» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
13 / 70
»»

Izi ::

Pa se še vedno najdejo osebki, ki nas obtožujejo homofobičnosti.
Smo že kar precej strpni postali. Tudi mene ni nič motilo to odkrito homoseksualno spogledovanje dveh moških.
Če bodo le ostali na meji spodobnosti. Kakšnega poljubljanja ali zalizovanja med moškimi pa niti slučajno ne mislim trpeti. Tako strpen pa verjetno ne bom nikoli.

Nikec3 ::

Se opravičujem ker link v prejšnji povezavi ne dela. Govorim o Stargate Atlantisu.

loki0101 ::

Samo za info: sveto pismo pravi, da je samo odnos moškega z moškim gnusno dejanje; ženska z žensko pa ni definirano.
Hvala bogu za ta majhen biserček;)
Me zanima kje bi bila pr0n industrija brez tega lapsusa v cerkvenem nauku?
Sicer pa ima SGU tudi lezbični par: Camile Wray in njena ljubica na zemlji.

Znanstvena fantastika je vedno premikala meje socialno sprejemljivega in zdaj so te meje očitno pri gejih. Kakšen halo je bil, ko se je Kirk prvič zalizal z Uhuro - belec s črnko na televiziji v tistem času. Ali pa Rus Čehov kot član posadke med najhujšimi zaostritvami med USA in ZSSR.

Glede na to, da je večina gledalcev sci-fi moških, je velikokrat tako, da so lezbični odnosi prej zaželjeni kot ne. Vendar pa še trenutno nismo tako daleč, da bi prenašali gejevsko izkazovanje ljubezni.

Dr_M ::

Evo, pa ravno sem zacel gledat caprico.. Se mi je ze zagnusila.;((
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Berserker ::

Nikec3 je izjavil:

Glede na to, da je večina gledalcev sci-fi moških, je velikokrat tako, da so lezbični odnosi prej zaželjeni kot ne. Vendar pa še trenutno nismo tako daleč, da bi prenašali gejevsko izkazovanje ljubezni.

Da bi prenašali to še bo veliko vode preteklo, da pa to postane normalno pa me je sram da živim v tem času.

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Potem se pa izogibaj San Francisca.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zakaj ?

Lonsarg ::

:) Zato, ker tam na avtobusin in cesti če se sprehajaš opaziš kar nekaj drugačno usmerjenih parčkov:) Me je kr čudilo, ko mi je kolega, ki je bil tam povedu.

lopov ::

SF je že vrsto let znan po tej "posebnosti" :)

wow:

Mislim, da ne bomo razočarani. :D

Lion29 ::

jaz pa pridno gledam BSG... pogledal miniserijo, prvi dve sezoni, tistih 10 websiodov pred 3. sezono in zdaj par delov 3.

sej vidim, zakaj tolko fanov, vseeno pa ni neka fantasticna serija

firefly pa sem se ze ene parkrat lotil in vsakic si rekel, da bom zdrzal, pa nikakor ne morem mimo prvega dela... se mi zdi full brezveze, tretjerazredno... ceprav mi je fillon kar simpaticen igralec

aja, pa tale trailer zgleda fajn... sam kaj ko je za zacetek serije tudi zgledal fajn... pol pa je ratalo bv
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

karafeka ::

V tej reklami dva prispevka nazaj (30s), je verjetno vsa akcija, ki bo v naslednji sezoni....

loki0101 ::

Lion29 probaj še malo potrpet in si poglej celo serijo Firefly. Produkcijska vrednost serije je majhna, niso imeli denarja za boljše efekte, ampak svet je odličen, igralci zelo dobri, liki pa imajo nekatere najboljše dialoge od vseh SciFi serij.

SGU 1.5 trailer rocks. Končno akcija, pa še Rush je nazaj.

Škoti so trdoživi, nimaš kaj.

karafeka je izjavil:

V tej reklami dva prispevka nazaj (30s), je verjetno vsa akcija, ki bo v naslednji sezoni....

Še vedno smo sredi prve sezone.
Samo odločili so se, da sezono enakomerno raztegnejo čez celo leto.
1. prva polovica sezone, 10 delov, 2 meseca
2. 4 mesece pavze
3. druga polovica sezone, 10 delov, 2 meseca
4. 4 mesece pavze
5. goto 1.

Tale trailer, kolikor razumem kaže kaj se bo zgodilo v naslednjem delu in ne kaj se bo dogajalo v celi sezoni.
Še 27. dni do 11. dela.
11. in 12. del bosta skupaj tvorila eno zgodbo, ampak se bosta predvajala ločeno.

Sezona 1, Epizoda 11 – 2.4.20120
Naslov: Space (1) - Posadka ladje Destiny odkrije kos Antične tehnologije, ki transportira Younga na neznano vesoljsko ladjo :D

Sezona 1, Epizoda 12 – 9.4.20120
Naslov: Divided (2) - nič znanega

Pa upam, da bodo na našem Sci-Fi kanalu sedaj bolj sproti predvajali nove epizode. Prvih 10 so zaključili 23. februarja, upam, da bodo z novimi 10. epizodami sledili ameriškemu SyFy takoj aprila, da ne bomo imeli spet 2 meseca zamika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

sulaco ::

Trailer je "zanimiv", če se ne motim je notri videti DR. Danijel Jackson-a ?!?! Od kje pa on uletava??

sulaco je izjavil:

Trailer je "zanimiv", če se ne motim je notri videti DR. Danijel Jackson-a ?!?! Od kje pa on uletava??

po mojem od tam od kjer o'neal :8)

Dr. Daniel Jackson je nastopal v štirih od desetih delov Stargate Universe.
Lieutenant General Jack O'Neill pa celo v šestih od desetih.

Oba sta uradno zabeležena kot gostujoča igralca v seriji. Kar pomeni, da več kot kakšno minuto in kakšen izrečen stavek na vsako drugo epizodo ne bomo videli od njih.

Izi je izjavil:

Dr. Daniel Jackson je nastopal v štirih od desetih delov Stargate Universe.
Lieutenant General Jack O'Neill pa celo v šestih od desetih.

Oba sta uradno zabeležena kot gostujoča igralca v seriji. Kar pomeni, da več kot kakšno minuto in kakšen izrečen stavek na vsako drugo epizodo ne bomo videli od njih.

Tolikokrat se bosta pojavila v celotni sezoni. Torej v 20 epizodah in ne v desetih. V epizodi Human bo imel Jackson kar pomembno vlogo.

sulaco ::

Lion: se posipam s pepelom, pozabil sem na "kamne"....

sulaco je izjavil:

Lion: se posipam s pepelom, pozabil sem na "kamne"....

kako lahko pozabis na tak deal braker??
mah... se moram vzdrzati komentarjev o sgu, ker ne gledam vec :)

ziga1990 ::

ali je kdo gleal neko britansko serijo kjer isčejo portale skozi katere pridejo stvori mislim da ma naslov neki na p?

Okapi ::

Primeval.
Primeval @ Wikipedia

Sem pogledal pred časom prva dva ali tri dele, pa me nekako ni pritegnila. Malo je spominjala na Torchwood, ki pa je bil bistveno boljši.

O.

T-Majo ::

Mi lahko nekdo pove z nekaj stavki, kako se zaključi SG-1. Ker sem nekje na sredini nehal gledati? Spomnem se ene ladije, ki je strmoglavila na zemljo? Tisto sta bila 2 dela?

Lahko, da sem kaj pomešal, vendar to ni bil konec?

Hm zdaj odvisno kaki konec hočeš. Ker ena zgodba se konča v 8. sezoni. potem je pa čisto nov zaplet, ki traja dve sezoni in se potem zaključi z filmom po 10. sezoni.

Niti ne vem kak spoiler je sploh to, ker je blo čisto predvidljivo:P Sicer pa lahko si tut kako dalšo obnovo na kaki wiki prebereš, zihr majo kje v kakšnem odstavku razloženo SG-1 sago.

------ SPOILER SG-1 ------

Torej 8. sezona se konča tako, da se vse pripravi za veliko bitko free jaffa vs system lord in njihovi jaffa. In potem se mal pokolejo oziroma kar nekako se sporazumejo in so pol vsi jaffe free, system lordi pa banished:)

9. sezona pa pridejo Orai, eni asendani sovražniki od acientov, v 10. sezoni se jih pa rešjo simpl :P Acienti pa spet nočjo seveda pomagat. Ni kake zgodbe, za razliko od SG-U.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

šernk ::

kaj je že glavna zgodba v SG-U?

pridejo na neznano ladjo, kjer celo sezono en drugega obtožujejo za vsako možno stvar? drugega do sedaj skoraj nisem videl
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Mislil sem v tem smislu zgodba, da sg-U nanizanka, ampak nadeljevanka, saj se v bistvu vsi deli dogajajo nekaj glede glavne zgodbe, no bomo nviodeli kako bi drugi del sezone, ampak mislim, da majo kr tak nacrt.

Po mojem bo enako kot v prvi polovici sezone malo bodo kazali eksplozije,streljanje, drugače bodo itak pol ure potekali samo dialekti med igralci in sprehodi na zemljo z kamni.

Looney ::

Khm, dialogi mislis, ne.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Looney je izjavil:

Khm, dialogi mislis, ne.

haha

drugace pa cist tako mimogrede, vceraj sem pogledal pilota za novo seijo the bridge. Sicer ni Sci-fi, je policijska... bo pa ziher zanimala ljubitelje BSG... namrec glavni igralec te serije je Aaron Douglas, znan iz BSGja kot Cheif Galen Tyrol... Serija je pa precej obetavna, no vsaj meni zlo vsec... ceprav mi take zvrsti ne pasejo najbolj

Uhh, čeprav sem hardcore bsg fan, mi je pa on edini igralec, ampak res edini, ki mi ni bil všeč tako po vlogi, ki jo je imel v seriji, kot njegovo igranje samo.

edit: mogoče tudi zato, ker je bil v "glavni" vlogi nekaj filler delov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

meni pa je kul... no sicer sem sele zacel gledat 3. sezono... ampak mi je recimo na new caprici bilkr vsecen, prakticno kot voditelj upora... sicer na momente deluje kot da se prevec ocitno trudi s svojo igro, ampak je ok... boljsi je ze kot boltar al pa adama jr

Zgodovina sprememb…

Boltar je pa najbolši lik no:) Nek zmedeni intelektualc:)

Kar se pa nove Caprice tiče. Sama serija je dobra, zna bit pa marsikomu zvrst ni všeč. Ker gredo še dlje kot pri BG od klasičnih SCI-FI proti drami, ampak to delajo zlo umetniško, nekako tako kot knjiga krasni novi svet.

Boljši kot Baltar??? Oh my. Kako sva si različna...

Caprica Pilot, če bi bil ene 40 min daljši, bi po mojem osebnem okusu, bil film za v kino.. Serija mi je zelo všeč, ampak ne bi smeli uporabiti "šasije" začetkov in koncev delov iz BSGja. Ampak RDM pač ne more iz svoje kože. Kaj češ.

--

Kaj je pa z serijo V? Kaj je tistih pet delov bilo vse? Ker če ne bodo nadaljevali kmalu, bom pozabil, da sem sploh gledal.

--

Lost. Se vidi, da je bila serija prvo namenjena samo za kakšne dve, tri, kvečjemu štiri sezone. Ker kaj sedaj predvajajo je pa res dobesedno lost.

Med boljše like v BSG prištevam starbucka pa number 6 v nekaterih epizodah, pa adama je tudi kr ok, malo bolj slabši lik je apollo ko je en čas pilot, potem nek junak, na koncu kot politik pa izpade prav bedno.

Sicer me zanima nekaj iz pilota za nadaljevanje SGU tam ko jih napadajo v vesolju a kdo slučajno prepozna ladjo al je to neka nova anti ancient rasa ?

Po mojih nestrokovnih opažanjih. Sta v tem posnetku dve tuji rasi. Na sliki vidimo Shuttle, ter dve zelo različni ladji in nobena izmed teh dveh ni Destiny.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

starbuck je vecplastna oseba.. in dobro prenasa custva... vcasih ti je kul, vcasih se ti zdi psica... torej ocitno dobro opravlja delo kot igralka

Še nekaj o tem Chiefu Tyrolu iz BSG a ni tale igral tudi v SG ? Ker se mi je ful zdel znan od prej. Pa tisti črni clyon doktor je tudi igral se mi zdi imphotepha.

Gregor P ::

IMDB: Aaron Douglas

Kot kaže je nastopal v Stargate SG-1 kot tudi Andromedi ter v še kar nekaj ZF serijah in filmih.

In kot kaže imaš prav tudi Rick Worthy je igral med drugim v SG-1, pa tudi v Star Trek serijah itd.

... želim le dodati za zapisnik, da je tudi meni šel Chief Tyrol na živce pri BSG:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

EDIT: SPOILERS!!!!!!!!!!!!!!!!/EDIT

Apolo res izpade bedno na koncu. Baltar in Six pa v prvi sezoni blestita, potem vrhunsko igranje Baltar-ja med živčnim zlomom med sojenjem. Starbuck bi morala ostati mrtva, bi bilo bolj logično, ker bi imeli ene dva epska dela, ko gre Apolo na suicide mission. Končni obračun oziroma zadnji trije deli nekako ostanejo, bi pa potem celotna četrta sezona bila ene 1/3 krajša, brez filler epizod - like Balter harem in nekaj starbuckinih delov, ko je na misiji z ladjo za odpadke. But that's just me.

Hehe, kao objektivna kritika od hardcore BSG fana. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

jap!
hvala!

zdaj si me ze mal zaj....SPOILERS da bi starbuck morala ostat mrtva, pa da se boltar zlomi na sojenju...spoilers end do tle sem prebral.... pol pa me je utrgalo :)

Zgodovina sprememb…

Pri BSG mi je miniserija najboljši sci-fi vseh časov, zraven bi lahko dodal še prvo sezono. Druga je tudi zelo dobra, predvsem to, da so jo začinili z Pegasusom ter resurrection ladjo. Začetek tretje sezone je dober predvsem z exodus epizodama. Potem pa se je začelo pretirano mešanje politike v tretji sezoni, ko serija postane politična drama. Ko je šel Adama v politiko pa sem bil blizu tega da neham gledati. Vendar sem vztrajal, ker je bila četrta sezona zadnja. Ravno četrta sezona se je po mojem okusu začela slabo. Predvsem ure in ure prizorov na Demetriosu so bile prav depresivne. Medtem, ko se je nekaterim zdel konec slab, pa sem jaz ravno nasprotnega mnenja, saj se mi je konec zdel vrhunski, bil pa je tudi pravi konec, ki nadaljevanja skoraj ne more imeti.

Gledanost BSG od miniserije do konca

Gledanost BSG od miniserije do konca

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

V bistvu ga ne potrebuje ker se serija zaključi z tem da se bo to vse enkrat ponovilo. V bistvu me zanima kaj se zgodi potem z posadko, kako so živeli zraven divjakov, ali pa kam je šla peterica cylonov potem.

SPOILER!!!!!

Čisto zadnji prizor, ampar res zadnjih 12 sekund, bi morali pokazati današnji New York in SAMO Six, ko se sprehodi čez Times Square.

Po mojem mnenju bi bil tako konec BISTVENO bolj kul in v stilu.

Gregor P ::

Zgodba za naslednjo serijo BSG Savages:D ... potem pa še drugo Cylons: Where are we (going)?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Nikec: vmes med tretjo in četrto sezono se je "zgodil" writers strike. Torej pisci so stavkali in to je teplo več serij. BSG *zame* še bolj, razložim in a moment...

S tvojim mnenjem se pa večinoma strinjam.

Četrta sezona je preveč raztegnjena. Tako po zgodbi, kot časovni airing (kako se air date reče po slo?).

Razumem, da so mogli povezati "we are all *you know what*", ampak Demetrius mission: starbuck je dobila "slabšo" osebno stisko (čeprav je kot igralka jo sposobna odigrati - smo sedaj videli v 24), kot Baltar med sojenjem.

Ni se poklapalo tudi koledarsko, ker smo vsi pričakovali odgovore, in ko naj bi jih končno dobili, pa writers strike! Zato sem bil vsaj jaz zelo besen, ker sem moral tako dolgo čakati. Čeprav sem odgovore potem dobil, ampak tisti feeling KAJ, KDAJ, KDO, ZAKAJ, HOČEM TAKOJ se mi je ponovil, tudi ko sem serijo gledal na DVDjih.

Začelo se je snemanje druge sezone SGU.

http://www.gateworld.net/news/2010/03/s...

Kje ste sedaj skeptiki, ki ste govorili, da z novo sezono SGU ne bo nič, tudi ko je že bila potrjena.

Tista demetrius misija je bla res bedna. Ko ustrelijo gaeto, pa njegov upor in prevzem oblasti je kr neki, ta del bi lahk popolnoma spustili. Vsi ostali bi si pa lahko stisnili suš direkt v glavo v garderobi kot nekateri liki.

Če prav bi bilo mogoče komu to bedno ampak raje bi videl če bi kr stari igralci iz SG1 in SGA igrali v SGU.

>Tista demetrius misija je bla res bedna. Ko ustrelijo gaeto, pa njegov
>upor in prevzem oblasti je kr neki, ta del bi lahk popolnoma spustili.

Zakaj tolikšen Gaetin gnus do Cylonov, moraš pogledati webisodes. Na kratko: Gaeta je z posadko z Raptorjem skočila na random in so ujeti. Med njimi je Cylonka. Zraka primanjkuje. Ljudje začnejo umirati. Gaeti nič jasno. Na koncu ostaneta samo Gaeta in Cylonka, katera je pobila vse ljudi, da bi ona in Gaeta preživela čim dlje. Nato tega izgubljenega Raptorja najdejo.
««
13 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126792704 (17313) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148245 (13581) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511683 (9114) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512639 (10794) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112738 (9918) Brane2

Več podobnih tem