» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
42 / 70
»»

Izi ::

Hehe :D Ja, sem pogledal, bil navdušen, sodbo sem že danes zjutraj podal v thread posebej za GOT na tem forumu, zato nisem pisal tukaj.

Lion29 ::

oki toki, grem chekirat :D
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Gregor P ::

Kakšen dolgčas sta bila tale zadnja dela SGU:8)

*** SPOILER ***

... kako lahko na planetu, ki je tik pred uničenjem, gledajo malo filmčke in obujajo spomine?!? Ok prvi video zapis morda še razumem, ampak potem pa nemudoma ta zadnji, ne pa da ure in ure berejo dnevnike, ko bi lahko že zdavnaj vse podatke prenesli na ladjo?!? Da ne govorim o tem, da niso sposobni na sodobnem računalniku s pomočjo domačinov nemudoma v 30 sek najti ustreznih podatkov o bolezni;((

... ali pa zakaj morajo pri prenosu sploh stati zraven? Kaj ne poteka to avtomatično? Je treba non stop držati kakšen gumb, ali kaj? Morajo res biti vsi poleg in čakati, da se jim strop sesuje na glavo?

... pa če sem prav razumel, lahko sedaj z ladjo poljubno upravljajo; kje je sedaj težava na tej gromozansko veliki ladji sprejeti nekaj deset ljudi in jih prenesti na kak drug planet, ali pa morda celo iti iskati tisti ladje, ko že ravno vedo točno kam so šle in kdaj so šle, praktično lahko točno izračunajo njihovo pozicijo ...

... in še ogromno je tega:'(

*** KONEC SPOILERJEV ***

Skratka hvala bogu, da bodo to mizerijo od drame zaključili, ker je že dovolj tega:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Beli_Zajcek ::

Itak. Dolgčas in predvidljivost. VEDNO pridejo nekam kjer bi lahko kaj pametnega ali koristnega dobili pet minut pred katastrofo. Planet je že lep čas zapuščen in bo eksplodiral zdaj zdaj, samo še na Destiny počaka. Ladij seveda ne morejo najti med letom. Izključeno iz debate brez kakršnekoli razlage zakaj ne. Se strinjam. Naj že to žalost zaključijo.

ttommy ::

Itak, da bi lahko našli tiste ladje in jih potem eno po eno priključili na Destiny in z FTL potegnili na ciljni planet...
Gamer

sulaco ::

gregor,zajček in ttomy: Vam bosta Nikec in darksite vse lepo razložila. Njima je vse jasno...kristalno jasno

Nikec3 ::

Gregor, zajček in ttommy. Katera serija je vam res všeč? Ker ne vem če na TV kaj najde, sploh pa ne sci-fi.

Kar se tiče prenosa podatkov ima Gregor čisto prav, nikjer ni razloženo, zakaj bi mogli stat zraven. To, da se vsaka katastrofa zgodi ravno ko pridejo tja je nekaj povsem normalnega za vsako serijo. Kar se tiče iskanja tistih ladij je pa malo težje. Ladje namreč nimajo FTL, kar pomeni da verjetno potujejo s pomočjo kakšnih "flyby-jev", ko pa pride do tega se pa stvar zakomplicira, zraven tega pa je vesolje res veliko.

@ttommy, kako točno bi naj ladjo priklopili na Destiny?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

Tako kot so priklopili svojo Destiny na twin Destiny, ki je bila polna onih malih vesoljčkov in z Davidom Telfordom na krovu,ter so potem skupaj skočili v FTL. No, pozneje so se tisti vesoljčki zaleteli v komandno ladjo od dronov, ker so se čutili krive, da so jih pripeljali v nevarnost.

Serije so mi všeč vse Stargate, gledam tudi Supernatural, The event. Gledal sem tudi Legend of the Seeker ter super serijo 24.
Gamer

Nikec3 je izjavil:

Gregor, zajček in ttommy. Katera serija je vam res všeč? Ker ne vem če na TV kaj najde, sploh pa ne sci-fi.

Vsaka, ki svoje gledalce jemlje resno; lahko je tudi namenjena otrokom, samo naj se potem tudi prodaja tako; ne pa da nam ponujajo ZF v resnici gre pa za povsem navadno dramo, ki se slučajno dogaja v vesolju na neki ladji; poleg tega, da gre še za slabo dramo. Rajši potem gledam prave drame.:|

Sicer se mi zdi pa Fringe v redu, pa BSG (nikakor ne Caprica), Firefly, Eureka itd.

Okapi ::

No ja, Fringe je še precej hujša, kar se za lase privlečenih stvari tiče. Pa niti ne mislim na vzporedna vesolja, ampak da Walter, če je sila, v četrt ure s par epruvetkami in plinskim gorilnikom spravi skupaj cepivo za najbolj zajebano bolezen.

O.

LuGi ::

Walter je car 8-)

Drži, serija ima svoje pomanjkljivosti, ampak je pa to, *SPOILER* da ne zanjo iz sodobnega računalnika skupaj z lokalci, ki te arhive uporabljajo dnevno, v kratkem času najti informacijo o neki bolezni, znajo pa vse skupaj kriptirati in poslati na vesoljsko ladjo še bolj trivialno.*KONEC SPOILERJA*

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

i386 ::

Gregor P je izjavil:

da ne zanjo iz sodobnega računalnika skupaj z lokalci, ki te arhive uporabljajo dnevno, v kratkem času najti informacijo o neki bolezni, znajo pa vse skupaj kriptirati in poslati na vesoljsko ladjo še bolj trivialno.

Ammm... tisti kateri so bili z njimi so bili 30let na drugem planetu in tega računalnika še videli niso.

@ttommy, Destiny se je priklopila samo na seed ladjo, ki je tako kot Destiny starodavna in sta narejeni zato, da se spojita. Pri teh ladjah pa gre za povsem drugačno tehnologijo in dvomim da bi se lahko dve povsem različni ladji spojili.

@Gregor P vidim da so nama všeč približno enake stvari. Fringe in Event ne gledam, BSG in Firefly pa sta mi bili zelo všeč. BSG miniserija je za mene sci-fi perfekcija. Ne vem pa kako te tako moti drama v SGU, če ti je bil BSG všeč. Zraven tega, pa je BSG imela na koncu več nepojasnjenih, čudnih stvari kot SGU.

ne pa da nam ponujajo ZF v resnici gre pa za povsem navadno dramo, ki se slučajno dogaja v vesolju na neki ladji

Slučajno se dogaja na neki ladji, ki jo je naredila Starodavna rasa in je namenjena odkritju smisla oz. nastanka vesolja, potuje z nadsvetlobno hitrostjo, na tem potovanju pa naši karakterji naletijo na nove planete, življenjske oblike, civilizacije, skrivnosti. Je pa tudi res, da se zraven tega med člani posadke pojavljajo trenja.

In to potem ni pravi sci-fi? Firefly je potem veliko manj sci-fi, kot SGU.

fosil ::

Na splošno gledano tole sicer ni bil slab del.
Ampak glede na prejšnji del sem pričakoval več, na koncu so se pa spet večinoma ukvarjal sami s sabo.

Pa na področju tipkovnice očitno v 2.000 letih ni bilo nobenega napredka :))
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

Nikec3 je izjavil:

@ttommy, Destiny se je priklopila samo na seed ladjo, ki je tako kot Destiny starodavna in sta narejeni zato, da se spojita. Pri teh ladjah pa gre za povsem drugačno tehnologijo in dvomim da bi se lahko dve povsem različni ladji spojili.

@Gregor P vidim da so nama všeč približno enake stvari. Fringe in Event ne gledam, BSG in Firefly pa sta mi bili zelo všeč. BSG miniserija je za mene sci-fi perfekcija. Ne vem pa kako te tako moti drama v SGU, če ti je bil BSG všeč. Zraven tega, pa je BSG imela na koncu več nepojasnjenih, čudnih stvari kot SGU.

ne pa da nam ponujajo ZF v resnici gre pa za povsem navadno dramo, ki se slučajno dogaja v vesolju na neki ladji

Slučajno se dogaja na neki ladji, ki jo je naredila Starodavna rasa in je namenjena odkritju smisla oz. nastanka vesolja, potuje z nadsvetlobno hitrostjo, na tem potovanju pa naši karakterji naletijo na nove planete, življenjske oblike, civilizacije, skrivnosti. Je pa tudi res, da se zraven tega med člani posadke pojavljajo trenja.

In to potem ni pravi sci-fi? Firefly je potem veliko manj sci-fi, kot SGU.

Aja seed ladja je bila, točno- se nisem spomnil. Drama mora biti, kako bi pa bilo, če bi vse epizode bila sama akcija? Zgodbo je treba razumet... Sicer so pa v zelo oddaljenem vesolju, kjer skoraj ni civilizacij..
Gamer

CaqKa ::

Nikec3 je izjavil:

z razliko da so kreatorji te nove ladje, ljudje ki so destiny poznali ;)
pa v bistvu se ne rabita skupaj spojit, dovolj je da pride v buble od destiny.

i386 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

da ne zanjo iz sodobnega računalnika skupaj z lokalci, ki te arhive uporabljajo dnevno, v kratkem času najti informacijo o neki bolezni, znajo pa vse skupaj kriptirati in poslati na vesoljsko ladjo še bolj trivialno.

Ammm... tisti kateri so bili z njimi so bili 30let na drugem planetu in tega računalnika še videli niso.

Ne vem, domačin zraven je dejal, da točno ve za katero bolezen gre in da je v arhivu (očitno je tam že dlje časa kot samo od njegova otroštva, ko se je lovil po teh hodnikih; poleg tega že od malih nog non stop gledajo arhivske podatke so dejali itd.); znali so najti dnevnike od posamičnih oseb, tega podatka od bolezni pa ne znajo, ali kako?!?:|

Gregor P je izjavil:

i386 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Ne vem, domačin zraven je dejal, da točno ve za katero bolezen gre in da je v arhivu (očitno je tam že dlje časa kot samo od njegova otroštva, ko se je lovil po teh hodnikih; poleg tega že od malih nog non stop gledajo arhivske podatke so dejali itd.); znali so najti dnevnike od posamičnih oseb, tega podatka od bolezni pa ne znajo, ali kako?!?:|

Ta podatek je bil zararan :))

Od kje pa tebi sedaj ta informacija?8-O Ne moreš sedaj ti reševati te serije z Deus ex machina rešitvami :D

Saj so rekli, da je arhiv kompresiran in ne morejo iskati po njem, dokler ga ne prenesejo.

O.

Ne, oni sami so arhiv kompresirali, da so ga lahko hitreje prenesli na ladjo. Najmanj do tega trenutka pa so lahko delali kar so hoteli. Najprej pa so ga prenašali nearhiviranega, sicer ona sploh ne bi mogla videti, da se bo razvila bolezen. Elly pa prvič omeni kompresiranje mislim da v 31 minuti, domačin pa v 29 da imajo že 200 let zdravilo za njo, na kar še veselo gledamo posnetke videov iz arhiva.

Poleg tega, pa so že od vsega začetka vedeli, da bo planeta konec, običajno to vse zvedo že iz podatkov ladjinih senzorjev, mislim da jih celo ladja sama opozori na to; tokrat izjemoma pa so se same resnosti zadeve zavedali šele iz podatkov računalnikov na planetu.

In če je že taka panika, zakaj niso takoj začeli kompresirati in pošiljati podatke itd. itn.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Mogoče so imeli posebej datoteko za vse zdravstvene zadeve. To debato lahko nadaljujemo v neskončnost. Po navadi je tako, da je treba piscem zaupat. Rekli so, da podatka o bolezni ni mogoče izolirat, pred prenosom in to je to.

Da, se strinjam, očitno so slabi pisci in zato bodo/so na srečo gledalcev to serijo tudi ukinili>:D

Gregor P je izjavil:

Da, se strinjam, očitno so slabi pisci in zato bodo/so na srečo gledalcev to serijo tudi ukinili>:D

Kot sem že rekel, v BSG je bilo veliko večjih bedarij, ampak jih nisi opazil, ker jih nisi iskal. Zakaj bo že The Event ukinjen? Mislim da se vsi strinjamo, da kvaliteta ni sorazmerna z gledanostjo.

Zgodovina sprememb…

fosil ::

No pa dejmo še eno napako :D
Glede na to, da sta bili državi tako sovražni druga do druge, tik pred jedrsko vojno, kako pa so se potem zmenil za uporabo stargata, ki je samo eden?
Tako je!

Sam sploh ne govorim o gledanosti, ta me niti ne zanima; še ocena recimo na imdb ipd. mi služi zgolj kot zares groba ocena, ki se je večkrat sploh ne držim ker bi sicer spregledal ogromno dobrih stvari.

Preprosto gre za to, da ker gre za znanstveno-fantastiko se določene napake lahko dopušča (predvsem tiste, ki jih tako ali tako znanstveno še ne znamo razložiti oz. poustvariti v našem času in si pač moramo pomagati oz. to premagati s fantazijo in požreti slino pri tem), ampak ne pa kar vsake bedarije in podcenjevanje gledalcev. Serija SGU je imela ves mogoč potencial, da bi se razvila v nekaj več, vendar avtorji tega očitno sploh niso želeli; prodajali so nam zgolj franšizo dalje s poceni triki.

fosil je izjavil:

No pa dejmo še eno napako :D
Glede na to, da sta bili državi tako sovražni druga do druge, tik pred jedrsko vojno, kako pa so se potem zmenil za uporabo stargata, ki je samo eden?

Kaj ti si resen?

Sicer pa državi nista bili pred jedrsko vojno. Rečeno je bilo samo, da imajo jedrsko orožje, ter da so med njimi rahla nasprotja.

@Gregor P začnem naštevat napake BSG, ki niso znanstvene narave? (BSG mi je zelo všeč, da nebo pomote)

Ali če povem drugače, od SGU preprosto zahtevam več, od Andromede pa ne, ker je itak namenjena otrokom:D

Meni se zdi, če so sploh omenili zdravilo za bolezen, da bodo v vsakem primeru prišli do njega. Itak pa tako, da bodo našli njihove ladje in jih popeljali na nov svet. Čemu bi sploh bile omenjene ladje, če jih ne bodo našli?
Malo je vse skup predvidljivo, malo pa skrivnostno...... V vsakem primeru pa se mi zdi zanimivo gledati SGU in komaj čakam na nove dele...
Neznansko si pa želim nadaljevanje Stargate Atlantis.
Gamer

Berserker ::

Starodavne bi morali dodat v SGU in se malcebolje na njih osredotočit. Navsezadnje je ladja njihova, a v SGU vidimo vse druge rase prej kot njih. Naj mi en razloži zakaj so ravno LA tiščali not ? Najbolj neumna teroristična organizacija pa je kljub temu Destiny pomembna za njih. Zakaj že ?

Mah verjetno zato ker nimajo nobene domišljije in je bilo najcenejše:8)

ttommy je izjavil:

Meni se zdi, če so sploh omenili zdravilo za bolezen, da bodo v vsakem primeru prišli do njega. Itak pa tako, da bodo našli njihove ladje in jih popeljali na nov svet. Čemu bi sploh bile omenjene ladje, če jih ne bodo našli?
Malo je vse skup predvidljivo, malo pa skrivnostno...... V vsakem primeru pa se mi zdi zanimivo gledati SGU in komaj čakam na nove dele...
Neznansko si pa želim nadaljevanje Stargate Atlantis.

Mislim da ladij ne bodo več omenili do konca serije. Kar se tiče skrivnostnosti pa je tako, da je SGU veliko bolj osebno orientirana serija, zato mi vedno vemo le toliko kolikor ve posadka, kar pripelje do veliko skrivnostnih zadev, o katerih nimamo pojma. Kdo so droni? Kdo jih je naredi? Zakaj modri vesoljci sledijo Destiny? Kdo so vesoljci, ki bi naj naredili planet? Kaj je misija Destiny? Oz. drugače povedano, kamera je vedno tam, kjer je vsaj en član posadke, gledalci nikoli ne vidimo nekaj kar nebi videl tudi član posadke.

Starodavne bi morali dodat v SGU in se malcebolje na njih osredotočit. Navsezadnje je ladja njihova, a v SGU vidimo vse druge rase prej kot njih. Naj mi en razloži zakaj so ravno LA tiščali not ? Najbolj neumna teroristična organizacija pa je kljub temu Destiny pomembna za njih. Zakaj že ?

Ne vem če je to dobra ideja, v začetku je bila celotna ideja Starodavnih, da bi to naj bila neka močna starodavna rasa. Nato so v SGA vse skupaj zaj... in jih predstavili kot navadne arogantne debile.

LA pa je se na ladjo vkrcala, ker so našli neko Starodavno postojanko, kjer je bilo rečeno, da ti da Destiny neomejeno moč, oz. nekaj v tem smislu. To so v prvi sezoni omenili. Drugače pa ja, LA je najbolj poceni nasprotnik, nasploh so ljudje najbolj poceni nasprotniki, medtem ko so CGI vesoljci izjemno dragi in ni za pričakovat, da bi katere pogosto srečevali.

Zgodovina sprememb…

JC Denton ::

Glede na to, da je do konca serije le še nekaj minut, bom napisal moje mnenje o njen.

Ali me preseneča da bodo serijo ukinili?
Ne.

Ok, sem bil kar velik fan te serije od začetka, potem pa vedno manj. Karakterji od prvega do zadnjega so vsi po vrsti narejeni stereotipno in polni klišejev, kot celotna zgodba. Imamo nekega matematičnega genija, ki mu je všeč najlepša punca na ladji, a je nebo dobil, vov, kje so pa to pobrali, ej. Imamo genija znanstvenika, ki je popolnoma asocialen in bi misli da ima vedno prav. WTF, kaj takega še nisem vidu. Imamo kapitana, ki rad podvomi v svoje odločitve, a hoče biti popularen pri ostalih. Ne me jebat, kaj takega. No pol je sta tu še en hot stud in pa nekdo, ki ima več jajc kot pameti. K temu pa dodajmo še par likov, da nebo dolgčas. Zgodba gre po neki začrtani poti, ki pa tekom novih delov ni prinesla prav veliko preobratov. Pravzaprav se trenutno niti enega WTF momenta ne spomnim. Vrjetno je bil kak.

In kot je že nekdo pred mano napisal v eni epizodi imajo nek hud problem, da bojo vsi pomrli ali kaj takega, v naslednji pa najdejo neki paket oz. material in je vse v redu. Pisci in pa režiser svojega dela ne opravi tako kot bi ga morali, serija nima pravega suspenza, probleme rešijo prehitro in redkokdaj če sploh kdaj smo imeli kakšne kolateralne žrtve. V veliko drugih serijah oz. filmih so morali sprejemat težke odločitve, ki so bistveno vplivale na potek zgodbe, na karakterje, v tej seriji tega ni, oz. je premalo izrazito.

In kot je nekdo pred mano napisal, prav smešno je, da nekdo oceni kakšno epizodo s oceno 9 ali celo 9.5. V tej seriji je bilo malo zelo dobrih epizod, predvsem zaradi zgoraj naštetega. Menim da avtorji serije preprosto niso imeli jajc, da bi kakšen glavni lik konkretno spremenili. Tu mislim na Cloe, ki so jo ugrabili alieni, pa Rusha iz prihodnosti, Legion Aliance. Avtorji so vse te teme obdelali tako površno, da si sploh ne zaslužijo, da bi še snemali 3 sezono.

Povejte mi, kdo bi gledal Sopranose, Lost,.... če bi vsaka podzgodba bila rešena v enem ali dveh delih. Če je serija ZF še ne pomeni, da ne sme imeti globoke zgodbe z zanimivimi preobrati in osupljivim koncem ob kakšni epizodi.

Moja ocena serija kot cele 6,5. Na kratko. preveč stereotipno, klišejsko in premalo globine. Škoda.

Če mene vprašaš, je tudo 6,5 preveč. To je z besedami zadostno, zadovoljivo, sprejemljivo. SGU si v celoti zasluži 4, če si pristranski mogoče 5. Samo ene par delov prileze do 6.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Lion29 ::

so I was right since the beginning?

there was a part of me that didn't want to be right :|
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Ocena je pač odvisna od vsakega posameznika, zato je nesmiselno govorit kakšna ocena je previsoka oz. prenizka. JC Denton v večini primerov se s tabo ne strinjam, lahko bi pa tudi kaj pozitivnega napisal :))

Upam da ne bom preveč tečen, sicer je pa namen forumov v tem da selimo različna mnenja.

Oceno serije bom sicer podal na koncu, vendar pa bom vseeno sedaj komentiral večino kar je JC Denton napisal. Najprej mi je zanimivo, da si bil fan serije od začetka, ker se je večini zdel ravno začetek bolj slab. Kar se tiče karakterjev ti dam delno prav. Vsekakor je Eli najbolj stereotipen karakter, mogoče še Scott in Greer, kaj pa je stereotipnega na Youngu in Rushu pa ne vem. Young je res vodja, ki nekajkrat podvomi v pravilnost svojih odločitev, vendar pa bi ga težko povezal z že katerim videnim do sedaj v kateri drugi seriji. Rush pa se mi zdi popolnoma originalen, človek, ki mu ne gre zaupat in za katerega nikoli ne veš kaj razmišlja. Če primerjamo karakterje z tistimi v SG-1 in SGA vidimo velikanski napredek na tem področju.

O'Neill, Mitchell, Sheppard = tipičen neumen vojaški vodja, ki ve kaj je prav in kaj narobe
Carter, M'Ckay = genij
Jackson, Teyla = glas razuma, po navadi dvomi v mnenje večine
Teal'C, Ronon = bojevnik

Glede na to, da so SG-1, SGA in SGU ustvarjali isti ljudje se mi zdi pošteno, da primerjamo te tri serije med sabo in jaz vidim v karakterjih ravno pozitivni napredek v SGU.

Zgodba gre po neki začrtani poti, ki pa tekom novih delov ni prinesla prav veliko preobratov. Pravzaprav se trenutno niti enega WTF momenta ne spomnim.

- Young pretepe Rusha in ga pusti na planetu (sredina prve sezone)
- nekaj ljudi ostane na planetu, ki je bil narejen (ni ravno wtf moment, je pa vseeno presenetljivo glede na preteklost piscev)
- Young z lastnimi rokami iz milosti ubije Rileya (začetek druge sezone)
- Telford ostane na ladji z Ursiniji

Menim da avtorji serije preprosto niso imeli jajc, da bi kakšen glavni lik konkretno spremenili. Tu mislim na Cloe, ki so jo ugrabili alieni,

Tu se večinoma strinjam s tabo, motilo me je predvsem v prvi sezoni, ko je bil Rush po eni epizodi spet nazaj, ter to da so Cloe tako na hitro ozdravili. Po drugi strani pa so pisci postregli s številnimi moralnimi vprašanji in s kršenjem morale v celoti. Imeli so tudi jajca, da so vsakemu karakterju odvzeli neko ljubljeno osebo (razen Greer, zaenkrat vsaj) in ubijanje karakterjev fani sovražijo.

kmetek ::

Jaz sem SGU nehal gledati po 1 sezoni. Potem 2 raje niti ne začnem?

Jah če si že pogledal ravno vse serije, ali pa čakaš na nove, lahko medtem tudi to pogledaš, ni pa nujno:D

Mr.B ::

Evo sedaj imate Doctor Who-ja, so že našli idejo, kako nadaljevati doktorja, po zadnji smrti. Dobil je potomca.....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

NA Gateworld je zadnja epizoda ocenjena z maksimalnim številom zvezdic (****), kar se še do sedaj pri SGU ni zgodilo. Epizode ocenjuje osebje spletne strani in ocene so ponavadi precej realne. Tako da očitno le nisem edini, ki meni da je ta epizoda dobra.(čeprav se mi ne zdi najboljša). :D

http://www.gateworld.net/universe/s2/

Zgodovina sprememb…

sweeti ::

Možen spoiler

Lahko kdo ki je malce bolj zastopil razloži od kod je ta deklica iz zadnjega dela Doctor Who kar naenkrat postala Timelord

Kolikor sem bral se bo končalo nekaj glede z civilizacijo potomcev in droni. V eni epizodi pa Rush lepo prepriča posadko da naj nadaljujejo pot katero ima Destiny začrtano: najdit prvobitno inteligenco, po mojem niti ne vedo kako bi zadevo zaključili.

po mojem niti ne vedo kako bi zadevo zaključili.

SGU je bil mišljen kot petletna zgodba. Tako da ne pričakuj nekega pravega konca.

Zgodovina sprememb…

Nikec3 je izjavil:

SGU je bil mišljen kot petletna zgodba. Tako da ne pričakuj nekega pravega konca.

Kako to misliš ? Oni so dejansko načrtovali da bo serija trajala 5 let ali misliš 5 letno dobo v zgodbi.

Berserker je izjavil:

Nikec3 je izjavil:

Kako to misliš ? Oni so dejansko načrtovali da bo serija trajala 5 let ali misliš 5 letno dobo v zgodbi.

Ja, SGU že ima v naprej zasnovano osnovno zgodbo, ki bi naj trajala 5 let(5 sezon). Torej, če bi bila gledanost dovolj dobra, bi serijo pripeljali v petih letih postopoma do konca. Ker pa se to ni zgodilo pričakujem da bo sedaj zgodba odsekana in bo veliko stvari ostalo nepojasnjenih. :|

http://www.gateworld.net/news/2010/11/m...

Tody ::

ja kot da jim je problem v enem delu se zmislit par stvari in končati zadevo. Recimor da dobi Desteny pač nek fatal error in jo raznese, nekaterim se uspe rešit čez vrata lih zato da imajo lahko nadaljevan če ga hočejo :)

Tody je izjavil:

ja kot da jim je problem v enem delu se zmislit par stvari in končati zadevo. Recimor da dobi Desteny pač nek fatal error in jo raznese, nekaterim se uspe rešit čez vrata lih zato da imajo lahko nadaljevan če ga hočejo :)

Raje končajo sezono na cliffhangerju, da lahko s tem izsiljujejo tretjo sezono. (neuspešno)

Tody ::

Izzsiljujejo od koga? Misliš da bo folk pisal emaile studiju naj posnamejo še 3 sezono? :) Drugače pa ja zadnji deli so ratal bolj zanimivi in manj zehavi.

Misliš kot npr. ta del, ko so ene pol epizode v nekem arhivu in skupaj gledamo arhivske posnetke:D
««
42 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126793066 (17675) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148438 (13774) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511797 (9228) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512741 (10896) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112807 (9987) Brane2

Več podobnih tem