» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
28 / 70
»»

Izi ::

Zanimivo, kako je Robert Knepper postal znan pod vzdevkom T-Bag :D
Vem, da je to prišlo iz Prison Breaka, kjer je igral morilskega pedofila Theodora 'T-Bag' Bagwella, ampak igralec je igral že v okoli 100 filmih in serijah, ki so bile marsikdaj bolj uspešne in znane od Prison Break.

Za tiste, ki niso vešči angleščine, "T-Bag" je drugače glagol in pomeni dejanje, ko moški vtakne svojo mošnjo (bag), ženski v usta (lahko tudi moškemu). To je svetovno znan izraz.
Se pa lahko uporablja tudi za vrečko za čaj (Tea Bag se izgovori enako kot T-Bag)

Kakorkoli že, Robert Knepper, ki je v SGU imenovan Simeon, je odličen igralec, in kljub temu, da se je v SGU pojavil šele v petih epizodah izmed vseh je takoj postal najbolj antipatičen lik v seriji. To je sicer mišljeno pozitivno, ampak kljub temu ga verjetno ni gledalca, ki mu nebi z užitkom zavil vrat ali mu želel vse najslabše :D
Za kaj takega je dejansko potrebno precej talenta. Brez da bi spregovoril eno samo besedo se vidi, da iz njegovega lika kar seva zloba in da mu možgani ves čas s polno paro kujejo načrte kako povzročiti čim več škode vsem okoli sebe >:D
Celo Greer je postal sedaj precej bolj simpatičen, ker ne prenese Simeona.

Za Ginn pa tudi jaz upam, da jo obdržijo, če ne drugega je hudo seksi in jo je veselje gledati ;) Če kdo ni opazil, smo jo videli nekajkrat tudi v seriji Supernatural.

Dr_M ::

ki so bile marsikdaj bolj uspešne in znane od Prison Break.

Ok, povej vsaj enega? :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Lion29 ::

Dr_M je izjavil:

ki so bile marsikdaj bolj uspešne in znane od Prison Break.

Ok, povej vsaj enega? :))

se strinjam... knepper bo vecno znan kot t-bag tako kot bo RDA vecno znan kot mcgyver ;)
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Nikec3 ::

Izi je izjavil:

Zanimivo, kako je Robert Knepper postal znan pod vzdevkom T-Bag :D
Vem, da je to prišlo iz Prison Breaka, kjer je igral morilskega pedofila Theodora 'T-Bag' Bagwella, ampak igralec je igral že v okoli 100 filmih in serijah, ki so bile marsikdaj bolj uspešne in znane od Prison Break.

Za tiste, ki niso vešči angleščine, "T-Bag" je drugače glagol in pomeni dejanje, ko moški vtakne svojo mošnjo (bag), ženski v usta (lahko tudi moškemu). To je svetovno znan izraz.
Se pa lahko uporablja tudi za vrečko za čaj (Tea Bag se izgovori enako kot T-Bag)

Kakorkoli že, Robert Knepper, ki je v SGU imenovan Simeon, je odličen igralec, in kljub temu, da se je v SGU pojavil šele v petih epizodah izmed vseh je takoj postal najbolj antipatičen lik v seriji. To je sicer mišljeno pozitivno, ampak kljub temu ga verjetno ni gledalca, ki mu nebi z užitkom zavil vrat ali mu želel vse najslabše :D
Za kaj takega je dejansko potrebno precej talenta. Brez da bi spregovoril eno samo besedo se vidi, da iz njegovega lika kar seva zloba in da mu možgani ves čas s polno paro kujejo načrte kako povzročiti čim več škode vsem okoli sebe >:D
Celo Greer je postal sedaj precej bolj simpatičen, ker ne prenese Simeona.

Za Ginn pa tudi jaz upam, da jo obdržijo, če ne drugega je hudo seksi in jo je veselje gledati ;) Če kdo ni opazil, smo jo videli nekajkrat tudi v seriji Supernatural.

Se strinjam s skoraj vsem. Gledano s strani LA pa je Simeon narodni heroj, ki noče, da bi se komu od njegovih kolegov v naši galaksiji kaj zgodilo, medtem ko sta Varro in Ginn dezerterja ter izdajalca.

Berserker ::

Drugače gledano, SG enote premagajo goaulde ter orije, potem pa jim LA delajo štalo , ter so tehnološko daleč vzadaj pa še brez man power .

Zgodovina sprememb…

Berserker je izjavil:

Drugače gledano, SG enote premagajo goaulde ter orije, potem pa jim LA delajo štalo , ter so tehnološko daleč vzadaj pa še brez man power .

Ni vse v velikosti :D Res je, da lahko naše ladje z lahkoto po malicajo nekaj goa-uldskih ladji, ki jih ima LA trenutno v lasti. Problem je v tem, da lahko LA z zakrito ladjo vrže na Zemljo bombe ne da bi kdo to zaznal.(vsaj ne do eksplozije)

Lucian Alliance lahko primerjaš z Bin Ladnovo Al-Qaedo, jih je zalo malo ampak Američani s svojo mogočno in tehnološko najnaprednejšo vojsko na planetu jim ne morejo niti približno do živega.
Lucian Alliance so torej teroristi v prihodnosti, največji izmečki vesolja, bivši tihotapci, kriminalci in vsa zalega vesolja, ki je zapolnila praznino po porazu Goauldov. Tipični T-Bagi :D
Nekateri viri jih primerjajo tudi z galaktično mafijo.

Tako kot Bin Laden podira stolpnice v Ameriki in Mafija upravlja polovico sveta, tako Lucian Alliance steguje svoje lovke po celem vesolju. Nihče jih nikoli ne vidi, samo cel kup vesoljskih ladij in planetov je izropanih in pobitih.

Al-Queda bi bila takoj na kolenih če bi bilo to sploh v interesu zahodnih zaveznikov. V SG univerzumu pa ravno SG enote izvajajo sabotažne akcije. Tudi LA ima svoj glavni planet (ena nukica pa so le preteklost), imajo tudi omejeno število kiržark, se pravi da za vsako uničeno ne pride nova. Sicer me tale LA ful spominja na piratsko zalego v ME2.

Gregor P ::

Berserker je izjavil:

Ta epizoda niti ni bila tako slaba en plus skratka. Edino to, kako se lahko T-bag sprehaja kar tako po ladji.

To je bilo res čudno; domnevam, da bodo to razložili v naslednjem delu:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Berserker je izjavil:

Tudi LA ima svoj glavni planet (ena nukica pa so le preteklost)

Tole pa ne bo držalo.
Če misliš planet Lucia, je res znan kot rojstni in glavni planet LA, ampak tam zagotovo ni več nobenega vodilnega kadra LA.
V celotni sagi Stargate je bilo omenjeno samo 6 planetov nad katerimi ima oziroma je imela oblast LA, uničenje enega izmed njih smo že videli v SGU.
Ko je hotel LA iz neke baze na nekem planetu preko vrat priti na Destiny, so takoj poslali bojno križarko George Hammond, ki je spustila nekaj prestreznikov F-302, da uničijo bazo, pa je takoj zatem cel planet eksplodiral med vrtenjem devetega znaka, ker so vrata menda porabila preveč energije in je šel reaktor k vragu ali nekaj takega. Umrlo je okoli 100 LA vojakov.

V Stargate vesolju povprečno na enem planetu živi okoli 10 ljudi :)), tako da nukanje planetov nima kakšnega smisla.
LA so v bistvu partizani, kar pomeni, da so stalno v gibanju in jih je tako nemogoče uničiti, ker nihče ne ve kje so. Enako je pri Bin Ladnu, kar verjemi, da obstaja močan interes zahodnih držav po njegovi likvidaciji, ampak ga enostavno ne morejo najti. Še celo v kateri državi točno se nahaja ni nikomur jasno. Pa tudi če bi vedeli ne morejo znukat kar celotno državo :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Gregor P je izjavil:

Berserker je izjavil:

Ta epizoda niti ni bila tako slaba en plus skratka. Edino to, kako se lahko T-bag sprehaja kar tako po ladji.

To je bilo res čudno; domnevam, da bodo to razložili v naslednjem delu:|

Vsega je kriv je tisti neučinkoviti paznik, ki so ga dodelili Simeonu. Smo videli, kako je moral Greer posredovati, ko je Simeon napadel tistega doktorja, njegov paznik je pa kar stal in gledal.
Pač na Destiny niso gledali serije Prison Break ali Heroes in ne morejo vedeti kdo je T-Bag in česa je sposoben >:D, če bi vedeli bi mu dodelili najmanj 3 do zob oborožene stražarje. Tako pa predvidevam, da je Simeon brez problemov onesposobil ali celo ubil tistega presranega začetnika, ki so mu ga dodelili kot paznika in se sedaj svobodno sprehaja po ladji.
Tule je napovednik naslednjega dela: Stargate Universe '2x08 Malice' Syfy Promo
Tole so moja predvidevanja (tako da to ni spoiler):
Simeon je definitivno ubil enega ali več ljudi, precej verjetno, da je med njimi Ginn, vsaj zdi se mi, da jo v tisti sobici nima namena posiliti, edina druga opcija je smrt. Potem se začne divji lov na Siomena, ki pa se ne bo dal kar tako. Kot kaže uspe Simeon pobegniti na nek planet, in kjer bomo videli divjo bitko.
Vidimo tudi hudi razjarjenega in divjega Rusha, kar ne more pomeniti nič dobrega. Skoraj si upam trditi, da je divji na Simeona zaradi smrti Ginn oziroma Rushove doktorice, ki je bila takrat v telesu.
Sploh je vprašanje kdo umre, če ubijejo človeka ko je v njem nekdo drug z uporabo kamnov. Po moje bo Ginn preživela, čeprav bo njeno telo ubil Simeon.
Kaže so izdelovalci SGU pogruntali, da je potrebno nekaj več akcije, pa jih je kar malo zaneslo v drugo skrajnost. Bo hudo napeto :D

Zgodovina sprememb…

SPOILERS!

Obstajata dve možnosti. Ginn in Perry umreta, ali pa umre samo Perry, ter Ginn ostane v telesu dr. Perry na Zemlji. Upam da se drug scenarij ne zgodi, ker bi bilo preveč čudno. Razjarjen Rush bo po mojem najbolj epska stvar v epizodi.

Mimogrede, Robert Carlyle(Rush) je prejel Gemini nagrado za najboljšega igralca v seriji, ki so producirane v Kanadi (to je kar nekaj dobrih serij). V isti kategoriji je bil nominiran še Louis Ferreira (Young). Tako da očitek, da ima SGU slabe igralce vsekakor odpade 8-). V epizodi Malice pričakujem še posebej dobro igro Carlayla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

Izi je izjavil:

Pač na Destiny niso gledali serije Prison Break ali Heroes in ne morejo vedeti kdo je T-Bag in česa je sposoben >:D, če bi vedeli bi mu dodelili najmanj 3 do zob oborožene stražarje.

To že res, vendar se človek tako čudno obnaša, da bi verjetno izurjeni vojaki, ostalo osebje ipd. morali nekako predvidevati, da gre za problematičnega človeka, ki potrebuje še poseben nadzor. Sploh v situaciji v kateri se nahajajo in si ne morejo dopustiti preveč napak.

Mislim, saj ne rabijo ravno vsi vedeti, da je "posiljevalski homopedofil", ali serijski morilec, da bi poostrili nadzor nad osebo, ki se obnaša dokaj sovražno in čudno do ostalih ljudi na ladji:|

SGU nima slabih igralcev, slabi so le scenariji.

Tudi če ima LA več planetov, bi pač uporabili malo več nuklearnega orožja, tako pač sklepam po SGA epizodi, napad na Ashuran(?). Z Asgardsko ter starodavno tehnologijo bi seveda izsledili LA tihotapske ladje (ista epizoda napada na replikatorje ko lovijo križarke starodavnih) , za začetek bi jim stalno požigali polja tiste koruze.

Berserker je izjavil:

SGU nima slabih igralcev, slabi so le scenariji.

Tudi če ima LA več planetov, bi pač uporabili malo več nuklearnega orožja, tako pač sklepam po SGA epizodi, napad na Ashuran(?). Z Asgardsko ter starodavno tehnologijo bi seveda izsledili LA tihotapske ladje (ista epizoda napada na replikatorje ko lovijo križarke starodavnih) , za začetek bi jim stalno požigali polja tiste koruze.

Ne moreš kar znukat nekaj planetov. Na planetih niso samo LA vojaki, prav verjetno je, da so pomešani med civiliste, da bi izsledili vsako Cargo ladjo v galaksiji pa spet ne vem če je možno. Najboljši način za obrambo pred njimi je, da ima Zemlja čim več vohunov v vrstah LA.

Kar se tiče SGU piscev. Večino epizod pišejo Joseph Mallozzi, Carl Binder, Paul Mullie in Robert Cooper. Med temi se mi zdi, da je najšibkejši Carl Binder, ki je spisal "Life", "Pain", "Pathogen" in "The Greater Good". Čeprav moram reči, da je z vsako epizodo boljši, The Greater Good, pa je že bila odlična. Najboljši med njimi pa je zagotovo Robert Cooper, ki ima svoj stil pisanja, ki mi je izjemno všeč, pa še svoje epizode všasih režisira.

Cooper je bil pisec in režiser epizode v prvi sezoni "Time", ki mi zraven njegovih "Vegas" iz SGA in "Threads" iz SG-1 ena izmed najljubših epizod v stargate franšizi. No režiral in spisal pa je tudi današnjo epizodo "Malice".

!SPOILERS!

To je precej drugačna epizoda in je nekako posneta v vestern stilu, od načina snemanja, do lokacije in glasbene podlage. Epizoda je bila super, igralca Robert Knepper(Simeon, T-Bag:))) in Robert Carlyle (Rush) sta dobesedno blestela. Konec epizode pa mi je bil tudi všeč, ko je Rush enostavno prišel do Simeona in ga ustrelil v glavo. Zanimiva popestritev, so bili tudi počasni posnetki nekaterih prizorov, ki se niso zdeli niti malo vsiljeni.

Mogoče me je malo presenetila le reakcija Eli-ja, saj sem mislil, da se bo zlomil.

Torej SGU nadaljuje z poslanstvom, ki so si ga pisci zadali že na začetku serije. In sicer da bo to dark sci-fi drama. V tej epizodi sta umrli dve osebi, ki sta bili verjetno sinonim, za prijaznost(likable character). Amanda Perry je bila tako pozitiven karakter, da bolj skorja ne more biti, zaradi nje, pa je bil Rush včasih celo srečen. Ginn je bila tudi zelo pozitiven karakter, zaradi nje je Eli bil srečen. Da ne pozabim še Rileya, ki je umrl v drugi epizodi druge sezone, ki je bil tudi najbolj pozitivna oseba.

Ne vem če je že kdo opazil, ampak pisci ne pustijo karakterjem, da bi bili srečni. Young je izgubil otroka in ženo, TJ otroka, Rush najbolj ljubljeno osebo, Eli prvo ljubezen 8-), Cloe očeta. Za enkrat še samo Greer ni izgubil posebej ljubljene osebe.

To vse meni sicer dela serijo zanimivo, res pa je, da to odvrača gledalce.

Na kratko povedano, gledalci hočejo bolj lahke teme, karakterje, ki vedno naredijo kar je prav, hočejo, da enodimenzionalne like. Pisci pa počnejo ravno obratno, karakterji imajo napak mogoče celo preveč, delajo napake, enodimenzionalnih karakterjev ni (izjemno težko je reči kdo je baraba), še celo Simeon ni bil predstavljen kot morilec brez možganov in naprimer ni ubil Volkerja. Mislim celo, da je bil Simeon, prvi "bad guy" z možgani v celotni stargate franšizi. Upam da še kdo drug opazi to.

Promo in Sneak Peak za 209 Visitation:

http://video.syfy.com/shows/universe/pr...

Izgleda kot mistery epizoda.

Zgodovina sprememb…

Dami ::

Nikec3 je izjavil:

Načeloma nimam nič proti drami in mam rad napetost in "unknown" ter kaj se bo zgodilo next, sam da je cela drama na tem kdo bo umrl naslednič (kar je očitno postala rdeča nit serije) je pa višek in taka zamorjena serija je žalitev za stargate franšizo in cel scifi kanal. Mogoče sem preveč upal da bo zadeva vsaj malo podobna ST Voyager. Če hočejo scenaristi nardit nekaj čisto novega in drugačnega pa nej pišejo, tretje sezone pač ne bo več noben gledal (oz zanemarljivo malo).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami je izjavil:

Nikec3 je izjavil:

Načeloma nimam nič proti drami in mam rad napetost in "unknown" ter kaj se bo zgodilo next, sam da je cela drama na tem kdo bo umrl naslednič (kar je očitno postala rdeča nit serije) je pa višek in taka zamorjena serija je žalitev za stargate franšizo in cel scifi kanal. Mogoče sem preveč upal da bo zadeva vsaj malo podobna ST Voyager. Če hočejo scenaristi nardit nekaj čisto novega in drugačnega pa nej pišejo, tretje sezone pač ne bo več noben gledal (oz zanemarljivo malo).

Tretje sezone verjetno ne bo, zaradi slabe gledanosti. Pa druga sezona se konča na cliffhangerju :(

Dober del, nimam sicer besed, ker se precej strinjam z nikec3, zelo dobra popestritev z eksplozijami(se posebaj tisti počasni posnetek ko za las uidejo pasti), tudi zvočna popdora mi je bila še kar ok ter konec, ko ga Rush ustreli(takšne prizore si pogosto zapovniš). Edino dinozavri so izgledali malce preveč plastično(sicer pa idealna rešitev za Rusha).

tx-z ::

Spoiler alert!: aaaaa, končno si je t-bag zaslužu metk u glavo...še iz prison breaka xD hehe. Drgač pa carski del, ampak res za popizdit. Najprej sm mislu da bo mogoče samo ena oseba umrla če jo bo un ubiu. Pa sta obe. In pol sta popizdila in rush in elaj :D ..čis hud deu :D sam mau so ga raztegval preveč :P
tx-z

globoko grlo ::

mene je rush še nekak prepričal s svojim izbruhom, elay pa ne, je deloval kot otroče, ki je zgubu liziko in jo hoče nazaj, pa čit ne ve zakaj

drgač pa ok del, nč posebnega

mal bedna scena z dinozavri, nekje v daljavi razstreliš en hrib in potem dinoti naredijo vse namesto tebe

Pa ne vem zakaj ne izkoriščajo tehnologije, ki jo imajo, keenote recimo, enga samga so mel.
Recimo bomba na uni talki. Če je tbag hotel skurit čim več ljudi in jo je tam nastavil ravno zaradi tega, bi lahko ona enostavno vstala in šla stran od gejta.
Aja, a sem rekel, da bi lohka poslal četo keenotov in bi mel prec lokacijo Tbaga?

V določenih situacijah se zanašajo na brut force, oz. "primitivne" rešitve, ki bi jih lahko dosti enostavnejše rešili z hi-tech napravcami.

Vglavnem, mah, mal je tko tko vse skupi

LuGi ::

Mater bi bilo zanimivo ce bi poslali 10 keenotov za njim? Dobili bi ga v sekundi in serija bi se koncala v 15min, lol.

Slab si ti scenarist

matonson ::

LuGi je izjavil:

Mater bi bilo zanimivo ce bi poslali 10 keenotov za njim? Dobili bi ga v sekundi in serija bi se koncala v 15min, lol.

Slab si ti scenarist

Ostalo bi pol ure za bolj zanimive stvari:)

tko nekak

sej ni problema raztegnt zadeve, problem je naredit bolj zanimive ;)

globoko grlo je izjavil:

mene je rush še nekak prepričal s svojim izbruhom, elay pa ne, je deloval kot otroče, ki je zgubu liziko in jo hoče nazaj, pa čit ne ve zakaj

To je sedaj vprašanje, kako pa bi lahko drugače odreagiral nek razvajeni, malo zapostavljeni, čustveno nestabilni ZDA najstnik (ok morda je Eli le malo starejši mladenič), ki je odraščal v državi, kjer te od malega naučijo rokovati z orožjem oz. je orožje del življenja vsaj okoli tebe, potem ko je končno spoznal ljubezen svojega življenja (torej je to geekova prva prava punca).

Domnevam, da bi jih kar večina odreagiralo tako impulzivno (verjetno ne samo najstnikov iz ZDA).

Sicer se tega tudi meni na da gledat pri neki ZF seriji, ampak če ste že hoteli imeti dramo, potem je to to:D

globoko grlo je izjavil:

mal bedna scena z dinozavri, nekje v daljavi razstreliš en hrib in potem dinoti naredijo vse namesto tebe

Meni pa se je to zdelo izvirno, vsekakor veliko bolje kot, da bi Rush enostavno ujel Simeona. Imaš ti kakšno boljšo rešitev?

Za to epizodo je že prepozno, ampak do naslednje pa morda ne bi bilo slabo, če bi vojaško osebje malo poučilo civiliste o strelnem orožju, samoobrambi ipd. glede na to, da ne razpolagajo z vedno svežimi vojaškimi močmi vsakič, ko izgubijo vojaka 8-)

Jst ::

Mislim, da Rushu kar odgovarja, da je vedno manj ljudi na Destiny. Na koncu bo ostal sam in nadaljeval misijo, ki so jo zastavili Ancienti.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

in pol bomo pa gleal njegove mentalne monologe :), tnx bt n tnx

@mikec
sej sami dynoti so kul, sam izvedba stampeda me je zmotila

Kar se tiče današnje epizode, mislim, da je bila povprečna, z zelo dobrim koncem. Imela pa je tudi kar precej humorja. Malo me je motilo, da ni bilo več prebliskov iz Edena (planet, ki so ga ustvarili vesoljci).

Za vse tiste, ki razumete samo akcijo. Naslednji teden bo nekaj za vas:

Sneak Peak:

Promo:

SPOILER SLIKE:
http://stargate.mgm.com/view/content/25...

Zgodovina sprememb…

Precej humorja? WTF? Smo gledal isti del? Če ti je višek humorja to da tam eni znanstveniki pijejo žganje pol gledaš napačno serijo. Bla je namreč čist tipična SGU epizoda. Drama, drama, more people died (again), itd...

Meni je bila kul epizoda - povprečna, gledljiva, pač običajen del sgu. Plus točko dam tej epizodi, ker niso uporabljali kamnov. Ter še eno, ker so vključili "aliene, ki so zgradili planet." Je pa res, da bi lahko malce več pokazali, kaj so počeli tisti ljudje po odhodu Destiny-ja.

Kaj mislite, glede na konec (ko kaže Caina še živega, zadaj se pa odprejo vrata), ali Caine ostane živ na Destiny-ju? Če ga v naslednji epizodi ne pokažejo, je situacija zelo dvoumna.

Dami je izjavil:

Precej humorja? WTF? Smo gledal isti del?

Sam se tudi ne spomnim prav nič humorističnega:8)

sulaco ::

Humor?? Nikec-ti preveč kamne uporabljaš....joke :)

Od tega dela je edina svetla točka, da so vsaj shutle dobili nazaj, in to v "perfectly factory condition"...pa Greer je skoooraaaj malo zajokcal.
LP

sulaco je izjavil:

Humor?? Nikec-ti preveč kamne uporabljaš....joke :)

Od tega dela je edina svetla točka, da so vsaj shutle dobili nazaj, in to v "perfectly factory condition"...pa Greer je skoooraaaj malo zajokcal.
LP

Primeri humorja:

Caine: I don't even drive a car.
Brody: Just what a Trojan would say.
Eli: The guys in the horse were Greek.
Brody: Well, why is it a "Trojan" horse?
Eli: Because they're from Troy...
Young: You guys done?

Young: They don't creep you out? Even a little?
Camille: Well, a lot of people creep me out a little, so I'm not the best person to ask.
Young: Really?
Camille: A little.
Young: Me?
Camille: Not as much now.
Young: Oh, that's good. Progress.

Eli: "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic", Arthur C Clarke"
Young: "Turn the mic back on, Winston churchill"
Eli: "Really?"

Če tega niste sposobni prepoznati kot humor, potem... potem ni z vami nič narobe. Ste namreč čisto povprečen butast prebivalec Zemlje. Pa brez zamere. Zaradi takih, je bila najboljša sci-fi serija vseh časov "Firefly" skenslana preden se je končala prva sezona.

Za osebo, ki vpraša, če je Caine živ, pa obstajata dve možnosti. Ali slabo razume angleško (s tem ni nič narobe), ali pa je trol.

Se opravičujem za žaljivke.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Če tega niste sposobni prepoznati kot humor, potem... potem ni z vami nič narobe. Ste namreč čisto povprečen butast prebivalec Zemlje. Pa brez zamere. Zaradi takih, je bila najboljša sci-fi serija vseh časov "Firefly" skenslana preden se je končala prva sezona.

Uf, nekdo ima sam sebe za veleuma:D

jest10 je izjavil:

Daleč od tega, ampak kako lahko nekdo reče, da to ni smešno, ali pa še huje, vpraša, če je Caine preživel?

Na zadnji sceni gledajo Kino posnetek, ki so ga našli pač nekje. Se ne spomnim. In v tem posnetku Caine ne umre, ampak se vrata za njim odprejo in potem konec epizode.

Vsi drugi so živi hodili po Destiny-ju in umrli.

Ko gledajo ta posnetek Caina ni zraven.

Torej sem idiot, ker moje življenje ni centrirano okoli nadaljevank.

--

Glede humorja: Meni je bil 24 smešen. Tam sem se res včasih tako nasmejal... tako da je pomoje humor isto kot pravi stari rek za lepoto: beauty is in the eye of the beholder.

Caine je rekel, da se spomni nekaj, česar se ne bi smel. Da je že mrtev.
Citat kopiran iz angleških podnapisov:

"Because now I remember something that no one ever should. I'm already dead."

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Nikec3 je izjavil:

jest10 je izjavil:

Daleč od tega, ampak kako lahko nekdo reče, da to ni smešno, ali pa še huje, vpraša, če je Caine preživel?

Ja, komot lahko rečem, da mi to ni smešno.
Okusi za humor so različni.
In je pa velika razlika v tem, da ti nekaj preprosto ni smešno in tem, da nečesa ne dojameš.

jest10 je izjavil:

Ja, komot lahko rečem, da mi to ni smešno.
Okusi za humor so različni.
In je pa velika razlika v tem, da ti nekaj preprosto ni smešno in tem, da nečesa ne dojameš.

Indeed.
Po humorju (če lahk temu v sploh tak rečemo) se SGU ne more niti približno primerjat z SG1 in SGA. In Nathan Fillion (Mal iz FF) je bolj smešen kot vsi karakterji v SGU skup, da Baldwina ne omenjam :). Eno je smešen dialog, drugo pa humor. In zarad svoje turobnosti se lahk še ne vem kaj smešnega zgodi v SGU pa ne bo smešno, prej bo zgledal kot kak prisiln humor in bo še slabše izpadlo vse skup.

Beli_Zajcek ::

Izjemno dolgočasen del. Butasti deux ex machina, ki povrhu tega ne deluje dobro (jih kao reši, ampak vsi pomrejo). Uni, ki so se odločili ostati na Eden pa so itak prikazani kot navadni kekci, ki si ne znajo skopati/narediti niti enega prebivališča za zimo. Da niso vedeli koliko časa zima traja je pomoje tudi en bullshit od scenaristov (sicer lahko rečejo, da so sezone na obelisk planetu poljubne, drugače bi pa, ko je bila Destiny v sistemu, lahko pogledali celotno orbito in izračunali sezone - navsezadnje so znanstveniki). Scenaristična finta, da so nabrali vso hrano kar se jo je dalo nabrati je tudi mimo. Nekoč je bilo hrane dovolj za celo posadko Destiny, zdaj pa planet ne more preživeti skupinico cca. 10.

Nekaj smešnih dialogov, to priznam, ampak ne dovolj, da odkupi vtis celote. Da ne omenim avtomatično predvidevanje, da se bo Cloe spremenila v sovražniko, ko bo transformacija končana in jo bo potrebno "odstranit".

Pa tudi Cain sicer reče, da se spomni, da je umrl (kako se mu to uspe spomnit je tudi en čudež), ko pa se na koncu obelisk aktivira je še živ in priseben in bi lahko sklepali, da je bil edini še živ ko so se teleportirali v drugo galaksijo.

Še en butasti filler del. V čakanju na kaj boljšega....

Okapi ::

ali pa še huje, vpraša, če je Caine prežive
Končalo se je že tako, da bi lahko edini preživel, ker je bil, za razliko od vseh drugih, še živ, ko so marsovci posredovali.

Drugače pa po vsakem delu preklinjam svojo zasvojenost:-) Kot kakšen obupan kockar iz epizode v epizodo upam, da bo mogoče tokrat pa le kaj bolje. Ampak ni.;((

O.

Okapi je izjavil:

ali pa še huje, vpraša, če je Caine prežive
Končalo se je že tako, da bi lahko edini preživel, ker je bil, za razliko od vseh drugih, še živ, ko so marsovci posredovali.

Drugače pa po vsakem delu preklinjam svojo zasvojenost:-) Kot kakšen obupan kockar iz epizode v epizodo upam, da bo mogoče tokrat pa le kaj bolje. Ampak ni.;((

O.

Če ti prejšnji dve epizodi nista bili všeč, potem je bolj malo upanja, da ti bo kaj pri SGU všeč. :| SGU ne bo bil nikoli veliko boljši od prejšnjih dveh epizod, "The Greater Good" in "Malice" 8-)

...lahko pa je ta Cain zgolj mislil, da umira oz. da je umrl ker je videl veliko zaslepljujočo belo luč, svetlobo sicer ne ravno na koncu tunela; konec koncev je vernik ... sicer bi mu moralo biti najkasneje na Destiny vse skupaj malo bolj jasno, ko mu vse razložijo, ampak morda pa on še vedno veruje, da je bila tista luč trenutek smrti ...

... in pa, niso vsi vidno vsiljeni diaologi avtomatično smešni:|

Beli_Zajcek ::

Zanimvo bi bilo pogledat število preživelih. Mislim, da niso nikdar povedali koliko se jih je rešilo na Destiny. In kar nekaj jih je že mrtvih.

Ker kolikor imajo scenaristi idej pogosto puščajo velike luknje v scenariju. Recimo ideja Star Trek:Voyager je bila, da neka deux ex machina vrže Voyager 70.000 svetlobnih let stran od Zemlje in bi potrebovali oh in sploh število let, da bi prišli nazaj če bi uporabljali samo svoj običajen pogon. Tekom serije je posadka Voyagerja naletela na nebroj črvjih lukenj, artefaktov izumrlih civilizacij in podobno, za katere so scenaristi povedali koliko so jim skrajšali potovanje. Nihče od scenaristov pa ni teh "bližnjic" sešteval. Ker, če bi jih, bi skapirali, da je Voyager tam nekje v tretji ali četrti sezoni že prišel domov.

S serijo sem do sedaj zelo zadovoljen pa še z vsakim delom je boljša. Zadnja 2 dela sta več kot dobra.
Kamnov, ki jih nihče ne mara niso uporabili že 2 dela :)
Akcije je več kot dovolj, mrtvih bo kmalu toliko kot v kakšnem Rambo filmu >:D

Humorja jaz nebi izpostavljal. Prikriti humor v pogovorih je sicer prisoten skozi vso serijo, ampak večinoma gre bolj za sarkazem ali cinizem, tako da o kakšni smešnosti tukaj ni govora.

Prejšnji del je bil bolj akcijski, nekakšen vesoljski western, ob katerem uživaš brez razmišljanja.
V zadnjem delu pa gre za temačno, žalostno zgodbo, z napetim vzdušjem, ob katerem se porajajo številna vprašanja.
Zanalašč, kot že v nekaterih prejšnjih epizodah niso odgovorili na vsa vprašanja. Precej je prepuščeno domišljiji gledalca.

Zgodba z Chloe se počasi razvija naprej in zna biti, da mislijo ravno njeno preobrazbo porabiti za vrhunec sezone. Da se jo bojijo je popolnoma naravno, pričakovano je, da se bo spremenila v nekaj krvoločnega in uničujočega, čeprav dvomim, da imajo pisci v mislih tako klišejsko zgodbo. Verjetno se bo z njo zgodilo kaj precej bolj nepredvidljivega, kot je v navadi v tej seriji.

Glede obiska ljudi, ki so ostali daleč zadaj na nekem planetu, pa so bolj ali manj vse prepustili gledalcu, da si sam ustvari svoje mnenje.
Imamo neka mogočna vesoljska bitja, za katere niti ne vemo, če sploh še imajo fizično formo, ki verjetno samo zaradi radovednosti eksperimentirajo na bitjih ki jih srečajo. Samo za ljudi so zgradili kar cel planet in kolikor sem razumel samo z namenom opazovanja.
Nočejo se kaj dosti vmešavati. Ko so v njihovem eksperimentu vsi "poskusni zajčki" začeli umirati in je bil zadnji tik pred tem, da umre so se vmešali, popravili ladjo, jih oživili, in jih "prestavili" na Destiny.
Glede tega oživljanja se da precej debatirati. Morda kljub svojim "božjim" močem niso zmožni popolnoma oživiti ljudi, ki so že dalj časa mrtvi, kar je precej logično, ker v možganih ni več dovolj podatkov. Zato so bili oživljeni precej podobni zombijem z napol praznimi možgani. Poleg tega pa je bilo oživljanje brez dodatnih intervencij vesoljčkov precej kratkotrajno. Hipnoza logično nudi dostop do delov spomina, ki so nedostopni zavestno, to je tudi dejansko res.
Konec pa so pustili popolnoma odprt. Res je zadnji preživeli rekel, da se spominja kako je umrl, ampak kot smo videli na zadnjem posnetku kinota je bil samo tik pred smrtjo in je bil v resnici še živ ko so se vmešali vesoljčki. In na koncu na Destiny je še vedno živ, ko skupaj z zdravnico sedi na razgledni ploščadi.
Njegova usoda torej še ni dorečena. Ob koncu epizode je bil še živ, in vesoljčki so ga tudi našli živega, kar pomeni da je edini, ki sploh ni nikoli umrl in bi lahko preživel. Sicer pa tako ni pomembno ali umre ali ne, ker je zaradi travmatičnih izkušenj neuporaben in versko blazen, je verjetno najbolje, da ga niti ne vidimo več >:D

Bolj zanimiva bo usoda Chloe. Ali jo bodo ubili še pravi čas ali pa bo že prepozno in bo postala novi T-bag, katerega se bo nemogoče znebiti brez velikih žrtev, ali pa bo postala še kaj hujšega, kar bo prevzelo celoten Destiny. Predvsem tukaj se vidi, da gre za fantazijo, v real lifu, bi bila že davno ubita in bi jo T.J. secirala v svoji ordinaciji >:D

merlin spoilers

the camelot has fallen :O

i would say... finally...something exciting

Lion29 je izjavil:

the camelot has fallen :O

Ne pozabit, da gre tukaj za eno najstarejših zgodb, ki je stara že okoli 1000 let in vsaj glavnih dejstev ne morejo kar po svoje spreminjati.
Merlin je bil skupaj s Kraljem Arthurjem tudi ko je on že postal kralj, kar pomeni, da noben od njiju ne more umreti in da Arthur v vsakem primeru postane kralj. Merlina na stara leta vidimo celo v SG-1, kjer ga že precej dajejo leta, saj naj bil star že okoli 1000 let :D
In kot pravi legenda je Arthur postal kralj prav na gradu Camelot, torej bo moral grad vsekakor nekako preživeti in Arthur ostati v njem vsaj dokler ne postane kralj. Potem pa pridejo na vrsto vitezi okrogle mize in iskanje svetega grala.
Guinevere tudi v vsakem primeru postane kraljica, vsaj tako pravi legenda in kasneje prevara :O svojega Arthurja z vitezom Lancelotom (najboljši Arthurjev prijatelj in vitez okrogle mize), kar naj bi po nekaterih virih bil celo vzrok za padec kraljestva. Po drugih virih pa Merlin zadeve nekako uredi. Podrobnosti vsekakor niso povsem jasne.
Sicer pa se tale serija osredotoča na čas preden Arthur postane kralj. Vsekakor pa se Arthur in Guinevere poročita v Camelotu in tudi slavna Okrogla miza je bila menda v tem gradu.

Zgodovina sprememb…

jap, dobro, da zgodba ni o arturju ampak o merlinu... tak da je ta del malo manj dodelan pri legendi o arturju in vitezih okrogle mize......

sicer je pa ogromno razlicic same legende.... zanima me, kak bodo implementirali to, da artur izvlece mec ekskalibur iz skale in da tako dobi pravico postati kralj :D..to je en izmed najbolj znanih delov iz legende...

sicer pa tak to je, ce delas po ze vnaprej znanih zgodbah... sej smallville je tudi znan, pe je se vedno (vsaj meni) zlo gledljiv, pa ceprav ima cel kup fillerjev, da ze zgleda celotna serija kot en filler.... pa skoda da je robim hood koncal, ki je prav tako bil delan po zelo znani predlogi..

no merlinova zgodba je pac malo bolj odprta za interpetacijo :D

me je pa zlo presenetlo to, da se je koncno nekaj zgodilo (kar smo nekaj casa ze cakali)... pr smallvillu pa pismo... se ZDAJ ne leti :D pa niti "dreasa" se nima :D

aja, pa btw, kako se vam zdi the Event?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()
««
28 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126793099 (17708) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148472 (13808) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511821 (9252) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512747 (10902) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112817 (9997) Brane2

Več podobnih tem