» »

pritožba na kazen - možnost ugoditve

pritožba na kazen - možnost ugoditve

«
1
2 3

WiseBear ::

Danes sem v centru Lj iz prve roke spoznal kako naši policisti prispevajo k varnosti v cestnem prometu ter kako podpirajo mestno vožnjo s kolesom. S kolesom sem se iz smeri Bežigrada vseskozi po Slovenski cesti vozil po kolesarskih stezah. Pred Namo sem na prehodu za pešce prečkal Slovensko cesto ter zavil okoli trafike proti Bachus-u, kjer sem bil s kolegoma zmenjen za kosilo. Ko sem se po tri metre širokem, praznem pločniku spuščal proti Bachusu me ustavi policistka in me prosi za osebni dokument. Kot vedno sem se prijazno identificiral, nakar mi policistka hipoma brez besed in brez nobene razlage napiše plačilni nalog 120 evrov. Spoštljivo sem vprašal kakšen prekršek sem storil, ta mi reče da sem se vozil po kolesarski stezi v nasprotno smer. Povedal sem ji, da to sploh ni res, ta pa mi odvrne: "No ja, pa po javnih površinah". Nekako sem še uspel ohraniti mirno kri in ji poskušal razložiti, da se vedno in povsod kjer je mogoče vozim po kolesarskih stezah. Povedal sem ji, kam sem bil namenjen, pokazal sem ji neustrezno "urejeno" kolesarsko stezo ki pelje ob Kongresnem trgu proti Wolfovi, pokazal sem ji avtobus, ki je ravno v tistem trenutku povsem blokiral kolesarsko stezo in promet po cesti proti Kongresnem trgu. Vse to ni popolnoma nič zaleglo, ženska je samo rekla, da ona meni ni dolžna nič razlagati. Plačilni nalog nisem hotel podpisati, na vljuden način brez žaljenja sem ji še ironično zaželel veliko pametno izrečenih kazni in obilo užitkov ter se odpeljal dalje. Ob tem je ustavila že drugega kolesarja za mano.

Takšen način izrekanja kazni se mi zdi naravnost smešen, pri vožnji po kolesarski stezi je treba imeti neko zdravo mero razuma. Prepričan sem, da zafrustrirana policistka ni prevozila poti do policijske postaje povsem brez prekrška (kot ga ona razume), ker je to nemogoče.

Nameravam se pritožiti, zanima pa me kakšne so možnosti, da bo prošnji ugodeno? A ima kdo izkušnje s takimi primeri? V primeru da plačam v 8 dneh je znesek polovico manjši.

Hvala za mnenja ter lep pozdrav.
  • spremenil: WiseBear ()

Alfonzo ::

Proti policiji ne boš nič dosegel. Tudi pri mojem očetu so mu napisali kr eno kazen, da je nek dan pelal prehitro mimo avtobusne postaje, ampak glejga zlomka, očeta tisti dan sploh ni bilo v tistem kraju. In pač oče je vložil tožbo zoper policije in letal z odvetnikom sem ter tja in na koncu ni nič dosegel. Tko da nevem če se ti glih splača.

PaX_MaN ::

A so se na policiji slučajno zmotili v številki tablice?

overlord_tm ::

Ok, v napačno smer po kolesarski stezi 120€, če greš z avtom po AC pa 300€. Tle neki ne štima.

Eni ti bodo verjetno predlagali da plačaj, da si naredil prekršek in face it. Če bi bil jaz na tvojem mestu pritožba + svet požre usako zadevo + ko so ravno volitve, ne moreš verjet kak interes imajo (vsaj lokalni) veljaki, da bi se kaj spremenilo na področju prometne varnosti. Preverjeno.

Utk ::

Komaj čakam komentarje tistih, ki so nekoga skoraj križali, ker se je pripeljal na 2 metra nekemu pešcu z 10 na uro. Seveda z avtom.

#000000 ::

Če si 100% da nima prav, se pritoži. Vzelo ti bo kup letanja, ampak nima veze.

Imam občutek da so teli novi INSTANT policisti hočejo dokazat oz. narest čimboljši vtis na nadrejene zato kr pišejo kazni in delajo neke nesmiselne poteze. No ja zgleda drži rek, da to ni več policija ampak inkasanti.

Taras_Bulba ::

Ha na podoben način so mene zahaklal. S tem da sem šel čez zebro v napačni smeri, ker je bila pač tam zelena, itak sem pa hotel na drugo stran ceste. Je bilo pa tako, da sem peš prišel skoraj do semaforja, potem pa čez. Enivej, na nalogu je narobe napisan priimek, narobe napisan naslov, kar sem videl šele doma, nalog seveda podpisan. Ima to kak vpliv, se lahko uspešno pritožim? Napisana ulica sicer ne obstaja, priimek, ki ga je policaj napisal je pa "veljaven" in ne zelo redek.

Pyr0Beast ::

Že spet una policistka, a ne ... ? Blond pa dokaj majhna po možnosti ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Fantje v takem primeru morate ravnati na tak način, da v tistem hipu zahtevate, da z policajem(policistko) odidete na policijsko postajo. Pač rečeš, da bi rad govoril z njenim nadrejenim(kar ti mora omogočiti) in tam stvar razjasniš. Velika verjetnost pa je tudi, da bo policaja odvrnilo od tega, da bi ti napisal kazen. Seveda v primeru, da se vam zgodi krivica.
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

AndrejS ::

Kaj pa si se ustavil. S kolesom ne ustavljam peš policajem :):D

gzibret ::

Pritoži se. Poslikaj kraj dogodka, pojasni situacijo in daj izjavo, da nisi storil prekrška.
Vse je za neki dobr!

imagodei ::

@PacificBlue

dasiravno si želim, da bi to bilo res, imam občutek, da prodajaš buče. Po logiki bi rekel, da policist ima vsa pooblastila, da ti napiše kazen. Je povsem pristojen za to in ne potrebuje nadrejenega, da bi mu narekoval, kaj storiti. IMO tudi noben njegov kolega kazni ne more preklicat, tudi, če je to njegov nadrejeni. Razen morda skozi uzakonjen postopek. Ali pa pred sodnikom za prekrške.
- Hoc est qui sumus -

perci ::

Točno tako kot je imagodei napisal. Res je naivno misliti, da je policist dolzan s tabo hoditi na PP. Edino, kar je dolzan, je, da ti da svojo ID stevilko, potem se pa ti lahko mirno pritozujes na njegovi PP.

Taras_Bulba ::

Ne ni bla majhna blond policistka. Bili so uni ki semaforje urejajo ko je v tivoliju tekma (je bla tekma). Ustavil sem oz. sva pa zato, ker se je polcaj postavil direkt pred naju, niti nisva mela tolk hitrosti da bi ga obvozila al pa karkoli. No že sam postopek je bil skrajno hecen, najprej je zahteval osebne, na vprašanje kaj je narobe je odgovoril, da rabi za to, da vidi kdo sva in od kod prihajava. To je bil njegov odgovor. Potem je šel v avto in ko je prišel ven je povedal da bova dobila vsak svoj plačilni nalog. Šele potem je povedal da sva šla čez cesto v napačni smeri. Potem je velikodušno prepustil izpolnjevanje enega naloga svojemu kolegu (sta si razdelila kvoto). Mal se mi zdi brezveze. Sploh pa kazen, ki je enaka kot če bi se z avtom peljal po Celovški v nasprotno smer.

JohanP ::

Če meniš, da se ti je zgodila krivica - potem napiši veljavno pritožbo (v skladu z določili, ki so navedena na prejetem pildku).

Glede na to, kar si povedal bi te policistka lahko samo opomnila, seveda pa o tem odloča ona. Vsekakor pa si storil prekršek, neglede na razmere na drugi strani ceste.

Sam za to kazen (30kSIT oz. 120€) vem že precej časa, zato sem vse meni znane frende kolesarje opozoril na to, da naj raje vozijo po cesti, kot pa pločniku oz kolesarski v nasprotno smer. To bi lahko navsezadnje storil tudi ti.

Kakorkoli že, od zdaj naprej daj oči na peclje ter oprezaj za smrkci.

Če strnem - usral si ga, zato plačaj polovično kazen, požri ponos,( da te je ustavila policajka) in naslednjič prej razmisli, kako boš s kolesom prišel do cilja.

Tudi jaz sem rabil eno kazen za pogovor z mobilnikom, zato da sem potem začel uporabljat sistem za prostoročno telefoniranje, ki je bil prej stalno pri roki.

Mare2 ::

Kadar se jaz s kolesom približujem policistom, gledam, da ne storim nobenega prekrška, saj je že splošno znano, da so policisti plačani po učinku.

Če pa že storim kak manjši prekršek (vožnja po pločniku - zaradi prevelike nevarnosti po cesti) pa se pred policistom (če in ko ga zagledam) obrnem in grem v drugo smer. S kolesom si namreč precej okreten. Bolj kot z avtomobilom. Pa kolo tudi nima reg. tablic.

Sicer je pa prekršek storjen. Na absolutno zastaranje 4 let pa je težko računat. :)

zee ::

Moja izkusnja izpred treh mesecev: na poti iz Bezigrada proti centru Ljubljane sem se zaletel v kolesarko, ki je prisla v napacni smeri po kolesarski stezi. Navkljub zaviranju in izogibanju sva se zaletela.

Rezultat: kolesarka je imela poceno lobanjo in je poleg petih, sestih sivov ostala dva ni se v UKC, jaz pa zlomljen nos in rahlo poskodovan palec na nogi.

Skratka: bodite pozorni po kateri strani kolesarske steze se vozite.

Se to, zaradi voznje po napacni strani kolesarske steze bo/je kolesarka prejela kazen in sodnika za prekrske.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pyr0Beast ::

Hu ? Koliko pa sta se peljala .. divjala ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Mare2 ::

Pa saj kolesar, ko gre po kolesarski stezi, zaradi ljudi, ki vozijo po levi strani kolesarske steze (če take ljudi sploh lahko imenujemo ljudje) niso dolžni voziti 5 km/h - to je hitrost pešča, ki je star 73 let (upokojenca).

zee ::

@Pyr0Beast:
Kolesarka je priletela izza enega zidu, ko sem jo zagledal, je bila manj kot meter od mene...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pyr0Beast ::

Aja, pol je bla pa vsesplošna jeba [:D]

Jaz ponavadi pod 30 ne grem, če se mi mudi [:D]
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

PacificBlue ::

dasiravno si želim, da bi to bilo res, imam občutek, da prodajaš buče. Po logiki bi rekel, da policist ima vsa pooblastila, da ti napiše kazen. Je povsem pristojen za to in ne potrebuje nadrejenega, da bi mu narekoval, kaj storiti. IMO tudi noben njegov kolega kazni ne more preklicat, tudi, če je to njegov nadrejeni. Razen morda skozi uzakonjen postopek. Ali pa pred sodnikom za prekrške.


Moj sorodnik je ravnal tako v primeru, ko ga je policistka ustavila ob 8 zjutraj in mu dala za pihati. Ok to je mirno sprejel..itak napihal 0,0 , potem mu rekla naj mu pokaže prvo pomoč. Gre odpre prtljažnik(pač ravno v tistem času je obnavljal hišo in je imel prtljažnik bolj neurejen..pač orodja in te zadeve) in policistka se obregne ob to oz. izjavi opazko..Sorodnik je bilo to dovolj, zahteval takoj da greta skupaj na postajo da se pogovori z komandirjem postaje kakšen odnos ima..policistka se je očitno ustrašila tega, sj je šla v avto in ni več izstopila iz njega.

Sicer sorodnik res ni bil za nič kaznovan, ampak pr takih stvareh moraš pokazati odločnost. Še posebej če se ti zgodi krivica.
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

imagodei ::

Haha,

dobro, da je očitno naletel na eno frajlo, ki ni imela niti 6 mesecev delovnih izkušenj.

Če bi bil policist moški, morda tam okoli 35-40 let, visok 195 cm, mu tvoj sorodnik ne bi upal rečt nič takšnega. Če pa mu bi, pa ravno tako ne bi pomagalo, kvečjemu mal bi ga zjezilo in bi našel nekaj na avtu, kar ni v redu in bi mu kakšno kazen napisal.
- Hoc est qui sumus -

AndrejS ::

Problem naših štrumfekov je v tem da so dobili večja pooblastila, ki jih uporabljajo pri poštenih državljanih, in mislijo da so bogovi . Če pa gre za kakega dilerja ali mafiozota pa se vserjejo v svoje modre gate.

imagodei ::

Problem je tudi ta, da so nove generacije policistov kar nekaj. Večja pooblastila sama po sebi niso problematična, če jih zakon ustrezno omejuje na točno določene primere in če jih izvajajo čustveno zreli policisti. Žal je v SLO pojem "čustveno zrel policist" zadnje čase postal oxymoron.

Preslabi ali neobstoječi psihotesti ob vstopu na akademijo, preslabi ali neobstoječi psihotesti ob nastopu službe, preslabi ali neobstoječi psihotesti na npr. vsakih 5 let dela in ob vsakem disciplinskem postopku. Preslaba ali neobstoječa psihološka pomoč za policiste, ki se na cestah dnevno srečujejo z razmesarjenimi trupli, obešenci ter ostalimi samomorilci...
- Hoc est qui sumus -

TRIROG ::

definitivno pritožbo, napiši vse kar si navedel tukaj,...predhodno pa poglej kaj točno je napisala kot prekršek ... in poglej v zakon ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TRIROG ()

PacificBlue ::

Haha,

dobro, da je očitno naletel na eno frajlo, ki ni imela niti 6 mesecev delovnih izkušenj.

Če bi bil policist moški, morda tam okoli 35-40 let, visok 195 cm, mu tvoj sorodnik ne bi upal rečt nič takšnega. Če pa mu bi, pa ravno tako ne bi pomagalo, kvečjemu mal bi ga zjezilo in bi našel nekaj na avtu, kar ni v redu in bi mu kakšno kazen napisal.


V bistvu policistka ima več let delovnih izkušenj, ampak je delala tudi velik v pisarni(le zakaj?:)..Res je poznana po tem, da je kao "zajebana".

Problem je tudi ta, da so nove generacije policistov kar nekaj. Večja pooblastila sama po sebi niso problematična, če jih zakon ustrezno omejuje na točno določene primere in če jih izvajajo čustveno zreli policisti. Žal je v SLO pojem "čustveno zrel policist" zadnje čase postal oxymoron.

Preslabi ali neobstoječi psihotesti ob vstopu na akademijo, preslabi ali neobstoječi psihotesti ob nastopu službe, preslabi ali neobstoječi psihotesti na npr. vsakih 5 let dela in ob vsakem disciplinskem postopku. Preslaba ali neobstoječa psihološka pomoč za policiste, ki se na cestah dnevno srečujejo z razmesarjenimi trupli, obešenci ter ostalimi samomorilci...


Se čist strinjam. A ne celo zdaj obstaja nek 6 mesečni tečaj, pa si lahk kr policaj?Potem pa tk ni čudno.
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

TekO ::

Pa sej to ne moreš verjet! Imel tudi slabo izkušnjo..(napisano tu v neki drugi temi) Pa kaj mislijo da so proklete kur.e.. najhujši lopovi! To samo iščejo da si sam (čim imaš še kakšnega zraven je velik manjša možnost (priče in to)) in za brezveze pišejo kazni za nek brezvezen prekršek (če si ga že sploh naredil). Opažam da so policistke še bolj zajebane kot policisti.

Sem bil priča 3 dni nazaj ko je šel mimo avtobusne postaje, na kateri smo bli s kolegi, policijski avto..in ko je zagledal kolesarja (ata cca 60-70 let star) je takoj dal lučke ter mu rekel naj ustavi na avtobusni.. tam mu je dal kazen ker ni imel luči in potem mu še dal za pihat (če je napihal pa ne vem, ker je že prišel bus prej). Mislm haloo, po izgledu bi rekel da ne dobiva ravno veliko penzije.. in četudi je napihal hvala k*rcu da je šel s kolesom in ne z avtom kot to dela veliko ljudi. No verjetno sploh nima za avto pa useeno..

Lahko vprašaš na www.pravniki.info kaj tam pravijo. Jaz ne vem kako je s tem..mislim pa, da je delež pritožb ki jih ugodijo, majhen.
Ideas are bulletproof.

solatko ::

Zadni čas bi bil, da se začne kolesarje kaznovat, saj se v večini obnašate, kot da je cesta samo za vas. Da sam malo naštejem zadeve, ki so za samega kolesarja, sploh ob srečanju z avtom, lahko usodne: vožnja v napačno smer, vožnja brez rok, telefoniranje med kolesarjenjem, vožnja čez cesto po zebri, vožnja zvečer v temnih oblačilih in brez luči, menjavanje smeri, brez da se to nakaže, vožnja izven naselja en zraven drugega, vožnja med pešci (za otroka, je srečanje s kolesarjem lahko usodno). Toliko sranja, kot ga počnete kolesarji v prometu, ne bi pričakoval od pet letnega otroka.

Pyr0Beast ::

Zadni čas bi bil, da se začne voznike kaznovat, saj se v večini obnašate, kot da je cesta samo za vas. Da sam malo naštejem razmere, ki so za samega kolesarja, sploh ob srečanju z avtom, lahko usodne: vožnja v napačno smer, vožnja brez rok, telefoniranje med vožnjo, vožnja čez zebro, vožnja zvečer v temnih avtomobilih in brez luči, menjavanje smeri, brez da se to nakaže, prehitevanje izven naselja en zraven drugega, vožnja med pešci (za otroka, je srečanje s avtom lahko zelo usodno). Toliko sranja, kot ga počnete vozniki v prometu, ne bi pričakoval od pet letnega otroka.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

w00tnes ::

Kaj če bi lepo kaznovali vse po vrsti? Kolesarje, voznike, pešče, ki skačejo sred ceste itd?
Par mastnih kazni, še kako zaporno pa večji nadzor - pa bo mir :)

Pyr0Beast ::

Ja super, pa še policijsko uro uvedemo do 10 zjutraj z začetkom 2 popoldne .. ?

Zakaj je sploh treba ljudi kaznovati z denarjem ? Vse skupaj me zelo spominja na cerkvene odpustke ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

w00tnes ::

Nekje je treba denar za proracun dobit :)
Sicer osebno bi raje videl kazni v stilu "naslednje 30 dni bos grabil listje v parkih" ipd ^^

Pyr0Beast ::

Da, družbeno-koristna dela bi bila vsaj za nekaj koristna .. z, če je delo dobro opravljeno, manjšo nagrado.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

imagodei ::

solatko> "Zadni čas bi bil, da se začne kolesarje kaznovat, saj se v večini obnašate, kot da je cesta samo za vas"

Te je pot kdaj zanesla na Nizozemsko :D
- Hoc est qui sumus -

solatko ::

Pyr0Beast - Izgleda, da se glih z denarnim kaznovanjem, doseže najboljše rezultate. Imam soseda, ki se je striktno vozil brez luči in oznak s kolesom. Zadnjič ga je policaj cepu, pa je dečko takoj naslednji dan opremil bicikel, kot novoletno jelko in sedaj ga že na daleč zagledaš. Sedaj ga bo treba samo še po pravi strani ceste navadit vozit, pol bo pa že skor za na cesto. Tudi norcev v avtih je čedalje manj, odkar so kazni strup. Tud pijančkov kar nekaj prespi vsako noč na PP po Sloveniji in upam, da bodo pokaznovali še vse tiste, ki z varno vožnjo ovirajo promet (vozijo konstantno med 60 in 80 v normalnih razmerah), potem bomo pa že kmalu lahko pazili samo še na otroke in starejše, ostali pa se bomo počasi začeli obnašati v prometu normalno skladno s predpisi. Da tudi družbeno koristno delo bi bilo v redu, samo je postopek tako dolg, da kazen na ta način, ne bi dosegla svoj namen.

Pyr0Beast ::

Lej, za enega, kateri ima polno omaro denarja se mu milo receno j312be za prekrske. Najbolj pa ga bodo nasrkali vaški Janezi in Lojzeti, ki že tako težko pridejo čez mesec. Sicer, država ne bo nikoli nič dala ..

Je samo vprašanje časa, kdaj bodo začeli loviti kolesarje, kateri imajo premalo napihnjene gume, švoh namazano ketno in zaprašene odsevnike. Treba je gledati tudi naprej ne le za ta trenutek. Popolna pooblastila ne vodijo v -superiorno kulturo in stanje blaženosti- temveč v čedalje večjo represijo.
Ljudem se že danes prevečkrat dela krivica, zato, da se zadosti 'pravici', katera zdaj ni nič drugega kot kup starega papirja.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Boš povedal, ko ti bo nadebudni kolesar, v mraku in dežju, kolovratil sredi ceste, brez kakršnega koli odsevnika ali luči, oblečen po kmečko v temna oblačila in ga boš zagledal na 50m pri hitrosti okoli 70km/h (prilagojena glede na razmere).

veverrca ::

živjo. Mene pa zanima, če je kolesarju zakonsko določeno, da mora čez prehod za pešce it ob kolesu? Ker sem zadnjič enega skorej povozila, ker ga nisem vidla. Je šou pa sigurn ene 30 na uro. Js pa hvaljen bodi bog da sam 20. :)

LP

Pyr0Beast ::

Pa sej se ne uleze cez cesto porkamadona.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Azrael ::

Prehod za pešce, je kot ime pove, namenjem pešcem.

Biciklist mora stopiti z bicikla in bicikel riniti čez tak prehod, ne pa peljati na biciklu.

Žal pa o tem biciklistične kamikaze nič ne vedo, kot še o ničemer drugem kar se tiče kulture in obnašanja v prometu, prometni predpisi pa kot, da zanje ne veljajo.

Tako, da kakšno jamranje, ko kak tak biciklista končno pade na kapselj, ni. Predpisi so jasni in bi morali veljati za vse.

Pa še za info, na gorenjskem je bilo letos 10 mrtvih v prometu. Večina motoristov in biciklistov, oboji pa so bili tudi največkrat povzročitelji nesreč s težkimi posledicami. Anarhija, ki jo povzročajo očitno škoduje tudi njim.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

solatko ::

Kolesarji si predstavljajo, da imajo na prehodu za pešce prednost, tako kot pešci in se enostavno zapeljejo pred avto. Ne zavedajo se, da je vidnost voznika omejena in, da kolesarja, ki pridrvi na prehod, enostavno ne vidi, ko pa ga zagleda, je na žalost za kolesarja že pre pozno. Dokler je kolesar na kolesu, veljajo za njega enaka pravila, kot za vsa enosledna vozila.

Doman ::

Jaz se skoraj vedno vozim po pločniku, ker so na kolesarski stezi ob dovozih na dvorišča, ulice... vedno take grbine, ki jih moje kolo ne prenese. Se pa pešcom vedno umaknem, mimo otrok se peljem počasi in ponoči imam vedno lučko. Plavim pa na kolesu nikoli ne ustavim. Kar naj me lovijo če me morejo ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

solatko ::

Doman - Sej jaz se bom tudi začel z avtom po pločniku vozit, so na cestah pokrovi od kanalizacije, pa ležeči policaji, luknje, pločniki pa so tako lepo gladki. Ta plave bom pa kr povozu, pa nej me lovijo če morjo.

imagodei ::

Še enkrat - ste bili kdaj na Nizozemskem?

Tam kolesar JE capo di banda. Poskusite tam povoziti kolesarja z izgovorom, da vam je skočil pred avto...
- Hoc est qui sumus -

gzibret ::

Mene prav moti, da se daje motoriziranemu prometu absolutno prednost pred drugimi oblikami.

Kot je Doman povedal - kolesarske steze so užas, polno robnikov, grbin, da trese kot za stavo. Velikokrat, ko se cesta zoži, kolesarske preprosto zmanjka in nabijejo tablo prepovedano za kolesarje (Drenikova in Slovenska v Lj), medtem, ko imajo vozni pasovi še vedno nezmanjšano širino.

En primer je (tudi Drenikova), ko so nabili reklamno tablo direkt čez celo kolesarsko.

Poglejte tudi Dunajsko pri Bežigrajskem dvoru - drevesa na pločniku, pešci se šetajo po ozki kolesarski in to ob eni najprometnejših ulic, kjer avtobusi šibajo, da je joj. Samo čakam, da bo enkrat enega vrglo pred kakšno trolo.

Pa da ne omenjam idiotov, ki parkirajo na kolesarski. Peljite se enkrat po Celovški v času kakšne tekme v Tivoliju. Saj sploh ne moreš s kolesom priti mimo parkiranih avtov.

Pa da ne omenjam, da mora kolesar na vsakem križišču čakat 2 zeleni, če hoče zavit levo.

itd itd...

Naj takšne stvari najprej porihtajo, pol pa težijo kolesarjem... cc...
Vse je za neki dobr!

T0RN4D0 ::

Neki je da se določen folk ne zna vozit s kolesi oziroma dela štalo, drugo pa je da se pelješ po praznem pločniku mim kongresca, kar je dejansko še najbolj razumna rešitev, glede na to da je kolesarksa cela zaparkirana. In spet, policaji težijo takšnim, ne pa tistim ki resnično delajo štalo. Težko bi reku da so kolesarske steze pri nas urejene slabo, ker sploh niso urejene. Dejansko je potrebno it ponavadi malo okoli, pa še to se potem polovico časa voziš po pločnikih oz po cestah, vendar pač zbereš manj prometne. Sicer pa tud ne vidim ravno problema z vožnjo po pločniku, če hitrost prilagodiš peščcem in vsakemu odstopiš prednost. Da se na polnem pločniku voziš 20-30 je pa nekaj kar ti mora že zdarava pamet povedat da pač ne gre. (po drugi strani te pa pri tem policaj težje ustavi, kot če se voziš 5... ;(( )
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Pyr0Beast ::

.. Da, seveda se najdejo osebe, katere veselo poparkirajo kolesarske poti ali pa kar same hodijo po sredi njih.

Da smo kolesarji neobzirni je mimogrede iz trte izvito. Nate bom pazil minimalno toliko, kolikor boš ti pazil name.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

solatko ::

Ne da ste neobzirni, temveč ne mislite na svojo glavo. Ne zavedate se tega, da je tudi padec s kolesom lahko smrten (redko ampak se zgodi). S kolesom sem kar nekaj prevozil, tudi nesramen sem bil, do tistih ki so mi nepravilno prekrižali pot, vendar nikoli nisem bil ponoči brez luči, čez cesto sem se vozil z drugimi udeleženci v prometu (pač po predpisih), če pa sem slučajno prečkal cesto na prehodu za pešce, sem to storil peš. Predvsem sem imel v glavi lastno varnost, s tem pa sem pazil tudi na druge udeležence v prometu. Ko sedaj opazujem nadebudne kolesarje (prometa je parkrat več, kot ga je bilo, ko sem jaz kolesaril), ne morem mimo misli, da gre za poizkus množičnega samomora ali obuditev kamikaz.

perci ::

Napačno je razmišljanje, da morajo kolesarji sami poskrbeti za svojo varnost. Kolesarji morajo poskrbeti, da vozijo v skladu s prometnimi predpisi. Ravno tako vozniki motornih vozil, ki pa (po zakonu) morajo biti ekstra previdni do šibkejših udeležencev v prometu.

Jaz se v glavnem prevazam z avtom, obcasno pa tudi s kolesom, tako da imam vpogled v obe prevozni sredstvi.

Ugotovil sem, da smo vozniki avtomobilov precej nekorektni do kolesarjev. Vožnja ob robu pločnika, tako da te kolesar (ob stoječem prometu) ne more prehiteti po desni, ampak mora zadaj čakati ali splezati na pločnik. Izsiljevanje prednosti, neprevidnost pri zavijanju v desno ali levo cez kolesarsko progo. Skratka, kot voznik kolesa sem moral bistveno bolj paziti na svoje zivljenje, kot mi je bilo v avtu treba na pleh. Odgovor zakaj tako je enostavno v tem, da je avto vecji in bolj opazen od kolesa.

Pa naj se jype pove, ki velik del svojega zivljenja prezivi na kolesu v mestu in vozi v skladu s predpisi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Semafor velja tudi za kolesarje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
10818321 (6617) Invictus
»

Kolesarji in voznja v rdeco luc (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
23337336 (33395) jype
»

se malo o cpp (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50956927 (50117) jype

Več podobnih tem