» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
2 / 69
»»

Okapi ::

Beware - spoilers:

Meni se je tudi zdel podn tale 3. del. Kar nekaj brezveze kolovratijo po puščavi, vmes gredo eni malo nazaj na Zemljo (kjer itak nič pametnega ne opravijo) ... Pa ti, ki so šli na planet, so po poldnevnem sprehodu vsi uničeni, kot bi bili en teden brez vode v puščavi. (Sem bil v zaresni puščavi in še zdaleč ni tako;-)

Če o nesmiselnosti takšnega slepega kolovratenja po puščavi niti ne govorimo. Če je pa bi bila zadeva res že tako skrajno kritična, bi morali iti oni pesek iskat vsi, ki lahko hodijo, z vsemi onimi izvidniškimi kuglami, kar so jih imeli na voljo. Skratka, amaterji:P

Prividi nekih starih osebnih travm so pa itak znamenje, da scenarist pojma nima, kaj bi sploh hotel.

O.

Mr_Globus ::

Katastrofa, se strinjam...

Samsung06 ::

Hja glede tega k sta 2 osebi sle na Zemljo me zanima naslednje.

ALi ni bilo receno, da se črni kamni lahko uporabijo le enkrat?
Ne spomnim se dobro ampak v škatli jih je bilo okrog 4-8?
Torej so zdej porabili že 3.
Za Dr.Rusha razumem, da je sporočil na Zemljo ter pojasnil situacijo v kateri so.
Zadnja 2 skoka pa sta bila popolnoma nepotrebna. Mislim, da se bo Rushu utrgalo, ko zve za to nepotrebno uporabo črnih kamnov.

black ice ::

V škatli je bilo 6 kamnov.

Gregor P ::

Zares dolgočasen in nezanimiv del. Še nekaj takih pa adijo gledanost.

Mogoče je tista ladja na koncu nek "marker", da lahko sledijo poti nazaj oz. da ladja zaznamuje pot za tiste, ki bi ji nato sledili.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Berserker ::

JA del je bil zares bedn, sploh ni pojasnen tisti mini puščavski vrtinec ko požira vodo na sploh je vse šlo nekam hitro, tisto dogajanje na zemlji je pa popolnoma brezvezno, boljše bi bilo če sploh nebi blo tistih kamnov.

šernk ::

hitro? meni se je tista hoja po puščavi neverjetno vlekla...pravzaprav od celega dela se spomnim le puščave...če bodo naslednji deli podobni pol ne vem če bom zdržal do konca sezone...vem da se zgodba šele razvija...vendar kaj več kot od 40min...30min puščave bi se že lahko zmislili...drugih 10min pa je popolnoma nepovezanih z dogajanjem.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Okapi ::

če bodo naslednji deli podobni pol ne vem če bom zdržal do konca sezone
Če bodo naslednji deli podobni, potem serija ne bo dočakala konca prve sezone.

O.

Berserker ::

No vsaj malo bi lahk ladjo raziskovali vmes, ampak imam občutek kot da jo poznajo na pamet.

SasoS ::

> ALi ni bilo receno, da se črni kamni lahko uporabijo le enkrat?

kje so to rekli?

Mr_Globus ::

Glede na to da je cournal rekel, da morejo imeti vsi možnost poslovitve od svojcev očitno niso.

Poleg tega je bil Oneal povezan z unim farmerjem (v SG1) kar precej mesecev (al let?).

SasoS ::

Exactly. Ravno sem brskal če je bilo kje omenjeno, da se kamne lahko porabi samo enkrat...vem da niso znali izklopit tega devica, so ga mogli vržt u stargate, zdaj očitno to že znajo. Vprašal sem ker me je zanimalo če sem kaj zgrešil...

black ice ::

Če si pozorno gledal si videl, da so naredili že lastne "vmesnike", kamne pa še vedno uporabljajo. Rush sam je rekel, da imajo na voljo samo 6 kamnov in da jih naj ne zapravljajo za brezveze, torej bi lahko sklepali iz tega da se vsak kamen da uporabiti samo enkrat.

BaRtMaN ::

Meni se zdi znanost v teh SGjih vedno bolj za lase privlečena. Npr. glavni znanstvenik, ki zna za nekaj redov velikosti izboljšati kompresijo video podatkov v primerjavi s sodobnimi alternativami v nekaj dneh (Rodney v 1. al 2. sezoni SGA).

Če so že tako pametni, bi lahko shekal ta komunikacijski kanal med kamni in ga uporabil za teleport.
Izgovor zakaj ne: tehnologija pradavnih, tudi najboljši zemljani popušijo. Ampak smo vidli, kako so v SGA popravljal s kristali, tud integracija v zemeljska plovila se ne zgodi brez prenosa znanja na človeštvo.
Izgovor za ja: že večkrat so scenaristi izvedl salto mortale + trojni aksel glavnega znanstvenika. Ampak če bi to nardil ne bi blo pointa v tej "obtičali smo v vesolju, kaj pa zdaj"-seriji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

Berserker ::

Znanost je v vseh SCIFI serijah za las prevlečena zato pa je SCIFI. Sej prav da se mal matrajo, kr pri atlantisu bi to rodney za šalo popravil kot samo destiny ship.

Izi ::

Sej prav da se mal matrajo, kr pri atlantisu bi to rodney za šalo popravil kot samo destiny ship.

LOL, točno to mi je prišlo na misel med gledanjem prvega dela, če bi bil z njimi na ladji Rodney, bi v bila celotna ladja Destiny v parih dneh v tip top formi, kot nova, še marsikateri sistem na ladji bi verjetno izboljšal :D

Za tretji del pa se je meni osebno kar dopadel.
Razočarani so bili seveda vsi, ki od SG Universe še vedno pričakujejo neko akcijsko Sci Fi zgodbo. Imam občutek, da bo tudi v prihodnje bore malo akcije.

V SG Universe je vse, če seveda odmislimo dogajanje v vesolju, precej realistično.
Še enkrat sem pregledal prva dva dela in glede žrtvovanja nekoga v transportni ladjici ni bilo nobene napake.
Lepo je bilo razloženo, da ima vsaka od dveh ladjic varnostni mehanizem, ki odpre vrata takoj ko ni v kabini živega bitja. Celo so poskušali zapreti vrata in med zapiranjem pobegniti iz kabine, pa so se nato vrata sama od sebe spet odprla, ker ni bilo nikogar v kabini. Tako tudi zapiranje vrat z letečo kamero ni delovalo.

V tretjem delu pa tudi ni bilo možnosti za pošiljanje letečih kamer na vse strani, ker je bilo potrebno testiranje vsakega vzorca posebej. Pesek je namreč po vsem planetu na videz povsem enak. Da je v pesku več apnenca se z prostim očesom ne vidi, kje pa je bilo včasih jezero pa se tudi nikakor ne more videti. Torej je bila edina možnost da so testirali pesek približno na vsak kilometer.

Če bi bolj pozorno sledili zgodbi bi tudi vedeli, da jim močno primanjkuje vode in imajo že od začetka omejeno dnevno porabo vode na osebo. Vsak dobi samo eno tisto črno čutaro vode na dan.
V puščavi preživeti 12 ur ne bi bil tak problem, če bi imeli na razpolago dovolj vode, ker pa je vsak imel na voljo samo eno flašo pa je stvar bistveno drugačna.
Voda je za zrakom druga najpomembnejša stvar, ki jo človek rabi. Brez vode namreč umremo že v nekaj dnevih. In jasno imajo vode na ladji samo še za nekaj dni. V prihodnjih delih bodo pomoje mrzlično iskali vodo in umirali od žeje.
Če bi se torej vsi skupaj spravili na planet, bi si v 12 urah porabili dvodnevno zalogo vode, to pa je medna vse kar jo sploh imajo.

Tukaj nismo v Startreku, kjer hrana in voda prihajata kar iz nekih napravic, ki so zmožne sestaviti katerokoli stvar, organsko in anorgansko in to v neskončni količini, kar iz niča :D
V Stargateu morajo na vsaki večji ladji še vedno tovoriti naokoli nekaj ton hrane in vode. Destiny pa je bila popolnoma prazna, z seboj pa pa so prinesli hrane in vode samo za en dan, saj so prišli na ladjo v paniki in popolnoma neorganizirano, poleg tega pa so mislili, da gredo na Zemljo.

Tiste komunikacijske napravice pa zgleda so za večkratno uporabo. Kot kaže jih mislijo uporabiti na vseh potnikih na ladji, da se bodo lahko pogovorili z domačimi na zemlji, ker bodo le tako lahko držali moralo na ravni, kjer ne bo prišlo do vsesplošnega pobijanja med seboj.

Kaj je bilo z eno izmed dveh transpotrnih ladjic na koncu pa trenutno še ni jasno.
Predvidevam, da so jo sami izstrelili v vesolje, kot krsto za Senatorja, se pravi kot neke vrste pogreb.
Ampak v tem primeru so morali nekako popraviti tista zagozdena vrata na ladji, ki vodijo do ladjice, kar ne vem če jim je že uspelo.
Ali pa je šlo celo za drugo ladjico, kjer je možnost, da je nekdo pobegnil iz ladje, ali pa je šlo za sabotažo in nekdo noče, da bi sploh imeli kakšno uporabno rešilno ladjico na Destiny.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Mipe ::

Plot > sense

Lion29 ::

Izi: cammon

bom prasal tako, ker si gledal 2x pilota. Zakaj so morali zapret vrata v tisti kabini?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Izi ::

Izi: cammon

bom prasal tako, ker si gledal 2x pilota. Zakaj so morali zapret vrata v tisti kabini?

Tisto je bila kabina majhne transportne ladjice.
Imela je razbito prednjo šipo in kljub zaščitnemu polju na mestu tistega okna, ki je deloval z polno močjo je ven uhajal zrak.

Lion29 ::

Ok..
se pravi, ko so zaprli tam vrata, ni uhajal ven zrak, ne?

kako to, da niso mogli zapret drugi vrat na hodniku? a vsa druga vrata in vsi hodniki pa niso zrako tesni?

Logika pravi, da dlje kot si od luknje kjer nekaj uhaja pocasneje uhaja... ce je vmes se 100 vrat se valda prepreci uhajanje oz. je to minimalno...

no vsaj meni tako deluje logika...in ravno zaradi tega se mi je pilot zdel brezvezen in poln napak
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Izi ::

Druga vrata na hodniku pa so zagozdena, menda imajo pokvarjen mehanizem in jih niso mogli zapreti ne direktno pri vratih in ne iz komandne sobe, tretjih vrat pa ni več, ker je tisto že notranjost ladje.
To smo že trikrat obdelali. Čudim se kaj si ti sploh gledal?

Lion29 ::

kako jih ni vec? na stotine vrat je na ladji in na stotine hodnikov... no sej morebiti se motim :8)

aja, pa se to me full moti, kar me je tudi pri ostalih
ETA... tej njihovi estimate-i za razne zadeve so do sekunde natancni... full debilno in full me moti
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

Okapi ::

V puščavi preživeti 12 ur ne bi bil tak problem, če bi imeli na razpolago dovolj vode, ker pa je vsak imel na voljo samo eno flašo pa je stvar bistveno drugačna.
Ah, ne fantaziraj. 12 ur brez posebnega problema tudi v puščavi preživiš brez vode (v vsakem primeru pa nisi po enem takem sprehodu po puščavi tako zdelan, kot so bili). In zakaj niso šli vsi iskat tistega peska, ampak so poslali samo 5 modelov?

In vesoljska ladja, ki ostane brez zraka zaradi ene razbite šipe, je očitno izdelek nekih popolnih amaterjev.

In še ducat neumnih nelogičnosti bi se dalo našteti.

O.

šernk ::

V puščavi preživeti 12 ur ne bi bil tak problem, če bi imeli na razpolago dovolj vode, ker pa je vsak imel na voljo samo eno flašo pa je stvar bistveno drugačna.
Ah, ne fantaziraj. 12 ur brez posebnega problema tudi v puščavi preživiš brez vode (v vsakem primeru pa nisi po enem takem sprehodu po puščavi tako zdelan, kot so bili). In zakaj niso šli vsi iskat tistega peska, ampak so poslali samo 5 modelov?

In vesoljska ladja, ki ostane brez zraka zaradi ene razbite šipe, je očitno izdelek nekih popolnih amaterjev.

In še ducat neumnih nelogičnosti bi se dalo našteti.

O.


že 3x predebatirano v tej temi...zaloge vode so omejene! in rad bi te videl kako bi ti hodil po puščavi z vsega skupaj pol litra vode 10 ur...sam sem po 3 urah na kolesu (po senci!) in popitju 1 litra vode popolnoma izčrpan, če šteješ njihov nahrbtnik ki ima kar nekaj teže...no ja četrti del je vse bližje, upam da ne bodo spet le hodili naokrog in se prepirali...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Kami ::

Zanimivo je, da je imela tretja epizoda večji rating od prvih dveh (naj bi bila tudi najbolj gledana Stargate epizoda, takoj po prvi epizodi Stargate Atlantis), pa se je tudi meni zdela čisto dolgočasno in brez veze.

Berserker ::

Ja ni več tiste akcije, meni je bolj všeč da vedno naletijo na kakšno novo stvar oz skrivnost, sicer pa je ladja stara nekaj čez 100 000 let kolikor piše na gateworld, jasno je da se pojavi napaka(sej veš, nihčer ni popoln) če ladja prestane nekaj za kar ji sploh nebi bilo treba. Me prav firbec matra kaj se zgodi z tisto ladjico na konci ziher je kako povezano z dr rush in lucijskim zavezništvom(za te bolj dvomim ker je destiny par glakasij vstran od rimske ceste in če še ancienti niso mogli prit tako daleč potem to zavezništvo nima šans da pride na destiny), zanima me tudi usoda tiste znastvenice pa marinca ko odkorakata čez stargate na nek drug planet.

Zgodovina sprememb…

black ice ::

zanima me tudi usoda tiste znastvenice pa marinca ko odkorakata čez stargate na nek drug planet.

Če odkorakata čez stargate verjetno ne bosta prišla daleč. >:D

Okapi ::

če šteješ njihov nahrbtnik ki ima kar nekaj teže
Kaj so pravzaprav tovorili s seboj? Po puščavi sem že kolovratil in vem, da je - prvič - povsem utopično takole kar v trikrasne nekaj peš iskat, ker je neskončno majhna verjetnost, da boš kaj našel, in - drugič - po 12 urah pešačenja niso tako grozno zmatran, da bi se kar zgrudil, še posebno če imaš količkaj kondicije, kot bi jo tisti vojaki morali imeti.

O.

Izi ::

Okapi nimaš pojma kaj govoriš.
Da si bil v puščavi nikakor ne verjamem in tudi z športom se po moje pretirano ne ukvarjaš. Ali si bil vsaj v vojski, da bi vedel kaj se tovori v nahrbtnikih?
Če bi bil res kdaj v puščavi, bi vedel, da moraš imeti glavo vedno mokro in zavito, drugače se ti možgani skuhajo v nekaj urah.
Temperature pri nas merimo vedno v senci, v puščavi pa ni sence. Temperature so minimalno 50°, pride tudi do 70 in več.
Že samo dihati je težko, da ne omenim, da v pravi puščavi dobiš takojšnje opekline, če se z golo kožo dotakneš peska.
Na 50° rabiš pol litra vode če samo sediš pri miru, za neprestano hojo z nahrbtnikom pa se boš zgrudil po nekaj urah če nimaš z seboj vsaj dveh litrov na uro.
Še največji problem v puščavi je glava, ker se možgani pregrejejo že po nekaj 10 minutah, če si kapo ali turbana neprestano polivaš z vodo.
Če improviziraš se lahko tudi polulaš na brisačo ali majico in si jo oviješ okoli glave.
To kar so prikazali je SciFi, ker v resnici z tistim litrom vode nihče ne bi preživel 6 ur kaj šele 12.
Zakaj pa misliš, da imajo po puščavah turbane na glavah. Valda ne zaradi vere :)
V puščavi rabiš zavito glavo in zračno obleko.
Z tisto vojaško opravo, ki je za puščavo povsem neprimerna in z čepico na glavi bi v pravi puščavi žalostno končal nekje po 4 do 6 urah.

Glede luknje v velikosti okna v vesoljski ladji pa tudi ne veš kaj govoriš.
Ljudje smo dejansko že potovali na luno in problem so lahko že mikroskopske razpoke, ki z prostim očesom niti približno niso vidne pa ves zrak posesa v vesolje že po nekaj minutah.
A se zavedaš, da je v vesolju vakum? Če bo luknjica velika samo toliko, da gre skoznjo ena samo molekula, boš v vesoljski ladji prej ali slej ostal brez zraka. Vakum posesa iz kabine vse molekule dokler tudi v kabini ne ostane samo vakum.

Ravno zato v realnosti nikoli ne bomo švigali po vesolju v vesoljskih ladjah, ker je vesolje vse polno mikrometeoritov, ki ti tudi debel jeklen trup preluknjajo kot da je iz masla. Da o radiaciji, na katero v vseh SciFi filmih pozabljajo sploh ne govorimo.

Okapi ::

:)):)):))

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Berserker ::

Okapi če ti serija ni všeč pol ne vem zakaj jo sploh gledaš.

Lion29 ::

Okapi če ti serija ni všeč pol ne vem zakaj jo sploh gledaš.


kakko definiras, da ti serija ni vsec? moras pogledat vsaj par delov... in do sedaj sta bila dva, ce stejes pilota za en del. Torej?

se dva taka v pizdi dela, bom ziher zakljucu s stargate sago... ker pol si samo pokvarim dobre spomine na sg1 in sga
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

tx-z ::

Okej js zgleda ne sledim več dobr stargateu...Kaj je to lucijsko zavezništvo al kaj že? A se je ta dr. Rush že kdaj v preteklosti pojavu u stargateu?
tx-z

LuGi ::

To je sci fi eni ste cist prevec real world & fact đizs. Dejte mal počilaksat..nimate kej drugega za počrz kot pa iskat kako kaj ni prav. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

Izi ::

Okej js zgleda ne sledim več dobr stargateu...Kaj je to lucijsko zavezništvo al kaj že? A se je ta dr. Rush že kdaj v preteklosti pojavu u stargateu?

Tudi meni je to zavezništvo popolnoma neznano in sem moral pogledati na Wiki: stargate.wikia.com/wiki/Lucian_Alliance
Očitno so se zadnja 4 leta pojavljali v SG-1, čeprav jih v mojem spominu ni. Moram pa priznati, da nisem bil nek ljubitelj SG-1, Atlantis mi je bil precej boljši.

Nicholas Rush pa se prej ni nikoli pojavil v SG.
Prvič se pojavi na Icarus Base z raziskovanjem devetega simbola.
Več o njem tukaj: stargate.wikia.com/wiki/Nicholas_Rush

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

fosil ::

V prvih episodah je bilo za lase privlečenih kar nekaj stvari.

Tista z vrati je že ena taka. Če se držimo logike, da se vrata odprejo takoj ko v kabini ni živega bitja, bi se morala vrata odpreti takoj ko je senator umrl.

Ampak to je itak klasika v stargatu.
Tako je!

Lion29 ::

good point
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Izi ::

Če se držimo logike, da se vrata odprejo takoj ko v kabini ni živega bitja, bi se morala vrata odpreti takoj ko je senator umrl.

Tukaj pa si zgleda dejansko odkril napako.

Ampak če toleriramo letanje z svetlobno hitrostjo, ki je dokazano popolnoma nemogoče za vse kar ima maso, in komuniciranje v realnem času med planeti, ki so oddaljeni več svetlobnih let in bi signal v realnosti rabil samo za eno smer več let, potem so vse ostalo malenkosti.

Lion29 ::

zal ne... stvar je taka...
SCI-FI zvrsti nebi bilo brez taksnih "sci-fi-jevskih" vlozkov.
in ce ti je vsec koncept, potem spregledas tudi to, da ni mogoce (kar mi se dejansko ne vemo)


drugo pa je slamparija in slaba rezija. Ce ze spregledas to, kar si prej omenil, naj bodo vsaj zgodbe verjetne (zapleti in vse ostalo)... in naj bodo konsistentni... pizda ne da na eni strani imamo tehnologije, ki "nam" omogocajo potovanje preko obrocev, vesoljske ladje katerih ljudje v resnici vsaj se 200 let ne bomo vidli, neke senzorje zivljenja, neke super vire energije, cloaking machine, machinse za potovanje v preteklost in posiljanje snovi v druge dimenzije, etc, etc.... na drugi strani, pa niso sposobni zakrpat ene luknjice? pa skenirat planet za apnenec ali karkoli so iskali? ali imet rezervne obleke oz. komore v primeru uhajanja zraka.... pa mislim haloo... ce delas vesoljsko ladjo taksnih velikosti in s taksnimi tehnologijami, pa bos ja vgradil par varnostnih mehanizmov, med drugim takega, da se v primeru kaksne poskodbe tisti del ladje izolira....


skratka nekonsistentnosti je full.. in pricakoval sem, da po tolkih letih izkusenj (12+) pri ustvarjanju tovrstnih serij in ucenju na napakah, pa potem ko so prisle ven serije tipa LOST, pa house, prison break, dexter, etc... da bodo ja znali naredit eno dobro serijo...

RES SEM ZELOOO RAZOCARAN, ker potenciala je ogromno in mi je koncept res zelo, zelo, ZELO vsec, sam kaj ko izvedba (vsaj zaenkrat) pesa 100/h!

/me feels so sad!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

DarwiN ::

Lion, ampak je vseeno boljše tak "neumen" SGU kot nek Defying gravity kjer popivajo po gostilnah ter se grejo ljubezenske trikotnike :P

In glede nekonsistenčnosti...Pri BSG naprimer je predsednica tudi raka imela, ob vsej tej neverjetni tehnologiji...Totalno neumno, pač dejstvo da se uporablja takšne opolzke inserte, v tem primeru zato da so lahko snemali njene sanje in privide ki jih je imela, ter tako nabijali minute v nedogled, ker Baltharjevo zavlačevanje pač ni bilo dovolj ...

jeba, zato pa mam raje Housa in Dexterja..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Lion29 ::

mah Defying gravity sem pogledal prvih 15 minut pa me je totalno minilo
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Izi ::

etc, etc.... na drugi strani, pa niso sposobni zakrpat ene luknjice?

Ne smeš pozabit, da vsa ta našteta tehnologija ni človeška. Razvili naj bi jo Ancienti, in mi naj bi jo samo uporabljali.

Ko tebi na primer crkne avto (predvidevam, da nisi avtomehanik) ga tudi ne boš znal popraviti, pa je naokrog tebe vsemogoča napredna tehnologija. Boš moral kar lepo poklicati servis.
Tam gor na ladji Destiny pa tudi ne morejo poklicati enega Ancient serviserja, da naj pride pogledat kaj je narobe z ladjo :D
Če torej uporabljaš vso to moderno tehnologijo še ne pomeni, da sploh veš kako deluje in še manj da jo boš znal popraviti.

Gregor P ::

Po drugi strani je pa to zelo stara ladja, verjetno z zastarelo starodavno tehnologijo, ki bi jo morali SG znanstveniki dosedaj že dodobra obvladati.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Izi ::

Po drugi strani je pa to zelo stara ladja, verjetno z zastarelo starodavno tehnologijo, ki bi jo morali SG znanstveniki dosedaj že dodobra obvladati.

Ja, saj smo že omenili, da bi Rodney ladjo spravil v red v dveh dneh :D, ampak bistvo SGU je, da je na ladjo prišla čisto naključna grupa ljudi.
Imamo enega samega znanstvenika, enega matematika, eno precej začetniško zdravnico, nekaj vojakov, ostali se pa kaj bistveno ne razlikujejo od nas ki debatiramo na tem forumu.

Gregor P ::

No kot prvo imajo vsaj enega znanstvenika, ki naj bi bil kvalificiran za rokovanje z opremo Starodavnih t.j. dr. Rush (lahko pa da to ni njegovo področje in je samo kriptolog ali kaj takšnega); v skrajni sili pa imajo "čudežne" kamne in lahko pokličejo kogarkoli, ki se spozna na to tehnologijo; še posebej ker ti kamni očitno niso le za enkratno uporabo. Ker tehnologija na ladji ne bi smelo biti tako drugačna od njim že doslej znane, saj naj bi jih bojda tiste čase redno pošiljali v vesolje.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Berserker ::

Ja res tale kamen bi dali Mckeyu in Rushu pa bi ta čas ko je ena oseba v drugi in lih obratno bi mckey pokrpal ladjo.

ahac ::

ostali se pa kaj bistveno ne razlikujejo od nas ki debatiramo na tem forumu.


Mi bi zaflikal tisto luknjo brez, da bi se kdo žrtvoval. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

xabre ::

sgu ima en problemček in sicer sorodne nanizanke kot stargate sg1 in atlantis, star trek, bsg...
Ne morejo pokazat več nič novega in lahko samo upamo, da bodo znali čim več potegniti iz teh nanizank in dodati kaj svežega. Plot mi je zelo všeč, spaceship lost in space, ampak od karakterjev mi ni pa noben posebej všeč. Recimo un fat geek mi je nekam antipatičen, pa doktor ni zaenkrat nič posebnega, ampak pustimo se presenetit, samo da ne bo čakanje predolgo trajalo. :D

DarwiN ::

Če gre kaj sklepati po oceni in odzivih na TV.com, potem lahko zaključimo da je ta serija as good as dead...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

WarpedGone ::

zal ne... stvar je taka...
SCI-FI zvrsti nebi bilo brez taksnih "sci-fi-jevskih" vlozkov.
in ce ti je vsec koncept, potem spregledas tudi to, da ni mogoce (kar mi se dejansko ne vemo)


Jah, ne nujno. Obstajata kategoriji "Nemogoče" in "Ni mogoče".
Prvo je fantazija, drugo pa SciFi. V prvem maš škrate in fizikalno dokazane nemogoče stvari, v drugem pa le to, česar še ne znamo.
Zbogom in hvala za vse ribe
««
2 / 69
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126790307 (14916) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Sedem umetnosti
43146642 (11978) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5510888 (8319) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5511946 (10101) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8112200 (9380) Brane2

Več podobnih tem