...
like this working title:
Stargate: EPIC FAIL
sem se pa nasmejal...nisem pa chekiral vsega... se mi ne da
Sicer pa, je normalno, da je SGU pred The Breaking Bad, saj je na internetu izjemno popularen.
LOST je tudi izjemno bil popularen, pa so ga dali se bolj dol...
zdaj ne vem v cem je kontekst tega spiska... po obiskanosti na njihovi strani ali njihov spisek najboljsih serij??
SGU je poln čustev in vsega kar je povezano s tem, do zdaj je bil izredno dolgočasen, nobene prave zgodbe, praktično nič se ne dogaja, dobro zdej se je malo začelo popravljat ampak prva sezona je bila obup in to dobesedno totalni obup druge besede ne najdem, pa sem pričakoval veliko od te nanizanke glede na to da so ukinili SGA in "favour" of SGU, potem pa gre izvršni producent iskat ideje od fanov kako naj nadaljujejo nanizanko, sej ne rečem zdej se malo popravlja vsaj meni se zdi tako, ampak če bodo nadaljevali zgodbo v stilu prve sezone naj jih raje ukinejo ker bi jih bla groza gledat.
Mnenja so seveda različna, meni pa z prvo sezono ni bilo nič narobe, predvsem druga polovica mi je bila izjemno dobra. Pa še najboljša epizoda nasploh iz cele serije mi je iz prve sezone(Time). Jaz naprimer ne bi "preživel" še ene sezone SGA, ki se je meni zdel proti koncu obup, z izjemo nekaterih delov (First Contact, Vegas)
Nekdo je nekaj zamešal. TV.com ima najbolj zanesljive lestvice, ker ne temeljijo na gledansti ampak na glasovanju obiskovalcev (registriranih).
In Stargate Universe z oceno 7,7 sploh ni med prvih 100 med Sci-Fi serijami. Serija na 100. mestu ima oceno 8,1.
Tako, da nekdo tukaj širi dezinformacije. Stargate Universe je tam nekje okoli 150. mesta.
Lestvica za samo Sci-Fi serije je na TV.com sledeča:
1. Supernatural
2. The Twilight Zone
3. Lost
4. Firefly
5. The X-Files
6. Battlestar Galactica (2003)
7. Buffy the Vampire Slayer
8. Doctor Who
9. Stargate SG-1
10. Heroes
11. Eureka
12. Star Trek: The Next Generation
13. Stargate Atlantis
14. Quantum Leap
15. Smallville
16. Farscape
17. Kyle XY
18. Merlin
19. Charmed
20. Terminator: The Sarah Connor Chronicles
21. The 4400
...
da ne bo predolgo, še serije, ki smo jih tukaj že omenjali
...
28. Star Trek: Deep Space Nine
32. Fringe
36. Star Trek: Voyager
42. Star Trek
44. Babylon 5
48. The Walking Dead
60. Caprica
77. Andromeda
98. The Vampire Diaries
To je lestvica vseh časov, zato pač najnovejše serije še niso prilezle do svojih končnih mest.
Kot se visi je od vseh Star Trekov najbolj priljubljen The Next Generation in jaz se pridružujem splošnemu mnenju.
Okusi so pač različni ampak ta lestvica je odsev dejanskega okusa iz celega sveta in ne nekih kvazi ratingov gledanosti, ki ponavadi niso najboljši pokazatelj kvalitete.
In Stargate Universe z oceno 7,7 sploh ni med prvih 100 med Sci-Fi serijami. Serija na 100. mestu ima oceno 8,1.
Tako, da nekdo tukaj širi dezinformacije. Stargate Universe je tam nekje okoli 150. mesta.
Lestvica za samo Sci-Fi serije je na TV.com sledeča:
1. Supernatural
2. The Twilight Zone
3. Lost
4. Firefly
5. The X-Files
6. Battlestar Galactica (2003)
7. Buffy the Vampire Slayer
8. Doctor Who
9. Stargate SG-1
10. Heroes
11. Eureka
12. Star Trek: The Next Generation
13. Stargate Atlantis
14. Quantum Leap
15. Smallville
16. Farscape
17. Kyle XY
18. Merlin
19. Charmed
20. Terminator: The Sarah Connor Chronicles
21. The 4400
...
da ne bo predolgo, še serije, ki smo jih tukaj že omenjali
...
28. Star Trek: Deep Space Nine
32. Fringe
36. Star Trek: Voyager
42. Star Trek
44. Babylon 5
48. The Walking Dead
60. Caprica
77. Andromeda
98. The Vampire Diaries
To je lestvica vseh časov, zato pač najnovejše serije še niso prilezle do svojih končnih mest.
Kot se visi je od vseh Star Trekov najbolj priljubljen The Next Generation in jaz se pridružujem splošnemu mnenju.
Okusi so pač različni ampak ta lestvica je odsev dejanskega okusa iz celega sveta in ne nekih kvazi ratingov gledanosti, ki ponavadi niso najboljši pokazatelj kvalitete.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Dr_M ::
Npr katera?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Pesimist ::
naja dr who ce to ni bedarija te pa tudi nevem vec. Sem probal na silo gledat pa mi je minlo po enem petem delu.
krho ::
urgh? Dr. who je pa res klasika...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Dami ::
Kakor za koga. Js ga ne morm gledat pa tudi če bi Billie topless skakala okol
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Dr. Who ima mogoče res malo previsoke ocene, ampak je razumljivo ker gre za kultno serijo z velikim številom fanatičnih oboževalcev. Serija Dr. Who bo kmalu stara 50 let in tisti, ki so v mladosti uživali v njem so sedaj že betežni penzionisti
Je pa znano, da dobre zadeve ohraniš v lepem spominu za celo življenje. In vsi Dr. Who fani, so verjetno podelili najvišje možne ocene tudi najnovejši priredbi iz leta 2005.
Originalne serije sploh nisem gledal, ker tako star spet nisem, poleg vsega pa je še črno bela zadeva.
Novejšega Dr. Who in paralelnega Torchwood pa sem seveda v celoti pogledal in mi je bil zelo všeč. Je pa vsaj Dr, Who namenoma narejen na zastarel način, da so stari oboževalci prišli na svoj račun.
Na primer pri seriji Star Trek lepo vidimo kako se fanatični oboževalci razburjajo, čim se serija za melenkost spremeni in modernizira, sledi val razburjanja. Zato so pri Dr. Who povsem prisluhnili oboževalcem in poželi val odobravanja. Po drugi strani pa ravno zaradi tega, za nepoznavalce, serija deluje močno zastarelo za današnji čas. Ampak zgodba pa vseeno zažiga.
Če nisi fan originalne serije, moraš danes vzeti novega Dr. Who kot Sci-Fi komedijo in po eni sezoni padeš notri. Torchwood pa je že posnet na malo bolj moderen način, čeprav gre za sorodno serijo.
Poleg tega pa je treba vedeti, da gre tukaj za angleške serije, ki se precej razlikujejo od Hollywoodske produkcije, kjer vse stavijo na vizualnost, vsebine pa nikjer. Pri angleških pa je vedno vsebina na prvem mestu, vizualno pa vedno precej zaostajajo za ameriškimi zadevami. Pa angleški humor je popolnoma drugačen od ameriškega. angleški je smešen, ameriški pa neumen, in Angleži tudi v resnih serijah ne morejo brez humorja.
Bi pa rekel, da vsi tisti, ki so odrasli ob ameriškem SyFy-u, je boje, da se na daleč izogibajo prav vseh angleških Sci-Fi izdelkov, ker angleške zadeve se gleda z glavo in ne z očmi.
Treba je priznati, da so Angleži specialisti za komedije in kriminalke, ki so bolj intelektualno zahtevne zadeve in tam jim ni para. Sci-Fi pa je področje, ki je intelektualno precej nezahtevno, potrebno pa je precej tehničnega znanja, da se zadeve naredi verjetne, brez da bi človek uporabil kanček domišljije, in tukaj Američani blestijo.
Je pa znano, da dobre zadeve ohraniš v lepem spominu za celo življenje. In vsi Dr. Who fani, so verjetno podelili najvišje možne ocene tudi najnovejši priredbi iz leta 2005.
Originalne serije sploh nisem gledal, ker tako star spet nisem, poleg vsega pa je še črno bela zadeva.
Novejšega Dr. Who in paralelnega Torchwood pa sem seveda v celoti pogledal in mi je bil zelo všeč. Je pa vsaj Dr, Who namenoma narejen na zastarel način, da so stari oboževalci prišli na svoj račun.
Na primer pri seriji Star Trek lepo vidimo kako se fanatični oboževalci razburjajo, čim se serija za melenkost spremeni in modernizira, sledi val razburjanja. Zato so pri Dr. Who povsem prisluhnili oboževalcem in poželi val odobravanja. Po drugi strani pa ravno zaradi tega, za nepoznavalce, serija deluje močno zastarelo za današnji čas. Ampak zgodba pa vseeno zažiga.
Če nisi fan originalne serije, moraš danes vzeti novega Dr. Who kot Sci-Fi komedijo in po eni sezoni padeš notri. Torchwood pa je že posnet na malo bolj moderen način, čeprav gre za sorodno serijo.
Poleg tega pa je treba vedeti, da gre tukaj za angleške serije, ki se precej razlikujejo od Hollywoodske produkcije, kjer vse stavijo na vizualnost, vsebine pa nikjer. Pri angleških pa je vedno vsebina na prvem mestu, vizualno pa vedno precej zaostajajo za ameriškimi zadevami. Pa angleški humor je popolnoma drugačen od ameriškega. angleški je smešen, ameriški pa neumen, in Angleži tudi v resnih serijah ne morejo brez humorja.
Bi pa rekel, da vsi tisti, ki so odrasli ob ameriškem SyFy-u, je boje, da se na daleč izogibajo prav vseh angleških Sci-Fi izdelkov, ker angleške zadeve se gleda z glavo in ne z očmi.
Treba je priznati, da so Angleži specialisti za komedije in kriminalke, ki so bolj intelektualno zahtevne zadeve in tam jim ni para. Sci-Fi pa je področje, ki je intelektualno precej nezahtevno, potrebno pa je precej tehničnega znanja, da se zadeve naredi verjetne, brez da bi človek uporabil kanček domišljije, in tukaj Američani blestijo.
Predvsem pa je Dr. Who namenjena otrokom
Okapi ::
Meni je bil Torchwood všeč, Dr. Whoja pa nisem uspel niti enega do konca pogledati
Že nekaj časa pa se spravljam pogledati legendardni UFO, pa se nekako ne upam, da si ne bi razblinil spominov iz otroštva. To je bila druga sci-fi serija, ki sem jo gledal, prva je bila pa Izgubljeni v vesolju.
O.
Že nekaj časa pa se spravljam pogledati legendardni UFO, pa se nekako ne upam, da si ne bi razblinil spominov iz otroštva. To je bila druga sci-fi serija, ki sem jo gledal, prva je bila pa Izgubljeni v vesolju.
O.
Predvsem pa je Dr. Who namenjena otrokom
Tle si pa popolnoma brcnil v temo.Kot bi rekel, da so vse risanke namenjene otrokom, pa je četrtina risank delana izključno za odrasle Vizualna zastarelost in humornost nimata veze z otroci. Dr. Who je bila vedno zelo odrasla zadeva.
... khm
it has become a cult television favourite and has influenced generations of British television professionals, many of whom grew up watching the series
The programme was originally intended to appeal to a family audience
the programme became even more popular—especially with children
(Wiki)
krho ::
Kakor za koga. Js ga ne morm gledat pa tudi če bi Billie topless skakala okol
Uf, dolgo že nisi gledal :). Sedaj je Karen Gillan kjut naravna rdečelaska...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krho ()
>Pa angleški humor je popolnoma drugačen od ameriškega.
>angleški je smešen, ameriški pa neumen,
TO si pa super povedal. Res da se z naju ne bo strinjala množica razjarjenih American Pie generacije, ampak jaz nikoli nisem razumel kaj je tako smešnega v situaciji ko nekdo ščije drugemu v usta,....itd Izi, si pogledal Stephen Pry&Hugh Laurie (najde se na youtube-u) posnetke? Priporočam!
>angleški je smešen, ameriški pa neumen,
TO si pa super povedal. Res da se z naju ne bo strinjala množica razjarjenih American Pie generacije, ampak jaz nikoli nisem razumel kaj je tako smešnega v situaciji ko nekdo ščije drugemu v usta,....itd Izi, si pogledal Stephen Pry&Hugh Laurie (najde se na youtube-u) posnetke? Priporočam!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 93098 (17707) | Barakuda1 |
» | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 48471 (13807) | vostok_1 |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11821 (9252) | Jst |
» | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12747 (10902) | yoco |
» | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12817 (9997) | Brane2 |