Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Jst ::
25/25 - 3
25 * 3 = 75
37 * 3 = 111
55 * 3 = 165
82 * 3 = 246
123 * 3 = 369
184 * 3 = 552
276 * 3 = 828
414 * 3 = 1242
621 * 3 = 1863
931 * 3 = 2793
1396 * 3 = 4188
2094 * 3 = 6282
3141 * 3 = 9423
4711 * 3 = 14133
Šele po 15.ih generacijah bi imel idealno 14133 ljudi ob predpostavki, da ima vsak par 3 otroke in pa je enako število spolov. Če bi se pa šli monkey style (katera vrsta opic je tista, ki je znana po seksu?), bi bilo pa otrok veliko več, ker ne bi bili omejeni na par ženska-moški. V tem primeru bi pa populacijo ~15000 ljudi dosegel po (gut feelingu) kakšnih dveh petinah.
25 * 3 = 75
37 * 3 = 111
55 * 3 = 165
82 * 3 = 246
123 * 3 = 369
184 * 3 = 552
276 * 3 = 828
414 * 3 = 1242
621 * 3 = 1863
931 * 3 = 2793
1396 * 3 = 4188
2094 * 3 = 6282
3141 * 3 = 9423
4711 * 3 = 14133
Šele po 15.ih generacijah bi imel idealno 14133 ljudi ob predpostavki, da ima vsak par 3 otroke in pa je enako število spolov. Če bi se pa šli monkey style (katera vrsta opic je tista, ki je znana po seksu?), bi bilo pa otrok veliko več, ker ne bi bili omejeni na par ženska-moški. V tem primeru bi pa populacijo ~15000 ljudi dosegel po (gut feelingu) kakšnih dveh petinah.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Nikec3 ::
Okapi ::
Človeška populacija se brez problema podvoji v petdeset letih (v resničnih razmerah tu na Zemlji). Se pravi bi jih bilo lahko v 2000 letih, če bi imeli dovolj prostora in hrane, več kot bilijon.
O.
O.
Dr_M ::
Ne prej je bil ostarel potomec Wrayove. No ja tudi mene zanima kako v 2000 letih iz 50 ljudi nastane miljon ljudi.
Tip je dobesedno potomec indijancev. Zato tudi zgleda tako.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
fosil ::
Če bi se pa šli monkey style (katera vrsta opic je tista, ki je znana po seksu?), bi bilo pa otrok veliko več, ker ne bi bili omejeni na par ženska-moški.
Otrok ne bi bilo nič več samo gensko bi bili bolj raznoliki. Tukaj gre za omejitev koliko otrok lahko preživiš, oziroma koliko otrok je pripravljena imet ženska, ne zato da jih par ne bi bil sposoben narest več.
Če se hočeš it razvito civilizacijo težko vzdržiš tak tempo razmnoževanja, ker je treba otrokom zagotovit izobrazbo, stanovanja, službe...
In tukaj ni govora samo o enem milijonu, ampak milijonih.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
CaqKa ::
če je planet dovolj velik in je dovolj resourcev in dovolj strehe nad glavo, pol se samo na zajce spomni :)
Beli_Zajcek ::
Meni je pa bedno kako je ladja Ancientov preživela miljone in milijone let. Sedaj ko so pa slučajno naši človečki zašli nanjo pa vsak dan grozi, da razpade. Pa ne zaradi vzdrževanja človeške populacije na ladji, ampak zaradi sovražnikov. Po eni strani je ladja uberkool in oh in sploh, po drugi strani jo pa vsak kurac lahko vsaj onesposobi za dlje časa, če ne uniči. Jako naključje, da ravno sedaj, ko so ljudje gor. Že oni alieni, ki so Chloe "predelali" so se matrali leta in leta in streljali na ladjo, pa niso prišli skozi ščite, samo ko so pa ljudje prišli gor, so pa v kratkem času postali sposobni zradirati Destiny iz vesolja. Droni so pa sploh smešna stvar. Ena mala stvarčica kot je en drone ima več firepowerja kot cela jebena Destiny. Vsaj tako zgleda. Tako kot v Star Treku in marsikateri sci-fi nadaljevanki so avtorji popolnoma nesposobni skalirat zadeve. Ne moreš neke ladje, ki je preživela milijone let v letu, nenadoma zradirat z nekimi izmišljenimi ubermočnimi alieni. Weak-sauce. Najboljša je bila Battlestar Galactica. Tam vsaj ni bilo konstantnega technobabbla. Po eni strani razumem, da bodo z letošnjo sezono zaključili, pa morajo malce pohitrit zadeve. Samo vseeno ne bi rabili počet istih napak od SG in še kake druge serije.
Beli_Zajcek je izjavil:
Meni je pa bedno kako je ladja Ancientov preživela miljone in milijone let. Sedaj ko so pa slučajno naši človečki zašli nanjo pa vsak dan grozi, da razpade. Pa ne zaradi vzdrževanja človeške populacije na ladji, ampak zaradi sovražnikov. Po eni strani je ladja uberkool in oh in sploh, po drugi strani jo pa vsak kurac lahko vsaj onesposobi za dlje časa, če ne uniči. Jako naključje, da ravno sedaj, ko so ljudje gor. Že oni alieni, ki so Chloe "predelali" so se matrali leta in leta in streljali na ladjo, pa niso prišli skozi ščite, samo ko so pa ljudje prišli gor, so pa v kratkem času postali sposobni zradirati Destiny iz vesolja. Droni so pa sploh smešna stvar. Ena mala stvarčica kot je en drone ima več firepowerja kot cela jebena Destiny. Vsaj tako zgleda. Tako kot v Star Treku in marsikateri sci-fi nadaljevanki so avtorji popolnoma nesposobni skalirat zadeve. Ne moreš neke ladje, ki je preživela milijone let v letu, nenadoma zradirat z nekimi izmišljenimi ubermočnimi alieni. Weak-sauce. Najboljša je bila Battlestar Galactica. Tam vsaj ni bilo konstantnega technobabbla. Po eni strani razumem, da bodo z letošnjo sezono zaključili, pa morajo malce pohitrit zadeve. Samo vseeno ne bi rabili počet istih napak od SG in še kake druge serije.
Torej kaj točno ti hočeš. Da jih nobena stvar v vesolju ne ogroža? V vsaki seriji je tako, da vesoljci napadajo, ko se serija začne. To je povsem normalno. V prvi sezoni so se ljudje pritoževali, da je preveč drame in se premalo "dogaja". Sedaj pa spet ni OK?
Drugače pa serije niso pohitrili, saj v času snemanja niso vedli, da tretje sezone ne bo.
Berserker ::
Jah kaj moraš Destiny ni bojna ladja, je pač raziskovalnega tipa, na njej mrgoli laboratorijev, orožje je bolj stranskega pomena, ni to Galactica pa Pegasus (slednji dve bi itak zradirale vse ladje v Stargate vesolj) ko na vsaki strani kar mrgoli flakov pa topnjač in ship to ship iztrelkov. Sicer pa je res bedno da ti droni preveč lahko uničujejo ladjo. Glede na to da je Destiny precej večja kot do zdaj videne ladje bi dvakrat premislil če bi se boril proti njima.
Glede populacije je bilo rečeno malo več kot miljon ljudi, saj so kar tri frakcije z precej prebivalci. Vse ženske verjetno niso imele otroka. Nekaj jih je umrlo v nesrečah ali pa v bolezni. Sploh na začetku je bilo precej težje živeti ko ni bilo tehnologije.
Glede populacije je bilo rečeno malo več kot miljon ljudi, saj so kar tri frakcije z precej prebivalci. Vse ženske verjetno niso imele otroka. Nekaj jih je umrlo v nesrečah ali pa v bolezni. Sploh na začetku je bilo precej težje živeti ko ni bilo tehnologije.
Spomnil sem se tudi, zakaj droni pravzaprav sledijo Destiny. Ker jih je posadka našla, ko je spremenila smer ladje v deseti epizodi, zaradi prevelike radovednosti. Destiny bi se dronom izognila, ampak smo ljudje zaj...
Tody ::
Meni je smešno da pri vseh teh filmih ko ladijo zadane iztrelek, ful iskr pride ven. Torej morajo imeti skos nek kratek stik al kaj? :) Če jest butnem svoj monitor se nč ne zgodi, pravtako sem poskušal z CRT televizijo... More da je to neka futuristična zadeva :D
Dr_M ::
Bod vesel, da kaksna para kje ne pusca. Ceprav se tudi to se vcasih zgodi..
The reason why most of society hates conservatives and
fosil ::
Meni je smešno da pri vseh teh filmih ko ladijo zadane iztrelek, ful iskr pride ven. Torej morajo imeti skos nek kratek stik al kaj? :) Če jest butnem svoj monitor se nč ne zgodi, pravtako sem poskušal z CRT televizijo... More da je to neka futuristična zadeva :D
To si narobe testiral, iskre vedno pridejo ven na mostu, ne pa tam kjer zadenejo ladjo.
Torej moraš butnit monitor in pogledat če pridejo ven kakšne iskre iz štedilnika
Tako je!
NE najbolj smešno je da na trupu nastanejo množične eksplozije na koncu pa vse normalno obratuje.
Poleg tega a ni v stargate vesolju pravilo da dve enaki entiteti (ali duši oziroma osebi) ne moreta hkrati obstajat ? (spomnite se kvantega ogledal v sg1).
Poleg tega a ni v stargate vesolju pravilo da dve enaki entiteti (ali duši oziroma osebi) ne moreta hkrati obstajat ? (spomnite se kvantega ogledal v sg1).
SPOLIERJI ZA NOVO EPIZODO SGU
Še ena odlična epizoda, ne sicer akcijsko orientirana, ampak ni bila zaradi tega nič slabša. Veliko odličnih žalostih/smešnih scen, ter odlična igra na vseh "frontah". Posebej sem si zapomnil zaporedje scen, ko je bila TJ bolna, ter so najprej vsi sedeli za mizo, na koncu pa še samo Young s svojima otrokoma.
9/10
Nameraval sem dat 8.5/10, vendar pa je bila zadnja scena tako dobra, da sem moral dat 9. Čakata nas še dve odlični epizodi.
Še ena odlična epizoda, ne sicer akcijsko orientirana, ampak ni bila zaradi tega nič slabša. Veliko odličnih žalostih/smešnih scen, ter odlična igra na vseh "frontah". Posebej sem si zapomnil zaporedje scen, ko je bila TJ bolna, ter so najprej vsi sedeli za mizo, na koncu pa še samo Young s svojima otrokoma.
9/10
Nameraval sem dat 8.5/10, vendar pa je bila zadnja scena tako dobra, da sem moral dat 9. Čakata nas še dve odlični epizodi.
Čeprav SGU in ostale serije trajajo okoli 40min, so mi nekatere SGU epizode tako vlečejo, čeprav sploh ni nujno, da je epizoda slaba. V nasprotju mi pa The Event vedno mine "prehitro." Še ne spijem kave do konca in pokadim cigareta, in je že konec. Zanimivo, kako mi deluje psiha.
sulaco ::
Pa zelooo natančni znajo bit pri streljanju z topovi iz stratosfere-direkt v ključavnico..... LOL
Pa Rushev ad-hoc "filtracijski sistem"....RES je treba zaključit serijo!!!
In od kdaj imajo dovolj vode. Povprečni slovenec porabi 120litrov/dan; na ladji jih je ~200, kar znese 24m3 vode.... A teče kakšna reka čez Destiny-NOT!!
Glede ladje: Milijon let stara ladja brez neke vrste avtomatskega vzdrževalnega sistema=robotov~replikatorjev !??!
In od kdaj imajo dovolj vode. Povprečni slovenec porabi 120litrov/dan; na ladji jih je ~200, kar znese 24m3 vode.... A teče kakšna reka čez Destiny-NOT!!
Glede ladje: Milijon let stara ladja brez neke vrste avtomatskega vzdrževalnega sistema=robotov~replikatorjev !??!
Lion29 ::
the Event SPOILERS
jap, serija se je res dobro razvila.... a jo mislijo dejansko ukinit? please don't!
Full mi grejo te variante na zivce, da ko delajo atentat na kaksen glavni lik, ta vedno po kaksnem cudnem nakljucju prezivi.... sicer je el presidente martinez res mocan lik v tej seriji, ki ga Underwood odlicno upodablja (ta igralec mi je res car... v seriji in treatment in dirty sexy money me je full navdusil)...in bi bilo skoda, da bi sel (ah well... ce mislijo serijo zakljucit pol pa je itak vseeno)...
una ki igra Leilo je pa obupna... edina res slaba stran te serije.
Full mi je smesno, ko nek virus klicejo "the weapon" just to create some suspense
jap, serija se je res dobro razvila.... a jo mislijo dejansko ukinit? please don't!
Full mi grejo te variante na zivce, da ko delajo atentat na kaksen glavni lik, ta vedno po kaksnem cudnem nakljucju prezivi.... sicer je el presidente martinez res mocan lik v tej seriji, ki ga Underwood odlicno upodablja (ta igralec mi je res car... v seriji in treatment in dirty sexy money me je full navdusil)...in bi bilo skoda, da bi sel (ah well... ce mislijo serijo zakljucit pol pa je itak vseeno)...
Full mi je smesno, ko nek virus klicejo "the weapon" just to create some suspense
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
In od kdaj imajo dovolj vode.A za reciklažo si kdaj slišal? Vodo lahko v takem zaprtem sistemu, kot je vesoljska ladja, z dovolj napredno tehnologijo praktično vso recikliraš, niti litra ne izgubiš.
O.
DarkSite ::
the Event SPOILERS
Za strup je bilo rečeno, da deluje postopoma. Torej sedaj bo padel v komo potem naj bi umrl. Ampak, ker je on eden ključnih igralcev se to ne bo zgodilo. Predvidevam, da mu bodo dali protistrup in ga rešili. Namreč Blake je odkril flek od kave na svoji srajci. Tko bo ubil 2 muhi na en mah. Ugotovili bodo sestavino strupa in naredili protistrup. Poleg tega bo zašil novega predsednika z dokazom.
Si pa sam želim nekega čudeža, da se s serijo nadaljuje. A je gledanost kaj narasla zadnjo serijo ali pa še vedno pada?
Za strup je bilo rečeno, da deluje postopoma. Torej sedaj bo padel v komo potem naj bi umrl.
sej, beda!
tej alieni imajo hudo tehnologijo... sploh pa so v prvih delih pokazali neke zicne strupe.... tle se gre za nekaj, da bo delovalo hitro in 100% zanesljivo... zakaj bi reskirali z nekim pocasi delujocim strupom? sej pravim... prevec predvidljivo in lame...in malo realisticno...
skoda
DarkSite ::
Pa zelooo natančni znajo bit pri streljanju z topovi iz stratosfere-direkt v ključavnico..... LOL
Očitno sploh ne gledaš serije, ker potem bi videl da uporabljajo robote za popravila.
Filtracijski sistem. Pri napredno razviti civilizaciji je našel primeren material. Kaj je tukaj narobe? Na škatli je pisalo, čemo služi material oz. verjento tudi sestavine, itd. Tako, kot na vrečki za Smokije v Mercatorju.
Danes strelajo z laserji na Luno v eno majhno škatlo. Nato odbiti laserski žarek ujamejo. Wow, kako jim to uspe... Zdej pa, če ti domišljija dopušča pomnoži današnjo tehnologijo x 1 000 000 let in mogoče spremeniš mnenje. Ampak v to dvomim.
Glede vode. Zakaj se ne vprašaš, kje pa shranjuje gorivo za motorje? Bi bil zadovoljen, če ti omenijo v seriji, da vodo proizvaja neka škatla 1m x 1m x 1m, ki uporablja sestavino A in B pri proizvodnji neomejene količine vode? Verjento bi hotel načrt te škatle do podrobnosti ane? Ti pa vržem kost, povej mi iz kje bomo MI pridobivali vodo čez 50, 100, 1000 10 000 ali 1 000 000 let(verjetno ne bomo na sistemu iz 20 stoletja ali pač)? Vglavnem, pomanjkanje domišljije,...
Za strup je bilo rečeno, da deluje postopoma. Torej sedaj bo padel v komo potem naj bi umrl.
sej, beda!
tej alieni imajo hudo tehnologijo... sploh pa so v prvih delih pokazali neke zicne strupe.... tle se gre za nekaj, da bo delovalo hitro in 100% zanesljivo... zakaj bi reskirali z nekim pocasi delujocim strupom? sej pravim... prevec predvidljivo in lame...in malo realisticno...
skoda
Če bi ga ubili takoj, bi vsi vedeli, da je bil ubit. Tko pa gre za naravno počasno umiranje. Ne želijo, da se poveže Martinezova smrt z njimi, mislim da je to tudi bilo rečeno med pogovorom med novim predsednikom in R.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DarkSite ()
Se pravi 2 epizodi pol pa konec z serijo ?
Ja, potem pa konec s celotno franšizo.
Meh, škoda. Skratka sci fi scena res izumira. Ostanejo še nam zgolj bedne serije o zombijah, vampirjih in bedni ameriških junakah iz stripov. Se pravi da mi ostane zgolj Game of thrones.
PARTyZAN ::
Jaz trenutno spremljam samo Game of Thrones. "SG"U sem nehal gledat po prvi sezoni in ga prav nič ne pogrešam.
Če bi ga ubili takoj, bi vsi vedeli, da je bil ubit.In sicer kako? A še nikoli nisi slišal, da človeka zadene možganska kap in se mrtev zvrne?
O.
sulaco ::
"Očitno sploh ne gledaš serije, ker potem bi videl da uporabljajo robote za popravila"
AJA. Kje pa si jih videl da delajo ko jim FTL-varovalke ven meče??
"Filtracijski sistem...Na škatli je pisalo, čemo služi material oz. verjento tudi sestavine.... in potem svizec zavije čokolado ;)
(Beden izgovor. Najprej so v prejšnji epizodi nabijal, da ne vedo, če si lahko privoščijo vzeti sopotnike, potem pa kar "filter za 200let" nardijo-HEH)
AJA-poglej si 101-103. TRI DELE SO NABIJALI, DA JIM LIFE SUPPORT NE DELA!!!
"Danes strelajo z laserji na Luno v eno majhno škatlo. Nato odbiti laserski žarek ujamejo. Wow, kako jim to uspe... " In kako jim na Destiny z tvojo NASA tehn.+več milijonov let evolucije starim orožjem ne uspe s svojimi superduper topovi zadeti malih-bednih dronov????? Dvojna merila???
"Glede vode. Zakaj se ne vprašaš, kje pa shranjuje gorivo za motorje? Bi bil zadovoljen, če ti omenijo v seriji, da vodo proizvaja neka škatla 1m x 1m x 1m, ki uporablja sestavino A in B pri proizvodnji neomejene količine vode? Verjento bi hotel načrt te škatle do podrobnosti ane? Ti pa vržem kost, povej mi iz kje bomo MI pridobivali vodo čez 50, 100, 1000 10 000 ali 1 000 000 let(verjetno ne bomo na sistemu iz 20 stoletja ali pač)? Vglavnem, pomanjkanje domišljije,..." Tukaj mešaš hruške/jabuka/slive pa sploh ne razumem kaj hočeš replicirati?!?!
Bom komentiral samo vodo:
"More than half of Destiny's water supply, some 40,000 liters, has disappeared. Yet the ship reports no leaks. To make matters worse, despite passing through a sun ("Light") to recharge power cells the ship's systems have only been recharged to less than 40 percent of design capacity. Dialing Earth is still impossible. The struggle for survival continues."
Se pravi da so polne zaloge vode na destiny 80m3 vode, mi smo pa rekli, da jo pokurijo vsaj 25m3 na dan+hidroponika+?....se pravi, da imajo zalog za max. 2-3 dni?!?
Nikec: če ti lahko lepiš pluse in minuse za vsak del sproti si tudi jaz dopuščam možnost, da ob močno "sproščenem" podajanju zgodbe napišem kaj me moti. V SGU nam hočejo prodajat DRAMO, pa Rush-lik skuša karnaprej nekaj računat-je kao ful resen znanstvenik. Pa Wray-jeva kar naprej politizira...
Pri SG1/SGA sta ONeal in Rodney neprestano skrbela, da stvar nisi vzel preveč resno, zato jim je bilo oproščeno/dovoljeno, da je Rodney blestel z intergalaktičnimi računi na svoji tablici med bitkami...
AJA. Kje pa si jih videl da delajo ko jim FTL-varovalke ven meče??
"Filtracijski sistem...Na škatli je pisalo, čemo služi material oz. verjento tudi sestavine.... in potem svizec zavije čokolado ;)
(Beden izgovor. Najprej so v prejšnji epizodi nabijal, da ne vedo, če si lahko privoščijo vzeti sopotnike, potem pa kar "filter za 200let" nardijo-HEH)
"Danes strelajo z laserji na Luno v eno majhno škatlo. Nato odbiti laserski žarek ujamejo. Wow, kako jim to uspe... " In kako jim na Destiny z tvojo NASA tehn.+več milijonov let evolucije starim orožjem ne uspe s svojimi superduper topovi zadeti malih-bednih dronov????? Dvojna merila???
"Glede vode. Zakaj se ne vprašaš, kje pa shranjuje gorivo za motorje? Bi bil zadovoljen, če ti omenijo v seriji, da vodo proizvaja neka škatla 1m x 1m x 1m, ki uporablja sestavino A in B pri proizvodnji neomejene količine vode? Verjento bi hotel načrt te škatle do podrobnosti ane? Ti pa vržem kost, povej mi iz kje bomo MI pridobivali vodo čez 50, 100, 1000 10 000 ali 1 000 000 let(verjetno ne bomo na sistemu iz 20 stoletja ali pač)? Vglavnem, pomanjkanje domišljije,..." Tukaj mešaš hruške/jabuka/slive pa sploh ne razumem kaj hočeš replicirati?!?!
"More than half of Destiny's water supply, some 40,000 liters, has disappeared. Yet the ship reports no leaks. To make matters worse, despite passing through a sun ("Light") to recharge power cells the ship's systems have only been recharged to less than 40 percent of design capacity. Dialing Earth is still impossible. The struggle for survival continues."
Se pravi da so polne zaloge vode na destiny 80m3 vode, mi smo pa rekli, da jo pokurijo vsaj 25m3 na dan+hidroponika+?....se pravi, da imajo zalog za max. 2-3 dni?!?
Nikec: če ti lahko lepiš pluse in minuse za vsak del sproti si tudi jaz dopuščam možnost, da ob močno "sproščenem" podajanju zgodbe napišem kaj me moti. V SGU nam hočejo prodajat DRAMO, pa Rush-lik skuša karnaprej nekaj računat-je kao ful resen znanstvenik. Pa Wray-jeva kar naprej politizira...
Pri SG1/SGA sta ONeal in Rodney neprestano skrbela, da stvar nisi vzel preveč resno, zato jim je bilo oproščeno/dovoljeno, da je Rodney blestel z intergalaktičnimi računi na svoji tablici med bitkami...
ttommy ::
ZF- kaj pomeni ZF? Znanstvena fantastika- fantastika. Glejte in ne iščite dlake v jajcu. Meni so cool vse SG serije. Pa tudi The event me res zanima, kako se bo končalo...
Gamer
Izi ::
Jaz priznam, da bom pogrešal SGU Bolj gredo proti koncu boljši je.
The Event tudi seka. Lepo vzdržujejo stalno napetost. Tistega črnega Ameriškega predsednika so uspeli naredili do konca antipatičnega, do mere, da mu privoščimo smrt in si želimo uspeha vesoljčkov. Ali pa sem samo jaz tako čuden
Camelot je presegel vsa moja pričakovanja. Končno ena odrasla verzija kralja Arthurja, potem ko smo videli že nešteto otroških priredb. Brezobzirni in preračunljivi Merlin zažiga. Samo, da jim ne bo prehitro zmanjkalo zgodbe.
The Event tudi seka. Lepo vzdržujejo stalno napetost. Tistega črnega Ameriškega predsednika so uspeli naredili do konca antipatičnega, do mere, da mu privoščimo smrt in si želimo uspeha vesoljčkov. Ali pa sem samo jaz tako čuden
Camelot je presegel vsa moja pričakovanja. Končno ena odrasla verzija kralja Arthurja, potem ko smo videli že nešteto otroških priredb. Brezobzirni in preračunljivi Merlin zažiga. Samo, da jim ne bo prehitro zmanjkalo zgodbe.
Jaz verjetno ne rabim povedat, da bom pogrešal SGU
@sulaco sedaj pa še pogovor s tabo
Sploh ne vem, če te razumem. Da, na začetku so imeli težave s filtri, ker jim je primanjkovalo nekega apnenca se mi zdi. Tega so nato našli na peščenem planetu. Da, v prejšnji epizodi so imeli šibke filtre in v tej epizodi so našli snov, ki občutno poveča njihovo učinkovitost. Kaj je s tem narobe?
Premikanje dronov je nemogoče predvidet, medtem ko je skladišče pri miru, oz. se Destiny okrog planeta giblje s konstantno hitrostjo, znana pa je tudi višina. Z osnovnošolsko matematiko se da izračunat kam ustrelit, da bodo zadeli to kar ciljajo.
Z današnjo tehnologijo je mednarodna vesoljska postaja praktično neodvisna kar se vode tiče. Ves urin in polt se da spremenit nazaj v pitno vodo in to z današnjo zemeljsko tehnologijo, tako da količina vode niti ni toliko pomembna. Še Okapi, ki ni ravno SGU fan ti je to povedal.
@sulaco sedaj pa še pogovor s tabo
Sploh ne vem, če te razumem. Da, na začetku so imeli težave s filtri, ker jim je primanjkovalo nekega apnenca se mi zdi. Tega so nato našli na peščenem planetu. Da, v prejšnji epizodi so imeli šibke filtre in v tej epizodi so našli snov, ki občutno poveča njihovo učinkovitost. Kaj je s tem narobe?
Premikanje dronov je nemogoče predvidet, medtem ko je skladišče pri miru, oz. se Destiny okrog planeta giblje s konstantno hitrostjo, znana pa je tudi višina. Z osnovnošolsko matematiko se da izračunat kam ustrelit, da bodo zadeli to kar ciljajo.
Z današnjo tehnologijo je mednarodna vesoljska postaja praktično neodvisna kar se vode tiče. Ves urin in polt se da spremenit nazaj v pitno vodo in to z današnjo zemeljsko tehnologijo, tako da količina vode niti ni toliko pomembna. Še Okapi, ki ni ravno SGU fan ti je to povedal.
ce ti je vsec camelot, ti bo game of thrones fantasticen... sem ye v eem drugem postu povedal, da je camelot pravljica proti GOT
CaqKa ::
mene zadnji sgu ni tolko navdušil kot predzadnji, se je pa po tem ko pogledaš fajn igrat z mislijo kaj bi recimo 100 folka skup spravlo če jih daš na nek planet in jim ne daš nobenega orodja zraven :)
Jaz vas ne razumem, da dajete ocene 9.5 ali 9. Povprečje je 5. In gre nekako tako: 1. Ne gledati; 2. Zelo slabo; 3. Slabo; 4; hja...; 5. Povprečno; 6. Povprečno +1; 7. Dobro; 8. Zelo dobro; 9. Izvrstno; 10. Cannot miss. Nekaj takšnega.
Zato res ne razumem, kako se daje delom tako dobre ocene. Potemtakem je to za vas najboljše kar ste gledali do sedaj?
Vse epizodi si zaslužijo od 4 do 7, kar pa ne pomeni, da je serija slaba. Samo malo moraš dati v perspektivo letvico, po kateri ocenjuješ.
Zato res ne razumem, kako se daje delom tako dobre ocene. Potemtakem je to za vas najboljše kar ste gledali do sedaj?
Vse epizodi si zaslužijo od 4 do 7, kar pa ne pomeni, da je serija slaba. Samo malo moraš dati v perspektivo letvico, po kateri ocenjuješ.
Jaz vas ne razumem, da dajete ocene 9.5 ali 9. Povprečje je 5. In gre nekako tako: 1. Ne gledati; 2. Zelo slabo; 3. Slabo; 4; hja...; 5. Povprečno; 6. Povprečno +1; 7. Dobro; 8. Zelo dobro; 9. Izvrstno; 10. Cannot miss. Nekaj takšnega.
Odvisno kako si posameznik postavi lestvico, pri meni je povprečna epizoda nekje pri 7. Z 9 pa mislim da je epizoda odlična, ampak še verjetno lahko obstaja boljša epizoda. V celotni drugi sezoni sem z 9.5 ocenil le epizodo "Twin Destinies", z 10 pa še nobene.
se je pa po tem ko pogledaš fajn igrat z mislijo kaj bi recimo 100 folka skup spravlo če jih daš na nek planet in jim ne daš nobenega orodja zravenSe bojim, da v resnici bore malo. Že preživeti je težko, če niso razmere zelo ugodne. V našem podnebju recimo bi zimo skrajno težko preživel. Iz nule se naučiti izdelovati kamnito orodje je kriza, večina ljudi še tega ne ve, kakšne kamne je treba iskati.
Vse je odvisno od naravnih danosti in tega, kaj teh 100 ljudi obvlada. Če bi jih lahko izbiral, da bi imel par lovcev, par kmetov, par kemikov, kakšnega metalurga in kakšnega geologa ..., in če bi bila narava dovolj ugodna (kakšna železova ruda v bližini, zmerno podnebje ...), bi mogoče še šlo, sicer pa bi bila kriza.
En tak zanimiv miselni poskus je, da si predstavljaš, da te takšna časovna črvina prestavi recimo v antično Grčijo. Tam recimo porabiš ene 3-4 leta, da se naučiš grško (to ne bi smel biti problem), potem pa se vprašaš, kako bi lahko s svojim znanjem izboljšal tamkajšnje življenje in tehnologija. Bi znal narediti smodnik? Mehanično uro? Iz železa jeklo? Kompas? Tiskarski stroj?
O.
Se strinjam z Nikcom, povprečna ocena je ponavadi 7 in nikakor ne 5. Ocene so sicer popolnoma subjektivne, ampak večina si po mojem mnenju predstavlja lestvico podobno kot v šoli:
1 do 5 - slabo in ni vredno ogleda
6 - gledljivo
7 - povprečno
8 - nadpovprečno dobro in primerno za priporočiti naokoli ali debatirati tukaj na forumu
9 - odlično
10 - te ocene se ne podeljuje, ker nič ni popolno
1 do 5 - slabo in ni vredno ogleda
6 - gledljivo
7 - povprečno
8 - nadpovprečno dobro in primerno za priporočiti naokoli ali debatirati tukaj na forumu
9 - odlično
10 - te ocene se ne podeljuje, ker nič ni popolno
Takšna lestvica je neumna. Zakaj imeti pet ocen za nekaj, kar ni vredno gledati? Če hočeš, da je desetstopenjska lestvica smiselna, mora biti povprečje 5. Elementarna statistika.
O.
O.
TESKAn ::
Okapi, glede na to, da so skupino sestavljali znanstveniki in vojska, bi rekel, da so kar obvladali.
Hm, kaj bi lahko v Grčiji naredil. Recimo predstavil bi jim elektriko :). Saj ni treba, da že takoj obvladajo vso matematiko okrog elektrike u nulo, dovolj je, da vejo, da obstaja in da se jo lahko koristno uporabi. Bi si pa tudi upal stavit, da bi v parih desetletjih lahko naredil en primitiven generator, motor in žarnico - za "proof of concept", da pokažeš uporabnost.
Po moje je ogromno stvari, ki jih ve vsak od nas in se nam zdijo samoumevne, grki bi bili pa samo WTF?
Hm, kaj bi lahko v Grčiji naredil. Recimo predstavil bi jim elektriko :). Saj ni treba, da že takoj obvladajo vso matematiko okrog elektrike u nulo, dovolj je, da vejo, da obstaja in da se jo lahko koristno uporabi. Bi si pa tudi upal stavit, da bi v parih desetletjih lahko naredil en primitiven generator, motor in žarnico - za "proof of concept", da pokažeš uporabnost.
Po moje je ogromno stvari, ki jih ve vsak od nas in se nam zdijo samoumevne, grki bi bili pa samo WTF?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Po moje je ogromno stvari, ki jih ve vsak od nas in se nam zdijo samoumevne, grki bi bili pa samo WTF?Po mojem pa ljudje v povprečju precej malo stvari obvladajo tako temeljito, da bi jih znali tudi narediti iz praktično nič. Ti nič ne pomaga Grku razlagati, da je mogoče narediti bombo, ki uniči celo mesto, če je ne znaš narediti. Za začetek ti niti verjeli ne bi. Tudi o elektriki bi jih lahko razlagal, kolikor bi hotel, pa bi se ti samo smejali. Narediti bi moral vsaj galvanski člen in pokazati žabje krake, ki trzajo, da bi verjeli.
O.
Glede razvoja neke skupine iz nule pa je prvo, da bi moralo biti dovolj toplo. V Sloveniji preživetje ne bi bilo mogoče, dokler ne bi napredovali do zidanih hiš, zime so enostavno prehude.
Treba bi se bilo preseliti na začetek, kjer se je življenje na Zemlji tudi začelo in sicer v Afriko.
In nikakor ne pozabimo, da imajo ženske v kriznih razmerah v svojem življenju nekje okoli 15 otrok, od 15 do 45 leta je 30 let in nekako na 2 leti pride en otrok. Od teh 15 ponavadi umrejo trije, 12 otrok na družino je pa povsem realna številka za računanje prirastka.
Kar se pa tiče tujih planetov je pa vse skupaj nesmiselno, ker če so na planetu rastline, so tam nujno tudi virusi in bakterije. Ti so na planetih vedno pred rastlinami.
Nobeno bitje, ki si ni skozi dolga leta odraščanja sproti izpopolnjevalo imunski sistem ne bi na tujem planetu preživelo več kot nekaj dni.
Tudi če bi na Zemlji lahko potoval v preteklost ali prihodnost za več kot 100 let bi v nekaj dneh umrl, ker tvoj imunski sitem ni prilagojen na viruse in bakterije tistega časa. Le ti mutirajo minimalno enkrat na leto.
Prav vsi filmi vedno pozabljajo, zrak in rastline še zdaleč niso edino kar človek potrebuje za preživetje, ampak, da je imunski sistem človeka edino, kar nam omogoča življenje skupaj z virusi in bakterijami.
Človek, pravzaprav vsako višje razvito bitje je sposobno preživeti samo na enem planetu in samo v enem času.
Že potovanje nekaj 1000 km daleč po našem planetu Zemlja zahteva kar nekaj raznoraznih injekcij, da lahko preživiš potovanje.
Brez popolnoma neprodušno zaprtih vesoljskih oblek in dihanja iz bombe ne bi preživeli na nobenem planetu, pa če je še tako lepo zelen in poln gozdnih površin. Smrtonosni virusi in bakterije so vedno tam, da poskrbijo, da tam preživi samo kar se tam tudi rodi.
Zaradi tega preprostega dejstva so vsi vesoljski ZF filmi in serije bedarija, ampak na take "malenkosti" pač ne moremo gledati.
Treba bi se bilo preseliti na začetek, kjer se je življenje na Zemlji tudi začelo in sicer v Afriko.
In nikakor ne pozabimo, da imajo ženske v kriznih razmerah v svojem življenju nekje okoli 15 otrok, od 15 do 45 leta je 30 let in nekako na 2 leti pride en otrok. Od teh 15 ponavadi umrejo trije, 12 otrok na družino je pa povsem realna številka za računanje prirastka.
Kar se pa tiče tujih planetov je pa vse skupaj nesmiselno, ker če so na planetu rastline, so tam nujno tudi virusi in bakterije. Ti so na planetih vedno pred rastlinami.
Nobeno bitje, ki si ni skozi dolga leta odraščanja sproti izpopolnjevalo imunski sistem ne bi na tujem planetu preživelo več kot nekaj dni.
Tudi če bi na Zemlji lahko potoval v preteklost ali prihodnost za več kot 100 let bi v nekaj dneh umrl, ker tvoj imunski sitem ni prilagojen na viruse in bakterije tistega časa. Le ti mutirajo minimalno enkrat na leto.
Prav vsi filmi vedno pozabljajo, zrak in rastline še zdaleč niso edino kar človek potrebuje za preživetje, ampak, da je imunski sistem človeka edino, kar nam omogoča življenje skupaj z virusi in bakterijami.
Človek, pravzaprav vsako višje razvito bitje je sposobno preživeti samo na enem planetu in samo v enem času.
Že potovanje nekaj 1000 km daleč po našem planetu Zemlja zahteva kar nekaj raznoraznih injekcij, da lahko preživiš potovanje.
Brez popolnoma neprodušno zaprtih vesoljskih oblek in dihanja iz bombe ne bi preživeli na nobenem planetu, pa če je še tako lepo zelen in poln gozdnih površin. Smrtonosni virusi in bakterije so vedno tam, da poskrbijo, da tam preživi samo kar se tam tudi rodi.
Zaradi tega preprostega dejstva so vsi vesoljski ZF filmi in serije bedarija, ampak na take "malenkosti" pač ne moremo gledati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
lol.... cluttered synopsis, I get it... holidays and alcohol can do this to you
poglej zadnja 2 moja posta
poglej zadnja 2 moja posta
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 93079 (17688) | Barakuda1 |
» | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 48442 (13778) | vostok_1 |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11799 (9230) | Jst |
» | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12742 (10897) | yoco |
» | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12809 (9989) | Brane2 |