» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
15 / 70
»»

Okapi ::

V Lostu se je vse skupaj razcepilo na dve vzporedni štoriji. V eni letalske nesreče nikoli ni bilo, v drugi je pa bila. In sedaj po mojem Jacob ključne like v obeh štorijah vodi k nekim dejanjem, da bi to razcepljenost znova združil, oni črni dim ima pa neke druge načrte.

O.

Nikec3 ::

V drugi sezoni bomo lahko v približno sedmih epizodah videli Roberta Knepperja:

SPOILER!
http://www.gateworld.net/news/2010/03/r...

Lion29 ::

OMG... tip je tak car
skoda da ne gledam serije... ma za te dele bom pa verjetno pogledal, ker tip mi je res full dobr....t-bag and salomon :)
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

loki0101 ::

Lost se je zame čisto izrodil. Postal je preveč dolgovezen, zato sem ga nehal gledat že nekaj sezon nazaj (samo občasno ga spremljam).

Lion29 imaš prav. Najbolj neprijetna stvar pri Flashforward so zame glavni igralci, čeprav je zgodba odlična. Bomo videli kako bodo izpeljali sezono 1.2. Je kar veliko odličnih možnosti.

Glede sci-fi pa: obstajata dva načina ustvarjanja znanstvene fantastike: spekulacija in extrapolacija. Ter znanstvenofantastični motivi in obravnava.

Spekulacije je "What if?", kaj se zgodi, če pristanejo vesoljci, itd? Extrapolacija pa pomeni, da vzameš nek trend, ki se že zdaj dogaja, in ga razširiš, povečaš v prihodnosti.

Kaj je tvoja snov in kako jo obravnavaš?

Caprica ima oboje; tematika je prihodnost, vključno z vesoljem in potovanjem v prihodnost, ena od stalnic v pravi sci-fi, in problemi, ki se pojavljajo v tem svetu se rešujejo na znanstven način. Stargate je sci-fi: se dogaja v vesolju, problemi se rešujejo na znanstven način. Flash forward se dogaja v sedanjosti, ampak dogodek je znanstven in se rešuje s pomočjo znanosti.

Kako bi torej definirali Lost? Nekateri elementi so znanstveni, drugi pa imajo več skupnega s kakšnim Gost Whisperer.

Dr_M ::

skoda da ne gledam serije... ma za te dele bom pa verjetno pogledal, ker tip mi je res full dobr....t-bag and salomon

Jest sem ravno zaradi njega nehal gledat Heroes...:\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Sci-Fi temelji na znanosti, vendar pa si v vsaki sci-fi seriji izberejo nekaj pravil fizike, ki jih ne upoštevajo in to naredi serijo sci-fi. Na primer pri Stargate SG-1 so od začetka ignorirali pravila fizike samo pri vratih. Vse ostalo je bilo v skladu z znanostjo in fiziko. Kasneje so ignorirali fiziko še pri potovanju hitreje od svetlobe. Pri BSG je pa je edini, gledano s strani fizike, ignoriran pojav FTL. Vse ostalo je mogoče po zakonih fizike.

Gregor P ::

loki0101 je izjavil:

Caprica ima oboje; tematika je prihodnost, vključno z vesoljem in potovanjem v prihodnost, ena od stalnic v pravi sci-fi, in problemi, ki se pojavljajo v tem svetu se rešujejo na znanstven način.

A to je ta serija o razvajenih najstnicah ... ko potem uničijo človeštvo:))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pazi, tukaj je ena fora: v filmu ali seriji so lahko tudi duhovi, ampak dokler jih poskušaš razložit na znanstven način je to še vedno lahko sci-fi.

Kaj torej prevladuje: znanost in racionalnost, ali avtorji od tebe pričakujejo, da jim boš verjel na besedo.

Če avtorji prekršijo nekaj splošno sprejetih fizikalnih zakonov, je to lahko neprijetno za racionalne gledalce, ampak ni nujno pogubno za serijo. To je fi v sci-fi.

Glede ubijalskih najstnic pa... a kdo pozna še kakšno hujšo stvar od zmedene, umsko neuravnovešene, čustveno nezrele ženske?
Neuničljivi roboti s čustvenim razponom petnajstletnice...Run for your lives!!!!

Okapi ::

a kdo pozna še kakšno hujšo stvar od zmedene, umsko neuravnovešene, čustveno nezrele ženske?
Recimo sci-fi fan>:D

O.

Dr_M je izjavil:

skoda da ne gledam serije... ma za te dele bom pa verjetno pogledal, ker tip mi je res full dobr....t-bag and salomon

res? meni so pa herosi postali lame predvsem zaraadi "drame" med claire in noah.... matr sta LAME...knepper pa je prinesel precej svezega vetra in se mi je zdelo kul.... spet na drugi strani kriza identitete saylarja - NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

isto.. na eni strani spet car HIRO, na drugi strani pa jokica parkman

ta serija je podn... in v celoti zasenc svoje bisere :'(

jest10 ::

Lion29 je izjavil:

Dr_M je izjavil:

res? meni so pa herosi postali lame predvsem zaraadi "drame" med claire in noah.... matr sta LAME...knepper pa je prinesel precej svezega vetra in se mi je zdelo kul.... spet na drugi strani kriza identitete saylarja - NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

isto.. na eni strani spet car HIRO, na drugi strani pa jokica parkman

ta serija je podn... in v celoti zasenc svoje bisere :'(

Jaz gledam le še takrat, kadar nimam s čim drugim za uničiti pol ure časa(ja pol ure, ker nezanimive odlomke preskočim:P)
Serija ima dober potencjal, vendar iz nje delajo zmazek

Berserker ::

Pri caprici ste se malo zmotili , dogaja se 150 000 let pred kristosom in ne v prohodnosti. In ja cool da bo T- vrečka nastopala v SGU, itak ima fris kriminalca, vrjetno se mu nebo težko vživet v vlogo, upam da bo po možnosti neuravnovešen.

Intervju z Brianom J. Smithom:
http://www.gateworld.net/news/2010/03/s...

Tr33k maš prav in spet nimaš prav. Caprica in BSG gleda na svet in vesolje ciklično in ne linearno. Torej, kar se je dogajalo v preteklosti se bo zgodilo ponovno v prihodnosti. Cyloni so se razvili že večkrat prej, in se bodo razvili še večkrat v prihodnosti.

Trinajst kolonij je nastalo iz ene Zemlje, ki se je ponovno naselila s potomci preživelih v vojni s Cyloni, ta civilizacija bo uničila zemljo, ljudje bodo primorani zapustiti in ponovno naseliti trinajst kolonij...in vrtiljak se vrti okrog in okrog.

L. Ron Hubbard je bil rahlo čudak, njegova filozofija pa ni v skladu z zahodnim pojmovanjem časa, ki je linearen. Mogoče je našel navdih v hindujskih vedah?

Torej Cyloni so v bistvu mrtvi prebivalci tistih 13 kolonij, ki so se pred smrtjo "prenesli" v robotska telesa, kjer živijo virtualno nesmrtno življenje (torej praktično živijo večno). In ker gre pač za napreden računalniški sistem, lahko delujejo in razmišljajo kot eno, če je treba. Kot taki so seveda postali superiorni navadnim prebivalcem, ki so jih praktično ovirali na vsakem koraku.

A potem so začeli pogrešati svoja smrtna človeška telesa, ki so jim omogočala vse te resnične občutke, čustvene odzive ipd. in smo že pri BSG ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Lonsarg ::

@Gregor_P kaj ne gledaš Caprica serije? Se lepo vidi kako je Cylon počasi ustvarjen, nič niso to mrtvi prebivalci 13 kolonij.

Povzeto iz BSG proti koncu so našli nek planet, ki je čisto uničen, atomska vojna, tisto bi lahko bil originalni planet, kjer je prišlo do konflikta, potem se je nekaj ljudi rešilo in so ustanovili teh 12 kolonij(Caprica and Company), tu je razvojni cikel pripeljal do trenutka, ko so ponovni bili spoosobni Cylone ustvarit in se ponavi ista zgodba, zbežijo ljudje tokrat do naslednjega planeta Zemlja in se tam naselijo, to se recimo zgodi 150 000 let pred kristusom, torej sklepajo, da se nismo razvili iz opic:) pač pa prišli iz Caprice, in tukaj zdaj veselo razvijamo tehnologijo do zopet Cylonov :)

No, kako je bil ustvarjen? Imeli so robota, ta ne deluje pravilno brez posebnega avatarja, ki je v bistvu čista kopija resničnega človeka. Torej ta prvi delujoči robot je v bistvu čista kopija umrle najstnice (ne telesa, ampak njenega uma). Kar pomeni, da bodo vsi naslednji roboti lahko delovali, le s temi posebnimi avatarji oz. virtualnimi jazi, ki so njihova 100-odstotna kopija. In ker ta kopija vsaj trenutno lahko deluje le na enem samem robotu (so očitno zelo dobro avtorsko zaščiteni, se ne da več kopirat:))), so ti unikatni, kar nadalje pomeni, da rabiš za vsakega novega člana delujoče robotske družine, prenos uma navadnega človeka.

Torej so Cyloni kot rečeno zgolj virtualne kopije resničnih ljudi in te kopije so se uprle navadnemu prebivalstvu.

Na začetku je bila ena zemlja, njeni prebivalci so jo uničili in so morali najti druge planete: njih dvanajst. Teh dvanajst planetov so ponovno naselili, razvili Cylone, Cyloni pobijejo večino ljudi v kolonijah. Kolonisti zbežijo pred Cyloni in najdejo eno zemljo, ki jo ponovno naselijo, razvijejo civilizacijo in uničijo zemljo, itd. v krogu...

Dogodki so ciklični, ne linearni. Ne smeš razmišljati, kot si navajen: linearno.

BSG je bil en cikel, Caprica nam kaže samo začetek tega cikla.

... no pa dodajte k mojim komentarjem še "in zgodba se je ponovila ... znova in znova" če se potem bolje razume:))

Bolje se razume.

"da rabiš za vsakega novega člana delujoče robotske družine, prenos uma navadnega človeka.

Torej so Cyloni kot rečeno zgolj virtualne kopije resničnih ljudi in te kopije so se uprle navadnemu prebivalstvu. "

Ne vem, če je to najbolj logičen oz. verjeten zaključek, ki ga lahko potegneš iz dogajanja v seriji. To, mislim, nam bodo še povedali ... mogoče se bodo odločili za drugo smer.

Lahko pa kopirajo avatar zoe več tisočkrat pa ni potrebno delat novih avatarjev za nove cylone.
Od kod so se na zemlji znašli tisti divjaki na koncu BSG ?
Enkrat se je ziher moralo vse začet , kljub temu da je ciklično dogajanje.

Berserker je izjavil:

Lahko pa kopirajo avatar zoe več tisočkrat pa ni potrebno delat novih avatarjev za nove cylone.
Lahko pa ne bo Zoe tista, ki bo kopirana v vse ostale modele, ampak bo to Tamara. Lahko pa bo zgolj peščica avatarjev, ki bo nadzirala ostale modele. Sicer pa od trenutka kopiranja vsaka kopija postane počasi lastna osebnost; to ciljam na tisti del BSG, ko pravijo, da se vsak Cylon uči na svojih fatalnih napakah; sedaj če bi vsi Cyloni sinhronizirali njihove izkušnje, potem bi bila zgodba drugačna.

Čeprav so zaenkrat zastavili tako, da kopiranje ni mogoče, pa že vemo, da nekega dne bo, glede na to, kako lahkotno se se prenašali iz telesa v novo telo v BSG. Edino to ne vem, ali so hkrati lahko naredili več kopij te iste osebnosti npr. da bi se naenkrat prenesla v več teles. Torej ali je poslednji Cylon v vseh svojih reinkarnacijah v bistvu ena in ista osebnost od prvega dalje; kako izgledajo zunanje je seveda povsem vseeno.

Le da pri BSG-ju ti navadni roboti, niso bili tako pametni kot je recimo robot z Zoe trenutno, pa razvajeni tudi ne:D

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa domnevaš, da se je enkrat vse moralo začet? Začetek in konec sta linearni paradigmi, ne ciklični.

Recimo: Zemlja je okrogla in počiva na hrbtih štirih gromozanskih slonov, ti pa stojijo na hrbtu velikanske želve. Ampak, vprašaš, na čem pa stoji ta želva? Jasno, na hrbtu druge želve. In ta druga želva? Na hrbtu še ene želve, itd.

Ta teorija ni v skladu z našim dojemanjem sveta, ampak je popolnoma v skladu s hindujskim pogledom na svet.

Recimo reinkarnacija. Kako bi razložil ponovno rojstvo linearno? Ga ne moreš, na začetku je bilo veliko manj prebivalcev, kot jih je danes. Ind. revolucija, nova zdravila, higiena in že imaš 6 milijard ljudi. Od kod so vse te duše prišle, če jih je pred par tisoč letih bilo komaj nekaj milijonov?

Ciklično nima začetka, ampak se vrti vedno znova. Majhne spremembe so možne (karma), ampak količina je ista.

Cikel se vedno ponavlja.

Caprica je začetek ciklusa. BSG je bila en del ciklusa.

Cel ciklus je vzpon ene civilizacije, njeno uničenje, selitev in naselitev dvanajstih kolonij, razvoj Cylonov, uničenje dvanajstih kolonij, iskanje novega doma, vzpon nove civilizacije, njeno uničenje, selitev...

Cikel. Krog.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: loki0101 ()

Nevem kako bi ti odgovoril , reinkarnacija in hindujski pogledi so samo eni zimed mnogih pogledov. Recimo odgovoril bi z začetkom vesolja cca 15 miljard nazaj to je nek začetek.
Aja pa čudno se mi zdi samo še to kako to da v BSG ni dobene druge rase razen ljudi ?

Zgodovina sprememb…

ja itak... in potem je Jezus rekel... pijte s tega keliha vsi, to je kelih moje krvi...bla bla bla

Pazi, tukaj smo zašli v težke filozofske debate in znanstvene razlage začetka vesolja. Saj skoraj ni večje zadeve od tega kako razumeš vesolje.

Ciklično se vesolje ni nikoli začelo. Linearno je vesolje moralo imeti nek začetek.

Kaj je bilo pred velikim pokom? Je možno, da se vesolje širi, spet pade vase in jovo na novo?

Sicer pa je najboljša sci-fi tista, ki ti da misliti.

Ok malo pretiravaš, še zdaleč ti ni treba tako filozofsko razmišljati o tej specifični seriji ... sploh pa so v tako ogromnem vesolju, ali enem izmed vesolj (ad infinitum) oni ter vse kar počnejo res veliko, veliko manj kot kapljica v morju.

Moram tudi reči, da pri Caprici res ne razmišljam kaj dosti:D

No še ena zanka je, zemljo bo čez miljardo(ali miljonov let) pogoltnilo sonce kako se bi pa BSG cikel potem nadaljeval, ali pa če bi uničili kakšen planet izmed 13 planetov ?

Pri Caprici tudi jaz ne razmišljam veliko. Mi je pa všeč vizualen stil. Kako so ustvarili ravno dovolj drugačen svet od našega, da je še podoben.

Mogoče bi, v sci-fi serijah, morali dobiti kakšnega Geigerja (umetnik, ki je ustvaril Alien), ali nekaj podobno BladeRunnerju.

SGU, BSG, Caprica so dobre serije, niso pa kultne.

BSG je kar kultna ... se spomnim, kako je bilo prvič, ko sem na TV videl rdeče oko Cylona ... in nato je prišel Knight Rider8-)

Ja, točno. Kitt je imel identične očke.

Kot mulc sem blazno užival. Pri ponovitvah pa sem opazil, da je čisto zanič.

cisto tako btw... a knight rider je scifi? :)

maybe cylons were created from kitt :) (or vice versa)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

LuGi ::

Hah! :))

Zgodovina sprememb…

• zavarovala slike: Looney ()

lol :))

Izi ::

Lion29 je izjavil:

cisto tako btw... a knight rider je scifi? :)

maybe cylons were created from kitt :) (or vice versa)

Cyloni so bili prej. So iz leta 1978, KITT pa se je pojavil 1982.
Knight Rider je zaenkrat še znanstvena fantastika, avto ki se vozi sam. Čez 20 let pa kot kaže razvoj avtomobilov, ne bo več SciFi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Jst ::

Kaj pa je tako smešnega na tistih treh slikah zgoraj?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

V bistvu so Cylonovo rdeče oko in Knight Riderjeve rdeče utripajoče lučke povezani;)

Izi ::

Jst je izjavil:

Kaj pa je tako smešnega na tistih treh slikah zgoraj?

Slika je zelo neostra, je zelo težko opaziti, ampak kolikor jaz vidim je narobe vtaknil trdi disk v škatlo, tako da konektorji prosto štrlijo v zrak, on pa se dela, kot da prebira podatke iz diska :D
To je na drugi sliki, na tretji sliki, pa je glede na nalepko, disk kar naenkrat obrnjen pravilno. Očitno so sredi snemanja ugotovili napako, ampak so pozabili ponovno posneti vtikanje diska v dock station.

Gregor P je izjavil:

V bistvu so Cylonovo rdeče oko in Knight Riderjeve rdeče utripajoče lučke povezani;)

V toliko, da gre v obeh primerih za rdeče ledice.
Ampak je razlika v delovanju. Cyloni imajo samo eno rdečo ledico, ki se premika levo in desno, KITT pa ima celo vrsto rdečih ledic, ki preklapljajo prižiganje levo in desno :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Globok glas, zloba in svetleče oči goauldov so mi bolj všeč od cylonske crvene ledice cylonov.

A, očitno je bila čistka.

http://www.gateworld.net/news/2010/03/w...

Aja pa razvijalci za MMO stargate so kapitulirali.

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Naredil so eksperiment in ni ratal, zdej se pa ven vlečejo.

Seveda ne bodo priznal napake, ampak rajš govorijo da je bilo to namerno.
Tako je!

fosil je izjavil:

Naredil so eksperiment in ni ratal, zdej se pa ven vlečejo.

Seveda ne bodo priznal napake, ampak rajš govorijo da je bilo to namerno.

sem ravno tako jaz razmisljal... sicer pa kul, ce so spoznali zmoto in se zdaj vlecejo ven, je to lahko samo dobro in ne slabo, ne?

Težko se bodo z drugim delom prve sezone ven vlekli, ker je bila skoraj celotna prva sezona posneta preden so začeli na SyFy predvajati SGU. Lahko pa pričakujemo spremembe v zasnovi serije v drugi sezoni, ampak lahko samo upamo, da do takrat gledanost ne pade preveč.

Jst ::

Jaz sem še vedno mnenja, da bi SG franšiza potrebovala ene 10 letni break. Vmes mogoče kakšni dve knjigi, ter počasi narejen natančen timeline, kdaj so ancienti kje bili in kaj delali.

Destiny "meče" vrata na planete. Ladja je starejša od Atlantisa? Ne gre skupaj. Zakaj so potem vrata v Pegasus galaksiji (SGA) novejša - vsaj zgledajo tako.

Sploh pa, SGU bi se morala lotiti čisto druga ekipa.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst: meni pa je cisto logicno...

atlantis je veliko modernejsi, sama ladja je prisla sama v pegasus galaksijo veliko poznej kot so poslali destiny na scout misijo

DarwiN ::

Kaj smo vam nekateri ves čas govorili? SGU je as good as dead..:))

Scenario pa itak že znan.. Priča bomo (oziroma boste) neki Terminator SCC usodi. Torej druga polovica prve sezone bo še naprej katastrofalna, zadnji del pa ultra bombastičen, kar na koncu ne bo dovolj. Gledanost do tega zadnjega dela bo rekordno nizko padla, druga sezona pa nenadno kenslana...

Low budget brez rizika marketinški nateg pač. Vložiš "nič" in upaš, da bo profit. Če slednjega ni, pa tudi prav..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Pa kaj je spet s tem brisanjem/zaklepanjem komentarjev?!? A sedaj tudi BSG pa KR nista več ZF, ali kako?!? Ima moderator morda rajši mehiške nadaljevanke?!?:D

Zgodovina sprememb…

kaj je to KR?

DarwiN ::

Knight Rider with Mitch Buchannon? :))
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

aja :)
««
15 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126792704 (17313) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148245 (13581) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511683 (9114) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512639 (10794) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112738 (9918) Brane2

Več podobnih tem