» »

Vegrad: ali je to sploh mozno?

Vegrad: ali je to sploh mozno?

1 2
3
»

poweroff ::

Ja, slednje furajo desničarji. Umetno ustvarjena grupacija na emocionalni ravni je npr. lokalpatriotizem...
sudo poweroff

solatko ::

Ljudje so bili leta 1991 močno zavedeni, saj ni šlo v prvi vrsti za osamosvojitev in ustvarjanje lepe, socialne in za vse prijazne države, temveč v prvi vrsti za politične pohlepneže, ki v prejšnji ureditvi niso mogli nakrasti tistega, kar so potem lahko. Šlo je za revanšizem, temelječ še na bližnji zgodovini, po možnosti preureditev lete in sesutje vsega, kar je bilo v prejšnjem sistemu dobro za večino prebivalcev.
Ljudje so volili tisto kar je na trgu, ves izbor pa je sila reven in za volilce razen "desni", "levi", praktično enakovreden. Politične kvalitete ni, saj izhajamo iz naroda hlapcev, brez politikov, šolanih v poštenju in odrekanju ni prav nobene perspektive za ta večino, nategnjen folk.

Problem je v tem, da si mora danes vsak, ki pride na funkcijo, najprej zagotoviti lastno udobje, premoženja za nekaj rodov in lagodno preživetje v prihodnosti. S tem namenom je bila tudi postavljena vsa zakonodaja, postavljena brezzoba policija (ki je sposobna se ukvarjati samo z mičkenimi lopovčki in preprodajalčki, že večkratni hudi kršitelji CPP so za njih nerešljiv problem), skorumpirano sodstvo, ki je dobro zaživelo šele z osamosvojitvijo.

Če bi prav zagrabili enega večjega lopova, bi se vslul plaz (tako kot pri siciljanski mafiji), velik problem pa bi bila kapaciteta naših zaporov.

Raja, pa neumna kot je, si še sindikatov ne zna postavit, kako bo šele odločala o pravih in nepravih politikih.

Najprej bi morali uzakoniti eno temeljno pravilo demokracije:

vsako odločanje volilcev, pri katerem je manj kot 50%+1 udeležencev, je neveljavno, saj bi se ravno z bojkotom volitev, najlažje pokazalo, da ni koga volit, ravno tako referendum, ni zavezujoč, če ni glasovalo najmanj 50%+1 volilec.

Takih osnovnih pravil prave demokracije, v Slovenistanu ne bomo dočakali in smo v situaciji, da 15 ali 20% političnih ritoliznikov, odloča o življenju vseh državljanov.

Karaya 52 ::

Elemente povežem v poljubno število množic, s poljubnim številom presekom, kakor mi v danem trenutku najbolj ustreza. Danes so to Vegradovi delavci, jutri bo nekdo drug. Država ni odpovedala ker nebi bdela nad temi skupina, nasprotno, povozila je najmanjši člen te grupacije, posameznika. Slednjemu, preko raznih diskriminacij (negativnih in pozitivnih) postavlja nenehne prepreke pri uresničevanju lastnih ambicij. "Skupaj zmoremo vse" in izpeljanke so za odmet, vse dokler bodo cilji skupine pomembnješi od posameznikovih in na to pot smo krenili ob osamosvojitvi in kot kaže imamo še dober del poti pred sabo. Nekaterim se še kolca po zgubljenih privilegijih, četudi nematerialnih, rahlo bizarnih (imeli smo kult šoferjev avtobusov, rudarjev, steklarjev, železarjev...). Zanimivo da ne kmetov, sem prepričan da tudi kmetov če bi poznali sovjetske kolhoze. Lokalpatriotizmi, vasizmi so samo del folklore, bolj za hec kot za res. Se pa bojim da samo poštenje ni dovolj, če je ideja zanič je zanič, tudi če si svetnik ali Pahor.

solatko ::

Karaya 52 - Kje pa naj bi se naučili voditi pošteno in uspešno politiko, večina doktoratov pri doktorjih družbenih ved, je iz tem družbenega samoupravljanja, potem pa poleg neznanja, dodamo še ščepec ali kar korito nepoštenja, pa imamo, kar imamo. Izbira je taka kot je, ni pa tle nostalgija po preteklih časih, temveč nostalgija po spoštovanju delavnega človeka - ne glede na nivo izobrazbe in dela, ki se opravlja kvalitetno.
To da je človek vreden manj kot nič, si Slovenci nismo zaslužili in v prejšnjem sistemu, za večino ni bilo tako brezupno.

Karaya 52 ::

Da ne boš mislil, da samo ljudje za tekočim trakom pogrešajo spoštovanje oz. kult. Nemalo akademikov večkrat potarna da so samo še ... emšo cifre. Trenutno so v Sloveniji najbolj spoštovani, "švercerji" (si sposojam izraz od enega izmed slo-tech uporabnikov), medtem ko bi na tem mestu nekateri radi videli akademike spet tretji tehniciste, kulti pa so se imo izpeli.

solatko ::

Govorim o vseh dobrih delavcih od I. do IX.stopnje izobrazbe, vseh dejavnosti in profilov, ne samo o proizvodnih delavcih do IV. stopnje.
Narod smo pač degradirali na nivo hlapcev in sužnjev.
Švercerji so seveda najbolj cenjeni, saj so za to poskrbeli politiki in njihovi simpatizerji.

Mr.B ::

Seveda je to možno : http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z... In popolno LEGLANO v Banana republiki.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pšenični ::

"Seveda je to možno : http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z... In popolno LEGLANO v Banana republiki"

Sej to skozi govorim, kakšen da je naš pravni sistem. V službi poliike. Pa da začnem tistim vračanjem socijalne pomoči, do neplačevanja prispevkov delavcem po par let, DURS se pa čoha v tem cajtu ne vem kje. Totalem moralni in še kakšen polom-recimo pravni. Pa če omenim primer Prijatelj, ko je bilo potrebno nekoga utišar, se mašinerija takoj zgane z vso hitrostjo, ko gre za njen interes (sicer je bil tud on potreben palice). Medtem ko je ravno zdej ena afera, ko je ena zadeva zastarala. Če pogledamo IUV d.d., obtožli so Debelaka, pa Angleža, no tiste iz uprave, obtožnica pe je bila nato skoraj povsem ovržena. Kaj hočem reči, da bo verjetno tudi tukaj tako. Nikome ništa. Sicer so teli še bolj brezobrazni. Si predstavljam kako so delali z delavci.

Elita si pač ustvarja svoj svet, v katerem živi. To je to. Od nje ne bomo dobili tud sočutja do npr. delavcev iz Vegrada, kaj šele pravno državo, ki jo postavljajo zase.

Mr.B ::

Ali pa tole : http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z...

In spet bodo vsi govorili, kako ga je izdalo srce. Tako kot na Merkurju marljivega gospoda, ki je hotel razediniti , določene osebe, no sedaj pa ......
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

lexios ::

Za bruhat, pa jebiga Slovenci imamo trdo kožo! Pretrdo, evo naš zadnji up so bli tile "bosanci"... ;(( Nazadnje sem nekaj podobnega izjavi v stilu "niso oškodovani"
...češ, saj so le-ti tako in tako zavarovani.
"slišal" tule na forumu od Nore Mice... Ejga, Hilda pa te mamo! :P

Pšenični ::

""slišal" tule na forumu od Nore Mice... Ejga, Hilda pa te mamo!"

To je več kot le naključje.

lexios ::

Če vrjameš v naključja! ;) heh hehe
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stečaj - prijava terjatev

Oddelek: Loža
162105 (1446) borut_p
»

Hilda z vrha Vegrada na prvo stran seznama najbolj iskanih oseb (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9817415 (13137) Smurf
»

Odbori Evropskega parlamenta zavračajo ACTO, končno glasovanje julija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7418810 (16728) Fritz
»

Dimiceva je odstopila (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26629900 (24921) oldguy
»

Srečko Prijatelj obsojen na dobrih pet let zapora (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
576065 (4712) djordjevic

Več podobnih tem