» »

Mitja Ribičič, Ozna, povojni poboji

Mitja Ribičič, Ozna, povojni poboji

««
2 / 10
»»

tsh2 ::

Pobili so premagano vojsko.

ne samo te. saj so povedali, da so med pobitimi tudi ženske in otroci. pa tudi težko si predstavljam vojaka z leseno nogo, ki so ga našli v tej jami. sicer pa je vse, kar sem rekel, da so pobijali TUDI ljudi, ki niso bili vojaki.


Ocenjujejo, da je cca. 2% vojakov v prvih bojnih linijah!! dejansko ubijalo nasprotnike, dobra četrtina je streljala v nasprotnika ne da bi merila, ostali pa še tega ne.

ja zanimivo, imam eno zgodbo glede tega: moj ded, ki je bil na koncu vojne v ruski vojski (bil je vojni ujetnik v nemčiji, na koncu so jih pa rusi osvobodili in vzeli v svojo vojsko) je tudi to rekel: ko so jim ukazali, da naj streljajo, je on nalašč streljal mimo, ker se mu je gnusilo koga ubiti. sicer pa je glede pomaganja njemu kot ujetniku s hrano itd najbolj pohvalil lokalne kmete (nemce), najmanj pa angleške ujetnike, ki so bili vzvišeni in so imeli vsega dovolj od pošiljk od zahoda.

ZdravkoČolič ::

Kakšni dokazi, da so bli med pobitimi otroci oz. mladoletniki?!?! A človk z leseno nogo ne more izdajat?

zee ::

Vidi se po dolzini in okostenelosti kosti oz. posmrtnih ostankov.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ZdravkoČolič ::

Vidi se po dolzini in okostenelosti kosti oz. posmrtnih ostankov.


Vem da je otrok krajši od odraslega. LOL. Hotu sm link, ki bi podal dokaze, da so bli tam otroci. To kr ti pravš tuki ne velja nč, lahko bi tud reku, da je biu jezus kristus med trupli.

djordjevic ::

oz. "izdajalci" so bili večinoma 20 letni vojaki, ki v resnici niso imeli pojma

Tole je en tak hudo naiven pogled na situacijo. Vprašaj se, kako si razmišljal sam pri 20. letih, nato pa upoštevaj, da so v 30. in 40. letih preteklega stoletja mladi precej hitreje 'odrasli' kot danes. Se ti še vedno zdi, da so bili 'nedolžni' in niso imeli pojma? Sicer pa, če se ne motim zaenkrat v zadnji jami niso našli kosti, ki bi kazale na to, da so bili med ubitimi tudi otroci, zato do nadaljnjega ta argument pač hranite v rokavu.
No grave is deep enough to keep us in chains.

WarpedGone ::

Hotu sm link, ki bi podal dokaze, da so bli tam otroci. To kr ti pravš tuki ne velja nč, lahko bi tud reku, da je biu jezus kristus med trupli.


Te linke boš lahko dobili, ko bo politika zmogla dovolj podpore (= dovoljenje in finančna sredstva) zgodovinarjem in "pomožnemu osebju", da bodo lahko stvari ustrezno in resno raziskali in ustrezno in resnmo objavili rezultate. Kaj točno bo na tistih linkih pisalo bomo videli šele potem. Rahlo prezgodaj je štet otroke, ženske, hrvate, srbe, vaše, naše. Nekaj vemo, vsega pa še ne. Kar pa ne spremeni bistva problema.

Obstaja "civiliziran" postopek ravnanja s premagano stranjo. Vojaško/civilno sodišče, kriv, obsodba: smrt z ustrelitvijo, kazenski vod, bum, pokop na uradnem pokopališču, obvestilo znanim svojcem, evidentiranje obsojenca v ustreznih evidencah.

Največja podlost je skrivanje. To celoten zločin naredi še toliko bolj zločinski.
Zbogom in hvala za vse ribe

koyotee ::

Ma dej, to so prov prizadeti pr nas glede teh grobišc. Če so lahko bli v teh jamah zadnjih 50let, naj bojo pa še toliko časa, da teli ostanki razpadejo. Sploh ne bojo mogl ugotovit identitete... Komu pa je mar za par kosti? Čez 20let pa bo Slovenija znana po množičnih grobiščih, res zakon.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

A. Smith ::

Ma dej, to so prov prizadeti pr nas glede teh grobišc. Če so lahko bli v teh jamah zadnjih 50let, naj bojo pa še toliko časa, da teli ostanki razpadejo. Sploh ne bojo mogl ugotovit identitete... Komu pa je mar za par kosti? Čez 20let pa bo Slovenija znana po množičnih grobiščih, res zakon.


Če bi bil med temi trupli tvoj dedek, bi bilo tvoje mnenje enako?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Utk ::


Če bi bil med temi trupli tvoj dedek, bi bilo tvoje mnenje enako?

Da. 60 let je od tega.
Če je komu v interesu kar naj koplje po kosteh. Ne vem pa kaj bi morala imet država s tem. Po moje brezposelni (oz. brezdelni) zgodovinarji iščejo svojih 5 minut slave in nič več. Ne poznam nikogar pri zdravi pameti, ki bi za 60 let nazaj zahteval, da nekdo išče kosti njegovih prednikov. To je pretiravanje. Če že koga moti tista jama, jo pa naj spucajo, postavijo en spomenik in to je to. Ne vem kaj bi več še morali. Za to ni treba nobenih zgodovinarjev, nobenih DNK analiz in ne vem česa. Če kdo hoče to, pa naj kar izvoli, za svoj denar. Ali pa z denarjem iz kakšnega razpisa, ki ne bo prav temu namenjen.

Beli_Zajcek ::

@CrniE

Naša družina je šla iskat grob mojega dedka, ki so ga ustaši ustrelili pri Karlovcu. Babica je bila šele noseča z očetom, tako da drugače kot na sliki ga nismo poznali. Ampak še vseeno smo šli dol, ko je stric našel neke informacije o njegovem grobu. Žal kljub vsemu groba nismo našli. Tukaj pretiravaš kvečjemu ti, s trditvijo da je zdaj že vseeno. Nam ni. A mami in očetu Bora Nekrepa tudi svetuješ, da je zdaj pa že eno leto kar so jim fantka zdravniki zašuštrali in nej se že nehata cmerit? Vse kar ljudje hočejo vključno z našo družino je en dostojanstven zaključek. Mrtvih, vsi vemo, ne bomo obudili.

WarpedGone ::

Komu pa je mar za par kosti?

Točno zaradi takega odnosa je sploh prišlo do teh kupov kosti.
Trdiš isto za tistih par kosti v nemških koncentracijskih taboriščih?
Pa za bodoče kosti tvojih staršev, sorodnikov? Do njih ti tudi ne bo mar?
Zbogom in hvala za vse ribe

Utk ::

Beli, dobro, greš dol, pogledaš, in kaj bi še rad? Moraš videt prav njegove kosti?
Razlika, če ti pred enim letom umre otrok, ali pa pred 60 leti nekdo. In kot sem napisal, raje se bi ukvarjali s tistimi, ki danes ostajajo brez staršev, možev, žen, razlog ni pomemben, ne pa s tistimi, ki so to pretrpeli pred 60 leti.
100-150 let stare kosti, za katere ne vejo čigave so, razstavljajo po muzejih, kaj pa to? To je še hujše.

Okapi ::

100-150 let stare kosti, za katere ne vejo čigave so, razstavljajo po muzejih, kaj pa to

Kakor kje, v glavnem pa nič več. Že veliko takšnih eksponatov iz evropskih in ameriških muzejev so vrnili, recimo avstralskim aboriginom in ameriškim indijancem, ki so jih spoštljivo pokopali. V ZDA imajo poseben zakon glede tega, ki povzroča hude težave arheologom in antropologom.

O.

Ted ::

Žal to niso le kupi kosti, so bolj kupi nesrečnih človeških usod, ki jih je brezno vojne posrkalo vase, na koncu pa so jih pomorili kot živino v klavnici. In tega genocida so se tako sramovali, da so rov zabetonirali s 5 metri betona... Kdo rabi okupatorja če ma oblast ki počne take stvari? V čem je potem razlika med Nemci in novo jugoslovansko oblastjo? Na tej človeški ravni jo težko najdeš.
Sramotno je, da se tega zločina začenjamo zavedati šele zdaj. Pustimo politiko, to kar se je takrat dogajalo je genocid. Povsem enak kot smo mu bili priča denimo v Srebrenici.
Mah...

Utk ::

No vidiš, bistvena razlika, kosti so izročili nekomu, ki jih je pokopal. Nimam nič proti temu. In zelo dvomim, da kdo komu preprečuje, da vzame tiste kosti in jih pokoplje kot se spodobi, postavi spomenik, itd. Ampak tega ne rabi delat država, ampak tisti, ki jim je kaj do tega.

koyotee ::

Sploh pa ne za moj denar. Komot greš tja, če misliš, da so med ostanki tudi kosti tvojih sorodnikov in rečeš, da boš poskrbel zanje.

Žal to niso le kupi kosti, so bolj kupi nesrečnih človeških usod, ki jih je brezno vojne posrkalo vase, na koncu pa so jih pomorili kot živino v klavnici.
In s tem raziskovanjem boš spremenil usodo?

Sramotno je, da se tega zločina začenjamo zavedati šele zdaj.
Sramotno je, da to sploh spravljajo na dan.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Utk ::

Ja, samo ni škoda samo denarja. Se nam je res treba spet eno leto kregat kaj bo pisalo na spomeniku, ali naj bojo pokopani tu, ali tam, ali cerkveno ali ne, ali gremo delat dnk analize ali ne...pol leta se lahko cela politika samo s tem ukvarja, pa še kakšen referendum lahko pade.
Če se to naredi privat, se lahko naredi kakor se hoče, nihče ne rabi nikogar nič vprašat.

Beli_Zajcek ::

Men je škoda vsega denarja, ki ga je država zmetala za vaju dva. Pa kaj čem zdej?

Utk ::

Spremeni ustavo in napiši not, kdo ima pravico do šole itd. Kar izvoli. Boš kmalu ostal sam v Sloveniji s kostmi svojih prednikov.

Sc0ut ::

Partizani ni vedno enako komunisti!

Partizani so bili tudi čisto navadni verni ljudje, ki pa so se postavili na težjo in pravo stran!

Množične poboje obsojam, če pa je domobranec ubil tvojega fotra med vojno, potem pa po vojni...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Icematxyz ::

Sam nisem bil nikoli partizan in nikoli domobranec. Ker sem premlad da bi to bil.

Ne vrjamem pa da bodo kdarkoli domobranci veljali za junake in ne vrjamem da bodo kdarkoli partizani veljali za zločince. Pa mi je v bistvu načeloma vseeno kdo je kaj.

Edit: to je seveda offtopic ampak vendarle se mi zdi smiselno to povedati. Ker ravno vidim po TV da Petrle meni nasprotno.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Icematxyz> Ker ravno vidim po TV da Petrle meni nasprotno.

Nabira politične točke pri tistih volilcih, ki ne marajo komunistov in partizansko gibanje enačijo s komunistično revolucijo.

Teh ni prav malo in so pomemben del njegove volilne baze. Če bi rad prišel vsaj v evropski parlament, se mora potruditi.

Edino, kar je (danes) res svinjarija je zlorabljanje neurejenega stanja na tem področju za politični ping pong. Bivša vlada je imela proste roke to urediti, pa je seveda vedela, da če to stori, bo ob porazu na volitvah ostala brez pomembnega dela medijsko zelo odmevne politične municije, od trenutne vlade pa resnih potez pri urejanju vprašanja sploh ne pričakujem (razen če se bo ministrici za notranje zadeve spet strgalo in bo naredila tisto, kar je prav).

koyotee ::

lih gledam odmeve, pa brezigarjeva joka, weeeeeeeeee, za njo pa še bivši predsednik dz joka. brezigarjeva že tko boga zgleda, pa tak glas ma, k da se bo zej zej zjokala, brzine pa tut nima kšne posebne. Pi... vsi zej to izkoriščajo, "kot človek upam, da bodo ti ""ljudje"" dostojno pokopani, jadajadajada".
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Sc0ut ::

Pederle me je skoraj spravil do stropa.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

koyotee ::

Itak, največji kristjan slovenije.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

WarpedGone ::

zlorabljanje neurejenega stanja

Jup, in dokler so kosti v tistem rudniku je to neurejeno stanje.
Ko bojo v za to namenjeni kostnici in ko bojo zgodovinarji povedali svoje bo pa to urejeno stanje in manj placa za mešat drek.

Če so jih lahko na državne stroške pobili in zazidali, jih naj sedaj še na državne stroške prekopljejo in pogruntajo kdo to sploh je - kolikor se pač da.
Zbogom in hvala za vse ribe

djordjevic ::

Icematxyz> Ker ravno vidim po TV da Petrle meni nasprotno.

Nabira politične točke pri tistih volilcih, ki ne marajo komunistov in partizansko gibanje enačijo s komunistično revolucijo.

Teh ni prav malo in so pomemben del njegove volilne baze. Če bi rad prišel vsaj v evropski parlament, se mora potruditi.

Edino, kar je (danes) res svinjarija je zlorabljanje neurejenega stanja na tem področju za politični ping pong. Bivša vlada je imela proste roke to urediti, pa je seveda vedela, da če to stori, bo ob porazu na volitvah ostala brez pomembnega dela medijsko zelo odmevne politične municije, od trenutne vlade pa resnih potez pri urejanju vprašanja sploh ne pričakujem (razen če se bo ministrici za notranje zadeve spet strgalo in bo naredila tisto, kar je prav).

Podpis pod tole.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Thomas ::

to kar se je takrat dogajalo je genocid. Povsem enak kot smo mu bili priča denimo v Srebrenici.


Točno. Povsem točno. Srebrenic je v Sloveniji ene 10, od oka, iz časa 194X.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

S tem, da v Srebrenici niso pobijali žena in otrok.
Dve šivanki...

ivanuscha ::

Kar mene zelo šokira je da se dosti ljudi v Sloveniji, vsaj glede na komentarje, strinja z genocidom po vojni. Očitno imamo še dosti potencialnih morilcev tudi danes med nami. Čisto mogoče, da bi ravnali v enakem položaju kot so bili pred 60 leti partizani, enako.

Sc0ut ::

Ne, gre se za to, da se ne sme mešati partizanov s komunisti, ki so po vojni organizirali množične poboje.

Povečini so bili vsi partizani, ki so se res borili, navadni in verni Slovenci.

In te naj se pri teh zgodbah z množičnimi poboji pusti na miru!
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

USS Liberty ::

Mene tista Srebrenica oz. Kampučija v Laškem, ki jo je na TV videla cela Slovenija, ni niti malo presenetila. Tam smo itak samo videli tisto, kar itak že nekaj časa ve cela Slovenija. Pa saj ni nobena skrivnost, da kjerkoli v Sloveniji človek skoplje par metrov zemlje, naleti na kupe kosti, ki jih je za sabo pustila Kardeljeva Kampučija...

Mene pa veliko bolj kot Kampučija v Laškem, skrbi to, da ima Kampučijo še vedno v glavah velik del naše levo usmerjene populacije, tudi tiste mlajše, ki nima nobene veze z 2. svetovno vojno. Ko sem v zadnjih dneh po forumih malo prebiral komentarje na te novice o Hudi jami, so me veliko bolj kot tiste kosti šokirali bolani komentarji naših mladih neokomunistov, ki so po spletnih forumih pozivali celo na nove likvidacije in čiščenja političnih nasprotnikov, restavracijo komunizma in ponoven izgon drugače mislečih Slovencev v druge države...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

ivanuscha ::

Mene pa veliko bolj kot Kampučija v Laškem, skrbi to, da ima Kampučijo še vedno v glavah velik del naše levo usmerjene populacije, tudi tiste mlajše, ki nima nobene veze z 2. svetovno vojno. Ko sem v zadnjih dneh po forumih malo prebiral komentarje na te novice o Hudi jami, so me veliko bolj kot tiste kosti šokrali bolani komentarji naših mladih neokomunistov, ki so po spletnih forumih pozivali celo na nove likvidacije in čiščenja političnih nasprotnikov, restavracijo komunizma in ponoven izgon drugače mislečih Slovencev v druge države...


Podpis.

harvey ::

Komentarji nekaterih tule so izven vseh okvirov dostojnosti in povsem zdravega razuma.Očitno je praznina duha tista, ki jih determinira v vseh okvirih. Hočeš ali nočeš nam vedno te "nesrečne kosti" znova in znova pridejo na dan.

Citiral bom del Steinbuchovega zapisa v Financah za razmislek:

Medtem ko se civilizirani narodi ukvarjajo z vprašanji, kako omogočiti rešitev globalne krize, ko skratka gledajo v prihodnost in poskušajo vliti nekaj optimizma v teh recesijskih razmerah, se sredi Evrope dva milijona ljudi spreneveda, da živi v normalni državi z zdravimi medčloveškimi odnosi. Kako dolgo bo trajala ta sprevržena, nemoralna igra sprenevedanja in bolnega cinizma? Sploh pa v obdobju aktualnih gospodarskih in socialnih stisk, ko velik del prebivalstva že občuti pomanjkanje - kdo bo v takšnih razmerah hotel slišati za lobanje in kosti, ki so jih znova nekje našli?

Sprevrženost je del slovenske realnosti; kar slišim del mnenjskih voditeljev (politična elita je v tem pogledu postala bolj elegantna, bolj zadržana), kako se posmehujejo „iskalcem kosti“ in posledično karikirajo zločin, o katerem vemo samo to, da se je zgodil, nimamo pa niti zločincev niti kazni. To je svetovni fenomen per se: zločin brez zločincev!

Celoten zapis tule

ivanuscha ::

Navodila za likvidacijo drugače mislečih.

Thomas ::

Zanimivo se mi zdi to, da so se vsekako trudili prikriti tele poboje. Zakaj? Očitno le niso verjeli v večnost svoje oblasti. Ker če bi bili prepričani, kot so razglašali da so, da je njihova oblast večna, potem se ne bi toliko trudili stvari zakriti. Bi se s tem še hvalili.

Ker se pa vendarle niso, ker so vedeli da delajo narobe, jim je bilo pomembno zgraditi tisti zid.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Okapi ::

Eh, kot da ne bi bilo vsakomur jasno, da lahko zid podreš in pogledaš, kaj je na oni strani. Tiste pregrade v rovu so delali iz tehnoloških razlogov, da se nasuta zemlja ni posipala, tako na dolgo pa so rov zasuli, ker je drugače prihajal iz njega smrad.

Je pa bilo seveda tistim, ki so poboje ukazali, jasno, da je to brez sodišča, pa čeprav naglega, nezakonito (že v njihovem času, ne v neki nedoločeni prihodnosti, ko bo revolucije konec) in so zato to počeli na skrivaj.

Komunisti so bili v resnici veliki birokrati in legalisti in so dobro vedeli, kaj lahko počnejo javno, in česa ne.

O.

Utk ::

to kar se je takrat dogajalo je genocid. Povsem enak kot smo mu bili priča denimo v Srebrenici.


Točno. Povsem točno. Srebrenic je v Sloveniji ene 10, od oka, iz časa 194X.

Ja, se strinjam. Ampak, kaj imam jaz s tem? (ki sem, jasno, rojen par desetletij po tem). Če so potomci belih nedolžni, česa sem jaz dolžen, potomec partizanov? Tudi če so moji predniki delali kaj takšnega. Pa je daleč od tega, da bi, kaj šele, da jih bi kdo česa obdolžil.
Prvič, ne iščimo krivcev, ker so ali mrtvi, ali pa prestari, da jim bi do smrti kaj dokazali.
Drugič, naj tiste grobove rešijo tisti, ki jim je to v interesu. Meni ni.
Tretjič, začnimo se ukvarjat z bolj pametnimi stvarmi. Ker to, da se volitve 60 let po svinjarijah, na eni in drugi strani, dobivajo, je katastrofa za Slovenijo. Se v Nemčiji kdo sprašuje, kdo je bil dedek Merklove in kolk Angležev je pobil?

Ted ::

Živiš in plačuješ davke državi, ki je pravna naslednica države in režima, ki je ta povojni genocid zagrešil, tvoji in moji predniki tukaj nimajo nobene zveze. Država nosi odgovornost za ta zločin tako kot za dejanja RKC-ja v zgodovini nosi odgovornost Vatikan in tako kot je denimo za nasilje in prisilno asimilacijo ter odvzem otrok nosi Avstralijo. Tudi Nemčija je pravna naslednica nacistične Nemčije.
Mah...

Alexius Heristalski ::

Zanimivo se mi zdi to, da so se vsekako trudili prikriti tele poboje.

Oh ja. Sem ravno mislil omeniti. Če so itak pobijali samo izdajalce, zakaj jih niso javno, na stadionu, lepo bi jim prebrali, da so obtoženi in obsojeni narodne izdaje ter da jih bodo zdaj usmrtili. Ljudje bi se strinjali, če gre za izdajalce, nobenemu ne bi bilo treba ničesar skrivati. Ne pa takole, naskrivaj in zastraševati vsakogar, ki bi te dogodke naglas omenjal.

Mislim, v redu, super hvala za boj proti okupatorju, ampak za stvar zajebati do te mere, da še 65 let po tem preštevamo kosti, pa prav nič hvala.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

JebatGa ::

Mene pa veliko bolj kot Kampučija v Laškem, skrbi to, da ima Kampučijo še vedno v glavah velik del naše levo usmerjene populacije, tudi tiste mlajše, ki nima nobene veze z 2. svetovno vojno. Ko sem v zadnjih dneh po forumih malo prebiral komentarje na te novice o Hudi jami, so me veliko bolj kot tiste kosti šokirali bolani komentarji naših mladih neokomunistov, ki so po spletnih forumih pozivali celo na nove likvidacije in čiščenja političnih nasprotnikov, restavracijo komunizma in ponoven izgon drugače mislečih Slovencev v druge države...

Mene pa skrbi, da čedalje veš ljudi prihaja na plano in izenačijo partizane z tistimi ki so se borili proti slovencem in domobrance izenačujejo kot prave borce za slovenijo. Ljudi ki so prisegali nemcem, torej samemu hitlerju, ki so izdali našo prelepo državo, naše ponosne ljudi in sedaj se zdi kot da se zgodovina preobrača. Samo zato sem se včlanil v ZZB. Zato da bi ohranil zgodovino tako kot je. Domobranci=izdajalci, partizani=borci proti okupatorju!!!!

tsh2 ::

"JebatGa", to je pravljica za otroke in za umsko prizadete. Komunizma je konec, ni ti treba te pravljice več ponavljati non stop kot je bila to praksa v komunizmu.

Na 24ur so ukinili komentarje pod Turkovo izjavo 'O drugorazrednih temah ne bom govoril'. Zakaj se mi zdi, da so za to dobili ukaz od nekod? Ker so ga ljudje kar dobro skritizirali. Ta Turk je tak pezde, hujši kot Kučan.

JebatGa ::

"JebatGa", to je pravljica za otroke in za umsko prizadete. Komunizma je konec, ni ti treba te pravljice več ponavljati non stop kot je bila to praksa v komunizmu.

Kaj je pravljica? Da so se partizani borili proti okupatorju? Danes sem mi mnogokrat zdi da bo to počasi res postala samo še pravljica. Kako že pravijo. Če nekaj govoriš dovolj dolgo to postane resnica. Morda bomo čez 10 let v Sloveniji v knjigah brali o junaštvih domobrancev in o hudobcih partizanov. Drugje po svetu bodo pa govorili o partizanih kot o borcih proti fašistom in domobrancih kot domačih izdajalcev. Ampak verjetno to ne bo nič čudnega. Slovenija in slovenci s(m)o zmeraj drugačni od ostalih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JebatGa ()

djordjevic ::

Na 24ur so ukinili komentarje pod Turkovo izjavo 'O drugorazrednih temah ne bom govoril'.

Niso nič dobili ukaza - običajno se pri takih, khm razgretih khm, temah možnost komentiranja izključi že v začetku. Če so ga tokrat z zamikom, so očitno moderatorji presodili, da je laže zadevo izključiti, kot pa sproti brisat drek, ki je v večini primerov vreden kakšne ovadbe zaradi sovražnega govora. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Poldi112 ::

Meni se zdi da ima Turk kar prav - bolj dostojanstveno od recimo Peterleta ˛& co, ki kar tekmujeno o tem, kdo bo na račun te tragedije zaslužil več političnih točk.

>Ljudje bi se strinjali, če gre za izdajalce, nobenemu ne bi bilo treba ničesar skrivati.

Smrtne kazni verjetno nismo imeli predvidene po zakonu, plus da kar je še bolj smešno, 60 let je od tega pa še vedno veliko ljudi na izdajalce gleda kot na domoljube. In ti misliš da bi se potem takrat kar vsi strinjali, da jih je treba likvidirati.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

KandazaR ::

Samo zato sem se včlanil v ZZB.


To je pa itaq največji smeh, da je vsako leto več "partizanov". Tudi po vojni je bilo borcev veliko več kot se jih je dejansko borilo. Pa brez zamere.
Pa glde teh izdajalcev nevem zakaj jih niso mogli odpeljat v hrvaško ali pa lkam drugam pa tam narediti kar so pač nameravali. A so moral ravno v sloveniji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

tsh2 ::

komentarji na 24 so bili pod turkom bolj razgreti samo v tem, da so bolj kritiziral turka. ko pa je bilo 1000 komentarjev in polovica od teh takih, ki je poboje opravičevala, pa komentarjev niso ukinili. le zakaj? no bolj možna razlaga pa je, da tam dela en komunistek admin ki pač odloča o teh stvareh po svoji vesti.

Če nekaj govoriš dovolj dolgo to postane resnica.
točno tako :)

durrenmatt ::

em, država, ki ni razčistila s svojo zgodovino, je takšna kot človek, ki nima pospravljeno v svojem podstrešju. Zato podpiram, da se kosti prešteje, označi kraje in razišče usode.

Odin ::

Mnozicni poboji, ki so jih zgresili komunisti, je zgleda tudi glavni razlog, da danes nimamo Trsta.

LINK
The city which had just emerged from the terror of Globocnik was now exposed to the terror of the Partisans. The Yugoslav secret police, assisted by many of the Slovene residents of Trieste, went out in search of their enemies. A British-American report long kept secret provided detailed accounts of the atrocities known as the massacres in the foibe, or fissures.


Ha, ce se ne bi spuscali na nivo nacistov in fasistov, bi bila sedaj Slovenija vecja. Po drugi strani pa je prebivalcem Trsta in okolice bilo prihranjeno 45 let komunizma. Zdaj pa bodi pameten kaj je boljse/slabse.

Matako ::

to kar se je takrat dogajalo je genocid. Povsem enak kot smo mu bili priča denimo v Srebrenici.


Točno. Povsem točno. Srebrenic je v Sloveniji ene 10, od oka, iz časa 194X.

Ja, se strinjam. Ampak, kaj imam jaz s tem? (ki sem, jasno, rojen par desetletij po tem). Če so potomci belih nedolžni, česa sem jaz dolžen, potomec partizanov?


Kaj naj naredim šele jaz, ki imam sorodnike take _in_ onake? Jaz vseh teh ljudi nisem poznal, ne vem kako so živeli, niti si ne znam predstavljati. Čeprav so moji sorodniki, moram iskreno priznati, da me njihova usoda enostavno ne prizadane - saj ne na osebnem nivoju.
Izgleda, da nimam siciljanskih genov in me nič ne žene k vendetti. Osebno čutim, da imam precej več skupnega z ljudmi in nesrečami ljudi, ki sem jih videl v živo in s katerimi mogoče sicer nisem v sorodstvu, si pa delimo ta čas.
Ja jebi ga, tako je življenje, živi znamo biti sebični.

Tožite nas.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()
««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prevalje - odkrito novo grobišče povojnih pobojev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11420845 (18818) Ziga Dolhar

Brez priznanja ne bo sprave (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
586480 (5425) imagodei

Sodelovanje z okupatorjem je državljanska dolžnost (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
63531225 (24743) Primoz

Opravicevanje kolaboracije z okupatorjem je nesmiselno. (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
71532897 (19319) IgorGrozni

Več podobnih tem