» »

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, prosim !

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, prosim !

««
16 / 22
»»

Blinder ::

Athlon X2 3250e z TDP 22w:

Ce bi bil tale bolj poceni kot ostali bi blo zanimivo, ko bi se ga dalo navit vsaj na performanse ostalih 45W al kolko ze. Tako kot nekoc z xp-m:D No ce smo pri xp-m, jaz sem jih imel v lasti ene 5 komadov:D pliden blind:D
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

huelz ::

e5200 za 75e 45nm tehnologija,2mb keš vsak gre na 4ghz. Ni konkurence.
No jaz sem si za podoben denar nabavil 5050e, pa bomo videli kam gre.
Sploh pa, 4GHz je za everday uporabo pointless. Naj naredijo namenske "profile" za aplikacije, igre itd. Mi je cisto vseeno, ce mi po brskanju po netu proc dela na 500Mhz, ko pa igram igre, naj gre pa na 4GHz :))
Trenutna tehnologija tega out of the box ne omogoca oz. premalo.

Nub2 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nub2 ()

Dr_M ::

Ce bi bil tale bolj poceni kot ostali bi blo zanimivo, ko bi se ga dalo navit vsaj na performanse ostalih 45W al kolko ze.

Glede na to, da dela pri 1.5GHz, bi pri navijanju bil takoj pri 45W, tako da je nakup vprasljiv. Tudi z vsakim X2 E bi lahko prisel na teh 22W, samo frekvenco in napetost bi spustil.
Pa se pri opisih sm nekako dobil obcutek, kot da bo ta cpu kr prilotan na plato, ampak upam, da se motim :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

D3m ::

|HP EliteBook|R5 6650U|

x45 ::

Phenom II runs Crysis at 6.2GHz

To pa je nekaj... Nehalem bo pa kr nekaj zadaj sedaj...

M-XXXX ::

Me prav zanima zakaj nobeden ne more dat CELEGA screnshota crysis benchmarka+ cpu-z? Kot da je tako težko, vglanem dokler ni tega je tole zame fake!

Valvoline ::

AMD bo kr sanjal 5ghz še vsaj en let če ne več.
Kaj pa šele 6ghz.
Na HWbot so prišli komaj do 4.4ghz z temi phenomi II generacije.

e5200 za 75e 45nm tehnologija,2mb keš vsak gre na 4ghz. Ni konkurence.
No jaz sem si za podoben denar nabavil 5050e, pa bomo videli kam gre.
Sploh pa, 4GHz je za everday uporabo pointless. Naj naredijo namenske "profile" za aplikacije, igre itd. Mi je cisto vseeno, ce mi po brskanju po netu proc dela na 500Mhz, ko pa igram igre, naj gre pa na 4GHz :))
Trenutna tehnologija tega out of the box ne omogoca oz. premalo.

Potem teb še stari duron ali p3 zadošča.
Brezveze si kupu tistega e5050 :)

Me prav zanima zakaj nobeden ne more dat CELEGA screnshota crysis benchmarka+ cpu-z? Kot da je tako težko, vglanem dokler ni tega je tole zame fake!

Kot sem rekel- fudzila laže, a kaj ko x45 takoj verjame vsako laž in pravi da je zlata resnica, ko pa se gre o Intlu pa so vsi podkupljeni in fake! Da ne bom samo nabijal (eden več kot dovolj) še dokaz: http://www.techpowerup.com/78013/Phenom...

The enginners managed to boot the machine at CPU speeds in excess of 6 GHz, 6.213 GHz to be precise.
Toliko o STABILNOSTI:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

swamigi ::

malce offtopic ampak ne dosti:
Na tem linku si poglejte zanimive informacije kako bo win 7 uporabljal cpu kot pomoč grafi.In seveda je tabela kjer je core i7 kar tikrat hitrejši od Phenom X4 9550

http://www.tomshardware.com/news/window...

Zanimivo;)

rgv45vg4t335 ::

kako bo win 7 uporabljal cpu kot pomoč grafi.In seveda je tabela kjer je core i7 kar tikrat hitrejši od Phenom X4 9550

in 4x do 5x počasnejši od najbolj zanikrne grafične kartice.:|

'...
According to Microsoft, even the lowest-end discrete graphics solutions these days are typically 4 to 5X faster than a CPU-only WARP system.
...'
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

AMD bo kr sanjal 5ghz še vsaj en let če ne več.
Kaj pa šele 6ghz.
Na HWbot so prišli komaj do 4.4ghz z temi phenomi II generacije.

potem ko je objavljeno da dela Crysis na 6,2 ghz+ potem dobiš take zabite izjave samo od čudnih Intel fančkov....

kako bo win 7 uporabljal cpu kot pomoč grafi.In seveda je tabela kjer je core i7 kar tikrat hitrejši od Phenom X4 9550

in 4x do 5x počasnejši od najbolj zanikrne grafične kartice.:|

'...
According to Microsoft, even the lowest-end discrete graphics solutions these days are typically 4 to 5X faster than a CPU-only WARP system.
...'

ja dobra poteza za neumna nakladanja. 3450 ki jo dobiš za mali dnar npr 35 eur, pomete z krepko dražjimi cpu ji, in v tem je prihodnost...Ati stream in Cuda...

Bistvo tegale linka je v tem kako hiter je corei7 v primerjavi s sedanjimi phenomi;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: swamigi ()

Bistvo tegale linka je v tem kako hiter je corei7 v primerjavi s sedanjimi phenomi;)

za to so drugi uveljavljeni testi in menja uporabnikov ki majo zadeve doma ne pa tak crap čudn test....

Tale test je čist vredu in je tudi na priznani strani TOMs Hardware

potem ko je objavljeno da dela Crysis na 6,2 ghz+ potem dobiš take zabite izjave samo od čudnih Intel fančkov....

Si spet tako pameten da ti kar škodi? Le komu boš verjel? Techpowerju, ki jasno pove DA JE TO MAX FREKVENCA, ali Fudzili, da je to kar Crysis stable... Pa ko sem ravno omenjal da boš 100% kaj takega trdil in greš ravno to naredit!

BuBBle.D ::

za X45-a je najbolj priznana nemška stran computerbase, ki je v vseh poglediah AMD biased.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BuBBle.D ()

Vanadium ::

Ok nočem bit pedanten sam tole z tomshardware: Core i7 8-Core @ 3.0GHz mi je pa tok butasto. Ok mogoče sem spal malo zadnje čase, potem sm zjeban ker sm z šihta ampak a ni i7 štirijedrni??? vem da ma HT in je potem prikazano kot 8 jeder sam malo bi pa lahko se potrudili pa pravilno napisali.:|

za X45-a je najbolj priznana nemška stran computerbase, ki je v vseh poglediah AMD biased.

hehhe žal ni ma pa pod kontrolo večino vseh strani monopolist med cpu ji ( ne bom ga imenoval ... ), ki se poslužuje vseh umazanih trikov, že ničkolkokrat dokazanih in tudi tožbe so ble... kak pa se testira pa smo že komentirali, in če bi bli tile fer ne bi bilo tak vlkih razlik med enim in drugim testom...

za oc 6,2 ghz... nehalem ni prilezel kaj več kot 5,5 ghz, non stable seveda oin TU AMD ZDAJ PAČ VODI, IN TO Z SOI tranzistorji in manjšo porabo in TDP jem na default clocku.

za oc 6,2 ghz... nehalem ni prilezel kaj več kot 5,5 ghz, non stable seveda oin TU AMD ZDAJ PAČ VODI, IN TO Z SOI tranzistorji in manjšo porabo in TDP jem na default clocku.

razlika je 700mhz, vendar je I7 vseeno hitrejši pri tako majhni razliki v frekvenci... Plus da še pozabljaš da Intel načrtuje kmalu novo revizijo, kar zna prinesti dodatnega pol ghz ali več (tako kot C0 vs E0)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Se grem stavit da bo vsak Wolfdale@4ghz+ pometel z novimi phenomi. Bomo počakal,cajt bo pokazal.
Sicer pa si lahka Intel zabije avtogol z novim podnožjem. ne vem če se bo folk kar tako odločal nakup pregrešno dragih mamaplat in ddr3 ramov.
Zdej če bojo nove phenome naredil backward kompatibilne z am2 in am2+ AMD dobi še en plus.
Če ne pa je druga zgodba.
Drgač pa i7 vs phenom2 itak nikjer ni zanesljive primerjave,mal še počakajmo.
Mislim da bojo Wolfdale in Core QUAD 45nm še kar nekaj časa best buy.

Zdej če bojo nove phenome naredil backward kompatibilne z am2 in am2+ AMD dobi še en plus.
Če ne pa je druga zgodba.

TOLE JE GIVEN FACT, ZGLEDA DA ŠE SAMO TI TEGA NE VEŠ.

Drgač pa i7 vs phenom2 itak nikjer ni zanesljive primerjave,mal še počakajmo.
Mislim da bojo Wolfdale in Core QUAD 45nm še kar nekaj časa best buy.

ŽE ZDAJ NI BEST BUY, AMPAK JE TO X4 9950 be ALI v malo nižjem segmentu 8450 X3.

Mene zanimajo cene novega phenoma. Ce bodo precej nizje od podobnega i7, potem se je neumno kregat kater je hitrejsi.
Pa tudi ce se nek procesor vec navije, se ne pomeni da je boljsi.
Sicer tut jest bolj tezko verjamem da phenom 2 dela na 6.2GHz, ampak pravtako zelo tezko verjamem, da i7 dela cez 5GHz.

@x45 Ne trobi brezveze....
Sej vemo da komaj 20% am2 mamaplat podpira phenome.... Best buy phenom... :) My ass :)
Me prav zanima kolk je novih PC-jev prodanih v Slo in v svetu nasploh na AMD-jevih platformah v tem letu. Zihr 90%+ v prid intelu...
AMD-jeve procesorje kupijo pač lastniki obstoječih AM2 platformah ker pač tako najceneje pridejo do hitrejšega pc-ja. Vendar vedno manj.
Skoraj vsi prej ko slej prešaltajo na Intelovo platformo.

Zgodovina sprememb…

@x45 Ne trobi brezveze....
Sej vemo da komaj 20% am2 mamaplat podpira phenome.... Best buy phenom... :) My ass :)
Me prav zanima kolk je novih PC-jev prodanih v Slo in v svetu nasploh na AMD-jevih platformah v tem letu. Zihr 90%+ v prid intelu...
AMD-jeve procesorje kupijo pač lastniki obstoječih AM2 platformah ker pač tako najceneje pridejo do hitrejšega pc-ja. Vendar vedno manj.
Skoraj vsi prej ko slej prešaltajo na Intelovo platformo.

Tepčku lahko 100x poveš, pokažeš ipd pa še kr svoje trobi.... tak da tvojih neumnosti več ne komentiram

Tukaj je link do i7. Navit na 5500+
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?i...

Jaz mislim da nobena plata am2 ne bo podprila novih phenomov temveč samo nekatere am2+ plate in še tudi te nebodo podprale vseh funkcij-----tko da brezveze.
Bo treba spet novo plato kupit z am3 podporo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: swamigi ()

Če se bo nadaljevala trenutna dominacija Intela v performansah naprem AMD, lahka se zgodi da novih PC-jev na AMD-jevih platformah po trgovinah sploh ne bomo videl več,al pa bojo na rastavo samo za okras. In x45 ti še sam dobr veš da je tako.

Tepčku lahko 100x poveš, pokažeš ipd pa še kr svoje trobi.... tak da tvojih neumnosti več ne komentiram

Nede kako tole 100% drži! Popolnoma 100%, no x45 le spremeni se!

V racunalnistvu se nekako ne moremo izognit primerjavi z avtomobili...
Sej je tudi Mercedes boljsi od BMWja, pa (vsaj pri nas) folk kupuje predvsem BMWje in bolj malo Mercedese.

Offtopic(sorry): x45 a ti si res 35 let star a si se samo malo pošalil glede tvoje starosti?

lahka se zgodi da novih PC-jev na AMD-jevih platformah po trgovinah sploh ne bomo videl več,al pa bojo na rastavo samo za okras.

To je kriv marketing in prodajalci, ki posiljujejo z nekaterimi glupimi izdelki.
V cenejsem segmentu je AMD boljsi, v visjem pa Intel, ampak kljub temu povsot samo intel forsirajo.

Zakaj je v nizjem segmentu AMD boljsi?
Boljse in predvsem cenejse osnovne plosce, procesorji z enakimi zmogljivostmi porabi manj elektrike.
Ce gledamo cel sistem ima AMD boljse zmogljivosti in precej manjso porabo. In tudi cenejsi.

333333 ::

x45 AMD best buy :D lol :D
Ni že čas da se zresniš malo?
Spiritual

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 333333 ()

@Dr.M kak lahko trdiš da je v cenejšem segmentu AMD bolši ???
Poceni intelova kombinacija..
Asus P5LSE(ne me za besedo držat) chipset p31:50e
e5200(vsak gre na 4ghz 100% preverjeno):75e
2x1gb 800mhz ram :30e
Kaj pa AMD ponuja za ta dnar ???

Dejstvo je, da ima intel čisto vse cenovne segmente pokrite in v njih dominira. AMD bo imel le najcenejši quad-core, ko bo Q6600 EOL in nič drugega.

Temu ti reces plata? Mas pa nizke standarde.
Tole je plata, ena najboljsih ki temelji na 780G chipsetu. Intelova podobna pride cca 125€. S tem, da grafika pri G45 v najboljsem primeru dosega 50% hitrosti 780G. Tudi pri vseh ostalih stvareh je ta chipset hitrejsi, porabi pa mogoce polovico elektrike napram G45.

Koliko se navija, je popolnoma nepomembno. (pa dvomim da gre vsak na 4GHz, ker toliko komi vsi 8400 na starem jedru dosezejo).
Za tak denar dobis 5050E, z TDP 45W (5200 65W)

Dejstvo je, da ima intel čisto vse cenovne segmente pokrite in v njih dominira.

Fino premisli se1x, preden se ksnega kozla ustrelis :)

4850e je še 10€ cenejši, primerljiv price/performance, če upoštevaš tudi porabo. Za 50€ imaš cel kup plat.

'vsak preverjeno na 4GHz' :)) bi komentiral samo toliko: če bi bilo to res bi ga tovarniško nastavili vsaj na dobre 3Ghz.

Drugače pa takole: če v teh časih navijaš za Intel po tem res ne vidiš dlje od lastne riti! Ves čas grozi, da bo prevzel monopol na trgu in po tem bomo še desetletja plačevali navite cene in gledali počasem razvoj CPU-jev. Kakšen način razmišljanja te privede do tega, da navijaš za tako firmo mi nikoli ne bo jasno.
Radeon HD 4850

Sej je tut AMD nabijal cene k so v časov prvih a64 bili v rahli prednosti. Se spomnim da je bil 64FX tut po 1000usd in več tko da...

Zgodovina sprememb…

Intel danes dobesedno *ohranja* AMD v življenju,ker če bi res začel clockat procesorje po svojih zmožnosti,AMD = bye,bye
BSEL mod.... Sam sem sproba 1333bsel in 1.4vmod na e4300 procesorju. Iz 1.8ghz takoj maš 3ghz.
mal si preberi.
http://www.overclock.net/intel-cpus/341...

Zgodovina sprememb…

Se spomnim da je bil 64FX tut po 1000usd in več tko da...

Takrat je bil AMD v vecji prednosti, kot je danes intel, ampak pustimo to, to je zgodovina.
Danes dobis pri AMDju odklenjen mnozilnik za mn kot 200€, koliko je pri intelu? 1000 pa se neki?

ker če bi res začel clockat procesorje po svojih zmožnosti

Ne, ce bi jih zacel, ampak ce bi jih lahko.

Brane2 je lepo napisu; bom kar citiral:

Če bi to Intel lahko naredil, _zagotovo_ bi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Sicer pa Dr.M podpis imaš p35 in XEON3110...
Amd-ja ne vidim nikjer

Intel danes dobesedno *ohranja* AMD v življenju,ker če bi res začel clockat procesorje po svojih zmožnosti,AMD = bye,bye

8-O
In v okolici Intelove poslovne zgradbe ptiči letijo ritensko, znotraj pa ljudje hodijo po stropovih.
8-O
Radeon HD 4850

Valvoline: Moj primarni racunalnik je Opteron 170. Racunalnik za igre je pa v podpisu :)
Mam se en procesor, E2160, s katerim sem hotel nadomestit Opterona zaradi nizje porabe (zato omenjam G45 chipset, ki sem ga hotel nabavit), pa sm po precej prebranih testi ugotovil, da me pride skoraj enako AMD sistem z novim procesorjem, s tem da bi imel cca 30% nizjo porabo od intela. Racunalnik bi bil prizgan 24/7, zato iscem nizko porabo.
Tko da ne govorim kr neki na pamet.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Fino premisli se1x, preden se ksnega kozla ustrelis

Potem pa mi razloži, v katerem cenovnem razredu drži AMD Intel za jajca?
S tem gledam desktop procesorje, ne serverske.

In kaj si ti, da si zasluzis se posebno razlago?

D3m ::

Potencialna stranka, ki se odloča za nakup AMD sistema?:D
|HP EliteBook|R5 6650U|

To je kriv marketing in prodajalci, ki posiljujejo z nekaterimi glupimi izdelki.
V cenejsem segmentu je AMD boljsi, v visjem pa Intel, ampak kljub temu povsot samo intel forsirajo.

Zakaj je v nizjem segmentu AMD boljsi?
Boljse in predvsem cenejse osnovne plosce, procesorji z enakimi zmogljivostmi porabi manj elektrike.
Ce gledamo cel sistem ima AMD boljse zmogljivosti in precej manjso porabo. In tudi cenejsi.

PODPIS pod tole,
točno tak je, sem na lasten oči že nekajkrat videl v trgovini " strokovne " trgovce ki nimajo pojma ... Poznajo samo najbolj Trobljene blagovne znamke in to trobijo naprej.

4850e je še 10€ cenejši, primerljiv price/performance, če upoštevaš tudi porabo. Za 50€ imaš cel kup plat.

'vsak preverjeno na 4GHz' :)) bi komentiral samo toliko: če bi bilo to res bi ga tovarniško nastavili vsaj na dobre 3Ghz.

Drugače pa takole: če v teh časih navijaš za Intel po tem res ne vidiš dlje od lastne riti! Ves čas grozi, da bo prevzel monopol na trgu in po tem bomo še desetletja plačevali navite cene in gledali počasem razvoj CPU-jev. Kakšen način razmišljanja te privede do tega, da navijaš za tako firmo mi nikoli ne bo jasno.

ŠE EN PODPIS,
SEM PA TUD PRVI TO POVEDAL ŽE PRED ENIM LETOM.

Nova tema je gor..
Dvoboj AMD Intel.
No pa da vidim vaših AMDjčkov na delo.
Evo jaz sm že predstavil svoj komp.
E2160 na 2.9ghz vse na default 20.7s superpi.
««
16 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ..... (strani: 1 2 3 499 100 101 102 )

Oddelek: Strojna oprema
5088264506 (97168) x45
»

intel nehalem ali amd phenom

Oddelek: Kaj kupiti
151427 (1014) LordTado
»

AMD Phenom (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

133256963 (32421) Brane2
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867122 (5174) Vuli
»

Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25313640 (9857) gruntfürmich

Več podobnih tem