» »

Semolič : 'Odstopil ne bom', kljub temu, da me delavci nočejo

Semolič : 'Odstopil ne bom', kljub temu, da me delavci nočejo

«
1
2 3
...
5

luli ::

Kako dolgo bo še vzdržal?

Po moje ne bo preživel jeseni.

xabre ::

Kaj pa pol? A če bojo pa enga druzga dal bo pa kej boljš?

Če se možakar trudi kolikor se lahko, potem ne bo nič pomagalo če ga zamenjajo. Pa delavci žal verjetno spet ne bodo zadovoljni, ker ne bo po njihovo, čudežev se pa ne da delat.

Utk ::

Možakar se že trudi, za svoj žep in svojo stranko. Če ga zamenjajo pa seveda ne bo nič boljše pod to vlado. Bo pa boljše pod kakšno drugo, če ne bo več Semolič kričal proti njej, samo zato, ker ni njegova.

Alencica ::

Pa kaj je s tem obdačevanjem menederskih odpravnin?
To bojo samo na pleča podjetja (delavcev, aktive) prevalil, bodo pač povečal znesek, da bo neto iznos isti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Alencica ()

USS Liberty ::

Moram reči, da sem res pozitivno presenečen, da so delavci končno spoznali kakšen je pravi obraz tega prevaranta Semoliča. Dolgo je trajalo, da so ga pogruntali, a vseeno bolje sedaj kot pa nikoli...

Nimam nič proti sindikatom in sindikalnemu organiziranju, saj so delavci šibkejša stran nasproti delodajalcem. Vendar sindikati morajo biti neodvisni od politike, kar pa Semolič in vodstvo ZSSS sigurno niso, saj so totalno zalizani s politiko in tudi kapitalom, za delavce pa jih "skrbi" samo takrat, kadar ni prava politična opcija na oblasti...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

cekr ::

Se spomnim mnogo let nazaj, ko je Semulič komaj vstopil v sindikat. Čez par dni pa je bil že taglavni.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

poweroff ::

Skupinska zabava neoliberalnih desničarjev z dolgimi nosovi?

Vi kar.
sudo poweroff

Valvoline ::

Semolič-fuhrer med sindikalci,njega se ne da zamenjat,sam revolucija al pa metak v glavo :D

mtosev ::

ima pa fajn placo: 1600 al 1700Eur. niiiiice :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Phoebus ::

za njega konkretno mi je vseeno, ampak a 1600, 1700 je niiiiiiice plača za nekoga ki naj bi predstavljal XY ljudi in za njih nosil naprodaj svoje ime?
Aja, seveda, samo "moj" poklic je vreden miljaužnt plače, ostali dobivajo prevelike plače :)

djordjevic ::

Normalno, da je lepa plača. Za nekoga, ki prejema mamino žepnino. :P
No grave is deep enough to keep us in chains.

MadMicka ::

luli, Semolič je rekel, da ima še vedno večinsko podporo med člani sindikata in da zato ne bo odstopil. Tako da ne vem, kakšen smisel ima, da si izmisliš naslov.

Sicer pa kot zanimivost, dejansko Semolič kot sindikalist nima vpliva na Muro ali pa Gorenje. On s podjetji in njihovimi vodstvi nima nič. ZSSS je precej komplicirana zadeva. V vsakem podjetju, kjer je sindikat, pa v posameznih panogah pa na posameznih območjih, ima sindikat lastnost pravne osebe. In jasno v vsaki pravni osebi je drug sindikalist šef. Semolič pa je šef centrale, tj. sindikata ZSSS, kamor se združujejo posamezne panoge. Skratka milijon različnih pravnih oseb. Neverjetno. Sicer pa šefa sindikata v podjetju tako ali tako postavijo delavci. Primer Mure: če niso bili zadovoljni z vodstvom sindikata v podjetju, bi ga lahko kadarkoli zamenjali. Sicer ne bi bilo nič bolje oz. drugače, ampak če bi se zaradi tega bolje počutili, tudi prav. Lahko bi ustanovili tudi nov sindikat. Stroškov ni nobenih. Lahko bi delali kar bi hotli. Ampak dreti se na Semoliča, ki nima z Muro in Gorenjem nič, in ki pride tja, da bi dal svojo moralno podporo, nima nobenega smisla.

Tako kot delavec ne more preprečiti zloma podjetja, tudi sindikat tega ne more storiti. Kar pa bi sindikat lahko storil, je pa to, da bi skušal v podjetjih pravočasno zaznati kakšne hude lumparije in jih naznaniti policiji. Ampak, pogosto tudi to nič ne nuca, saj se policija tega otepa kot hudič križa. Namreč, ogromno truda, časa, ljudi, sredstev itd., je potrebno, če hočeš pred sodiščem dokazati vodstvenemu kadru, da so izčrpavali podjetje.

Skratka, hočem povedati, da stvari včasih niso tako enostavne, kot ljudje mislimo.

stuff ::

Problem današnje družbe je to, da vsi gledajo skoz smer delavcev, višje pa očitno neznajo. Demokracija ni komunizem.

luli ::

luli, Semolič je rekel, da ima še vedno večinsko podporo med člani sindikata...


Ob to se ne spotikam. Od delavcev bi bilo neumno, da bi sindikat podpirali, če ne bi imel. Seveda pa je ob tem noče povedati števila ljudi, ki so iz sindikata izstopili. Še več, noče niti povedati trenutnega števila.

Za začetek en izmed mnogih linkov
http://www.zurnal24.si/Skrivalnice-sind...

MadMicka ::

luli, noben sindikat ni dolžan nobenemu povedati, koliko članov ima, niti koliko jih je izstopilo. Poleg tega Semolič, niti nihče drug ne ve točnega števila članov v ZSSS. In tega sedaj tudi pri najboljši volji sploh ne more povedati. Nadalje, tudi če bi nekateri izstopili iz članstva v ZSSS, bi trajalo več kot mesec, da bi vsi ti podatki prišli na centralo. Pa ne pozabi, da je ZSSS zgolj največja sindikalna centrala, še zdaleč pa ni edina.

Še vedno nisi razložil, zakaj potem tak naslov, če se pa tudi sam strinjaš, da ima Semolič dovolj podpore med članstvom? Ali pa nemara misliš, da lahko o šefih sindikata odločajo nečlani?

Pšenični ::

"Skratka, hočem povedati, da stvari včasih niso tako enostavne, kot ljudje mislimo."

Stvari so včasih čisto enostavne. Kupljen sindikat in sicer se vodstva poslužujejo najraje višanje plače kakšnemu sindikalnemu primitivcu, npr. da dobi za 50% večjo plačo več, kot bi jo dejansko dobil, sodelovanje sindikalistov v lastniški strukturi, razne bonitete, itd.

Tako prepariran sindikalist bo pač zastopal interese delodajalca in ne delavcev. Sindikalisti navadno vedo več kot ostali delavci o poslovanju podjetja, ker je že njihov položaj takšen. Govoriti da ne morejo narediti nič, je brezveze.

Ozimnico si namreč raja dons lahko tud sama zrihta za normalno ceno. Problem je sam kitajska plača, ki jo dobivajo delavci sredi evrope.

Kariero Semoliča spremljam že kar nekaj let. Je tko k pravjo dons "kr neki", zato mu bodo tisti , ki so še normalni čimprej nehali plačevat članarino. Osip pa normalno imajo, sej je večina realega sektorja, ki je šla v stečaj bila v njegovem sindikatu. Heh, pa kako so nategnili delavce Mure, da so sredi Ljubljane demonstrirali v tišini, heh, v soboto, da niso motili nikogar (Vidim da obladajo psihologijo množic).

Ja ljube duše sem takrat razlagal doma, demonstracije so zato da se pokaže nezadovoljstvo, da se folk v Ljubljani začne zavedat kaj se dogaja. Naslednjič po tem ključu bi lahko pričakovali demonstracije nekje v Kočevju, pod Snežnikom, ali v kakšnem zapuščenem vojaškem objektu, da ja ne bodo lačni delavci koga motili. Managerji se namreč najbolj bojijo prav tega,kar se dogaja sedaj, javno nezadovoljstvo delavcev ali po domače bi rekli temu, javno pranje umazanega perila. Saj pol k pride kupec v trgovino ne kupi npr. proizvoda iz firme, kjer delajo tako grdo z delavci. To pač vpliva na podzavest ljudi, pa če to hočemo ali ne. Vsak namreč rajši kupi proizvod firme kjer imajo urejene odnose, so delavci zadovoljni in dobro plačani, dobra blagovna znamka lahko vsebuje tud te elemente, poleg kvalitete in ostalih. Torej lahko rečemo, da gledano s strani interesov delavcev ulica v vsakem primeru deluje.

Sam se mi zdi, da so delavci že ugotovili, da se ti modeli delajo norca iz njih, zato bo v Ljubljani še zlo vroče sredi mrzle jeseni.

O sindikalnem šefu odloča na nek način vsak član sindikata, in sicer lahko tud na način da se izpiše iz njega. Ko se izpiše še zadnji oziroma predzadnji član postane zadeva nekoliko nerodna.(verjetno že dosti prej)

USS Liberty ::

>>>>>>Skupinska zabava neoliberalnih desničarjev z dolgimi nosovi?

ti presnete delavke gorenja in mure... same desničarske neoliberalke...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Pšenični ::

"ti presnete delavke gorenja in mure... same desničarske neoliberalke..."

....ki nimajo mulcem doma dat kaj za jest. Zdej nimajo več kam, stisnili so jih v kot. Delavce namreč. Dobra podlaga za družbene spremembe.

darkolord ::

Vsak namreč rajši kupi proizvod firme kjer imajo urejene odnose, so delavci zadovoljni in dobro plačani
Na račun višje cene izdelkov? Veš de...

borchi ::

v čem je problem? delavci se bodo losali sindikalistov/sindikatov.

kaj češ lepšega?!
l'jga

USS Liberty ::

....ki nimajo mulcem doma dat kaj za jest.


Vlada bo lačne mulce odvzela delavkam in jih dala v posvojitev homoseksualcem...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Pšenični ::

"Vlada bo lačne mulce odvzela delavkam in jih dala v posvojitev homoseksualcem..."

To bi bila varijanta, če bi bil Yipe predsednik Slovenije, ker pa ni, bo referendum, in tam bojo homoseksualci potegnili.

"Na račun višje cene izdelkov? Veš de.."

V sedanjem času pri nakupu odločajo malenkosti. Imaš dva enaka proizvoda, kvaliteta, cena... Vendar v enem podjetju grdo delajo z delavci in ti to veš....Kateri proizvod boš kupil, če boš izbiral med tema dvema.

MadMicka ::

Hočeš nočeš, delavci se lažje borijo za svoje pravice, če so organizirani. Organizaciji pa se lahko reče tako ali drugače, lahko sindikat, lahko kakorkoli drugače.

Primer nižanja bolniških nadomestil: Brez ustrezne organizacije delavcev jim bodo bolniška nadomestila znižali. Jih ne bo branila nobena politična stranka. Branijo se lahko le sami, z množičnostjo. Tako potem oblast raje popusti, kot pa, da izgubi na volitvah.

p.s: osebno sem za nižanje bolniških nadomestil, vendar ne pri najnižjih plačah.

darkolord ::

V sedanjem času pri nakupu odločajo malenkosti. Imaš dva enaka proizvoda, kvaliteta, cena... Vendar v enem podjetju grdo delajo z delavci in ti to veš....Kateri proizvod boš kupil, če boš izbiral med tema dvema.
Jasno tistega, kjer majo delavci svoje osebne maserje, dobre plače, ...

V praksi je pa tako, da imaš dva enaka proizvoda, enako kvalitetna, cena se pa razlikuje za 30%. Katerega boš vzel? Seveda cenejšega, tudi če ga šivajo suženjski otroci.

kopernik ::

p.s: osebno sem za nižanje bolniških nadomestil, vendar ne pri najnižjih plačah.


Si mogoče tudi za nižanje prispevkov pri najvišjih plačah ?

Kretenizem, no, kaj naj rečem drugega. Najprej bi rad čimveč pokasiral, nato pa tistim, ki največ vplačujejo, še nudil najslabše storitve. EDIT: zakaj ne raje kar takoj direktno poveš, da bi rad zvišal prispevke višjim plačam ? Saj vem, lepše se sliši, če rečeš, da imaš socialni čut in pomagaš majhnim plačam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

MadMicka ::

kopernik, sodobna država je tudi socialna država. Socialna država, to danes pomeni, da ljudje ne ckrnejo od lakote in da ne živijo kot garjavi psi. Če ima nekdo minimalno plačo neto 420 EUR, in bi bolniške znižali iz 80% na 70%, bi dobil le še 294 EUR plače in se mu bi 10% še kako poznalo, nekdo, ki pa ima plače neto 1000 EUR, pa s 700 EUR lahko prišel brez problema skozi.

p.s.; od kje teb take kretenske misli, češ, da jaz hočem, da se prispevki pri plačah zvišajo?

Sicer pa, če si sledil zadevam, je tudi predlog ministrstva, da se omejijo bolniška nadomestila pri višjih plačah in ne pri vseh plačah.

aja, pa še to: zdravstvena blagajna temelji na solidarnosti. Brez skrbi, da tudi tisti, ki imajo nadpovprečno plačo in gredo v bolniško, v kratkem izčrpajo tisto, kar so vplačevali, nato pa po tvoje kradejo drugim (mislm, kretenizem)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

poweroff ::

>>>>>>Skupinska zabava neoliberalnih desničarjev z dolgimi nosovi?

ti presnete delavke gorenja in mure... same desničarske neoliberalke...

Dajmo si bit na jasnem. Gorenje in Mura sta posledica neoliberalizma.

Neoliberalci brez slabe vesti selijo proizvodnjo na Kitajsko ali uvajajo tim. flesibilizacijo. In to je tsto, kar grozi delavcem. Neoliberalizem.

Naj pred delavke Mure stopi Mićo Mrkaić in jim naredi polurno predavanje o neolibealnih postulatih.
sudo poweroff

opeter ::

Če ima nekdo minimalno plačo neto 420 EUR, in bi bolniške znižali iz 80% na 70%, bi dobil le še 294 EUR plače in se mu bi 10% še kako poznalo, nekdo, ki pa ima plače neto 1000 EUR, pa s 700 EUR lahko prišel brez problema skozi.


Tisti, ki ima 1000 EUR plače, mora plačat 300 EUR za vrtec BTW (vsaj v naši občini v SV Sloveniji).
Zdaj, če se bo 1000 EUR zmanjšalo na 700 EUR, pa smo kje?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

kopernik ::

kopernik, sodobna država je tudi socialna država. Socialna država, to danes pomeni, da ljudje ne ckrnejo od lakote in da ne živijo kot garjavi psi. Če ima nekdo minimalno plačo neto 420 EUR, in bi bolniške znižali iz 80% na 70%, bi dobil le še 294 EUR plače in se mu bi 10% še kako poznalo, nekdo, ki pa ima plače neto 1000 EUR, pa s 700 EUR lahko prišel brez problema skozi.

p.s.; od kje teb take kretenske misli, češ, da jaz hočem, da se prispevki pri plačah zvišajo?

Sicer pa, če si sledil zadevam, je tudi predlog ministrstva, da se omejijo bolniška nadomestila pri višjih plačah in ne pri vseh plačah.

aja, pa še to: zdravstvena blagajna temelji na solidarnosti. Brez skrbi, da tudi tisti, ki imajo nadpovprečno plačo in gredo v bolniško, v kratkem izčrpajo tisto, kar so vplačevali, nato pa po tvoje kradejo drugim (mislm, kretenizem)


Socialna država se napaja iz davkov in prispevkov. Že tako imamo le-te izjemno visoke, zato pravim, da so tvoje ideje kretenizem. Državne jasli je potrebno uravnavati še na kakšen drug način, ne samo s striženjem ovc.
Mimogrede, če hočeš pri nizkih plačah imeti višje nadomestilo za bolniško je to isto, kot bi rekel, da želiš pri višjih plačah zvišati prispevke. Ni neke bistvene razlike.


aja, pa še to: zdravstvena blagajna temelji na solidarnosti. Brez skrbi, da tudi tisti, ki imajo nadpovprečno plačo in gredo v bolniško, v kratkem izčrpajo tisto, kar so vplačevali, nato pa po tvoje kradejo drugim (mislm, kretenizem)


Polagaš mi besede v usta, ki jih nisem izjavil. Kje sem rekel, da kdo komu krade ? Prepih med ušesi ? Pravzaprav niti ne štekam, kaj ima to vezo s tistim, kar sem prej povedal.

Icematxyz ::

Sindikati so premili v naši državi. Milih sindikatov pa delavec v bistvu ne potrebuje ker mu ne koristijo.

poweroff ::

Za neoliberalce so še preveč odločni. Bi jih kar ukinili.
sudo poweroff

borchi ::

> Za neoliberalce so še preveč odločni. Bi jih kar ukinili.

ampak v tej temi pa jočejo, kako nepravično je, da sindikati delujejo samo proti desni vladi.

(v interesu bi jim moralo biti, da imamo cel cajt levo vlado)
l'jga

Icematxyz ::

Nemogoče je ukiniti voljo ljudi. Izrazi se vedno v takšni ali drugačni obliki. Politične stranke so pa le to. Politične stranke. Njihova moč ni neomejena. Treba pa se je vprašati zakaj neka politična stranka ki zagovarja ukinitev sindikatov sploh pride do te moči da lahko o takšnih potezah resno razmišlja?

Zaradi ozkega kroga ljudi ki si s tega obetajo koristi ali zaradi revolta večine ker niti tisti ki ga sindikat zastopa ne verjame več da dela v njegovo dobro? Predvsem pa ne vidi rezultatov?

Nekdo vidi jokanje po tv kako so si nekateri ubogi ki morajo v težkih pogojih delati za mezdo. In to posluša 20 let. On pa še vedno dela v težkih pogojih za isto mezdo. In celo ob prvih znakih krize ga brcnejo na cesto? Zakaj bi takšna oseba sploh želela sindikat?

In pa točno se vidi kateri sindikati so sedaj na udaru?

krneki0001 ::

V indiji so delavci šefa, ki jih je odpustil s koli nalomili. Dobil je "odpravnino" in nagrobnik. Pri nas so zaenkrat še ovce, ki blejajo, ampak ko jim bo šlo pošteno za nohte, lahko tudi kak direktorček pokasira taklo "odpravnino" kot ta v indiji.
Bi rekel celo, da se to mora zgodit in da fašejo eni trije, štirje, da se bodo spametovali pa ljudi plačali kot se spodobi.

opeter ::

V indiji so delavci šefa, ki jih je odpustil s koli nalomili. Dobil je "odpravnino" in nagrobnik. Pri nas so zaenkrat še ovce, ki blejajo, ampak ko jim bo šlo pošteno za nohte, lahko tudi kak direktorček pokasira taklo "odpravnino" kot ta v indiji.
Bi rekel celo, da se to mora zgodit in da fašejo eni trije, štirje, da se bodo spametovali pa ljudi plačali kot se spodobi.


Se stirnjam. Tale oblika sistema, ki ga imamo danes, je le po godu nekaterih. Za večino pač ni.
Da ne bo pomote, ne zagovarjam totalitarizem v bilokakšni formi.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kopernik ::


ampak v tej temi pa jočejo, kako nepravično je, da sindikati delujejo samo proti desni vladi.

(v interesu bi jim moralo biti, da imamo cel cajt levo vlado)



Nedavno si omenjal, da bi ob davčnih spremembah slovenija gorela in jaz sem ti odvrnil, da zna biti, da bo tudi brez davčnih sprememb gorela. Zgleda, da je gorenje (z malo in veliko začetnico) neizbežno, zato bi mogoče veljalo razmisliti o korenitih refrmah. Bomo videli, kakšno pot bo izbrala sedanja oblast sedaj, ko je denarja manj, potrebe pa enake ali večje kot prej.

darkolord ::

V indiji so delavci šefa, ki jih je odpustil s koli nalomili. Dobil je "odpravnino" in nagrobnik. Pri nas so zaenkrat še ovce, ki blejajo, ampak ko jim bo šlo pošteno za nohte, lahko tudi kak direktorček pokasira taklo "odpravnino" kot ta v indiji.
Bi rekel celo, da se to mora zgodit in da fašejo eni trije, štirje, da se bodo spametovali pa ljudi plačali kot se spodobi.
A ni pol že bolš nekomu za šalterjem v banki dat tako "odpravnino" pa dobiš direkt "plačilo, ki si ga očitno zaslužiš"

borchi ::

@kopernik: se trudim videt povezavo, pa mi ne gre. kot da se sindikati borijo za manjšo obremenitev plač srednjega in višjega sloja delavcev in manj socialnih transferjev.

SE NE, ravno nasprotno!

res ne vem kaj bi rad povedal. potrebne korenite spremembe si jaz in ti predstavljama POPOLNOMA drugače kot sindikati in gorenjevke... midva lahko samo upama, da bo vlada še naprej hodila po poti, ki jo je začrtala z muro (pa čeprav ostali brez tradicionalnih zaveznikov - sindikatov. sicer vem, da se bo sindikat našlepal potem na našo "desnico", tako kot so se penzionisti na janšo, ampak vseen...). bi pa jaz vseeno raje videl kakšno molotovko manj po cestah...
l'jga

kopernik ::

borchi, saj ravno to pravim. Če se že ne moremo izogniti nemirom, potem lahko stisnemo skozi kakšno bolj radikalno spremembo :->. Seveda vem, da se sindikati ne bi strinjali ...

borchi ::

> Če se že ne moremo izogniti nemirom, potem lahko stisnemo skozi kakšno bolj radikalno spremembo :->. Seveda vem, da se sindikati ne bi strinjali ...

jaz mislim, da če pride do večjih nemirov bo resnično velika možnost za kakšne bolj radikalne spremembe.

"naši" jih bodo tolkli z "kaj pa jemljete kredite za cote, avše", "njihovi" pa nas s palcami. bogve, če bom hotu heroja špilat. zna bit, da bo na koncu radikalna sprememba v smeri socializma...
l'jga

WarpedGone ::

Naj pred delavke Mure stopi Mićo Mrkaić in jim naredi polurno predavanje o neolibealnih postulatih.


A bo dovolj Tomaž Štih?

... In ker sta pri nas marksistična ideologija in politična korektnost še vedno sopomenki in je edino pravo zlo resnica, ni nikogar, ki bi na glas povedal nekaj bridkih dejstev -

Prvič. Normalno je, da imajo industrijski delavci 500 evrske plače. Kaj je bilo pa v preteklosti storjeno, da ne bi bilo tako? Vztrajanje pri social-korporativističnemu gospodarskemu modelu bo položaj delavca le še poslabšalo. Dekreti in hipokritsko zgražanje nad realnostjo morda prinaša politične točke, pomaga pa ne. Pomagala bi nižja javna poraba, nižji davki, zasebne univerze, odprtost za tuja vlaganja, deregulacija in konkurenca, umik politike iz gospodarstva. Toda vse to smo zamudili. In če to danes sprejmemo, bomo morali vseeno stisniti zobe in potrpeti nekaj let, da bo pričelo delovati. Tisti, ki se danes zgražajo nad realnostjo so jo včeraj z zagovarjanjem gradualizma pomagali ustvariti. Za zavedene, ki so se znašli v nezavidljivi situaciji je to težek čas. In še vedno se jim laže in se jih tolaži s pravljicami, da bo ta nepravični čas minil in jih boljše življenje čaka za ovinkom, če bodo le volili za neke nove sladkoustne social- populiste.

Čakajo jih le spremembe in trdo delo.

Drugič. Normalno je, da so ljudje, ki so na isto delovno mesto prišli z osemnajstimi leti in nameravajo od tam oditi s šestdesetimi ter se (primer je iz IUV) na delo ne želijo voziti iz Vrhnike v Ljubljano težko zaposljivi. Gospodarstvo takšnih delovnih mest ne more ustvariti. Država pa si potreb za takšna delovna mesta v javni upravi ne more izmisliti brez da bi s tem uničila druga delovna mesta.

Tretjič. Nacionalisti (iz SLS, NSi in SDS) in socialisti (iz Zares, LDS, Desus in SD) so želeli državni vpliv v gospodarstvu. Zdaj pa se čudijo slabemu upravljanju. V uprave in nadzorne svete so nastavljali politike in akademike iz slonokoščenih stolpov. Zdaj se sprašujejo, odkod vsa ta spolitiziranost in akademska neživljenjskost gospodarstva. Dobro jutro socialisti. Dobro jutro nacionalisti. Kako kaj vaš spomin? Niste včeraj razlagali, da bosta nacionalni interes in politični nadzor zagotovila socialno pravičnost, trajnostni razvoj in ne vem kaj še vse?

Četrtič. Ko je bilo treba pred štirimi leti s podporo reformam ustvariti okoliščine za podjetništvo, so jih sindikati minirali. Niso dovoliti vstopa "neoliberalnim" tujim investitorjem. Niso dovolili fleksibilnejšega trga dela. Ni se smelo stimulirati mladih strokovnjakov z enotno davčno stopnjo in z razlikami v plačah. Niso dovolili konkurence pri izvajanju javno financiranih storitev. Zdaj, ko smo soočeni s posledicami vseh teh socialističnih zablod pa bi radi, da menedžerji kot nekakšni čarovniki "vse rešijo, sicer pa niso nič prida". Najprej z valjarjem povozijo pešca. Potem pa govorijo, da kirurg nima pojma. Naj pod temi pogoji Semolič razvija in naj Mencinger prodaja za nas.

Petič. Plača vodilnega delavca je dogovor lastnika in vodilnega delavca. Za javnost tu ni prostora. Vtikanje v ta dogovor je vdor v zasebnost in je nemoralno. Kdor želi biti boljše plačan naj to zahteva od podjetja v katerem dela. Ovrednoti svoj prispevek in argumentira, zakaj si zasluži višjo plačo. Če mu ne uspe in je prepričan, da je vreden več naj zamenja službo. Vse je bolje kot vohuniti za plačilnimi listki sodelavcev. Pogodba med podjetjem in delavcem javnost zanima le kadar je podjetje državno. In res je da se tudi v politično nadzorovanih podjetjih dogajajo prav neokusni plačni ekscesi, šolski primeri nesposobnosti menedžmenta in celo navadno rokovnjaštvo. Škoda ker "saj smo jim rekli" nikoli ne pomaga.

Šestič. Menedžerji politično nadzorovanih podjetij - prenehate že enkrat jamrati in se primerjati z zahodnimi kolegi. Če ste v resnici menedžerske super-zvezde in ne zgolj člani polit-korporativnih navez tipa Forum-21 ali Yes, ki grejete stolčke do prihodnjih volitev; potem se zaposlite v zasebnem podjetju in nam to dokažite. V državnih podjetjih so pogoji dela lažji, plače pa temu primerne. Sprijaznite se s tem.

in

Sedmič. Novinarji naj namesto neto izplačil pred kamerami pokažejo bruto - bruto strošek delavca za podjetje. Na neto izplačilo odločilno vpliva tudi požrešnost države in podjetja in lastniki ne morejo več kriti neobvladljivih apetitov politike. Visoke progresivne obdavčitve pomenijo, da podjetje porabi bistveno več denarja za plače vodilnih delavcev in ga ostane manj za plače delavcev na delovnih mestih z nizko dodano vrednostjo. Razliko pa dobi država. In da se mladim strokovnjakom ne izplača delati v Sloveniji. Tisti, ki so za progresivne obdavčitve pa običajno ne znajo inovirati. Razen iz področja pravičništva po principu: "Več zame in za moje volilce je pravično, vse drugo pa je nepravično".

Paradoksalno je, da so -ko po desetletjih marksističnih prijemov podjetjem dodana vrednost na zaposlenega ne omogoča več večjih plač od 500 evrov- ravno marksisti ponavadi prvi na barikadah. Besni, ker se realnost ne obnaša tako, kot so si v svojih utopičnih sanjah predstavljali.

Čas je da odrastejo.


Čas je da odrastejo delavci in delavke mure, čas je da odrastejo komunajzarski šlogarji in čas je da odrasteš ti, mataj.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

USS Nimitz> Vlada bo lačne mulce odvzela delavkam in jih dala v posvojitev homoseksualcem...

Ja, vsaj lačni ne bodo, ker so homoseksualci z družinami praviloma knowledge workers z visoko izobrazbo.

Icematxyz ::

Mura kot je bila (in trenutno še je) z zgornjim tekstom nima kaj dosti skupnega.

Če smo popolnoma korektni gre za političen dialog "opozicije" z pozicijo stanja ki se ga vzdržuje v Sloveniji? Manifest neke vrste?

Pa ne pomeni da je zato vse predlagano slabo ali pa apriori dobro in pravilno. Ampak problem je v tem da se mi na forumu lahko dogovorimo kaj je in kaj ni dobro in presežemo polarizacijo. Ampak zmore to tudi naša država?

borchi ::

pa kaj še. počakaj da kmeteki in valvolineki prikolovratijo v temo. boš mel ti konsenz...
l'jga

poweroff ::


A bo dovolj Tomaž Štih?

Odlično. Kdaj gre to v Muro razložit delavkam osebno? Grem lahko poslušat?

Petič. Plača vodilnega delavca je dogovor lastnika in vodilnega delavca. Za javnost tu ni prostora. Vtikanje v ta dogovor je vdor v zasebnost in je nemoralno.

Ko to reče Štih, je zakon, ko to rečem jaz, je pa to komunistični anarholiberalizem.

Dvolično.

Čas je da odrastejo delavci in delavke mure

Grem lahko zraven, ko jim boš to povedal?
sudo poweroff

WarpedGone ::

Petič. Plača vodilnega delavca je dogovor lastnika in vodilnega delavca. Za javnost tu ni prostora. Vtikanje v ta dogovor je vdor v zasebnost in je nemoralno.
Ko to reče Štih, je zakon, ko to rečem jaz, je pa to komunistični anarholiberalizem.
Dvolično.


Zopet slamnati možje? Me veseli da se vsaj občasno strinjamo.

Grem lahko zraven, ko jim boš to povedal?

Ravnokar sem jim.
Zbogom in hvala za vse ribe

borchi ::

> Ravnokar sem jim.

eh. niso slišale, so jim odklopli štrom in internets...
l'jga

Aljaz1980 ::

USS Nimitz> Vlada bo lačne mulce odvzela delavkam in jih dala v posvojitev homoseksualcem...

Ja, vsaj lačni ne bodo, ker so homoseksualci z družinami praviloma knowledge workers z visoko izobrazbo.

trenutno še brez družin, se mi pa zdi zaminivo kako se imajo homo za boljše od hetero vsepovsod, spominjate me na vegije ki so itak uber človeki, ker ostali jemo trupla od živali;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Aljaz1980 ()

USS Liberty ::

>>>>>>>Ja, vsaj lačni ne bodo, ker so homoseksualci z družinami praviloma knowledge workers z visoko izobrazbo.

vau.... kaj ne poveš... homoseksualci se ne dogirajo, ne pijejo, se ne tepejo, pa še vsi po vrsti so visoko izobraženi intelektualci... to so res popolni ljudje...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Tear_DR0P ::

USS Nimic - ni panike - homoseksualci še nimajo pravice do posvajanja otrok. jo imajo pa romi :D oni vsaj normalno živijo z atom in mamo - pa delajo tudi, take prave naravoslovne službe majo, ne nekih družboslovnih
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako izbrati koga odpustiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16838228 (31033) Invictus
»

Apple, Google, Intel in Adobe ponudili premalo, tožba zaposlenih gre dalje

Oddelek: Novice / Tožbe
128067 (5938) sisemen 
»

Prevoz do dela (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12126836 (22922) Invictus
»

Vegrad: ali je to sploh mozno? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11119305 (15217) lexios
»

Delitev dela dobička odslej obvezna (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55365102 (56481) TESKAn

Več podobnih tem