Forum » Strojna oprema » AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, prosim !
AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, prosim !
BuBBle.D ::
In kaj si ti, da si zasluzis se posebno razlago?
A ne znaš v enem stavku odgovorit na moje vprašanje? Aja....saj nimaš kaj za povedat.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|
Dr_M ::
Vse sem ze povedu. Ce ne dojames, ni moj problem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
M-XXXX ::
če v teh časih navijaš za Intel po tem res ne vidiš dlje od lastne riti! Ves čas grozi, da bo prevzel monopol na trgu in po tem bomo še desetletja plačevali navite cene in gledali počasem razvoj CPU-jev. Kakšen način razmišljanja te privede do tega, da navijaš za tako firmo mi nikoli ne bo jasno.
1. Katerega dela proti monopolnega zakona ne dojameš?
2. Kaj ima tu veze monopol? A zato ker je Intel boljši in ima "monopol" boste pa rekli da se ga ne splača kupiti, oziroma je AMD boljši in ga boste kupili, četudi ni boljši?
Da strnem: Če bi bil Phenom 1/2 tako dobra bi imel že vse rekorde! Le zakaj ne vidim nobenega?
rgv45vg4t335 ::
Dokler bo price/performance približno na istem nivoju bom z veseljem vzel AMD. Če bi ocenil, da to ni več tako ne bi metal denarja stran, ker to po tem nima nobenega smisla ne efekta. Kot sem tu že enkrat napisl; AMD sem jaz lansko leto že odpisal, zdaj se mi pa zdi, da bi znali priti nazaj v igro in sem ostal pri njih.
Ne vem kaj hočeš povedati s tistim o proti-monopolni zakonodaji, raje ne bi začeli še o tem.
Ne vem kaj hočeš povedati s tistim o proti-monopolni zakonodaji, raje ne bi začeli še o tem.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850
Radeon HD 4850
kikibeck ::
Drugače mam intela samo bi pa rad vprašal Vavolina zakaj je Intel šel koperat AMD in s tem k so tm taki ženiali skoperali napako AMDja torje TLB-bug... Če ti bi kupil proc za 1200€ in bi ti vsakih neki cajta iz neznanega razloga zmrznla mašina, kaj bi naredu?
Nevem pa kaj nemoreš počakat nevem 1 mesec da že tko vneto trdiš da bo intel z novimi phenomi pometal? Nespomnš se pa da je blo včasih ravno obratno... Brezveze se tuki not kregaš kok je intel bolši, ker če si nepismen (oz neznaš razbrati teme iz naslova ti nismo mi krivi)
Nevem pa kaj nemoreš počakat nevem 1 mesec da že tko vneto trdiš da bo intel z novimi phenomi pometal? Nespomnš se pa da je blo včasih ravno obratno... Brezveze se tuki not kregaš kok je intel bolši, ker če si nepismen (oz neznaš razbrati teme iz naslova ti nismo mi krivi)
zakaj je Intel šel koperat AMD in s tem k so tm taki ženiali skoperali napako AMDja torje TLB-bug...
Ne vem o čem ti govoriš? Saj ni tega naredil! i7 nima TLB buga.
klik
Spet ta neumno Fudzilla (kot kaže ima nekaj z AMD-jem, saj čedalje bolj šlimfa čez Intel (dokaz: Tole z TLB Bugom, ter primer kako dela Phenom 2 na 6.2GHZ CRYSIS STABLE, seveda pa je to samo max frekvenca- tudi ravno v tej temi bilo...)
http://www.tweaktown.com/news/10736/no_...
Considering the number of reviews, tests, Overclocking, follow-ons, etc. that have been published on the i7 (all without having seen this error) I am not surprised to find out this turned out to be a false rumor in the end.
Strani, ki favorizirajo Intel so dobrodosle (so izjemno pametne, definitivno niso podkupljene ipd...).
Strani, ki favorizirajo AMD niso dobrodosle (so neumne, podkupljene ipd)
Se dobro, da imamo strokovnjake na tem forumu.
Se dobro, da imamo strokovnjake na tem forumu.
Strani, ki favorizirajo Intel so dobrodosle (so izjemno pametne, definitivno niso podkupljene ipd...).
Če 95% strani kaže prevlado Intla in 5% totalno prevlado AMD-ja, zdaj pa procentualno in logično razmisli KATER PRIMER IZSTOPA IZ PRIMERA? Če bi bilo 50%-50%, oziroma, da bi bil povsod ZELO izenačen in bi na nekateri strani Intel ali pa AMD vodil za 20-30% bi verjel taki strani? Jaz že nebi, saj izstopa iz povprečja.
Glede Fudzille, boš rekel da ni nekaj resnice na tem? Zadnje čase je polno novic, ki gredo ZELO na roko AMD-ju, na koncu pa se izkažejo da se neresnične? Me lahko pa z veseljem prepričaš, da ni res in linkaš nedavne novice/članke, ki govorijo v slabo AMD-ju in so se na koncu izkazale da so neresnične? Dokler mi tega ne pokažeš imam prav... (dokazi iz moje strani so prišli)
No ja, potem je tudii the inquirer zelo neumna stran, ker favorizira ati.
Lepo, da smo razjasnil te stvari
Dokler piše nekaj kar ni res- JA LAŽE!
Si mi pa ravno dal prav na zgornji post...
Valvoline ::
http://www.guru3d.com/category/vga_char...
Tolk o atiju.
Sicer pa jaz mam tut raje ati ker je slika boljša in bolj tekoča,čeprav ima manj fps.
Drgač pa gtx280 povozi vse. Kmalu pride gtx280x2 zunaj in bonmo vidl primerjavo z 4870x2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
TLB bug se vedno ni popolnoma ovrzen. Sicer so se nekateri neki trudil, ampak se vedno ni 100%.
6.2GHz Phenom tudi se ni ovrzen, ni pa potrjen. Cakamo kaj bo.
Ja, delno imas prav.
The inquirer vedno vrta stvari, da najde neki proti nvidii in vedno isce neki, za ati. Vecinoma zgolj ugibanja (ki se mnogokrat izkazejo za napacna), velikokrat lazi. Ampak karkoli je ze, skoda je narjena.
Ja, delno imas prav.
The inquirer vedno vrta stvari, da najde neki proti nvidii in vedno isce neki, za ati. Vecinoma zgolj ugibanja (ki se mnogokrat izkazejo za napacna), velikokrat lazi. Ampak karkoli je ze, skoda je narjena.
Čisto bi bilo možno 6.2ghz, ker kot kaže se Phenom 2 kar dobro navija, vendar sem pa skeptičen, dokler ni validacije!
Moj post se je nanašal na Fudzillin članek kako je pri tej frekvenci CRYSIS STABLE- je pač laž, kakor tudi TLB bug (Če ga je Intel zanikal, mu nekako verjame, saj bi mu bilo v večjo škodo, če bi se izkazalo da ga res ima, če ga zdaj zanika)
Drgač pa gtx280 povozi vse. Kmalu pride gtx280x2 zunaj in bonmo vidl primerjavo z 4870x2
280 rahlo prehiti vse razen 4870X2, ki pa je veliko hitrejša (tist guru 3d je treba jemati z VELIKO rezervo (v primeru 4870X2 in CF) ker so driverji prinesli ogromno- na začetku je bil CF in X2 dostikrat počasnejši kot samo ena 4870 tako, da je zdajšnja situacija veliko drugačna! V končni fazi: 280GTX je hitrejša od 4870 (nekaj %) vendar je tudi VELIKO dražja, X2 pa pusti vse daleč zasabo! Vendar jih je ZELO malo, ki rabi več kot 4870, saj ena poganja VSE NA MAX 1920x1200, razen pri Crysisu je potrebno narediti nekaj kompromisov!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Intel je tudi zanikal en kup napak v conroe jedrih, pa celo popravit jih niso hotl (tudi ce bi jih na skrivaj). Tko da, jest intelu nic bolj ne verjamem, kot komu drugemu.
Intel je tudi zanikal en kup napak v conroe jedrih, pa celo popravit jih niso hotl (tudi ce bi jih na skrivaj). Tko da, jest intelu nic bolj ne verjamem, kot komu drugemu.
Naprimer?
Primer cesa rabis?
kikibeck ::
iz Rač. novic : V Evropi naj bi se cena zmogljivega procesorja 940 Black Edition gibala okrog tristo evrov (pri nas bo cena seveda nekoliko višja). hahaha 300€ to je pa kr velik, mal si pluvajo v lastno skledo...
Black Edition ima odklenjen mnozilnik. Koliko stane i7 z odklenjenim mnozilnikom?
Primer cesa rabis?
Primer kupa napak, ki jih je Intel zanikal!
Black Edition ima odklenjen mnozilnik. Koliko stane i7 z odklenjenim mnozilnikom?
Da vzamemo še staro generacijo: Kaj ti je pomagal odklenjen množilnik in se vseeno ni nikamor navijal? Glej Q6600, zaklenjen množilnik (odklenjenega sploh ne rabi) navija pa se v višave!
Zgodovina sprememb…
In kaj potem če ima odklejen množilnik ???
X2 5200 BE je bil odklenjen pa ni pršu več k 3.1ghz x2 6400 BE pa ne več k 3.4ghz
kaj ti pomaga množilnik ko pač se jih ne da navijat.Bomo že vidl novejše AMD-je.
X2 5200 BE je bil odklenjen pa ni pršu več k 3.1ghz x2 6400 BE pa ne več k 3.4ghz
kaj ti pomaga množilnik ko pač se jih ne da navijat.Bomo že vidl novejše AMD-je.
Pa še ena zadeva ki mi pr AMD-ju ni všeč.
K overklokaš intel in ročno nastaviš Vcpu intel speedstep in c1e dela tut k je proc navit 100%.
Če hočeš solidno amd-ja navit,oz ročno nastaviš Vcpu CnQ morš izklopit in powersave ne dela več.
Sranje. medtem k intel tut k je navit za 100% še vedno idla z majhno porabo,Amd pa ne.
K overklokaš intel in ročno nastaviš Vcpu intel speedstep in c1e dela tut k je proc navit 100%.
Če hočeš solidno amd-ja navit,oz ročno nastaviš Vcpu CnQ morš izklopit in powersave ne dela več.
Sranje. medtem k intel tut k je navit za 100% še vedno idla z majhno porabo,Amd pa ne.
Brane2 ::
Folk, saj nimam nič proti občasnemu OT zabluzu, ampak tole je brezveze.
NAj vam nalijem malo "čistega vina":
-frekvenca CPUja je tem trenutku BLUZ, vsaj v teh natepavanjih nad 3GHz. Zakaj ? Hja, zato, ker signal potrebuje ne ravno zanemarljivi del cikla, da prepotuje celotno silicijevo plato in zato se določeni deli sinhronizirajo z drugimi.
Poenostavljeno rečeno- tu pa tam se doda kak sinhronizacijski cikel.
Če frekvenco dviguješ ( ne povečuješ pa hitrosti širjenja signala ali krajšaš njegovo pot ), potem ti te sinhronizacije jemljejo več časa.
Poleg tega je že sedaj problematičen čas, ki ga potrebuje CPU da pobere iz RAMa stvari, ko zgreši cache. Ti lahko interne operacije navijaš v neskončnost, ampak ozko grlo - RAM ti ostane.
- končna hitrost corea ni bistvena. Tehnologija je prišla do meje tega, kar klasični design zna in tu res ni bistveno a si 10% gor ali dol. Če bo kupec po vsej sili hotel 20% hitrejšo mašino, bo pač plačal več, a takih bo malo.
- hitrost vektorskih operacij je na Intlovi strani bolj malo spremenjena. Ja, izbošali in popilil so par stvari, a 256-bitna enota pride šele z naslednjo generacijo, torej je tu še v istem razredu, kot je bila. Pri AMDju je tu malo druga zgodba, ker je bil K-8 tu bistveno počasnejši.
- bistvo HT in CSI linkov je pri teh strojih omejena prednost, ker je uporabnik ne moreizkoristiti do konca. Ne Phenomi ne Nehalemi nimajo multisocket plat.
- nižja pomnilniška latenca je sicer fina stvar, a sama zase bolj malo vredna sedaj, ko so to že itak izpilili tudi s klasičnimi čipseti.
- true QC je kar nekaj vreden.
-Intlov tanovi HT- mnja. Mogoče v kakih intenzinvno serverskih zadevah. Vsekakor niti približno ne enako pravim osmim jedrom
Ob vsega naštetega torej lahko bistvene prednosti najdemo v obeh družinah. Vse ostalo so detajli, ki so odvisni od želja posameznega uporabnika in dodatnih momentov ( željena konfiguracija plate, obstoječi RAMi itd itd.)
A lahko zdaj nehate s temi 6 GHz overkloki ?
Ali pa naj mi vsaj nekdo razloži, zakaj hudiča bi rabil 4+ GHz stroj sedaj.
MIslim, ja fajn bi ga blo meti- ampak zakaj taka potreba po njem, da zaradi nje tu nastajajo maratonska nadjebavanja ?
NAj vam nalijem malo "čistega vina":
-frekvenca CPUja je tem trenutku BLUZ, vsaj v teh natepavanjih nad 3GHz. Zakaj ? Hja, zato, ker signal potrebuje ne ravno zanemarljivi del cikla, da prepotuje celotno silicijevo plato in zato se določeni deli sinhronizirajo z drugimi.
Poenostavljeno rečeno- tu pa tam se doda kak sinhronizacijski cikel.
Če frekvenco dviguješ ( ne povečuješ pa hitrosti širjenja signala ali krajšaš njegovo pot ), potem ti te sinhronizacije jemljejo več časa.
Poleg tega je že sedaj problematičen čas, ki ga potrebuje CPU da pobere iz RAMa stvari, ko zgreši cache. Ti lahko interne operacije navijaš v neskončnost, ampak ozko grlo - RAM ti ostane.
- končna hitrost corea ni bistvena. Tehnologija je prišla do meje tega, kar klasični design zna in tu res ni bistveno a si 10% gor ali dol. Če bo kupec po vsej sili hotel 20% hitrejšo mašino, bo pač plačal več, a takih bo malo.
- hitrost vektorskih operacij je na Intlovi strani bolj malo spremenjena. Ja, izbošali in popilil so par stvari, a 256-bitna enota pride šele z naslednjo generacijo, torej je tu še v istem razredu, kot je bila. Pri AMDju je tu malo druga zgodba, ker je bil K-8 tu bistveno počasnejši.
- bistvo HT in CSI linkov je pri teh strojih omejena prednost, ker je uporabnik ne moreizkoristiti do konca. Ne Phenomi ne Nehalemi nimajo multisocket plat.
- nižja pomnilniška latenca je sicer fina stvar, a sama zase bolj malo vredna sedaj, ko so to že itak izpilili tudi s klasičnimi čipseti.
- true QC je kar nekaj vreden.
-Intlov tanovi HT- mnja. Mogoče v kakih intenzinvno serverskih zadevah. Vsekakor niti približno ne enako pravim osmim jedrom
Ob vsega naštetega torej lahko bistvene prednosti najdemo v obeh družinah. Vse ostalo so detajli, ki so odvisni od želja posameznega uporabnika in dodatnih momentov ( željena konfiguracija plate, obstoječi RAMi itd itd.)
A lahko zdaj nehate s temi 6 GHz overkloki ?
Ali pa naj mi vsaj nekdo razloži, zakaj hudiča bi rabil 4+ GHz stroj sedaj.
MIslim, ja fajn bi ga blo meti- ampak zakaj taka potreba po njem, da zaradi nje tu nastajajo maratonska nadjebavanja ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Sej te nobedn ne forsira da bi imel @6ghz PC.
Je kar nekaj ponudb starih p3-p4 in starih athlonov vrednih gajbo pira :)
Je kar nekaj ponudb starih p3-p4 in starih athlonov vrednih gajbo pira :)
Brane2 ::
Tebe tud noben ne forsira stalno postat OT, pa to kar nekako stalno počneš, navzkriž s pravili.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Ce bodo cene novih Phenomov res take, kot napovedujejo, imamo novega zmagovalca.
Core 2 nima za burek, i7 je pa mnogo predrag s plato vred.
Primer kupa napak, ki jih je Intel zanikal!
O tem je bilo celo na ST cel kup novic. Tko da zmigi malo svojo leno rit in si poisci. Men se res ne da vec ukvarjat s takimi zabluzi.
Ce bodo cene novih Phenomov res take, kot napovedujejo, imamo novega zmagovalca.
DR.M
K boš nabavu si novega Phenoma II jaz ti takoj kupim konfiguracijo v podpisu. OK ?? :)
swamigi ::
Glede navijanja procesorjev:
Ko jaz mojega q6600 navijem iz 2400 na 3500 je kr velika razlika v perfomansu v vseh pogledih tko,da je frekfenca cpu-ja zelo pomebna
lp
Ko jaz mojega q6600 navijem iz 2400 na 3500 je kr velika razlika v perfomansu v vseh pogledih tko,da je frekfenca cpu-ja zelo pomebna
lp
Valvoline: jest bi si ze prvega phenoma nabavil, ampak ravno takrat se je pojavil tist TLB bug, pa se nobenih pametnih plat ni blo.
Drugac pa bom mel vedno en intel in en amd sistem, zato da ostanem nevtralen.
Ne navijam za nikogar kej prevec (mogoce malo bolj za amd), sam ne maram pa da folk neki bluzi tja v 3 dni.
Drugac pa bom mel vedno en intel in en amd sistem, zato da ostanem nevtralen.
Ne navijam za nikogar kej prevec (mogoce malo bolj za amd), sam ne maram pa da folk neki bluzi tja v 3 dni.
x45 ::
Še cene in izid oboje ugodno Core i7 bo teško zaživel pri tem:
The Inquirer poroča, da bomo v Evropi dočakali nove Phenome II še pred božičem. V Evropi 220 evrov in v ZDA 235 dolarjev vredni Phenom II X4 920 SKU bomo na prodajnih policah ugledali 18. decembra. Prav tako tudi močnejšega brata 940, ki bo v ZDA stal 275 dolarjev, za Evropo pa še ni podatkov. Če upoštevamo enako razmerje, se bo cena zavihtela do 265 evrov.
The Inquirer poroča, da bomo v Evropi dočakali nove Phenome II še pred božičem. V Evropi 220 evrov in v ZDA 235 dolarjev vredni Phenom II X4 920 SKU bomo na prodajnih policah ugledali 18. decembra. Prav tako tudi močnejšega brata 940, ki bo v ZDA stal 275 dolarjev, za Evropo pa še ni podatkov. Če upoštevamo enako razmerje, se bo cena zavihtela do 265 evrov.
dzinks63 ::
AMD X4 920 zgleda obetavno, s katero osnovno bi se najboljše ujel? Nadgradnja iz Intela je enostavna, ddr2 rami ti ostanejo, zamenjaš torej samo ploščo in proc, simpl. Če se ga bo res dalo fino navijat (recimo 5000+), bo pravi hit in intel bo moral obstoječe quade temeljito poceniti (cene bo moral kar razpolovit, če bo še hotel biti v igri), I7 je poglavje zase, za najzahtevnejše, kateri so pripravljeni plačat zmogljivost ne glede na ceno.
x45 ::
Phenom II z DDR3 dodatnih 5% preformance gain-a :
We’ve learned that once AMD launches its Phenom II DDR3 versions in AM3 socket, this might boost your overall performance by up to 5 percent.
This is not really miraculous, but all who go for a DDR3 platform might actually have a slight gain in performance. The price advantage still stays with ultra cheap DDR2 memory and if you are not latest greatest you would rather stick with DDR2 as it will be fast enough.
The upcoming AM3 chipset won’t overclock much better, it will offer the same overclocking performance as the same chipset for DDR2 and if you remember, AMD’s memory controller is inside of CPU. The Phenom II, Deneb core in AM3 has both DDR2 and DDR3 memory controller and if you plug it in AM3 you are stuck with DDR3, while the same CPU in AM2+ will be DDR2 only. This only works with Phenom II AM3 CPUs, while the first two to launch as AM2+ are limited to DDR2 only.
The DDR3 platform for Phenom II with new set of CPUs is scheduled for February launch.
We’ve learned that once AMD launches its Phenom II DDR3 versions in AM3 socket, this might boost your overall performance by up to 5 percent.
This is not really miraculous, but all who go for a DDR3 platform might actually have a slight gain in performance. The price advantage still stays with ultra cheap DDR2 memory and if you are not latest greatest you would rather stick with DDR2 as it will be fast enough.
The upcoming AM3 chipset won’t overclock much better, it will offer the same overclocking performance as the same chipset for DDR2 and if you remember, AMD’s memory controller is inside of CPU. The Phenom II, Deneb core in AM3 has both DDR2 and DDR3 memory controller and if you plug it in AM3 you are stuck with DDR3, while the same CPU in AM2+ will be DDR2 only. This only works with Phenom II AM3 CPUs, while the first two to launch as AM2+ are limited to DDR2 only.
The DDR3 platform for Phenom II with new set of CPUs is scheduled for February launch.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
gruntfürmich ::
če prov razumem bodo sedaj prišli ven phenomi 2 za am2+ plate, ker am3 plat še tko ali tko ni
pH2-940 bo čez 300€ jst sem pa mislu kok bom poceni skos prišu
pH2-940 bo čez 300€ jst sem pa mislu kok bom poceni skos prišu
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
TOP ::
gruntfurmich ti si en tistih ki bi radi Ferrarija dobili za ceno fičota,to ne gre ne.AMD bo cenejši od Intela to je sigurno,ker če ne lahko zaprejo tovarno,ampak spet toliko poceni pa ne more bit,ker zmogljivost se je vedno plačalo in veliko jih sedaj čaka da bo Amd dal najnovejše proce za ceno starih,ampak to se lahk samo sanja.
Valvoline: ja in? 95W TDP. To je precej vec kot 65W, z memory kontrolerjem vred.
S tem da je q2800 zihr 2x hitrejši kot tale phenom na 2ghz. Sicer pa downvoltaš Q8200 pa je.
Moj e2160 na 1.1v ge prav lepo na 2.5ghz
Na stock 1.8ghz bi verjetno delal tut z 0.5v :)
Ampak plata nima manj k 1.1v
Moj e2160 na 1.1v ge prav lepo na 2.5ghz
Na stock 1.8ghz bi verjetno delal tut z 0.5v :)
Ampak plata nima manj k 1.1v
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
Ce bi ga hotu spravit na 65W, nebi bil tistle Q8200 popolnoma nic hitrejsi. Verjem.
Sicer se pa inteli za en kurc downvoltajo. Moj E3110 je ze vs bogi pri 2000GHz in 0.9V. Odpovejo senzorji za temp, pa se po parih urah se je orthos sesul.
Sicer se pa inteli za en kurc downvoltajo. Moj E3110 je ze vs bogi pri 2000GHz in 0.9V. Odpovejo senzorji za temp, pa se po parih urah se je orthos sesul.
DJ MartiNi ::
Tudi AMDja se da downvoltat. Vprašanje je koliko. Drugače pa prosim čim manj OTja.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
http://xbitlabs.com/articles/cpu/displa...
Sicer kolk je kaj resnice v tem ne vem in ne bom komentiral. jaz osebno tistih par W nikol nisem gledal. Itak najpožrešna je grafa.
Sicer kolk je kaj resnice v tem ne vem in ne bom komentiral. jaz osebno tistih par W nikol nisem gledal. Itak najpožrešna je grafa.
http://xbitlabs.com/articles/cpu/displa...
Koliko pa si mislil da je?
Mi je pa zelo všeč koliko nudi AMD v primerjavi z Q6600: http://xbitlabs.com/articles/cpu/displa... In to celo za nekaj € več denarja Potem se pa sprašujemo kako da AMD toni v čedalje večje dolgove. Njihov procesor ni vreden več kot 120-130€ (9950) oni pa hočejo 50€ več...
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ..... (strani: 1 2 3 4 … 99 100 101 102 )Oddelek: Strojna oprema | 264506 (97168) | x45 |
» | intel nehalem ali amd phenomOddelek: Kaj kupiti | 1427 (1014) | LordTado |
» | AMD Phenom (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Strojna oprema | 56963 (32421) | Brane2 |
» | High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7122 (5174) | Vuli |
» | Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 13640 (9857) | gruntfürmich |