Forum » Strojna oprema » AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, prosim !
AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, prosim !
D3m ::
Na nekaterih AM2+ platah bojo delali. Podporo imajo tako za DDR2 in DDR3. Kar se tiče ali bojo imele vse AM2+ plate podoro Deneb jeder je pa odvisno ali bojo trenutno firme, ki izdelujejo plate izdale BIOS za njih.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Dr_M ::
Nism cisto preprican, ce je res use odvisno samo od BIOSa.
Asus ma precej AM2+ plat oznacenih s podporo za AM3, ne pa vseh. Verjetno so samo novejse zmozne poganjat tudi AM3 procesorje.
Asus ma precej AM2+ plat oznacenih s podporo za AM3, ne pa vseh. Verjetno so samo novejse zmozne poganjat tudi AM3 procesorje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Moja plata na začetku tudi ni imela AM2+ podpore pa so jo pol porihtali z izdajo novih bios-ov. Zdj mi pa plata podpira vse do Phenom 9950BE.
No sicer bomo pa videli, kako se bo vse izteklo, jaz upam na izdajo biosov od strani proizvajalcev, da bojo lahko AM2+ plate podpirale Deneb.
No sicer bomo pa videli, kako se bo vse izteklo, jaz upam na izdajo biosov od strani proizvajalcev, da bojo lahko AM2+ plate podpirale Deneb.
|HP EliteBook|R5 6650U|
TOP ::
Pa kje se plati sploh razlikujeta AM2+ in AM3 samo v podpori ramov ali še kje drugje.Ker na koncu je morda še najbolše zamenjat vse skup,ker tisto update biosa pomeni sam podporo ne pa tud dejansko hitrost,ne vem to si sam mislim,bi bilo zanimivo testirat,če je sploh razlika.
Pa kje se plati sploh razlikujeta AM2+ in AM3 samo v podpori ramov ali še kje drugje.Ker na koncu je morda še najbolše zamenjat vse skup,ker tisto update biosa pomeni sam podporo ne pa tud dejansko hitrost,ne vem to si sam mislim,bi bilo zanimivo testirat,če je sploh razlika.
V chipsetu.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Pravzaprav je chipset lahko enak.
Brane2 ::
Ravnokar berem BIOS nad Kernel's Developer Guide za K-10.
Na strani 22 je omenjen triple plane support, ki ga še ni.
Domnevam, da gre za novo funkcijo AM3 podnožja z dodatnimi varčevalnimi možnostmi.
AM2 je bil uniplane, AM2+ je dual plane in verjetno pride triple plane z AM3...
Na strani 22 je omenjen triple plane support, ki ga še ni.
Domnevam, da gre za novo funkcijo AM3 podnožja z dodatnimi varčevalnimi možnostmi.
AM2 je bil uniplane, AM2+ je dual plane in verjetno pride triple plane z AM3...
On the journey of life, I chose the psycho path.
x45 ::
AM3 Deneb im ana voljo kup obstiječih plošč AM2+, mogoče tudi AM2 kjer bo delal BP z DDR2 rami. Z DDR3 Rami pa na AM3 ploščah. Kakih 14 dni nazaj smo veselo lepili v to temo AM3 cpu podporo na AM2+ ploščah....
rgv45vg4t335 ::
Zdej pa nekaj ne razumem kaj vsi ti novi proci od AMD ne bodo šli na AM2+ plate,kot vidim na tej razpredelnici.In še nekaj AM2+ plate majo DDR2 rame,medtem ko AM3 plate pa DDR3 rame,kje bo potem procesor delal hitrejše,to bo očitno ena velika zmešnjava.
Ja, v bistvu je celotno računalništvo ena sama ogromna zmešnjava.
Preden post-aš take blodnje raje preberi članek ali dva na to temo, po tem pa vprašaj kaj konkretnega.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850
Radeon HD 4850
Mercan ::
No, samo mal za info, imam Phenom 9950 125W TDP in povsem gladko dela na 3,1 Ghz, trenutna temperatura (brskanje po spletu, uTorrent) pa je 35 stopinj, imam pa Scythe Orochi hladilnik.
DJ MartiNi ::
Katero matično pa imaš?
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Mercan ::
Dfi JR 790GX.
Je pa res, sem prejle odpru 4 1080p filme in se je restartal PC, na 3,0 Ghz pa laufa vse OK zaenkrat. Če bi se pa z Acc-jem in voltažo še kej igral, bi pa najbrž tut na 3,1 delalo, samo tak stručko pa nisem, razen če obstaja kje kaka stran, z vsemi temi parametri?
Je pa res, sem prejle odpru 4 1080p filme in se je restartal PC, na 3,0 Ghz pa laufa vse OK zaenkrat. Če bi se pa z Acc-jem in voltažo še kej igral, bi pa najbrž tut na 3,1 delalo, samo tak stručko pa nisem, razen če obstaja kje kaka stran, z vsemi temi parametri?
gruntfürmich ::
ojojoj, že kr vidim kolk bodo strani in forumi polni testiranj tega novega phenoma al deneba... pa primerjava z prejšnjim, pa primerjava z intelom, najbolj pa se bodo verjetno nažigavali okoli različnih podnožij in ramov; ktiri je hitrejši in koliko to vpliva...
se že kr veselim!
se že kr veselim!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Dfi JR 790GX.
Mercan daj nastavi malo tvojo zadevo pa navij da vidimo kak gre navit tole, brane2 bi prišel na 3400 mhz pravi ( kar je manj kot povprčen oc na hw boot u ), DFI pa si top plošče in bi lahko šlo še kaj več....
trnvpeti ::
x45,
ena 780 plata in 5050e proc proti 780 plati in x3 8650
koliko po tvojem pokuri prvi koliko drugi sistem pri minimalni obremenitvi
pa kaksne so temperature pri prvem in drugem sistemu z prilozenimi hladilniki pri cpuju
ena 780 plata in 5050e proc proti 780 plati in x3 8650
koliko po tvojem pokuri prvi koliko drugi sistem pri minimalni obremenitvi
pa kaksne so temperature pri prvem in drugem sistemu z prilozenimi hladilniki pri cpuju
ne bom razglabljal - zmeri pa povej
sem pa mel na 300w napajalcu
x3 8450 navit na 2400 mhz
z bolj požrešno ploščo
in dodano mid range zmogljivo grafiko
disk
cd rom
in je delalo tip top, sam nisem verjel sem probal samo prižgat s tem napajanjem....
x 8450 je mel ne 30 stopinj- bios - v idle z box culerjem. če ga mal prestavljaš zmrdaš pasto pa malo naraste .
G2 step za x2 pa so precej varčne zadeve in hlane, še bolj....
sem pa mel na 300w napajalcu
x3 8450 navit na 2400 mhz
z bolj požrešno ploščo
in dodano mid range zmogljivo grafiko
disk
cd rom
in je delalo tip top, sam nisem verjel sem probal samo prižgat s tem napajanjem....
x 8450 je mel ne 30 stopinj- bios - v idle z box culerjem. če ga mal prestavljaš zmrdaš pasto pa malo naraste .
G2 step za x2 pa so precej varčne zadeve in hlane, še bolj....
M-XXXX ::
Dfi JR 790GX.
Mercan daj nastavi malo tvojo zadevo pa navij da vidimo kak gre navit tole, brane2 bi prišel na 3400 mhz pravi ( kar je manj kot povprčen oc na hw boot u ), DFI pa si top plošče in bi lahko šlo še kaj več....
Spet ena od tvojih namišljenih resničnosti?
Phenom X4 9950 povprečen OC 3387mhz, tako daje Branetov nad povprečjem, je pa je povprečen OC ZELO različen od STABLE OC!
PS: Še pomnite bratje? 15,61€ v bistvu 15.62, ko se bo spet zagovarjal, nas ozmerjal ter govoril kako je vse podkupljeno (ziher HWbot vsem Intel procesorjem prišteje 200mhz+)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Valvoline ::
Oh madonca... celo na 6.7ghz+ so že prišli Wolfdale zverine in manj k 7sec za 1m superpi
http://www.hwbot.org/quickSearch.do?har...
matejček, če bi znal vsaj brat cifre bi ti verjel da maš OŠ:
http://www.hwbot.org/browseHardwareProc...
9950 x4 65nm si pa sam dal link navitja na 4500 mhz!!!
potem kr lepo gredo tile na 3400 pa še kaj več....
pa tole z dnarjem bi blo bolj zanimivo če bi zvišal tarifo za vsaj 20x in dajal na stran za iplačilo.... drgač pišeš sebi v posmeh.
pa tole z dnarjem bi blo bolj zanimivo če bi zvišal tarifo za vsaj 20x in dajal na stran za iplačilo.... drgač pišeš sebi v posmeh.
Oh madonca... celo na 6.7ghz+ so že prišli Wolfdale zverine in manj k 7sec za 1m superpi
Jaz sem ravno prejšnji vikend probaval max frekvenco mojega E8600 za SuperPI 1M in sem dosegel 5200mhz
Prosi moderatorja če ti nardi nov peskovnik pa tam piši tvoje score z super PI, tole je Druga tema....
hehehehe
Medtem k zasrani phenomi še na 20sec superpi komaj pridejo,moj e2160 na 3.5 stisne 17sec
hehehehe
Prvič sem danes obiskal tole stran HWbot
In morm povedat,porazno za AMD,prava katastrofa.
Medtem k zasrani phenomi še na 20sec superpi komaj pridejo,moj e2160 na 3.5 stisne 17sec
hehehehe
Prvič sem danes obiskal tole stran HWbot
In morm povedat,porazno za AMD,prava katastrofa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
Če mene vprašaš tebe še v OŠ nebi smeli spustili z tako logiko- le od kdaj je povprečen 24/7 OC enak Super PI OC-ju?
Sem dal ja- pa še tukaj lažeš (ne ni bil 4500), vendar EDEN procesor ne pove veliko, povprečen OC na hwbotu je okoli 3380mhz, seveda gredo dobri primerki več, slabi pa manj, vendar kot se jasno vidi so naslošno za okoli 600mhz slabši od 65nm Intel procev ter okoli 1ghz slabši od 45nm procev (odvisno od modela) naprimer od extrema so skoraj za 2ghz slabši, vendar iz zadnjega podatka težko kaj uporabnega potegneš, se pa od kar je E0 zunaj ta razlika MOČNO povečuje. Z dual core pa je itak brezveze primerjat- gre že skoraj vsak 45nm E0 okoli 4250-4500mhz stable!
Kdo laže in nabija naj pa kar vsak zase odloči
Zgodovina sprememb…
Valvoline: Saj že vemo da imaš IQ kot hidrant.... tako da ne rabiš vedno znova dokazovat tole...
Če mene vprašaš tebe še v OŠ nebi smeli spustili z tako logiko- le od kdaj je povprečen 24/7 OC enak Super PI OC-ju?
Sem dal ja- pa še tukaj lažeš (ne ni bil 4500), vendar EDEN procesor ne pove veliko, povprečen OC na hwbotu je okoli 3380mhz, seveda gredo dobri primerki več, slabi pa manj, vendar kot se jasno vidi so naslošno za okoli 600mhz slabši od 65nm Intel procev ter okoli 1ghz slabši od 45nm procev (odvisno od modela) naprimer od extrema so skoraj za 2ghz slabši, vendar iz zadnjega podatka težko kaj uporabnega potegneš, se pa od kar je E0 zunaj ta razlika MOČNO povečuje. Z dual core pa je itak brezveze primerjat- gre že skoraj vsak 45nm E0 okoli 4250-4500mhz stable!
Kdo laže in nabija naj pa kar vsak zase odloči
Edit:
Valvoline: Saj že vemo da imaš IQ kot hidrant.... tako da ne rabiš vedno znova dokazovat tole...
Ko pa zgubiš v debati pa se spraviš na osebno raven in žališ? Pravzaprav če mene vprašaš je tvoj IQ razlika med višino jaška ter asfalta (delta h v mm). (sem že omenil da imamo v Trebnjem jaške pogreznjene za okoli 2-3cm?)
Zgodovina sprememb…
@x45..
Dej si enkrat dopovedat da je trenutno Intel svetlobna leta pred AMD-jem.
Raje sprobaj kkšno Wolfdale@4.5ghz platformo in potem se bomo o AMD-ju spet pogovarjal.
Zakaj samo neke bedarije tolčeš,sej si sam poglej HWbot,prav žalostno je kar se zdaj AMD-ju dogaja. Srčno upam da bo kaj boljš z prihodom tega novega in opevanega Shangai procesorja ki baje leti na 6ghz,bomo vidl. Konc koncev vsak pričakuje najboljše za svoj dnar.
Dej si enkrat dopovedat da je trenutno Intel svetlobna leta pred AMD-jem.
Raje sprobaj kkšno Wolfdale@4.5ghz platformo in potem se bomo o AMD-ju spet pogovarjal.
Zakaj samo neke bedarije tolčeš,sej si sam poglej HWbot,prav žalostno je kar se zdaj AMD-ju dogaja. Srčno upam da bo kaj boljš z prihodom tega novega in opevanega Shangai procesorja ki baje leti na 6ghz,bomo vidl. Konc koncev vsak pričakuje najboljše za svoj dnar.
matej_jack ::
Če na podlagi SuperPija zbirate keri procesor je dober in kateri ne vam pač ni pomoči
Nisem "amdjevec" niti "intelovec", da ne bo kdo kaj mislil.
Intel je itak bil svetlobna leta pred AMDjem vedno, že P4 so laufali na 3ghz+ stock
Nisem "amdjevec" niti "intelovec", da ne bo kdo kaj mislil.
Intel je itak bil svetlobna leta pred AMDjem vedno, že P4 so laufali na 3ghz+ stock
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matej_jack ()
Razmerje performans AMD vs INTEL pr superpiju se ponavlja pe večini programov in aplikacijah.
Superpi je kar merodavn kar se procesorske moči tiče. tako k je 3D mark za grafične kartice.
Superpi je kar merodavn kar se procesorske moči tiče. tako k je 3D mark za grafične kartice.
dvomim da se ti splaca 5050. je 25€ drazji od 4850e, pa samo 100mhz vec.
4850 definitivno najboljsi p/p, sploh ce se porabo gledamo..
4850 definitivno najboljsi p/p, sploh ce se porabo gledamo..
ok, pa recimo 4850 in x3
koliko W prvi, koliko W drugi
ne rabim tocno, priblizno
pa mogoce se temperature
pa mogoce se temperature
Stra ::
ok, pa recimo 4850 in x3
pa mogoce se temperature
X2 4850e na nForce2 plati mi pri obremenitvi kuri, okometrično gledano, isto kot moj prejšnji X2 4000, to je malo pod ~120W. Noter je (bil) ATI 3850. Če obremenim še grafično, pride na ~185W.
Žal pri roki nimam drugih podatkov, pri idlanju je bilo tam nekje preko 80W. Brez grafike pa žal ne vem več, je že dolgo tega, kar sem preizkušal. Bi pa znalo biti zanimivo poizkusiti s kakšno novo plato, baje tele 790 kurijo zelo malo štroma, tako da bi z integrirano grafiko znali priti do zanimivih številk, kar se porabe tiče.
Nekdo je ravno tle na forumu dal tale link: AMD 700 chipset series @ Wikipedia
Speedfan se mi glede temperatur ne izjasni točno, ampak core je tam nekje od 32-36 pod obremenitvijo. Stock cooler.
OmegaM ::
Eh valvoline, ka ga ti trobis, ka so tisti MHz pomagali intelu?
Core 2 duo so res fajn naredili ...
Samo to ko ti bleetas pa tudi ... glupost za moje pojme.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
trnvpeti: z minimum sistemom (brez graficne, z enim diskom), na 780G je poraba v idle cca 45-50W.
se pravi ne bi bilo razlike med 4850e in x38650?
ali bi bila vecja, kot pa recimo 20w
se pravi 780 plata, 4850e, 2xhdd(to je recimo 20w) bi moralo priti pod 100w?
pa recimo sistem blizu 100%, koliko je potem poraba
kateri napajalnik se predlaga za okoli 100w(pa ne pico)
ali bi bila vecja, kot pa recimo 20w
se pravi 780 plata, 4850e, 2xhdd(to je recimo 20w) bi moralo priti pod 100w?
pa recimo sistem blizu 100%, koliko je potem poraba
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()
Stra ::
Če gledaš na porabo, si omisli kakšen 80 Plus napajalnik, kot npr. Chieftec Green Angel.
www.nakupi.net/izdelek_Napajalnik-ATX-3...
Razmisli tudi o 2.5 diskih. Namesto 20W, bi ti kurila 3-5W, razen če seveda rabiš gromozansko kapaciteto. ;)
Vsekakor bo vse skupaj precej pod 100W.
bojo kr 3.5" diski
koliksna bi bila pa razlika med 4850e in x3 8650?
na koliko bi pa zrasla poraba pri obremenjeni masini?
koliksna bi bila pa razlika med 4850e in x3 8650?
na koliko bi pa zrasla poraba pri obremenjeni masini?
Eh valvoline, ka ga ti trobis, ka so tisti MHz pomagali intelu?
Nisem nič kaj takega povedal.
Včasih je AMD @2ghz bil hitrejši kot intel @3ghz.
Ghz kot številka ne pomeni nič.
Danes glih obratno 3ghz intel pomete z 3ghz AMD.
S tem da Intel je že premagal 6ghz bariero,v kakšni prednosti je pr 5ghz in več proti AMD-ju presodi sam.
Pa še zdi se mi da je intel prav velikosrčen proti AMD-ju,ker če bo dejansko clockal procesorje tako kot jih folk navija AMD bo takoj propadel.
Zamisli si tole, E8500 tovarniško clockan na 5ghz na prodajnih policah,AMD še pr 3ghz ne pride zlahka. Al pa e5200 za 75e tovarniško clockan na 4ghz :)
Brane2 ::
Če bi to Intel lahko naredil, _zagotovo_ bi.
Če ne drugega, bi imel za nore denarje na voljo čipe za najzahtevnejše uporabnike, v smislu recimo 5GHz Intel za €10.000.
Intel bi imel izdelek "za kurčenje", AMD pa od tega še ne bi propadel, saj le malo ljudi tako stvar res toliko potrebuje, da so jo pripravljeni tako drago plačati.
Pa tega nimajo. Zakaj ne ? Hja, ker tudi Intli na tako visokoh frekvencah ne delajo zadosti zanesljivo, da bi bil Intel pripravljen karkoli garantirati.
Če ne drugega, bi imel za nore denarje na voljo čipe za najzahtevnejše uporabnike, v smislu recimo 5GHz Intel za €10.000.
Intel bi imel izdelek "za kurčenje", AMD pa od tega še ne bi propadel, saj le malo ljudi tako stvar res toliko potrebuje, da so jo pripravljeni tako drago plačati.
Pa tega nimajo. Zakaj ne ? Hja, ker tudi Intli na tako visokoh frekvencah ne delajo zadosti zanesljivo, da bi bil Intel pripravljen karkoli garantirati.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Če bi to Intel lahko naredil, _zagotovo_ bi.
Podpis pod tole, pa še mnogo bi se dalo dodat k tem navedkom ....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
huelz ::
AMDju X2 5050e je konkretno padla cena (s prvim, ko je bil price drop), tako da ni več take razlike v ceni med 4850e in 5050e.
Pa je res sla cena dol, 20€ v enmu tednu.
Glede napajalnika. Tuki je ena stran, kjer so usi napajalniki z 80% ali vecjo ucinkovitostjo. Verjetno so zbrani res vsi proizvajalci (vsaj taki z imenom). Malo sm pregledu podatke in prisel do ugotovitve, da je edn najboljsih napajalnikov za malo denarja Thermaltake TR2 qfan W0192RE 400W ali 350W (400W je imel mlacom, samo je ni vec na ceniku, 350 pa ni sploh pri nas), naslednji je pa Chieftec CTP-400-12G.
Nekateri 3.5" diski so ze zelo blizu 2.5" po porabi, pa so kljub temu hitrejsi. Edn takih je WD10EADS (1TB), cisto nov model, z 2.8W porabe v idle. klik
Glede napajalnika. Tuki je ena stran, kjer so usi napajalniki z 80% ali vecjo ucinkovitostjo. Verjetno so zbrani res vsi proizvajalci (vsaj taki z imenom). Malo sm pregledu podatke in prisel do ugotovitve, da je edn najboljsih napajalnikov za malo denarja Thermaltake TR2 qfan W0192RE 400W ali 350W (400W je imel mlacom, samo je ni vec na ceniku, 350 pa ni sploh pri nas), naslednji je pa Chieftec CTP-400-12G.
Nekateri 3.5" diski so ze zelo blizu 2.5" po porabi, pa so kljub temu hitrejsi. Edn takih je WD10EADS (1TB), cisto nov model, z 2.8W porabe v idle. klik
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
DJ MartiNi ::
Bil je že 95€ pa je šla cena rahlo gor. Bolj me pa zanima kako bo s ceno 9950BE. Naj bi nekoliko padla, samo kdaj lahko kaj takega pričakujemo v SLO.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
še nekaj benchev Phenoma II
http://www.computerbase.de/bildstrecke/...
in varčen Phenom x3 ( nekdo je spraševal nekaj o porabi ... )
http://www.computerbase.de/news/hardwar...
http://www.computerbase.de/bildstrecke/...
in varčen Phenom x3 ( nekdo je spraševal nekaj o porabi ... )
http://www.computerbase.de/news/hardwar...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Athlon X2 3250e z TDP 22w:
22W Athlon X2 should be available soon
AMD has announced its 22W Athlon X2 quite some time ago and we’ve learned that Athlon X2 dual core 3250e with 22W TDP should be available any day now. The original plan was to start shipping these CPUs in November but so far we couldn’t find them available in EU or USA. This is the AM2 CPU based on Brisbane core has 2x512KB cache and is developed in 65nm.
We’ve tested a CPU similar to this one here, but so far this CPU was not available for sale. Some 45W Brisbane based dual core Athlon X2s are available and 2.30GHz one called Athlon X2 4450e is selling for €53+. The 22W Athlon X2 3250e should be available any day now, at least this is what AMD told its partners.
We will keep our eyes open, as this might be a perfect CPU to challenge Atom 330 dual core in home theater PCs as it performs faster. Atom 330 dual core does have TDP of impressive 8W but together with chipset we are talking about 25+ W which should be very close to Brisbane 3250e with chipset.
22W Athlon X2 should be available soon
AMD has announced its 22W Athlon X2 quite some time ago and we’ve learned that Athlon X2 dual core 3250e with 22W TDP should be available any day now. The original plan was to start shipping these CPUs in November but so far we couldn’t find them available in EU or USA. This is the AM2 CPU based on Brisbane core has 2x512KB cache and is developed in 65nm.
We’ve tested a CPU similar to this one here, but so far this CPU was not available for sale. Some 45W Brisbane based dual core Athlon X2s are available and 2.30GHz one called Athlon X2 4450e is selling for €53+. The 22W Athlon X2 3250e should be available any day now, at least this is what AMD told its partners.
We will keep our eyes open, as this might be a perfect CPU to challenge Atom 330 dual core in home theater PCs as it performs faster. Atom 330 dual core does have TDP of impressive 8W but together with chipset we are talking about 25+ W which should be very close to Brisbane 3250e with chipset.
kobilica ::
Valvoline daj že nehi pokat take, to je AMD thread ne pa za Intel. Pa SuperPI mi ne pomeni nič, je sam benchmark oziroma test. Teorija =/= Praksa
Pomeni pa, da SuperPI nima praktičnega pomena in samo dokazuje koliko hitro procesor računa določeno formulo.
Mogoce ima Intel trenutno mocnejse procesorje, toda AMD trenutno zmaguje na marketu najcenejših procesorjev.
AMD-ju bo uspelo kot je ATIju proti Nvidiji.
Pomeni pa, da SuperPI nima praktičnega pomena in samo dokazuje koliko hitro procesor računa določeno formulo.
Mogoce ima Intel trenutno mocnejse procesorje, toda AMD trenutno zmaguje na marketu najcenejših procesorjev.
AMD-ju bo uspelo kot je ATIju proti Nvidiji.
e5200 za 75e 45nm tehnologija,2mb keš vsak gre na 4ghz. Ni konkurence.
Nvidia je še vedno daleč spredaj naprem ati.
Gtx280 povozi vse sam pa so res predrage in se ne splača.
Nvidia je še vedno daleč spredaj naprem ati.
Gtx280 povozi vse sam pa so res predrage in se ne splača.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ..... (strani: 1 2 3 4 … 99 100 101 102 )Oddelek: Strojna oprema | 264811 (97473) | x45 |
» | intel nehalem ali amd phenomOddelek: Kaj kupiti | 1428 (1015) | LordTado |
» | AMD Phenom (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Strojna oprema | 57003 (32461) | Brane2 |
» | High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7129 (5181) | Vuli |
» | Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 13649 (9866) | gruntfürmich |