Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
St235 ::
Ni bila iz WWII, ampak prva letalonosilka na jedrski pogon, in jaz bi tudi rekel, da je raketoplan dobil ime po njej, oziroma je nadaljeval tradicijo ladij, ki imajo takšno ime (ker pred letalonosilko jih je bilo še veliko). Enterprise iz ST se je samo prišlepal zraven.
O.
USS Enterprise (CV-6) @ Wikipedia
Enterprisov je bilo v zgodovini ameriške vosjke kar nekaj:
USS Enterprise @ Wikipedia
WarpedGone ::
V (visitors)
Spomnem se, da mi je bla reč fenomenalna, ko sm jo prvič gledal (trilogijo), zadnič sm hotu še enkrat gledat, meh... naivno, totalno predvidljivo, občasno neumno in posiljeno. Sm šou raj na pir.
Zbogom in hvala za vse ribe
guest #44 ::
WarpedGone je izjavil:
V (visitors)
Spomnem se, da mi je bla reč fenomenalna, ko sm jo prvič gledal (trilogijo), zadnič sm hotu še enkrat gledat, meh... naivno, totalno predvidljivo, občasno neumno in posiljeno. Sm šou raj na pir.
Temu se reče "getting old".
Berserker ::
Ni bila iz WWII, ampak prva letalonosilka na jedrski pogon, in jaz bi tudi rekel, da je raketoplan dobil ime po njej, oziroma je nadaljeval tradicijo ladij, ki imajo takšno ime (ker pred letalonosilko jih je bilo še veliko). Enterprise iz ST se je samo prišlepal zraven.
O.
USS Enterprise (CV-6) @ Wikipedia
Enterprisov je bilo v zgodovini ameriške vosjke kar nekaj:
USS Enterprise @ Wikipedia
Dobro ampak tiste lesene barkače ne štejejo toliko, pa tale iz ww2 je najbolj znana.
Nikec3 ::
Space Shuttle Enterprise je dobil ime po Enterprisu iz nanizanke in ne po katerikoli letalonosilki (pri NASI so seveda združili oba argumenta). Nekje sem bral da je bila med Trekiji velika kampanija za poimenovanje prvega raketoplana, ki pa na žalost nikoli ni poletel v vesolje.
Pravkar sem pogledal The Walking Dead. Izgleda solidno, je pa res, da serija ne ponuja ničesar novega. Pilotna epizoda je remake filma "28 Days Later", zelo je podobno tudi "I Legend" in navsezadnje še "Zombielandu". Bomo videli kako se razvije.
Pravkar sem pogledal The Walking Dead. Izgleda solidno, je pa res, da serija ne ponuja ničesar novega. Pilotna epizoda je remake filma "28 Days Later", zelo je podobno tudi "I Legend" in navsezadnje še "Zombielandu". Bomo videli kako se razvije.
Ne razumeš...zobmi filmi so povečini vsi podobni, sam zombifriki kot jz pač uživamo, že če je vsaj mal drugače.
Okapi ::
Meni se je najbolj obetavna zombijevska serija zdela Babylon Fields, ampak na žalost dlje od pilota ni prišla. Zombiji v njej niso hudobni, ampak samo oživljeni mrtveci, že malo razpadajoči, razumsko čisto pri sebi, ki bi se radi vklopili nazaj v vsakodnevno življenje.
O.
O.
Lion29 ::
ja meni je bla tudi babylon fields zakon... res skoda!
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
IVo ::
Đizs... 28 days later je remake the living dead... in ne obratno... Strip je bil pred filmom
itVision.si
Gregor P ::
The Walking Dead je videti čisto ok za serijo tega žanra, le da mi tudi tu kot tudi na splošno pri tem žanru ni jasno, zakaj so ljudje (torej liki v tem fiktivnem svetu filma) tako začudeni, ko vidijo živega mrtveca oz. jim sploh nič ni jasno kot da sami nikoli ne bi videli nobenega filma na to temo (razen seveda, če velja "pravilo" v tem žanru, da so liki v filmu zrasli v svetu povsem brez kakršnekoli ZF zgodbe o zombijih in jim je to res nekaj povsem tujega).
Verjetno v "resničnem svetu" vsak mulc ve, s kom je soočen in kako mora ukrepati zoper njih
Verjetno v "resničnem svetu" vsak mulc ve, s kom je soočen in kako mora ukrepati zoper njih
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
ja valda.. ker v resnicnem svetu, ce biu ti vidu zombija, bi se ravnal po izmisljenih, fikticnih nasvetih iz filmov?
... tisti smeško na koncu ima svoj pomen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Okapi ::
ker v resnicnem svetu, ce biu ti vidu zombija, bi se ravnal po izmisljenih, fikticnih nasvetih iz filmov?In zakaj ne? A bi ti imel kakšno boljšo idejo?
O.
ker v resnicnem svetu, ce biu ti vidu zombija, bi se ravnal po izmisljenih, fikticnih nasvetih iz filmov?In zakaj ne? A bi ti imel kakšno boljšo idejo?
O.
sure...pot pod noge and ruuuuun
Ma dobro, če bi npr bili v resnici tej slow zombiji tko kot so v filmih, pol bi ti vsaj moralo kapnit v glavo, da če mu mankajo roke in ima luknjo v trupu pa vseen hodi proti tebi...don't go fucking near him. Če pa vidiš dva zombija, bi ti moralo biti kristalno jasno kaj se dogaja.
... pri nas bi bil bolj problem ker v tem primeru nismo tako oboroženi kot Američani, njim je lahko, naj naredijo film, serijo, kjer se zombijaštvo odvija v Sloveniji ... hudiča še bejzbolskih kijev imamo v pomanjkanju
je pa sekir zadosti na dezeli...
v mestih je pa nozev tudi dosti...tudi avtov je precej
v mestih je pa nozev tudi dosti...tudi avtov je precej
Sej v bistvu si niti ne želiš biti preveč blizu zombija, ko šprica kri vse naokoli, smrtonosni nalezljivi virus pa to
ma ne, saj zombiji so mrtvi... ne pumpa srce krvi... veliko je ze izsusenih... edino kosi bi leteli okoli... saj ves..prhki body-ji
Ko se je protagonist v The Walking Dead zombija lotil s kijem, ni bil ravno videti povsem "brezmadežen"
Ja madona Lion no, imej malo fantazije; sicer lahko temo kar takoj zapremo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
ce govotimo o real lifu pac fantazija odpade
na TV pa delajo vse da zadovoljijo obcinstvo...
in pogovor o tem je nastal, kaj bi naredu, ce bi v resnici vidu zmbije... kaj ves, mogoce cez 20 let jih tudi bomo... se pospeseno dela na revival postopkih... ok, v takih oblikah...trohnece, sigurno ne
na TV pa delajo vse da zadovoljijo obcinstvo...
in pogovor o tem je nastal, kaj bi naredu, ce bi v resnici vidu zmbije... kaj ves, mogoce cez 20 let jih tudi bomo... se pospeseno dela na revival postopkih... ok, v takih oblikah...trohnece, sigurno ne
kaj bi rad bule cebule al kaj?
bom poslal gremline k tebi, da te mal "postimajo"
bom poslal gremline k tebi, da te mal "postimajo"
caki a hrcek ma vulkanski pozdrav?
/me si nabija "sigle cartoni animati"... tisti iz obale veste zakaj se gre... ni blo boljsega Sci-fija kot great mazinger, ufo robot, glodrake, godsigma.... se mi kar tozi po tistih casih
/me si nabija "sigle cartoni animati"... tisti iz obale veste zakaj se gre... ni blo boljsega Sci-fija kot great mazinger, ufo robot, glodrake, godsigma.... se mi kar tozi po tistih casih
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
... ko smo že ravno načeli temo o zombijih, a si je kdo že ogledal mini serijo Dead Set? Je dobra?
Tale francoski film Les revenants ima pa zgleda podobno zgodbo kot omenjeni pilot "serije" Babyilon Fields.
Tale francoski film Les revenants ima pa zgleda podobno zgodbo kot omenjeni pilot "serije" Babyilon Fields.
Jst ::
Gledena to, da je ta tema najbolj aktivna glede tvseries, bi vas vprašal nekaj. MyEpisodes.com je umrl. Je kakšna alternativa?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Lonsarg ::
myepisodes umrl?!? Jaz mam gor celotno mojo statistiko, sem si prec ko sem te slišal naredil screenshot za backup. Ampak meni še vedno dela spletna stran.
Nova epizoda SGU "The Greater Good" je bila enostavno fantastična. Ne najdem minusov.
!SPOILERS!
Predvsem misija od Destiny je po mojem idealna. V tem primeru je pomembno, da ladja prepotuje čim več vesolja, da dobi čem več podatkov iz različnih delov vesolja o mikrovalovnem ozadju. Misijo so tudi izjemno dobro vključili v dejansko fiziko.
Kar se ostale epizode tiče, sami presežki. Young in Rush bosta mogoče v bližnji prihodnosti še sodelovala, poslavljanje Eli-ja od Ginn je bilo zanimivo in bo imelo veliko težo naslednjo epizodo. Rešitev pa ni bila tako preprosta, Rushevo reševanje Younga pa je bilo vrh fantastičnosti te epizode.
Enostavno ne razumem kako lahko nekdo reče, da je bil Atlantis s svojo temo "rubber faced alien/zombie of the weak" boljši od SGU, kjer se karakterji res razvijajo. Če se bo sezona nadaljevala tako kot se je začela, bom verjetno SGU razglasil za meni najljubšo sci-fi serijo. Ne, nimam vročine.
!SPOILERS!
Predvsem misija od Destiny je po mojem idealna. V tem primeru je pomembno, da ladja prepotuje čim več vesolja, da dobi čem več podatkov iz različnih delov vesolja o mikrovalovnem ozadju. Misijo so tudi izjemno dobro vključili v dejansko fiziko.
Kar se ostale epizode tiče, sami presežki. Young in Rush bosta mogoče v bližnji prihodnosti še sodelovala, poslavljanje Eli-ja od Ginn je bilo zanimivo in bo imelo veliko težo naslednjo epizodo. Rešitev pa ni bila tako preprosta, Rushevo reševanje Younga pa je bilo vrh fantastičnosti te epizode.
Enostavno ne razumem kako lahko nekdo reče, da je bil Atlantis s svojo temo "rubber faced alien/zombie of the weak" boljši od SGU, kjer se karakterji res razvijajo. Če se bo sezona nadaljevala tako kot se je začela, bom verjetno SGU razglasil za meni najljubšo sci-fi serijo. Ne, nimam vročine.
globoko grlo ::
glede na podn ostlaih epizod bi po tejle rekel, da je konc sezone :)
drgač pa res ne vem kaj imam od razvijanja karakterjev, so taki kot so, 1x so frendi, 1x se dol dajejo, 1x se pa kregajo, simpl
Kaj ima herr flick od LA s to kjut bejbo? Mi že deluje na uvod v še eno limonado in bz preseravanje in bz moralnih vprašanj.
Sicer pa bomo vidl, je reku slepi :)
apmak overall je tale epizoda ena boljših
in ena lastovka še ne prinese pomladi
drgač pa res ne vem kaj imam od razvijanja karakterjev, so taki kot so, 1x so frendi, 1x se dol dajejo, 1x se pa kregajo, simpl
Kaj ima herr flick od LA s to kjut bejbo? Mi že deluje na uvod v še eno limonado in bz preseravanje in bz moralnih vprašanj.
Sicer pa bomo vidl, je reku slepi :)
apmak overall je tale epizoda ena boljših
in ena lastovka še ne prinese pomladi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globoko grlo ()
Scorpia ::
Sicer ne vem če je bila novica objavljena, ker ne sledim kaj veliko. Očitno so zbrali denar in bo le izšel film Stargate: Extinction prihodnje leto, točen datum še ni določen.
Pa koliko sem bral po netu, vidim da je tudi odobrena sezona 3 za universe, o proračunu pa nič ne piše.
Pa koliko sem bral po netu, vidim da je tudi odobrena sezona 3 za universe, o proračunu pa nič ne piše.
////
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Scorpia ()
Sicer ne vem če je bila novica objavljena, ker ne sledim kaj veliko. Očitno so zbrali denar in bo le izšel film Stargate: Extinction prihodnje leto, točen datum še ni določen.
Če je to res ti častim gajbo. Ampak na žalost ni, Stargate: Extintion je na čakanju, redko kdo še sploh verjame, da bo film kdaj bil narejen. Kar se tiče SGU. Če dobi tretjo sezono, ti častim še eno gajbo, ker so možnosti za to res majhne. Edina možnost da SGU po mojem dobi tretjo sezono je, da bi bila sezona dolga naprimer 10 epizod, pa še budget bi imeli zelo zmanjšan.
Scorpia ::
Kolikor sem uspel brat po forumih je film šel naprej in se delajo samo še dokončne zadeve. Jaz upam da je res tako in da bo film izšel. Film je posnet, le skupaj ga je treba bilo dati in to bi morali že lani narediti. Naj bi pa v kanadi prvo izšel.
Pa tudi na imdb sem zdaj pogledal in tam je tudi nekaj označeno za leto 2011.
////
Kolikor sem uspel brat po forumih je film šel naprej in se delajo samo še dokončne zadeve. Jaz upam da je res tako in da bo film izšel. Film je posnet, le skupaj ga je treba bilo dati in to bi morali že lani narediti. Naj bi pa v kanadi prvo izšel.
Film za enkrat še ni potrjen. Če bi bil, bi o tem vsi govorili na Gateworldu. Leta 2009 je tudi na imdb pisalo da bo film izšel leta 2010, pa ne bo. Lahko prilepiš link od tega vira, kjer piše, da je film dobil zeleno luč?
Berserker ::
Ta epizoda niti ni bila tako slaba en plus skratka. Edino to, kako se lahko T-bag sprehaja kar tako po ladji.
sulaco ::
Epizoda je bila sicer na ravni najboljših, tj. polna "akcije". Vseeno mislim, da je namen Destiny ladje....
"Predvsem misija od Destiny je po mojem idealna. V tem primeru je pomembno, da ladja prepotuje čim več vesolja, da dobi čem več podatkov iz različnih delov vesolja o mikrovalovnem ozadju. Misijo so tudi izjemno dobro vključili v dejansko fiziko."
.....malo preveč filozofski in presplošen.....upam da razumete...skratka:NI MI VŠEČ, saj se SGU spreminja v STARTREK
"Predvsem misija od Destiny je po mojem idealna. V tem primeru je pomembno, da ladja prepotuje čim več vesolja, da dobi čem več podatkov iz različnih delov vesolja o mikrovalovnem ozadju. Misijo so tudi izjemno dobro vključili v dejansko fiziko."
.....malo preveč filozofski in presplošen.....upam da razumete...skratka:NI MI VŠEČ, saj se SGU spreminja v STARTREK
Izi ::
Serija "V" je prestavljena na 4. januar 2011.
Nekam počasni so s to serijo. Leta 2009 smo videli 4 dele, 2010 je bilo 8 delov, 2011 pa gremo naprej.
Serija samo za tiste z dobrim spominov
Nekam počasni so s to serijo. Leta 2009 smo videli 4 dele, 2010 je bilo 8 delov, 2011 pa gremo naprej.
Serija samo za tiste z dobrim spominov
Dami ::
Heisenberg je izjavil:
hehe zanimivo kako je Tbag ostal to kar je - bad guy, isto tudi v Heroes
Js ga ne prenesem. Ne v prison break ne v heroes (obe seriji nehal gledat pred koncem). Če zarad njega ne bo več Julie (Ginn) v seriji, neham gledat še to, i swear to god
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Heisenberg je izjavil:
hehe zanimivo kako je Tbag ostal to kar je - bad guy, isto tudi v Heroes
Js ga ne prenesem. Ne v prison break ne v heroes (obe seriji nehal gledat pred koncem). Če zarad njega ne bo več Julie (Ginn) v seriji, neham gledat še to, i swear to god
T-Bag je najboljši bad guy vseh časov. Še en razlog več za ogled serije :D
SPOILERS!
Moram reči, da me to, da karakterji umirajo sploh ne moti. Bolje to, kot da so nesmrtni. V primeru, da Ginn umre, pa mi bo mogoče vseeno malo žal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 93099 (17708) | Barakuda1 |
» | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 48472 (13808) | vostok_1 |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11821 (9252) | Jst |
» | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12747 (10902) | yoco |
» | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12817 (9997) | Brane2 |