» »

AMD Phenom

AMD Phenom

««
17 / 27
»»

DJ MartiNi ::

65W phenomi v 65nm izdelavi bodo prišli najbrž enkrat avgusta. 45nm phenomi pa v začetku prihodnjega leta.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

OChack ::

ja quad core z 35w nebi blo slabo, sicer mislim da imajo intel quad cori za mobilne nekaj podobno nizko porabo (okoli 60w?) vendar je frekvenca ustrezno nizka. grem pa takoj v nakup phenoma z frekvenco 2ghz+ in porabo TDP 65W
Int€l inside, IDIOT Outside

x45 ::

so že zunaj varčni phenomi :

http://www.computerbase.de/news/hardwar...

jest10 ::

Ja s kriplastimi frekvencami. Dokler ne bo 65W pri vsaj 2,4GHz me ne gane.

tebe tak nič ne gane kar ni intel

Ja prav imaš. Ravno zaradi tega ti sedaj pišem iz AMD mašine:P

ja dokaži ! slikaj jo pa daj listek zraven Jest 10.

M-XXXX ::

Sem 100% da ko boš ti pokazal, bo on z veseljem slikal. Ko ti pokažeš ti še jaz svojega AMD-ja slikam:D

Adrijan0 ::

Umirte se malo!

Sem 100% da ko boš ti pokazal, bo on z veseljem slikal. Ko ti pokažeš ti še jaz svojega AMD-ja slikam:D

ti maš tud amd ja kaj pa K6 na pdstrešju al kaj novega ?

Nič ne bo listka, ker ga nekako ni bilo videti od tebe:P
klik

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Athlon XP 1900+:D

jest10 ODLIČNO izpeljano:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

pač primitivec iz zadnje vaške gostilne...
kaj čmo... ne ukvarjam se s takimi suckerji.

kaj čmo... ne ukvarjam se s takimi suckerji.

Pa bi se lahko- če se mi s tabo, se bi lahko tudi ti potrudil.

Če boš zares priden, boš mogoče dobil za vikend še slikice iz preostalih mojih dveh AMD mašin. Ampak le, če ne boš več kotalil buč. Ah, saj vem, da ne boš zdržal;)

opeter ::

Hvala vsem za informacije.

Torej trenutno ima najmanjšo porabo Phenom 9100e (65 W). Ampak ta se v Sloveniji ne dobi oz. ga nisem zasledil. Potemtakem je še vedno bolj smortn nakup kak dvojedrnik, saj imajo slednji dosti manjšo porabo (sploh Brisbane serija oz. tisti ki imajo E oznako v imenu).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ja recimo moj BE-2400 (2,3GHz) je 45W. Pa MlacoM je pred kratkim dobil 4450e, ki je ravno tako 2,3GHz in je 45W. Cenovno sta pa tam tam. Oba imata G2 stepping, kar naj bi bilo rahlo boljše za navijanje v primerjavi z G1 steppingom, katerega so imeli prvi brisbane-i. Še primerjava.

Pa ima G2 končno popravljen temperaturni senzor? Namreč G1 kaže napačne temperature.

Pa ima G2 končno popravljen temperaturni senzor? Namreč G1 kaže napačne temperature.

to bi pa res rad videl... ma kdo kake screen shote od G2 brisbanov ?

temperature ....

Temperature IDLE AMD Athlon BE-2400 2,3GHz (G2 stepping) Slika

Temperature LOAD (10min Orthos) AMD Athlon BE-2400 2,3GHz (G2 stepping) Slika

Ok, zgleda ima tudi G2 sfaljene senzorje v jedru. Ali pa le program narobe odčitava. Namreč v IDLE je nemogoče, da imaš 18 in 21 stopinj. Pa tudi pod obremenitvijo je vrednost za jedra zelo vprašljiva. Razen, če imaš v sobi manj kot 10 stopinj:P
Obična dioda ti pa zelo verjetno kaže prave vrednosti- 35 stopinj v IDLE in 49 stopnij load.(vrednosti v CPUID programu)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Brane2 ::

Kot mi je razloženo, tisti senzor ne daje temperaturne vrednosti ampak neko napetost, ki jo SW/FW prek A/D pretvornika odčita in pogleda v tabelo ali izračuna po formuli kaj ta vrednsot pomeni. Če nimaš prave tabele/formule, so potem odčitki jasno napačni...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ja, pri G1 in zgleda tudi pri G2 jedrih se uporablja drugačne vrednosti, kot pri predhodnikih. Vendar tega skoraj noben program ne upošteva in zato kažejo prenizke vrednosti.
Vsi programi, ki sen jih preizkusil do sedaj, so mi pravilno odčitavali le iz temperaturne diode, iz senzorjev v jedrih pa še nobeden.

En članek iz tomshardware, kjer so stestirali Athlona 5000+ BE z G2 steppingom.

What makes the 5000+ Black Edition especially interesting, aside from the unlocked multiplier, is that it uses the newly introduced G2 stepping. This refined processor stepping allows the processor to stay stable at higher clock speeds without requiring an increase in core voltage.

Nisem pa našel 5000+ BE s tem steppingom na AMDjevi strani. Ampak samo z G1.

Ted ::

Na mojem x2 3600 brisbane-u mi pravo temperaturo pokaže le programček od MSI-ja (Dual Core center), pa tudi Speedfan odkar imam ta program. Prej pa je tudi Speedfan kazal napačne temperature.
Mah...

Ok, zgleda ima tudi G2 sfaljene senzorje v jedru. Ali pa le program narobe odčitava. Namreč v IDLE je nemogoče, da imaš 18 in 21 stopinj. Pa tudi pod obremenitvijo je vrednost za jedra zelo vprašljiva. Razen, če imaš v sobi manj kot 10 stopinj:P
Obična dioda ti pa zelo verjetno kaže prave vrednosti- 35 stopinj v IDLE in 49 stopnij load.(vrednosti v CPUID programu)

jest daj ne blizu idi nekam v intelovo propagando. jas mam G1 in je najhladnješi cpu. tud če ga probaš bi teško rekel da je mlačen box cooler.

jest daj ne blizu idi nekam v intelovo propagando. jas mam G1 in je najhladnješi cpu. tud če ga probaš bi teško rekel da je mlačen box cooler.

??
Kaj tebi ni jasno? Aja saj res, procesor ima lahko nižjo temperaturo od sobne ane?:P
Seveda ti je najhladnejši, ker se zanašaš na napačno odčitavanje senzorjev.

D3m ::

Kupil nov procesor.

In sicer Phenom 9750, ki sem ga zmontiral na Asusko M2N-E (nforce 5).

Updajtal BIOS, in stvar deluje super, nobenih problemov sploh, tko, da mi ni blo potrebno kupit nove plate.

LP.
|HP EliteBook|R5 6650U|

fino ne ?
pri intelu moraš v večini primerov menjat tud ploščo.

npr maš pentum D 830 na kaki 945 p plati in kupiš q9300 , emnjava plate ti ne uide .... tud za q6600

PrimozR ::

Npr maš spodobno 975/965 plato in ti dela vse. Jest mam že eno leto 965 plato, dobil staro okrog četrt leta in je prišla ven precej za prvimi 965 platami. 975 Conroe plate so pa zunaj že od izida Core 2 arhitekture, torej od poletja 2006, torej cirka 2 leti. Približno tako dolgo, kot AM2 plošče. Torej...

EDIT: kdor je kupil 945 in Pentium D je do zdaj že ZIHER menjal cel sistem, mogoče celo dvakrat. Ker so le-ta sistem kupovali redki oz. več ali manj entuziasti. Precej folka je pa vzelo Conroe ready plato in nanjo vrglo D 805. Tko da ja, ne bluzi.

EDIT2: AM2 je prišel 23. maja, Core 2 pa 27. julija. Cela 2 meseca razlike. Torej naredimo enake pogoje - Pentium D 830 in A64 s939. Ni treba menjat plate? Kul, bom kupil samo eno AM2 plato in vrgel noter mojega 3000+. Sej bo ziher delal. Ti bi komu še prodal tak komplet, sem precej ziher. Tko da, kot je bilo že rečeno, shut the f*** up! Same neresnice in polresnice so te. In ti drugim težiš, da smo Intel fanboyi. 85-90% naših trditev so (preverljiva) dejstva, 85-90% tvojih pa izmišljotine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

tilinho20 ::

x45:
Ja in? Plačaš tistih 80 eur pa naviješ pa je. Kakšen problem? Pa še večji perfomans je.
Pa on je itak reku da je sam vstavu not pa je (pa naredu še ostalo). A misliš da bo tko opazu kakšne razlike? Se je kaj ukvarjal z navijanje itd.? Vsaj nič ni povedou.

Zgodovina sprememb…

mesoreznica ::

Npr maš spodobno 975/965 plato in ti dela vse. Jest mam že eno leto 965 plato, dobil staro okrog četrt leta in je prišla ven precej za prvimi 965 platami. 975 Conroe plate so pa zunaj že od izida Core 2 arhitekture, torej od poletja 2006, torej cirka 2 leti. Približno tako dolgo, kot AM2 plošče. Torej...

EDIT: kdor je kupil 945 in Pentium D je do zdaj že ZIHER menjal cel sistem, mogoče celo dvakrat. Ker so le-ta sistem kupovali redki oz. več ali manj entuziasti. Precej folka je pa vzelo Conroe ready plato in nanjo vrglo D 805. Tko da ja, ne bluzi.

EDIT2: AM2 je prišel 23. maja, Core 2 pa 27. julija. Cela 2 meseca razlike. Torej naredimo enake pogoje - Pentium D 830 in A64 s939. Ni treba menjat plate? Kul, bom kupil samo eno AM2 plato in vrgel noter mojega 3000+. Sej bo ziher delal. Ti bi komu še prodal tak komplet, sem precej ziher. Tko da, kot je bilo že rečeno, shut the f*** up! Same neresnice in polresnice so te. In ti drugim težiš, da smo Intel fanboyi. 85-90% naših trditev so (preverljiva) dejstva, 85-90% tvojih pa izmišljotine.

Zakaj se sploh trudiš? Itak mu ne moreš nič dopovedat. Brezveze. Pusti na miru, naj kvasi svoje. Itak ga večina ne jemlje resno.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

bond007 ::

Jst sm tut kak let nazaj kupil najcenejšo plato (45 EUR) za intel - 945gc chipset. Zdej gledam na uradni strani, da celo podpira te novejše 45nm proce. Quada sicer uradno ne podpira, ampak pomoje ne bi smel bil problem oz bi skor mogu delat. PA to je ultra budget plata z najcenejšim čipsetom. Če pa malo bolj orng kupiš, je pa že PIP povedal, da sploh ni problemov in zdrži sistem vsaj toliko časa kot AMDjev.

Brane2 ::

Ja, tole okrog plat je res. AMD me je tu z vsem svojim hypeom totalka razočaral.

Sploh ne štekam, zakaj so šli z S939 na AM2. Ne vidim za to nobene potrebe.

Nekaj bluzijo da zaradi DDR-II ampak pinout zanj bi lahko že zdavnaj predvideli tudi pri starem podnožju, poleg tega pa je bil kar nekaj časa po splavitvi DDR-I bistveno cenejši od DDR-II, pa skorajda nič slabši v praksi.

Tudi mi ni jasno za koji ku*ax so delili podnožja na serverska in navadna, če med njima ni bistvenih razlik.

In potem menjave plat. Masa folka se je pustila nategnit z AM2 v veri, da bo enkrat lahko tja zapikala Phenoma in večina je seveda izpušila.

Mogoče AMD lahko tupi, da plate niso njegova domena ampak v bistvu so. Prvič, ker folk zanima delo celote in drugič, ker so za sedanje stanje v glavnem krivi sami, da se proizvajalci fokusirajo na Intla.
On the journey of life, I chose the psycho path.

D3m ::

Sistema z Phenomom 9750 nisem navijal, ker še ni nuje.
Enkrat bom že probal do koliko lahko potegnem na tej plati.

LP.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Planetarium ::

jooj x45 sam ti pa si astronaut

ja saj to ravno pr intelu si kr naprej lahk menjaval.... čipseti so zelo slabo kompatibilni z novimi cpu ji....

zlata sredina in najboljši je bil 965 ki pa ne podpira 45 nm... 955 itak zlo omejena podpora 945p sam stare cpu je 945 GZ sicer ja c2d amak samo duale ipd....

malo je treba vedet detaile, ste pa res ami intel fani žal....

Astronaut hehe ja to bi blo pa nekaj....

Planetarium ::

dej stfu s temi intel fani a morš prov v usakmu postu to rečt, lohk bi si počas že kej novga zmislu. In pol ti govoriš o kompatibilnosti, ko si toliko trobil učeraj naj si vsak prebere kaj je Brane napisau v tej temi pa rpostov nazaj. Zgleda si pozabu da je pa ravno on imel probleme s kompatibilnostjo AM2 - Phenom.

O seveda 965 podpira 45 nm. Mi lahko zrihtaš proc pa probava. Problem 945 za C2D je pa verjetno le v napajanju ker so to low budget plate in enostavno napajanje ne bi sfolgalo, tko da bond, jest ne bi :). Problem s starimi 975 platami je bil pa tudi v napajanju saj se je spremenil standard. Bad Axeke se je dalo zmodat (in to so tudi vsi nardil pred uradnim izidom, ker uradnih plat enostavno ni blo zunaj).

The currently released Yorkfield XE model QX9650 (45 nm with 1333fsb) currently has limited chipset compatibility - with only X38, P35 and some high-performance 975X and P965 motherboards being compatible. BIOS updates are gradually being released to provide support for the new Penryn technology.

Klik!

Brane sej ma tut Intel ločena serverska in desktop podnožja. Pri AMDju je bil sicer uadno catch v ECC RAMu a je QuadFX platforma pokazala, da temu ni tako (z BIOS updejtom v obični, DDR2 SLI plati delajo Barcelone). Glede AM2 in s939, lahko bi AM2 nardil backwards compatible da bi imel še DDR1 kontroler a bi bilo zato jedro samo večje. AMD je pa itak v krizi tko da... Tko da pač en pin več za razlikovanje. Sej Yoanh je imel isto pinov kot Pentium M, a nista bila komaptibilna. Je pa tečno za uporabnike, definitivno.

x45 glede čipsetov, problemi so samo z 915 in 925, 875 in 865 pa podpirata dvojedrnike. Problem je bil v napajanju (le-to se je spremenilo pri C2D procesorjih, spet se bo pa pri Nehalemih, ti pa itak ne bodo kompatibilni). 955 je bila pač evolucija 945, dual core čipseta, dodal je pa crossfire, 975 je bil pa delan že z mislijo na C2D procesorje. So pa vsi ti čipseti popolnoma kompatibilni z vsemi Prescott procesorji. Forwards compatibility sux, backwards pa raztura.

Glede teh detajlov, right back at ya. Ne dojamše da nismo fanboyi ane? Hja, spet, dokazovanje, da ti si. O detajlih pa ne bi ker ti očitno ni jasno, kaj se dogaja v tisti bež škatli zraven tebe.

Nič ne bo listka, ker ga nekako ni bilo videti od tebe:P
klik

Spet jaz
2. sistem
Na tvojo veliko žalost pa do 3. sistema ne morem priti vsaj 10 dni, tako da se boš moral zadovoljiti le z dvema:P

SB750 makes it overclock better

AMD is working on a new AMD 790FX board and this time it will match it with SB750 Southbridge. The new Southbridge makes a really big difference and despite a few new features, such as Raid 5 support, the new Southbridge will make the board overclock much better.

According to some internal data, AMD promises up to 300 or 400MHz better overclocking on these new 790FX boards paired with SB750 Southbridge.

These boards should be available in early July time and they will launch simultaneously with 790GX, the new king of IGP graphic performance.

Bomo videli, če bodo te trditve zdržale tudi v realnosti.

Kar nekaj časa je že znano, da naj bi južni most SB750 doprinesel k navijanju phenomov. Nekaj postov nazaj sem objavil tole povezavo. X45 je pa prilimal tole.

Zato se jaz tako zelo ogrevam za DFI DK 790FXB-M2RS (790FX/SB750). Kot sem že omenil bo najbrž problem dobit tole v Sloveniji. Še neka okvirna cena.

Lej rumene strani, kot je Fudzila me ne ganejo kaj preveč. Ko bodo opravljeni množični testi in se bodo trditve izkazale za resnične, jim bom verjel.

saj že zdaj gre na 3700 mhz phemom z DFI jko, jasno z vodnim.

Zunaj pa je že listan 9950 BE in stane 200 ur.

Še nekaj z bit-tech.net, kjer sem zasledil sledeče:

...as well as the new SB750 southbridge which adds even more advanced overclocking features.

Fudzillo pa tudi jaz jemljem z rahlo rezervo, vendar pa upam da se bodo omenjene trditve izkazale v veliki meri za resnične.

Na XSu so nekaj testiral SB750 pa se je zadeva obnesla akr dobro in blizu trditvam o višjih OCjih. Tko da stvari se izboljšujejo. Še 45 nm pa bo mogoče to to.

Deneb AM3 chips will work in AM2+ socket

AMD managed to pull one small miracle. The first 45nm native quad core from AMD labs codenamed Deneb and Deneb FX will be native socket AM3.

However AM3 will have an identical pin out as socket AM2+ (Socket 940) and if you plug Deneb in Socket AM2 it will work as DDR2 chip and if you plug it in socket AM3 it will work as DDR3.

This will be very convenient as it will make transition easier. This will be the first time after many years that AMD has decided to make an easy upgradeable CPU environment. In the past when AMD changed the memory support that would mean a new motherboard and a new CPU but this time moving to DDR3 will require a new motherboard but the same CPU will work in your old DDR2 socket AM2+ board and the new DDR3.

The timing makes sense as AMD needs to make Deneb and later Propus as sexy as it possible can as this much delayed chip will have some nasty competition in the guise of Yorkfield and Nehalem to fight. Sometimes working under pressure of fearsome competition results with such a pleasant surprise such as this one.

Dobro. Sliši se dobro.
««
17 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Strojna oprema
107861394 (24904) Meizu
»

Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
817936 (5957) x45
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867135 (5187) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414256 (9533) Racunalnik
»

Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
25313652 (9869) gruntfürmich

Več podobnih tem