» »

AMD Phenom

AMD Phenom

««
6 / 27
»»

PrimozR ::

Damn, sem jest pozabu očitno :D

jest10 ::

Še eno vprašanje:D
Trenutna verzija Phenoma ima napako, ki jo odpravlja BIOS na račun nekaj hitrosti. Ko/če bo prišla ven popravljena verzija jedra, naj bi jo BIOS prepoznal, ali bo tudi to žlajfal dalje?

OChack ::

načeloma neb smel žlajfat
je pa en problem, da se v resnici tok mal phenomov in plat am2+ proda azenkrat da večina proizvajalcov sploh ne posveča kj dost pozornosti temu.
namreč dal bi se nardit popravk tud brez izgub, ali pa tudi kot windows patch.
vedt je treba da ni dost podjetij sploh izdal biosa z TLB patchom......
Int€l inside, IDIOT Outside

jest10 ::

Pa saj zadeva ni samo za AM2+ plate:\ Večina AM2 plat ima zunaj vsaj 1 BIOS s podporo za Phenome. Če imajo ta popravek ali ne, pa ne vem:D

ronaldo ::

Vecina AM2 plat sploh nima biosa ki podpira Phenom. Recimo jaz sem kupil Biostar Ta690g in ni biosa ki podpira Phenom in so rekli da ga sploh ne bodo izdali. Vemo dobro zakaj to delajo, zato da zasluzijo vec denarja.

Azrael ::

@jest10:

Opisane težave se rešuje z mikrokodo, ki je za vsak tip/revizijo CPUja drugačna.

Ko boš v tako ploščo vtaknil izboljšan CPU in zanj ne bo ustrezne mikrokode v BIOSu, ti bo BIOS izpisal nekaj o neznanem CPUju. Mogoče boš tak CPU čisto normalno uporabljal (edino pri vsakem zagonu boš moral stisniti F1), lahko pa boš gledal BSOD za BSOD. V skrajnem primeru se ti sistem niti ne bo zagnal.

Če bo proizvajalec plošče ponudil BIOS s podporo za tvoj novi CPU, težav ne bo več ali vsaj prve (pritiskanje F1).

@ronaldo:

Ni nujno, da gre samo za $$$, lahko je napajalni del plošče prešibak, lahko so kaj poenostavili okoli chipseta ali CPU socketa in vse skupaj ne dela dobro ali sploh ne dela.

Namreč, če gre samo za mikrokodo, se lahko zgodi, sploh, če gre za kakšno priljubljeno in zelo razširjeno ploščo, da bo kakšen mojster za neuradni BIOS, mikrokodo sposodil od kje drugje in tako plošči dodal podporo za nove procesorje.

Taka predelava BIOSa ni trivialna, ne pa nemogoča.
Nekoč je bil Slo-tech.

x45 ::

- jest10:

po novem letu pride takoj B3 revizija brez bugov oznaka bo 9550 9650, 9700 9800 itd, pr počasnejših so dodali 50 noter, novejših 9700 in več pa tko ni blo v prodaji.... tak da ti bodo b3 vsi... tak ji prepoznaš....

vsaka revitija pa je boljša glede porabe in navijanja tako da upamo na največ....

- ronaldo:

ATi 690 G/V čipset podpira Phenoma ( ga je sposoben gnat ), sam če proizvajalec nardil bios, Asus in Gigabyte ga že mata....

Tudi 590 SLI podpira, M2N32 SLI namreč podpira Phenom.

phenom ::

Sej ni stvar samo v biosu. Dost procov k je narejenih za am2+ socket podipra tud am2 že res, sam je pa razlika v delovanju. Socket am2 ne podpira HT 3.0, matične nimajo dveh ločenih napajalnih enot in posledica vseha tega je izguba hitrosti. MAtične z am2 socketom imajo HT 2.0 in še to samo na 1 ghz, medtem ko pa socket am2+ deluje na 2.6. Phenom se splača za socket am2+ ali pa socket am3.

Socket AM3 še ne obstaja. In še nekaj časa ne bo. Ko bo DDR3 poceni, ja. Prej pa ne.

phenom ::

Sam pravm da se bl splača phenoma dajat v am2+ za enkrat ne pa v am2 socket.

polde66 ::

Sam en vprašanje. A se po novem letu mislijo amd procesorji kej pocenit, da ne kupujem prezgodej?
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Ted ::

Enkrat po novem letu gotovo:D . Če misliš nabavit Phenoma se vsekakor splača počakat na kako kasnejšo revizijo čipa, da ne omenjam da je nakup bolj pametno opraviti v avstriji ker so cene pri nas navite.
Mah...

Pšenični ::

V avstriji najcenejši phenom stane evo pred pol ure 165 evrov ( nekej centov čez) Pri nas pa so cene ubijalske , še posebej če računamo da imajo jodlarji trikrat večje plače.

ronaldo ::

Glede podpore maticnih plosc za Phenom si poglejte ta test

Od 10-ih plosc jih samo dve podpirata Phenom, obe od Asusa.

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Pft, na Geizhals je pa 9500 za 170 €. 9600 Black pa za 200 €...

Tole na mimovrste je rop.
Mah...

Ja res, kr v avstrijo po black edition pa maš odklenjenga....

s ploščami pa je tak Am2+ plošče vse podpirajo Phenome, am2 pa so ble za ostalo tak da pač ne razen izjem. maš pa že am2+ plate za 47 eur ( amd 770 čipset)...

zos ::

Zanimivo tole glede plosc. Se nedavno nazaj so AMD fani na ves glas zatrjevali kako bo vse lepo delalo na AM2 in kako morajo kupci Intelov vse na novo kupovati.

I remember

zos problem ni v plati sami ampak v lenih proizvajalcih, ki se jim ne da izdelati novega BIOSa. ASUSu se očitno da, Crosshair preverjeno deluje, M2N32 prav tako mora delati, tudi M2SLI IIRC ima podporo (nisem ziher). Pri Intelu so pa omejitve fizične - pri C2D recimo napajanje - 975 X plate niso bile sposobne poganjati C2D, razen če so bile narejene prav za C2D. Prej pa so bile omejitve v čipsetu (915/925 ne podpira dual core procesorjev).

zos ::

P|P, saj razumem to popolnoma. Sem se hotel samo malo posalit na racun vseh izjav, ki smo jih slisali. To leto je bilo pac slabo za AMD in dosti die-hard fanov je imelo pripravljene odgovore na vse, pogosto so celo prehitevali industrijo.

kmetek ::

noben rop ni, take so cene....uvoznik svojo ceno, prodajalna svojo maržo...tko je....avstrija 8 mio folka, slovenija 2 mio....4-5x manj naročene robe, zatorej višja nabavna. dajte si to v možgane že 1x.

EU je en trg, zakaj je treba nujno nabavljat preko enega uvoznika, vsak trgovec lahko sam uvozi robo od kogarkoli v EU. Tako kot lahko vsak kupec kupi čez mejo in Phenoma tudi bo kupil, saj nismo bolani da bomo dajali 40% več dnarja samo zato da bo kupljeno v Sloveniji
Mah...

Lahko se gremo zaradi garancije. A če kupiš nekaj takoj čez mejo (Beljak oz. Celovec, zame je Gradec kar daleč) niti ni tak problem. Skorajda isto mi je fura v LJ ali pa v eno od mest zgoraj. Razen pozimi je še bolj uživaško iti v Avstrijo. Korensko sedlo/Ljublej FTW! >:D

EDIT: edin resen problem je moje neznanje nemščine :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Brane2 ::

kmetek:

In to je po tvoje razlog, da so pri nas cene za ta in še nekatere druge izdelke 30% višje kot drugje ?

Saj to v bistvu pomeni, da jaz dobim EN izdelek v maloprodaji praktično za isti denar kot ga dobi naša maloprodaja pri nakupu na količino !

Ne se hecat. Saj so razlike gleda ne količino, samo take pa spet ne. Mogoče 5, največ 10%, raje manj.

Naše trgovine nas odirajo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

"noben rop ni, take so cene....uvoznik svojo ceno, prodajalna svojo maržo...tko je....avstrija 8 mio folka, slovenija 2 mio....4-5x manj naročene robe, zatorej višja nabavna. dajte si to v možgane že 1x."

Se čisto strinjam s tabo , da bi bil to rop, na to sigurno ne, je pa kriminal.Dejt si že enkat vbit kakšne so plače v Sloveniji.....Lahko bi bile majnše cene, sej bojo, ko bomo hodil na smučanje v Avstrijo na smučanje, pa kupoval phenome.Takšne politične izjave me zmeraj razp....Evropske cene in balkanske plače.V tem primeru še višje cene.Prosim samo ne me futrat s takimi......

NEM ni problem, ker vecina govori tudi ANG

Dr_M ::

Naše trgovine nas odirajo.

To je delno res. V slo je ene par trgovin, ki imajo relativno nizke cene, so pa tudi take, ki imajo 30-50% visje cene, mogoce se vec.
Vecino smetane poberejo razni uvozniki in posredniki. Tej nas odirajo, ne (usi) trgovci.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

AMpak saj to je vseeno. Vsi trgovci zaačunavajo provizijo za tisti kos poti, ki ga je izdelek opravuil od proizvajalca do mene skozi njihove roke.

Jasno je,d a lahko prodajalec, ki pokrije večji del poti, pobere na ta račun več provizije.

Pri nas je pa tako, da že groserji niso tapravi groserji ampak kupujejo od drugih groserjev v EU.

Seveda za to opalijo nore marže, nakar se na to še usede maloprodaja, ki tudi hoče ohoho zase, ne glede na mizerni učinek.

In tako imamo cene, kot jih imamo.

kmetek ::

In to je po tvoje razlog, da so pri nas cene za ta in še nekatere druge izdelke 30% višje kot drugje ?

Glej uvozniki so prva tarča lepo vas prosim....če trgovec dobi od uvoznika po visoki nabavni in potem doda svojo maržo, ki pa kdorkoli se spozna ni velika dobimo realno prodajno ceno. Torej SLO uvoznike pritiskat ne pa trgovcev. In da razlika če naročiš 1000kosov kolikor jih Avstrijec ali 200 kosov kolikor jih Slovenec recimo se pozna 10-20% takoj.

No povej kok je ta tvoj ohoho...

"Seveda za to opalijo nore marže, nakar se na to še usede maloprodaja, ki tudi hoče ohoho zase, ne glede na mizerni učinek.

In tako imamo cene, kot jih imamo."

Lepo prosim utemelji....vsi nekam pizdite na PC cene komponet, na cene hrane, stroške življenja in standarda ste pa tiho? A jamrate, ko peljete avto na servis, kok vas tam ohoho opili ? Samo jamranja samo jamranja...prav bedni ste že.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

AVta ne vozim na servis, komponente kupujem praviloma v tujini.

Saj meni je vseeno kako nizko maržo imajo domače štacune, dokler je njihov učinek še bolj beden.

To je razvidno po tem,d a imam velikokrat zunaj boljšo ponudbo za 1 kos kot tu za 20 kosov, dostikrat tudi za praktično poljubno količino.

Pač domača maloprodaja je na psu. Veliko preveč štacun, kakovosti in specializacije pa nobene. Vsi so neki vrtičkarji.

"Lepo prosim utemelji....vsi nekam pizdite na PC cene komponet, na cene hrane, stroške življenja in standarda ste pa tiho? A jamrate, ko peljete avto na servis, kok vas tam ohoho opili ? Samo jamranja samo jamranja...prav bedni ste že."

Boš ti tud še jamral ,ko vam bo štarcuna popadla.Po tvojih izjavah sodeč delaš v neki majhni zakompleksani trgovini z pc komponentami.Upam da te že tlačjo nočne more kdaj boste propadli........

Comshop ;)

Azrael ::

>Vsi so neki vrtičkarji.

Mogoče bolje rečeno kartel? Ceno naviti tako visoko, da se praktično izenačijo? Vsi lepo služijo (vsaj tisti v vrhu firm). Ni samo rač. branža taka, tudi npr Bauhaus cene so že kar primerljive z Merkurjem, ali pa peki, tudi štacune s hrano se glihajo po najdražjem.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

dzinks63 ::

:))

Ne vem, kaj bi na vse skupaj rekel, žalostno je tole, phenom 9700 še ostarelemu dvojederniku ne more sledit.

Ja če daš poleg X2 6400 pa popapa tele oz je vštric z najhitrejšim , ker je dual pa to je igra...

Pa sitem je ene 40 % cenješi od intela !

X2 6400+ pa SPLOH nima šans tukaj.

Ma ma, E6600 nese v igrah .... da ne govorim o ceni sistema....
Tuda Ageno šiba...( v igrah)

Maš teste?

Teste maš saj nisi blond... TH, tam mu parira že 6000 x2....

Linke do testov, kjer je 6400+ hitrejši. Če jih bom moral sam iskati, zlahka najdem take, kjer je Intel VELIKO hitrejši.

Serous sam 2:

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007....

Tu ga nese 6000 x2, 6400 x2 pa je še krepko hitrejši.....

Kakor gledam na THGju, je tako-tako. Nekje je 6000+ hitrejši, nekje pa 6600. Zanimivo je, da je overall 6000+ 3D Mark precej boljši, kot pa samo CPU test. Zanima me, kakšni sta bili konfiguraciji (razen čipseta in frekvence RAMa).

EDIT: obešanje na en sam test... Grem pregledat vse, da vidimo realno stanje.
EDIT2: 6600 je hitrejši v 3D Mark, DivX, Lame, MS Powerpoint, Photoshop, Pinnacle, Premiere, Prey, Quake 4, 1., 3. in 4. Sandra, SUpreme Commander, Warhammer, Windows CPU ter XviD testih. Overall bi rekel, da 5000+ zmaga, sploh ker je platforma cenejša. Je pa res,d a je E6600 star in drag (če ga sploh še dobiš). Best buy je IMO E6750. Bi bil zanimiv test - E6750 na 965 in P35 ter 6400+ (ter 6000+ ter X2 Phenom) na 590 ter 790 FX čipsetih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Tu maš realno stane , 6400 x2 ga krepko nese, pa če bi še ram dal na 800 .... samo pomisli.....

M-XXXX ::

Če bi rame dal na 1066 praktično nebi čisto nič pridobil.
x45 zate je spodbudno da rabiš 3ghz+ AMD-ja da prehiti 2400mhz Intla? Štej v to da se intla v navije na 3.5ghz+ (stock hladilnik) in potem računaj potrebno AMD frekvenco>:D

Ti bi stalno primerjal navitega intela..... z Amnd ji...Primerja se stock na Stock.

Pa ne bi spet o gretju..... ker sem mel zadeve v rokah, če že gre rabiš za Intela zelo dobe rcooler sicer maš fen v računalniku...

Pač je srock cooler crap...

Za precej folka, ki da 250 do 300 € za rpocesor pa je tudi navijanje pomembno. Je pa to tudi dober marketing - če se procesorji dobro navijajo, imajo dobre rezultate in se veliko govori o njih.
««
6 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Strojna oprema
107861214 (24724) Meizu
»

Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
817908 (5929) x45
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867105 (5157) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414182 (9459) Racunalnik
»

Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
25313585 (9802) gruntfürmich

Več podobnih tem